Gość: PO-wiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 22:06 Tyle tu zamieszania było ze stroną PO w Czestochowie, a ona jest ! i aktualna! www.platforma-czestochowa.org Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: michał Re: strona PO w Czestochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 23:06 No, może byc- wreszcie coś więcej o was wiemy. Do dyskusji wrócę jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: strona PO w Czestochowie 12.06.15, 10:59 " tylko idiota albo złodziej pracuje za 6 tys . " Czy tak samo sądzą wyborcy w Częstochowie , którzy głosowali na PO ? Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: strona PO w Czestochowie 12.06.15, 12:46 Zamiast pytać wyborców PO skieruj to pytanie do elekta Dudy i jego kolegi po nazwisku Dudy związkowca. Obaj wiedzą jak UCZCIWIE NIE PRACOWAĆ ZA 6 TYSIĘCY. Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Wczoraj przepraszała Kopacz, dziś przeprasza 12.06.15, 17:15 Siemoniak. I cieszę się, że są jeszcze w platformie przyzwoite osoby, które w przeciwieństwie do pluta uważają, że za zdanie o pracy za 6 tys. winno paść "przepraszam". I nie mieszaj do tego pluto, Dudów bo to nie oni obrazili zdecydowaną większość obywateli tego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Wczoraj przepraszała Kopacz, dziś przeprasza 12.06.15, 20:33 koyod napisał: > I nie mieszaj do tego pluto, Dudów bo to nie oni obrazili zdecydowaną większość > obywateli tego państwa. A co oba krętacze poniżej 6 tysiecy zbierają co miesiąc? Nie oni? Elekt krętacz z wyrokiem sądowym obraża uczucia przyzwoitej części narodu. Twoich nie musi widać kretactwo ci nie wadzi, bo u skleryzowanych PiSowców to norma. Ale przecie taki miś jak ty tego nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: Wczoraj przepraszała Kopacz, dziś przeprasza 12.06.15, 22:07 To że ktoś zarabia więcej niż te 6 tys. to nie oznacza, że tak jak Bieńkowska nie ma szacunku dla pracy tego co zarabia poniżej. Ale do ciebie to albo nie dociera albo też wolisz udawać, że nie rozumiesz. Chociaż w twoim przypadku to nie musisz udawać. Co do dalszej części twej wypowiedzi to napisz mi w czym jest gorszy skleryzowany PiS-owiec od skleryzowanego prezydenta Komorowskiego bądź też innego dowolnego posła PO, który wspiera z budżetu instytucję z którą tak walczysz na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Wczoraj przepraszała Kopacz, dziś przeprasza 13.06.15, 08:00 Jak to, - w czym jest gorszy PiS-owiec?! Znowu trza ci tłumaczyć: Tu nie chodzi o nazwę a o poglądy. Jechał pies, czy typ podpada pod PiS czy inną opcję ale jesli podporządkowuje się takiemu "przywutcy" jak Kaczor i jego przydupas Antek "policmajster" Maciarewicz to jak można takiego brać poważnie? Jak można poważnie traktować człowieka, który po decyzje jeździ do Torunia - piękne miasto ale nie o miejscowość tu chodzi - lub siedzi w sytuacjach podbramkowych w jasnogórskim klasztorze? Jak można podchodzić poważnie do faceta który rzuca się na posadzkę ryzykując rozbicie łba tylko po to, by złapać wafla który jakiś - nie wiadomo czy calkiem trzeźwy klecha - upuścił?! Koyod! - ty myśl i ucz się. My z Plucińskim nie będziemy żyli wiecznie by ci wyjaśniać zawiłości tego świata. Dlatego, - po raz ostatni wyjaśniam ci: Trza zrobić wszystko, by PiS nie dorwał się do koryta / waaadzy / - gdyż członkowie tego ugrupowania posiadając taką mentalność, - narobią tyle bałaganu, że kto wie, ile czasu trza będzie to później odkręcać. Opamiętaj się chłopie! I nie zadawaj więcej takich pytań bo to obciachowe jest i nie najlepiej o tobie świadczy. Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Wczoraj przepraszała Kopacz, dziś przeprasza 13.06.15, 10:05 Dyźku! Byłes łaskaw napisać: "Koyod! - ty myśl i ucz się." Za późno! organizm nie absorbuje takiego lekarstwa. gdyby było inaczej nie musielibysmy tyle czasu tłem tablicznym się zajmować. Konsumowałby to co białe na czarnem. A my spokojnie moglibysmy o letnich panienkach a nie opowiadać o starych procesyjnych skukiennych grzybach w śmisznych trójąktnych kapeluchach bredzących o rodzinie skoro same gustuja w ministrantach, seminarzystach i nieletnich kiedy im się trafi na lekcji religii. koyodowi już nic nie pomoże. Taką ma skazę po zbyt długiej kapieli we wodzie święconej. Ale moze choc innym ku przestrodze dobrze zrobimy:):):):) A koyoda nie sam biskup I jego d....a maja w opiece na weki weków amen. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Wczoraj przepraszała Kopacz, dziś przeprasza 13.06.15, 10:19 koyod napisał: > To że ktoś zarabia więcej niż te 6 tys. to nie oznacza, że tak jak Bieńkowska n > ie ma szacunku dla pracy tego co zarabia poniżej. powtórzę składanie liter to jeszcze nie jest czytanie ze zrozumieniem, do tego drugiego trza włożyć ciut wysiłku intelektualnego. > Co do dalszej części twej wypowiedzi to napisz mi w czym jest gorszy skleryzowa > ny PiS-owiec od skleryzowanego prezydenta Komorowskiego bądź też innego dowolne > go posła PO, który wspiera z budżetu instytucję z którą tak walczysz na tym for > um. gdybys rozumiał co piszę to bys wiedział, że Zdrojewski walnął brzydkiego kloca dofinansowując wilanowskie jajco i tego mu nie zapomnę wraz z normalną częścią społeczeństwa. A Komorowski? Nie zauważyłem żeby co rusz ganiał do Rydzyka i pokazówki robił w towarzystwie oszalałych wielebnych owładnientych orgazmem egzorcyzmów co kaczor ze stadem PiSowców ćwiczy namiętnie bo tylko takie rozrywki im się ostały. Zdrojewski to chciaż udawał, że na muzeum, a Dorn z PiSowskim poddaństwem tylko z Millerem moze sie równać w dobrodziejstwie na rzecz wielebnych. I co tu porównywać te 6 baniek Zdrojewskiego z tysiacami hektarów na poniemieckich protestanckich gruntach parafialnych koyod! ja ci zdrowia życzę. i żeby ci psyche na kolana nie spadła. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Wczoraj przepraszała Kopacz, dziś przeprasza 13.06.15, 16:27 Widzę Pluciński, że miłosierdzie "koyodu" okazujesz jak nie przymierzając ja. Tylko czy sierściuch doceni poświęcenie...........?! Ale! - niech mu tam. Może nie wszystko stracone. Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Partia PO na Madagaskar 13.06.15, 20:18 Po wyborach sejmowych plujki zawodowe i rządowe stracą rację bytu .Te co mają dotacje rządowe płacone z ręki podatnika.Każdy następny dzień po ujawnieniu przez Stonogę akt afery podsłuchowej udowadnia nawet niedowiarkom - lemingom kogo naprawdę popierali przez osiem lat. Gdyby III RP była krajem demokratycznym a PO-sitwa partią polityczną to sprawowanie władzy a po jakimś czasie pełnienie roli opozycji byłoby sprawa naturalną. Ale wiemy przecież,że PO czy PSL to nie są partie polityczne a III RP ma tyle samo wspólnego z demokracją jak Platforma jest "obywatelska".Obrażeni na społeczeństwo przedstawiciele "elyty" postanowili w ostatnich miesiącach zepsuć ile można, nie patrząc na skutki takich działań. Zero odpowiedzialności za państwo, rozumienia mechanizmów nim rządzących, potrzeb i nadziei ludzi. "Nie chcecie nas, to popsujemy tyle zabawek ile jeszcze damy radę" - to PO-mafijny przekaz dnia dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Partia PO na Madagaskar część druga 13.06.15, 20:20 Komorowski zamiast doczekać godnie swoich ostatnich dni w Belwederze stara się z mściwością wiejskiego sołtysa utrudniać start prezydentowi- elektowi Andrzejowi Dudzie. Pozmieniał umowy swoim "doradcom" - Lityńskiemu, Kuźniarowi, Nałęczowi i przepraszam za słowo Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Partia PO na Madagaskar część trzecia 13.06.15, 20:25 Kopacz-ka "szuka" mini-strów. Nawet betonowi platformersi jej odmawiają, nikt nie chce dobrowolnie wkładać głowy do szamba. Z uśmiechem odmówił na ekranie ogłupiacza Grzechu, który ma dziwnie zadowolona minę ostatnio. Nikt z dorobkiem politycznym czy naukowym nie weźmie tego co zostawili Arłukowicz, Biernat czy Karpiński. Kopacz-ce też chyba skończyła się ławka "psiapsiółek" i zostają tylko polityczne prostytutki w stylu Kidawy, Pitery, Marcinkiewicza, Michała Kamińskiego, Giertycha czy kompletni ignoranci z młodszej grupy PO-szustów. Jeżeli podobno Kidawa lub Osiołowski mają być marszałkiem Sejmu to widać wyraźnie, że możliwości premiery sięgnęły dna.Najprostsze rozwiązanie czyli dymisja nie-rządu Kopacz-ce przyjść do głowy nie chce.Sikorski nie potrafi samodzielnie od spawać się od fotela marszałkowskiego, na pewno jakiekolwiek propaństwowe myśli nie trapią otłuszczonego marszałka-balerona Borusewicza. Jeszcze dzień, jeszcze jedna dieta, jeszcze wypłata czy kwartalna premia...byle do jutra. To cały pomysł i program PO od ośmiu lat. No i gigantyczna kradzież wszystkiego, od zegarków na fabrykach kończąc.Dają w związku z tym znać o sobie "zszargane" nerwy Tuska. Podobno zamknął się w Brukseli w sobie, nic w nim nie zostało z kłamcy tysiąclecia i "twardego" poiltyka, jak go określały me(n)dia.Głupi nie jest, wie co go czeka po zakończeniu "prezydĘcji" w UE. Angeli skompromitowany doszczętnie Smoleńskiem lokaj nie będzie już potrzebny. A gdzie on teraz znajdzie w zrujnowanej Polsce kominy do czyszczenia?Pozdrawiam zawodowe plujki czyli pluta i dyzia.Czas wasz się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Partia PO na Madagaskar 15.06.15, 11:44 Tania rado , czas jest już bliski . Plujki internetowe zamilkną, bo nie będą miały kasy . A Dyźki niech sobie piszą , wyborcy raczej maj ą już inne poglądy . Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: nie dziel skóry... 20.06.15, 01:20 Mój drogi.Oczywiście .Przyznasz mi w reszcie racje.Że żadna partia nie powinna rządzić w Polsce więcej niż jedną kadencję.Bo prowadzi to do wypaczeń.Wszyscy nasi politycy to dorobkiewicze i szmalcownicy.Najpierw w jedną kadencję wchodzą z białymi rękawiczkami na rękach .A wychodzą cali upaprani.Rzadko ,który interesuje się ludźmi biednymi lub pokrzywdzonymi przez nasz system sądowy ,zusowski i skarbowy.To są zwykłe łotry ,nastawione na szybką kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
koyod I znowuż sfrustrowane antyklerykały pokazały, 13.06.15, 23:05 że jedyne na co ich stać to chamskie wpisy. Jeżeli tak jak piszesz dyźku, prezydent i premierzy z PO w przeciwieństwie do PiS-u nie słuchają rad ojca Tadeusza z Torunia to czemuż ta nowoczesna, na wskroś europejska partia ze swą większością w parlamencie i przy udziale swego prezydenta przez ostatnie 5 lat nic nie zdziałała w sprawie np. związków partnerskich? Czemu ta partia doprowadziła do tego, że unijny trybunał ma nałożyć na Polskę karę za brak wdrożenia unijnej dyrektywy o bezpiecznym przechowywaniu komórek rozrodczych, tkanek płodu oraz embrionów używanych przy zapłonieniu in vitro. Pluciński pisze, że przeżyje te 6 mln, które w 2013 Zdrojewski podarował na Świątynię Opatrzności, a o 16 mln. podarowanych przez sejm na tą samą świątynię w bieżącym roku na wniosek posłów PO to zapomniał czy nie wiedział. Tak ciągle zarzucacie PiS-owi, że hołubił finansowo kościół to napiszcie ile budżet oszczędza rocznie na tych wydatkach po przejęciu władzy przez platformę. Jak ciemnym i głupim antyklerykałem być trzeba, żeby być w opozycji do kościoła i głosować na partię co ten kościół wspiera. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: I znowuż sfrustrowane antyklerykały pokazały, 15.06.15, 14:40 Chyba jednak będę się musiał z Plucińskim zgodzić, że ty stracony dla społeczeństwa już jesteś. No bo jakiż inny wniosek można wyciągnąć z twojej pisaniny w której, - wbrew faktom, - piszesz, że ja glosuję na jakąkolwiek partię wspierającą kościół?! Owszem, głosowałem na Palikota gdy obiecał, że krzyż z sali sejmowej zdejmie. Nie zdjął, - kresek nie dostał i skończył jak skończył. I ten kierunek zamierzam utrzymać do dni swoich ostatnich. Więc badź tak uprzejmy i walnij się w piersi, - że grzech cygaństwa w szemranym celu popełniłeś usiłując przypisać mi czynność nieprawdopodobną. Nie wyznaję się specjalnie na waszym katechiźmie ale grzech toś chyba popełnił. Dyzio. p.s Czemu zapłacimy karę?! - bo rządzący, w strachu przed kościelną mafią kombinują jak mogą by tych ustaw nie podpisać ponieważ klechy mają inny punkt widzenia. Znaczy znowu społeczeństwo poniesie konsekwencje za dopuszczenie do władzy kościoła. Tego tez nie obejmujesz swoim umysłem?! Oczywiście kary dotkną nas - społeczeństwo, - bez względu na to, jaka opcja do koryta się dorwie. A gdyby, co nie daj bóbr, - do waaadzy doszedł PiS........ sytuacja zacznie przypominać tę ze średniowiecza. Krew w żyłach zamarza gdy pomyślę...............:( Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: I znowuż sfrustrowane antyklerykały pokazały, 15.06.15, 16:59 Jeżeli uważasz, że kłamię to wskaż mi tę część mojej wypowiedzi w której napisałem, że dyziek zagłosował na PO. Natomiast zgadzam się z dalszą częścią twej wypowiedzi, z której wynika że rządząca PO słucha kościoła i postępuje zgodnie z jego wolą. I nie strasz, co będzie jak PiS dojdzie do władzy bo przecież wiemy jak było w latach 2005-2007 i mając na względzie, żeś z plutem na emigrację wtedy nie uciekł to aż tak źle wam nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: I znowuż sfrustrowane antyklerykały pokazały, 16.06.15, 05:57 "Jak ciemnym i głupim antyklerykałem być trzeba, żeby być w opozycji do kościoła i głosować na partię co ten kościół wspiera. " A czyjeż to słowa jeśli wolno spytać - hę?! Jak widzisz kolego, wystarczyło zastosować "kopiuj - wklej" i wyszedł cygan jak szydło z worka. " Natomiast zgadzam się z dalszą częścią twej wypowiedzi, z której wynika że rządząca PO słucha kościoła i postępuje zgodnie z jego wolą." A to jest zgodne z ustawą zasadniczą?! - zwłaszcza z jej punktem stwierdzającym że: ......istnieje rozdział Państwa od kościoła.........etc,etc. Aaaa, - tu się zgadzasz, - nie zauważyłem, sorry. . I nie strasz, co będzie jak PiS dojdzie do władzy bo przecież wiemy jak było w latach 2005-2007 i mając na względzie, żeś z plutem na emigrację wtedy nie uciekł to aż tak źle wam nie było. Ja nie straszę. Po prostu przestrzegam. A z Plucińskim nie emigrowaliśmy, bo patriotami jesteśmy i o dobrobyt kraju jak lwy walczyć będziemy. Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: I znowuż sfrustrowane antyklerykały pokazały, 16.06.15, 06:41 No cóż dyźku, jeżeli uważasz, że słowa "ciemny i głupi antyklerykał" są tożsame z twoim nickiem to nie będę protestował, przecież ty wiesz lepiej. Wy jak lwy będziecie walczyć? Toż to nowina. Jeszcze niedawno pluciński pisał, że po wygranej PiWS-u pozostanie mu sznurek albo skok z wieży a ty, że pozostanie ci tylko emigracja. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: I znowuż sfrustrowane antyklerykały pokazały, 16.06.15, 08:10 I koyod napisał: > No cóż dyźku, jeżeli uważasz, że słowa "ciemny i głupi antyklerykał" są tożsame > z twoim nickiem to nie będę protestował, przecież ty wiesz lepiej. Przecież wyraźnie napisał Dyzio że nie są to jego słowa a ty jak zwykle arogancko klamiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: I znowuż sfrustrowane antyklerykały pokazały, 16.06.15, 20:17 Storima, idź z tym tekstem do ambasady to ci może kto wytłumaczy co tu napisałem i co dyziek mi odpisał. Dobrze by również było aby zamiast się wpie.... między wódkę a zakąskę, czas swój poświęcił na odpisanie mi na zadane ci pytania. Co do reszty to uważam, że jeszcze z miesiąc minie to i pluto nawet się nie przyzna, że głosował na PO. A swoją drogą to niezły odlot musiał mieć dyziek, żeby tak jak twierdzi w poprzednich wyborach głosować na Palikota, który nie był kandydatem z naszego okręgu. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: I znowuż sfrustrowane antyklerykały pokazały, 16.06.15, 21:37 Butny arogancie. Nie bedziesz mi rozkazywal co mam robic i jak sie wpisywac. Klamiesz, jatrzysz. I o tym byl moj wpis z dowodem cytowanym przez ciebie wciskanym w usta Dyzia---klamstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Dalej trąbicie w tubę na kościół i wyzysk 20.06.15, 19:22 Ale sprawa ma się inaczej.Prawda, którą wygłosił wybitny twórca ekonomii, nie może przebić się do tępych łbów tak zwanych ekonomistów współczesnych (nie wszystkich na szczęście, lecz niestety do tych, którzy mają wpływ na państwowe decyzje, daj Boże, tylko do października) i ukrywanie tej prawdy powoduje, że jesteśmy państwem powszechnej biedy, gdzie z trudem wiąże się koniec z końcem. Mimo peanów zachwytu wyrażanych przez całkowicie ogłupiałych i oderwanych od rzeczywistości polityków, jak Komorowski, Tusk i Kopacz, oraz ich obozu tłustych misi, którzy nie bacząc na państwo, które im powierzono, uwili sobie ciepłe i bogate gniazdko. A resztę narodu mając w głębokim poważaniu. I co jest na dodatek najwredniejsze i wprost chamskie, to właśnie ci biedni Polacy, którzy rzadko przekraczają pułap 3 tysięcy miesięcznych zarobków na rękę, dostarczają państwu ponad 90% podatków !!! Najbogatsi Polacy nie płacą podatków wcale, w ramach tzw. "optymalizacji struktury podatkowej". To jest narodowa hańba i dziejowe świństwo. Odpowiedz Link Zgłoś