Dodaj do ulubionych

Młodzi politycy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:52
Moi drodzy czytam posty, ja również startuje ( Demokraci.pl ) i czytam
głosujmy na P.Matyjaszczyka,Janikową,Wronę itp. wszyscy wyskakują jak
króliczki z kapelusza przed wyborami, pytam sie co zrobił np. Pan Wrona z PO
(przecież są w parlamencie od czterech lat) jak rozumuje politykę. Jest
młodym człowiekiem miał okazję by pomóc innym. Z miłą chęcią z Panem
Przemkiem podyskutuję o tym. Pozdrawiam ( Młode Centrum z Partią
Demokratyczną wcześniej z UW ) wypełniają co roku ubogim mieszkancom
zeznania podatkowe, co kwartał oddajemy krew i , pomagamy niepełnosprawnym,
udzielamy korepetycji itd.)Napiszcie młodzi politycy co wy robicie by pomóc
innym obywatelom, szczególnie biedniejszym.
Pozdrawiam Tyl Tomasz
Obserwuj wątek
    • Gość: milosz Re: Młodzi politycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:58
      No i pięknie chyba ma rację
    • Gość: robotnik Re: Młodzi politycy IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.05, 14:12
      Panie Tomku, to Pana rodzice wychowali, a my nauczyciele wyedukowali z różnym
      skutkiem jak widać. Ale może na początek zrób Pan coś i o tym napisz a dopiero
      później politykuj A NIE ODWROTNIE!!! Co do innych to słusznie należy po prostu
      sprawdzać co zrobili dla Częstochowian.
    • Gość: zomek Re: Młodzi politycy IP: *.brama.prenet.pl 20.09.05, 14:16
      Myślę człowieku, że powinieneś powiedzieć dokładnie co ty zrobiłeś, a nie co
      zrobiła/robi wasza młodzieżówka. To co wymieniłeś to naprawdę wspaniała sprawa-
      tylko konkrety komu pomogliście ile krwi oddaliście i jakim niepełnosprawnym
      pomagacie. Pisze to jako długoletni HDK były Wspaniały i długoletni
      społecznik !!!!!
      Nikogo z Was jakoś w tych działania do tej pory nie widziałem !!
      Łatwo jest się chwalić małymi sprawami - trudniej konkretnie!
      Przykro jest mi czytać jak ktoś chwali się takimi rzeczami- osobiście oddałem
      już ponad 12 litrów krwi, pomogłem wielu biednym i niepełnosprawnym w
      szczególności i jakoś przez myśl mi nie przyszło chwalić się tym.
      Widać po co właściwie ta wielka pomoc ! ŻENUJĄCE !
      • Gość: Artur Re: Młodzi politycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:29
        A ja oddałem krew dzięki akcji Młodego Centrum.
        Już dawno się do tego zbierałem, ale zawsze jakoś tak schodziło...
        I w czerwcu oddałem pierwszy raz.
        W końcu ja starszy też nie jestem gorszy:)
        Zdjęcia można obejrzeć na:
        www.demokraci.czest.pl/20050616.php
    • Gość: Marko Re: Młodzi politycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 17:35
      Panie Tomku ma Pan w pełni rację. Wiem, że jako jedyni coś robicie. Sam
      przychodziłem nie raz do Was na wypełnianie PIT-ów dlatego wiem, że to nie są
      tylko puste słowa, ale że rzeczywiście coś robicie. Czytałem także w GW o
      Waszej akcji pomocy niepełnosprawnym (wszystkich niedowiarków odsyłam do
      archiwum GW oraz na stronę www.demokraci.czest.pl - Młode Centrum). Gratuluję
    • Gość: Mariusz Re: Młodzi politycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:40
      Czesć Tomku, fajnie że pomagacie ludziom którzy tej pomocy potrzebują, ale co to
      ma wspólnego z wyborami i polityką ??? Taką pomocą powinny się zająć fundacje a
      nie partie polityczne które powinny miec jakis realny program gospodarczy ! a z
      tego co widze demokraci.pl są bardziej fundacją dobroczynną niż partią która
      mogłaby przejąć rządy. My polacy powinnismy glosowac na polityków a nie
      dobroczynców - tak własnie na polityków - to wlasnie prawdziwi politycy lub
      ekonomisci bedą potrafili naprawic Nasza Polskę! Niestety z przykrością
      stwierdzam że w CZĘSTOCHOWIE NIE MA ŻADNEGO POLITYKA NA KTÓREGO MÓGŁBYM Z
      SATYSFAKCJĄ ODDAĆ SWÓJ GŁOS - chodzi mi o polityka lub ekonomiste z charyzmą,
      który mógłby uczciwie reprezentowac nasz region w sejmie. Nie pisze ze nie bede
      głosował - zawsze głosuje - ale oddaje swój głos nie na osobę tylko na partie
      której program jest mi najbliższy. TY Tomku piszesz że Tadziu Wrona i inni nic
      nie zrobili - ok. zgadzam się z tym (może nie w 100% ale w większości się
      zgadzam) ale TY też nic nie zrobiłeś, oddałeś krew, wypelniles komuś pity (mam
      nadzieje ze nie CIMOSZEWICZOWI) i uwazasz ze miejsce w sejmie jest dla ciebie -
      MYLISZ SIĘ - POWIEDZ WPROST CO UWAŻASZ ZA SŁUSZNE ABY ZROBIĆ W TEJ NASZEJ POLSCE
      - MOŻE PODYSKUTUJEMY RZECZOWO , A NIE TYLKO SLOGANAMI ! wiem ze pisze troche nie
      skladnie ale wlasnie skonczylem 18 godz. dzien pracy i jestem trochę wykończony,
      ale licze że jutro rano podejmiesz rękawice i bedziemy mogli jutro podyskutować.
      • Gość: Artur Re: Młodzi politycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 09:28
        Konkrety?
        To poczytaj:
        www.demokraci.czest.pl/pieniadze.php
        www.demokraci.czest.pl/dlaczegomy.php
        www.demokraci.czest.pl/czegochcemy.php
        i cały program:
        www.demokraci.pl/index.php?do=standard&navi=0001,0003
        Szczegółowe informacje o kandydatach na stronie głównej:
        www.demokraci.czest.pl
        • Gość: dim Re: Młodzi politycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 14:10
          Fajnie, że pomagacie, gratulacje, tylko zapamiętajcie, ze pomoc powinna byc
          BEZINTERESOWNA. Podpieranie sie nią w kampanii wyborczej wydaje mi się być nie
          na miejscu.

pozdrawiam
          • Gość: Artur Re: Młodzi politycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 14:46
            Nie, no nie mogę.
            Ja już nic nie rozumiem.
            Wszyscy pytają, co politycy chcą zrobić?
            Pytają również, co zrobili dotychczas a jak ktoś mówi to "nie na miejscu".
            To jak, mają mówić co zrobili dotychczas, czy nie?
            Chwalić się działalnością społeczną, czy nie?
            Ja rozumiem Panie dim, że "jak Kali ukraść krowy to dobrze, ale jak Kalemu
            ukraść krowy, to źle".
            • Gość: dim Re: Młodzi politycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 14:53
              przykro mi
              • Gość: Artur Re: Młodzi politycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:01
                Spoko:)
                Wolność, to nasza naczelna zasada.
                Każdy ma prawo mieć własne zdanie.
            • Gość: Marcyś Re: Młodzi politycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:34
              Wykorzystujecie hasło pomocy w wyborach więc nie okazała sie ona
              bezinteresowna. W takim razie traktuje ją jako tranzakcję, jak zwykły handel,
              manipulacja wyszukana w celu zdobycia glosów, słowem czysty marketing
              polityczny. Słuchając dziś rano w trójce Pana Frasyniuka byłem zupełnie
              zaskoczony jego wypowiedziami, jego wizją ojczyzny i tym czego mi tak bardzo w
              naszej polityce brakowało, i pewnie pech chciał że trafiłem na wpis Tomka Tyla.
              Poza tym polityków Rozlicza się nie za zbiórki krwi i nie za działalność
              społeczna. Na tym polu przecież działa się nie licząc na cokolwiek. Rozlicza
              się ich za pracę w parlamencie, za to za co im płacimy... Więc nie używaj
              retoryki Kalego bo moze być ona mieczem obosiecznym.
              • Gość: ... Re: Młodzi politycy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 16:04
                Tu nie chodzi o to, żeby się chwalić co kto zrobił, tylko o pokazanie, że sie
                da w tym chorym mieście mimo wszystko cokolwiek poprawić. A co do rozliczania,
                to co robi platforma i PiS na czołowych miejscach w sondażach?? Mało już
                zepsuli??
                • Gość: Menel Re: Młodzi politycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 16:19
                  Ale jak mlodzi przyszli politycy(parlamentarzysci) maja sie zareklamowac skoro
                  nikt im nie dal szansy by sie w parlamencie znalzezli.Jak mzona ich rozliczac z
                  pracy w sejmie czy senacie skoro siedza tam stare pierdy i i bawia sie
                  guziczkami zgodnie z ropiska partyjna,poslem wg mnie nie jest sie tylko w sali
                  sejmowej,ale i poza nia.Jezeli ktos sie udziela spolecznei i robi cos dla tego
                  miasta to moze sie tym chwalic(co jest norma-patrz afisze przedwyborcze), bo to
                  pokazuje jakim jest czlowiekiem.

Mam pytanie do Pana Tyla-jaka szkole skoczyl-jakie ma wyksztalcenie-pozdrawiam
                • Gość: Menel Re: Młodzi politycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 16:20
                  Oki-juz wiem sprawdzilem na stronie-a jaki kierunek na Politechnice?
                  • Gość: ... Re: Młodzi politycy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 16:24
                    A poza tym może lepiej zacząć się rozliczać przed wejściem do parlamentu niż
                    po...Zwłaszcza, jeżeli można się czymś pochwalić co jest dobre nie tylko dla
                    siebie...
                    • Gość: meg Re: Młodzi politycy IP: *.pcz.pl 21.09.05, 18:19
                      Tomek trzymaj się.
                      nie znam cię przynajmniej widać, że pomagasz, a nie
                      tylko siedzisz i nawołujesz: Głosujcie na mnie! jestem najwspanialszy!
                      • Gość: Menel Re: Młodzi politycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 18:24
                        meg nie krzycz tyle-dobrze juz, dobrze zaglosuje na Ciebie-ktora lista?
              • Gość: Artur Re: Młodzi politycy IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.05, 22:19
                Nie chce mi się z Tobą gadać.
                Na szczęście odwiedzają to forum inteligentni ludzie.
                Sami ocenią.
                My robimy swoje. A jeżeli kogoś drażnią przechwałki Demokratów na tle skromnych
                wypowiedzi liderów innych partii; to przepraszam!
                • Gość: Marcyś Re: Młodzi politycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 09:11
                  Bardzo ładnie nie chce Ci się ze mną gadać. To się nazywa polityka. Przez taką
                  własnie arogancję rozłożyliście Unię Wolności. Widze stara szkoła nie
                  rdzewieje. A co do chwalenia to bardzo dobrze. Działajcie społecznie ale
                  podkreślam jeszcze raz społecznie nie oznacza tranzakcyjnie. popatrzcie jak
                  działają różne organizacje charytatywne lub chodzby nasza forumowa koleżanka
                  Andzela. Czy widzisz w jakimś miejscu by Jurek Owsiak, czy Janina Ochojska
                  wykorzystywały fakt niesienia pomocy w realizacji celów politycznych czy też w
                  ogóle jakiś innych poza potrzebami wynikającymi z wrodzonego altruizmu?
                  Odpowiedz brzmi nie. Odpowiem także panu menelowi. Zgadzam się ze w sejmie
                  siedzą osoby nie zawsze odpowiednie by tam zasiadać. Ale przypomnij sobie na
                  kogo głosowałes w poprzednich wyborach ile osób przekonałeś do swoich racji?
                  Społeczeństwo obywatelskie jest śwuiadome swoich wyborów a odnoszę wrażenie że
                  nasze nadal jeszcze nie. Myśle że to jest właśnie dobry temat do dyskusji. A co
                  się tyczy pomocy wg literatury przedmiotu z chwila w której oczekuje się coś w
                  zamian(w tym wypadku głosów) przestaje ona być pomocą. Stąd moja irytacja.
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: Artur Re: Młodzi politycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 08:04
                    Dostałem niedawno ulotkę Pana Daszyka z PO.
                    Czytam w niej: "twórca i sponsor pomocy społecznej dla najbiedniejszych
                    mieszkańców Świdnicy".
                    Żadnych szczegółów.
                    Czy jest to wykorzystywanie działalności społecznej do celów politycznych?
                    • Gość: Marcyś Re: Młodzi politycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 08:41
                      Oczywiście że jest ale czy to jest jakimkolwiek argumentem w dyskusji? Zresztą
                      Twórca i sponsor pomocy społecznej brzmi nieskładnie. Jak mozna być twórca
                      czegoś czego powstanie (mam na myśli pomocy społecznej) jest albo obowiązkiem
                      ustawowym albo działalnością obywatelska, inicjatywa oddolną. Zresztą to chyba
                      temat na dłuższą dyskusję tak jak i cała koncepcja prowadzenia polskich
                      kampanii wyborczych. Mam nadzieje podjać z Tobą ten temat już po tegorocznych
                      elekcjach, na spokojnie. Pozdrawiam i życze sukcesu politycznego bo jakoś
                      blizsza jest mi sercu koalicja PO z Demokratami niż PiSem...
                    • Gość: Marcyś Re: Młodzi politycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 08:47
                      I jeszcze ciekawy link dotyczacy uczciwości politycznej,

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=29403613&a=29403613
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka