Dodaj do ulubionych

DONALD TUSK

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:11
Z badań wychodzi że największe poparcie ma Donald Tusk, jednak ludzie nie
wiedzą że jego wybory będą kosztowały około 45 mln zł. A wiecie kto za to
zapłaci ??? MY !!! PODATNICY !!! Oczywiście jeżeli wygra wybory, a na to się
zapowiada. Mam nadzieje jako pożądny obywatel, że nie dojdzie do takiej
tragedii. Już wolę głosować na Lecha Kaczyńskiego, gdyż jest świetnie
wykształconym prawnikiem i zrobi wreszcie porządek w tym kraju. A jakie są
wasze opinie na ten temat ???
Obserwuj wątek
    • yanoooosh Re: DONALD TUSK 22.09.05, 22:15

HEHE to popatrz ile jest parti i przelicz sobie ile WYDALISMY na te wybory
      • yanoooosh Re: DONALD TUSK 22.09.05, 22:16
        A tak na marginesie jak juz sie opowiedziales za kaczynskim to powiem ci ze on wydaje jeszcze wiecej od tuska uwierz mi nawet maile rozsyla
        • Gość: adek Re: DONALD TUSK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:22
          tylko Donaldzik!!!ja na niego głosuje
        • Gość: Częstochowianin Re: DONALD TUSK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:24
          Tylko że e-maile są darmowe. A Tuska 1 bilbord koło trasy kosztuje 400zł
          dziennie. I co ??? Fajnie. A wcale nie prawda że Kaczyński wydaje więcej. Wręcz
          przeciwnie. I zobaczcie jakie Tusk gada głupoty w tych reklamach. Mówi, że
          wstawał o 5 rano, czy o 6. Ale to nie ważne. W tamtych czasach ludzie wstawali
          i o 4 nawet bo były bardzo ciężkie czasy. Tylko że Tusk podchodzi do sprawy
          psychologicznie i nabiera słabe i biedne jednostki społeczne.
          A wypowiadać się mogę na taki temat bo w Polsce jest wolność słowa !!!
          Wierzcie mi że to co powiedziałem jest prawdą bo jest poparte nie 1 ale kilkoma
          źródłami.
          • Gość: Darek Re: DONALD TUSK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 18:17
            Gość portalu: Częstochowianin napisał(a):

> Tylko że e-maile są darmowe. A Tuska 1 bilbord koło trasy kosztuje 400zł
            > dziennie. I co ??? Fajnie. A wcale nie prawda że Kaczyński wydaje więcej.

A co? wolisz prezia z promocji? z premieram gratis?

demokracja k...wa kosztuje kolego!
            • yanoooosh Re: DONALD TUSK 24.09.05, 22:48
              > Tylko że e-maile są darmowe. A Tuska 1 bilbord koło trasy kosztuje 400zł
              > dziennie. I co ??? Fajnie. A wcale nie prawda że Kaczyński wydaje więcej

tak ?? myslisz ze wp pozwolila od tak za darmo rozeslac kaczynskiemu maile do uzytkownikow ze swoja reklama albo robil to pojedynczo ze swojego konta pomysl troszke
              a potem napisz
        • Gość: Darek Re: DONALD TUSK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 18:15
          yanoooosh napisał:

> A tak na marginesie jak juz sie opowiedziales za kaczynskim to powiem ci ze
          on
          > wydaje jeszcze wiecej od tuska uwierz mi nawet maile rozsyla

nawet mu odpowiedziałem: sp...aj, ale nie nawiązał dialogu. Pewnie uczy się
          jeszcze czytać, prawnik wykształcony...
    • Gość: marcin_r Re: DONALD TUSK IP: 213.199.204.* 22.09.05, 22:19
      Spieprzaj dziadu!
      • Gość: Rafał Re: DONALD TUSK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:27
        Kaszub cholerny. Oni są jak sępy. Żerują na słabych i biednych jednostkach,
        które wierzą że może być lepiej. Ale oni tylko potrafią wyzyskiwać. A za
        Kaczyńskim będę głosował ponieważ jest inteligentnym prawnikiem i jest przeciw
        pedałom !!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Wojtek Re: DONALD TUSK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:28
          a ja nie ide na wybory tak jak wiekszosc ludzi w polsce..........
          • Gość: qqq Re: DONALD TUSK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:31
            i tym samym popierasz Leppera
          • Gość: adek Re: DONALD TUSK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 23:31
            podobno jak sie nie pojdzie na wybory to ma sie grzech:( czy to prawda???a czy
            Bóg cos o tym wie??czy tylko o.Rydzyk tak mówi???itp heheh
            • yanoooosh Re: DONALD TUSK 22.09.05, 23:47

chyba jezeli glosujesz na zlodzieji to masz grzech czyli fakt jeden nie glosujmy niech politycy wiedza ze mamy ich w d.....
              • Gość: Janosik Re: DONALD TUSK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 12:01
                A skąd mamy wiedzieć który złoedziej a który nie??
                Proszę oświeć nas abyśmy grzechu nie popełnili!!
            • Gość: sdv Re: DONALD TUSK IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 24.09.05, 15:44
              hahahahah dobre Adek !
        • yanoooosh Re: DONALD TUSK 22.09.05, 23:30

Gość portalu: Rafał napisał(a):

> Kaszub cholerny. Oni są jak sępy. Żerują na słabych i biednych jednostkach,
          > które wierzą że może być lepiej. Ale oni tylko potrafią wyzyskiwać. A za
          > Kaczyńskim będę głosował ponieważ jest inteligentnym prawnikiem i jest przeciw
          > pedałom !!!!!!!!!!!!!!!!!!

a w czym ci te pedaly pszeszkadzaja co krzywdy ci nie robia a ze se w swoich domkach robia dobrze to to cie razi moze nie masz z kim i dlatego nawet facetom sie nie podobasz??
        • Gość: Darek Re: DONALD TUSK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 18:20
          Gość portalu: Rafał napisał(a):

... za
          > Kaczyńskim będę głosował ponieważ jest inteligentnym prawnikiem i jest
          przeciw
          > pedałom !!!!!!!!!!!!!!!!!!

bo ma za małego fiutka!!!
          www.kaczynskimamalegofiutka.org
      • yanoooosh Re: DONALD TUSK 22.09.05, 23:29
        Gość portalu: marcin_r napisał(a):

> Spieprzaj dziadu!

to do mnie tekst ??
        • Gość: marcin_r Re: DONALD TUSK IP: 213.199.204.* 23.09.05, 11:40
          Nie, do założyciela wątku żeby mu uświadomić na co stać szanownego pana
          profesora (celowo małymi literami) i jakie argumenty może przedsięwziąć w
          dyskusji z nim. Taka spontaniczna odzywka do potencjalnego wyborcy, nie
          zaaranżowana, jest piękną ilustracją kultury i "patrzenia z góry" na nędznych
          robaków.
    • Gość: alinaW. ja nie chcę prezydanta o imieniu Donald!!! Błagam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 01:19
      i na dodatek ta fatalna wada wymowy! Jeszcze gdyby miał naprawdę coś do
      powiedzenia, a nie owijał w bawełnę, to bym może na niego zagłosowała. Ale
      pamiętam Tuska z OKP, KLD, UW i wciąż kręci. W 1993 przecież na bilboardach
      wisiały twarze Tuska i Bieleckiego z hasłem :"Milion nowych miejsc pracy!"
      Jakie to wszystko zakłamane teraz po latach! Strach pomyśleć, jak krótką pamięć
      mają ludzie!
      • Gość: Janosik Re: ja nie chcę prezydanta o imieniu Donald!!! Bł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 12:07
        No niestety zgadza się, że ludzie mają krótką pamięć... dobrze o tym świadczą
        dzisiejsze sondaże w którym na czele jest AWS oraz Unia Wolności... ups..znaczy
        się teraz oni inaczej się nazywają: Prawo i Sprawiedliwość oraz Platforma
        Obywatelska...Ci ludzie już rządzili i pokazali na co ich stać (1997-2001), a
        teraz Polacy dają się nabrać, myślą że będzie lepiej...szkoda w ogóle gadać...
        ja tylko jestem ciekaw czy za 4 lata znajdą się odważni na tym forum i przyznają
        się do tego że głosowali w 2005 na Pis i PO...
        • Gość: junior Re: ja nie chcę prezydanta o imieniu Donald!!! Bł IP: *.prenet.pl 23.09.05, 12:32
          1. skad autor watku wzial dane o 40iles milionach wydanych? ja slyszalem o ok 10mln (tyle samo mniejwiecej co PiS)
          2. przykro mi ale jezeli tusk czy kto inny zostanie wybrany na prezydenta to nie dsotanie zwortu kampanii wyborczej -UPS - dostaja je tylko partie ktore osiagna prog procentowy. wiec wybor kogos na prezydenta nie ma nic wspolnego ze zwrotem kasy - nie chcesz zeby PO dostalo kase ? spowoduj ze PO dostanie ponizej 5% w wyborach parlamentarnych
          3. o ile dobrze mi sie ywdaje PO jako jedyna partia nie bierze sejmowych pieniedzy (ktore im sie ustawowo naleza za to ze sa w sejmie)
          4.
          > dzisiejsze sondaże w którym na czele jest AWS oraz Unia Wolności... ups..znaczy
          > się teraz oni inaczej się nazywają: Prawo i Sprawiedliwość oraz Platforma
          > Obywatelska...Ci ludzie już rządzili i pokazali na co ich stać (1997-2001), a
          > teraz Polacy dają się nabrać, myślą że będzie lepiej

to co radzisz? - glosowac na SLD? tez pokazaloie robic
          AWS i UW - pokazaly wczesniej
          SO - echh nie wiem ale ta partia mi wyglada dziwnie a pozatym jak bedzie glowna sila to wprowadza nauke o rolnictwie do liceow (PS. poziom wyksztalcenia glownych ikon tej partii jest zatrwazajacy)
          LPR - echh bojowkarze mlodziezowki wygladaja jak pewne ugropowania w Niemczech lat 30tych

najlepiej opwiedziec ze sie nie glosuje , bo potem mozesz powiedziec ze ot nie ty ich wybierales - to czemu nie glosowales na tych ktorzy byliby lepsi?

a co do sloganow wyborczych - sa taka sama prawda jak 3 klamstwa studenta
          - od jutra nie pije
          - od jutra sie ucze
          - dziekuje nie jestem glodny

ale trzeba kogos wybrac
        • Gość: Artur A znasz kogoś, kto sie teraz chwali, że głosował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 13:47
          na Tymińskiego?
          • Gość: Bejb Re: A znasz kogoś, kto sie teraz chwali, że głoso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 15:16
            Tusk jest wg mnie JEDYNYM NORMALNYM kandydatem na prezydenta w tych wyborach!!
            To jest na prawde człowiek z zasadami, jeszcze nigdy nie widziłam aby zminił
            raz postawione zdanie ani pogląd na jakiś temat a pogłady jego dostastecznie do
            mnie przemawiają i wcale nie biorę się na jego "litość".
            Każdy ma prawo do własnych opini. Ja juz nie moge patrzeć i słuchac jak to pan
            Kaczyński kręci w swoich wypowiedzich jak pisowcy wytykają cudaczne
            niepopełnione błedy swoim przeciwnikom, jak miostają sie w wypowiedziach o
            przyszła koalicję!! itp.

A co do pieniedzy wydanych na bilbordy to nie prawda jest ze Kaczynski mniej
            wydaje, ma ich on znacznie wiecej postawionych w Polsce niż Prezydent Tusk z tą
            różnicą że w miejscach mniej widocznych. I to Tusk powinien zebrać gartulacje
            ze odpowiednio potrafi rozdysponować pieniedzmi!
            To tak z grubsza co mam na razie do powiedzenia.
            Tusk Tusk i jeszcze raz Tusk!!
            • Gość: Janosik Re: A znasz kogoś, kto sie teraz chwali, że głoso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 23:19
              Ciekawe czy za 5 lat też będzie się przyznawał do pana Tuska i PO...
          • czerwony_zlodziejski_ryj Re: A znasz kogoś, kto sie teraz chwali, że głoso 24.09.05, 12:49
            Tak, niestety ku naszemu utrapieniu jest ich coraz więcej. W sondzie PR3 "za a
            nawet przeciw" otrzymał 62% głosów.
      • Gość: Darek a ja nie chcę prezia co ukradł księżyc! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 18:23
        Gość portalu: alinaW. napisał(a):

> i na dodatek ta fatalna wada wymowy! Jeszcze gdyby miał naprawdę coś do
        > powiedzenia, a nie owijał w bawełnę, to bym może na niego zagłosowała. Ale
        > pamiętam Tuska z OKP, KLD, UW i wciąż kręci. W 1993 przecież na bilboardach
        > wisiały twarze Tuska i Bieleckiego z hasłem :"Milion nowych miejsc pracy!"
        > Jakie to wszystko zakłamane teraz po latach! Strach pomyśleć, jak krótką
        pamięć
        >
        > mają ludzie!

przypominam, że tamte wybory wygrał Sojusz Lewych!
    • vikingzpomorza Re: DONALD TUSK 23.09.05, 15:35
      Wypowiedź Donalda Tuska dla miesięcznika "Znak" w 1987 roku (nr 11-12, s. 190).
      Tak sformułował tam swoje osobiste nastawienie do Polski: "Jak wyzwolić się od
      tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane
      literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości,
      gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych
      marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie
      nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego
      tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia,
      pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie
      mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski,
      tej ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas
      ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem".
      Zastanawiam sie dlaczego ten facet chce byc prezydentem tej "brudnej,przegranej
      , biednej Polski" ?????
      • Gość: Darek Re: DONALD TUSK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 18:32
        vikingzpomorza coś szrajbnął, a ja mu na to:

Zagłosuję na Tuska, bo myślę jak on. NIE JESTEM CHORYM PATRIOTĄ, TYLKO
        OBYWATELEM. Jeśli wiesz, co to znaczy...

Tusk od lat nie zmienia poglądów. Jest wierny swoim ideałom. UD zakneblowała mu
        usta, jak i całemu KLD. Teraz PO urywa wreszcie łeb tej hydrze. Jest wreszcie
        szansa na normalność. Na prezydenta na miarę Reaggana, Mitteranda i Margaret
        Thather!
        • Gość: Janosik Re: DONALD TUSK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 23:00
          A widziałeś film Nocna zmiana??
          W tym filmie występuję "nieskazitelnie czysty" pan Tusk...obejrzyj go..
        • vikingzpomorza Re: DONALD TUSK 24.09.05, 21:38
          Gość portalu: Darek napisał(a):

> vikingzpomorza coś szrajbnął, a ja mu na to:
          Nic nie szrajbnoł tylko zadał konkretne pytanie jak jestes taki wygadany to mi
          odpowiedz

> Zagłosuję na Tuska, bo myślę jak on. NIE JESTEM CHORYM PATRIOTĄ, TYLKO
          > OBYWATELEM. Jeśli wiesz, co to znaczy...
          No coz rowniez jestem tylko obywatelem i nie uwazam sie za patriote zwlaszcza
          chorego .Wiem co to znaczy dla mnie ,ale moze dla Ciebie znaczy cos innego,
          domyslam sie ze tylko zwolennicy PO i Tuska maja racje i recepte na wszystko...

> Tusk od lat nie zmienia poglądów. Jest wierny swoim ideałom.UD zakneblowała mu
          > usta, jak i całemu KLD.
          W 1993 roku praktycznie ta jego partyjka (KLD) przestala istniec w wyborach
          parlamenarnych nie uzyskali nawet jednego mandatu tak wiec dla nich to
          polaczenie z UD to bylo jedyne praktycznie wyjscie wiec na tym skorzystali

> Teraz PO urywa wreszcie łeb tej hydrze. Jest wreszcie szansa na normalność.
          Ha,ha,ha ta "normalnosc" mamy 16 lat ci sami panowie te same twarze inne nazwy
          partii i obietnice...

> Na prezydenta na miarę Reaggana, Mitteranda i Margaret Thather!
          Tak na marginesie pisze sie odpowiednio Reagan ,Miterrand , Thatcher ; no coz
          widze ze poczucie humoru Ci dopisuje czego gratuluje ,a tak powaznie pomijajac
          to ze Tusk jest zlym mowca to nie jest przywodca charyzmatycznym wiec
          porownywanie go do w/w jest nie na miejscu poza tym nie podoba mi sie ze jako
          wice marszalek polskiego sejmu jest finansowany przez Fundacje Adenauera ktora w
          95% korzysta z dotacji rzadu RFN ( orka.sejm.gov.pl/RejIVk.nsf/web/409 )
          • Gość: Darek Re: fundacja Adenauera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.05, 05:11
            może zauważy uczony kolega, że wydatki finansowane przez tę fundację należą do
            działu "Wyjazdy krajowe i zagraniczne nie związane z pełnioną funkcją
            publiczną"?
    • Gość: Absolwent Re: Wszyscy mogą wybierać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 17:37
      Wolność wyboru oznacza, że można pójść i zagłosować na kogo się chce. Ale
      wolność wyboru oznacza również takie samo prawo dla innych obywateli. Wszyscy
      mogą wybierać według własnego sumienia. Tusk jest na czele sondaży i nagle
      odzywają się sfrustrowane głosy jego przeciwników posługujących się
      pomówieniami. Gdyby był oszustem, to nie popierałoby go ładnych parę milionów
      obywateli! Chyba że uznacie za głupków te miliony ludzi? Nie da się też własnych
      niedoskonałości wytłumaczyć np. spiskiem masonerii czy też manipulacją
      przeciwnej strony. Wolne wybory weryfikują najgłośniejszy nawet jazgot.

Podawanie wszelkich sum "z sufitu" jest czystą lepperiadą. Liczą się tylko fakty!
    • Gość: becia Re: DONALD TUSK IP: *.prenet.pl 23.09.05, 17:40
      pan tusk zamiast wydawać naszą kasę na kampanię wyborczą, niech wyda swoją na
      dobrego logopedę
      • Gość: Absolwent Re: DONALD TUSK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 17:48
        Oj becia becia! Na złośliwość nie ma lekarzy
    • Gość: becia Re: DONALD TUSK IP: *.prenet.pl 23.09.05, 18:08
      drogi absolwencie to nie złośliwość tylko stwierdzenie faktu, ten pan chce być
      prezydentem a nie inkasentem za światło, a poza tym znajomość języków obcych
      gdzie ?, bo na jednej z konferencji prasowych skompromitował się zupełnie, więc
      może faktycznie najpierw dobry logopeda /oj nie wiem czy nie za pózno !/ a
      pózniej dobry lektor języka np. angielskiego
    • Gość: Darek Re: DONALD TUSK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 18:13

...wolę głosować na Lecha Kaczyńskiego, gdyż jest świetnie
      > wykształconym prawnikiem i zrobi wreszcie porządek w tym kraju. A jakie są
      > wasze opinie na ten temat ???

Hitler też zrobił porządek w tym kraju...
      • Gość: Gość Re: DONALD TUSK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 21:39
        Ale Hitler niestety nie kandyduje.
        • Gość: Częstochowianin Re: DONALD TUSK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 21:44
          A dużo mam przeciw pedałom i to bardzo dużo. Ja bym pierwszy rzucał w
          cholernych pedałów kamieniami. Normalni ludzie nie muszą robić parad, a na
          dodatek te śmierdzące lamusy chcą aby w Polsce mogli adoptować dzieci. Chy ktoś
          z Was chciałby mieć 2 tatusiów ??? Chyba nikt. Jak dla mnie to jest to straszne
          przegięcie. Takie dziecko miałboby tak zcioraną psychikę że szok. Potem
          musiałby latać do lekarzy na badania, zresztą w szkole by go wyśmiali i by
          takie dziecko miało piekło a nie szkołę. A tak na marginesie Tusk chce aby w
          Liceach godzina lekcyjna nie trwała 45 min tylko godzinę zegarową. Ech porażka
          • Gość: TUZ. K. 1 lekcja = 60 min.!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 11:06
            > takie dziecko miało piekło a nie szkołę. A tak na marginesie Tusk chce aby w
            > Liceach godzina lekcyjna nie trwała 45 min tylko godzinę zegarową. Ech porażka

Super!!!
            Wreszcie ktoś pogoni do roboty tych obiboków nauczycieli!!!
    • Gość: nemo Re: DONALD TUSK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 21:41
      tylko Donald!!!!!!!!!!
      • Gość: misiek Re: DONALD TUSK IP: *.107.inds.pl 23.09.05, 22:46
        Donald na prezydenta częstochowianin do psychoanalityka ! szybko
    • Gość: cxc Tylko PO nie chce finansowania partii z podatków ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 23:12
      Ty Częstochowianin jesteś beszczelnym kłamcą, tak jak twoi mocodawcy z Prawa i
      Socjalizmu.
      • Gość: Częstochowianin Re: Tylko PO nie chce finansowania partii z podat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 23:38
        Zobaczymy co powiecie jak skończy się jego kadencja. Powinniście wtedy wziąć
        łby i pie..ąć się o betonową ścianę. Ale wy macie słabe umysły. Wszscy do
        leczenia. Widać wierzycie reklamą. Macie nadzieję że on coś zmieni bo mądrze
        gada ??? hahaha NADZIEJA MATKĄ GŁUPICH !!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Absolwent Re: Nadzieja matką "Częstochowianina"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 12:30

"wy macie słabe umysły. Wszscy do leczenia. Widać wierzycie reklamą. Macie
          nadzieję że on coś zmieni bo mądrze gada ??? hahaha NADZIEJA MATKĄ GŁUPICH
          !!!!!!!!!!!!!!!!!"

Wiadomość dla Częstochowianina: poprawna pisownia w naszym języku ojczystym to:
          "wierzycie reklamom". Jako komentarz niech posłuży cytat z Twojego postu:
          "Hahaha NADZIEJA MATKĄ GŁUPICH !!!!!!!!!!!!!!!!!".

Jeżeli wyzywasz innych od słabych umysłów i głupków, to chociaż sam nie wykazuj
          takich cech. Kto mieczem wojuje, sam od miecza ginie! Mimo wszystko uśmiechnij
          się i wyluzuj, ponieważ życie toczy się dalej.

Walka wyborcza powinna być prowadzona na argumenty, a nie na wyzwiska. Ta uwaga
          odnosi się również do obozu mojego faworyta Donalda Tuska.

• Gość: joop_lpr Re: DONALD TUSK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 23:58
      Kwaśniewski i Tusk- dwaj "przyjaciele z boiska"?

Prezydent Aleksander Kwaśniewski powiedział w czwartek w Radiu Zet, że zgadza
      się z twierdzeniem, iż kandydat PO na prezydenta Donald Tusk chce kontynuować
      jego koncepcję prezydentury. Pozytywnie ocenia kampanię Tuska.

powiększ obrazek
      Prezydent Aleksander Kwaśniewski powiedział w czwartek w Radiu Zet, że zgadza
      się z twierdzeniem, iż kandydat PO na prezydenta Donald Tusk chce kontynuować
      jego koncepcję prezydentury. Pozytywnie ocenia kampanię Tuska.

"Gdy chodzi o kampanię, o pomysł na zachowanie publiczne i koncepcję
      prezydentury, to niewątpliwie to jest mój sukces" - powiedział Kwaśniewski,
      pytany o kampanię Tuska. Według niego, Tusk nie chce "prezydentury rewolucyjnej,
      bardzo aroganckiej". "W tym sensie ci wszyscy, którzy mówią, że dla wielu
      Polaków Donald Tusk jest wyborem kontynuacji stylu prezydenckiego, mają rację.
      Tak to jest i uważam, że to jest dobre" - oświadczył Aleksander Kwaśniewski.

www.prawy.pl
      • Gość: marcin_r Re: DONALD TUSK IP: 213.199.204.* 24.09.05, 09:21
        I co chcesz oceniać przyszłe postępowanie Tuska poprzez słowa Olka ? Styl Tuska
        jest po prostu zbliżony do obecnego prezydenta, nie krzyczy, nie jest radykałem
        i nie wynajduje kwitów. Przeczytaj sobie w piątkowej GW odpowiedź Tuska na
        wypowiedź prezydenta.
        • Gość: Filip Re: DONALD TUSK IP: *.sympatico.ca 25.09.05, 07:28
          Styl Tuska
          jest po prostu zbliżony do obecnego prezydenta, nie krzyczy, nie jest radykałem
          i nie wynajduje kwitów.
          ______________________________________________________________________________

...tak rzeczywiscie jest zblizony;
          ...czy tez bedzie wsiadal do samochodu poprzez bagaznik w pelnym upojeniu
          alkocholowym ?
          ...Kwasniewski nie krzyczal tylko olewal, klamal,("niedoszly mag. od
          koziolkow") lawirowal nie stawil sie przed komisja sledcza Orlenu, tak jak Tusk
          nie stawil sie do telewizyjnego pojedynku z L.Kaczynskim by nie dac mu jeszcze
          jednej okazji do pokazania Polakom ze tak naprawde nie ma on dla Polski zadnego
          politycznego i spolecznego programu.
          ...Ktos kto nie ma programu dla panstwa ktorego zostaje prezydentem nie moze
          byc w zadnym przypadku radykalem poniewaz nic nie chce zmienic, nic poprawic
          ulepszyc, naprawic chce tylko spokojnie pobierac swoje funkcyjne jednoczesnie
          stawiajac sie na pozycji darmozjada i trutnia.
          Spoleczenstwo wybiera politykow w konkretnym celu; a tymbardziej prezydenta by
          ow obejmujac najwyzszy urzad w panstwie wplywal, kreowal, wzmacnial pozytywne
          formy wszelkich spolecznych inicjatyw. Troszczyl sie o godne i dostatnie zycie
          obywatela, wzmacnial jego jednostke rozwojowa jaka jest rodzina, i stal na
          strazy sprawiedliwosci spolecznej, bespieczenstwa i suwerennosci kraju.

...nie wynajduje kwitow...to bardzo zle....bo ow kwit jest symbolem KONSEKWENCJI
          czy nagrody za nasze jednostkowe funkcionowanie w zbiorowosci spolecznej.
          Kara jest konsekwencja za nasze niegodne zachowanie.
          Nagroda jest konsekwencja naszego spolecznie widzianego godnym - zachowania.
          Spoleczne zycie bez nagrody i kary staje sie pustym bezplodnym ugorem
          niezdolnym wydac plon. Osiaganie wydajnych plonow z zyznej ziemi pielegnowanej
          troskliwa reka rolnika to warunek przetrwania gatunku, czyli podstawy naszego
          bytu.

...ale wszysko w swoim czasie - synek !....dorosniesz, zrozumiesz...nie swici
          garnki lepia tylko zwykli ludzie.

• Gość: marcin_r Re: DONALD TUSK IP: 213.199.204.* 25.09.05, 09:21
            Traktujesz moje słowa zbyt dosłownie. Poza tym racz zauważyć, że ocenę Tuska
            możesz wystawić po pewnych okresie jego "prezydentowania". Dalej prezydent, w
            przeciwieństwie do partii, wcale nie ma tak dużo do powiedzenia, zatem krzykacze
            sieją najczęściej demagogię. Mamy też inne pojmowanie zasad w polityce - vide
            kwity to dowód konsekwencji; nie stawienie się do debaty z Kaczuchem
            (przypominam, że na tę debatę umawiali się już wcześniej na 26 września; Tusk
            się zgodził na warunki Kaczuchy - na piątek 23.09, ale coś nie wypaliło i nie
            była to wina żadnego z kandydatów). Słowem manipulujesz i obrzucasz
            nieuzasadnionymi oskarżeniami - taki styl prezentuje Samoobrona, LPR i inne
            partie, które mają do zaoferowania li tylko czczą gadkę. Chcesz podyskutować to
            nie ze mną, znajdź kompanów w swojej okolicy albo zmień styl polemiki.

PS. Proszę również bez "synkowania" do mnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka