Gość: Jaca IP: *.ltd.pl 23.09.05, 18:14 Mam do kupienia fiat CC 96r.przebieg faktyczny 72tyś.za 3,5tyś.czy fiat93r.składak z gazem,przebieg nieznnany do końca,za 2,5tyś.Proszę jeżeli ktoś może mi doradzić którego mam kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mężczyzna Re: Jaki kupić FIAT CC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 21:39 proponuje tylko i wyłacznie kupno samochodu z 96 roku z przebiegiem 72 tys . A napewno troche sie nim nacieszysz-jeżeli faktycznie przebieg jest autentyczny. zwróc uwagę na ryzyko które wiarze sie z zabytkiem z 93 roku silnik zdarty pewnie do maksimum mozliwości, z niego juz nic nie bedzie chyba że skarbonka... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Is Re: Nie kupuj CC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 22:18 Posiadałem już 3 egzemplarze CC z silnikiem 700. To bardzo awaryjny i słaby silnik. Jedyna zaleta CC to dobra blacha (nie rdzewieje). Jeżeli już musisz kupić CC, to wysil się troszkę i znajdź model z silnikiem 900. Jest o niebo lepszy. 2 lata temu kupiłem Tico, silniczek rewelacja: już 200 tysięcy km przebiegu i nic specjalnego się nie dzieje. Kolega też ma Tico i zrobił remont silnika dopiero po 270 tysiącach km. CC700 wytrzyma parokrotnie mniejszy przebieg. Tico pali 4,5 litra na 100km, a na trasie 4. CC pali powyżej 5,5. Wszystkie części do Tico (np. lusterko, pompa paliwa) w rewelacyjnej cenie jak do malucha. Silnik jest bardzo żwawy, a w CC "mułowaty". Niestety Tico ma wadę: pojawiły się ogniska rdzy (w CC jej nie było). Z dwojga złego zdecydowanie wolałbym Tico! Znajdziesz w cenie 5000zł. Nigdy nie kupiłbym już CC700, chyba że chcesz wydawać kupę kasy na naprawy i więcej na benzynę. Ja miałem serdecznie dosyć wszystkich trzech CC700! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mężczyzna Re: Nie kupuj CC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 09:00 zamiast doradzic dziewczynie to ty chwalisz się swoja ekstra bryką "TICO" - tak masz racje samochód pierwsza klasa, a mam pytanie mieścisz sie w nim czy musiałes wyjąc przednie siedzenie... Widocznie ty miales pecha co do Faiatów CC - uwazam ze pierwszy model ten z 96 roku jak wiesz od kogo kupujesz to za te 3.5 tyś mozna zaryzykować Pozdrawiam..NO chyba ze chcesz mieć problemy z blacha jak mój przedmówca w swojej super odjechanej bryce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CC Re: Nie kupuj CC! IP: 80.51.57.* 24.09.05, 10:57 Sam mam cc, ale musze powiedzieć że w TICO wcale nie jest ciasno. Oprócz tego że jest w środku bardziej tandetne to reszta jest lepsza niż we Fiacie. A silnik 700 lub 900 to nawet nie sie nie uwywa do 800tki Tico - która jest zresztą konstrukcją suzuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Is Re: Nie kupuj CC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 12:10 Jaca chce kupić samochód do zajeżdżenia za małe pieniądze. Napisałem tylko o tym, czego sam doświadczyłem. Przecież miałem 3 różne egzemplarze CC700 i do wszystkich miałem pecha? Zapytajcie mechaników jaki biznes robią na CC700! CC900 jest znacznie lepsze. Tico nie ma ciaśniejszego wnętrza niż CC! Wadą Tico (oprócz rozmiarów) jest rdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Is Re: Nie kupuj CC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 12:13 Zapomniałem dodać, że Tico jest oczywiście brzydsze od CC. Takie typowe ekonomiczne jeździdło, które jednak nigdy nie zawiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś