Gość: Poetka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 19:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=29905034&a=29905034 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TIA Re: Klub Poetow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 19:46 Nie wiem skad autor artykulu wzial takie dane zreszta nieprawdziwe. Zalozycielkami Klubu byly P. Falkowska, P., Glowackai P. TERESA NENGO-TOMZIK Ta ostatnia zreszta pisze bardzo ciekawe wiersze. Wielokrotnie zdobywala nagrody: na Turnieju jednego wiersza, zobyla tez nagrode na OGÓLNPOLSKIM KONKURSIE POETYCKIM IM H POSWIATOWSKIEJ. Nie wiem KTO i dlaczego ominąl ta tak wspaniala poetke i podal nieprawde. P. Bieluńska doszla do klubu duzo pozniej. Poza tym Klub nie zrzesza tylko starsze osoby. Sa tez mlodsi wiekiem poeci. Klubem od strony prawidlowowsci pisania opiekuje sie p. dr Beata ŁUKARSKA, a nasza przesympatyczna malenka Olga BĄKOWSKA prowadzi piekna KSIEGE PAMIĘCI, w ktorej zapisuje wszystkie wazne wydarzenia klubowe, a robi to WSPANIALE Odpowiedz Link Zgłoś
ja_corka Re: Klub Poetow 04.10.05, 01:14 Tak to prawda co pisze TIA. Dodam jeszcze ze od poczatku powstania Klubu opiekę nad merytoryczną stroną poetow sprawował poeta Częstochowy Pan GIERYMSKI przez prawie dwa lata. Kronika prowadzona przez P.dr Olgę Bąkowska /wydala juz 2 tomiki/jest rewelacyjna, jak Ona sama zreszta. Wiersze P Teresy Nengo-Tomzik zmuszaja do myslenia i wymagają tez znajomosci Mitologii Greckiej. Zachodzę w glowę jaką wspanialą pamięc i wiadomosci ma ta kobieta. Tematyka wierszy jest rozna, w zaleznosci od autora. Jest w Klubie świetny satyrysta Leszek Gornicki /wydal juz kilka wlasnych tomikow/ Jest kilku poetow zaslugujacych na wyroznienie.........mlody Bartek i inni........ Odpowiedz Link Zgłoś
ja_corka Re: Klub Poetow 04.10.05, 10:57 TO JUŻ PIĘĆ LAT Pięć lat migęło jak czarowna chwilka. Pięć lat to dużo czy mało? Pięć lat Klubu Poetów Ach… amatorów rzecz jasna. Klub „Złota Jesień” nazwany został. Przychodzą rozni, Starsi i młodzi. Ze rożnie piszą? To nic nie szkodzi. Każdy tak pisze jak sercem czuje Pisza o kwiatkach, ptaszkach, miłości. Piszą żartami a nawet w złości. Piszą o życiu, śmierci, radości. o pięknie Boga, i o polityce, wiersze poważne, śmieszne i fraszki. Czasami przytną też komuś łatki Potem czytają i omawiają. I dyskutuja, i każdy mowi co w wierszu czuje, a opiekę nad tym Beata Łukarska sprawuje Ona nam mowi gdzie kropka, znaczek Gdzie jest brak rymu, rytmu czy składni. Szefowa Klubu to IMĆ Marianna, Co usiłuje uczyć nas manier. A Gaude Mater udziela Sali I na spotkania i na promocje. Bo wiecie wszyscy, że nasi poeci Wiele już książek w świat wypuścili. Mało jest dzisiaj chętnych poezji, Wiec Jubileusz NIECH NAM SIĘ ŚWIĘCI. Dzisiaj jest piątka…… Potem dziesiątka…… Oj rozmarzylam się. I co mnie spotka???????? A wszystko skrzetnie w księdze Notuje nasza maleńka Dr Olga Bąkowska, co nam prowadzi Cud-Ksiege Kronikę Odpowiedz Link Zgłoś