Dodaj do ulubionych

APEL DO IWONKIIIIII !

IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 20.10.05, 09:13
W sprawie pomocy dla Ośrodka Preadopcyjnego, które od dawna nie płaci
rachunków za ogrzewanie.

Przepisy Ustawy o organizacjach pożytku publicznego oraz Ustawa o finansach
publicznych mówią wyraźnie o warunkach udzielania pomocy Stowarzyszeniom
Pozarządowym - obowiązuje bezwzględny zakaz udzielania pomocy
stowarzyszeniom w celu zapłaty zaległości płatniczych danego stowarzysenia.
Należy wyrazić tylko ubolewanie. Szkoda, że to Stowarzyszenie nigdy nie
startowało w konkursie na dotacje dla stowarzyszeń pozarządowych.

JEŚLI CHCE PANI POMÓC OŚRODKOWI PROSZĘ ZORGANIZOWAĆ ZBIÓRKĘ,KWESTĘ LUB
WSPOMÓC OŚRODEK. DEKLARUJĘ POMOC W NAGŁOŚNIENIU AKCJI.

Na tej odpowiedzi jednak poprzestać nie mogę.

Są pewne granice chamstwa, agresji i arogancji, które panie "Iwonkaaa" i "Ja-
Corka" daleko w tym wątku przekroczyły, atakując z sobie wiadomego powodu
Prezydenta Miasta, Kościół Katolicki, itd. Stosując pewnien rodzaj kłamstwa,
w najgorszym tzw. przedwyborczym stylu - czyli demagogię. Jak wynika z
treści, nie wynika to z niewiedzy, ale z wyrachowania.

To nie Władze Miasta zadłużyły ośrodek i nie dotrzymywały zawartych umów lecz
Stowarzyszenie Pozarządowe, które ten Ośrodek prowadzi, przy każdej okazji
podkreślające swoją odrębnośc od władz samorządowych.
To nie Władze Miasta odcięły ciepło, lecz przedsiębiorstwo, któremu winne
pieniądze jest Stowarzyszenie Pozarządowe osób prywatnych, podkreslające
swoją odrębność i dystansujące się od władz smaorządowych.

Z tekstów prasowych wynika (również dzisiejsze Zycie Czestochowy), że
dyrekcja ciepłowni, namawia bezskutecznie władze Stowarzyszenia do rozmów na
ten temat, spłat na raty etc.!!

Na temat Stowarzyszeń pozarządowych pisaliśmy tutaj już wiele, swego czasu
przedstawiałem też wyliczenie w jakim zakresie Gmina, Miasto czyli my wszyscy
pomagamy Ośrodkowi Preadopcyjnemu. Rozmawialśmy na ten organizacji
pozarządowych temat przy kilku okazjach np. przedszkola na Koziej...

Niektórzy sądzą, że pisać na forum można wszystko. To do czego Panie
sprowadziły dyskusję na temat Ośrodka Preadopcyjnego mogę nazwać jedynie -
kłamstwem. I żądam przeprosin wobec tych osób i instytucji, które bez powodu
panie obraziły. W przeciwnym razie przestanę odpowiadać na wasze posty. Pewne
reguły obowiazują, a panie z powodu osobistych uraz, polityki (nigdy nie
pisałem do jakiej należą panie partii, bo wydawało mi się to nieważne) te
reguły łamią.

Ireneusz Leśnikowski
Obserwuj wątek
    • Gość: lolka Re:niech państwo utrzymuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 09:51
      ja mam rodzine a nie zbiorki
      • Gość: jacoobs Re:niech państwo utrzymuje IP: 80.48.204.* 20.10.05, 10:32
        Panie Ireneuszu,te panie już tak mają i nic tego nie zmieni. Najważniejsza jest
        propaganda, szkoda, że kosztem i za pomocą niewinnych marznących dzieciaczków.
        Jak już napisałem w innym poście "córka" doskonale wie, że PESC został
        sprzedany przez jej partyjnych kolegów z Warszawy wie, że w radzie nadzorczej
        tej prywatnej teraz spółki zasiada wielu jej partyjnych kolegów i zarazem
        dobrze wie, że we władzach częstochowskiego oddziału Fortum również zasiada
        kilku wysoko postawionych członków jej partii.
        I to oni są bezpośrednio odpowiedzialni za to, że te dzieciaki marzną, oni
        czyli członkowie tej samej partii do której także ona należy.
        Ale łatwiej i bardziej "medialnie" jest poopowiadać jaki to urząd jest zły i
        nieczuły, tylko że tak naprawdę on nie jest bezpośrednio stroną, co nie znaczy,
        że nie powinien interesować sie tak ważnym problemem
      • Gość: melchiror ?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 11:33
        EEEE czego wy chcecie od tych kobiecin. Chciały "pouprawiać se" grafomanie. Ale
        czy w tym przypadku cel uświęca środki. I co było rzeczywistym celem ?
        Te dzieci czy wybujałe aspiracje grafomanek ?
    • Gość: ZBULWERSOWANY Przerażając ...TO SKANDAL !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:40
      CZYLI tym samym te Panie tworzą na bazie tego tematu swój wizerunek ???
      Wykorzystały z niecnych pobudek tak tragiczny temat by swtorzyc aure wokol
      swoich osob ?
      To jest wyrachowane i skandaliczne zachowanie !!
      Zreszta w mysl przyslowia "krowa, ktora ryczy malo mleka daje" to juz bylo
      podejrzane ciekawe co te dwie baby, tak jej nazwe bo jest to adekwatne w takim
      razie do sytuacji zrobily dla tych dzieciaczkow ?
      SKANDAL !!!
      • Gość: matka Re: Przerażając ...TO SKANDAL !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 11:16
        Zawsze mowiłam, ze te dwie kobiety - zwlaszcza "ja_corka" to kretynka! Stara spruchniała baba nie majaca pojecia o zyciu! Nie chce sie juz czytac tych atakow na kk i innych ludzi. Ochyda!

Krzyz tobie na droge!
        • ja_corka OJ MATKO BOSKA !!! 20.10.05, 23:30
          Matko tys taka madra?
          Jakos Cie nie widac na forum wiec nie mozemy tego stwierdzic.
          Nawet nie masz nicka stalego.
          A Bog kaze kochac blizniego

nie wiem wiec skad ten

<<<<<<<<KRZYZ na droge blizniemu>>>>>>>>>>

ale Bog wybacza tym co zbladzili
          BOG.......nie KK

Mam nadzieje ze Ty bedziesz kiedys sprochniala
          bo ja narazie jestem pelni sil witalnych i zdrowotnych.
          Mam to w Genach

Tymczasem lec do Slownika ortograficznego
          bo BIADA Twoim dzieciom /chyba ze dyslekcja/
          • Gość: . Re: OJ MATKO BOSKA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 11:00
            dobrze gada
      • el_ku Re: ośrodek preadopcyjny 20.04.13, 11:14
        Cale to kierownictwo działa tylko i wyłącznie pod siebie-a nie w czystej intencji pomocy dla dzieci !!!
        dzieci ściągane z całego Śląska i okolic i to takie , które wiadomo z góry ,że nie maja szans na zadne adopcje --udręka dla tych dzieci i dla personelu a "Pani" kierownik wykorzystuje je do swoich celów-wyjeżdza zagranice Polski w" poszukiwaniu rodzin" dla tych dzieci, o innych profitach z tych misji powiedzileiby pewnie pracownicy ale w obawie o prace nikt się nie wychyli !!!
    • Gość: Ogi Re: APEL DO IWONKIIIIII ! IP: *.darkstar.pl 20.10.05, 11:41
      Hmm drogie Panie skoro aż tak wami wstrząsnęła sytuacja prosze zoorganizować
      zbiórke na taki szczytny cel. Wiadomo że "Ci straszliwi katolicy co tylko na
      pomniki wydają" nie dorzucą sie ale jest tu tyle wspaniałych osób co wiecznie
      wszystko co związane z kościołem krytykują że napewno uzbieracie pokaźną sume.
      Ps. Po co Iwonkaaa jak piszesz dajesz tyle kropek. Mają sie one tak fajnie
      obracać jak na gg czy co ?
      • kubiss Re: Chcemy zrobić zbiórkę funduszy dla dzieci 20.10.05, 12:35
        Z tej nieprzyjemnej sytuacji widzę bardzo fajne rozwiązanie :-).
        Niech koleżanka Iwonka wraz z Córką otworzą konto w banku na zbiórkę pieniędzy
        na dogrzanie dzieci !
        Jestem pewien że najwięksi krytycy Iwonki i Córki wpłacą min.100złotych .
        Wydaje mi się że to kwota niewygórowana jak mieszkańców naszej bogatej Częstochowy .
        Nad prawidłowością zbiórki tych datków patronat mógłby obiąć Pan Leśnikowski co
        uwiarygodniało by tą internetową zbiórkę no i nielogowani krytycy również
        mieliby stuprocentową pewność co do autentyczności zbiórki .
        Jeżeliby opisana przeze mnie sytuacja miała miejsce to deklaruję wpłatę tych
        marnych stu złoćin lub nawet więcej ..... Kubiś
        • jacoobs Re: Chcemy zrobić zbiórkę funduszy dla dzieci 20.10.05, 13:53
          Wpłacę 100 zł obiecuję, ale wydaję mi sie, że krzyk wydany na forum przez córkę
          i iwonkę obliguje je do wpłacenia 1000 zł.
          Proszę o podanie nr rachunku na forum.
        • Gość: I.LEŚNIKOWSKI I TO JEST TO! TZN. GŁOS POZYTYWNY IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 20.10.05, 15:29
          Przesada nie jest właściwa w żadną stronę. Znam obie Panie ze spotkań
          internautów i podejrzewan, że nie są "diabłami", być moze je poniosło tylko, że
          jak zwykle w tę stronę... .
          Liczę, że przyjdzie chwila refleksji i coś razem zrobimy dla Stowarzyszenia
          jeśli jest taka potrzeba. Nie w tym rzecz, żeby się żreć, kłócić i obrzucac
          błotem (choć niektórzy i tak wszystko będzą chcieli ubrudzić i przy okazji
          ubrudzić Prezydenta) rzecz w tym, żeby coś konkretnego zrobić bo to zostaje i
          jest z tego pożytek - jak mówi mój szef.

Pozdrawiam Panie Iwonkę i Ja_córkę, czekam na chwilę refleksji i ekspiacji oraz
          propozycję konktetów: akcja, kwesta, impreza. Ja chętnie nagłośnię, pomogę w
          znalezieniu patronów prasowych, namówię osoby "ze świecznika" do udziału. Mogę
          pomóc w znalezieniu adresów znanych częstochowskich artystów.
          Legitymacje partyjne proponuję wyrzucić na śmietnik.
          A propos: ja nigdy nigdzie nie należałem i nie należę.
          IL
        • Gość: Ogi In the flesh? IP: *.darkstar.pl 20.10.05, 15:47
          No tak teraz to napewno założą :) Pokażą jakie to one są litościwe i jako jedyne
          próbują rozwalić ten mur znieczulicy. Nie drogie panie tak łatwo nie będzie.
          Ludzie którzy pomagają nie robią krzyku, nie chca reklamy ani rozgłosu. A w
          waszym przypadku polega to na tym żeby "nakrzyczeć" wskazać winnych ,a poźniej
          pokazać sie z jak najlepszej strony. Czy którakolwiek z Was drogie panie dała
          choćby grosz na budowe pomnika.Jeśli ludzie dają to znaczy że sprawia im to
          przyjemność. Prawda? (ps. pytanie retoryczne). No tak ! Zaraz sie dowiem że
          pieniądze poszły z Waszych podatków. Nie nie poszły. Poszły z moich . A wasze
          poszły na ochrone marszów ludzi "seksualnie zorientowanych inaczej". Wiecie ile
          kosztuje zabezpieczenie takiego marszu. I ja nie krzycze drogie panie że wydają
          moje pieniadze choć sam nie pochwalam tego(nie chce słyszeć że przez ludzi
          nietolerancyjnych- chodzi o fakt wydatku pieniedzy) Bo mamy w Polsce demokracje,
          gdzie (podobno) katolicy mają większość. I dziwne by było gdyby prawa i różne
          przywileje były uzgadniane i kierowane pod dyktando mniejszości.Chcecie mieć
          równouprawnienie to zacznijcie od siebie. Bo wyśmiewająć innych i krzycząc o
          zacofaniu nie sznujecie zdania innych rodaków, którzy może chcą staiwać sobie
          pomniki czy cokolwiek innego. Czemu na forum nie poruszyłyście nigdy tematu
          kobiet zmuszanych do prostytucji, czemu nie oprotetsujecie targów "seksualnych"
          gdzie kobieta jest ukazywana jako przedmiot, narzedzie do zaspokojenia. Czemu
          nie widzicie tu cierpienia. Lepiej wyśmiać pomniki, bo trafi to na podatny
          grunt, łatwo tu oczernić starsze, schorowane kobiety i wyśmiać je od
          "moherowych beretów". Odwarcacie kota ogonem i upraiwacie demagogie. Na
          szczęscie jest tu troche inteligentnych ludzi co sie na to nie nabiorą.
          Czytałem wiele razy Wasze wypociny ale tym razem już przegiełyście. Od tej pory
          i ja stane się kolejną cegła w murze:)!
    • Gość: Bartek RAKIEM RAKIEM ja_corka i iwnka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 16:20
      Tyle było krzyku na forum o bezduszności wład miatsa, o prezydencie
      ukierunkowanym na kosciol. Inicjatorki zamilkły gdy pojawiły sie realne
      propozycje RAKIEM, RAKIEM.
      Oczywiście obie panie dyplomatycznie czmychneły, zrobiły dużo hałasu i ?.
      Teoretycznie w słusznej sprawie ale czy intencje też były takie ?. Wątpię.
      Ja_corka i iwonka sukcesywnie pisują na forum. Określiły swoją funkcję na forum
      wolontariuszek, tworzą swój wizerunek aktywnych społecznic. Szkoda, że są to
      tylko puste słowa. Słowa, które mają zamydlić nam oczy ?. Po co takie
      wyrachowane pozoranctwo. Z wypowiedzi p. Leśnikowskiego wynika prawdiopodobna
      geneza panie działają w jakimś ugrupowaniu politycznym. (Tu prośba a zarzame
      pytanie do p. L. co to za partia). I taka fikcyjna działalność podnosi ich rangę .
      Tylko trochę wstyd wycierać sobie usta tak delikatnymi i bolesnymi tematami.
      Panie prosimy o czyny nie o słowa !!!!
      Rakiem teraz RAKIEM
      • iwonnkaa Re: Wiadro pomyj............ 20.10.05, 19:36
        Czekam, aż kazdy ,kto ma na to ochotę,wyleje na mnie, swoje wiadro pomyj...........
        Gratuluję Sz.P Leśnikowski, .............

Pokazał Pan klasę , jeszcze raz gratulacje...............
        Ruda .................

• ja_corka Glowa do GORY 20.10.05, 19:47
          • Gość: Yoko Re: Glowa do GORY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 20:02
            Corka dlaczego nie odpowiesz na pytania niejakiego Jacobsa na forum??
            • ja_corka Re: Glowa do GORY 20.10.05, 20:14
              wlasnie odpisalam
              o ile IQ Jacoobsa to zrozumie.......bo idac jego tokiem myslenia
              to przynaleznosc partyjna i jego barwy maja wplyw na Twoje zycie uczucia i
              madrosc

hehehee zalosne
          • ja_corka Re: Glowa do GORY 20.10.05, 20:11
            sorry UCIEKLO

Witam wszystkich.....mam nadzieje ze ci co mieli pluc juz wypluli caly jad.
            SZP> Irku super w tym watku tez nie jest /es/ Pan bez winy.
            Teraz spokojna dyskusja.
            Jutro osobiscie udam sie w dwa miejsca i dowiem sie co i jak
            KKK>>>>>onkretnie.

Nie chce zadnej slawy jak tu co niektorzy opisali,
            Moja przynaleznosc organizacyjna to tak jak wiara.....jest MOJA OSOBISTA SPRAWA.
            Nie wyciagam jej w zadnej dyskusji.
            Nie jest wazne czy jestem zolta zielona czerwona czy czarna.
            Wazne jest ze wystapil problem niewinnyh dzieci.

Nie wiedzialam ze Organizacje Pozarzadowe nie maja prawa do pomocy, chociaz w
            swoim wpisie SZP>Rzecznik jakby nieco dal znac, ze moga sie o taka pomoc starac

<<Na temat Stowarzyszeń pozarządowych pisaliśmy tutaj już wiele, swego czasu
            przedstawiałem też wyliczenie w jakim zakresie Gmina, Miasto czyli my wszyscy
            pomagamy Ośrodkowi Preadopcyjnemu. Rozmawialśmy na ten organizacji
            pozarządowych temat przy kilku okazjach np. przedszkola na Koziej...>>>

Wydaje mi się jednak ze TO STOWARZYSZENIE powinno być objęte szczegolna troska
            i pod takim katem były wszystkie moje wypowiedzi.

SZP> Ireneuszu okres wyrzucania do kosza legitymacji partyjnych mamy już za
            soba. HISTORIA.
            A jeśli już ...to nikt jak do tej pory nie ma patentu na to która partia jest
            idealna i bez winy.
            Historia przewala się jak fale morskie.
            Raz jest jedna na gorze raz druga.
            To co Pan proponuje /sz/ to tak jak świadkowie Jehowy.

Ale zbaczamy z tematu.
            Wiec jak się dowiem to co chce wiedziec zaraz dam znac.
            • Gość: Wlodek Re: Glowa do ....pomyslunku IP: *.vf.shawcable.net 21.10.05, 04:00
              ja_corka napisała:
              >
              > Witam wszystkich.....mam nadzieje ze ci co mieli pluc juz wypluli caly jad.
              > Teraz spokojna dyskusja.
              > Jutro osobiscie udam sie w dwa miejsca i dowiem sie co i jak
              > KKK>>>>>onkretnie.

I ladnie! Tylko moze od tego trzeba bylo zaczac i nie byloby sensacji i "jadu".
              Ale to jest pewna nauczka, choc nie pierwsza.
              Latwo wywoluje sie nosny temat dodajac ostrych przypraw i wybuchowych dodatkow
              zamiast najpierw przyjrzec mu sie chlodnym okiem i zamiast krzyczec o skutkach
              poszukac ich przyczyn, a potem szukac rozwiazan.
              Jesli tak robia Jaskulowate rozkojarzone malolaty, to jeszcze pol bidy, ale ze
              doswiadczone zyciowo kobity, to juz gorzej.
              Od kogo w koncu wymagac rozsadku, jak nie od Was.

A co do meritum, to moze zamiast juz pakowac pieniadze w to stowarzyszenie
              warto byloby sprawdzic, czy aktualne jego kierownictwo gwarantuje wlasciwe
              wykorzystanie datkow...

Wydaje mi się jednak ze TO STOWARZYSZENIE powinno być objęte szczegolna troska
              > i pod takim katem były wszystkie moje wypowiedzi.

Pewnie masz racje, ale co zrobisz jesli uslyszysz, ze wtracasz sie w sprawy
              firmy samorzadnej i niezaleznej, ktora rzadzi sie wlasnym statutem i nikomu
              poza wlasnymi wladzami nie podlega???
              Zauwazcie, ze gdyby nie ta afera z ogrzewaniem, to nikt by slowem o tej
              instytucji na forum nie pisnal.
              Pamietna akcja ze stacja krwiodawstwa byla jednak lepiej taktycznie rozegrana.

Najlepszego
              Wlodek
              ps Pisze to dlatego, ze juz sporo podobnych akcji widzialem. Z duza iloscia
              piany i zolci, a po schlodzeniu emocji zainteresowani i tak musieli usiasc i
              zaczac wspolnie szukac optymalnych rozwiazan problemu.
              • Gość: tomasz_jaskola ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 06:22
                Czyż tą żółcią, o której tak chętie piszesz nie jest twój stosunek do Jaskóły?
                Jesteś typowym Polakiem nie róźniącym się niczym od wielu pieniaczy. Nawet w
                wątkach, gdzie nie zaglądam używasz mojego nazwiska jako synonimu negatywnych
                cech. Od dłuższego czasu nie komentuję twoich wypowiedzi, a to co znajduję co
                chwila w twoich postach tylko potwierdza, że nie jesteś poważnym partnerem do
                rozmów, gdzie nie ma zawiści a stosujemy argumenty. Nie potrafisz pisać bez
                ataku personalnego. Właśnie to jest najlepszym dowodem na ambiwalencję
                piszącego. Drogi Wlodku, jeszcze raz potwierdzę publicznie, że komentowania
                twych wątków nie będzie póki nie będziesz zachowywał się jak poważny człowiek.

bez urazy
                pozdrawiam
                Tomasz Jaskóła
                • Gość: Wlodek Re: ? IP: *.vf.shawcable.net 21.10.05, 08:07
                  Gość portalu: tomasz_jaskola napisał(a):

> Czyż tą żółcią, o której tak chętie piszesz nie jest twój stosunek do
                  Jaskóły?

Nie. Moj stosunek do T. Jaskoly wynika z tego co sam T. Jaskola pisze pod
                  wlasnym nazwiskiem. gdyby uzywal pseudonimu artystycznego to tez nic w tej
                  mierze nie ulegloby zmianie. Zakladajac ze nic w Twoim sposobie opisywania
                  swiata sie nie zmieni.
                  I nie pisze zolcia, bo owa zolc, to symbol zdenerwowania, a to co komentuje, to
                  raczej lekkopolsmieszne zjawiska, wiec o zolci raczej nie ma co mowic...

Nawet w
                  > wątkach, gdzie nie zaglądam używasz mojego nazwiska jako synonimu negatywnych
                  > cech.

Trudno Tomaszu, ale sam sobie zapracowales na marke swoimi tekstami.
                  Kazdy z nas pisze na wlasne konto i okresla wlasne poglady, a potem jest z nimi
                  kojarzony.
                  A powazne tematy???
                  Tomaszu! Kiedy to ostatni raz zdarzylo Ci sie poruszyc powazny temat, na ktory
                  mozna byloby powaznie porozmawiac???
                  Dla mnie ten watek jest powazny. I w tym watku brakowalo mi Twojego glosu
                  chocby po to, zeby wyjasnic z czym sie je takie organizacje pozarzadowe jak ten
                  osrodek w tytule. W koncu to Twoja a nie moja profesja, a jednoczesnie jestes
                  czlonkiem tego forum.. Wprawdzie tu Ci nikt nie zaplaci za informacje z WOS -iu
                  dla doroslych, ale mozna je skonfrontowac z pogladem doroslych. I pare osob
                  mialoby mniejsze stresy, co tez ma swoje znaczenie.
                  Powaznie jest o wyborach. Ludzie pisza bzdury o tym co zrobi prezydent, a Ty...
                  walisz powazny[:)))`] tekst o dziadku walacym w morde Niemca..
                  I kto tu mowi o powadze???

Od dłuższego czasu nie komentuję twoich wypowiedzi,

I slusznie.. Na powazne tematy powaznie, na lekkoposmieszne z .....
                  Ale zazwyczaj jest tak, ze jak panienka wystawia wdzieki na publiczny widok, to
                  nie powinna sie dziwic, jak kto je wykorzysta i....
                  A Tobie zdarzalo sie to wielokrotnie. Nie powinienes sie dziwic, ze zostales
                  obsmiany..

Drogi Wlodku, jeszcze raz potwierdzę publicznie, że komentowania
                  > twych wątków nie będzie póki nie będziesz zachowywał się jak poważny
                  człowiek.
                  >
                  > bez urazy
                  > pozdrawiam
                  > Tomasz Jaskóła

Drogi Tomaszu!
                  Naprawde nie obiecuje, ze bede powazny za kazdym razem. Tylko na ceremoniach
                  pogrzebowych obowiazuje powaga... A tu na forum ...roznie bywa.
                  Czasem trza rzucic granat, zeby wiedziec jakie wojsko idzie:))
                  A ja powazny bywam jedynie przy placeniu rachunkow. Bardzo!

Tez bez urazy, bo i powodow nie widze,
                  z Najlepszymi Zyczeniami Sukcesow
                  Mam tez szczera nadzieje, ze zbraknie mi powodow do niepowaznych komentarzy po
                  Twoich tekstach na forum..
                  Pozdrawiam

Wlodek
                • Gość: Wszechpolak Re: Barometr Głupoty ludzkiej - leczcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 11:00
                  Szanowny panie Jaskóła.
                  Osoba której cechy pan opisuje nie ma żadnego pojęcia o Polsce,sytuacji
                  politycznej oraz o nastrojach jakie tutaj panują.On niestety zna język polski bo
                  innego już się nie jest w stanie się nauczyć.Z tego prostego względu zabiera
                  "głos" na forum chociaż niejednokrotnie proszono go i jego drugiego przyjaciela
                  z tego samego kraju o niewyrażanie swoich nonsensownych opinii!
                  Apele i prośby o NIEKOMPROMITOWANIE polonii i siebie nie przynoszą żadnego
                  rezultatu więc pozostaje nieodpisywać na takie posty.Ja je zgłaszam klikając
                  czerwony kosz.Panu i reszcie forumowiczów też tak radzę.
                  Pozdrawiam
            • Gość: bolek POZORANTKI IWONKA I JA CORKA ...KOGO CZEGO ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 04:57
              > sorry UCIEKLO
              to zauwazylismy, poczucie dobrego smaku !!!!!

> Witam wszystkich.....mam nadzieje ze ci co mieli pluc juz wypluli caly jad.
              i vice versa bo kto usta wycieral dla pobudek politycznych
              pytanie retoryczne

> Nie chce zadnej slawy jak tu co niektorzy opisali,
              > Moja przynaleznosc organizacyjna to tak jak wiara.....jest MOJA OSOBISTA SPRAWA
              slowa slowa slowa....
              po co to podkreslac !!!!!!!!!!!!
              i ponownie sygnalizowac "mimochodem? (sarkazm)

ZP> Ireneuszu okres wyrzucania do kosza legitymacji partyjnych mamy już
              > za
              > soba. HISTORIA.
              > A jeśli już ...to nikt jak do tej pory nie ma patentu na to która partia jest
              > idealna i bez winy.

a jednak pozoranctwo partia nadewszystko dla ja_corki i iwonki
              manipulantek !!!!!!

> Historia przewala się jak fale morskie.
              > Raz jest jedna na gorze raz druga.
              > To co Pan proponuje /sz/ to tak jak świadkowie Jehowy.
              >
              > Ale zbaczamy z tematu.

piekna demagogia tylko do czego prowadzi ????

> Wiec jak się dowiem to co chce wiedziec zaraz dam znac.
              i czekamy na ten rzekomy znak ...slowa slowa....slowa
        • Gość: . Re: Wiadro pomyj............ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 20:00
          Jesli I.L. gdzies sie minal z prawda to bardzo prosze sprostuj. Nie wylal na
          Ciebie wiadra pomyji ale pokazal, ze poza gadaniem (i mijaniem sie nie tylko z
          prawda, ale nawet z rzeczywistoscia) trzeba cos robic. Zaczelas watek wiec
          pociagnij akcje dalej, o ile potrafisz i nie nalezysz do demagogow z twarza Lepera.
          • Gość: skrzat55 Re: Wiadro pomyj............ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 20:14
            Nie rozumiem dlaczego w tym wątku są podteksty polityczne. Jest problem z
            ogrzewaniem i należy się zastanowić jak go rozwiązać.Jest to instytucja
            pozarządowa i niestety jest prawdą ,że sama musi się rządzić. Ale jest szansa
            na dotacje, tylko trzeba o nie powalczyć i szukać sojuszników. Od tego jest też
            forum żeby ich znaleźć, a można bo o tym wiem i się przekonała (Ognisko na
            Koziej). Jest bardzo dużo ludzi dobrej woli na forum chociaż nie chcą się
            ujawnić i ja to szanuję, za wszystko imdziękując. A swoją drogą ,gdzie były te
            panie latem? Dlaczego nie zabiegały o umożenie lub rozłożenie na raty. Niestety,
            trzeba się przestawić na szukanie sponsorów. Naprawdę, wiem jakie to jest
            ciężkie takie przestawienie, ale już mam to za sobą. Trzeba wierzyć w ludzi.
            Napewno nikt nie odmówi pomocy, a jeśli odmówi nie należy się poddawać tylko
            pókać dalej. Prosimy o podanie konta Stowarzyszenia i przekaonacie się , że są
            dobrzy ludzie.
            Więcej uśmiechu i wiary.
            skrzat
            • kubiss Re: Wiadro mydełka FAaaaa 20.10.05, 22:14
              > Nie rozumiem dlaczego w tym wątku są podteksty polityczne.

Podteksty polityczne są ostatnio bardzo w modzie .
              Jak ktoś myśli inaczej to od razu musi być komunistą lub radiomaryjcem .
              Tylko ze mną mają problem do jakiej grupy mnie zakwalifikować ?
              Stanęło na tym że do żadnej , bo jestem " JEDNOKOMURKOWCEM " :-)

Pozdrawiam serdecznie SKRZATÓW , Iwonkę i Córkę ..... Kubiś
              • iwonnkaa Re: Wiadro pomyj............ 20.10.05, 22:45
                Jeszcze się powstrzymuję i wstrzymuję ............
                Sz.P. Ireneuszu , rzeczniku Urzędu..................
                Ja na zawsze jestem Iwoną.............
                Pan rzecznikiem jest kadencyjnie.................
                Ja nie zniżę się do poziomu Pana wypowiedzi..................
                Bo ludzie, z otwarta głową ,logicznie odczytują sens moich wypowiedzi............
                I widza że NIGDY NIKOGO NIE OBRAŻAM...............
                Co dziś stało się Pana udziałem wzg mnie...............
                Po drugie ,gdzie Pan widział, moja jakąkolwiek legitymację?.........
                Pańska imaginacja jest chora............
                A moje nazwisko, zapisało się złotymi literami ,w zalążku Solidarności .........
                Mój teść, mąż i cała rodzina to..............
                Ech szkoda gadać ...............
                Jakim prawem Pan feruje autorytatywnie takie wyroki............
                Zawsze służę dobru, i jutro dowiemy się ,jak naprawdę wyglądaja konkrety............
                Ale już dzis stwierdzam .............
                Wolę być wśród zwierzat.............
                Moich kotów............
                One są szczere i dokładnie odczytuja intencje............
                Ale Panu gratuluję , zwłaszcza tego perskiego oka............
                Niestety i to nie pomogło, jestem swołocz i tyle..........
                Może Pan być dumny, co klasa to klasa...............
                Iwona
                • Gość: model-ka Re: Wiadro pomyj............ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 22:59
                  no,no widze,ze nasze polskie piekielko dziala,nie umie siedziec w
                  kacie..wyciaga swoje oblesne lapy i daje normalnym ludziom ,z normalnymi
                  ludzkimi uczuciami popalic..czasem mysle,ze dla tego kraju ratunku nie ma,a
                  innym znow razem czytajac Iwone zaczynam wierzyc ,ze trzeba jednak probowac cos
                  zmieniac..Iwona rob tak dalej,wkladaj kij w mrowisko ,inaczej nic sie nie
                  zrobi..i drodzy panstwo to nie jest lansowanie swojej osoby (w tym wypadku
                  Iwony i corki),gdyby zechcialy sie wylansowac odzialyby sie babki w Hexaline i
                  poszly na wybieg,a nie szukaly problemow...panie rzeczniku,pamietajmy o jednym-
                  wladza nikomu nie jest dana na zawsze,funkcja rowniez,to Wy panstwo jestescie
                  stworzeni dla nas,a nie odwrotnie..i jeszcze jedno-przynaleznosc partyjna,jest
                  mi wszystko jedno kto,gdzie bywal,czy jest to komunista zatwardzialy czy
                  dzialacz podziemnej Solidarnosci,kiedy trzeba zawalczyc o sluszna sprawe podam
                  dlon nawet czartu..najwazniejsze jest by sie udalo..

p.s.prosze o numer konta
                  • ja_corka Wytrzymajcie do jutra 20.10.05, 23:36
                  • ja_corka Wytrzymajcie do jutra 20.10.05, 23:40
                    Padlo tu haslo zebysmy MY zalozyly konto, robily akcje, jakies spotkania

O NIE nie ubierzecie nas w to.

Jest takie powiedzenie

<<<<<<<<<<<Obys cudze dzieci uczyl
                    <<<<<<<<<<<Obys cudze pieniadze liczyl

Nie zalapie sie na to

jutro wszystko wyjasnie w miejscu
                    i podam.

Widze, ze jest wiele osob chetnych do pomocy.
                    Znaczy ze jest jeszcze troche serca w ludziach.
                    To sie liczy.
                    I TAK wszyscy trzymajmy
                    w JEDNOSCI SILA.

Do jutra wiec

"DOBRZE CZASY CZESTOCHOWY - BIS"
                    • Gość: Jasne POZORANTKI -HUURA !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 04:07
                      gdy przyslo do konkretow doszlo do radykallnej weryfikacji rzeczywistosci !!!!
                      NIE WYCIERAJCIECIE SOBIE TYM TEMATEM UST !!!!!!
                      I GDZIE ROZWIAZANIA ???
                      > O NIE nie ubierzecie nas w to.
                      RAKIEM RAKIEM PRAWDA ???
                      NAJWYGODNIEJ POZORANTKI !!!!
                    • jacoobs Re: Wytrzymajcie do jutra. 21.10.05, 08:24
                      Ha proszę UCIEKAMY!
                      Droga córko podpowiem ci, bo widzę, że z myśleniem nie jest u Ciebie już tak
                      dobrze jak z wylewaniem pomyj. Nie musisz liczyć nie swoich pieniędzy.
                      Wystarczy, że zadzwonisz do ośrodka do pani Strąk i poprosisz ją o numer konta
                      na który można wpłacać pieniądze w celu pomocy dzieciaczkom. Dostajesz numer
                      konta i wówczas zamieszczasz go na forum i sprawa załatwiona. Łatwe prawda?!
                      Widać nie dla was drogie panie!
                      • ja_corka JACOBS 21.10.05, 11:14
                        tobie sie nie chce ruszyc tylka?
                        Tylko bedziesz krecil korbka telefonu?

ja mam inne plany.

a co do liczenia pieniedzy........nie mialam na mysli swoich.
                        Moje ma kto liczyc.

wyjasniam ze nie chcemy byc przez sekunde posadzone ze gdzies zginelo 10
                        groszy, lub ze przy "okazji" kupilysmy sobie ponczochy lub kawe.

Dlatego wszystko rozegra sie tak, ze my poza wlasna przyslowiowa "zlotowka "
                        wplacona nie dotkniemy niczyich pieniedzy.

zrozumiano ???

A TERAZ PROSZE CZEKAC !!!!

Dziekuje za podpowiedz.......niepotrzebna
                      • Gość: Angela Re: Jacoobs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 11:22
                        Skoro to takie proste, to zrób to, a nie wytykaj palcami cudze ułomności. Ja
                        juz znam ten numer a Ty?
                        • Gość: jacoobs Re: Jacoobs IP: 80.48.204.* 21.10.05, 11:53
                          Ja nie mam moralnego obowiązku jak wy, które ten temat na forum wywołałyście.
                          • Gość: Angela Re: Jacoobs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 13:01
                            Nie, nie, źle rozumiesz pojęcie obowiązku. Nikt nie ma obowiązku, ale chęć
                            niesienia pomocy to juz coś, a odniosłam wrażenie, że własnie zgłosiłeś się
                            jako pierwszy do tego, że chętnie wpłacisz jakies pieniądze jeśli będziesz znał
                            nr konta. Masz pełne pole do popisu. I pamietaj, że zawsze mozna przelac na
                            konto np. tego ośrodka 1% swojego podatku, który odprowadziłeś do US.
                            Oczywiście jeśli taki odprowadzasz. Zastanów się czy nie warto tak właśnie
                            zrobić, a nie atakować bez zastanowienia wszystkich dookoła.
                            • Gość: jacoobs Re: Angela IP: 80.48.204.* 21.10.05, 13:35
                              I nadal podtrzymuje swoją obietnicę i deklarację. I nawet jak Twoje kolezanki
                              nie podadzą tego numeru konta do publicznej wiadomości na forum, to wtedy
                              rzeczywiście sam postaram się o jego uzyskanie.
                              I jeszcze jedno Angelo. To nie ja zaatakowałem bez zastanowienia. Zrobiły to
                              Twoje koleżanki córka i iwonka, ja tylko, zresztą wraz z wieloma innymi
                              forumowiczami, wykazałem obłudę ze strony tych pań, które z pełną premedytacją
                              wykorzystały marznące dzieci do oplucia urzędu miasta, choć wiedziały dobrze,
                              że to nie urząd jest odpowiedzialny za zaistniałą sytuację.
                              Pozdrawiam Cię, bo wiem choćby z tego forum, ze Ty w przeciwieństwie do tych
                              pań działasz i to z dużym powodzeniem na rzecz biednych dzieci, a takim osobom
                              należy się szacunek.
                              • Gość: Angela Re:Jacoobs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 13:57
                                Dziękuję za słowa uznania. Nie oczekuję oklasków za swoją działalność. Robię to
                                co robię, bo tak mi podpowiada sumienie. Sama straciłam dziecko i chociaż w
                                taki sposób chcę pomóc tym bezbronnym maluszkom. A to co zrobiły moje
                                koleżanki, to wybacz, ale nie bedę ich potępiać. Uważam, że dobrze się stało,
                                że ta sprawa wyszła na światło dzienne. Nie chcę być arbitrem w sprawie długu,
                                nie interesuje mnie kto jest winien tej sytuacji. Interesuje mnie natomiast
                                fakt zakończenia sprawy. Być może dzięki tej całej sytuacji kilka osób dowie
                                się o istnieniu takiego ośrodka, być może osoby odpowiedzialne za tą całą
                                sytuację cos z tym zrobią? Wiem, że ja_córka pojechała dzisiaj na
                                Michałowskiego, do tego Ośrodka, dowiedzieć sie szczegółów. Mam nadzieję, że
                                jednak wypłynie z tej niemiłej sytuacji dużo dobrego.
                                Pozdrawiam serdecznie.
                  • Gość: fafik Re: Wiadro pomyj............ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 01:45
                    a co ma prezydent do nieudolności bab rzadzacych tym przytuliskiem dla
                    niemowlat?
                    bo że panie iwonka i corka sa głupie to widac na kilometr. jak sie domyslam
                    pewnie dlatego sa w SLD...
                    ciekawe co sponsorzy tego osroidka - pewnie teraz czuja sie oszukani. co z
                    pensjami tam zatrudnionuych? czy płacili sobie pensyjki a nie chcieli płacic
                    rachunków?
                    • ja_corka Fafik.... 21.10.05, 16:35
                      lepiej jedz do osrodka i zobzcz na wlasne oczy Tak jak ja
                      i wyjdziesz

o ile masz serce w tym miejscu a nie kawal miesa
                      ze lzami w oczach jak ja
                • Gość: Anka... Re: Wiadro pomyj............ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 19:18
                  Solidarność... rzeczywiście jest się czym pochwalić
                  • Gość: anka Re: Wiadro pomyj............ IP: *.trustnet.pl 27.10.05, 19:21
                    Anka to nie anka;-)))
                    pozdrawiam
        • Gość: katon Re: Wiadro pomyj............ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 01:37
          po tym co piszesz mozna powiedzieć jedno:

''''''''' sama jestes wiadrem pomyj''''''''''
        • Gość: HIPOKRYZJA ??? TO BOLI ?? hipokryzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 04:12
          prawda, to boli zarzutu przez was gnerowne ???
          wy tylko na nie macie patent ??

hipokryzja to jedna z polskich przywar

gratuluje iwonkkkaa wycieracac sobie usta tematami bolacymi !!!
          pokazujecie klase.......
          hipokrytki.......
          • Gość: Martha hipokryzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 09:09
            Ciekawe jak sie wszyscy potrafia zjednoczyc zeby na kogos nawyzywac :/
            Moze zamiast wypisywac jakie to iwonkkkaa i ja_corka sa zle i podle sami
            zadzwonicie gdzie trzeba i wplacicie kase dla dzieci? Ludziska pokazcie jacy to
            Wy jestescie wspanialomyslni:)
            Ps.gdyby nie bylo watku Iwonki nie bylo by tyle krzyku i nikt nawet nie pomyslal
            by o tych dzieciach...wiec nie robcie kosztem niewinnych dzieci debaty politycznej
            wazne ze ktos zainteresowal sie tym tematem a to z jakiej partii jest nie ma
            znaczenia
            troche czlowieczenstwa.....
            • Gość: jacoobs Re: hipokryzja IP: 80.48.204.* 21.10.05, 09:23
              Nikt nie ma pretensji do tych pań, ze zrobiły larum w sprawie marznacych
              dzieciaczków. Tylko, ze one podniosły krzyk nie w trosce o nie, a tylko po to
              zeby dokopać Wronie i jego ekipie, żeby zmieszać z błotem kościół, żeby
              oczernić idee budowy pomnika papieza itp.
              Te panie to zwykłe krzykaczki, populistki, bo gdy trzeba faktycznie zadziałać,
              to one wycofują sie okrakiem.
              • ja_corka Jakobs 21.10.05, 11:18
                obudziles sie juz??????

<<<<<wycofują sie okrakiem>>>>>

okrakiem to sie wsiada na kon

wycofac sie mozna tylko

rakiem

powodzenia

wtawaj szkoda dnia
                • jacoobs Re: Jakobs 21.10.05, 11:57
                  Wow, no to rzeczywiście "merytorycznie" ustosunkowałaś się do mojej wypowiedzi.
                  Jak zawsze zresztą. Nic nowego. Dobrze ktoś tu was nazwł - koło gospodyń
                  wiejskich z sld.
                  Bez odbioru.
                • weryfikatorek ja_corka aaa feeeeeeeeeeee 23.10.05, 06:33
                  ???
                  > okrakiem to sie wsiada na kon
                  na koń ???
                  czy na konia ??? tak w formie ścisłości bo ty ja_corka to "detalistka" jesteś. I
                  bardzo proszę bez "sprośności" z życia wziętych.
            • Gość: ??? ?????????????? Martha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 10:58
              jakiego czlowiecznstwa ??
              troche przyzwoitosc ze stron tych pan
              pouczasz Martha a objawilas sie owa wspanialomyslnoscia. Juz wplacilas ??? czy
              pouczasz ????
              > Ps.gdyby nie bylo watku Iwonki nie bylo by tyle krzyku i nikt nawet nie pomysla
              > l
              > by o tych dzieciach...
              samo myslenie to malo. Nie wal tu pustych farmazonow
              • Gość: Martha Re: ?????????????? Martha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 13:07
                Nikogo nie pouczam:) tylko proponuje
                a co do tego co ja robie to wypowiadac sie nie bede na wiele mnie nie stac robie
                co moge i na tym koniec...
                dokladnie samo myslenie to za malo ale juz jakas reakcja jest;)
        • taniarada Re: Wiadro pomyj............ 16.04.18, 21:19
          iwonnkaa napisała:

> Czekam, aż kazdy ,kto ma na to ochotę,wyleje na mnie, swoje wiadro pomyj.......
          > ....
          > Gratuluję Sz.P Leśnikowski, .............
          >
          > Pokazał Pan klasę , jeszcze raz gratulacje...............
          > Ruda .................
          > Ja nigdy iwonnko.
    • Gość: anka Re: APEL DO IWONKIIIIII ! IP: *.trustnet.pl 21.10.05, 14:06

wiem ,ze się powtarzam ale nie macie wrazenia ,ze :

ja_córka
      iwonnkaa
      Ruda
      i dochodzi jeszcze Martha

....TO JEDNA I TA SAMA OSOBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????/

TEN SAM STYL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: Angela Re: APEL DO Anki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 14:19
        Muszę Cie zmartwić, to nie jest jedna osoba. Jak widzisz wiele osób ma podobne
        zdanie.
        • Gość: anka Re: APEL DO Anki IP: *.trustnet.pl 21.10.05, 14:22
          .....jakoś mnie nie przekonujesz ;-)....
          • Gość: Angela Re: APEL DO Anki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 15:22
            Specjalnie to mi akurat na tym nie zależy)))))
      • Gość: Martha Re: APEL DO IWONKIIIIII ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 14:26
        hehe Martha jest jedna jedyna i niepowtarzalna i rozni sie troszke wiekiem od
        pozostalych wymienionych
        i nie jest ani lewa ani prawa
        a Ty Aniu masz jakas manie przesladowcza chyba:)
        • ja_corka Koniec ZIMNA ale pomoc potrzebna 21.10.05, 16:26
          Szanowni Panstwo.
          Przyjaciele, wrogowie i obojętni.
          Odwiedziłam osobiście Ośrodek , który miesci się w budynku po zlobku.
          na zasadzie wynajmu od Urzędu Miasta.
          Budynek dwukondygnacyjny.
          Zajety jest przez Ośrodek …może w jednej trzeciej pow. uzytkowej.
          Reszta stoi wolna i jest w trakcie remontu na koszt wynajmującego.i dzieki
          ofiarodawcom
          Placowka powstala 5 lat temu. Ma akceptacje Wydzialu Polityki Społecznej
          Slaskiego Urzędu Wojewódzkiego.
          Jest organizacja pozarzadowa i finansowana jest w małym stopniu przez Narodowy
          Fundusz zdrowia, dzieki czemu 16-cioro maluszkow ma pelna wysoko kwalifikowana
          opieke medyczma.
          Mozliwosc konsultacji ze specjalistami, możliwość szczgolowych badan i
          operacji zarówno w kraju i za granica.
          Obecnie w Ośrodku jest 16 bobaskow od miesiąca do 1.5 roku.
          Zeszłam z P. Stąk do pokoikow, gdzie w łóżeczkach spaly kilkumiesięczne
          bobaski, a te nieco starsze na widok ICH CIOCI śmiały się od ucha do ucha.
          Oznacza to ze Ośrodek nie jest tylko budynkiem z dziecmi, ale jest tez ich
          drugim cieplym i przyjaznym domem.
          Dzieci sa czysciutkie pachnące mleczkiem i dobrym mydełkiem.
          Ośrodek spelnia role domu…….nie kojarzy się i nie ma założeń Domu Dziecka.
          Dzieki pracy personelu zdecydowana większość dzieci jest tu stosunkowo krotko.
          Dosc szybko, nawet te chore z upośledzeniami znajduja rodziny adopcyjne.
          Wiele dzieci znalazlo rodziny za granica: Niemcy Szwajcaria USA
          Przez piec lat przewinelosie przez ośrodek ponad 180 dzieci
          W posiadaniu P.Strąk sa listy z podziękowaniami od rodzin i bieżące zdjęcia
          dzieci.
          Jest tez list Naszego Prezydenta, który pismem z dnia 16.10.2004 r. z okazji 5-
          lecia dzialanosci sklada na rece P. Strąk wyrazy uznania i gratulacje..
          I tyle. Tylko tyle czy AZ tyle?
          Nie odwiedzil on tego ośrodka, nie widział kolorowych ścian w motylki zarazki,
          misie, nie widział serca i miłości jakie wkładają w niego personel i
          wolontariusze.
          SZKODA
          Ośrodek jako wynajmujący ma obowiązek placic roczny czynsz ok. 3000 zl, jednak
          dzieki petycjom do ub. Roku Ośrodek zostal z czynszu zwolniony
          Nie znaczy to wcale, ze UM darowal Stowarzyszeniu te pieniadze.
          W zamian za to Stowarzyszenie przeprowadza remont kapitalny ……tez dzieki
          ofiarodawcom…….calego zdewastowanego budynku., który w przyszłości będzie
          zajety w całości nie tylko na potrzeby dzieci.
          W tym roku od stycznia przewalaja się pisma o takie zwolnienie.
          Nowa ustawa o Pomocy Publicznej nie nakazuje jednoznacznie, ani tez nie wymaga
          obligatoryjnie takiej oplaty.
          V-ce Prezydent Halina Rozpondek obiecala zwonic Ośrodek z tej oplaty, ale w
          związku z jej przejsciemna Wiejska……sprawa jest w zawieszeniu.
          Panie Prezydenci…….moze tak na Mikołaja prezent?

W pokojach dzieci jest cieplo dzieki grzejnikom elektrycznym. Pozostale pokoje
          są schłodzone.
          Trafilam akurat na audycje w Radiu RMF FM na temat Ośrodka. Po skończonej
          audycji P.Strąk nie mogla już zamienic ze mna slowa.
          Telefon był goracy.
          Dzwonili ludzie z calej Polski, zza granicy.
          Nawet rodziny, które adoptowaly stad dzieci.
          Wszyscy zobowiązali się jakas cegielke wrzucic. P. Strąk nie umiala opanowac
          lez wzruszenia.
          Przy mnie przyjechala ekipa WPEC, która podłączyła CO do Ośrodka, ku radości
          wszystkich.
          P. Strąk pokazala mi tez ze jest wiele osob, które zakładają tzw. Zlecenia
          stale i przelewaja na konto Ośrodka co miesiąc sumy naprawde symboliczne……5,
          10, 15 zl.
          Ośrodek jest na dzis zadłużony na kwote 80.000 zl. ale zobowiązał się wpłacić
          do konca roku 30.000 zl., przy czym obecny Właściciel WPEC przyrzekl
          przeliczyc metry uzytkowe budynku i w przeciwienstwie do poprzedniej ekipy
          obciążać ośrodek TYLKO za metry uzywane.
          Za pozostale, które sa w remoncie i nie ogrzewane oplata naliczana nie będzie.
          Wlasnie za ten nieogrzewany „nadmetraż” Ośrodek popadl w dlugi.

>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<
          Wiec teraz WSZYSCY CHETNI I O DOBRYM SERCU
          Prosimy w imieniu Ośrodka o wplaty na konto bądź jednorazowej, bądź
          symbolicznej comiesięcznej.
          Podajemy poniżej konto

Stowarzyszenie Pieleniarsko-Opiekuncze
          „Z Ufnością w Trzecie Tysiąclecie
          oddział: Michalowskiego 30
          42-200 Częstochowa
          Bank Milenium S.A.
          34 1160 2202 0000 0000 3945 6979

dla dzieci z Ośrodka
          Ponadto można tez się zgłaszać do pracy na zasadach wolontariatu.
          Kazda para rak się przyda

Zacytuje fragment pisma Prezydenta do Ośrodka

„”Bądzcie dumni z tego co stworzyliscie, bo kto ocalil choc jedno ludzkie
          zycie, to ocalil caly swiat””

Kłaniamy się nisko ja_corka i Ruda

Darujemy wszystkim, którzy rzucali w nas kamieniami
          • Gość: Ogi Re: Koniec ZIMNA ale pomoc potrzebna IP: *.darkstar.pl 21.10.05, 17:39
            Czy nie można był tak od razu zamiast wieszać psy na prezydenta, pomniki,
            katolików. Aż się inaczej czyta i człowiekowi chce się iśc zobaczyć, pomóc
            wpłacić. Rzeczowo i na temat! Takie coś daje człowiekowi siły. Kiedy przeczyta,
            wie co jest grane, wie że coś takiego istnieje. A poprzedni ton był niewłaściwy.
            Nigdy nie komentowałem waszych wypowiedzi, każdy ma swoje zdanie, ale w ostatnim
            czasie ataki zebrały na sile. Zamiast napisać to odrazu pojawiły sie oskarżenia,
            że pomniki sobie budujemy, że komunie przyjmujemy a nie pomagamy... Teraz jak
            ktoś to przeczyta bedzie wiedział że coś takiego istnieje bo wiem że tak
            naprawde mało ludzi wie o ośrodku, naprawde! , a chetnie by pomogli. Pamietajcie
            musicie się pogodzic z tym, że jest czas na pomniki ale też jest czas na pomoc
            najuboższym. Nie można ciągnąć tylko w jedną strone. W róznorodności jest siła.
            Prawo to istnieje odkad tylko pojawiło sie życie.
            Dobra robota jeśli chodzi o informacje!

• ja_corka Anulko ! 21.10.05, 16:39
        Scherlockiem to Ty nie bedziesz

a nawet slabym adwokacina chyba tez nie

odpocznij sobie
        • Gość: anka Re: Anulko ja_córciu!! ! IP: *.trustnet.pl 21.10.05, 17:27
          ....PUDŁO!!!!!!!!! ;-)
          • ja_corka "baby z osrodka"" 22.10.05, 01:13
            Aniu Twoje podejrzenia to takze PUDLO.

Szanowni panstwo.

Dodam jeszcze ze z tych 16 -tu bobasow jedna dziewczyneczka sliczna jak
            laleczka z trzema doleczkami jest bardzo powaznie chora.
            Byla juz na jednej operacji w USA i teraz jeszcze czeka ja druga.
            Nad lozeczkiem Patrycji wisi zdjecie jej przyszlych rodzicow i dwocch braci
            adopcyjnych z USA.
            W czasie pobytu w USA i operacji rodzina ta dala mieszkanie i opieke dla
            lekarza i opiekunki Patrycji w czasie operacji.
            Koszt jednej operacji ok. 80000 dolarow.
            Ktos TE dolary MUSIAL zalatwic !
            Dwoje dzieci juz ma dokunemty na adopcje w Niemczech, a jedno pojechalo do
            Warszawy na spotkane i przyzwyczajenie sie do nowyh rodzicow przed wyjazdem do
            USA

Dlatego krzywdzaca jest tu opinia ze te "baby " z osrodka NIC nie robia.
            biora sobie pensje a nie placa naleznosci.
            One tam sa praktycznie caly dzien a niejednokrotnie jeszcze zabieraja dzieci do
            swoich normalnych domow.
            te "baby" z Osrodka to bardzo mile i kochajace dzieci kobiety.
            Proponuje jak ktos moze przejsc sie i zobaczyc na wlasne oczy, posluchac
            historii niektorych dzieci maltretowanych przez rodzicow
            P. Strąk chetnie pokaze i opowie

Chyba NIKT nie wyjdzie z tamtad z suchymi oczami.

Cekawa jestem ILE osob wplaci obiecane pieniadze.

Ja sie zobowiazuje do uruchomienia stalego zlecenia narazie przez rok
            A w UM mozna by wystawic "puszke" na hollu tylko zeby ktos nie ukradl.
            • Gość: anka Re: "baby z osrodka"" IP: *.trustnet.pl 22.10.05, 13:43
              Drogie Panie z ośrodka!!!

Jezeli zrobiłyście wszystko co powinniście dla tych dzieciaczków, to dlaczego
              tak dużo ludzi nie ma pojęcia o problemie!!!Jak wiesz takie problemy można
              rozwiązywać również zgłaszając sie do lokalnych gazet, telewizji...są takie
              programy w różnych stacjach, które oprócz sensacyjnych problemów poruszają
              również i te słuszne...bez problemu znajdziesz kontakt na stronachy www.
              Więc po co obrażać ludzi , którzy na to nie zasługują.

pozdrawiam

P.S.
              sama z chęcią pomogę w miarę swoich możliwości...daj znać gdzie i do kogo można
              się zgłosić!!!
              • ja_corka Re: "baby z osrodka"" 22.10.05, 14:02
                Oj Aniu Aniu.........
                przeczytaj caly wpis wyzej i TAM wszystko pisze!!!!
                nie wskakuj na ostatni wpis i nie dokladaj swojego.

O tych "babach" to odpisalam komus KTO im wlasnie zarzucil to ze, nic nie
                robia w tej sprawie, a przeciez watek o tym prolemie poruszyl ktos przed nami
                wlasnie po artykule w Gazecie.
                Iwonnkaa go tylko wysunela na plan pierwszy zeby byl widoczny
                i stad cale zamieszanie

ale teraz czas na wszystkich "KRZYKACZY" opluwaczy zlosnikow
                ZOBACZYMY ZCY I ILE WPLACA

pOZDRAWIAM

"DOBRE CZASY CZESTOCHOWY - BIS"
                • kubiss Re: O Iwonce 22.10.05, 15:21
                  Iwonka postąpiła poniekąd słusznie wyciągając problem w taki sposób.
                  Walnęła w stół i nożyce się odezwały :-) .
                  Mam nadzieję że ZBULWERSOWANI wpłacą na konto min sto złotych .
                  Tyle było hałasu a najgłośniej szczekali niezalogowani wielonickowcy .
                  Lecz wątpię żeby wpłacili chociaż 50 złotych , bo ich tak naprawdę dzieci nie
                  intersują tylko rozgrywki na forum jakby tu kogoś ośmieszyć .
                  Iwonka i Córka swój cel osiągnęły gdyż poruszyły problem tego ośrodka na F Czewa
                  I ośrodek na tym skożysta bo ja wpłacę zadeklarowane 100plnów i one też jakoś
                  pomogą . Pan Rzecznik jakoś też może to nagłośni i jest OK !

. Wy ( wielonickowi krzykacze ) pod każdym względem do Iwonki nie dorastacie
                  ..... Kubiś

• Gość: A Re: O Iwonce IP: *.dyn.optonline.net 22.10.05, 19:11
                    > Iwonka postąpiła poniekąd słusznie wyciągając problem w taki sposób.
                    > Walnęła w stół i nożyce się odezwały :-) .
                    > Mam nadzieję że ZBULWERSOWANI wpłacą na konto min sto złotych .
                    > Tyle było hałasu a najgłośniej szczekali niezalogowani wielonickowcy .
                    > Lecz wątpię żeby wpłacili chociaż 50 złotych , bo ich tak naprawdę dzieci nie
                    > intersują tylko rozgrywki na forum jakby tu kogoś ośmieszyć .

Podobnie jak TWA jest zainteresowane naglasnieniem siebie a nie losem dzieci.
                    Dowod?
                    Wszystko o czym TWA slini sie na forum moze byc osiagniete przez rzeczowe
                    ,konsekwentne podejscie, a nie panikarski wrzask.
                    Ale wtedy oczywiscie na pierwszym planie bylyby owe dzieci, a nie TWA....

> Iwonka i Córka swój cel osiągnęły gdyż poruszyły problem tego ośrodka na F Czew
                    > a
                    > I ośrodek na tym skożysta bo ja wpłacę zadeklarowane 100plnów i one też jakoś
                    > pomogą . Pan Rzecznik jakoś też może to nagłośni i jest OK !
                    >
                    > . Wy ( wielonickowi krzykacze ) pod każdym względem do Iwonki nie dorastacie
                    > ..... Kubiś

I dzieki bogu.....
                  • Gość: weryfikator Re: O Iwonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 06:13
                    brawo kubiss przed maturą coraz mniej "ortografów"
                    jedynie skorzysta budzi kontrowersję :)))
                    > I ośrodek na tym skożysta bo ja wpłacę zadeklarowane 100plnów i one też jakoś
                    jednak zgodnie z moimi założeniami prawdopodobnie znalazłeś panienkę, która
                    czuwa ze słownikiem na twoją płodną grafomanią. Tylko nad nią ?????????
                  • Gość: Tchórz :))))))) Kubis buaaaaaaaahahahahahha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 16:17
                    > . Wy ( wielonickowi krzykacze ) pod każdym względem do Iwonki nie dorastacie
                    ojej Kubisiu popatrz jakie świnstow. Wielonckowcy atakują, łezki obetrzeć ?
                    Ale ale dlaczego ty też bawisz się w "wielonikowca" (piękna hipokryzja)

> Lecz wątpię żeby wpłacili chociaż 50 złotych , bo ich tak naprawdę dzieci nie
                    > intersują tylko rozgrywki na forum jakby tu kogoś ośmieszyć .
                    wzruszyłem się. A tak na marginesie ile ty kubisiu wpłaciłeś ??? Zwędziłeś mamie
                    kasę ze stołu. Czy ksiądz proboszcz dał na lizaka.
                • Gość: A Re: "baby z osrodka"" IP: *.dyn.optonline.net 22.10.05, 20:24
                  > Oj Aniu Aniu.........
                  > przeczytaj caly wpis wyzej i TAM wszystko pisze!!!!
                  > nie wskakuj na ostatni wpis i nie dokladaj swojego.

A dlaczego nie? TWA jest zazdrosne?
                  Poza tym TWA powinno sobie zdawac sprawe ze zapracowalo sobie na sytuacje gdzie
                  kazda informacja podana przez TWA musi byc kwestionowana. Z definicji.
                  >
                  > O tych "babach" to odpisalam komus KTO im wlasnie zarzucil to ze, nic nie
                  > robia w tej sprawie, a przeciez watek o tym prolemie poruszyl ktos przed nami
                  > wlasnie po artykule w Gazecie.
                  > Iwonnkaa go tylko wysunela na plan pierwszy zeby byl widoczny
                  > i stad cale zamieszanie
                  >
                  > ale teraz czas na wszystkich "KRZYKACZY" opluwaczy zlosnikow
                  > ZOBACZYMY ZCY I ILE WPLACA

Z przykroscia nalezy stwierdzic ze fakt uczestnictwa TWA, znacznie zmniejsza
                  wiarygodnosc calej akcji.
                  • iwonnkaa Re:śmieszne i karykaturalne 22.10.05, 21:52
                    To mco piszesz j est tragiczne
                    • Gość: ? Re:śmieszne i karykaturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 22:03
                      ::::::::: A tak podobne do LWA :::::::::
                    • Gość: A Re:śmieszne i karykaturalne IP: *.dyn.optonline.net 22.10.05, 22:38
                      > To mco piszesz j est tragiczne

Niestety jest rowniez prawdziwe.
                    • Gość: weryfikator Re:śmieszne i karykaturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 06:14
                      prawda iwonka ??? można rzec stare i głupie
                      • Gość: weryfikator Re:Przepraszam wszystkich dotkniętych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 10:25
                        Chciałem przeprosić wszsytkich forumowiczów którzy w jakiś sposób czują się
                        dotknięci moimi niefortunnymi wypowiedziami które kierowałem do nich ukrywając
                        się pod wieloma nickami.
                        • Gość: weryfikaotor Kubisiu masz schize czy za duzo wolnego czasu ??:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 15:52
                          Matura chlopczyku czeka
                          i terz prosze niepodszywaj sie bo to okreslane jest hipokryzja.
                          Jeszcze tego nie nauczono ???
                          Oj wemze pasa i dupe zleje
                          buaaahahahahahaha
                  • Gość: OBS Re: "baby z osrodka"" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 12:30
                    Z przykroscia nalezy stwierdzic ze fakt uczestnictwa TWA, znacznie zmniejsza
                    wiarygodnosc calej akcji.

Każdy pretekst jest dobry żeby tylko mieć argument w ręce i nie wpłacić NIC bo
                    za tym stoi jakieś TWA, PZPR, SLD, KGW, czy KB czy SB

zawsze się można powołac na to.
                    A przecież to jest Nr. konta Ośrodka a nie prywatny, więc w każdej chwili można
                    sprawdzić komu się wpłaca.

Pozdrowienia dla tych co tak krzyczą a potem raczkiem, raczkiem.
                    Prawda Kol. Jacoobs, A, i inni?
                    • Gość: Tata Re: "baby z osrodka"" IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.05, 17:46
                      Dajcie juz spokoj. Osiągnęliscie co chcieliście.
                      Teraz trzeba się wywiązać ze zobowiązan, i już wystarczy.
                      Chyba obie sgrony są zadowolone.\, niech się to terz przełoży na konkretną
                      pomoc.
                      • Gość: storima Dobre Panie IP: *.d4.club-internet.fr 23.10.05, 22:43

• Re: Do P P tym razem nie RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                        Gość: iwona 15.12.03, 14:02 zarchiwizowany

Drogi xxx bardzo dziękuję za Twoją deklarację , ja tych pieniędzy nie mogę
                        przyjąć to trzeba po prostu pójść do patronackiej lecznicy (patronat
                        towarzystwa opieki nad zwierzętami)lub zadzwonić do inspektoratu przy ul
                        Wolności77/79 tel 324-24-68 i tam uzgodnić jak to ma wyglądać Ja ze swej
                        strony gorąco dziękuję Ci za inicjatywę . Pozdrawiam

• Re: Do P P tym razem nie RP IP: *.icis.pcz.pl
                        Gość: xx 15.12.03, 18:55 zarchiwizowany

Zadzwonilem pod podany mi telefon i umowilem sie juz na srode.

Pozdrawiam,

• Re: Do P P tym razem nie RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                        Gość: Iwona 15.12.03, 23:46 zarchiwizowany

Gościu XXXjesteś wielki i chwała Ci za to , ja ze swej strony muszę przyznać
                        że zaskoczyłeś mnie kompletnie iznów zaczynam wierzyć w ludzką dobroć ,powiem
                        Ci tylko tyle że jak my P Bogu tak on nam i możesz być pewien że po tym kroku
                        napewno nie zabraknie Ci nigdy na chleb .Opatrzność czuwa i takim groszem
                        płaci jakim ma płacone . Życzę Ci naprawdę wesołych i szczęśliwych świąt ,i
                        niech dobro zwycięża Ukłony niskie Iwona

-----------------------------------------------------
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=9591665&v=2&s=0
                        Po interwencji Iwonki, TOZ odzylo. Przede wszystkim dzieki pomocy forumowiczow.
                        Lecz po pewnym czasie, znowoz popadalo (TOZ) w tarapaty.
                        Dzieki Angeli odzyla Kozia.
                        ---------------------------------------------------------------

Moze juz ta pora jak sugerowal rzecznik, aby stworzyc pozarzadowa organizacje?

------------------------------------------------------------------

Badz zaczac nie od personalnie zle ustawionych adresow;
                        przede wszystkim zaczac od bazy danych;

-----------------------------------------------------------------------

Ale coz, nie wszystko co dobre rodzi sie bez bolu;

Pozdrawiam
                        • Gość: storima Miasto tez dalo IP: *.d4.club-internet.fr 23.10.05, 23:39
                          Wyszukiwarka FCz nie dziala odnosnie hasla "autor" w dziale 2001-2003.
                          Stad przypadkowe wpisy archiwalne, ktore cytuje (to do wiadomosci Moderatora FCz).

Dzieki kmpani internetowej prowadzonej przez Iwonke, Miasto rowniez dodalo
                          pieniadze na TOZ.
                          -----------------------------------------
                          Chcialoby sie zobaczyc archiwa tych i innych funduszy w
                          wykresie dzialan TOZ Czestochowa.

_______________________________________________________

P.S. Gdybym ja tak dbal o organizacje i publicznie ja wspieral,
                          to tym bardziej opublikowalbym publicznie
                          kwote zyskow, i jak ta kwota ma sie do rozwijania niezalenej finansowo dzialalnosci.

Pozdrawiam,

storima

P.S. Do tej pory zaden reprezentan TOZ nie podziekowal publicznie Iwonce za jej
                          nieprawdopodobnie skuteczna kamapanie na rzecz....

TOZ.

• Gość: A Re: "baby z osrodka"" IP: *.dyn.optonline.net 24.10.05, 06:56
                      > Z przykroscia nalezy stwierdzic ze fakt uczestnictwa TWA, znacznie zmniejsza
                      > wiarygodnosc calej akcji.
                      >
                      > Każdy pretekst jest dobry żeby tylko mieć argument w ręce i nie wpłacić NIC bo
                      > za tym stoi jakieś TWA, PZPR, SLD, KGW, czy KB czy SB

A po co odwolywac sie do takich przejaskrawionych przykladow?
                      TWA pozostawia niesmak, bo dla niej marznace niemowlaki to po prostu pretekst do
                      monopolizacji uwagi na forum;
                      "Oj Aniu Aniu.........
                      przeczytaj caly wpis wyzej i TAM wszystko pisze!!!!
                      nie wskakuj na ostatni wpis i nie dokladaj swojego."
                      Oto cala motywacja dzialan TWA, w jej wlasnych slowach...
                      >
                      > zawsze się można powołac na to.
                      > A przecież to jest Nr. konta Ośrodka a nie prywatny, więc w każdej chwili można
                      >
                      > sprawdzić komu się wpłaca.
                      >
                      > Pozdrowienia dla tych co tak krzyczą a potem raczkiem, raczkiem.
                      > Prawda Kol. Jacoobs, A, i inni?

Wypadalo by aby TWA zdala sobie sprawe ze jej reputacja jest szkodliwa dla
                      jakichkowliek dzialan do ktorych sie przylancza/organuizuje.
                      Aktualnie rodzaj chamstwa ktore TWA demonstruje, sklania do omijania ich z daleka.
                      Dla zwolennikow zwracania uwagi na zjawiska za wszelka cene, przypomne tylko ze
                      to jest dokladnie taktyka roznorakich organizacji terorystycznych.
                      • Gość: Angela Re: "baby z osrodka"" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 09:23
                        Człowieku, zakończ już tą prywatną wojnę z wyimaginowanym wrogiem. Jak nie
                        chcesz dać złotówki dla dzieci, to nie szukaj usprawiedliwienia dla siebie.
                        Wystarczy juz tych haseł, czasy krzykaczy zza krzaków już minęły. Masz coś do
                        powiedzenia - ujawnij się, pokaż kim jesteś, wtedu wielu z Forumowiczów bardzo
                        chętnie z Tobą porozmawiam. Twierdzisz, że akcja na dzieci z Ośrodka
                        Preadopcyjnego jest mało wiarygodna, bo proszą o to Iwonnkaa i ja_córka?
                        Podejmij temat sam. Popisz się siłą przebicia, swoim autorytetem, pomysłowością
                        w niesieniu pomocy innym. Gwarantuję Ci, że bardzo chętnie przyłaczę się do
                        Twojej inicjatywy. Oczywiście jako darczyńca, żeby przypadkiem akcja nie
                        straciła wiarygodności.
                        Pokaż co potrafisz, do dzieła kolego "A". Powodzenia.
    • Gość: ilonka Re: APEL DO IWONKIIIIII ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 11:03
      a kto to iwonka?
      • Gość: OKO Re: APEL DO IWONKIIIIII ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 13:30
        jak widac to chyba imię żeńskie wiec to albo nastolatka albo kobieta?
        Chociaż tu nigdy nic nie wiadomo
      • Gość: luk Re: APEL DO IWONKIIIIII ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 01:20
        Koło Gospodyń Wiejskich sLD:-))))))))
    • Gość: ja-74 Re: APEL DO IWONKIIIIII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 23:35
      naLesnik jezeli problemami organizacji i stowarzyszen pozarzadowych w
      gabinecie tadeusza zajmuje sie p.ruksza to kazdemu na wszystko zabraknie i nie
      ma co liczyc na jakakolwiek pomoc,skoro z pomagiera od odpalania fiata
      p.prezydenta odrazu awansuje sie na taki stolek to chyba cos jest nie tak,a
      przy okazji zalatwia sie prace bratu etc to jak tu interesowac sie jeszcze
      czyms innym,wielki pelnomocnik kupa smiechu......
      • ja_corka To juz przegiecie ......... 02.11.05, 01:29
        No...........JA-74

TERAZ to juz przegiales na "bank"
        Zaraz Cie <naLesnik> zobowiaze do:
        1. pisania samych pochlebnych opinii na temat JMP Prezydenta
        i Jego dzialan
        2. przeproszenia /badz szczesliwy ze nie na kolanach/ JMP Prezydenta i
        wszystkich Forumowiczow
        3. podpisywania sie pelnym Imieniem i Nazwiskiem

i teraz mysl......mysl........mysl.......
        albo szoruj z gumka myszka i wyczysc to co wpisales :-) :-0

/Przysiegam ze ja-74 to nie Ja !!!!!/

• Gość: byly obywatel do pana Lesnikowskiego IP: *.free.aero2.net.pl 21.04.13, 13:39
      Panie I.L.
      Po pierwsze od Pana szczególnie wymaga się szacunku dla innych ludzi.
      W szczególności dla ludzi, który często na zasadach wolontariatu podejmują się działań
      prospołecznych, które w każdym cywilizowanym kraju są domeną Państwa.
      Takim ludziom należy się uznanie i szacunek.
      W każdym cywilizowanym kraju Państwo, a więc również samorządy mają oprócz praw
      także Obowiązki względem społeczeństwa i Obywateli.
      W szczególności tych najsłabszych i bezradnych Obywateli.
      Co do zakresu tych obowiązków należy, nie będę Panu przypominał, bo Pan
      doskonale powinien je znać.
      Pańska wypowiedź, tym bardziej, że dotyczy ona ośrodka preadopcyjnego
      jest po prostu nie dającym się opisać słowami SWIŃSTWEM I WYRAZEM AROGANCJI.
      Jest również wyrazem SKANDALICZNEJ AROGANCJI WZGLĘDEM OBYWATELI
      instytucji w której Pan jest zatrudniony.
      • Gość: Julka Re: do pana Lesnikowskiego IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 13:58
        A gdzie pan Leśnikowski jest zatrudniony?
        • Gość: były obywatel Re: do pana Lesnikowskiego IP: *.free.aero2.net.pl 21.04.13, 14:42
          Pan Ireneusz Leśnikowski jest rzecznikiem prasowym
          Urzędu Miasta.
          • Gość: FUSIEK stary wątek sprzed 8 lat? IP: *.net.stream.pl 24.04.13, 12:23
            i cale szczęście, że doczytalem się, że wontek dotyczył roku 2005.
            Wyszedł bym na idiotę dzwoniąc i dowiadując się co jest z tym DOMEM DZIECKA.

Po co wyciągacie stare wątki ?
            Przeciesz to bez sensu.

a swoją drogą kiedyś to były fajne dyskusje na tym forum.
            Ciekawe i widać zaangażowani byli forumowicze.
            Teraz nie ma o czym czytać.
            no ale cóż my nie mamy juz takiego zaangażowania
            SZKODA....co nie?

• Gość: ja_corka to se ne wrati IP: *.204.1.18.dsl.dynamic.t-mobile.pl 24.04.13, 16:23
      Kiedyś to się rządziło na tym forum. Grupa dziadków dorwała się do neta, było banowanie, skargi do moderatorów, straszenie policją i prokuraturą. Tyle co żeśmy się nauczyli klikać jednym palcem w klawiaturę już się chciało rządzić w internecie.... i co ? i nic !!!!!!. Nie ma dziadków.
      • taniarada Re: to se ne wrati 31.03.18, 09:10
        Gość portalu: ja_corka napisał(a):

> Kiedyś to się rządziło na tym forum. Grupa dziadków dorwała się do neta, było b
        > anowanie, skargi do moderatorów, straszenie policją i prokuraturą. Tyle co żeśm
        > y się nauczyli klikać jednym palcem w klawiaturę już się chciało rządzić w inte
        > rnecie.... i co ? i nic !!!!!!. Nie ma dziadków.
        Samo życie.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka