Gość: mama IP: *.trustnet.pl 19.11.05, 16:21 i czy zabieg był w Częstochowie?? możecie polecić jakiegoś dr ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 17:39 mam podobny problem mój sy 3 letni musi miec usunięty migdał . Na razie chodze do dr Drabika, który jest ordynatorem na tysiącleciu wczesniej pracował w Chorzowie czy Zabrzu? Podobno jest dobry, ale się okarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Miało. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.11.05, 20:31 Po dwuletnim leczeniu u dra Klimali ten stwierdził, że bez odetkania nosa, przez który dziecko nie może oddychać nie da się opanować ciągłych zapaleń ucha i związanych z tym innych chorób. Decyzja nie była pohopna, bo szybkim usunięciem migdała (podobno) można więcej zaszkodzić niż pomóc. Zabieg w szpitalu na Tysiącleciu. Co najważniejsze - W PRZYPADKU MOJEJ CÓRKI - pomogło. Dziecko praktycznie przestało chorować, a pierwszym zdaniem po zabiegu było - "tata, da się dmuchać przez nos" (do tej pory wskutek przerostu zablokowany przez migdał). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paloma Re: Miało, ale niepotrzebnie IP: 82.160.8.* 19.11.05, 18:24 Podobno trzeci migdał często ulega wchłonięciu /zanika/ w okresie dojrzewania, ale o tym mówią tylko dobrzy fachowcy, którym bardziej zależy na zdrowiu pacjenta niż na kasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terapeuta Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 20:55 Nie jestem zwolennikiem zabiegów chirurgicznych ale co do trzecich migdałów bywa różnie. Są takie które małe dają się leczyć kroplami, z całkiem niezłym skutkiem ale są też takie duże które blokują trąbki słuchowe i powodują gorsze słyszenie u dzieci. Jeśli jest to jeszcze w okresie kształtowania się mowy no to klops. Poza tym jest to siedlisko bakterii. Jeśli jest naprawdę duży to może być nawet wielkości mandarynki. Czy chciałby ktoś czekac aż się wchłonie?? Nawet lekarz chyba nie. Trzeci migdał często, choć nie zawsze powoduje oddychanie przez usta. No cóż na dworze -30 i takie powietrze wędruje w płucka naszej pociechy, niestety nie ma się gdzie ocieplić. Wiecznie otwarata buzia i oddychanie przez usta powodują osłabienie napięcia mięśni twarzy. Dzieci z przetrwałym trzecim migdałem mają charakterystyczny adenoidalny wyraz buzi. Dochodzą problemy z gryzieniem i żuciem bo przy osłabionym napieciu mięśniowym idzie to naszym pociechom słabo. Wreszcie dzieciaki z trzecimi migdałami są zwyczajnie niedotlenione, niewyspane, mają przesuszoną śluzówkę jamy ustnej, częste nawracające katary i stany zapalne uszu. Postaram się w poniedziałek wpisać namiary na klinikę dnia jednego, chyba Zabrze lub Chorzów a może coś pomyliłam. Moi pacjenci są z niej bardzo zadowoleni, zarówno rodzice jak i dzieciaki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 21:21 Moje dziecko miało usuwany trzeci migdał i przycinane boczne. Ciągle chorował na anginę, poza tym po chorobie często źle słyszał.To był 1999 rok- wszyscy nam polecali Śląsk-ale nie mieliśmy wtedy samochodu i był to dla nas problem. Poza tym trzeba było płacić. Chodziliśmy do dr Klimali-on twierdził,że należy poczekać. Ktoś nam dał namiary do dr Makulec-wtedy to była ordynator oddziału na Zawodziu. Poszliśmy na wizytę prywatną i ona wyznaczyła nam termin zabiegu po dwóch tygodniach. Wszystko poszło ok-byłam z synem tam 3 dni.Na Śląsku wtedy jechało się po zabiegu od razu do domu-ale nie narzekam, bo chyba trochę obawiałabym się. Syn przestał chorować, zaczął normalnie oddychać.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 21:55 szczerze odradzam dr kawalskiego w chorzowie ul powstanców, jak nie ma komplikacji to ok, ale jesli tylko jest jakis problem - spieprzają całą operacje, w ogole nie są przygotowani na ewentualne problemy. to fabryka usuwania migdałów i zarabiania kasy, od nfz - bo operacja teoretycznie bezpłatna - wizyty juz nie. polecam prokocim w krakowie, wszystko za darmo ,tylko trzeba dojechac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.trustnet.pl 20.11.05, 11:16 bardzo dziękuje za odpowiedzi W którym szpitalu w Częstochowie jest laryngologia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avra Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.prenet.pl 20.11.05, 12:13 Polecam dr Klimalę,moja córka bardzo chorowała i jedna pani laryngolog powiedziała,że kategorycznie trzeba usuną trzeci migdał.Jednak dr Klimala wyleczył i od dwóch lat nie choruje i bez zabiegu się obyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 14:15 moze ktos by podał gdzie przyjmuje ten lekarz Klimala i ile bierze za wizyte . Proszę~!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniak Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: 212.33.81.* 21.11.05, 17:14 Czy mozna poprosic o namiary na dr Klimale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.11.05, 18:13 Jacek Klimala Gabinet Laryngologiczny ul.Kutrzeby 3/6 Częstochowa, Telefon: 034 322 68 15 Odpowiedz Link Zgłoś
joanna9920 Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? 20.11.05, 15:03 na tysiącleciu,u dr klimali,oddział dla dorosłych.byłam z dwójką dzieci w odstępie 3 tygodni.z młodszym synem na sali dla kobiet ponieważ z nim spałam,starszy był na sali męskiej bo na noc zostawał sam.bez łapówek ,obyło się bez problemów.lekarze mili,informowali o wszystkim szczególnie pan Kamiński.dzieci się nie bały,wspominały miło.jestem zadowolona .pobyt 3 dni ze względu na możliwe komplikacje.gdyby dziecko dostało krwotoku to lepiej być jedna dobę po zabiegu dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avra Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.prenet.pl 20.11.05, 21:12 Klimala przyjmuje na Ul. Kutrzeby i bierze 50.00 zł,za wizytę.I to nie ważne czy idziesz z jednym dzieckiem ,czy z dwoma wizyta to 50.,00zł.On liczy za wizytę,a nie od osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.11.05, 21:16 Dodaj jeszcze, ze kolejka jest czasem że ho ho... ale i tak w końcu przyjmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: 212.87.229.* 21.11.05, 10:22 moje dziecko miało usuwany migdał w prywatnej klinice w katowicach - klinika 2000 - znajdziesz bez problemu w internecie namiary. Wszystko było bezpłatne bo ten zabieg jest refundowany, warunki super, w klinice zatrudnieni dobrzy lekarze, polecam Natomiast w częstochowie przeżyłam lekki horror z laryngologami i żadnego nie polecam, na marginesie trzeba zaznaczyć że w częstochowie nie ma laryngologa dziecięcego a jest to oddzielna specjalizacja a na sląsku są i wg mnie tam najlepiej sie udać, wydasz tylko na dojazd i wyjdzie pewnie na to samo jak tu zapłacisz za wizytę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda C Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 11:15 mam pytanie do mamy która usówała migdał w katowicacj w tej klinice 2000 czy musiała mieć skierowanie od rodzinnego na to usuniecie tego migdała zeby na kasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 14:27 tak miałam skierowanie ale od lekarza z katowic do którego wcześniej z dzieckiem jeździłam, ale podejrzewam że w czę-wie też mogą wystawić to skierowanie, najlepiej zadzwoń i spytaj tej 032 3590999, www.klinika2000.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda C Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:40 dziekuję bardzo za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
megimach Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? 21.11.05, 10:40 wiem ze moja znajoma robila to w instytucie słuchu przy pstrowskiego w w-wie ale tam są starsznie długie kolejki z pół roku czasem sie czeka na wizyte SZUKASZ PREZENTU? ZOBACZ MOJE RĘCZNIE MALOWANE BLUZKI: www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2887892 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Ja miałem usuwany. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 15:36 30 lat temu (Miałem wtedy 6). Nieciekawy zabieg i w moim wypadku nic nie pomógł. Później 4 miesiące w sanatorium. Oczywiście wtedy nie jeździło się do sanatorium z rodzicami. Pierwsza wizyta po 21 dniach:) Lampy, inhalacje i takie tam... Nieciekawe wspomnienia. Moim zdaniem po zabiegu nic się nie zmieniło. A kłopoty z zatokami mam do dziś. Apeluję o rozwagę. Jest wielu lekarzy, którzy chcą wyciąć cokolwiek. Rodzice kochają swoje dzieci, to i płacą chętnie byle tylko pomogło... Odpowiedz Link Zgłoś