Dodaj do ulubionych

czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał??

IP: *.trustnet.pl 19.11.05, 16:21
i czy zabieg był w Częstochowie??
możecie polecić jakiegoś dr ??
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 17:39
      mam podobny problem mój sy 3 letni musi miec usunięty migdał . Na razie chodze
      do dr Drabika, który jest ordynatorem na tysiącleciu wczesniej pracował w
      Chorzowie czy Zabrzu? Podobno jest dobry, ale się okarze
      • Gość: jasiu... Miało. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.11.05, 20:31
        Po dwuletnim leczeniu u dra Klimali ten stwierdził, że bez odetkania nosa, przez
        który dziecko nie może oddychać nie da się opanować ciągłych zapaleń ucha i
        związanych z tym innych chorób. Decyzja nie była pohopna, bo szybkim usunięciem
        migdała (podobno) można więcej zaszkodzić niż pomóc. Zabieg w szpitalu na
        Tysiącleciu.

Co najważniejsze - W PRZYPADKU MOJEJ CÓRKI - pomogło. Dziecko praktycznie
        przestało chorować, a pierwszym zdaniem po zabiegu było - "tata, da się dmuchać
        przez nos" (do tej pory wskutek przerostu zablokowany przez migdał).
    • Gość: cxc Nie, nie miało. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 17:45
    • Gość: Paloma Re: Miało, ale niepotrzebnie IP: 82.160.8.* 19.11.05, 18:24
      Podobno trzeci migdał często ulega wchłonięciu /zanika/ w okresie dojrzewania,
      ale o tym mówią tylko dobrzy fachowcy, którym bardziej zależy na zdrowiu
      pacjenta niż na kasie.
    • Gość: terapeuta Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 20:55
      Nie jestem zwolennikiem zabiegów chirurgicznych ale co do trzecich migdałów
      bywa różnie. Są takie które małe dają się leczyć kroplami, z całkiem niezłym
      skutkiem ale są też takie duże które blokują trąbki słuchowe i powodują gorsze
      słyszenie u dzieci. Jeśli jest to jeszcze w okresie kształtowania się mowy no
      to klops. Poza tym jest to siedlisko bakterii. Jeśli jest naprawdę duży to może
      być nawet wielkości mandarynki. Czy chciałby ktoś czekac aż się wchłonie??
      Nawet lekarz chyba nie. Trzeci migdał często, choć nie zawsze powoduje
      oddychanie przez usta. No cóż na dworze -30 i takie powietrze wędruje w płucka
      naszej pociechy, niestety nie ma się gdzie ocieplić. Wiecznie otwarata buzia i
      oddychanie przez usta powodują osłabienie napięcia mięśni twarzy. Dzieci z
      przetrwałym trzecim migdałem mają charakterystyczny adenoidalny wyraz buzi.
      Dochodzą problemy z gryzieniem i żuciem bo przy osłabionym napieciu mięśniowym
      idzie to naszym pociechom słabo. Wreszcie dzieciaki z trzecimi migdałami są
      zwyczajnie niedotlenione, niewyspane, mają przesuszoną śluzówkę jamy ustnej,
      częste nawracające katary i stany zapalne uszu.
      Postaram się w poniedziałek wpisać namiary na klinikę dnia jednego, chyba
      Zabrze lub Chorzów a może coś pomyliłam. Moi pacjenci są z niej bardzo
      zadowoleni, zarówno rodzice jak i dzieciaki. Pozdrawiam.
      • Gość: Aśka Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 21:21
        Moje dziecko miało usuwany trzeci migdał i przycinane boczne. Ciągle chorował
        na anginę, poza tym po chorobie często źle słyszał.To był 1999 rok- wszyscy nam
        polecali Śląsk-ale nie mieliśmy wtedy samochodu i był to dla nas problem. Poza
        tym trzeba było płacić. Chodziliśmy do dr Klimali-on twierdził,że należy
        poczekać. Ktoś nam dał namiary do dr Makulec-wtedy to była ordynator oddziału
        na Zawodziu. Poszliśmy na wizytę prywatną i ona wyznaczyła nam termin zabiegu
        po dwóch tygodniach. Wszystko poszło ok-byłam z synem tam 3 dni.Na Śląsku wtedy
        jechało się po zabiegu od razu do domu-ale nie narzekam, bo chyba trochę
        obawiałabym się. Syn przestał chorować, zaczął normalnie oddychać.Pozdrowienia
        • Gość: K Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 21:55
          szczerze odradzam dr kawalskiego w chorzowie ul powstanców, jak nie ma
          komplikacji to ok, ale jesli tylko jest jakis problem - spieprzają całą
          operacje, w ogole nie są przygotowani na ewentualne problemy. to fabryka
          usuwania migdałów i zarabiania kasy, od nfz - bo operacja teoretycznie
          bezpłatna - wizyty juz nie. polecam prokocim w krakowie, wszystko za
          darmo ,tylko trzeba dojechac
    • Gość: mama Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.trustnet.pl 20.11.05, 11:16
      bardzo dziękuje za odpowiedzi
      W którym szpitalu w Częstochowie jest laryngologia??
      • Gość: avra Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.prenet.pl 20.11.05, 12:13
        Polecam dr Klimalę,moja córka bardzo chorowała i jedna pani laryngolog
        powiedziała,że kategorycznie trzeba usuną trzeci migdał.Jednak dr Klimala
        wyleczył i od dwóch lat nie choruje i bez zabiegu się obyło.
        • Gość: magda Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 14:15
          moze ktos by podał gdzie przyjmuje ten lekarz Klimala i ile bierze za wizyte .
          Proszę~!!
        • Gość: aniak Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: 212.33.81.* 21.11.05, 17:14
          Czy mozna poprosic o namiary na dr Klimale?
          • Gość: jasiu... Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.11.05, 18:13
            Jacek Klimala Gabinet Laryngologiczny ul.Kutrzeby 3/6 Częstochowa, Telefon: 034
            322 68 15
      • joanna9920 Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? 20.11.05, 15:03
        na tysiącleciu,u dr klimali,oddział dla dorosłych.byłam z dwójką dzieci w
        odstępie 3 tygodni.z młodszym synem na sali dla kobiet ponieważ z nim
        spałam,starszy był na sali męskiej bo na noc zostawał sam.bez łapówek ,obyło
        się bez problemów.lekarze mili,informowali o wszystkim szczególnie pan
        Kamiński.dzieci się nie bały,wspominały miło.jestem zadowolona .pobyt 3 dni ze
        względu na możliwe komplikacje.gdyby dziecko dostało krwotoku to lepiej być
        jedna dobę po zabiegu dłużej.
        • Gość: avra Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.prenet.pl 20.11.05, 21:12
          Klimala przyjmuje na Ul. Kutrzeby i bierze 50.00 zł,za wizytę.I to nie ważne
          czy idziesz z jednym dzieckiem ,czy z dwoma wizyta to 50.,00zł.On liczy za
          wizytę,a nie od osoby.
          • Gość: jasiu... Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.11.05, 21:16
            Dodaj jeszcze, ze kolejka jest czasem że ho ho... ale i tak w końcu przyjmie.
    • Gość: mama Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: 212.87.229.* 21.11.05, 10:22
      moje dziecko miało usuwany migdał w prywatnej klinice w katowicach - klinika
      2000 - znajdziesz bez problemu w internecie namiary. Wszystko było bezpłatne bo
      ten zabieg jest refundowany, warunki super, w klinice zatrudnieni dobrzy
      lekarze, polecam
      Natomiast w częstochowie przeżyłam lekki horror z laryngologami i żadnego nie
      polecam, na marginesie trzeba zaznaczyć że w częstochowie nie ma laryngologa
      dziecięcego a jest to oddzielna specjalizacja a na sląsku są i wg mnie tam
      najlepiej sie udać, wydasz tylko na dojazd i wyjdzie pewnie na to samo jak tu
      zapłacisz za wizytę.
      • Gość: magda C Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 11:15
        mam pytanie do mamy która usówała migdał w katowicacj w tej klinice 2000 czy
        musiała mieć skierowanie od rodzinnego na to usuniecie tego migdała zeby na kasę
        • Gość: mama Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 14:27
          tak miałam skierowanie ale od lekarza z katowic do którego wcześniej z
          dzieckiem jeździłam, ale podejrzewam że w czę-wie też mogą wystawić to
          skierowanie, najlepiej zadzwoń i spytaj tej 032 3590999,
          www.klinika2000.pl/
          • Gość: magda C Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:40
            dziekuję bardzo za odpowiedz
    • megimach Re: czy wasze dziecko miało usuwany 3 migdał?? 21.11.05, 10:40
      wiem ze moja znajoma robila to w instytucie słuchu przy pstrowskiego w w-wie
      ale tam są starsznie długie kolejki z pół roku czasem sie czeka na wizyte

SZUKASZ PREZENTU? ZOBACZ MOJE RĘCZNIE MALOWANE BLUZKI:
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2887892

• Gość: Artur Ja miałem usuwany. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 15:36
        30 lat temu (Miałem wtedy 6). Nieciekawy zabieg i w moim wypadku nic nie pomógł.
        Później 4 miesiące w sanatorium. Oczywiście wtedy nie jeździło się do
        sanatorium z rodzicami.
        Pierwsza wizyta po 21 dniach:)
        Lampy, inhalacje i takie tam...
        Nieciekawe wspomnienia.
        Moim zdaniem po zabiegu nic się nie zmieniło.
        A kłopoty z zatokami mam do dziś.
        Apeluję o rozwagę.
        Jest wielu lekarzy, którzy chcą wyciąć cokolwiek.
        Rodzice kochają swoje dzieci, to i płacą chętnie byle tylko pomogło...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka