Dodaj do ulubionych

fryzjerki w częstochowie

12.12.05, 12:29

chce zapytać czy w każdym zakładzie fryzjerskimw częstochowie dają 30-35%od
głowy i rejestrują na 1/2 etatu bo nie bardzo mi sie widzi znowu pracować za
grosze a nie chce zmieniać zawodu bo poprostu kocham to co robie ale za pół
darmo to ja nie chce przepracowałam już 6 lat i dośc tego mam że ledwie sie
wyciągnie 600 złotych powiedcie mi prosze bo juz sama niewiem
Obserwuj wątek
    • Gość: v Re: fryzjerki w częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 12:37
      Wiesz. jesli jestes dobra i masz sporo praktyki to mozesz sie po cichu umawiac z klientaki w domu i masz 100% i oprócz tego jeszcze te 600 zł za faktyczne pół etatu (bo mozesz sie na tyle faktycznie zatrudnic) :) Z drugiej jednak strony jak sobie wyobrażasz uzyskanie w zakłdzie 100% od głowy? A za co opłaci lokal, ZUS, swiatło, materiały itd. pracodawca? To sa koszta. Duze koszta. Jesli praktykantka zaczyna i ledwo co potrafi, to trudno, aby dostała 70%. Szkoda, ze tez nie wspomniałas o tym, ze takie praktykantki dostaja "napiwek" w kieszen. Prznajmniej ja takie znam i niezle wychodza na tym dodatku.
      • dorota_98 Re: fryzjerki w częstochowie 12.12.05, 13:07

A kto tu mówi o 100%wystarczy 40% zus na 1/2 etatu nie jest wysoki a i tak sie
        pracuje albo 6 do 8 godzin jeszcze nie słyszałam żeby ktoś pracował na 1/2
        czyli 4 godziny przecież to by było już okropne a pomyśl że w tym zawodzie to
        jest tak że jak jest klijent to zarabiam jak nie to ja mam zero zł a jeśli
        chodzi o dorabianie to można dorobić ale czy tylko samą pracą człowiek żyje a
        zycie prywatne? praca niech to będzie podstawa a do domu też bym chciała iść
        odpocząć.No i zasadnicza sprawa to w domu jest wiele żeczy do zrobienia no i na
        taki tryb to mogłam sobie pozwolić będąc panienką. Wystarczy 1000 zł czy tak
        wiele wymagam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka