Dodaj do ulubionych

Praca w Cinema ?

20.12.05, 12:31
Witam !

Czy ktoś mógłby napisać coś więcej na temat pracy w Cinema City? Jaka jest
ogólna atmosfera, jakie zarobki (ponoć nie za ciekawe)? Ile godzin
dziennie/tygodniowo sie pracuje i ile uda wam sie zarobić na miesiąc?

Czy godziny pracy są ruchome, tzn. nadające sie dla studenta?

pozdr. i z góry dziekuje :)

Obserwuj wątek
    • Gość: Spec Re: Praca w Cinema ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 12:49
      Tak
    • Gość: Tak Re: Praca w Cinema ? IP: 212.87.244.* 20.12.05, 12:53
      Nie
    • Gość: ooo Re: Praca w Cinema ? IP: 212.87.244.* 20.12.05, 12:54
      aczkolwiek
    • Gość: ddd Re: Praca w Cinema ? IP: 212.87.244.* 20.12.05, 12:54
      ręce
    • Gość: ddssf Re: Praca w Cinema ? IP: 212.87.244.* 20.12.05, 12:54
      hucznie
    • Gość: fdfgg Re: Praca w Cinema ? IP: 212.87.244.* 20.12.05, 12:54
      wiwat
    • Gość: sss Re: Praca w Cinema ? IP: 212.87.244.* 20.12.05, 12:54
      bordo
      • Gość: sss1 Re: Praca w Cinema ? IP: *.21.pl / *.21.pl 20.12.05, 12:57
        ichuj
        • Gość: xxx Re: Praca w Cinema ? IP: *.hcz.com.pl 20.12.05, 13:43
          zdrabniamy
          • Gość: alek boldłin Re: Praca w Cinema ? IP: *.21.pl / *.21.pl 20.12.05, 18:01
            na lodówke se przyklej
    • Gość: x Re: Praca w Cinema ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:56
      Atmosfera jest bardzo miła, godziny pracy jak najbardziej nadaja się dla
      studenta. A o zarobkach to najlepiej porozmawiać na rozmowie kwalifikacyjnej.
      Pozdrawiam.
      • boki_czwa Praca w Cinema ? 20.12.05, 18:25
        Dzięki "x" :)

ps. widze, że kolega o IP: 212.87.244. (pod wieloma nickami) miał niezłą
        zabawę :) No cóż, są ludzie i taborety ...

pozdr.
        • devileq Re: Praca w Cinema ? 20.12.05, 19:38
          Widać jak reklama robi wodę z mózgu ;p
      • Gość: sss1 Re: Praca w Cinema ? IP: *.21.pl / *.21.pl 20.12.05, 19:42
        Ej .. zepsułes zabawę :P
        • devileq Re: Praca w Cinema ? 20.12.05, 19:58
          gratuluję "zabawy"
          • Gość: sss1 Re: Praca w Cinema ? IP: *.21.pl / *.21.pl 20.12.05, 20:53
            Jak Ci się nie podobają odpowiedzi to nie komentuj. I weź sie wyluzuj...
            • devileq Re: Praca w Cinema ? 20.12.05, 21:59
              dla Ciebie nie muszę
              • Gość: sss1 Re: Praca w Cinema ? IP: *.21.pl / *.21.pl 21.12.05, 17:01
                Aleś drętwy.

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=43834&wid=8119487&rfbawp=1135179224.494&ticaid=1c29
          • Gość: Ivory Re: Praca w Cinema ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 22:22
            Zatkałeś Emilke, znaczy devilq'a a może debilq'a .
    • Gość: gosc Re: Praca w Cinema ? IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 22:40
      Ale sie nadowiadywales,pewnie wiesz juz wszystko o pracy w Cinema no nie?
      Pomocne to forum jak cholera nie ma co.
      • Gość: Kinooperator Cała PRAWDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 22:25
        Jak będziecie pracować w Cinema to uwarzajcie na komputery to istne bomby.A w
        szczególności uwarzajcie na Krzysia "Święto Dziękczynienia" I.
        • Gość: stara ekipa Re: Cała PRAWDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 00:44
          a skad wiesz ze bomby, wybuchlo cos kiedys ?
    • Gość: dddsdf Re: Praca w Cinema ? IP: 212.87.244.* 21.12.05, 07:29
      kopytko
    • Gość: tpsa Re: Praca w Cinema ? IP: 212.87.244.* 22.12.05, 12:06
      zero kierunkowy
    • Gość: TTT Re: Praca w Cinema ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 21:45
      hihi zarobki ok 3,50 na godzine nie normowany czas pracy trzeba byc dyspozycyjnym, przejsc test na internetowej str cinema wtedy pozwola ci wyslac cv i list motywacyjny, rozmowa kwalifikacyjna: wielkie dno no i ich wymagania : znajomosc jezyka matura komunikatywnosc.zaproponuja sprzedaz biletow sprzedaz popcornu i coli lub kinooperator(wprowadzanie ludzi na seanse i sprzatanie sal) prawde mowiac po wysluchaniu ich propozycji zastanawialam sie czy czasami nie jestem w "ukrytej kamerze" no ale w koncu jako pracownik kina masz darmowe i obowiazkowe wejscia na kazdy film - pozdrawiam
      • Gość: Kajtek Re: Praca w Cinema ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 22:27
        Zero kierunkowy jestem Kajtek.
      • Gość: michael Re: Praca w Cinema ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 01:01
        jak dla mnie sa to bardzo nie spojne informacje, jesli chodzi o czas pracy to z
        tego co pamietam managarowie prawie wcale nie wtracali sie do grafiku ustala sie
        go samemu czyli z ludzmi z ktorymi sie pracuje, czasem wypadna jakies nocne lub
        ranne seanse wtedy trzeba przyjsc nie ma az tego tak wiele, test na stronie jest
        banalny wiec raczej to nie problem zeby wyslac swoja aplikacje, mam pytanie do
        TTT w tym miejscu dlaczeo rozmowa twoim zdaniem to wielkie dno powiedz z kim
        rozmawiales tzn. z managarem czy dyrektorem regionalnym, jesli chodzi o jezyk to
        czasem moze sie przydac bo zdaza sie ze odwiedza nasze kinko jakies osoby z
        izreale wiec w jakis sposob porozmawiac trzeba, a jesli chodzi o komunikatywnosc
        to raczej sprawa normalana ze trzeba byc w miare ok zeby pracowac z duza grupa
        ludzi i nie narazac sie na konflikty, zaprzeczyc takze musze temu iz kinoperator
        nigdy nie zajmowal sie wprowadzaniem ludzi na seanse i sprzataniem sali jest to
        kompletna bzdura, jesli chodzi o seanse to rzeczywiscie mozna wchodzic na nie za
        darmo ale nigdy nie slyszalem zeby bylo to obowiazkowe takze znow pewnie ktos co
        s przerysowal w wypowiedzi, praca jak dla studenta moze byc bo godziny mozna
        sobie dopasowac do zajec, pieniazki to inna sprawa, mnie sie milo pracowalo i
        raczej nie narzekam na kino choc przyznac musze ze prace w kinie zakonczylem w
        dziwnych okolicznosciach ;), pozdrowienia dla starej ekipy ;)
        • Gość: pracownik Re: Praca w Cinema ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 14:25
          Chyba TTT niezbyt dokładnie słuchała co do niej mówią na rozmowie
          kwalifikacyjnej :) Kinooperator puszcza filmy i raczej z widzami nie ma za dużo
          do czynienia. Mam nadzieję że nie będziesz TTT pracować w kinie, bo coś
          nierozgarnięta jesteś...
    • Gość: Popcornik Re: Praca w Cinema ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 22:31
      A świstak siedzi i zawija je w te sreberka.
    • jogurt1975 Re: Praca w Cinema ? 23.12.05, 09:25
      dzwonili z barcelony,bratysławy,dzwoniła jakaś krystyna z gazowni
      • Gość: Spec Re: Praca w Cinema ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 16:26
        Zero kierunkowy Lech Kaczynski, zona Parszywa
    • Gość: bojsi Re: Praca w Cinema ? IP: *.21.pl / *.21.pl 23.12.05, 16:56
      no ten bukiet warzyw se weź...
      • Gość: Menel Re: Praca w Cinema ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 23:43
        Tak sie zdobywa uznanie -uznanie na Slasku:)
    • Gość: zoe Re: Praca w Cinema ? IP: *.zanet.pl / 217.153.211.* 24.12.05, 03:13
      Swoja droga jestem ciekawa zarobkow w CC w Czewie... ja pracuje w Katowicach,
      stawka dla kasjerow i pracownikow baru to 5 zl brutto, a dla obslugi widza
      4,6zl. wiem,ze np. w Warszawie stawka jest wyzsza, jak to wyglada w Czestochowie?
      a praca? spokojna, zmeczyc sie nie da nawet jak by sie bardzo tego chcialo... na
      pewno lepsza to praca dla studenta niz McDonalds... pozdrawiam :)
      • Gość: x Re: Praca w Cinema ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.05, 15:04
        miło powitać kogoś z tej samej branży, co do zarobków u nas podobnie :)
      • Gość: Bartek Re: Praca w Cinema ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 00:17
        Mozesz odezwac sie do mnie na gg ?

477467 - bede niezmiernie wdzieczny....
    • Gość: TTT Re: Praca w Cinema ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 13:58
      sorry rozgarnieta jestem i dlatego nie pracuje w cinema city, nastepny super pracodawca chyba dla desperatow, jezeli sie uczysz to ok zawsze na piwko zarobisz, obowiazek chodzenia na seanse nie jest kara jest plusem :)musisz znac nowosci zeby pomoc niezdecydowanym. kurcze ale jezeli ludzie po studiach maja nazywac "prace w kinie" praca to ja dziekuje,moze jeszcze z tego utrzymac rodzine?test jest banalny ale pokazuje duzo jak traktuja pracownika w tym miejscu a co do kinooperatora naprawde mi powiedzieli ze trzeba na sali posprzatac po widzach,a rozmowe mialam z hm mlodymi ludzmi ktorych bardzo interesowalo czy po gorach chodze czy wiezdzam kolejka :)jedno sensowne pytanie to cytuje" jakie filmy widziala pani ostatnio i prosze zachecic do jednego z nich " zachwalasz to zycze milej pracy w Cinema City
      • Gość: xxx Re: Praca w Cinema ? IP: 213.199.204.* 25.12.05, 14:56
        To dobrze, że nie będziesz pracować w kinie, bo to nie jest miejsce dla osób,
        które nie szanują pracy innych. Wątpie też, abyś przeszła pozytywnie rozmowe
        kwalifikacyjną. Pytania, które tak bardzo Ci nie spasowały, mają za zadanie
        pokazać jakim jesteś człowiekiem i jakie masz zainteresowania. Nie rozumiem
        Twojego oburzenia. Nawet pracownicy kas sprzątają samodzielnie swoje stanowiska
        pracy i jakoś nikomu to nie ujmuje. Praca w kinie jest naprawdę świetna.
        Pieniądze nie są najważniejsze. Miła atmosfera i możliwość obcowania z ludźmi
        rekonpensują "straty finansowe". Aha... Ten którego nazywasz kinooperatorem, to
        tak naprawdę pracownik obsługi widza. NIe wiem skąd wzięłaś to pojęcie... może
        pomyliło Ci się z kooperatorem? Pozrawiam i polecam zastanowić się nad swoim
        podejściem do pracy innych osób.
        • Gość: TTT Re: Praca w Cinema ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 21:20
          a kogo pracy ja nie szanuje???to pracodawca nie szanuje pracownikow dajac im prace za 3,5 zl taka sytuacja w kraju a my sie na to zgadzamy pracujac w takich a nie innych warunkach,rozmowe przeszlam pozytywnie i ciesze sie ze atmosfera w kinie jest ok, tego nie kwestionowalam.a jezeli ide na zorganizowana rozmowe kwalifikacyjna i ludzie nie wiedza jakie pytania mi zadawac to troche dla mnie dziwne, pierwszy raz sie spotkalam z taka rozmowa.nie winie ludzi ktorzy mnie przepytywali bo to niczego winni pracownicy ale tych ktorzy wlasnie na tych pracownikach dorabiaja sie gory pieniedzy.a idac na rozmowe nie mialam pojecia kto to jest kinooperator i tak jak napisalalm wyzej zostalo mi wyjasnione. nie jestem osoba ktora uwaza sie za niewiadomo co ale to ci stojacy wysoko powinni sie nauczyc szanowac pracownika
          • Gość: x Re: Praca w Cinema ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 15:17
            powtarzam: NIE MA obowiązku chodzenia na wszystkie filmy, pracownik powinien
            wiedziec o czym jest dany film, z jakiego jest gatunku itd. a to mozna sobie
            wszedzie na necie albo na ulotkach przeczytac, nie chodzi o to zeby klientowi
            caly film opowiedziec, tylko mu nakreslic glowny watek ...
          • Gość: Bartek Re: Praca w Cinema ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 00:14
            Jurto mam rozmowe o prace w Cinema City.Czy mozesz powiedziec mi o co na takowej
            rozmowie pytaja? Czy nie ma zadnych pytan "pulapek" ?

Pozdrawiam...
            • Gość: x Re: Praca w Cinema ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 09:36
              Kiedy masz tą rozmowę? 31.12? Przecież kino nieczynne wtedy. A tak poza tym nie
              ma się czego bać, pułapek raczej nie będzie. I daj znaćjak poszło :) Pozdrawiam
              • Gość: Bartek Re: Praca w Cinema ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 15:18
                30.12.2005 mialem rozmowe. Nie odzwonili :( Lipa..... :(
                • Gość: x Re: Praca w Cinema ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 20:45
                  No, mówi się trudno, jednak jest jakaś selekcja.
        • Gość: łukasz Re: Praca w Cinema ? IP: *.21.pl / *.21.pl 25.12.05, 23:18
          "Pieniądze nie są najważniejsze. Miła atmosfera i możliwość obcowania z ludźmi
          rekonpensują "straty finansowe". Aha... Ten którego nazywasz kinooperatorem, to
          tak naprawdę pracownik obsługi widza. NIe wiem skąd wzięłaś to pojęcie..." no
          ludzie.... Ja dla miłej atmosfery do PRACY nie idę. Jak będę chciał miłej
          atmosfery, to ze znajomymi do baru się przejdę. I co ma za znaczenie jak się
          nazywa ktoś kto otwiera i zamyka drzwi?? Odźwierny a nie żaden "pracownik
          obsługi widza".
          • Gość: Menel Re: Praca w Cinema ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 23:57
            Kurde i to jest najgoirsze teraz-dadza 500 zl caly etat ,ludzie to
            wezma...dadza 2,8 zl na godzine-ludzie i tak to wezme bo nie ma pracy-i tak
            kosztem pracy swoich pracownikow mozna obnizac ceny w supermarketach czy robic
            super promocje,albo wystroj w kinie-w fatalnym kierunku to zmierza.
          • Gość: x.x Re: Praca w Cinema ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 15:19
            gdyby byli odźwiernymi to staliby przy drzwiach :) Z tego co wiem, obsluga
            widza ma "nieco" wiecej obowiazkow..
      • Gość: x Re: Praca w Cinema ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 15:26
        wiekszosc pracownikow to mlodzi ludzie, niektorzy dopiero studia zaczeli, dla
        nich to jest okazja zeby sobie dorobic, bo studiujac dziennie i tak nie
        dostaliby innej pracy, ze wzgledu wlasnie na tryb studiow, a w CC grafik jest
        ukladany tak, zeby student mogl studiowac i pracowac, wierzcie lub nie ... Poza
        tym jak ktos ma 19 lat i zaczyna pracowac gdziekolwiek, to to zawsze jest duzy
        plus w CV
    • Gość: TTT Re: Praca w Cinema ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 12:14
      i wlasnie o to mi chodzilo :) wesolych swiat
      • Gość: Zofija Re: Praca w Cinema ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 00:19
        Moim zdaniem praca jest super. Atmosfera jest rewelacyjna, pracuje się z
        młodymi ludźmi, zawsze można na jakąś imprezę razem wyskoczyć. Pieniądze...
        zawsze chodzi o pieniądze. Moim zdaniem nie jest tak źle, tymbardziej, że
        studiuję dziennie. Grafik nie koliduje mi ze studiami. Mogę oglądać filmy za
        darmo, co dla mnie jest wielkim plusem i dodatkowo dostaję zaproszenia.
        Jeśli ktoś nie wie za bardzo na czym polega praca w kinie, to niech się lepiej
        nie wypowiada, bo zauważyłam, że wiele osób myśli, że obsługa widza tylko
        sprawdza bilety i tyle, kasjerzy tylko drukują bilety itd. A wcale tak nie
        jest. Tak czy inaczej praca jest miła, łatwa i przyjemna :D.
        • Gość: Miki Re: Praca w Cinema ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 18:58
          Biedni ...wmawiają sobie ze kasjer to ekstra fucha , ze to nie tylko spzedaz
          biletów...a co jeszcze? sprzatanie po widzach.Za darmowe oglądanie filmów jak
          widac mozna dużo kupić...
          • Gość: abc Re: Praca w Cinema ? IP: 213.199.204.* 31.12.05, 19:07
            No to chyba przesadziles chlopczyku... Nie macie pojecia jakie obowiazki maja
            pracownicy kina. To co obowiazuje kasjera zamyka sie w ok. 40pkt. Mowisz,ze
            tylko sprzedaz biletow... Widac poprzewracalo Ci sie w dupie i jescze nigdy nie
            posmakowales smaku odpowiedzialnosci... Zel mi Ciebie. Mam nadzieje, ze przy
            najblizesz wizycie w kinie dostaniesz biletem miedzy oczy. Szczesliwego Nowego
            Roku zycze...
            • Gość: SMOK Re: Praca w Cinema ? IP: *.one.pl 01.01.06, 10:33
              Walić prace w kinie, lepsza jest w radiu :) hehe, happy new year
            • Gość: Miki Re: Praca w Cinema ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.06, 19:06
              "i jescze nigdy nie posmakowales smaku odpowiedzialnosci... "
              ojej cóż za odpowiedzialność wydrukować bilet sprawdzić czy kasa się zgadza i
              następny proszę, a po zakonczeniu pracy wylogować się z komputera i czesc. W
              kinie zarabia się marnie ale cóż wielkich rzeczy się tam nie robi.Praca
              odtwórcza.
              • Gość: Zofija Re: Praca w Cinema ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 11:58
                Nikt nic ani nikogo nie kupuje za darmowe oglądanie filmów. Powiedz mi Miki
                czym Ty sie zajmujesz? Pracujesz, uczysz sie? Ja jestem studentką i uważam, że
                praca w kinie jest bardzo fajna. Praca nie koliduje mi ze studiami a nie muszę
                jeszcze rodziny utrzymywać, żeby martwić się, że nie zarabiam dużo. Ok, w pracy
                rzeczywiście wielkich rzeczy nie robimy, ale praca kasjera z tego co mi
                wiadomo, nie zawsze wygląda tak, że się tylko drukuje bilety, przyjmuje kasę.
                Ale niektórzy nie mają takiej wyobraźni, żeby wymyślić coś innego.
                • Gość: Miki Re: Praca w Cinema ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 21:59
                  Studiuję i pracuję na pełnym etacie.
                  Po prostu niektórzy ludzie pracujący w tym kinie dorabiają wielkie ideologie do
                  średnio ciekawych rzeczy i z kasjęra czy obsługi widza robią wielką misję
                  życiową. Owszem jest to praca dla uczących się ludzi którzy dorabiaja sobie do
                  kieszonkowego tak naprawde ale nie róbcie z tego kosmicznie skomplikowanego i
                  odpowiedzialnego zadania bo tak poprostu nie jest. Od ludzi kina wymaga się
                  zeby byli grzeczni, mili , uśmiechnięci, żeby umieli polecić film (chyba nawet
                  po to możecie je oglądac do woli)i żeby byli...niezauważalni-takie dobre duchy
                  kina.I tyle.

• Gość: Zofija Re: Praca w Cinema ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 22:47
                    Jeśli lubisz tą pracę,to gratuluję, że takową znalazłeś. Ja jestem zadowolona z
                    mojej pracy. Nie twierdzę, że robię w tym kinie niewiadomo co, że praca jest
                    kosmicznie skomplikowana. Ale wkurza mnie jeśli ktoś uważa, że jest to praca
                    dla byle matoła. Dla mnie ta praca jest świetna, bo wiąże się z moimi
                    zainteresowaniami i nie ogranicza mojego życia. Oprócz pracy i studiów
                    dziennych mam czas na inne moje zajęcia.:)
    • boki_czwa Re: Praca w Cinema ? 01.01.06, 15:42
      Dziekuję wszystkim za inteligentne wypowiedzi ... :)

A czy możecie napisać ile wyciągacie finansowo na miesiąc i za ile dni (godzin)
      pracy w tygodniu?

Dziekuje :)
    • Gość: xyz Re: Praca w Cinema ? IP: 213.199.204.* 02.01.06, 19:12
      A tak poza tym... czy to źle, że praca jest łatwa i przyjemna?? Czy jest coś
      złego w tym, że pracując nie przemęczasz się, a i tak masz z tego pieniążki. No
      ale jeśli wolicie ciężką harówę i pracę pochłaniającą większość waszego życia,
      to ja nie wnikam. A teraz odpowiem... jeśli chodzi o zarobki, to wszystko zależy
      od tego jaką masz dyspozycyjność. Może to być ok. 400zl. Jak dla studentów i
      prace 3-4 dni w tygodniu to moze być:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka