Dodaj do ulubionych

Dom z paczki...proszę o opinię!

IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 05.01.06, 22:48
j.w
Obserwuj wątek
    • Gość: sąsiad Re: Dom z paczki...proszę o opinię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 08:31
      mam tu po sasiedzku 2 tygodnie stawiali bo podmurówkę trzeba było
      wykonać.sąsiedzi się wprowadzili i sobie chwalą parter z mieszkalnym
      podaszem,szybko postawiony,taniej ,....
      • babeczkaa Re: Dom z paczki...proszę o opinię! 06.01.06, 09:18
        czy to chodzi o te domy kanadyjskie? drewniane? jeśli tak to słyszałam niezbyt dobre opinie, ale to prawda stawiają je bardzo szybko, nawet znam pewną firmę która to robi www.domek.com.pl/
        pozdrawiam
        • Gość: matka Re: Dom z paczki...proszę o opinię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 12:31
          a czemu niezbyt dobre? czy możesz uzasadnić?
          • Gość: kr................ Re: Dom z paczki...proszę o opinię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 12:42
            jak fachowo złożone i oczywiście fachowo ociep-lone to wygodne.trzeba
            wcześniej pamiętać-wiedzieć jak ma wyglądać/z przeróbkami może być
            kłopot/dopracować gdzie kran gdzie ....kontakt el.,.....i sejf z piwem męża
            przy kominku i lodówce - na piwo.,gdzie lodówka na miesiwo.
    • Gość: TTT Re: Dom z paczki...proszę o opinię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 19:24
      a ile mniej wiecej kosztuje taki domek?
    • andrzej.sawa Re: Dom z paczki...proszę o opinię! 06.01.06, 19:30
      Inwestor musi mieć przekonanie do technologii budowy swojego domu.Technologia
      kanadyjska jest wrażliwa na partactwo i materiały o obniżonej jakości,ale jest
      jedną z powszechnie stosowanych technologii.Od lat handluję materiałami
      budowlanymi i spotykam się z rozmaitymi "historiami" co do materiałów i wykonawstwa.
      • kreedka Re: Dom z paczki...proszę o opinię! 07.01.06, 00:35
        Z tego co wyczytałam w sieci i nie tylko. Te domy sa stawiane szybko, tak jak
        napisał przedmowca psełdo fachowcy mogą cos spartaczyć to jedno, a drugie że
        gwarancja na te domy to jakies 50 lat. Nie wiem, ale ponoć w naszych warunkach
        klimatycznych takie domy sa narażone na wszelkie uszkodzenia przez jakies
        owady, wilogć i słabo wygłuszone jesli chodzi o dźwięki. W sumie sama jestem
        ciekawa jak to jest w praktyce. A właśnie a najciekawsze jest to, ż eone wcale
        nie sa tanie, bo szczerze powiem że gdyby tak było to pewnie więcej ludiz by
        sie decydowalo, a ceny sa prawie porównywalne z domem w technologii
        tradycyjnej, około 2000zł/mkw.
        • Gość: marek Re: Dom z paczki...totalne nieporozumienie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 12:21
          Szkoda pieniędzy na takie coś.Jest to tylko większa buda dla psa. Za te same
          pieniądze a nawet taniej przy takich cenach jak są dzisiaj mozna wybudować dom
          w tradycyjnej technologii.Zdecydowanie odradzam a trochę się na tym
          znam.Materiały użyte do wykonania i wykończenia takiego domu są najtańsze i
          miernej jakości nie wspomnę o wykonawstwie.Nie dajcie się nabrać na cenę.
          Należy zrobić kosztorys w jednej i drugiej technologii i porównać.Czas
          wykonania w tradycji też jest porównywalny.Życzę rozsądku i przemyślanych
          decyzji.
          • andrzej.sawa Re: Dom z paczki...totalne nieporozumienie ! 07.01.06, 19:29
            Nie znasz się, to nie strasz.
            • Gość: marek Re: Dom z paczki...totalne nieporozumienie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 20:23
              Znam się lepiej niż przypuszczasz. Studia, 20 lat w budownictwie, uprawnienia
              budowlane, doświadczenie. Nie wiesz, to nie wypowiadaj się na czyjś temat.
              • andrzej.sawa Re: Dom z paczki...totalne nieporozumienie ! 07.01.06, 20:30
                Powtarzam,że pleciesz bzdury.Technologia nie jest głupia.Problem w stosowaniu.Z
                cegły też można postawić gó...Nie strasz ludzi.
                • Gość: marek Re: Dom z paczki...totalne nieporozumienie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 22:16
                  Technologia nie jest głupiua tylko ty jesteś głupi.
                  • andrzej.sawa Re: Dom z paczki...totalne nieporozumienie ! 07.01.06, 22:21
                    Boże broń przed takimi specjalistami jak ty.Straszysz ludzi,a potem zwykły
                    epitet,bez merytorycznej uwagi.
                    • andrzej.sawa Re: Dom z paczki... 08.01.06, 10:44
                      W celu obniżenia kosztów można dom budować nie z paczki tylko z pojedyńczych
                      belek i płyt.Warunek - porządni cieśle i dobry materiał
          • Gość: Olivier do marka Re: Dom z paczki...totalne nieporozumienie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 00:25
            hej! bzdury wygadujesz, po pierwsze klimat Kanady zblizony do klimatu Polski
            ale zima u nas jest naprawde bardzo zimno, co do domów w naszej technologii, śą
            bardzo dobre i sie świetnie sprawdzaja w całej Kanadzie. Jesli sie sprawdzaja w
            Kanadzie to tym bardziej w Polsce i sa naprawde oszczedne, tanie, miłe i
            przyjazne dla człowieka, i ładne estetycznie. A co do oszczędnosci to jest to
            najwazniejsza sprawa dla mnie, nie wiem jak dla was, ciepło i niedrogo.
    • Gość: zainteresowany Re: Dom z paczki...proszę o opinię! IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 08.01.06, 21:04
      podciagam
      • Gość: kr................ Re: Dom z paczki...proszę o opinię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:28
        nie kupuj u andrzeja-sawy(od razu) , marka(oj coś słabiutkie te
        papierki,słabiutkie,a nawiasem ile kosztowały -to zdobyte na WUML w 2
        tyg.?), ...,
        zrób rozeznanie i posłuchaj "rad" andrzeja -sawy,, mojej równiez,- dobrze
        zrobiny z dobrych materiałów,przez dobrych fachowców jest tańszy i szybciej
        możesz w nim zamieszkać tylko podkreslam ,wszystko musi być przemyślane
        wcześniej na Q / przeróbek raczej nie można robić/.
        • andrzej.sawa Re: Dom z paczki...proszę o opinię! 10.01.06, 21:18
          Ja nie namawiam do kupowania,pierwsze co inwestor powinien zrobić,to porządne
          rozpoznanie swoich potrzeb i rynku.Trzeba wiedzieć co i dlaczego chce się kupić.
          • Gość: kr.......... Re: Dom z paczki...proszę o opinię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:05
            no>>>>>>> właśnie>>>>>>>>>>>> to.
    • Gość: pawel Re: Dom z paczki...proszę o opinię! IP: *.magma-net.pl 10.01.06, 10:35
      w czestochowie jest firma produkujaca te domy www.domyzpaczki.pl znam dwie
      osoby co maja postawione te domy i bardzo sobie je chwala. szczegolnie za
      sytuacje ekonomiczna. to ze sa tanie w budowie to jest prawda bo dom 120metrow
      kosztuje 150tys zl. i po dwoch latach moga spokojnie powiedziec ze bardzo tanie
      jest ogrzanie takiego domu . bardzo dobrze trzyma cieplo. maja rozprowadzenie
      ciepla z kominka i normalne gazowe . u tej firmy jest plus z tym ze moga
      wykonca w tej technologi prawie kazdy dom dostepny na rynku. naprawde sa to
      dobre domy. sam juz szukam dzialki zeby w przyszlym roku moc sie budowac. w tym
      systemie. powodzenia i napisz jaka decyzja i gdzie w czestochowie bedzie
      kolejny taki domek :) pozdrawiam
      • Gość: xyz Re: Dom z paczki...proszę o opinię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 11:54

Smieszą mnie wypowiedzi w stylu marka: nie bo nie! Jestem szczęśliwym
        posiadaczem domku typu kanadyjskiego i zaręczam, że nie zamieniłbym go na
        tradycyjny. Dlaczego?
        1. budowa trwała niespełna dwa miesiące
        2.cena metra kwadratowego

Jako posiadacz domku kanadyjskiego, w którym mieszkam już siódmy rok mogę z
        całą pewnością stwierdzić, że odpowiednio przygotowany materiał oraz solidni
        monterzy składają się na fantastyczne miejsce do zamieszkania. Nie
        słuchajcie "rad" "fachowców" bo tylko mieszają w głowach. Dlaczego namawiam do
        domku drewnianego?
        1. realizacja kontraktu /fundamenty, montaż, wykończenie/ trwało dwa i pół
        miesiąca
        2. koszt całkowity metra kwadratowego "pod klucz" bez białego montażu wyniósł
        1280zł. /rok 1999 - cena metra w blokach ok.1800zł - stan surowy zamknięty/
        3. zainstalowany kominek w centralnym punkcie mieszkania oraz rekuperator
        rozprowadzający ciepło do wszystkich pomieszczeń pozwala stwierdzić, że domek
        ten jest najtańszy pod względem ogrzewania: zużywam ok.10 m.przestrzennych
        drewna za cały sezon grzewczy a ciepło kosztuje mnie ok. 1000zł na sezon /liczę
        siedem miesięcy/. Domek drewniany błyskawicznie się nagrzewa: z temp. 14st do
        20 potrzeba ok. 2 godzin palenia w kominku.
        4.Domek wykonany z zaimpregnowanych ciśnieniowo i zabezpieczonych przed
        grzybami elementami jest dwupokoleniowy /gwarancja na 50 lat/
        Jedynym minusem jest wcześniej zasygnalizowany fakt, że w trakcie montażu
        trzeba mieć wizję co do miejsc zawieszanych na ścianach sprzętów.
        Tak więc jestem gorącym orędownikiem domków kanadyjskich. Proszę nie wierzyć we
        wszystkie bzdury tu wypisywane: w Kanadzie czy w Finlandii domki tego typu są
        bardziej narażone na wpływy atmosferyczne niż w naszym umiarkowanym klimacie a
        świetnie służą właścicielom.

pod klucz bez białego montażu wyniósł 1280zł /1999r/
        • kreedka Re: Dom z paczki...proszę o opinię! 20.01.06, 11:52
          Co kto woli. mój dom z porotermu powstał w pół roku a na grudzień już z
          wykończeniem, i wszystko nie przekroczyło 200 tys, a nie ejst mały mam piwnice
          i pow. 130mkw. Mnie jakoś bardziej odpowiadała taka kontrukcja mojego domu, węc
          to kwestia przekonania. Pozdrawiam.
        • vocal Re: Dom z paczki...proszę o opinię! 25.01.06, 13:27
          A czy pozwoliłby Pan na obejrzenie tego domu,
          to na pewno pomogłoby w podjęciu decyzji, ku której sie skłaniamy.
          pozdrawiam
    • Gość: justyna Re: Dom z paczki...proszę o opinię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 00:16
      Witam! jestem wraz z mężem właścicelką takiego domu z paczki budowanego przez
      firmę częstochowską i jesteśmy bardzo zadowoleni z całej inwestycji.mieszkamy w
      nim od wrzesnia 2005, abudowalismy do 3 miesiące i nie rozumiem wypowiedzi
      żenajlepsza jest starodawna technologia mury i mury i budowa trwająca 10lat.My
      postanowilismy wybudować dom i za trzy miesiące moglismy się wprowadzić do
      wymarzonego domku i nie czekaliśmy 10lat aż mury usiadą itp.W domku jest bardzo
      ciepło nawet przy tak niskich temperaturach jak obecnie mamy stale od 20-stu
      stopni wzwyż.Zaznaczam że ogrzewamy tylko kominkiem z rozprowadzeniem ciepła do
      wszyskich pomieszczeń.W domku jest jeszce ogrzewanie elektryczne ale jeszcze
      nie korzystalismy z niego poniewaz kominek wystarcza nam na ogrzanie 120m
      kwadratowych.Jesli jesteś zdecydowany to polecam bo warto.
      Firma częstochowska domy z paczki jest bardzo rzetelna a właściciel firmy dba o
      wszystko od początku do konca. Nie mieliśmy nigdy zadnych z nim problemów,Jeśli
      potrzebujesz namiarów to możesz pisać na maila :jkrawu@tlen.pl.
      nasz domek jest postawiony na innym niż wszystkie domy fundamencue bo na
      tzw.legarach0podłoga jest bardzo ciepła i jest bardzo duża różnica pomiędzy
      wyleką a naszym fundamentem.w tamtym roku cena metra wynossiła 1400zł za metr
      więc nie 2000 jak ktoś wczesniej wspominał i nie jest to jak w blokach bo
      wprowadza się człowiek do wykończonego,pomalowanego domu w którym od razu mozna
      mieszkac-oczywiście bez białego montażu.
      pozdrawiam i życzę dobrego wyboru
    • armatkabuch Re: Dom z paczki...proszę o opinię! 18.11.18, 14:06
      Domy z paczki sa fajne. Schludne, tanie i szybkie.
      Tylko ze jakosc jest niska. To jest jak bombonierka czekoladek ale marki Tesco. Odbija sie potem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka