Dodaj do ulubionych

Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńskiej

IP: *.trustnet.pl 11.01.06, 18:46
Tylko:Stadion im. B. Idzikowskiego i M. Czernego oni na to zasłużyli swoją
postawą dla klubu i miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: malina Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.cbio.psu.edu 11.01.06, 19:31
      popieram, zadne areny i lwy bo to troche obciach :)
      • ulisses_czwa Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs 11.01.06, 19:51
        Nie podzielę opini, że to obciach... Moim zdaniem to nowoczesna nazwa, idealnie pasujaca do obiektu, klubu jak i miasta... Potrzeba tylko więcej odwagi przy takim wyborze... Wyjdzie to nam tylko na plus... Poza tym doskonałe uzasadnienie dlaczego "Arena Lwa" macie obok zgłoszonej propozycji... Z całym szacunkiem dla Idzikowskiego i Czernego, ale nazywanie obiektu zmarłymi tragicznie zuzlowcami jest pomysłem niezbyt trafnym... Mają swój memoriał i to juz jest pewne wspomnienie o nich... Poza tym można ufundowac im tablice pamiątkową, którą wmuruje się w budynek klubowy powstajacy w drugim etapie... Tam mozna uroczyście złożyc kwiaty, zapalić znicze, a później rozpocząc memoriał... To podniesie rangę tych zawodów i uświadomi ludziom, że memoriał im. Idzikowskiego i Czernego jest poswięcony zmarłym tragicznie zuzlowcom, a nie sa to kolejne zawody w których zawodnicy testuja swoje motory i kondycję... Nazwa stadionu tu nic nie ma do rzeczy...
        • Gość: xx Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.icis.pcz.pl 11.01.06, 20:18
          Podzielam Twoj poglad - Arena Lwa to nazwa bardzo trafna. Krotka, dobitna,
          charakterystyczna.

Im. Idzikowskiego i Czernego jest za dluga, nikt jej nie bedzie uzywal na
          codzien a poza tym wydarzenia tragiczne trzeba tez upamietniac ale w inny
          sposob.

• Gość: Tomek Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.ruh / *.ruh.isu.net.sa 19.01.06, 00:57
          Ulisses ile Ty masz lat ? Wydaje mi sie że coś koło 11-12. Bo Nazwy te są na poziomie 12'tolatka. A ARENA LWA to już smiech ( naprawde się usmiałem ). Arena ? A co to Cyrk ma być ? Nie jestesmy w Holandii czy Germanii i to nie jest jakiś wielki dumny obiekt Germański żeby to miałabyć Arena. A dlaczego lew ? Czy włókniarz dał złotówke na ten stadion ? Powiesz mi że w herbie jest, ale Kruk też jest i to bardziej nas wyróżnia od innych miast ( jest nawet taki program z Krukiem w Herbie )Może poprostu Gniazdo Kruka ? Albo Nora Szczura ? Wez się chłopie schow z tymi nazwami. Gdybym wiedział że takie wybierzesz to chyba bym wziął udział w tym. Myslałem że jesteś poważny człowiek. ehhh
          • lookas.prv.pl Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs 20.01.06, 21:43
            A zastanów się ile Włókniarz zrobił dla Częstochowy.

Krytykujesz Ulissesa - dobra, masz prawo, ale rób to w DOJRZAŁY SPOSÓB, a nie na
            poziomie 11-12latka. Zachowujesz się jak dziecko z mlecznymi zębami, które tupie
            i woła "a bo pse pani on jest głupi".

Jak Ci się nie te podobają propozycje to podaj swoje - pośmiejemy się.

• Gość: kornik Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.czestochowa.agora.pl 11.01.06, 19:38
      Panowie, nie zgadzam się. Idzikowski i Czerny to bardzo zasłuzone osoby, ale
      czcijmy ich memoriałem w dobrej obsadzie. Dlaczego stadion - miejsce radości i
      emocji - ma się kojarzyc tylko z tragediami na torze? Dla tych żużlowców można
      np. wmurować pamiątkowe tablice na stadionie, ale nzawijmy go weselej, bardziej
      optymistycznie, bez zbednego patosu. Mnie akurat np. Arena Lwów się podoba.
      • Gość: jmk Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 23:04
        Tylko im Jana Pawła II- inna nazwa nie pasuje a poza tym to już jest dawno
        przesądzone!
        • Gość: xx Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.icis.pcz.pl 11.01.06, 23:24
          Na 100 % Stadion nie bedzie sie nazywal Jana Pawla. To rzeczywiscie
          przesadzaone.
    • Gość: kibic Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:50
      Stadion Lwów.Przy głównych wejściach powinny byc duże odlewy lwów (po 2szt.w
      każdym wejściu z boku)
      • Gość: ułamek Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:56
        stadion im. Rune Holty
        • Gość: majka Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:20
          Proponuję nazwać imieniem Tadeusza Wrony - stwórcy tego obiektu.
        • Gość: rzulu Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.filg.uj.edu.pl 11.01.06, 21:57
          popieram. ale może niech brzmi ZEW HOLTY
    • Gość: traba Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:36
      Moze,arena jeleni.
    • Gość: P!0TRek Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: 80.51.57.* 11.01.06, 23:22
      Mnie podoba sie Stadion Jurajski.
      • Gość: LEW Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 23:51
        Stadion Jurajski to dobra nazwa i promocja regionu.
        • Gość: UR Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 00:22
          Arena Lwa tylko i wyłącznie. Medialność się dzisiaj liczy, a jaki gdańszczanin czy torunianin będzie pamiętał że był na stadionie Czernego&Idzikowskiego
        • czestoch11 Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs 12.01.06, 16:50
          Stadion Jurajski to swietna nazwa, i mam goraca nadzieje ze tak zostanie
          nazwany ten obiekt. Przy okazji dobra promocja regionu Wyzyny.
    • Gość: Wlodek Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.vf.shawcable.net 12.01.06, 04:01

Gość portalu: Łysy napisał(a):

> Tylko:Stadion im. B. Idzikowskiego i M. Czernego oni na to zasłużyli swoją
      > postawą dla klubu i miasta.

Popieram! Z dodatkiem w postaci propozycji uhonorowania imieniem bylych
      wybitnych zawodnikow sektora widowni.
      Np Trybuna Kwoczaly, Jastrzebskiego, Cieslaka, Jarmuly, Kacperaka, Rurarza,
      Drabika [po zakonczeniu kariery]` itd.
      Cos w rodzaju tego co znajduje w troche innej formie na stadionach sportowych
      NHL< NBA itd...
      Wydaje mi sie, ze bylby to ladny uklon w strone dawnych slaw.
      • Gość: bricks Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.trustnet.pl 12.01.06, 04:46
        tylko ARENA CZESTOCHOWA brzmi nowoczesnie kojarzy się z miastem i będzie pasować
        do designu stadionu tak jak ARENA A do obiektu na którym swoje mecze rozgrywa
        AJAX AMSTERDAM
      • Gość: SIWY Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 08:52
        Stadion im. B. Idzikowskiego i M. Czernego to z całym szacunkiem przydługa
        nazwa. Bardziej pasuje Arena Częstochowa. pomysł z nazewnictwem sektorów jest
        natomiast świetny.
    • Gość: tylko RKS Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: 212.87.244.* 12.01.06, 07:12
      Biorąc pod uwagę poziom intelektualny chodzących na żużel to proponuje :

Stadion Moherowych Beretów
      • Gość: SIWY Do tylko RKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 08:53
        Przepraszam cie kolego, a co to jest ten RKS? Jakiś nowa linia autobusów?
    • Gość: RKS FOREVER~!!! Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: 212.87.244.* 12.01.06, 09:26
      tak dokładnie ,ale ty o tym nie wiesz bo cię nie stać na bilet.
      • Gość: yastąd Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 09:42
        a może CYRK tyle tam zwierzyny tresowanej i
        treserów.lwy,kaczki,wrony,kruki,czyze i ............

powazniej może poprostu "żużel" ale mogą tam być inne imprezy to"arena lwa"
        dla podkreslenia CKM.POzdr.
        • Gość: mam zdanie Re: Lwa? jakiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:03
          Arena Lwa ....jakiego? Leśnikowskiego?
    • Gość: HOLTA Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 18:46
      IM.HOLTY STULIGROSZA
    • Gość: KoLeśnik Re: Plebiscyt na nazwę stadionu "WRONISKO" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 21:22
    • Gość: Traba Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:41
      Pralnia Lwa Rywina.
      • Gość: st... Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 10:18
        i oto chodzi by kazdy innego lwa miał na myśli ,o lwie i kruku pamiętał ,a na
        stadion "Lwa" przychodził , "arena lwa" tez dobre .p
        • Gość: kross Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 15:51
          Stadion Jurajski, i nie ma o czym gadać.
    • krzys371 Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs 15.01.06, 13:13
      Zgadzam sie calkowicie ze Idzikowski i Czerny zasluzyli sobie na to aby nazwac
      stadion ich imieniem
      • Gość: xx Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.icis.pcz.pl 15.01.06, 13:19
        Niestety jest jeden problem - nikt nie bedzie uzywal tej nazwy z prozaicznej
        przyczyny - jest za dluga. To bedzie tylko oficjalna nazwa, nie uzywana przez
        zwyklych smierttelnikow.

Mozna chyba w takim przypadku polaczyc obie nazwy - Arena Lwa im. Czernego i
        Idzikowskiego. Oficjalnie bedzie ok, a ludzie beda uzywac pierwszej czesci.
        • Gość: Tomasz Jaskóła Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 13:22
          Częstochowskich Olimpijczyków.
          • Gość: kornik Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.czestochowa.agora.pl 15.01.06, 14:51
            „Częstochowskich olimpijczyków”? No, owszem było ich kilkunastu, ale żaden nie
            miał nic wspólnego z tym stadionem, bo byli to siatkarze, kolarze, lekkoatleci.
        • Gość: Darek Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 13:37
          Właśnie chciałem wpisać Arena Lwa im. Czernego i Idzikowskiego, ale xx mnie
          uprzedził...

W skrócie można zawsze mówić i pisać 'Arena Lwa', a w rozwinięciu na
          oficjalnych materiałach - ... im. ....

Arena Lwa ma tę przewagę, że jest medialna, krótka, zwięzła i dająca się
          wymówić przez większość obcokrajowców.
          Stadion Jurajski - pachnie mi prowincjonalizmem i ślepymi próbami poszukiwania
          tożsamości regionu - PUDŁO
          • Gość: bricks Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.trustnet.pl 15.01.06, 14:45
            ARENA CZESTOCHOWA to na serio
            STADION IM.TADEUSZA WRONY
            STADION IM.RUNE HOLTY
            ...tak dla jaj
        • Gość: Barone Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:31
          Według mnie ta połączona nazwa to najlepsze rozwiązanie.
          Zgadzam się z Pana argumentacją.

Pozdrawiam
          • ulisses_czwa Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs 20.01.06, 12:36
            Laczenie nazw odpada, bo wyjdzie z tego szmira... Arena Lwa im Czernego i Idzikowskiego vel Stadion Jurajski... Nie kombinujmy... Nazwa ma być konkretna... Najlepsze mixy to są w Plusie, Erze czy Ornage :) Macie przedstawione nazwy i nikt nie wyjdzie poza ustalone zasady...
    • Gość: ww Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 15.01.06, 17:18
      nazwa arena lwa jest do przyjecia ok bylem dzisiaj zobaczyc postep prac na
      stadionie i wydaje sie ze nie ma szans na skonczenie remontu do konca marca.
      Patrzac realnie na tepo prac przy ukladaniu prefabrykatow na trybunach, nie
      skoncza to w tym terminie . Trzeba zrobic porzadek w okol stadionu i na plycie
      boiska . Szkoda ze nie ma mozliwosci zrobienia boiska pilkarskiego o
      minimalnych wymiarach pilkarki gola mogly by rozgrywac tam swoje mecz ligowe ,
      a nie tulac sie po obcych boiskach .
      • Gość: jot Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: 195.116.81.* 15.01.06, 17:42
        A może "RYK LWA" ?
        • Gość: zed Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.g.pppool.de 18.01.06, 21:13
          raczej "psie gó.."
    • Gość: hayabusa Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 16.01.06, 06:41
      Arena Częstochowa! Lwy przy bramie-każdemu kibicowi będzie się kojazyć!
    • Gość: willi Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 17:37
      Zadne areny to nie cyrk tylko sport ŻUŻEL!!!
      STADION JURAJSKI.
      • Gość: hod Park Jurajski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 20:16
        Tak i wpuść na tor welociraptory żeby się ścigały. Puknij się koleś główke
        • ulisses_czwa do Tomka 19.01.06, 20:44
          Widze, że spamujesz te głupoty wszedzie gdzie się da, aby tylko zainstnieć... Zaczynając od komentarzy sondy (tylko, że tam da się umieścić 255 znaków i Ci ucięło "wywód" - kłania się czytanie ze zrozumieniem opisów, które mówiły o ograniczeniu) kończąc na forum Gazety... Napiszę Ci jeszcze raz wobec tego co sądze o tych śmiesznych zarzutach:
          Dla Twojej wiadomości mam 24 lata. Nazwy, które są w tym konkursie zgłaszali KIBICE WŁÓKNIARZA na adres e-mailowy przez dwa tygodnie. Dodatkowo chcieliśmy, aby każdy zainteresowany mógł się wypowiedzieć dlaczego właśnie taka nazwa (do każdej zamieścilismy najtrafniejsze uzasadnienia nadesłane przez KIBICÓW). My dokonaliśmy selekcji jako organizator biorąc pod uwagę kilka kryteriów - związek z klubem, miastem, położeniem , nazwą miasta, kształtem stadionu, zawodnikami itd. Zatem jak widzisz Twoje słowa obrażają bezpośrednio kibiców. Proszę wierzyć, że nie było z czego dalej wybierać ? niektóre propozycje nie nadawały się do publikacji. Poza tym jak jesteś taki wspaniały i mądry to mogłeś coś zrobić w tym kierunku i zgłosić swoją propozycję, która powaliłaby wszystkich na kolana. Najlepiej krytykować i nic nie robić ? a takim ?dziękujemy?, bo są niepotrzebni w społeczeństwie. Ja w przeciwieństwie do Ciebie jestem pragmatykiem i nie czekam aż coś się zrobi samo, tylko to robię... Zatem wybacz, że nie podejmę dalszej polemiki z Tobą, a nowa nazwa stadionu będzie czy Ci się podoba czy nie. Osobiście tego dopilnuję. Możesz co najwyżej głosować na swojego faworyta jeśli go masz, albo się przyglądać jak w sposób demokratyczny jako mieszkańcy i kibice podejmujemy decyzję.

P.s. Gniazado Kruka? To Twoja propozycja? Nie pisz już lepiej i nie kompromituj się w tak prosty sposób...
          P.s.2 Dla Twojej wiadomości dodam, że słowo "ARENA" pochodzi z łaciny i oznacza okrągłe, wysypane piaskiem miejsce walki, otoczone miejscami dla widzów. Jak widzisz, nie jest to "germańskie" :) Kształt naszego obiektu przypomina amfiteatr. Miejscem walki jest owalny tor (żużlowy - czyli odpowiednik piasku ze starorzymskiej areny)...
          • ulisses_czwa Re: do Tomka 19.01.06, 20:50
            [wklejam jeszcze raz, gdyż wczesniej pojawiły się w tekscie znaki zapytania, których nie wpisywałem]

Widze, że spamujesz te głupoty wszedzie gdzie się da, aby tylko zainstnieć... Zaczynając od komentarzy sondy (tylko, że tam da
            się umieścić 255 znaków i Ci ucięło "wywód" - kłania się czytanie ze zrozumieniem opisów, które mówiły o ograniczeniu) kończąc
            na forum Gazety... Napiszę Ci jeszcze raz wobec tego co sądze o tych śmiesznych zarzutach:
            Dla Twojej wiadomości mam 24 lata. Nazwy, które są w tym konkursie zgłaszali KIBICE WŁÓKNIARZA na adres e-mailowy przez dwa tygodnie. Dodatkowo chcieliśmy, aby każdy zainteresowany mógł się wypowiedzieć dlaczego właśnie taka nazwa (do każdej zamieścilismy najtrafniejsze uzasadnienia nadesłane przez KIBICÓW). My dokonaliśmy selekcji jako organizator biorąc pod uwagę kilka kryteriów - związek z klubem, miastem, położeniem , nazwą miasta, kształtem stadionu, zawodnikami itd. Zatem jak widzisz Twoje słowa obrażają bezpośrednio kibiców. Proszę wierzyć, że nie było z czego dalej wybierać - niektóre propozycje nie nadawały się do publikacji. Poza tym jak jesteś taki wspaniały i mądry to mogłeś coś zrobić w tym kierunku i zgłosić swoją propozycję, która powaliłaby wszystkich na kolana. Najlepiej krytykować i nic nie robić, a takim "dziękujemy", bo są niepotrzebni w społeczeństwie. Ja w przeciwieństwie do Ciebie jestem pragmatykiem i nie czekam aż coś się zrobi samo, tylko to robię... Zatem wybacz, że nie podejmę dalszej polemiki z Tobą, a nowa nazwa stadionu będzie czy Ci się podoba czy nie. Osobiście tego dopilnuję. Możesz co najwyżej głosować na swojego faworyta jeśli go masz, albo się przyglądać jak w sposób demokratyczny jako mieszkańcy i kibice podejmujemy decyzję.

P.s. Gniazado Kruka? To Twoja propozycja? Nie pisz już lepiej i nie kompromituj się w tak prosty sposób...
            P.s.2 Dla Twojej wiadomości dodam, że słowo "ARENA" pochodzi z łaciny i oznacza okrągłe, wysypane piaskiem miejsce walki,
            otoczone miejscami dla widzów. Jak widzisz, nie jest to "germańskie" :) Kształt naszego obiektu przypomina amfiteatr. Miejscem
            walki jest owalny tor (żużlowy - czyli odpowiednik piasku ze starorzymskiej areny)...
            • Gość: Tomek Re: do Tomka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:09
              A co do tej sondy, to troche jest nie uczciwe że jak np. mój syn kliknie na
              ARENE LWA, to ja już nie mogę zagłosować na coś innego. Sonda jest lipna i
              założe się że miasto nie weźmie jej pod uwagę.
              • ulisses_czwa Re: do Tomka 20.01.06, 12:26
                Idz klikaj od sąsiada albo ustalcie z synem wspólne stanowisko... Zachowujesz się jak dziecko... Głosować mozna co 24h - czyli każdy z Was może np. co drugi dzień... Nie przeskoczy się pewnych spraw technicznych i powinienes o tym dobrze wiedzieć... Możesz zawsze wysyłac kupony z Gazety... Masz wieczne problemy... I zapewniam, że dopilnuje wszystko, aby stadion miał nowa nazwę... Przypomnę Ci to za miesiąc, góra dwa...
          • Gość: Tomek Re: do Tomka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 11:38
            1. Nigdy nie twierdziłem że ARENA pochodzi z Germańskiego, każdy dzieciak wie że arena - rzym. Ale starożytny Rzym był wzorem dla germańskich plemion itd... np z historii byś wiedział że pierwsi cesarze germańscy uważali się za rzymskich władców. Tak samo pozdrowienia hitlerowskie i większość z ich kultury miało za wzorzec kulture łacińską. Dlatego własnie ARENY są np w Niemczech, Holandii ( w USA też ) a jakoś nie widziałem ich w Italii.
            2. To z tym krukiem to było poprostu na poziomie promowanej przez ciebie i ogłupiającej małolaty nazwy "ARENA LWA". Wierze że może nie było lepszych nazw, ale jeśli ci się podoba ta nazwa to jesteś na poziomie mojego 12'letniego syna i jego kolegów. Każdy poważny człowiek śmieje się z takiej nazwy a ja nie chce żeby się śmiano z mojego miasta. Już widze przebranych Turunian i ich transparenty...
            3. Co do tych 255 znaków, to poprostu jak widze twoje posty to mnie coś trafia i nie czytam opisu.
            4. Są ludzie na świecie którzy pracują, płacą podatki na nierobów, mają dom i większe zmartwienia niż wymyślanie nazw i bawienie się w coś takiego. Gdybym wiedział jakie będą propozycje to pewnie bym wziął udział w wymyślaniu, poprostu wierzyłem w rozsądek i powage ludzi którzy się tym zajmują. Skoro się ktoś tym zajmuje to się pewnie zna i wie że to ma być wizytówka miasta, nie tylko klubu i że na mecze chodzą równierz poważni ludzie obejrzeć poważne widowisko a nie do cyrku na ARENE zobaczyć LWY.
            5. Mam swoich faworytów i na szczęście nie ma tam samych AREN , LWÓW i KORON. I będe z całych sił dopingował np. STADION JURAJSKI, STADION IM... , LUB STADION MISTRZÓW. To są rozsądne i poważne nazwy. Pisałeś coś że pod uwage brałeś Klub , kształt itd... To jest stadion miejski nie klubowy. Także Kibice rakowa i AZS'u i skry czy viktorii mogą kiedyś z tego korzystać i nie chcieliby siedzieć na jakiejś ARENIE LWÓW. A co do korony, to z tego co wiem korona jest okrągła i nosi się na głowie. Chyba że ktoś ma owalny łeb.
            6. Mam nadzieje i wierzę mocno że władze miasta nie wezmą pod uwagę tej sondy. Nie podoba mi się że autor strony - redaktor, ma swoją ulubioną nazwę ( to jest nie profesjonalne w 100% ) i promuje ją jak się tylko da. Możesz oczywiście mieć faworyta ale nie powinienieś pisać o tym jako autor i redaktor strony. Pozatym niepodoba mi się że jako autor siedzisz, promujesz, masz za sobą armie 12'tolatków i nabijasz tym samym statystyki. Założe się że program taki jak HideIP, czy Steganos Internet Anonym 7 nie jest ci, lub twoim 12'tolatkom obcy i że nabijacie statystyki. To mi przypomina "ojca dyrektora". Cytat z filmu: "Sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie"

Jeśli kogoś obraziłem to przepraszam, ale poprostu nerwy mi puszczają jak widze amatorów i dzieciaki zajmujące się poważnymi sprawami. Ta nazwa może być na wiele, wiele lat.
            • ulisses_czwa Re: do Tomka 20.01.06, 12:20
              Skomentuje to tak:
              Zajmij się najlepiej tym co potrafisz, bo Twoja krytyka mnie najmniej interesuje i zapewne innych internautów... w Czestochowie jest wielu malkotentów i jestem już do tego przyzwyczajony... Możesz swoje żale powylewać przed lustrem... Ja jestem konsekwentny w tym co robie... Była już kiedyś próba nazwania obiektu i upadła... to przez nasza mentalność - Częstochowian - dużo mówimy i mało robimy... Ty się zaliczasz do nich, a ja nie... Nikt nie potrafił się za to wziąć i doprowadzić do końca... Na dodatek nikt wówczas nie próbował zapytać o nazwe kibiców - my jako strona to zrobilismy. Konkurs jest prowadzony demokratycznie... Jakbys nie wiedział uczestnicy w nim Gazeta Wyborcza, która do byle akcji się nie dołącza... Ja nikogo nie dziele na 12 latków, 20 latków czy 50 latków... Strona jest otwarta dla wszystkich zainteresowanych i nikogo nie dyskryminujemy... Kazdy ma równe szanse w konkursie (głosujący jak i nazwa)... Wygra ta nazwa, która będzie się podobała większości... Co do mojego faworyta, to mam do tego prawo, każdy może reklamować swojego jak mu się podoba... Na stronie nazwy zostały ułożone w kolejności alfabetycznej i kazda jest uzasadniona... Bezstronność została zachowana... Co robie poza stroną to nie Twoja sprawa (pewnie chodzi Ci o forum CKM'u, gdzie w profilu mam "skąd: ARENA LWA")... O wszystkim rozstrzyga konkurs... Nie pozwole sobie jako redaktor na podkładanie nóg, ze strony osoby niezadowolonej... Tacy zawsze sie znajdą - nalezysz do zdecydowanej mniejszości niezadowolonych która nie przekracza 5% ogółu. Nie jest mozliwe 100% satysfakcja... Chcesz to głosuj na "Stadion Jurajski" i inne... Twoje prawo... Ale nie obrażaj innych za to co robią, bo sam nie kiwnałes palcem... A co do statystyk... Zazdrościsz, że strona ma dużą odwiedzalność? Co Cię to interesuje? Zajmij się swoimi sprawami, a w konkursie albo uczestniczysz na podanych warunkach tak jak wszyscy albo nie... Krótka piłka... Powtórzę - Nowa nazwa dla stadionu będzie czy Ci się podoba czy nie... A jaka, to zdecydują kibice i władze miasta (najlepsza z dwóch zwycięskich)

P.s. Pasowałoby, abyś od czasu do czasu spojrzał do słowniczka ortograficznego... I nie zawracaj mi więcej głowy... Zrób własny plebiscyt :)
    • Gość: thc Re: Plebiscyt na nazwę stadionu przy ul. Olsztyńs IP: *.org 20.01.06, 22:26
      Mnie podoba się STADION JURAJSKI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka