Dodaj do ulubionych

Gdzie do gimnazjum?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 22:15
Chodzę do szóstej klasy w SP1. Jako, że zbliża się czas wyboru gimnazjum,
chciałbym się zapytać: Jakie gimnazjum polecacie? Czy TZN, bądź gimnazjum przy
ul. św. Rocha są dobrym wyborem? Czy "Gazeta" ma zamiar w tym roku, tak jak w
poprzednim, zamieścić listę gimnazjów w ramach "Szkoły z klasą"?
Obserwuj wątek
    • Gość: bzyk Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 09:12
      Jak chodzisz do SP1 to najbliżej masz Gim 5 i tam wal! Daj se spokoj z TZN
      czy "13"na Rocha, a juz broń Cię Panie Boże przed "9".We wszystkich takie samo
      bagno!
      • Gość: joop Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 13:15
        Od kiedy 13gim jest na rocha to ja niewiem...Jest gim ale nr14. Od kilku paru
        lat jestesmy(gim14) w pierszej trójce najlepszych szkół z najlepszymi srednymi z
        egzaminów.
        Wszystko jest tu ładne i estetyczne,przyjedz sam zobaczyc.pozdro
        • Gość: tyziek Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 14:48
          5 jest cool
          • Gość: Kangel Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 14:56
            Dzięki za odpowiedzi. Ale czy to, że chodzę do jedynki oznacza, że mam do niej
            blisko? Mi akurat zależy na dobrych przyjaciołach i wysokim poziomie, a o piątce
            nie słyszałem wiele dobrego...
            • Gość: jasiu... Re: Gdzie do gimnazjum? IP: 82.160.8.* 19.01.06, 15:26
              Dla gimnazjów obowiązuje rejonizacja - pójdziesz tam, gdzie twój rejon. Masz
              szansę czasem na miejsce w sąsiednim gimnazjum, ale chyba nie na Rocha. To
              stosunkowo dobrze wyposażone i dość prestiżowe gimnazjum i prawdopodobnie
              powiedzą ci, że twoje miejsce jest w rejonie. Oni na brak chętnych nie narzekają.

Dopiero szkołę średnią będziesz wybierać według twoich preferencji.

Jest jeszcze jeden sposób - zamelduj się u babci :D
              • Gość: Gość Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 19.01.06, 15:30
                Oby nie do Gimnazjum nr 2, wielkie bagno.
              • Gość: Kangel Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 15:31
                Ja wiem, ale do gimnazjum spoza rejonu można pójść pod warunkiem dobrych wyników ;)
              • Gość: Kangel Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 15:33
                Czyli wychodzi na to, że 13 jest dobra. A 15(TZN)?
                • Gość: GIM 18 Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 23:37
                  A co myślicie o GIM 18 na Orkana? Jak patrzę na to, jak zdaliśmy egzamin
                  gimnazjalny oraz jak teraz wszyscy się uczą w szkołach średnich (bez ściemy -
                  większość to ścisła czołówka w swoich klasach) to poziom jest naprawdę wysoki.
                  A co do poziomu gimnazjum - u mnie w klasie też były lenie, które po wyjściu ze
                  szkoły nawet nie wchodziły do pokoju tylko rzucały plecak i zawaz na boisko, a
                  zdali egzamin na 60-70 pkt (najnizszy wynik w klasie to bylo 50! nie mowiac juz
                  o tych chetnych do nauki) - wiedze przyswaja sie nawet mimo woli w dobrym
                  gimnazjum.
            • kubus888 Re: Gdzie do gimnazjum? 19.01.06, 15:32
              Nie polecam gim5. Również słyszałem dużo opowieści (być może dziwnej treści, ale
              to o czymś świadczy).
              Osobiście polecam gimnazjum 15 w budynku TZN. Jeśli chodzisz do SP1 to nie masz
              tak daleko. Ja mieszkam na tysiącleciu i dojeżdżałem do "piętnastki". Budynek
              jest mały, więc właściwie wszyscy się znają. Nie ma fali, kocenia itp. Ludzie są
              naprawde spoko! Młoda, wykwalifikowana kadra. Osobiście polecam bo sam je
              skończyłem rok temu. Do dziś wracam tam z łezką w oku. Dzisiaj ucze się w
              Norwidzie - poziom w gimnazjum jest wysoki bo dużo ludzi z G15 poszło do
              Norwida. Jak chcesz pogadać to zapraszam na gg: 1622203

;)
              • kubus888 Re: Gdzie do gimnazjum? 19.01.06, 15:36
                Co do rejonów:
                Przyjmą Cię wszędzie! Nadchodzi niż demograficzny i za niedługo nawet (według
                niektórych osób na tym forum) prestiżowe gimnazjum 13 będzie walczyć o uczniów!
                • Gość: Kangel Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 15:42
                  W sumie racja, '93 nie był udany ;)
                  • kubus888 Re: Gdzie do gimnazjum? 19.01.06, 15:46
                    napisz do mnie na gg:1622203 wieczorem to ci opowiem o gimnazjum nr 15.
                    Pozdro!
                • Gość: absolwent Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:40
                  gimnazjum nr 13 na lisincu wcale nie jest takie prestizowe
        • Gość: kasiaa Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.trustnet.pl 19.01.06, 17:36
          nie idz do gim 5 tam tylko sie zmarnujesz....... to jest beznadziejna szkola i
          nic nie uczy.....
    • Gość: lll Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 17:04
      a może do 7? Napisz na GG: 4649544 :)
      • Gość: meredith Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 17:12
        tez polecam 7 mimo ze konczylam ja juz 4 lata temu :)
        teraz jestesm "szczesliwa" studentka filologii angielskiej
        musze przyznac ze gimnazjum trzyma napreawde wysoki poziom, fajna atmosfera,
        dobrzy nauczyciele.
        Spedzilam tam praktycznie 9 lat beztroskiego zycia, bo problemow nie bylo jako
        takich, a ze uczyc sie trzeba-jak wszedzie :)
        • Gość: tyziek 5 wcale nie jest zła!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 17:51
          5 nie jest zła to b. dobra szkoła ja tam chodze i jestem zadowolony co do niej
          macie?? moze jakies konkrety napiszecie?
          • Gość: ja Re: 5 wcale nie jest zła!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 17:53
            14!
            • Gość: pojhjkh Re: 5 wcale nie jest zła!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:06
              no własnie w 5 jest duzy poziom nauczania i wszystko z nia ok:)

a jak sadzicie inaczej to dlaczego?

Sadzicie to na zasadzie jedna pani drugiej pani:]
              • Gość: olo Re: 5 wcale nie jest zła!!! IP: *.man.czest.pl 19.01.06, 18:30
                nie polecam 3
          • Gość: kasiaa Re: 5 wcale nie jest zła!!! IP: *.trustnet.pl 19.01.06, 20:12
            wiec ja 5 skonczylam i w porownaniu z moimi rowiesnikami to w 5 mnie g**wno
            nauczyli.... a pozatym te zakazy, nakazy , tarktowanie jak bydlo.....eh...
            • Gość: ania Re: 5 wcale nie jest zła!!! IP: *.man.czest.pl 19.01.06, 20:57
              droga kasiu ja skonczylam 5 i bylo ok w szkole to sie trzeba uczyc gdybys nie
              wiedziala
    • Gość: Jedno piwo Re: Gdzie do gimnazjum? IP: 212.87.240.* 19.01.06, 18:45
      Pogieło was z tymi gimnazjami, widzę tu przyszłych ludzi bez kumpli bo cały
      dzień w książkach nie pozostawia wiele czasu. Jak weszło gim nikt nie myślał
      gdzie iśc, szło się tam gdzie rejon i jakoś teraz też ludzie dostają się na
      studia i kończą licea. Jestem po gimnzajum o którym pewnie nie słyszeliście i żyje.
      • Gość: Autor Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 19:07
        Zgadzam się i pozdrawiam!
      • strzalka_ok Re: Gdzie do gimnazjum? 19.01.06, 19:22
        Ja mam zdolnego dzieciaka, chociaż może nie geniusza. Zadowolony jest z piątki,
        mówi że ma wyjątkową klasę. Sądzę, że nauczyciele to też ludzie, i że
        nastolatek w każdej szkole może swoje miejsce odnaleźć. Osobiście nie sądzę, że
        ambitny uczeń nie będzie miał szans w kiepskim gimnazjum, a słaby w podstawówce
        wybije się w gimnazjum na najlepszego. Ale doświadczenie mam słabe, obserwuję
        co dzieje się wśród przyjaciół mojego dziecka z innych szkół. Pozdrawiam i
        życzę dobrego wyboru
        • Gość: tyzio Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 19:50
          a ktora to klasa jak mozna wiedziec??
          • Gość: tyzio Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 20:17
            ja w połowie piatki juz jestem i mysle ze duzo umiem nauczuciele fajni troche
            wkurzajace te plecaki ale da sie wytrzymac?? nakazy zakazy?? jak wszędzie nie
            widze różnicy
            • Gość: kasiaa Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.trustnet.pl 19.01.06, 20:19
              zostawianie plecakow w klasie, zakaz siedzenia, zakaz schodzenia na dol,
              wszystko robione pod publike....eeh ta szkola kiedys byla naprawde super dopoki
              byla tu SP44 a teraz jest 5... szkoda gaadac....
          • Gość: Kangel Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 20:23
            Mówisz o mnie? Mówiłem, szósta...
        • Gość: Jedno piwo Re: Gdzie do gimnazjum? IP: 212.87.240.* 20.01.06, 11:24
          Powiem tylko tak, w gimnazjum nie jechać na piatkach i czwórkach to już jest
          słaby uczeń, to nie jest nauka tylko przyswajanie wiadomości na lekcjach.
          Pierwsza z brzegu lepsza szkoła średnia pokazuje co znaczy "piątka" :] Zaczynają
          się zagrożenia i to nic nadzwyczajnego, mieć średnią 5,0 przez 3 lata (co w
          gimnazjum problemem nie jest przy minimum zaglądania do zeszytów) w lepszej
          szkole średniej to naprawde trzeba chyba zapomnieć o życiu towarzyskim i nie
          poczuć smaku piwa do matury.
          • Gość: kuba Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:26
            Uuuuu, chłopie, gimnazjum :D Ja skończyłem 15, spoko szkoła, polecam, poza
            kilkoma nauczycielami jest naprawdę fajnie, tylko też na fajnych ludzi trzeba
            trafić. Różnie tam było, ale generalnie nie mogę narzekać. Co do poziomu nauki.
            Chlopie, gimnazjum to jest zabawa :D Co to jest nauka - poznasz w liceum. W
            gimnazjum gdzie nie pójdziesz masz luzik. Ale co do klimatu, to stanowczo ci
            odradzam 5 i 9, mam wielu znajomych i wszyscy narzekają na te szkoły, 15 ja
            mogę polecić z autopsji. Jeżeli naprawdę nie będziesz się opier...ał, tylko
            minimum sie przyłożysz to spokojnie dostaniesz sie do dobrego lic. Ja po G15
            jestem w Traugucie i nie narzekam ;)
            • Gość: absolwent Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:46
              ja w 14 sie nie uczylem, opieprzalem sie rowno a zdalem egz na 70/100 punktow i
              wyniki z przedmiotow tez kolo 4
    • Gość: absolwent Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:36
      witam chodzilem do gimnazjum nr 14 na Rocha bardzo milo wspominam tamten czas,
      chociaz niektorzy nauczyciele byli zbytnio upierdliwi, ogolnie fajnie tam bylo,
      polecam to wlasnie gimnazjum pzdr
      • Gość: Sylwia Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 14:25
        A ja polecam, mimo wszystko 5. zresztą, kto chce się uczyć- będzie się uczył i
        nie ma różnicy, w jakiej szkole będzie.
        • Gość: Kangel Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:56
          Ale przecież jeśli nauczyciele, czy znajomi będą ciency, to za bardzo się nie
          pouczy.
        • Gość: Fio Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 11:30
          skonczylam gim 5 dwa lata temu,teraz jestem w Norwidzie. Nienawidziłam tego
          gimnazjum- wiekszosc ludzi beznadziejna, dyrektorka-
          tragedia!!,zakazy,nakazy,glupie rozporzadzenia.Jedynie do nauczycieli
          przyczepić się nie mogę-byli ok. Atmosfera w szkole niemila... Nie wiem jak
          jest teraz, ale z opowiadan znajomych ktorzy tam chodzą, to widze niewiele się
          zmieniło :/ 44 była całkiem inna :/
          • Gość: kasiaa Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 11:56
            Gość portalu: Fio napisał(a):

> skonczylam gim 5 dwa lata temu,teraz jestem w Norwidzie. Nienawidziłam tego
            > gimnazjum- wiekszosc ludzi beznadziejna, dyrektorka-
            > tragedia!!,zakazy,nakazy,glupie rozporzadzenia.Jedynie do nauczycieli
            > przyczepić się nie mogę-byli ok. Atmosfera w szkole niemila... Nie wiem jak
            > jest teraz, ale z opowiadan znajomych ktorzy tam chodzą, to widze niewiele
            się
            > zmieniło :/ 44 była całkiem inna :/

w 100% popieram.. pozdro dla Fio:P
    • Gość: heh Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 20:55
      Polecam 7 na Rakowie, naprawdę, fajna szkoła, jeśli chcesz się dowiedzieć czegoś
      więcej to zapraszam: www.gim7.ids.czest.pl
    • Gość: GIM 18! Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 23:38
      A co myślicie o GIM 18 na Orkana? Jak patrzę na to, jak zdaliśmy egzamin
      gimnazjalny oraz jak teraz wszyscy się uczą w szkołach średnich (bez ściemy -
      większość to ścisła czołówka w swoich klasach) to poziom jest naprawdę wysoki.
      A co do poziomu gimnazjum - u mnie w klasie też były lenie, które po wyjściu ze
      szkoły nawet nie wchodziły do pokoju tylko rzucały plecak i zawaz na boisko, a
      zdali egzamin na 60-70 pkt (najnizszy wynik w klasie to bylo 50! nie mowiac juz
      o tych chetnych do nauki) - wiedze przyswaja sie nawet mimo woli w dobrym
      gimnazjum.
    • Gość: :)ja to wiem:) Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 12:05
      Ztego co tu czytam to niektorzy ludzie chyba nie wiedza co pisza o gim nr 5:]
      jestem teraz w 3 klasie (w tym gim)i gdybym miala wybierac jeszcze raz to nigy
      bym nie wybrala wlasnie tego gim!!ta szkola jest poj***** !atmosfera do
      dupy,zakazy na niektore rzeczy ..,nauczycieli ktorzy ucza dobrze mozna policzyc
      na palcach!NIE POLECAM TEGO GIM.!!jak jak juz wybieracie to wybierzcie dobrze!
      • Gość: tyzio do jatowiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 14:20
        ja tez chodze do piątki tylko do 2 klasy i bardzo lubie piątke nie wiem czemu
        jej nie lubisz (lubicie)
    • Gość: :)ja to wiem:) Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 15:51
      tyzio ehh każdy kto pisze że nie lubi piątki poprostu wie co pisze:) a ty może
      jeszcze zmienisz zdanie:)(może się jeszcze przekonasz jaka to szkoła)--ja
      naszczescie juz dawno się przekonalam!:P
      • Gość: pet Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 16:32
        Hej , hej a co na temat 12-tki na Okólnej ?
    • Gość: Ev CO SIE DZIEJE W PIATCE??? IP: *.jtb.pl / *.jtb.pl 21.01.06, 17:26
      Jestem pierwszym rocznikiem ktory oposcil mury "piatki" po reformie. Jestem
      zdziwiona tym co piszecie o jakichs nakazach i zakazach. Za moich czasow to
      uczniowie wchodzili nauczycielom na glowe. To co sie tam teraz dzieje? Czyzby
      ktos sie wreszcie wzial za wychowanie gimnazajlistow..? Raczej marne szanse ;)
      • Gość: tyziek Re: CO SIE DZIEJE W PIATCE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 20:18
        moja siostra chodziła wcześniej do 5 i z tego co wiem to się nic nie zmieniło.
        oj w każdej szkole są jakieś zakazy inaczej to by wszyscy robili co chcą
        nauczyciele sa w większości spoko (sa wyjatki jak wszedzie) ogoleni lubie ta
        szkole a moze napisz co ci dokldnie nie pasuje w 5iątce?
        • Gość: kasiaa Re: CO SIE DZIEJE W PIATCE??? IP: *.trustnet.pl 22.01.06, 18:48
          ja pisalam juz wczesnie na tym watku o zakazach i nakazacch w 5.... jest to
          beznadziejna szkola, nauczyciele g**wno robią.. z zewnatrz to wyglada pieknie,
          ladna szkola, grzeczni uczniowie ale to tylko pozory, jak jest jakas wizytacja
          to tydzien wczesniej zaczynaja nawijac co wolno a co nie i wogole jest to
          kiczowata szkola... atmosfera pozatjm beznadziejna .. nauczyciele patrza na
          uczniow jak na bydlo, dyrektorki wcale nie lepiej... ale sa takie kujony ktore
          podlizuja sie nauczycielom a oni to uwielbiaja.... eh..... wiec ci ktorym sie
          tam podoba naleza wlasnie do grona tych podlizywaczy......
          • Gość: MiStrz Re: CO SIE DZIEJE W PIATCE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 19:38
            Sp*e*dala* szmato ! Jesli chodzisz lub chodzilasz do tej szkoly to nie moja wina
            ze nikt cie w niej nie lubil ;/ Co prawda nie jest to szkola roku ale mi sie
            bardzo podoba ! Takie szmatławce z marginesu jak ty to zawsze cos wybrzydzaja
            tylko po to aby wybrzydzac !Dyrektorki sa co prawda głupie ale niektórzy
            nauczyciele sa calkiem the best jak np pani Łukasi*.Atmosfera cąłkiem fajna moja
            klasa juz tymm bardziej a jak tobie sie cos nie podoba to sie zamknij !Toz e
            zakazy i nakazy to chyba dobrze !Poojdz se do szkoly w której mozna wszystko
            robic co sie chce to pozniej wyladujesz na dworcu pod mostem lub 9 stopni pod
            ziemia :P
      • Gość: MiStrz Re: CO SIE DZIEJE W PIATCE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 19:47
        A juz przeczytałem reszte postów wiec jeszce raz sie wypowiem :P To ze jestes
        głupia jak but niei ze juz nawet szybciej orangutana mozna czegos nauczyc nie
        oznacza ze wszyscy musza buc tacy sami !Mi sie 5 bardzo podoba i uwazam ze umie
        uczyc(w zeszłym roku z chemii groziła mi 2 bo sie nie uczyłem teraz mam
        4:D).Nauka moja droga polega na tym iż ten kto chce coś osiągnac i sie stara to
        mu to wyjdzie predzej lub pozniej a jesli tkos nie chce to zawsze mu bedzie
        wszystko nie wychodzić(w mojej klasie sa przykłady do obydwóch
        przypadków).Czasami rygorystyczne zachowanie nauczyclie lub jak ty to nazywasz
        pod publike moze nam na dobre wyjsc !
        • Gość: kasiaa Re: CO SIE DZIEJE W PIATCE??? IP: *.trustnet.pl 25.01.06, 07:48
          do mistrza

własnie widze jak 5 cie uczy.. wystarzczy poczytac twoje wypowiedzi i od razu
          widac na jakim poziomie intelektualnym jestes.....i nie oraj sie tak ta 5..czy
          ja obrazilam cie wczesniej? to ze jestes slepo zakochany w tej swojej 5 niedaje
          ci monopolu na obrazanie mnie.... a co do nauczycieli to tak masz racje pani
          ktora wymieniles pani Ł*** to naprawde jest zajeb**a az mi sie plakac chce....
          wiec na przyszlosc chlopcze zastanow sie co mowisz/piszesz...
        • Gość: Fio Re: CO SIE DZIEJE W PIATCE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 16:28
          Żenujący poziom Twojej wypowiedzi pokazuje jacy ludzie są w 5. Gratuluję
          inteligencji.
        • Gość: Fio Re: CO SIE DZIEJE W PIATCE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 16:29
          odpowiedź oczywiście skierowana do "mistrza" :]
    • Gość: Nauczyciel Wszystko jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 20:04
      Jestem nauczycielem Liceum Ogólnokształcącego i mam prostą radę. Wybierz
      gimnazjum najbliższe miejsca zamieszkania, ponieważ w Twoim wieku nie warto
      tracić czasu i siły na wątpliwą przyjemność dojeżdżania do szkoły. Wszystkie
      częstochowskie gimnazja (tak jak licea) mają swoje wady i swoje zalety. W moim
      liceum obserwuję absolwentów wszystkich gimnazjów, o których tu dyskutujecie, i
      nie widzę większych różnic pomiędzy nimi.

Sukces odniesiesz przede wszystkim dzięki swojej pracy, bardzo ważne jest też
      grono szkolnych przyjaciół. Powodzenia!
      • Gość: Kangel Re: Wszystko jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 21:32
        O, to jest rada dot. wszystkich gimnazjów.
        Ale co do dojeżdżania: tata mnie zawsze podwozi, więc z tym nie ma problemu.
        Poza tym 13 i 15 nie są za daleko. Mimo wszystko chyba jednak liczy się również
        poziom nauczania... odrobinkę, ale się liczy.
        I chyba pójdę do 15, bo oprócz ponoć dobrego poziomu, mają jeszcze koszykówkę :)
        BTW. Które LO?
        • Gość: Ev pozniej juz nie wszystko jedno:) IP: *.jtb.pl / *.jtb.pl 25.01.06, 00:44
          widze ze planujesz swa przyszlosc zawczasu:) i niech Ci sie to chwali. ktore
          LO...? pytanie retoryczne miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,3119276.html
          :)
        • Gość: justyna Re: Wszystko jedno IP: *.brama.prenet.pl 25.01.06, 18:46
          byle nie 15! chodze tam teraz, i nie radze. poziom moze jako taki, zalezy na
          ktorym przedmiocie i z jakim nauczycielem, nauczyciele tez zalezy ktorzy, ale
          uczniowie... chodza patologia... nie polecam i sama zastanawiam sie nad zmianą
    • Gość: Gim 1 Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.inds.pl / *.inds.pl 25.01.06, 19:23
      Wszystkim polecam gimnazjum nr 1 na Polnocy. Jest to bardzo fajna szkola na
      wysokim poziomie... Atmosfera jest zaj***sta. Nauczyciele tez spoko. Jeszcze raz
      polecam :P
      • Gość: MiStrz Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 08:10
        W przeciweinstwie do ciebie kasiuuuu i do ciebie fio czy ajkos tak to nie robie
        z siebie niewiadomo kogo pod publike :/ To że ty jestes(kasiaaaaa) całkiem sama
        w sobie zakłamana to jzu twoja sprawa. Jak mnie coś razi jak twoje opinie na
        temat 5 to mowie to prosto w twarz ! Cóż prawda w oczy kole może w moich
        poprzednich posatch było troche prawdy na twoj temat ?????? To ze tak napisałem
        było zwykłym impulsem naturalnym bo wkuzaja mnie takie wypoweidzi jak twoje(brak
        jakiego kolwiek uzasadnienia i wmawianie innym ludziiom nie prawdy). Nie rob ze
        mnie jakiegos przestpce a z siebie jakiejs Joanny Dark bo cos mi sie wierzyc nie
        chce w to jak ty sie grzecznei zachowujesz w szkole lub w towarzystwie
        znajomych(o ile ich wogle masz).Gorąco pozdrawiam :)
        • Gość: kasiaa do mistrza IP: *.trustnet.pl 26.01.06, 20:15
          sluchaj dziecko, ja to co mowie o 5 popieram niepodwazalnymi dowodami i
          faktami... jestes malointeligentny i nie znasz zasad kulturalnej dyskusji a ja
          takową staram sie prowadzic.. ale ok jesli ublizanie mi sprawi ze poczujesz sie
          lepiej to spoko, miej chociaz jakas przyjemnosc od zycia skoro chodzisz do 5 i
          ci sie tam podoba to ty chyba jakis niedorozwiniety umyslowo jestes (zeby nie
          bylo niemam nic do takich ludzi) moze jak dorosniesz to zrozumiesz jaka
          naprawde jest 5 bo poki co to na to sie nie zanosi....a pozatym ja nikomu jak
          to okresliles nie wmawiam nie prawdy.... pisze jak jest zeby ludzie wiedzieli
          co sie dzieje w 5.... i nie interesuj sie tym jak ja sie zachowuje w
          towarzystwie znajomych czy w szkole bo to nie twoja sprawa.. ale wiem jedno...
          podoba ci sie w 5 bo nareszcie znalazlees znajomych na swoim poziomie
          intelektualnym.... pozdr dla Fio:p
          • Gość: tyzio Re: do mistrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 20:39
            MiStrz ma racje 5 jest super. Kasiaa cały czas piszesz ze masz dowody. To
            dlaczego ich NIE PRZEDSTAWISZ??
            • Gość: kasiaa Re: do mistrza IP: *.trustnet.pl 26.01.06, 22:13
              wystarczy poczytac troche moje wypowiedzi na ten temat....
              • Gość: tyzio Re: do mistrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 07:53
                no to co piszesz to jest w każdej szkole - W KAŻDEJ SZKOLE SĄ JAKIEŚ ZAKAZY!!!
                • Gość: tyzio Re: do mistrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 07:55
                  a poza tym jak chcesz prowadzić kulturalną rozmowe to też nie wyzywaj innych
      • Gość: gość Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 07:56
        ja ma porównanie -chodziłem i do 9 i do 15. za żadne skarby nie chcia;lbym iść
        znowu do 15, fajni kumple, nauczuciele są w 9.w 15- jest ponuro, nauczyciele
        niektórzy, to nie wiadomo o co im chodzi.pozdrawaim gimn.9 i propnuje iść tam.
        • Gość: kuba Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:03
          Co wy na 15 tak najeżdżacie? Ja tam przychodzę z sentymentem, może nie było za
          dużo wybitnych nauczycieli, wielki szacunek mam tylko do mojej wychowawczyni -
          polonistki. Ale ogólnie nauczyciele byli w porządku może były 2 czy 3 wyjątki
          ale tak jest wszędzie i tego nie ominiesz - na Utopię nie trafisz. Co do ludzi
          w G15, fakt miałem w klasie kilku kretynów, ale nigdy nie będzie tak że wszyscy
          cie będą lubić. My trzymaliśmy się kupą a ich olewaliśmy. Na dzień dzisiejszy
          wyniosłem z tej szkoły jedną bardzo wartościową przyjaźń i mnóstwo fajnych
          kumpli z którymi zawsze można się spotkać i iść na browara ;) A jeżeli Kangel
          stawia na kosza, to naprawdę nie ma lepszego wyboru, bo G15 jest w Częstochowie
          potęgą nie do przejścia przez żadne inne gimnazjum. Moi kumple, wygrywali mecze
          po 180-10 a więc widać poziom. A co później? :D Głupim rankingiem opracowanym
          na podstawie ilości laureatów i cholera wie czego tam jeszcze się nie przejmuj
          narazie. Masz jeszcze czas, ja o wyborze mojego Lic zdecydowałem pod koniec III
          klasy. Przez 3 lata się wszystko może zmienić.
          PS: A co do 5, mam w szkole kilku znajomych absolwentów G5 i jeszcze nie
          usłyszałem o niej dobrego słowa. Mam więc podstawy wnioskować że to co pisze
          Kasia jest prawdą a w ogóle w tym sporze jak najbardziej popieram Kasię, która
          dopiero po kilku postach, sprowokowana wulgaryzmami użyła jednego obraźliwego
          zwrotu, na który z resztą ów żałosny "mistrz" sobie zasłużył.
          • Gość: kasiaa Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.trustnet.pl 28.01.06, 14:01
            dzięki Kuba:) jednak są jeszcze normalni ludzie na tym swiecie...:* oczywiscie
            wliczajac do nich Fio:P pozdrawiam
    • Gość: MRb3 Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.01.06, 14:28
      Ja takze jestem absolwentem gim5 i narzekac nie bede.caly czas sie opie..lem,glupich nauczycieli bo tych byla wiekszosc olewlem i jakos przetrwalem te 3 lata.wczesniej chodzilem tam do 44 i za moich czasow nie bylo tylu zakazow ale dyrektorka tez glupia cos tam pieprzyla o tym jak to bedzie za pare lat wygladalo i chyba sie sprawdzilo.podsomowujac mi sie podobalo a co do innych gimnazjow to chyba wszedzie jest tak samo,jezeli sie ma dobry charakter to sie mozna w kazdej szkole odnalezc i byc tak zwana "elita" (nie mylic z kujonami) pozdrowionka
      • Gość: kuba Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 09:06
        No ja też pozdrawiam Kasiu ;)
        Nie znam G5 ale na podstawie opini znajomych mogę coś sądzić, a buractwa
        tolerować nie będę.
        • Gość: Kangel Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 22:01
          Dzięki, Kuba :)
          Swoją drogą - co to za potęga koszykówki, skoro drużyna SP1 ich pokonała? (wtedy
          ja niestety nie grałem :( )
          Chociaż, w sumie SP1 to najlepsi :P
          Teraz tylko muszę zdecydować się pomiędzy 14, a 15...
          • Gość: grzemro Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 22:18
            Chodze do gim 2 jest superowa szkoła!! szczególnie nauczyciele niektórzy sa
            superowi a jednostki beznadziejne no ale coż zawsze ktoś taki jest. do dyry
            mozna sie przyzwyczaic ale ogolnie jest spoko
            • Gość: kuba Re: Gdzie do gimnazjum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 22:50
              Hehehehee :D Słyszałem o tej porażce z SP1, albo się bawili albo najmłodszy
              rocznik dał albo nie wiem co :P Za moich czasów kumple wygrywali wszystko
              różnicą ponad 100 ptk ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka