Gość: tv IP: *.herby.sdi.tpnet.pl 08.02.06, 21:54 Czy ktoś wie gdzie można dokonać sprawdzenia poprawności działania zwykłych ciśnieniomierzy lekarskich - dz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rad. Re: cisnieniomierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 04:31 zwykłych tzn jakich ? --rtęciowych?, spręzynowych? ze spirala ,rurką ? jaki.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad. Re: cisnieniomierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 11:17 jak chcesz zbadać sam to udaj się do przychodni tam maja ciśnieniomierze rtęciowe ,porównaj wskazania i już wszystko wiesz , inaczej w aptece czy nawet targowisku porównaj ze wskazaniami manometru innych cisnieniomierzy. Naprawa sprzetu medycznego kiedys zajmował sie punkt w szpitalu na parkitce ale czy tam jeszcze jest? i czy jest sens tam jeżdzić skoro samemu mozna to sprawdzic wg. jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tv Re: cisnieniomierze IP: *.herby.sdi.tpnet.pl 09.02.06, 22:20 Chodzi o ciśnieniomierze zegarowe-sprężynowe, normale z pompką. Porównywałem z innymi w przychodniach /nie rtęciowe/ i wyniki były różne. Czy aby nie robia tego w urzędzie miar i wag - był taki ale czy jeszcze jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad. Re: cisnieniomierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 11:36 kontrola (legalzacja manometrów) ? zapytaj w Urzędzie Dozoru Technicznego ul.Kilinskiego 115 tel o34 3671900, 034 3671909. Watpię w efekty znalezienia takiego punktu w Cze-wie ,który by za rozsadna cene to robił.Manometry zazwyczaj posiadaja znak dop.UDT .Proszę napisz o efektach poszukiwań.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: //seba tutaj IP: 212.203.133.* 10.02.06, 11:44 nie wątp. wejście z tyłu lodowiska na Sobieskiego. robiłem tam kontrole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad. Re: tutaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 10:31 dziękuję za rozwianie moich watpliwosci,znałem jeszcze zakład aparatury kontrolno pomiarowej przy Hucie Czestochowa - nie podałem ich gdyz własnie watpiłem w ich istnienie.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś