Dodaj do ulubionych

Co mi zrobią jak nie zapłace mandatu???????

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 23:09
jestem studentem, przechodzilem na czerwonym świetle zauwazył to smerf!
spisał mnie powiedzial 250 zł, ja powiedzialem, ze nie mam na to on
powiedział no to 50 zł . a ja pomyslałem ,ze i tak nie zapłace!!! co mi
mogą zrobic?? jeśli tak pomyślałem i nie zapłace???
Obserwuj wątek
    • Gość: Piłkorz Re: Co mi zrobią jak nie zapłace mandatu??????? IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 23:19
      Zapłacisz...
      Niestety złote czasy olewactwa zakończyły się(o ile takowe były).
      Do drzwi Twojego domu zapukać może bardzo natrętny pan komornik tak jak do mnie
      kiedyś o 70 pln.
      Więc nie ma co załować tych pięciu dyszek narażając sie za razem na
      nieprzyjemności(wpuścisz chama do domu to wyniesie coś wiele więcej wartego
      niźli owa sumka i tyle).
      Pozdro
      • Gość: trzezwy zaplacisz IP: 82.160.8.* 10.02.06, 23:31
        przyjdzie po roczku komornik i doliczy sobie kolo 10 zeta za swoja usluge do
        kwoty mandatu, wiec czy jest sens fatygowac sie na poczte ? A tak za roczek kase
        moze bedziesz mial, no i odsetek od mandatu nie licza. Ale zaplaty nie unikniesz.
      • Gość: kierowfca Re: Co mi zrobią jak nie zapłace mandatu??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 03:24
        A co mogą Ci zabrać jak nie mieszkasz u siebie. nic nie masz na siebie i w
        dodatku widniejesz jako bezrobotny?
    • Gość: kazik Re: Co mi zrobią jak nie zapłace mandatu??????? IP: 212.160.108.* 11.02.06, 06:28
      Będziesz figurował w kartotece jako dłużnik i w przyszłości możesz mieć kłopot
      z pożyczką itp.
      • Gość: :-) Re: Co mi zrobią jak nie zapłace mandatu??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 08:43
        nic ci nie zrobia o ile..nie masz nic swojego co nie jest ruchome czyli tv
        lodowka mieszkanie itp nie zarabiasz poprostu wpisza w egzekucjio
        "niesciagalny"i tyle
    • Gość: drajwer Re: Co mi zrobią jak nie zapłace mandatu??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 08:48
      zaplacisz i tak!!!!!!!!!!! przyjdzie pan komornik postraszy Cie i zaraz
      wyskoczysz z kaski!!!!!!!:):):)
    • Gość: Arttur Re: Co mi zrobią jak nie zapłace mandatu??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 08:52
      Nie zapłacisz. Zapytaj, ile Leper zapłacił mandatów. Żadnego. A Częstochowa to
      wyborcy Lepera. Nie płać. Rób jak Twój guru-Leper.
      • Gość: coco Re: Co mi zrobią jak nie zapłace mandatu??????? IP: *.inds.pl / *.inds.pl 11.02.06, 09:52
        moj chlopak tez nie zaplacil 100zl,przyszedl polecony z urzedu skarbowego,straszyl sadem i komornikiem
        • ulisses_czwa Re: Co mi zrobią jak nie zapłace mandatu??????? 11.02.06, 10:04
          Jesli już, to przyjdzie poborca skarbowy z US, a nie komornik... A to znacząca różnica w kompetencjach, choć dla zobowiązanego podobny sposób działania obu egzekutorów... Komornik jest w sądzie... Proponuję zapłacić chyba, że poczekasz i zaryzykujesz przedawnienie madatu - okres ten wynosi 3 lata... Daje Ci jednak marne szanse, a za działanie poborcy doliczą Ci póżniej koszty egzekucji, które nie powinny przekroczyć przy tej sumie 10 zł...
          • Gość: agusia_1988 Re: Co mi zrobią jak nie zapłace mandatu??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 11:25
            to mnie spisali w autobusie-pierwszy i ostatni raz.kwitka nie dostalam(bo
            moglam po znajomosci zalatwic), a za ponad miech czasu przyszedl list na kwote
            108 zl-8 za fatygowanie raczek do wyslania listu.a z tego co pisze w autobusie
            to w okresie do 7 dni kwota powinna wynosic 70 zl?a potem juz 100.jakbym miala
            kwit to bym taniej zaplacila.ale nie!
            a moja siotra tez sobie narobila takich mandacikow, i wyleciala do
            stanow.przyszlo jakies pisemko.i moj tata zadzwonil i powiedzial ze nie bedzie
            za corke placil bo ona wyjechala.ale i tak zaplacilismy.
            • Gość: xxx Re: Co mi zrobią jak nie zapłace mandatu??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 11:28
              zabiorą Ci ze zwrotu podatku. o ile taki będziesz miał!
              • Gość: malutki Urząd Skarbowy Ci zabierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 12:27
                Zabierze Ci urzad skarbowy zupelnie nie wiadomo jakim prawem. No bo niby
                dlaczego urzead skarbowy przypieprza sie do zwrotu podatku jaki masz dostac i
                zabiera kase nalezna policji?? No i oczywiscie nikt Cie nawet nie zapyta, czy
                moze, tylko po prostu odlicza to sobie jak kiedys bedziesz mial dostac zwrot
                podatku. Tak zrobili mojemu mezowi - odliczyli mu 50 zl od naleznego zwrotu
                podatku za zeszly rok. A dla mnie to jest kradzież! Jak mam płacic za
                niezapiecie pasow to chyba raczej policji, a nie urzedowi skarbowemu!
                • Gość: mawndacvik Re: Urząd Skarbowy Ci zabierze IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.06, 18:14
                  skonczyly sie dobre czasy
                  Terazn Urzad skarbowy o ile masz do zwrotu zabiezre Ci z naleznego podatku na
                  mandat i przesle go do organu ktoremu jestes winien za mandat.
                  A jesk\li w US nie masz zwrotu przez kilka lat to zapuka Pan komornik i doliczy
                  sobie swoja prowizje,
                  Niestety w dobie komputeryzaccji numery z nieplaceniem raczej beda coraz
                  czesciej nieoplacalne.
                • ulisses_czwa Re: Urząd Skarbowy Ci zabierze 11.02.06, 19:59
                  Zanim się podniesie głos krytyki warto mieć wiedzę w danym temacie... Otóż Policja jest jednostka budżetowa, co oznacza, że rozlicza się w sysytemie brutto tj. wchodzi całością swoich wydatków i dochodów do budżetu (zasada powszechności)... Zatem to co "zarobi" Policja odprowadza na konto Urzędu Wojewódzkiego, gdyż należy na stopniu wojewódzkim do administracji rządowej zespolonej... Wierzycielem wobec tego będzie Wojewoda, a nie Policja! Wojewoda w przypadku niezapłacenia nalezności, wystawia tytuł wykonawczy i przesyła do właściwego ze względu na zamieszkanie zobowiązanego Urzędu Skarbowego, a ten już załatwia sprawe w postaci wezwania do zapłaty, może potrącić ze zwrotu nadpłaconego podatku, może z zajętego rachunku bankowego lub wysłać poborce skarbowego do domu... Oczywiście US dolicza koszty egzekucji, które sa pobierane w pierwszej kolejności, gdyż US to nie instytucja charytatywna... Mam nadzieję, że wystarczająco przyblizyłem ten temat i teraz nie będzie watpliwości "kto? za co? i dlaczego?"...
                • dudi_82 Re: Urząd Skarbowy Ci zabierze 15.02.06, 15:08
                  Kradzież?? A dlaczegóż to Twój mąż nie płacąc mandatu chciał okraść policję??
                  Nie po to są mandaty, żeby ukaranego pytać, czy łaskawie zapłaci!
    • Gość: kiedys student Re: Co mi zrobią jak nie zapłace mandatu??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 22:00
      A Ja w tej chwili skladam swoj pierwszy podpis pod wniosek do sejmu o
      zaniechanie poboru roznego rodzaju mandatow od studentow,moj podpis jest
      pierwszy i czekam na 99999 tysiecy podpisow pod projektem spolecznej inicjatywy
      w tym zakresie:)))
      Kto chetny niech sie dolacza.
      • iza-bel Re: Co mi zrobią jak nie zapłace mandatu??????? 15.02.06, 11:50
        a niby czemu akurat studenci mogą łamać prawo, a inni ludzie nie? wytłumacz
        prosze?
    • Gość: Macko Re: Co mi zrobią jak nie zapłace mandatu??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 01:49
      Jaki jest okres przedawnienia, jeśli nie zapłace mandatu wystawionego przez
      Straż Miejską licząc od daty wystawienia (tak należy liczyć?) oraz nie będe się
      w tym czasie rozliczał z US?
      • ulisses_czwa Re: Co mi zrobią jak nie zapłace mandatu??????? 12.02.06, 23:27
        Gdybyś przeczytał uważniej wczesniejsze moje posty to byś wiedział... Liczy się od dnia wystawienia 3 lata niezależnie od tego czy wystawiła mandat policja czy straż miejska... Póżniej następuje przedawnienie - oczywiście jeśli nie masz zwrotu z nadpłaconego podatku, w przeciwnym razie nastąpi "automatyczne" potrącenie w US.
    • Gość: Lee strasburg !! IP: 80.54.168.* 12.02.06, 02:42

akurat przechodziłes na zielonym a spisujacy jest daltonistą (zresztą jak
      wszyscy) ogolnie zaden policboj nie ma racji, oni sie tylko na głupie przepisy
      powolują ...

NARA POLICBOJOM :)
    • Gość: Absolwent student to czy smerf ???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 09:19
      Gość portalu: student napisał(a):
      > jestem studentem, przechodzilem na czerwonym świetle zauwazył to smerf!

Ten tekst napisał student czy jakieś małe dziecko?
      • Gość: Zdzich Re: student to czy smerf ???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 23:14
        Może to student Politechniki ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka