Dodaj do ulubionych

KARCZMA ul. łódzka

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 15:54
Proszę o opinie na temat organizacji imprez w Karczmie.zamówiłam tam termin na
imprezę weselną,ale nabieram wątpliwości czy to dobry wybór.właścicielka
zaczyna nieco 'szaleć' mając wrażenie że oferuje coś wyjątkowego...
Obserwuj wątek
    • Gość: matylda.k Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 16:21
      też organizowałam tam przyjęcie weselne , atmosfera jest kameralna , wysrój jak
      najbardziej ok. ale co do meni to dokładnie trzeba się o wszystko dopytać ,i
      ustalić. proszę uważać przy końcowym rozliczaniu
      • Gość: tojapl Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 17:39
        niepokoi mnie chęć właścicielki pobrania całej zapłaty najpóźniej 'po czepku'
        jak to określiła.uważam że całkowite rozliczenie powinno być po całkowitym
        wykonaniu usługi a nie w trakcie.co to znaczy aby uważać przy rozliczeniu?
        • Gość: Alina Re: KARCZMA ul. łódzka IP: 195.117.124.* 18.02.06, 18:06
          to absolutna bzdura bo tez tam robilam wesele i rozliczalismy sie z mezem 3 dni
          po weselu, kiedy nam pasowalo. Nikt nie wolal pieniedzy z gory i nie robil
          problemow.
          Cala impreza sie udala super i moi goscie byli zadowoleni. Ale nigdy wszystkim
          nie dogodzisz.
          • Gość: gość weselny Re: karczma ul. łódzka IP: *.ids.czest.pl / *.czest.pl 27.02.06, 10:54
            owszem nikomu się nie dogodzi, ale kiedy ja sie bawiłem to prawdziwa zabawa
            trwała pod nieobecność szefowej, a tak albo muzyka była za głośno, albo goście
            drzwi ciągle otwierali, albo za często chodzili do baru, a to to a to tamto,
            na muzykę znalazła sposób ... jak zespół się wychylił bo chciał dogodzić
            gościom to ona podkręcała im klimatyzację i chłopaki mieli dość grania, goście
            się wkurzali ... i takie tam ... ale co wesele to wesele.
            • Gość: ehh Re: karczma ul. łódzka IP: 217.96.15.* 27.02.06, 11:16
              postaraj sie troche kobite zrozumiec, jest odpowiedzialna za wszystko, jak jest
              kilkadziesiat albo sto osob i kazdy bedzie co chwile wychodzil i wchodzil,
              pozniej cos zginie z sali lub szatni to znowu bedziesz gderal ze to jej wina bo
              nie dopilnowala. Nie jeden by sie wkurzyl jakby mu goscie (wiadomo ze jak
              wesele to wypici :) ) za bar wchodzili zamiast poprosic kelnera lub ja o cos.
              co do muzyki to nie wiem wiec sie nie wypowiadam, mysle ze to powinno zalezec
              od gosci, ale czy na pewno rozmawiales z wlascicielka o tym czy od razu
              poleciales wyzalic sie na forum? ;)
              ps. ostatnio gdyby nie ta "okropna baba" to by gosciom do samochodu sie
              dobrali, oj jaka ona zla, a fe :D
          • Gość: aztek Re: karczma ul. łódzka IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.06, 08:29
            Byłem w karczmie z grupą przyjaciół. powiem krótko byliśmy wszyscy głodni i
            zaskoczeni końcowym wygórowanym rozliczeniem. Jest sporo fajnych knajp w cz-wie
            i po co jechać na to zadupie do karczmy.
    • Gość: Toni Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.parkitka.prenet.pl 16.02.06, 17:26
      oprócz wystroju nic specjalnego, a miało być tak superowo, a na dodatek drogo,
      oj, drogo !
      • Gość: mokika Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 17:55
        A ja mialam tam wesele w tamtym roku i bylam zachwycona zreszta jak wszyscy
        goscie, od tamtej pory robimy tam wszystkie imprezy :)
        Jak dla mnie najwazniejszy byl klimat i pyszne jedzenie. A z wlascicielka da
        sie dogadac ;)
    • Gość: młoda Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 17:55
      Uważaj na tą babę bo to ewidentna oszustka i naciągaczka. Mieliśmy mieć tam
      przyjęcie weselne ale na kilka tygodni przed imprezą cenę nam wywindowała o
      prawie 50%, pomimo wcześniejszych ustaleń. Wtedy się tłumaczyła "wejściem do
      unii???". Nie chciała oddać zaliczki i straszyła prawnikiem. Zastanów się więc
      dwa razy zanim podejmiesz decyzję!
      • fantumtam Re: KARCZMA ul. łódzka 16.02.06, 18:38
        To znaczy jakie tam są ceny dokładnie od osoby?
        • Gość: TOJAPL Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 19:44
          150-170 zł od osoby za jeden dzień,przy czym plus minus 10 procent w razie
          "zmiany cen" do chwili imprezy -jak to określiła szefowa.
          • Gość: lol Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 21:37
            W którym dokładnie miejscu jest ta karczma??
            • Gość: klik Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 08:26
              ul łódzka 233
              • Gość: lol Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:16
                dzięki
          • Gość: młoda Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 09:23
            Raczej PLUS niz minus 10% ! I oby tylko te 10%. Poza tym po to się spisuje
            umowę żeby byla ustalona stała cena, przy choćby 30-40 osobach nawet to 10% to
            już duża różnica.
            • Gość: Liga Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 09:46
              hej, też planowałam tam wesele, tylko termim mi nie pasował.Karczma jest ok!,że
              drogo... ale za piękny wystrój się płaci.Mam tylko jedno zastrzenie: ta sala
              jest na wesele 60 osobowe, nie zmieści się więcej, chyba że będą po kątach
              pochowani i się porozchodzą.
              a....zespół, który współpracuje z Karczmą ---"Prestiż" też jest ok!
              Właścicielka Karczmy to rasowa kobieta, ale da się z nią dogadać:-)
              • Gość: tojapl Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 16:19
                planujemy własnie na 60 osób,choć jeśli wiesz, że jest tam 5 sal w sumie to
                dlaczego myślisz że większe się nie zmieści? ważne też jest że są tam pokoje
                gościnne.
                • Gość: elam Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:41
                  uwazajcie !!!!!!!! pani kradnie juz w czasie wesela np alkohol. uwaza ze gosc
                  ktory wypil 2 kieliszki nie umie liczyc .nalezy z nia rozmawiac stanowczo i
                  stawiac swoje warunki bo to wy placicie.napewno popsuje sie klimatyzacja gdzies
                  kolo 23 godz.
                  • Gość: Simon Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.man.czest.pl 18.02.06, 20:17
                    Niezłe kwiatki. Z tego co tutaj jest napisane czarno na białym wynika, że to
                    raczej lokal niegodny polecenia.
                    • Gość: gosia Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 21:49
                      koszmar lepszy bar mleczny
                      • Gość: gość Re: KARCZMA ul. łódzka IP: 195.117.124.* 18.02.06, 22:11
                        Latwo jest wpisywac co chwile pelno dobrych lub zlych opinii przez jedna osobe.

Kazdy zainteresowany przyjdzie i zobaczy jak jest naprawde, czyli super.

Przykre jest, ze konkurencja ucieka sie do takich sposobow. Szczegolnie, ze to o
                        czym pisze nie mialo miejsca.
                        • Gość: elam Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 23:29
                          jak to nie mialo miejsca .chcesz konfrontacji???????????bedzie wam wszystkim
                          lyso. nie zmuszajcie mnie abym zastosowala to co pewien dziennikrz z rydzykiem.
                          ale ja podesle wam gazete.zlodzieje paskudni.kto kradl? byscie sie wstydzili. a
                          wlascicielka dlaczego wczesniej wychodzi?bo musi waluwe zawiesc do domu .dobrze
                          was tam zaobserwowalam!i nie wazcie sie jeszcze zniewac na prawde ktora pisza
                          ludzie i ja .w gazecie was opisze bo mam zdjecia jak kradniecie z schowka kolo
                          kuchni.
                          • Gość: młoda Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 17:58
                            Ja w to wierzę, u nas zobaczyła baba, że młodzi sami załatwiają wesele to od
                            razu zaczęła kombinować.
    • Gość: Gosc Prawda jest taka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 09:51
      Droga tojapl,

Zastanawiająca jest ilość jadu w ludziach, ich "życzliwość" oraz dbanie o własny
      interes. Na tym forum są dyżurne tematy do obsmarowania: sklepy komputerowe,
      pizzerie a ostatnio nawet i jakiś wątek o stomatologach.
      Kilka wpisów w niniejszym wątku pochodzi zapewne od właścicieli, pracowników
      tudzież innych osób związanych z prowadzeniem własnych "stodól weselnych". Tak
      właśnie - "stodól weselnych" których nazw nie będę ku zaskoczeniu niektórych
      wymieniał.

W kwestii formalnej: będziesz zadowolona z imprezy w Karczmie, jeżeli cenisz
      sobie klasę i profesjonalizm. Z takimi pojęciami niska cena nigdy nie idzie w
      parze, jakkolwiek negocjować można a w dzisiejszych czasach to nawet i trzeba.
      Pani prowadząca interes jest skłonna do kompromisu - wiem z własnych
      doswiadczeń, trzeba jedynie trochę chęci i pomysłu. Nie ma mowy o żadnych
      kradzieżach, obsługa na poziomie jak to bywa z resztą w dobrych restauracjach.
      Pokój dla nowożeńców, pokoje dla gości są na wysokim poziomie. Jeden z
      przedmówców napisał o wielkości sali - rzeczywiście może byc to pewne
      utrudnienie na 1 sali. Ja akurat miałem skromne wesele - ok.60 osób i miejsca
      było w sam raz ale dla większej ilości jest możliwość "odkrycia" pozostałych sal
      i wtedy kłopotu nie ma. Jedzenie pyszne, w nadmiarze.

Pozdrawiam

P.S. Napisz jak wyszło już po weselu.
      • Gość: tojapl Re: Prawda jest taka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 19:10
        biorę poprawkę na jad i 'życzliwość' jednak sama też zauważyłam niepokojące
        symptomy:) trudno jest negocjować czy planować kiedy kryteria są tak płynne a
        trudno czegokolwiek pewnego i jasnego doprosić się na piśmie:(
    • Gość: oes Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 10:07
      ludzie
      mam tam niedługo własne wesele i nieźle mnie nastraszyliście tymi negatywami
      sam nie wiem co teraz robić, zaliczka wpłacona...
      jedyna nadzieja, że właścicielka przeczyta uważnie cały ten wątek i wyciągnie
      wnioski na przyszłość
      a ja mam zamiar bardzo wnikliwie i dokładnie negocjować ustalenia umowy
      pozdro
      • Gość: bywalec Karczmy Re: KARCZMA ul. łódzka IP: 217.96.15.* 20.02.06, 13:12
        nic sie nie boj. bylem tam na wielu imprezach okolicznosciowych a za kilka
        miesiecy mam tam wlasny slub. menu ustalasz, od tego zalezy cena i jest ona
        oczywiscie ustalona przed przyjeciem tak jak i inne rzeczy ktore chcialbys
        ustalic i zaproponowac. z tego co wiem od znajomych , ktorzy maja juz przyjecia
        w tym lokalu za soba, wcale nie trzeba placic za nic z gory, wrecz odwrotnie.
        po weselu rozmawiasz, mowisz co i jak i mozna zawsze sie potargowac. nie
        rozumiem jak mozna klamac ze pozniej rzadaja wiecej albo kradna. nie ma takiej
        mozliwosci bo masz wczesniej ustalona cene i nie maja prawa a co do kradziezy
        to przypilnuj swoich gosci. doslownie 3 tygodnie temu bylem na weselu i to w
        innym lokalu, gdzie sporo gosci zachowywalo sie jak dzicz wychodzac, jak zgina
        butelki to pewnie od razu bedziesz najezdzal wlascicieli i kelnerow bo gdziezby
        ktos ze znajomych cos wzial, co nie?
        pozdrawiam i nie boj sie, ja tez sie nie boje, to znaczy samej zeniaczki tak :)
      • Gość: babka Re: KARCZMA ul. łódzka IP: 80.51.100.* 20.02.06, 16:40
        dobrze się zastanów.pamiętaj ,zeby dopilnowała obsługi bo u nas kelnerzy nie
        mieli zbytniego polotu a wlaścicielka kręciła nimi jak chciała w końcu nie
        wiedzieli gdzie mają obsługiwać.nie można siębyło o nic doprosić
        • Gość: PEZET Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 20:38
          JA TAM JESTEM PRZYNAJMNIEJ RAZ W TYGODNIU NA OBIADKU . JEM ZAZWYCZAJ PIERS Z
          KURCZAKA Z MOCCARELA I POMIDOREM . POLECAM . TE NEGATYWNE OPINIE SA ,ALBO OD
          ZAZDROSNEJ KONKUREI , ALBO OD JAKIS MUŁOW BAGINNYCH POROSNIETYCH MCHEM , JA
          OSOBISCIE ZNAM SZEFOWA I ZAWSZE JEST WPORZADKU . JAK KLIJECI WBREW USTALENIA
          WNOSZA ALKOCHOL I PIJA Z POD STOLU , ALBO W UBIKACJI TO JEST DOBRZE .
          JESTESCIE PODLI , ZE TAKIE COS PISZECIE . PEWNIE TAM NIGDY NIE BYLISCIE . TAK
          SAMO PISZECIE , ZE WLASCICIELKA GANIA KELNEROW . TO PRAWDA , ALE TAKA JEST ICH
          PRACA . A OPINIA , ZE WŁASCICIELKA BIERZE JEDZENIE DO DOMU Z KUCHNI WLASNEGO
          LOKALU TO KPINA . TO JEST JEJ RESTAURACJA , KUCHNIA I JEDZENIE !!! JA JAK TAM
          BYWAM TO ZAWSZE CZUJE SIE SPOKO . WYSTRUJ JEST SUPER , OBSŁUGA MIŁA I CZASEM
          MOZNA TAM SPOTKAC OSOBY Z PIERSZYCH STRON GAZET . A A KRYŃSKI ROBI TAM
          IMPREZKI , A NIE CZARNE INTERESY .
          • Gość: tads Re: karczma ul. łódzka IP: *.hcz.com.pl 28.02.06, 12:56
            Po przeczytaniu Twojej wypowiedzi proponuję wrócić z edukacją do poziomu
            elementarza. Tylu błędów w tak krótkim tekście powstydzić się powinien nawet
            średniozdolny uczeń czwartej klasy szkoły podstawowej.
      • Gość: tojapl Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 19:11
        mam takie same uczucia...
    • Gość: ja:) Re: KARCZMA ul. łódzka IP: 82.160.21.* 20.02.06, 14:54
      Ja bym tam wesela nie organizowala :/
      wlascicielka rzeczywiscie niezbyt mila a i opinie moich znajomych na temat tego
      lokalu nie sa za ciekawe... Ostatnio byla tam impreza zakladowa pewnego markety
      a na stolach staly same szklanki :/
      Tylko DJ fajny :D
      • Gość: bywalec Re: KARCZMA ul. łódzka IP: 217.96.15.* 20.02.06, 17:06
        nastepna nawiedzona. z tego co wiem na 100% to jak jest impreza zakladowa, z
        gory jest zapisane co ma byc do picia, jedzenia, jak podane i ile ma kosztowac.
        zalezy to tylko i wylacznie od zakladu / firmy. moja zrobila nam balange w
        lokalu w poblizu makro i wyobrazcie sobie ze tylko 1 szklanka napoju byla free,
        reszta juz za kase, za to piwo lane bez ograniczen (powaznie!). czemu ? a bo
        firma tak uzgodnila i tyle.
        zawsze znajdzie sie ktos nawiedzony jak w tym przypadku, kto nie wie o co
        chodzi i od razu zwala na osobe, miejsce itp jakby to byli bogowie
      • Gość: lis Re: KARCZMA ul. łódzka IP: 80.54.168.* 20.02.06, 17:10
        Troche za duzo tych negatywnych opinii na temat tego lokalu zeby podejrzewac
        tutaj "robote" konkurencji. Zbyt duzo osob ma zastrzezenia do tej calej
        Karczmy, a skoro tak to sorry, ale nie biora sie chyba z sufitu jak mniemam.
        Dobrze, ze ja lokal mam wybrany, bo na pewno po przeczytaniu tych wszystkich
        postów zdecydowanie by, zrezygnowal. Wole stracic niewielka kwote zaliczki niz
        schrzanic sobie cala impreze denerwujac sie w jej trakcie!
        • Gość: Marta Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.bremultibank.com.pl 20.02.06, 17:51
          A ja byłam na wielu imprezach w Karczmie organizowanych z różnych okazji, na
          weselu też tam byłam i bardzo mi się podobało, bardzo dobre jedzenie, super
          obsługa. Swoje wesele tez zamierzam tam zorganizować. Pozdrawiam i zachęcam do
          odwiedzenia Karczmy.
          • Gość: gg Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 18:50
            do bywalca-skoro bywasz tam czesto to znaczy ze malo w zyciu widziales i nie
            wypowiadaj sie .piwoszom to odpowiada ale europejczykom nie.jakie piekne
            pokoje?- czy wyscie oszaleli czy nie widzieliscie w zyciu pokoi dla nowozencow
            i gosci za takie same pieniadze.ja odradze kazdemu . nie robcie obciachu bo
            wstyd jak z innego miasta przeczytaja wasze zachlystywanie sie
    • Gość: amadeusz1981 Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.man.czest.pl 20.02.06, 20:25
      Witam
      Jeżeli mogę zabrać zdanie to wypowiem się choć niektórzy bywalcy tego forum uważają iż sieje czarną propagandę na tym forum a ja jedynie chce wam pomórz w waszej jedynej imprezie w życiu! Ale koniec na tłumaczeniu.
      Co do karczmy na łódzkiej to wiem że imprezy tam wychodzą lecz trzeba ową panią wyprostować w umowie jaką spisujecie i określić jaka kwota ma być od osoby oraz wszystkie szczegóły jadłospisu wiem że z tą Panią będzie ciężko uważa się za potentata w branży gastronomicznej. A pomyśleć że tak niedawno sprzedawała tekstylia!!! Kuchnia jest tam dobra ,kelnerów najmuje z tego co się oriętuje z Bohemy prywatnie . Moich kilku znajomych robiło tam imprezy i powiem wam jeżeli było wszystko obwarowane umowami były OK. a ci którzy nie zrobili tego mieli trochę problemów np. ze swoich imienin zostali wyproszeni o godz.2 w nocy wszyscy, lub cena wzrosła diametralnie !! Uważajcie i poproście Panią o PARAGON FISKALNY
      • Gość: żonaty Opiszę swoje wrażenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 21:46
        witam
        przeczytałem cały wątek i dlatego zabiorę głos
        wesele mieliśmy we wrześniu
        lokalu szukaliśmy baaardzo długo natomiast gdy weszliśmy do KARCZMY to
        stwierdziliśmy że to to miejsce
        mało tego - przesuneliśmy termin ślubu o 2 tygodnie ponieważ w początkowo
        interesującym nas terminie Karczma była zajęta

zaliczka to 500 zł w momencie rezerwacji sali

im bliżej było do wesela tym bardziej obawaialiśmy się tego wyboru bo docierały
        do nas dokładnie takie opinie jak te negatywne z forum

okazało się że nasze obawy były bezpodstawne

no ale konkrety
        cena to 140 zł od osoby, było ok 58 osób z obsługą (zespół + kamerzysta)
        4 osoby nam niedopisały ALE mimo iż poinformowaliśmy właścicielkę dopiero dzień
        przed imprezą to ona poszła nam na rękę i niepoliczyła za te osoby

na jedzeniu nie oszczędzaliśmy - wspaniały jest udziec barani pieczony - SUPER
        picie mieliśmy swoje jednak umowa była taka że gdyby tak nam brakło jakiś
        trunków to Pani nam da ze swoich zapasów a my mamy odkupić - nie było takiej
        potrzeby

jako młoda para otrzymaliśmy uroczy prezent od właścicielki przy powitaniu
        niby drobiazg (dwie porcelanowe filiżanki) ale niebylejaki (czyt. "firmowy")

obsługa chodziła jak w zegarku

wszystko co było ustalone było podane bardzo punktualnie

na każdym spotkaniu z właścicielką podczas ustalania szczegółów robiła ona
        notatki na papierze samokopiującym - my dostawaliśmy oryginał ona zostawiała
        sobie kopię
        na takich kartkach zawsze był jej podpis, data imprezy, pieczątka nagłówkowa i
        każdy najdrobniejszy szczegół który ustalaliśmy

płatnosć za imprezę (oprócz 500 zł zaliczki) odbyła się następnego dnia po
        obiedzie (wesele było jednodniowe)

wrażenie nasze i naszych gości (przynajmniej większosci) było niesamowite

wielu naszych gości zdecydowało się zrobić tam swoje wesele
        w tym roku idziemy na trzy imprezy do Karczmy do osób które były naszymi gośćmi
        - to o czymś świadczy

podsumowując - nie moge powiedzieć najmniejszego złego słowa na ten lokal i
        właścicielkę ponieważ wiele razy poszla nam na ręke - chociażby sprawa z gośćmi
        którzy niedopisali mimo iż w umowie byla mowa o 10 dniowym terminie podania
        ostatecznego stanu

zwróce tylko uwagę na to co pisali poprzednicy - z wlaścicielką trzeba
        konkretnie i stanowczo
        trzeba grać doświadczonego i nie dac się zwieść (wiedziec o czym mówi)

ja mam taką właśnie naturę i może dlatego to wszystko tak wyglądało

pozdrawiam serdecznie i przepraszam za ortografię i brak interpunkcji

żonaty od pół roku :)
        • Gość: tojapl Re: Opiszę swoje wrażenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 23:51
          a proszę napisz jeszcze kiedy spisywaliście te szczegóły?jaki czas przed
          imprezą?i jak wyglądała wasza umowa?czy to były tylko te notatki?
          • Gość: tojapl Re: Opiszę swoje wrażenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 08:15
            dziękuję za wszystkie opinie!
    • Gość: zdziwiona Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:56
      Mam pytanko, może wy mi wytłumaczycie jedną kwestyję :)....
      Chodzi o menu na imprę pt. chrzciny, w w\w lokalu pytałam się o cenę takiego
      menu na łeb okazało się,że to kwota 110 zł (obiad , zimna płyta i chyba napoje
      do końca nie jestem pewna czy wymieniłam wszystko ale raczej tak)
      Co mnie w tym wszystkim zastanawia? A to że biorąc tą samą kartę menu z tego
      właśnie lokalu obliczając to w\g cen na karcie to samo menu wyszło o wiele
      taniej niż podał szef (bo z nim rozmawiałam)O co w tym wszystkim chodzi
      przecież zamiast szanować "kienta hurtowego" to nalicza się jakieś kosmiczne
      sumy.
      • Gość: amadeusz1981 Re: Karczma ul. łódzka IP: *.man.czest.pl 23.02.06, 16:47
        Witam
        Ceny karty niepokryty Ci się z tej Pani cenami gdyż na pewno doliczyła Ci koszty ukryte choć nie powinna gdyż chrzciny jest to impreza raczej dzienna mniej więcej od 11:00 do max 22:00 więc o ile dobrze pamiętam podczas pracy lokalu. A owa Pani doliczyła Ci i pracę ponad godzinową oraz pewnie kelnerów kelnerów i Bóg wie co jeszcze! Wiem że paragon fiskalny nie załatwi tej sprawy gdyż można sobie ceny zmienić ale choć właścicielka zapłaci od Ciebie większy podatek a i na paragonie poproś żeby niebyła 1 pozycja USŁUGA GASTRONOMICZNA tylko wyszczególnione co owy lokal podawał wam na stół na pewno będzie to utrudnieniem! A jeżeli nie podpisałaś umowy to zmiataj z tamtąd.Pozdrawiam
      • hippo tę Karczmę skreślam!!! 26.02.06, 09:29
        Kar czmarze strzeżcie się , zacznijcie dbac o klienta i szanować-albo zwiniecie
        interes ! dzięki takim forum, mozna uniknąc wpędzenia się w kanał....
    • sakerloff gorąco polecam!!!! 23.02.06, 12:20
      sama mialam tam, wesele w lipcu zeszlego roku. Wszystko udalo sie super, fakt
      na poczatku tez bylam lekko przerazona zapędami wlascicielki, ale muszisz
      twardo stawiac na tym co chcesz i tyle. Nie daj sie wmanewrowac w jakies
      fanaberie i juz. Ja tak zrobilam z pomoca mam;) i wszystko wyszlo cudownie.
      jedzenie przepyszne, obsługa rewelacyjna, miły prezent od wlascicielki, piekny
      wystroj. Naprawde polecam.
    • madam82 Super!!! 23.02.06, 15:28
      Byłam tam na weselu u mojej znajomej,dwa lata temu.Bardzo fajny klimat. Dobra
      organizacja.Miła i fachowa obsługa.Krótko mówiąc same superlatywy.Polecam!!!
      • Gość: leandrao Czyżby? IP: 80.54.168.* 23.02.06, 17:00
        Zauważyłem że większość pochlebnych głosów na ten temat pochodzi od osób
        zalogowanych, co oznacza, że zwyczajnie ściemniają. Ukrywają adres z którego
        piszą i wcale bym się nie zdziwił gdyby to była jedna i ta sama osoba. Ja
        słyszałem o 5 osobach, które miały wesele w karczmie - żadna nie wygłosiła
        pozytywnej opinii, więc dla mnie opowiadanie o tym lokalu jaki to on cacy jest
        śmieszne. Wierzę swoim znajomym, którzy nie mają w zwyczaju opowiadać bzdur.
        Też mieliśmy możliwość zorganizowania tam wesela, na szczęście w porę
        zasięgnęliśmy opinii odpowiednich ludzi i wybraliśmy inne miejsce.
        • Gość: ola Re: Czyżby? IP: 80.53.75.* 24.02.06, 10:08
          CIEKAWAM ILE Z TYCH NIEPOCHLEBNYCH OPINII POCHODZI OD KONKURENCJI PROWADZĄCEJ
          TRUPIARNIE, BO TYLKO TAK MOŻNA NAZWAĆ TE INNE DOMY WESELNE ("PIĘKNA" NAZWA
          SWOJĄ DROGĄ :)) JA ZA KILKA MIESIĘCY MAM W KARCZMIE SWOJE WESELE I JESTEM JUZ
          PO SPOTKANIU Z WŁAŚCICIELKĄ. BARDZO SYMPATYCZNA PANI. A MIEJSCE POLECILI
          ZNAJOMI KTÓRZY ROBILI TAM SWOJE WESELE I BAAAARDZO SOBIE CHWALILI.. WIĘC
          SKOŃCZCIE JUŻ TĄ NAGONKĘ BO TO SIĘ ROBI NIESMACZNE!!!!
          • Gość: Gienek Re: Czyżby? IP: *.man.czest.pl 25.02.06, 12:40
            Ola ja współczuje twojemu przyszłemu z takim ordynusem sie zeni!!!!!! to co będzie za pare lat!!!A tak po zatym to myśle ze jesteś ze świty Pani z Łódzkiej
          • Gość: hehe Re: Czyżby? IP: 213.199.204.* 03.03.06, 02:52
            Więcej trupów niż w Karczmie na ulicy Łódzkiej to ja nie widziałem. Wypychane
            zwierzęta zaglądają ci do jedzonka - mniam. A świnia ze ściany patrzy jak
            zjadasz jej krewnego niedopieczonego gumiastego prosiaka. A niesmaczne to jest
            jedzenie:-)
            Miejmy nadzieje, że forum da wszystkim do myślenia, a oszustów pozwolą
            wyeliminować zniesmaczeni goście - ja nie byłem zadowolony z imprezy
    • Gość: ROBI Re: KARCZMA ul. łódzka IP: *.ids.czest.pl 23.02.06, 18:19
      Bezszczelna włascicielka,która zniechęcia patrzy na gości z dziećmi. Odradzam
      rodzinnych imprez.Współpracuje z Kryńskim
    • Gość: adam Re: Karczma ul. łódzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 11:21
      jako "widz" mogę powiedzieć, że ok
      jako uatrakcyjnienie mogę zaproponować kwartet smyczkowy
      ajr0@poczta.fm
      • Gość: weselnik Re: Karczma ul. łódzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 21:22
        absolutnie odradzam imprezy w tym lokalu. ta baba kręci na wszystkie strony z
        pieniędzmi i jesli brakuje Ci czujności to zrobi Cie w balona jak nic. moi
        drodzy wygląd lokalu to nie wsyzstko!!!!!!!!!!!
        • Gość: Sławek Re : Realia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 01:30
          Jestem właśnie po weselu w karczmie i z lekką obawa po odczytaniu kilku Waszych
          wypowiedzi podchodziłem do tego jakie bedą moje odczucia po imprezie...ale
          jestem człowiekiem który musi przekonac się na własnej skórze co jest białe a
          co czarne...może było mi łatwiej, że to nie było moje wesele...ale niebawem sam
          będę robił swoję więc temat jest mi bliski...i teraz już wiem...klimat jest
          super...jedzenie pyszne...obsługa spoko...włascicielka w porzaku kobitka...na
          pewno bardzo chce zeby wszystko wyszło jak najlepiej...chyba zreszą to
          logiczne...to jej najlepsza reklama...a czy to wszystkim odpowiada to kwestia
          tzw.gustu...jeszcze nie zanlazł się taki co wszystkim dogodził...mnie się
          podobało na tyle, że sam bedę się bawił na swoim weselu w tym lokalu...to chyba
          mówi samo za siebie...pozdro...
    • Gość: Zachwycona Re: Karczma ul. łódzka IP: 62.141.229.* 28.02.06, 14:30
      A ja jestem z innego miasta mamy u siebie podobna knajpkę (i robiłam w niej
      swoje wesele), ale niestety nasza nie dorównuje waszej do pięt. Wasza Karczma
      jest cudowna i naprawdę nikt nie powinien rezygnować ze zrobienia w niej wesela
      lub innej imprezy bo będzie okropnie żałować. Byłam tam wielokrotnie na
      różnych imprezach od chrzcin poprzez urodziny do wesela. Zawsze, ale to zawsze
      było FANTASTYCZNIE!!!
      Jeśli chodzi o menu to oczywiście trzeba samemu ustalić, tak jest najlepiej,
      wtedy płacisz za to co dokładnie chcesz (z resztą tak jest wszędzie).A jeśli
      chodzi o rozliczenia to na pewno nikt nie żąda pieniędzy za przyjęcie w trakcie
      trwania imprezy (absurd). Każda umowa o wykonanie takiego przyjęcia przewiduje,
      że w przypadku jakichkolwiek podwyżek osoby, dla których przyjęcie jest
      organizowane ponoszą dodatkowe koszty (wszędzie tak jest, i tym razem chyba nie
      wszyscy znają się na prawie i wmawiają teraz ludziom banialuki) Osoby
      odpowiedzialne za organizacje wykonują należycie i profesjonalnie swoje
      zadania i zawsze dbają, żeby wszystko było w porządalu.
      To jest idealne miejsce na wesele, cudowny klimat pyszne jedzonko Jeśli nie
      wpuści się tam przysłowiowego „bydła” to na pewno impreza będzie superowa.
      Jeśli ktoś szuka pięknego lokalu z kameralnym wystrojem i naprawdę pysznym
      jedzonkiem POLECAM spokojnie właśnie ten.
      Dodam róznież, że według mnie wszystkie negatywne uwagi na temat tego lokalu są
      bardzo przesadzone lub po prostu zmyślone, a czynią to osoby z konkurencyjnych
      lokali, którzy martwią się o swój tyłeczek?.
      • Gość: to ja się wypowiem Re: Karczma ul. łódzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 09:51
        Ja się także wypowiem, bo miałam mozliwość byłam tam jako gość na weselu.
        Postaram się jak najbardziej obiektywnie, bo widzę, że tu dyskusja aż wrze.
        Zaczne od tego, źe to czy podoba nam sie Karczma jest przede wszystkim kwestią
        gustu! Powypychane zwierzęta patrzące na mnie z każdej strony mogą się komus
        podobać albo nie. Mi akurat do gustu nie przypadły. Cały wsytrój i klimat jak
        dla mnie!! - jest niefajny. Ale o gustach sie nei dyskutuje, więc przejde teraz
        do innych cech "Karczmy". Jest to miejsce na ok 60 osob, więcej tam się moim
        zdaniem nei zmiesci, parkiet szalenie mały, sufit niebezpiecznie niski. Fajnie,
        ze jest ogródek i mozna wyjsc na zewnatrz, w goracy dzien. Wszystko podawane z
        klasą, nie przecze temu. le dla mnie karczma to przerost formy nad trescia. Wez
        my np takiego prosiaka - super wyglądą, robi wrażenie, no ale juz to zjesc... to
        nie bardzo. Gumiaste to, nie do pogryzienia, troche jak guma balonowa, troche
        suorowe troche nie. Ogólnie moim subiektywnym zdaniem, nie polecam. Ale
        jednoczesnei rozumiem, kgoso kto sie decyduje na zoorgaizowanie tam przyjecia.
        Podsumuwując, jak dla mnie:
        za ciasno
        niefajnie (ze względu na powypychane zwierzęta)
        za nisko
        za niezbyt smacznie.
        Kwestia gustu... Pozdrawiam wszystkich wypowiadajacyh sie:)
        • Gość: ehh Re: Karczma ul. łódzka IP: 217.96.15.* 01.03.06, 13:08
          rzeczywiscie "obiektywna" wypowiedz, hehe.
          Jesli uwazasz ze to lokal na 60 osob to chyba wszyscy goscie mieli gabarety ze
          po 2 miejsca zajmowali :) Wszystkie sale byly do dyspozycji i ci bylo za ciasno
          i za nisko ?? Moze masz klaustrofobie ?!
          Co do swiniaka to sam nie lubie ale to niezaleznie od wesela, miejsca i kuchni,
          po prostu tak sie go przyrzadza, co praeda udzce sa o wiele czesciej
          przyrzadzane ale wole inne miesa i dania. Przyznaje ze to moje subiektywne
          wrazenia i.... tyle :)
          • Gość: eee Re: Karczma ul. łódzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 13:15
            Nie wiem, co znaczy wszystkie sale? Bylismy w jednej i obok bylo miejsce do
            tanczenia. Wiecej slai nie widzilam. Tak uwzam ze to maly lokal na 60 osob max.
            Nie mam zamaiuru sie dochodzic. Rzecz gustu, mi klimat wypchanych zwierząt nei
            odpowiada.
            • leandrao Re: Karczma ul. łódzka 01.03.06, 13:40
              Ja w kwestii świniaka:) Nieprawda, że tak się go przyrządza. Byłem niedawno na
              weselu gdzie podano prosiaka i był bardzo smaczny, zupełnie nie jak guma do
              żucia jak to ktoś określił. Więc bez przesady, jak ktoś nie potrafi przyrządzać
              potraw to niech się nie bierze za organizację imprez gdzie takie rzeczy się
              ludziom podaje.
              Poza tym rzecz gustu - ja lubię jeść w dobrych restauracjach i może dlatego
              jedzenie w Karczmie jakoś niespecjalnie mi "leży".
          • Gość: tojapl Re: Karczma ul. łódzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 19:13
            rzeczywiście jest tak, że nie od klienta zależy z ilu sal będzie mógł skorzystać
            (w sumie jest 5). zależy to od ilości gości na imprezie . 5 sal jest do
            dyspozycji dopiero przy imprezie powyżej 80 osób. także przy "bardziej
            aktywnych" 60 osobach jest obawa o małą przestrzeń:)
    • Gość: rok118 Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 16:26
      Miałem wesele w tej restauracji.
      Krótko plusy: dobre jedzenie, miła obsługa, ładny wystrój, na 70 osób osób nikt
      nie narzekał.
      Minusy: zawieszona szefowa, nie pamięta ilości gości, nie może znaleśź umowy,
      spóźnia się na spotkanie, "kręci" podczas ustalania menu, to wszystko wnerwia,
      że hej.
      Ale na koniec się zrehabilitowała: dała coś tam więcej, nie goniła nas z
      zapłatą, chyba daliśmy ze trzy dni po weselu. Także rozstaliśmy się podając
      sobie dłonie.
      • Gość: KaSiA Re: SUPER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 23:13
        MI SIĘ BARDZO PODOBAŁO I JAK BĘDE MIAŁA OKAZJE TO ODWIEDZE TO MIEJSCE .
        WSZYSTKO MI PASOWAŁO . JEDZONKO PYSZNE , DOSTOJNA OBSŁUGA I KLIMACIK FAJNY .
        OGOLNIE SUPER . POZYTYWNIE . KONKURĘCJA JEST SPRYTNA . TAKIE JEST MOJE ZDANIE .
        POLECAM KARCZME .
        • Gość: a go..no prawda Re: SUPER IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:53
          Cos mi się wydaje, że ten wątek stał się niezłą możliwością reklamową dla
          "ludzi" Pani z Karczmy i samej Karczmy. Ktos tu sobie nabija posty... i
          pochlebne opinie. Przykro mi, ale nieprawdziwe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka