Dodaj do ulubionych

Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 20:02
Bardzo serdecznie zapraszam każdego na koncert, jakiego w Częstochowie
jeszcze nie było. 17 marca (w dniu Św.Patryka - patrona Irlandii), grupa
miłośników celtyckiej kultury organizuje koncert, w którym nie zabraknie ani
tańca, ani muzyki. Zatańczy grupa "Tir na nÓg" - pierwszy i jedyny w naszym
mieście zespół tańca irlandzkiego. Zagra grupa "Częstochowa Pipes & Drums" -
zespół szkockich dudziarzy. Wystąpi też szantowy zespół "Drake" oraz taneczna
grupa "Flex". Koncert przygotowywany jest przez pracownię tańca
irlandzkiego "Tir na nÓg", działającą w Młodzieżowym Domu Kultury w
Częstochowie. Kim jesteśmy? Przede wszystkim miłośniczkami tańca i
szmaragdowej wyspy. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o naszej pasji i
poczuć piękno celtyckich dźwięków, albo po prostu miło spędzić piątkowy
wieczór, przyjdź na koncert.
Zapraszamy: 17 marca 2006, sala widowiskowa Młodzieżowego Domu Kultury, ul.
Łukasińskiego 50/68, bilety do nabycia w sekretariacie MDK, w cenie 5 zł.
Pozdrawiam ciepluśko. Paju Paj...
Obserwuj wątek
    • Gość: Kalia Zapowiada się ciekawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 21:13
      :-) Pewnie się wybiorę.
    • Gość: oes Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 23:53
      wreszcie coś fajnego
      będę
    • Gość: thx Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.org 04.03.06, 09:18
      a mówią że nic się nie dzieje a tu proszę!
      Brawo , na pewno przybędę!
    • tommy1982 Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka 04.03.06, 10:08
      zapowiada sie ciekawie. A moglabys napisac o ktorej godzinie widowisko sie rozpoczyna?
      • Gość: Kinita Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 10:55
        Impreza zaczyna się o godzinie 18 w piątek 17 marca :) na Łukasińskiego w MDK.
        Serdecznie zapraszam:)
      • Gość: zajdi Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:30
        bedzie fajnie zapraszam szkocka muza jest fajna
    • Gość: jago Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 14:34
      ja również zapraszam- nie pożałujecie:-)))
    • Gość: xxx Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 17:03
      Nie pierwszy i nie jedyny.
      • Gość: Jagienka Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 22:52
        A jakie inne znasz, przemiły iksie? (Na terenie Częstochowy rzecz jasna)
        Podaj nazwy tych zespołów i gdzie działają. Warto się łączyć i wspierać we
        wspólnych pasjach :-)
    • Gość: Jagienka Koncert zaczyna się o godzinie 18:00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 23:00
      :-)
    • Gość: xxx Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 23:58
      Doskonale znasz te zespoły Jagódko. Są one z Częstochowy. Powstały już dawno.
      Ale wierzę,że też odniesiesz sukces. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
      • Gość: Jagienka Zespoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 11:41
        Szanowny Iksie. Skoro twierdzisz (wprawdzie mylnie), że mnie znasz, to może
        kulturalnie byłoby również się przedstawić. Bo tak się składa, że ani ja, ani
        osoba, do której zwracasz się w swej wypowiedzi, nie znamy nikogo o imieniu
        XXX. Nie słyszałam też żadnych celtyckich nazw tanecznych zespołów działających
        w Częstochowie (a przyznam, że z racji wykonywanych na co dzień zajęć bardzo
        się tym interesuję). Imprezy z okazji dnia Św. Patryka - patrona Irlandii,
        również w tym mieście nie miały do tej pory miejsca. Zastanawiający jest też
        fakt, iż żaden z tych (podobno istniejących) zespołów, nie zgłosił chęci
        wzięcia udziału w naszym koncercie. Wydaje mi się, że ktoś, kto zajmuje się
        tańcem irlandzkim, jest też zainteresowany wydarzeniami, które związane są z
        kulturą celtycką i w które można się zaangażować.
        Pozdrawiam serdecznie :-)
        • Gość: rozbawiony Re: Zespoły IP: 82.160.8.* 05.03.06, 11:46
          Onnapisał że znasz te zespoły a nie Ciebie zna ;))

a na pokaz i ja się wybiorę ;)
          • Gość: rozbawiony Re: Zespoły IP: 82.160.8.* 05.03.06, 11:48
            a moze jednak nie doczytałem ;)))

W każdym razie fajny news
        • Gość: xx Re: Zespoły IP: *.icis.pcz.pl 05.03.06, 13:03
          Impreza super. Ale male uzupelnienie - imprezy z okazji dnia Sw. Patryka juz
          sie odbywaly - nie bylem na nich i szczegolow nie znam, ale z doniesien
          prasowych i internetowych wiem ze mialy miejsce - chociazby w roku ubieglym.

Pozdrawiam,
          • Gość: Alireza Re: Zespoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 13:22
            A jakie zespoły tańca irlandzkiego brały w nich udział?
        • Gość: akoso Re: Zespoły IP: *.stk.net.pl 06.03.06, 22:58
          Hej, słyszałem o jakiejś revii dziecięcej w Częstochowie, która rok temu uczyła
          się nawet stepu irlandzkiego ale jakoś słuch o nich zaginął....a Tir Na Róg od
          kiedy dokładnie istnieje ?
          • Gość: akoso Re: Zespoły IP: *.stk.net.pl 06.03.06, 22:59
            przepraszam za błąd w nazwie Zespołu - oczywiście Tir na Nóg, pozdrawiam :-)
        • Gość: rayenne Re: Zespoły IP: 194.150.251.* 07.03.06, 10:04
          hej hej, fajnie ze sie u was cos dzieje :) pozdrowka dla Jagody, zobaczymy sie
          na CL? :)

Co do zespolow to xxx lub/i akoso maja na mysli Salake zapewne. Nie mozna bylo
          tego po prostu napisac? Heh. Salake to zespol dzieciecy/mlodziezowy i wykonuje
          rozne tanca. Od zeszlego roku (a nawet chyba dluzej) uczy sie tez irlandzkiego
          od jednej z Elphinek. Wystepowal na festiwalu w Bedzinie i na Scenie Otwartej w
          Krakowie, ale nie wiem czy robi tez w ciagu roku cos w samej Czestochowie, wiec
          moze stad nieporozumienia? Ktorych mozna latwo unikac, unikajac takich dziwnych
          niedopowiedzen.

Pozdrawiam szelmowsko :>
          rayenne
          • Gość: akoso Re: Zespoły IP: *.stk.net.pl 07.03.06, 10:44
            Oj Rayenne, Salake działa wyłącznie w Gliwicach :-), otworzę karty: do tej Revii
            też przyjeżdżała Kijanka stąd wiem ale nie chciałem nic pisać aby sprawdzić
            waszą wiedzę ;-). W każdym razie już do nich od roku nie przyjeżdża i nie wiem
            czy dalej to z kimś (lub sami) ciągną. Niezaleznie od wszystkiego całkiem
            niedawno pokazywali swe umiejętności w programie "telent za talent" - nagranie
            jednak mogło być robione około rok temu ( chwalili się, że są jedynym w
            Częstochowie i jedynym dziecięcym jeśli chodzi o step :-D - działają przy szkole
            podst na północy - taka połozona w dole)..... a Salake zna MDK na Łukasińskiego,
            ponieważ w zeszłym roku wytańczyło tam I miejsce na XXX JUBILEUSZOWYM
            WOJEWÓDZKIM PRZEGLĄDZIE SZKOLNYCH ZESPOŁÓW ARTYSTYCZNYCH. trochę mogę
            pozazdrościć wam warunków, bo sala koncertowa jest świetna również do stepu :-D,
            który najkorzystniej nagłośnić 4 ma mikrofonami spuszczonymi z góry ( mają już
            doświadczenie), okazję do poznania sie będziemy mieli być może podczas
            następnego Przeglądu w okolicach kwietnia/maja, pozdrawiam i życzę udanego
            koncertu
            • greenfirerince Salake 07.03.06, 10:57
              Salake rzeczywiście działa w Gliwicach, a rewia, o której piszesz NIE JEST
              zespołem tańca irlandzkiego, tylko zespołem, który tańczy różne rzeczy w formie
              rewiowej. Kijanka już ich nie uczy, skład zespołu bardzo się zmienił i obecnie
              nie umieją już oni tych układów, które Kijanka tak pięknie ułożyła. Nie można
              zatem powiedzieć, że to grupa tańca irlandzkiego. W końcu na kursach tańców
              towrzyskich też są podtawy klasyki, a jednak nie czyni to z nich zespołów
              baletowych.
            • filipste Re: Zespoły 07.03.06, 18:02
              "chwalili się, że są jedynym w Częstochowie i jedynym dziecięcym jeśli chodzi o
              step"
              I niestety pokłamali trochę. Nie są i nie byli jedyni w Polsce, bo na ten czas
              istniała już grupa Salake z Gliwic, która też jest zespołem dziecięcym i w
              dodatku na zdecydowanie wyższym poziomie. A tamta rewia nie zajmuje się tańcem
              irlandzkim. Oni jedynie przez krótki czas uczyli się pod okiem instruktorki
              tańca irlandzkiego, ale na tej samej zasadzie uczyły się inne grupy i nie
              uczyniło to z nich zespołów irlandzkich. To, że ktoś w swoim repertuarze obok
              czardasza, polki, walca, poloneza, czaczy itp. ma irlandzkiego reela, czy jiga,
              nie oznacza, że jest zepołem tańca irlandzkiego, ani że w tym właśnie się
              specjalizuje.
            • Gość: rayenne Re: Zespoły IP: *.lodz.msk.pl 07.03.06, 21:26
              aaa no to mi sie nalozylo, myslalam ze to byla jedna i ta sama rewia :)
              ale przynajmniej sie wyjasnilo :>
      • Gość: Alireza Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 11:45
        Sugerujesz, że ktoś już odniósł sukces w tej dziedzinie. Jakoś nikt nic o tym
        nie słyszał. Dlaczego nie chcesz podać nazw zespołów, które jak twierdzisz są
        znane i powstały już dawno?
        • Gość: :-) Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: 80.54.168.* 05.03.06, 17:14
          Jakieś bzdury tu wypisujesz Iksie (potrójny z resztą), tańczę od dziecka i gdyby
          jakieś zespoły tańca irlandzkiego były w Częstochowie, to na pewno bym je
          znała... Zwłaszcza że ponoć jest ich kilka, jak piszesz. Gratuluję wybraźni... A
          ktoś kto zna zespół wie, że Jagienka to nie Jagódka. Mimo to pozdrawiam i
          zapraszam:)
    • Gość: zajdi Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 12:30
      pojde ze wzgledu ze to moze byc ciekawe wydarzenie w naszym miescia a po zatym
      znam juz troche muzyke grupy "Częstochowa Pipes & Drums" Serdecznie polecam
      • Gość: Jagienka Częstochowa Pipes&Drums IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 20:00
        Są doskonali w tym, co robią. Ostatnio widziałam ich na naszej wspólnej próbie
        i jestem pod ogromnym wrażeniem. Każdy rytm dało się nie tylko usłyszeć, ale
        też poczuć sercem. Coś niesamowitego. Serdecznie zachęcam. Kto przyjdzie, kto
        zobaczy i usłyszy, ten z pewnością nie będzie żałował. Pozdrawiam ciepło i
        zielono :-)
    • greenfirerince O zespołach - po co ta dyskusja? 07.03.06, 15:03
      Nie mówimy tutaj o ludziach - mieszkających w Częstochowie, którzy uczyli się
      lub uczą tańca irlandzkiego, ale o zespołach tegoż tańca. To, że ktoś tam się
      kiedyś uczył, nie oznacza, że jest zespołem zajmującym się tym, czego się
      uczył. I tutaj autorka pierwotnej wypowiedzi miała całkowitą rację pisząc, że
      grupa Tir na nÓg jest pierwszym i jedynym zespołem tańca irlandzkiego
      działającym w Częstochowie. Prawda jest taka, że faktycznie nie było do tej
      pory takich zespołów we wspomnianym mieście. Więc dochodzenie się o to, który
      uczeń, czy też zespół tańczący inne rzeczy i przy okazji od czasu do czasu
      uczący się irlandzkich kroków, co w ogólnym jego repertuarze stanowi maleńki
      margines, był pierwszy. Zazdrość wami kieruje, że ktoś się odważył i stworzył
      coś nowego i przy tym pięknego? To powinien być powód do dumy i radości.
      Ja wam dziewczyny gratuluję, bo już odniosłyście sukces i życzę powodzenia w
      kolejnych, jakimi będą udane koncerty.
    • Gość: Inga Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 19:04
      Pewnie, że przyjdę. Wreszcie coś ciekwego :-) Powodzenia wam życzę.
    • Gość: maresz Bilety... IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 08:13
      Impreza zapewne będzie świetna!! Pytanie kiedy i gdzie nabyć bilety??
      • Gość: Jagienka Re: Bilety... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 09:03
        Bileciki można nabyć w sekretariacie MDKu na ul. Łukasińskiego :-)
        Serdecznie pozdrawiam i zapraszam ;-)
    • Gość: Lilka Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 13:32
      O taak :-) Ja też przyjdę. Rzeczywiście szykuje się miły wieczór. Szkoda, że to
      dopiero za tydzień, ale podobno cierpliwość popłaca. hi,hi :))))
    • Gość: :-) Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 13:35
      :-)
      • Gość: Kinita Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:48
        Ale się temat rozwinął... znaczy się na czasie:) tylko ciekawe jak to się
        odbije frekwencją na widowni...Mam nadzieję że przyjdziecie:)
        • Gość: Jagienka Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 17:15
          Ja też taką nadzieję mam ;-)
    • bartomiczek dzień kobiet w MDK-to byłyście wy???????? 11.03.06, 14:08
      8 marca byłem w MDK na koncercie z okazji dnia kobiet. Moja siostrzenica tam
      tańczyła. I był też taniec irlandzki. To właśnie wy? Ogólnie sam układ bardzo
      ładny - taki wdzięczny, kobiecy. Jedno tylko, co mnie bardzo poruszyło i z
      resztą nie tylko mnie jednego, bo słyszałem, jak kilka osób komentowało, że
      niestety prezencja niektórych z was bardzo daleko odbiega od ogólnego wizerunku
      tancerki. Z tego, co widziałem, jesteście raczej dorosłe. W każdym razie nie
      macie po osiem lat. W takim wieku warto się zastanowić, czy nadaję się do tego,
      co robię. Tancerka i zwaliste cielsko do dwie niepasujące do siebie rzeczy. A u
      was niestety dało się zauważyć dwie niezbyt szczupłe, poruszające się niczym
      słonice dziewczyny. Zwłaszcza ta jedna niska. Miałem wrażenie, że podłoga się
      pod nią zawali. Krótkie nogi z grubymi udami, niezbyt inteligentny uśmiech i
      ogólna zwalistość, to jedyne, co zapamiętałem widząc ją. W dodatku wcale nie
      tańczyła jakoś rewelacyjnie. Robiła wrażenie, jakby jej ciężko było dźwigać to
      swoje cielsko. Dziewczyny, jest wśród was kilka ładnych i zgrabnych. Dlaczego
      one nie stoją na przodzie tak, aby zasłonić te dwa grubasy ? Powinnyście tez
      robić jakiś casting do zespołu, a nie tak, że tańczy każdy komu się podoba,
      niezaleznie od tego, czy się do tego nadaje, czy nie. Sylwetka też ma duże
      znaczenie w tańcu. Mój znajomy widział was kiedyś w cinema i też zauważył
      grubasy. Przemyślcie to dziewczyny.
      • Gość: alga Re: dzień kobiet w MDK-to byłyście wy???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 17:02
        grubasy na scenie? A fe! Tańczącym grubasom mówimy nieeee!!!!!!
        • Gość: No coments Re: dzień kobiet w MDK-to byłyście wy???????? IP: *.man.czest.pl 11.03.06, 18:44
          Beznadziejni jesteście!!!!
          • Gość: kajtek Re: dzień kobiet w MDK-to byłyście wy???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 08:57
            Co w tym beznadziejnego, że ktoś wyraził swoją opinię? Brawo dla tolerancji
            wobec ludzi, którzy nazywają sprawy po imieniu. Widziałem was w cinema i
            podzielam zdanie, że grubaski bardzo psują ogólny wizerunek zespołu. Grube
            falujące uda nie pasują do takiej formy tańca. Te dziewczyny męczą się każdym
            ruchem i niestety bardzo było to widać. Słyszałem komentarze stojących obok
            mnie nie tylko panów, których też to obrzydzało.
      • mag_dusia2 Re: dzień kobiet w MDK-to byłyście wy???????? 14.03.06, 17:15
        Wiesz co kolego, myśle ze samokrytyka jest potrzebna bardziej Tobie niz tym
        dziewczynom, bo to co napisałes najlepiej o Tobie nie świadczy. Twoja opinia
        okazuje Twoj brak tolerancji i zrozumienia.To nie jest zaden zawodowy zespół i
        dziewczyny wcale nie musza spełniac specjalnych norm, ani przechodzic jakiejs
        chorej selekcji,aby mogły robic to co lubią. Mysle, ze przesadziles z tymi
        określeniami(typu słonica), bo ktos kto nie widział ich wystepu po przeczytaniu
        twojej wypowiedzi niewatpliwie bedzie mial błedne wyobrazenie dotyczace
        tancerek z tego zespołu.Ja rowniez ogladałam ich wysęp i mnie sie bardzo
        podobał,a dziewczynom bardziej pulchnym(bo nie mozna tego na pewno okreslic tak
        jak ty to zrobiles "grubym") nie mam nic do zarzucenia, tańczyły tak samo
        dobrze jak pozostałe tancerki.
        Świetnie Wam idzie dziewczyny, podziwiam wasza prace jaka wkładacie w
        przygotowanie wystepów a takze oczywiscie w sam taniec, gorąco Wam kibicuje i
        na pewno bede w piatek.:**
      • Gość: Jagienka Tak, to właśnie my IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:00
        Masz prawo do własnej opinii i do indywidualnej zdolności postrzegania oraz
        oceniania zjawisk mianem piękna lub brzydoty. To, co zachwyca jednych, innych
        może odtrącać i każdy ma prawo do własnych uczuć względem tego, co widzi.
        Istnieje jednak cała lista słów, za pomocą których możemy wyrazić nasze uczucia
        tak, aby nikogo przy tym nie zranić. Czytając Twoją wypowiedź, mam wrażenie, że
        wybrałeś jednak inną formę.
        Wygląd nie jest czymś, co możemy sobie wybrać i tylko do pewnych granic mamy na
        niego wpływ (na przykład: dobrze wykonany makijaż może zatuszować
        niedoskonałości cery, czy też podkreślić i dodać wyrazu zbyt jasnej oprawie
        oczu, odpowiednio dobrany strój może dodać wdzięku i piękna). Są jednak takie
        rzeczy, których nie jesteśmy w stanie zmienić (na przykład: kształt i budowa
        kości, a co za tym idzie - długość i grubość kończyn i całej sylwetki). Możemy
        pracować nad tym, aby mieć prosty kręgosłup, ale nie jesteśmy w stanie wydłużyć
        lub zmniejszyć poszczególnych części ciała.
        Nie jest to niczyją winą, że urodził się z predyspozycją do większych
        gabarytów, czy też ze skłonnością do nadwagi, ani też nie jest niczyją zasługą,
        że z natury jest szczupły i drobnej kości.
        Ważne jest, aby dawać z siebie wszystko i stale dążyć do tego, aby być lepszym.
        My bardzo nad tym pracujemy i dużo wysiłku wkładamy w to, aby jeszcze ładniej
        tańczyć. Nie oznacza to, że nie dopuszczamy słów krytyki. Wręcz przeciwnie.
        Wolimy usłyszeć czasem smutną dla nas, ale szczerą prawdę, niż fałszywe
        komplementy, tak słodkie, że aż mdli. Wszystko to można powiedzieć na dwa
        sposoby: albo niszcząc przy tym drugiego, albo go budując.
        A jeśli chodzi o same wypowiedziane przez Ciebie opinie na temat kwestii
        figury, to myślę, że są one wynikiem przyzwyczajenia do stereotypu, że ładna
        kobieta, to szczupła kobieta. Ten stereotyp już sam w sobie jest zły, bo
        umniejsza wartości i piękna kobietom, które szczupłe nie są i nie będą, bo taka
        już ich uroda. Bądźmy może bardziej otwarci (ale nie koniecznie na wylansowane
        stereotypy, które niestety często zamiast doradzać nam, w rzeczywistości
        sterują nami), a dzięki temu zauważymy więcej prawdziwego piękna.
        A tańczy się sercem. Uczmy się tego dostrzegać, bo dopóki widzimy jedynie
        ciało, to źle z nami.
      • Gość: malaja Re: dzień kobiet w MDK-to byłyście wy???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 15:07
        Chcę się odnieść do kwestii wieku tancerek. Półtora roku temu miałam
        przyjemność oglądać show "Riverdance" w Abbey Theatre w Dublinie. Tancerze i
        tancerki mieli po ok. 25-30 lat. To jest wiek odpowiedni do tańca irlandzkiego,
        więc zespół Tir na nÓg ma jeszcze przed sobą sporo czasu, zanim dziewczyny będą
        na ten taniec zbyt dorosłe...
        Pozdrawiam :):):)
        P.S. Byłam na koncercie i jestem zachwycona :D
    • Gość: ghj Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 07:40
      Z pewnością się wybiorę gdyż niesamowicie podobają mi się te dziewczyny
      • Gość: kajtek Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 08:59
        Ja też się wybiorę, bo kilka z nich, to ładne dziewczyny i miło będzie na nie
        popatrzeć pod warunkiem, że grube cielska ich nie zasłonią.
        • Gość: :) Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 16:48
          Tolerancją jest zachowanie komentarza dla siebie drogi Kajtku, to że Ty zapewne
          jesteś bardzo przystojnym i utalentowanym człowiekiem nie znaczy, że możesz
          bezkarnie obrażać innych. Pomyśl o tym, że takimi komentarzami może sprawiasz
          komuś przykrość...To nie jest zawodowy zespół i nie możesz zabronić dziewczynom
          tańca bez względu na to jak wyglądają. Ja im kibicuję mimo wszystko. JESTEŚCIE
          ŚWIETNE DZIEWCZYNY I OBY TAK DALEJ:)
          • Gość: asdf Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 17:21
            taniec nie jest zarezerwowany tylko dla szczupłych

Mieszkałem w ROI i tam wiele otyłych dziewcząt tańczy ;)

Większość Irlandzkich nastolatek ma nadwagę - wiec do tańcza w stylu irish
            wybierałbym na castingu osoby z nadwagą.

Pozdrawiam

i życze dobrych jig'ow
            • Gość: Kaja Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 14:39
              Popieram!!!
    • singielek1 Niech żyje piwo i Irlandia ! 17.03.06, 09:26
      Organizatorom i uczestnikom życzę udanej imprezy.
      serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3216774.html
      • Gość: Jagienka Re: Niech żyje piwo i Irlandia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 15:11
        Naszej imprezy? Jeśli o tym piszesz, to bardzo dziękuję w imieniu własnym i
        tych, którzy zatańczą, zagrają i zazielenią :-) Niech żyje Irlandia! Ależ tam
        dzisiaj musi być niesamowicie :-)
        • singielek1 Re: Niech żyje piwo i Irlandia ! 17.03.06, 16:14
          Tak, właśnie Waszej imprezy:
          www.care2.com/ecards/build/1/5521
          Pozdrawiam solenizantów
          Sgk1
    • Gość: Jagienka To już dzisiaj :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 14:55
      Wszystkim, którzy ukochali magię Szmaragdowej Wyspy życzę duuużo zieeelooonej
      nadziei w serduszku. Bo my dzisiaj święto Świętego Patryka mamy :-)
      Każdemu Patrykowi życzę spełnienia najpiękniejszych marzeń.

A jeżeli jeszcze nie macie planów na dzisiejszy wieczór, to zapraszam na nasz
      koncert. Będzie niesamowicie. Naprawdę warto się wybrać.
      Zielono wszystkich pozdrawiam.
    • Gość: zajdi Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 16:51
      To juz dzis o 18 bedzie fajnie napewno
      • Gość: Rafik Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 08:37
        Impreza była super! Już nie mogę doczekać się następnej.
        • Gość: Jagódka Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 12:54
          Dziękuję wszystkim, którzy pomogli mi w organizacji i przebiegu tego koncertu.
          Wykonawcom, publiczności...frekwencja pokazała że w Częstochowie DZIEJE SIĘ
          DUŻO i że warto takie imprezy organizować:-) dziękuję również wszystkim tym,
          którzy nie pozwalali mi przejmować się niektórymi opiniami forumowiczów...prawo
          do komentarza ma każdy,szkoda tylko że niektórym brak wyczucia- pamiętajcie,
          nikt nie jest doskonały:-)
          pozdrawiam na zielono...dzisiaj jadę na Gaelforce Dance na na na:-)))))))))))))
          • Gość: inge Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.prenet.pl 18.03.06, 13:46
            Jagodo, jeśli można prosić o informacje :) Czy można się zapisać do Twojej grupy
            obecnie? Mam 17 lat, doświadczenie taneczne, taniec irlandzki podoba mi się
            bardzo :) Szukałam informacji na stronie MDKu, ale nic nie znalazłam...w jakie
            dni się odbywają spotkania, jeśli oczywiście można przyłączyć się do prób
            jeszcze. Bardzo proszę o odpowiedź (:
            • Gość: Alireza Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 09:36
              A gdzie do tej pory tańczyłaś? :-)
              • Gość: inge Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.prenet.pl 19.03.06, 11:42
                Cóż, nie miałam nic wspólnego z tańcem irlandzkim, ale 4 lata spędziłam tańcząc
                w ognisku baletowym ( a myślę, że to się przydaje - koordynacja ruchów,
                kondycja, rozgimnastykowanie, wdzięk (; ), odrobinkę łyknęłam tańca
                towarzyskiego i nowoczesnego.
                • Gość: Kinita Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 09:18
                  Zajęcia odbywają się w soboty o godz. 9 w MDK na Spadzistej, sądząc po tym co
                  piszesz, powinnaś sobie bez problemu poradzić, a jeżeli kochasz taniec to tym
                  bardziej zapraszamy:)
          • Gość: Jagienka Dziękuję :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 13:47
            Jagódko wielkie dzięki dla Ciebie. Widzisz, udało się :-) Było wspaniale :-)
            Publiczność zadowolona :-) Teraz wszystko jest zielone. Poruszyłaś Niebo i
            Ziemię i uczyniłaś to perfekcyjnie. Pewnie wszystkie tancerki z "Tir na nÓg"
            zgodzą się ze mną, że gdyby nie Ty, to nasza codzienność byłaby teraz szaro-
            smutna, a dzięki Tobie jest pełna nadziei i... ZIELONA oczywiście :-)

• Gość: Jagienka Było cudownie :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 14:03
      Jagódka powiedziała kilka dni temu, że "po koncercie celtyckim, wszystko już
      będzie inne", a ja zastanawiałam się, co miała na myśli...
      Później było już tylko celtycko, skocznie, zielono i tanecznie. Koncert był
      niesamowity i spełnił moje marzenia (wprawdzie zaraz pojawiły się następne, ale
      tak już jest w życiu, że spełnione marzenia powinny inspirować do realizacji
      kolejnych).
      Szmaragdowa Wyspa zaczarowała nas. To prawda, że teraz wszystko jest już inne.
      Bardziej radosne, bardziej szczęśliwe i bardziej zielone.
      Ja tam byłam, ja tam tańczyłam i się tym wszystkim bardzo cieszyłam. Paju Paj...
      • tomodachi.kendo Re: Było cudownie :-) 18.03.06, 15:20
        Brawo dla wszystkich wystepujących na scenie. Mi bardzo do gustu przypadła
        grupa dudziarzy skockich. To było znakomite!
    • filipste Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka 23.03.06, 17:35
      Oczywiście byłem na koncercie i bardzo mi się podobało. Niestety ciągłe zajęcia
      nie pozwoliły mi wcześniej was pochwalić. Dlatego dopiero dzisiaj to robię. Oby
      więcej takich imprez w Częstochowie.
      I jeszcze jedno. Elfia królewno (chodzi mi o tą dziewczynę, która w jednym z
      tańców tańczyła taką elfkę w długiej niebieskiej sukience) z długimi czerwonymi
      lokami, jestem zachwycony twoim tańcem. Poezja ruchów w każdym tańcu i
      czarujący wdzięk - zwieńczenie kobiecości. Urodziłaś się po to, żeby tańczyć
      taniec irlandzki. Widziałem wiele tancerek w życiu, ale żadna mnie tak nie
      zaczarowała. Teraz taniec irlandzki będzie mi się kojarzył z tobą.
      • Gość: Rusałka ;-) Re: Celtycka impreza z okazji dnia Św. Patryka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 17:37
        Przyznam, że aż mi dech zaparło i mowę na chwilkę odebrało. Nie przypuszczałam,
        że ktoś jeszcze tutaj zagląda -> to po pierwsze :-)
        Ale najbardziej zaskoczyła mnie - pozytywnie oczywiście - Twoja wypowiedź.
        Nawet nie zdawałam sobie sprawy z tego, jak bardzo takie słowa mogą podnieść na
        duchu i dodać wiary w siebie. To zupełnie coś innego, niż pochwały
        najbliższych, choć i one bardzo cieszą, bo wiem, że są szczere. Z Twojej
        poprzedniej wypowiedzi wnioskuję, że znasz się na tańcu i wiesz coś-niecoś o
        nim i o zespołach. Dlatego tym bardziej czuję się uskrzydlona Twoimi słowami i
        tym bardziej mobilizują mnie one do większej pracy nad tańcem i scenicznością.
        A ta postać w niebieskiej sukience, to była Rusałka - nimfa wodna, nie leśna -
        elfy to raczej duszki leśne, ale Twoje skojarzenie z elfami też jest bliskie
        Irlandii :-)
        Dziękuję za ten bukiecik miłych słów i zielono pozdrawiam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka