Dodaj do ulubionych

Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia!

IP: *.racsa.co.cr 02.03.06, 13:56
Nie chcę siać zbędnej paniki, jestem mieszkańcem dzielnicy Raków. W parku koło
kościoła św. Floriana znajduje się już od niedzieli MARTWY PTAK!
Dziwnie wykrecony, w takim miejscu... Czy ptasia grypa zapanowała w Częstochowie?
Poniżej adresy do zdjęć martwego ptaka, proszę Gazetę o poinformowanie
wszelkich służb o powyższym wydarzeniu, a potem o napisaniu jak się skończyła
sprawa.
Ja spełniłem swój obywatelski obowiązek.

i2.tinypic.com/oubh1t.jpg
i2.tinypic.com/oubh5f.jpg
i2.tinypic.com/oubh5e.jpg
Fotograf
Obserwuj wątek
    • Gość: Angel Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! IP: *.westlandrdc.mi.michigan.comcast.net 02.03.06, 14:00
      Czy to na pewno ptak? Taki jakis dziwny. Moze rzeczywscie H5N1 dotarl do
      Swietego Miasta? Czemu zadne sluzby nie reaguja. Od niedzieli to duzo czasu
      minelo. Na Rakowie jest nowy komisariat to chyba jakies patrole tam chodza...
      • Gość: maxwell Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! IP: 218.247.148.* 02.03.06, 14:19
        Tutaj trzeba działać. Nie można lekceważyć żadnych sygnałów. Co na to
        odpowiednie służby?
        • Gość: hahaha Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! IP: *.albyny.adelphia.net 03.03.06, 02:05
          Ptasia grypa dotarla juz do Polski!!! Widze to po jego piorkach. A wiec
          krzycze: "SMERFUJ SIE KTO MOZE!!!"-hahaha
    • Gość: Lo Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:04
      Po co siejesz panike baranie!!??Co ,myslisz ze ptaki nie umieraja w inny sposob
      tylko na ptasia grype?Moze padl z glodu ,ze starosci?
      • Gość: bv Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! IP: 213.172.194.* 02.03.06, 14:06
        taa, albo zajechal sie ciupciajac w locie
        • Gość: Borys Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! IP: *.sema.ru 02.03.06, 14:21
          Ale wam to juz odbija, idzcie sie leczyc, anie martwe ptaki zdjecia robic.
      • Gość: Fotograf Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! IP: *.racsa.co.cr 02.03.06, 14:13
        Napisałem przecież, że nie chcę siać paniki.
        Wiem, że ptaki umierają w inny sposób.
        Jednak nie należy lekceważyć żadnych sygnałów.
        Ale widzę, że kolega Lo woli pewnego dnia paść
        chory na H5N1, bo zlekceważył obywatelski sygnał
        mieszkańca Częstochowy.
        Proszę redakcje o sprawdzenie tego
        z wyrazami szacunku
        wierny czytelnik
        Fotograf
        • Gość: don Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! IP: *.teledis.be 02.03.06, 14:16
          Toz to zadna panika, przeciez mowi sie ze ptasia grypa dotrze i do Polski, a
          dlaczego nie Czestochowa mialabybyc pierwszym miastem w ktorej wykryje sie chorobe?
        • xs3 Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! 12.03.06, 18:12
          "obywatelski sygnał","odpowiednie służby"....jakoś tak znajomo brzmi...jak z
          poprzedniej epoki...Myślicie,że gazeta jest odpowiednią służbą ,która zajmuje
          się martwymi ptakami?Obywatelu fotografie,w takich przypadkach chyba nalezałoby
          dzwonić do sanepidu.Pozdrawiam
    • Gość: al Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 15:07
      Ladny ptaszek, tylko martwy, ale dlaczego zaraz siac ferment? Przeciez jesli to
      ptasia grypa, to u nasi tak nikt nic nie poradzi, gdzie tam u nas jakies centrum
      kryzyzowe jerst? Niech sobie lezy dalej. Tyle jego. nie mozna wykluczyc ze po
      prostu spadl z drzewa i huknal lbem o ziemie i dlatego jets martwy.
    • Gość: pasażer Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 15:11
      Wczoraj wieczorem jechał starszy Pan i bardzo głośno kichał na zwróconą uwagę
      stwierdził ,że ma ptasią grypę ot i tyle Pozdrawiam
      • usser Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! 02.03.06, 15:17
        piszesz,ze spelniles sowj obywatelski obowiazek...co masz na mysli??fakt, nie
        przeszedles obojetnie, napisales o tym na formu. Ale czy forum jest odpowiednim
        miejscem, do informowania o takich incydentach?? Jesli nie pamietasz to ja ci
        przypomne, 997 <==pod ten nr trzeba zglaszac takie rzeczy...
        • Gość: .... Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! IP: 82.160.8.* 02.03.06, 15:20
          usser napisał:

>jesli nie pamietasz to ja ci przypomne, 997 <==pod ten nr trzeba zglaszac
          takie rzeczy

to ja uzupełnię... lepiej 112 lub 998 ;))
          • usser Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! 02.03.06, 15:24
            wlasnie 112...nieraz sie slyszalo,ze sa problemy z tym numerem...
            • Gość: ..... Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! IP: 82.160.8.* 02.03.06, 15:27
              może i tak - ale .....podobno taki ma być standard
              też na początku sobie pomyślałem że człowiek jak by widział wypadek to by
              zrobił zdjęcia z obywatelskiego obowiązku a potem powiadomił gazetę :)- ale
              odpuściłem - nie mój problem ;)
              • Gość: ...... Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! IP: 82.160.8.* 02.03.06, 15:29
                poza tym ma fajny aparat - sam chciałbym mieć Canona z 6 megową matrycą ;(
                więc nie ma co się oburzać - jak to ktoś napisał: nie bierz życia zbyt
                poważnie - i tak są znikome szanse wyjścia z tego żywym )))
      • Gość: ornitolok Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 14:15
        Widziałeś kiedykolwiek ptaka, który kicha?!
    • Gość: ... Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! IP: 82.160.8.* 02.03.06, 15:18
      Ja bym tam nie brał w "taką" dzielnicę sprzetu za ponad 2 tys.
      Swoją drogą fajna lustrzanka
    • dudi_82 Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! 03.03.06, 08:41
      Ehh co za ludzie. Idź też nad rzeke gdzie zdarzają się śnięte ryby - zrób
      zdjęcia a później je tu wklej bo może któraś z ryb zmarła na syfilis.
      I dlaczego "obywatelski obowiązek" zrzucasz na Gazetę? Ty nie możesz policji
      zawiadomoć? A jak już ptasia grypa do Cz-wy dotrze to będziesz mówił że to wina
      Gazety bo nie poinformowała policji o Twoich zdolnościach fotograficznych.
      • fantumtam Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! 03.03.06, 08:44
        Przez te twoje zdjęcia zamiast kurczaka kupiłam wczoraj wieprzowinę a w nocy
        miałam koszmary, śnił mi się jakiś pociąg , a w nim ptak rodzący małe z ptasią
        grypą, uciekałam jakoś, obudziłam się,straszne
        • dudi_82 Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! 03.03.06, 09:22
          Jakie moje zdjęcia? Ludzie nauczcie się klikać "odpowiedz" w odpowiednim miejscu.
          • Gość: fantumtam Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! IP: *.man.czest.pl 07.03.06, 15:20
            przepraszam
    • Gość: Redakcja Re: Bez paniki IP: *.czestochowa.agora.pl 03.03.06, 09:38
      Drogi Fotografie. Po pierwsze: po co taki dramatyczy tytuł wątku? Ptaki jak
      świat światem umierały i umierać będą. Oczywiście zapewne teraz tego martwego
      warto przebadać, ale nie rozsiewaj paniki, bo to nikomu nie pomoże. Po drugie
      natomiast nie bardzo rozumiemy dlaczego w dramatycznym tonie rozpoczynasz
      dyskusję na forum, wrzucasz zdjęcia, wzywasz Gazetę do alarmowania służb
      (jasne, ze możemy je zawiadomić) zamiast po prostu zadzwonić np. do straży
      miejskiej i powiedzieć o obawach. Czy to nie łatwiejsze i lepsze niż panikować?
      • Gość: mazzi Re: Bez paniki IP: *.inds.pl / *.inds.pl 03.03.06, 11:13
        mnie denerwuje juz ta ptasia grypa,ktos kichnie i juz wszyscy PTASIA GRYPA,ptaki umieraja tak jak ludzie ,i jak umrze akurat w locie albo na drzewie to wiadomo ze spadnie na ziemie,nic dziwnego,po co panikowac
        • uma76 Re: Bez paniki 03.03.06, 13:39
          ptaki umieraja też z głodu, bo ludzie boją się ptasiej grypy i ich nie karmią...
          • uma76 Re: Bez paniki 03.03.06, 13:40
            smutne to, dodam.
            • Gość: frugo Re: Bez paniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 14:12
              wszyscy tylko potrafia narzekac i pieprzyc glupoty! Po pierwsze to po jaka
              cholere fotograf robil te zdjecia i zamieszczal tu watek, czy nie latwiej bylo
              zadzwonic pod nr.obojetnie czy to 997,998 czy 112.
              nastepny kolo narzeka ze nie ma u nas zarzadzania kryzysowego.Mylisz sie kolego
              jest i co najkwazniejsze juz udowodnil niejednokrotnie ze dziala
              prawidlowo.Jezeli chodzi o nr 112 to nie wiem jak jest w cz-wie bo nie mialem
              okazji dzwonic na ten nr. ale zapewniam was, ze tez dziala i ktos zawsze
              odbierze sluchawke,w najgorszym razie poloczenie zostanie przerzucone na Straz
              Pozarna.
              W Cz-wie juz kilkakrotnie zglaszano takie przypadki z ptakami i zawsze byla
              reakcja ze strony sluzb.Ptaki sa zabezpieczane i dalej (tego nie wiem na 100%
              ale badane lub od razu utylizowane).
              Na szczescie nie bylo zadnego przypadku z ptasia grypa, okazywalo sie ze ptak
              umarl z glodu,wychlodzenia lub na wskutek uderzenia (np.w sciane "dzwiekowa"
              przy DK1 na Rakowie).
              Ludzie czesto sieja niepotrzebna panike,ale z drugiej strony przezorny zawsze
              ubezpieczony.
    • Gość: Azcat Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! IP: *.albyny.adelphia.net 04.03.06, 01:35
      Tylko Chuck Norris nie boi sie ptasiej grypy!!!
    • Gość: fanka Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 12:27
      up
      • Gość: jot Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! IP: 195.116.81.* 07.03.06, 15:37
        Park był dziś w południe zagrodzony taśmami
        od ul. Gaczkowskiego i od. Limanowskiego.
        Od Limanowskiego stała straż pożarna.
        W parku byli stażacy i policjanci.
        Czyżby w związku z tym.
    • Gość: ZIELE Zrób se z niego obiad !!!! :)))))))))))))) IP: *.ar.wroc.pl 07.03.06, 16:29
      Napewno jeszcze jest swieży, bo w śniegu leży :)))))))))))
      • Gość: Mieszkaniec Re: Zrób se z niego obiad !!!! :)))))))))))))) IP: *.eranet.pl 07.03.06, 17:52
        Alke jaja!
    • Gość: www Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! IP: 212.87.244.* 12.03.06, 13:59
      i tak jest już w całej Polsce
    • Gość: Luki Re: Ptasia grypa w Częstochowie - zdjęcia! IP: *.inds.pl / 87.239.176.* 12.03.06, 14:09
      Przeciez ptasia grypa dopada ptaki wodne i drapiezne!!
    • Gość: przerażona Pies - nosicielem?!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 14:44
      Czy psia kupa może być nosicielem wirusa ptasiej grypy?!!!!
      Tyle tego wala się wokół!!!!!
      • Gość: ZIELE Re: Pies - nosicielem?!!! IP: *.ar.wroc.pl 12.03.06, 15:03
        Kretynko skończona jak masz pisać pierdoły to sie wogóle nie odzywaj !!!!!!!
        Nosicielem może być organizm żywy, a nie kupa (może być źródłem). Kupa gówna
        wypełnia Twoją czaszke !!!!!!!!
        • Gość: przerażona Re: Pies - nosicielem?!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 15:12
          Ziele! To takie skomplikowane...
          Bo jak wykryją w psiej kupie wirusa ptasiej grypy, to co będzie ŹRÓDŁEM: pies,
          czy psia kupa?!!! A co będzie wtedy nosicielem?!!!
          • Gość: ZIELE Re: Pies - nosicielem?!!! IP: *.ar.wroc.pl 12.03.06, 15:20
            A może u psa ten wirus jest w 100% wydalany ???? Może u psa w organizmie ten
            wirus ginie w bardzo krótkim czasie ?? I co nadal będzie nosicielem ?? Nie
            wypowiadaj sie tematy o których nie masz pojęcia i nie siej paniki !!!! A tak
            wogóle to prędzej kot upoluje jakiegoś ptaszka niż pies !!!
            • Gość: I co wtedy?!!! Re: Pies - nosicielem?!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 18:20
              No, ale pies może, na przykład, skonsumować w ramach zabawy w aportowanie,
              takiego mrożonego ptaszka nafaszerowanego wirusami, jak na prezentowanym
              zdjęciu! I wtedy te wirusy w psie lawinowo się namnażają! Tak!
              • xs3 Psia grypa !!! 12.03.06, 18:28
                Gość portalu: I co wtedy?!!! napisał(a):

No, ale pies może, na przykład, skonsumować w ramach zabawy w aportowanie,
                >takiego mrożonego ptaszka nafaszerowanego wirusami.I wtedy te wirusy w psie
                lawinowo się namnażają! Tak!

No to wkrótce będziemy mieć psią grypę potem kocią,szczurzą,mysią itd ...
              • Gość: ZIELE Re: Pies - nosicielem?!!! IP: *.ar.wroc.pl 12.03.06, 18:36
                Nie, nie tak !!!! Jakby było tak jak mówisz to psy by również roznosiły wirusa
                HIV. Czy wg Ciebie jakby pies pogryzł zakażonego wirusem Hiv człowieka, a za
                miesiac pogryzłby Ciebie to zostałbyś zakażony Hiv ?? Nie !!!! Bo u jednego
                gatunku wirus przeżyje w organiżmie a u innego nie. Nie róbcie ludzie
                paniki !!!!!!!!!!!1
                • Gość: łabędź Re: Pies - nosicielem?!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 18:56
                  Pomyliłeś tematy! To nie temat o HIV. Tylko o ptasiej grypie!!!!!
                  Myślisz, że kiedyś, podczas pandemii tzw. hiszpanki, ludzie chorowali dopiero
                  po pogryzieniu przez Hiszpanów?!!!!!
                  • Gość: ZIELE Re: Pies - nosicielem?!!! IP: *.ar.wroc.pl 12.03.06, 20:43
                    Chyba wogóle nie zrozumiałeś o co mnie chodziło w poprzednim poście. Chodziło
                    mi o to że bzdurne jest gadanie o tym że kupy psie są źródłem wirusa ptasiej
                    grypy. HIV był tylko przykładem ze jak pies pogryzie człowieka zakażonego HIV
                    to wcale później nie jest nosicielem i ludzi nie zaraża. Więc po co wprowadzać
                    panike że może być nosicielem H5N1.
                    A co do hiszpanki - to po pierwsze ona wcale z hiszpani nie pochodziła tylko
                    hiszpańska prasa zaczęła jako pierwsza pisać o masowych zachorowaniach i dzięki
                    temu właśnie jest taka jej nazwa (więc nie kompromituj sie piszac o
                    ugryzieniach przez hiszpanów). Po drugie była ona taka groźna bo wirus sie
                    zmutował i zaczął przechodzić z człowieka na człowieka i stąd taka liczba
                    chorych i zgonów. A narazie ten wirus obecny z człowieka na człowieka nie
                    przechodzi tylko z ptaka na ptaka więc nie panikujmy !!!!!
        • Gość: fan Re: Pies - nosicielem?!!! IP: 212.87.244.* 12.03.06, 17:36
          Pozdrawiam i jednoczę się z autorem " kupy gówna "
          • xs3 Re: Pies - nosicielem?!!! 12.03.06, 18:21
            Uważam,że kukułki w zegarach i kurczaki wielkanocne też mogą być nosicielami
            ptasiej grypy.Dlatego wyrzuciłam z domu zegar i nie będę obchodzić świąt!
            Podobno pierwszym objawem ptasiej grypy są swędzące plecy,to sygnał,że
            zaczynają rosnąć skrzydła...
      • Gość: mama Re: Pies - nosicielem?!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 09:46
        To psy również mogą być nosicielami ptasiej grypy????
        Tak?
        • Gość: ZIELE Re: Pies - nosicielem?!!! IP: *.ar.wroc.pl 13.03.06, 09:51
          Nie panikujcie !!!!!!!!!! Nie słuchajcie przerażonej !!!!!!!!!!!!!!! Ona jest
          nienormalna, wprowadza niepotrzebną panike !!!!!!!!

Mam nadzieję ze nie przyszedł Ci do głowy pomysł aby uśpić swojego psa ??
          • Gość: mama Re: Pies - nosicielem?!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 10:20
            ZIELE!!! Dlaczego nie chcesz odpowiedzieć na pytanie:
            Czy psy również mogą być nosicielami ptasiej grypy????

Ty coś wiesz, ZIELE !!!!!!
            • Gość: ZIELE Re: Pies - nosicielem?!!! IP: *.ar.wroc.pl 13.03.06, 11:20
              Nie mogą !!! Co do kotów u których wykryto wirusa, to myślę że podczs sekcji
              dano do badania tresc przewodu pokarmowego, a że te koty zjadły chore ptaki, to
              wyszło że mają H5N1. Ale to wcale nie oznacza że są nosicielami, a nawet jakby
              były to nie oznacza też że będa od razu zakażać. Ludzie opanujcie sie !!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka