Dodaj do ulubionych

SFERIS - opinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 23:12
witam,

przymierzam sie do zakupu komputerka - chyba wybralem firme - moze mi ktos cos
wiecej powiedziec o SFERIS?
czekam na opinie...
Obserwuj wątek
    • dudi_82 Re: SFERIS - opinie 07.03.06, 09:37
      Raczej nie polecam. Sklepy mają ładne ale to co najważniejsze czyli ceny i
      podejście do klienta na niskim poziomie.
    • dudi_82 Re: SFERIS - opinie 07.03.06, 09:46
      Żeby nie było że opowiadam głupoty i oczerniam bez powodu to dodam, że byłem u
      nich ostatnio z pół roku temu i do dzisiaj coś się mogło u nich zmienić - na
      lepsze lub gorsze.
    • Gość: m Re: SFERIS - opinie IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 07.03.06, 17:08
      Daruj sobie te sklepy, ceny w zasadzie nie za wysokie i serwis nie lecacy w ...
      (konia), ale nigdy nie wiadomo czy oni beda dzialac jeszcze za pol roku,
      szefostwo w warszawie ma tragiczna opinie i wiele problemow na glowie (lacznie z
      PIP, Policja itp.) ... wiec moze jednak poszukac cos innego.
    • patatajson Re: SFERIS - opinie 26.11.15, 13:41
      Sferis? Nigdy w życiu! Popełniłem ten błąd i kupiłem tam rok temu tablet marki Manta, okazał się dziadostwem, ale nie to było problemem - psuł się regularnie ale Sferis konsekwentnie odmawiało zwrotu pieniędzy nazywając niemożność włączenia urządzenia "wadą nieistotną" !!! Przez ten rok miałem tablet w domu może przez ok. 3 miesiące... Teraz wreszcie uznali że mogę zamienić go na inny model za dopłatą, więc wybrałem jeden trochę droższy model Samsunga i zgodnie z ich prośbą przekazałem namiary na ten model. Ale dziś dostałem kolejny mail od Sferis, żebym zamiast przesyłać im nazwę modelu zamówił go w sklepie internetowym. Nie wiedziałem dlaczego, ale już się wyjaśniło! Jakie było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że dziś (po dwóch dniach od wysłania przeze mnie maila z wybranym modelem) wybrany model zastępczy JUŻ NIE JEST DOSTĘPNY, A PODOBNY TYLKO W INNYM KOLORZE JEST DROŻSZY!!! Czyli Sferis stwierdził, że jak już musi mi wymienić sprzęt, to muszę zapłacić ekstra z podwyżką obowiązującą wstecznie... Korespondencja, argumentacja i traktowanie klienta na poziomie bazarowym, a raczej znacznie gorszym...

UWAŻAJCIE NA SFERIS! Każdy sprzęt, nawet najlepszy, może się zepsuć, ale jak kupujecie go w sklepie SFERIS, to będziecie mieć z tym problemy większe, niż się Wam wydaje...
      • dyziek_o Re: SFERIS - opinie 26.11.15, 18:25
        Temat oczywiście jak najbardziej na miejscu.
        Tylko w ten sposób możemy wyeliminować z rynku badziewie i szajs.
        Tak trzymać.
        Dyzio.
    • awemaria Re: SFERIS - opinie 17.07.16, 11:36
      Nie polecam - arogancja i problemy z reklamacjami. Nigdy więcej nic tam nie kupię
    • tomiz71 Re: SFERIS - opinie 30.11.17, 17:26
      Zdecydowanie odradzam zakupy w tej sieci. Towar który kupiłem to wideorejstrator Blaupunkt BP 2.0 FHD. Sprzęt nie współpracuje z kartami pamięci Sandisk mimo iż karta spełnia wymagania wskazane przez producenta. W piśmie z naprawy zalecono mi zakup karty Kingstone lub Toschiba Exceria( pytanie to co mam zrobić z kartą zakupioną wcześniej), bo na tych kartach nie występują żadne problemy i o ile mogę zrozumieć spychologię serwisu Blaupunkta, to nie rozumiem podejścia tejże sieci. Próbując odstąpić od umowy dostałem odpowiedź, żebym kupił sobie którąś z wyżej wymienionych kart. Pytanie a co będzie jak i któraś z tych kart też nie będzie działała? Chęć pomocy ze strony sklepu żadna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka