Dodaj do ulubionych

Pijany kierowca spowodował wypadek

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:25
Pewnie juz wyszedl znajac nasza czestochowska sprawiedliwosc:/
Obserwuj wątek
    • Gość: Harry_man Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:42
      To smutne, naprawdę smutne... Teraz wszyscy oczywiście będą klnęli na
      bezmyślność kierowców którzy to siadają po kilku głębszych za kółko i wogóle są
      głupi i bezmyślni. A zastanówmy się ilu ludzi z naszego otoczenia (których
      dobrze znamy) robi tak samo i co my robimy aby zapobiec takiej tragedii jak
      opisana powyżej. Ja robię co w mojej mocy - ale spróbuj przekonać pijanego, że
      nie powinien jechać :/

Na miejscu gościa którego rodzina została poszkodowana (i on sam zresztą też)
      chyba rozarpałbym tego pajaca na strzępy. Naprawdę płakać się chce......
    • Gość: szcz Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.czestochowa.agora.pl 13.03.06, 19:50
      Nie wyszedł, bo jest zatrzymany, a jutro - jak można przeczytać w tekście -
      może być aresztowany.
      • Gość: bingo Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 20:03
        Jesli bluebird to sportowy samochod to ja jestem swiety turecki.
        Pewnie beknie zdrowo i powinien jak synek z tego calo nie wyjdzie.
      • Gość: a Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: 80.51.222.* 13.03.06, 20:04
        jajestem ofiarą takiego wypadku....pijany kierowca 3,4 promila potrącił
        mnie....hm..siedział rok......ale w moim gronie znjomych niektórzy jeżdż po
        pijanemu chociaż przypominam im ile wycierpiałam..pozdro
    • Gość: zegarek [...] IP: *.21.pl 13.03.06, 20:07
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: kierowfca Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 20:12
      Zatrzymali go? po co? przecież według częstochowskiej policji największym
      zagrożeniem są przyciemnione szyby w samochodzie...
      więc co im po pijanym kierowcy?
      • Gość: ja Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.akom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:36
        widać od razu, że wypowiadasz się na temat na jaki nie masz zielonego pojęcia
        jeśli już. Pewnie jesteś szczęśliwym posiadaczem PF 126p i dla bajeru i
        podniesienia swojego ego przyciemniłeś szyby aby być większym Pajacem niż w
        rzeczywistości. Gdybyś miał choć odrobinę pojęcia to zdawałbyś sobie minimum
        sprawy jaki ma to wpływ na prowadzenie samochodu (podobnie jak głośno płynąca
        muzyka w stylu DiscoPolo jakiej zapewne słuchasz w czasie jazdy nie słysząc co
        dzieje się wokół)
        • Gość: kierowfca Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:15
          Przykro mi kolego, że nie masz samochodu, ale akurat nie jestem wielbicielem po
          pierwsze fiatów ani tym bardziej posiadaczem, a po drugie car-audio od którego
          mógłbym ogłuchnąć.
          Co do szyb to pewnie nawet raz nie siedziałeś w takim aucie... nie mówiąc o
          jeździe więc trudno żebyś się wypowiadał o czymś o czym nie masz pojęcia,
          zresztą, jeden bardzo słoneczny dzień i byś to docenił, ewentulanie zostawiając
          jakieś rzeczy w samochodzie żaden złodziej nie wybije Ci szyby nie widząc co
          jest w aucie, no ale myślenie w tym kraju to raczej rzadkość a w tym mieście
          również wśród policjantów SRD, mówie to z całą konsekwencją widząc co wyrabiają
          w tym mieście.
          • Gość: ja Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.akom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 08:19
            jakoś mnie nie przekonałeś tymi swoimi bredniami - jeśli chodzi o wózek to
            chciałbyś choć na moment posiedzieć w moim a już co dopiero przejechać się nim
            odrobinkę. Ten argument z niedowidzącym złodziejem też jest na dość wysokim
            poziomie - zresztą z tego powodu nie mam ochoty na dalszą dyskusję z Tobą gdyż
            nadajesz na innym poziomie (sporo niższym - gdybyś miał jakieś wątpliwości).
            • Gość: kierowfca co za kraj... :) coz a ludzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 11:28
              Nie mam zamiaru przekonywać nikogo, albo zrozumie że człowiek powinien mieć
              wolność wyboru albo znajdzie miliony przeszkód.
              Cieszę się również , że masz ogromny poziom swojej wypowiedzi i myśli nie
              mówiąc już o intelignecji, która wprost bije od Cibie na poziomie wskazującym
              kim naprawde jesteś...
              Dodam również, że nie kręci mnie siedzenie w wózku sklepowym... bo innego to
              nie masz.
    • Gość: ksiadz Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 20:16
      Wlasnie wczoraj tamtedy przejezdzalem. Cos mnie naglilo, aby jechac przez
      Czestochowe. Jako kaplan udzielilem rannym rozgrzeszenia. Tak to jest, gdy
      musimy ponosic nieodpowiedzialnosc innych... :( Zawsze czyny innych maja
      oddzwiek wokol nas, nawet jesliby nam sie wydawalo co innego. Kazdy nasz czyn
      ma wymiar spoleczny. Modle sie za te ranne osoby, oby Pan Bog byl laskawy, dla
      nich. Najpierw trzeba miec uzywanie rozumu, a potem dopiero mozna jezdzic
      samochodem, ale wczesniej nie pic. sam jestem kierowca i tak sobie pomyslalem,
      ze w tym drugim samochodzie mogl byc przeciez kazdy z nas. warto przemyslec
      sobie to wydarzenie i wyciagnac wnioski dla siebie. trzeba byc zawsze
      przygotowanym.. czas Wielkiego Postu nam o tym przypomina...
      • Gość: HeilH Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 23:28
        Takie wypadki będą się dalej zdarzać gdyż kara jest symboliczna.
        Za ten wypadek przesiedzi maksymalnie 2 lata do trzech.
        Mogę się o to założyć
        • Gość: adz Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 11:12
          Wątpie żeby poszedł siedzieć, dostanie w zawieszeniu, prawo jazdy odbiorą mu na
          kilka lat, a i tak będzie jeździć bez...
        • anna0987 Re: Pijany kierowca spowodował wypadek 14.03.06, 16:28
          a czy 2 do trzech lat to mało? wobraź sobie ze ciebie na tyle zamykaja i
          tracisz wszystko: prace,wolnosc i brak kontaktu z rodzina i przyjaciółmi przez
          trzy lata i siedzisz w wiezieniu, a kiedy wychodzisz ludzie nigdy ci nie
          zapominaja tego co zrobiłeś. A i ty sam sobie nie jestes w stanie wybaczyć.Czy
          to jest mało?
          • Gość: ja Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.akom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 08:14
            tak uważasz ???
            - spytaj najlepiej tego dzieciaka czy pytał jego ktoś o zdanie czy dziś chciał
            iść do szkoły czy miał ochotę leżeć w szpitalu przez takiego BARANA, albo
            dowiedz się może co sądzą jego rodzice, których był i jest pewnie "oczkiem w
            głowie", a taki GŁĄB dla popisu pewnie przed kolesiami wsiadł za kółko
            na "gazie" - wydaje mi się, żę miałabyś inne zdanie gdybyś to ty siedziałą w
            tym aucie i np. skończyła z "usterką" kręgosłupa na wózku inwalidzkim i za 5
            lat próbując przemknąć przez "zebrę" spotkałabyś pędzącego swoim autkiem
            Twojego "fundatora" kalectwa - nie przekouj mnie nawet że byłoby inaczej.
    • Gość: xx Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: 80.54.171.* 14.03.06, 08:45
      Do kierowcy. Przyciemniane szyby naprawdę stwarzają niebezpieczeństwo.Możesz
      wyobrazic sobie że jesteś zatrzymującym pojazd i nie widzisz kto siedzi w
      samochodzie. A może ma wycelowaną lufe w twoją stronę? Pomyśl,a dopiero pisz.
      • Gość: Adam Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:12
        Po co mu to tłumaczyć!On patrzy tylko na ciemne szyby , głośne radio,a stan
        techniczy samochodu zawieszenie,opony(najlepiej bardzo szerokie i oczywiście
        używane )to jakieś niepotrzebne dodatki do samochodu!
        • Gość: kierowfca Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:03
          Przykro mi, ale nie jestem dresiarzem, którego jara stary lump za 5 000 zł dla
          którego szczytem tuningu sa niebieskie diody na spryskiwaczach...
          Na samo polepszenie bezpieczeństwa wydałem więcej niż kosztuje nie jedno auto
          tak więc troszke nie trafiłeś swoim postem.
      • Gość: kierowfca Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:00
        Ale przecież z tyłu mozna mieć przyciemnione tak więc z tyłu nikt nie siądzie
        celując do policjanta bronią? ciekawa logika...
    • Gość: xx Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: 80.54.171.* 14.03.06, 09:13
      Dożywotnio stracić Prawo Jazdę.
      • Gość: Ka Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:42
        Co wy pier.... znawcy przyciemnianych szyb? Sam mam takie w swoim
        aucie,oczywiscie robione w autoryzowanym serwisie i z odpowiednim atestem.I nie
        robilem tego po to, zeby celowac z karabinu w policjanta ,ylko po to, zeby
        latem wnetrze auta sie nie nagrzewalo tak bardzo.Mialem kilka kontroli
        drogowych i jeszcze nigdy policja sie nie przyczepila do tych szyb wiec nie
        wiem o co taki szum. I muzyki na maxa tez nie slucham:/Wiec nie uogolniajcie
        prosze.
        • Gość: Adam Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:08
          Widocznie masz przyciemnione szyby tylne, bo na przednie boczne nikt Ci nie da
          atestu ,a po za tym to nikt się nie zastanawia dlaczego nie można przyciemniać
          folią przednich szyb.To nie tylko chodzi o widoczność. Może się okazać,że Cię
          nie wyciągną podczas wypadku , folia jest antywłamaniowa.
          • Gość: kierowfca Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:05
            To chyba mój problem czy mnie wyciągną... bo jeśli ktoś mnie ma zmuszać do tego
            to tak jakby za mną chodził człowiek, który sprawdza czy właśnie nie pije
            alkoholu który przecież kiedyś mnie zabije jesli go używam często.
          • Gość: frugo Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 12:13
            wiesz co Adamie, przesadziles i to grubo, czy Ty wiesz co w ogole wypisujesz za
            glupoty! po pierwsze to w tym poscie nie chodzi o ciemne szyby, jak chcesz o
            tym porozmawiac to zaluz taki post.
            Skoro juz tak upierasz sie przy tych szybach to musze Cie poinformowac,ze
            chodzi Tylko o bezpieczenstwo,a dokladniej o widocznosc (mam na mysli przednie
            szyby). W zyciu nie slyszalem o foli antywlamaniowej,co to za bajka!Mysloac tak
            jak Ty mozna swierdzic,ze jak ktos ma tylnie szyby przyciemnione to pasazerow
            siedzacych z tylu tez nie bedzie mozna uwolnic czy uratowac.Nie zaglebiaj sie w
            takie problemy,bo jak ktos jest bardzo lakleszczony w sam.i nie mozna go
            wyciagnac to od tego jest Straz Pozarna, ktora nawet jak jest taka koniecznosc
            to potnie pojadz na czesci pierwsze i zrobi z niego kabrioleta, a Ty tu
            wyskakujesz z szybami antywlamaniowymi-hehehe.Tak na marginesie to sa pojazdy,
            ktore maja wszystkie szyby ciemne,ale to juz jest przyciemniane inna
            technologia, sa podpalane.Takie szyby spelniaja wymogi bezpieczenstwa i sa
            dopuszczone do ruchy, jezeli oczywiscie sa to fabryczne szyby lub podpalone w
            autoryzowanej firmie. Co do pijanych kierowcow, to naprawde brak slow, musle ze
            to jest wada naszego spoleczenstwa,jest to wpisane w nasza kulture.byc moze
            Polak ma juz to w genach.
    • Gość: Darek Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:41
      Najgorsze jest to że wielu z nas pozwala czasem znajomemu czy komus z rodziny
      wsiąść po pijaku za kółko a czasem nawet z kimś takim jechać jako pasażer -
      wtedy to jest tez nasza wina że nie reagujemy
    • Gość: xx Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: 80.54.171.* 14.03.06, 11:24
      Ja nie mówie,że ty celujesz. Ale jest wielu innych. Wystarczy jak jeden na
      tysią wyceluje i i jest dramat. Prawda? I nie denerwój się. To jest dla naszego
      dobra.A tobie nic nie mówią ,bo może masz lekko pszyciemnione,albo nie chcą nic
      robić,bo im się nie chce.
      • Gość: stop Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.man.czest.pl 14.03.06, 11:54
        powinni mu zabrac prawo jazdy i zakaz jazdy samochodem i wyrobienia nowego
        prawka...STOP PIRATOM DROGOWYM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie chcemy miec
        szalencow na ulicy!!!!!!!!!!!!!!!! chcemy czuc sie bezpiecznie jadac swoim
        autem!!!!!!!!!
      • Gość: kierowfca Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:08
        Nie słyszałem o większej bzdurze jak celowanie do policjanta dlatego że ktoś ma
        w aaucie przyceimnione szyby z przodu, bo po 1sze: czy gangsterzy jeżdżą
        samochodami rzucającymi się w oczy? a takie się rzucają akurat
        a po 2gie: czy to że nie ma przyciemnionych przeszkodzi mu w tym żeby wyciągnąć
        broń i zastrzelić kogoś? jesli ktoś tak twierdzi to jest raczej niespełna
        rozumu.
    • anna0987 Re: Pijany kierowca spowodował wypadek 14.03.06, 11:50
      kierowca nie jest bez winy, osoby które pozwoliły mu usiasc za kółko tez.
      Szkoda mi tego dziecka i jego rodziny.
    • Gość: Krakoo Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 13:51
      Jak zwylke widac, ze najwiecej wypowiadaja sie ci, ktorzy przyciemniane szyby
      wiedzieli tylko z daleka.
      Mozna okleic szyby w specjalizujacej sie tym firmie, uzywajacej dobrej jakosci
      folii. Wowczas patrzac z wewn. pojazdu przy slonecznej pogodzie prawie nie
      widac roznicy w stosunku do 'czystej' szyby (a w foliach wlasnie glownie chodzi
      o przepuszczalnosc swiatla - czyli krotko mowiac widocznosc zza kierownicy).
      Przy zmroku jest ona dalikatnie gorsza, ale po to jest przepis regulujacy to,
      iz nie mozna sobie okleic calego tylu jak sie nie ma prawego lusterka.
      Ponadto istnieje technika, ktora pozwala na przyciemnienie takze przednich
      szyb, niestety rzadko stosowana, ze wzgledu na koszty. Radze sobie doczytac
      conieco...
      I jeszcze jedno: nie tylko dresy przyciemniaja szyby. Robia to takze ludzie
      duzo podrozujacy (szczegolnie rano i wieczorem) oraz handlowcy - aby zlodziej
      nie mogl zobaczyc co ma 'na pace'. Jak wiadomo, czego oczy nie widza, tego
      sercu nie zal...
      • Gość: kierowfcy Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:03
        Ale to i tak do nikogo nie przemówi...
      • anna0987 Re: Pijany kierowca spowodował wypadek 14.03.06, 16:30
        jestescie beznadziejni, ludzie przezywaja tragedie a wy p... o szybach
        • Gość: kierowfca Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 18:13
          Pie.. to Ty a ja pisze o tym co jest ważniejsze dla policji z miasta
          Częstochowy, to jest dopiero chore, ale widać nie rozumiesz pewnego
          unaocznienia.
    • Gość: Plecak Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:35
      POwiem krótko, nie czytając wcześniejszych komentarzy, ale jak by to było moje
      dziecko to bym szmaciarza gołymi rękami tak skatował, żeby musieli zrobic mu
      testy DNA by potwierdzic jego tożsamosc. Brak mi słów.
      • Gość: Gosc Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 15:36
        Nie chcę gdubać ale wydaje mi się że dziecko siedziało z tyłu i nie było
        przypięte pasami dlatego jego stan jest krytyczny.Prawdopodobnie siedziało
        między fotelami i poleciało do przodu.Więc wy drodzy forumowicze wyciągnijcie z
        tego wnioski.
        • Gość: ~~~ Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: 212.87.244.* 14.03.06, 15:49
          to jest nie prawda dziecko bylo przypiete pasami. na szczeście pomoc zostala
          udzielona bardzo szybko, świadkami wypadku byla policja a chwile pozniej jechala
          karaetka.
        • Gość: ja Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.akom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 08:35
          nie chcesz to nie gdubaj (chodzi ci chyba raczej o "gdybaj"?) bo ci nie
          wychodzi ani pisanie ani gdubanie.
          Dzieciak nie nabyłby obrażeń gdyby nie trafił na takiego osła z przeciwka
          filozofie
    • Gość: Łukasz Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 16:17
      hejka to sa moj sasiedzi tak nie moze byc moj kolega ucierpiał
      • Gość: KOLEGA MAREK Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 09:39
        TAK NIE MOŻE BYĆ TO MÓJ NAJLEPSZY KOLEGA JEST W MOIM
        WIEKU A NA DODATEK NISSAN BLUEBIRDTO NIE SPORTOWY SAMOCHÓD
        PIJANY KIEROWCA POWINNIEN DOSTAĆ DOŻYWOCIE NIC INNEGO.JESLI
        STANNIE MU SIĘ COŚ JESZCZE BARDZIEJ GROŻNEGO TO ON
        ODPOWIE ZA SWOJE CZYNY.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Miesny Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 16:37
      Dla takiego gościa to trzeba odrazu kare śmierci i do piachu. A i tak pewnie
      dostanie zawiasy i prawko mu zabiora na pare lat. Odbierze prawojazdy i znowu
      bedzie robił to samo. I tak działa polska policja, większe problemy ma
      poszkodowany niz sprawca.
      • Gość: xx Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.akom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 08:38
        jeśli już to nie Policja kolego bo to nie Policja wydaje wyroki w sprawach -
        ale widać nie bardzo się orientujesz w temacie w którym zabierasz głos
    • Gość: sasiad Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:36
      wsadzic gnoja na dorzywocie nienormalny 30latek
      • Gość: tusia Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.man.czest.pl 14.03.06, 20:00
        tez jestem za tym jak inni forumowicze zeby kolesia zamknac w pierdle i niech
        siedzi tam tak dlugo az mu sie odechce prowadzenia samochodu, wsiadania za
        kolko pozdrawiam
        • Gość: marta Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.man.czest.pl 15.03.06, 13:21
          jestem za tym zeby odsiedzial swoje i dlugo nie wychodzil.oczywiscie zabrac
          takiemu PRAWKO
    • Gość: gumo Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 18:51
      Mysle ze to nie jest taki zły człowiek, ,ale nic go nie usprawiedliwia ze siadł
      po pijanemu za kierownice nie powinien tego robic nic go z tego czynu nie
      usprawiedliwia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka