Gość: Ka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:25 Pewnie juz wyszedl znajac nasza czestochowska sprawiedliwosc:/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Harry_man Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:42 To smutne, naprawdę smutne... Teraz wszyscy oczywiście będą klnęli na bezmyślność kierowców którzy to siadają po kilku głębszych za kółko i wogóle są głupi i bezmyślni. A zastanówmy się ilu ludzi z naszego otoczenia (których dobrze znamy) robi tak samo i co my robimy aby zapobiec takiej tragedii jak opisana powyżej. Ja robię co w mojej mocy - ale spróbuj przekonać pijanego, że nie powinien jechać :/ Na miejscu gościa którego rodzina została poszkodowana (i on sam zresztą też) chyba rozarpałbym tego pajaca na strzępy. Naprawdę płakać się chce...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.czestochowa.agora.pl 13.03.06, 19:50 Nie wyszedł, bo jest zatrzymany, a jutro - jak można przeczytać w tekście - może być aresztowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 20:03 Jesli bluebird to sportowy samochod to ja jestem swiety turecki. Pewnie beknie zdrowo i powinien jak synek z tego calo nie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: 80.51.222.* 13.03.06, 20:04 jajestem ofiarą takiego wypadku....pijany kierowca 3,4 promila potrącił mnie....hm..siedział rok......ale w moim gronie znjomych niektórzy jeżdż po pijanemu chociaż przypominam im ile wycierpiałam..pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zegarek [...] IP: *.21.pl 13.03.06, 20:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowfca Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 20:12 Zatrzymali go? po co? przecież według częstochowskiej policji największym zagrożeniem są przyciemnione szyby w samochodzie... więc co im po pijanym kierowcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.akom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:36 widać od razu, że wypowiadasz się na temat na jaki nie masz zielonego pojęcia jeśli już. Pewnie jesteś szczęśliwym posiadaczem PF 126p i dla bajeru i podniesienia swojego ego przyciemniłeś szyby aby być większym Pajacem niż w rzeczywistości. Gdybyś miał choć odrobinę pojęcia to zdawałbyś sobie minimum sprawy jaki ma to wpływ na prowadzenie samochodu (podobnie jak głośno płynąca muzyka w stylu DiscoPolo jakiej zapewne słuchasz w czasie jazdy nie słysząc co dzieje się wokół) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowfca Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:15 Przykro mi kolego, że nie masz samochodu, ale akurat nie jestem wielbicielem po pierwsze fiatów ani tym bardziej posiadaczem, a po drugie car-audio od którego mógłbym ogłuchnąć. Co do szyb to pewnie nawet raz nie siedziałeś w takim aucie... nie mówiąc o jeździe więc trudno żebyś się wypowiadał o czymś o czym nie masz pojęcia, zresztą, jeden bardzo słoneczny dzień i byś to docenił, ewentulanie zostawiając jakieś rzeczy w samochodzie żaden złodziej nie wybije Ci szyby nie widząc co jest w aucie, no ale myślenie w tym kraju to raczej rzadkość a w tym mieście również wśród policjantów SRD, mówie to z całą konsekwencją widząc co wyrabiają w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.akom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 08:19 jakoś mnie nie przekonałeś tymi swoimi bredniami - jeśli chodzi o wózek to chciałbyś choć na moment posiedzieć w moim a już co dopiero przejechać się nim odrobinkę. Ten argument z niedowidzącym złodziejem też jest na dość wysokim poziomie - zresztą z tego powodu nie mam ochoty na dalszą dyskusję z Tobą gdyż nadajesz na innym poziomie (sporo niższym - gdybyś miał jakieś wątpliwości). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowfca co za kraj... :) coz a ludzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 11:28 Nie mam zamiaru przekonywać nikogo, albo zrozumie że człowiek powinien mieć wolność wyboru albo znajdzie miliony przeszkód. Cieszę się również , że masz ogromny poziom swojej wypowiedzi i myśli nie mówiąc już o intelignecji, która wprost bije od Cibie na poziomie wskazującym kim naprawde jesteś... Dodam również, że nie kręci mnie siedzenie w wózku sklepowym... bo innego to nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 20:16 Wlasnie wczoraj tamtedy przejezdzalem. Cos mnie naglilo, aby jechac przez Czestochowe. Jako kaplan udzielilem rannym rozgrzeszenia. Tak to jest, gdy musimy ponosic nieodpowiedzialnosc innych... :( Zawsze czyny innych maja oddzwiek wokol nas, nawet jesliby nam sie wydawalo co innego. Kazdy nasz czyn ma wymiar spoleczny. Modle sie za te ranne osoby, oby Pan Bog byl laskawy, dla nich. Najpierw trzeba miec uzywanie rozumu, a potem dopiero mozna jezdzic samochodem, ale wczesniej nie pic. sam jestem kierowca i tak sobie pomyslalem, ze w tym drugim samochodzie mogl byc przeciez kazdy z nas. warto przemyslec sobie to wydarzenie i wyciagnac wnioski dla siebie. trzeba byc zawsze przygotowanym.. czas Wielkiego Postu nam o tym przypomina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HeilH Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 23:28 Takie wypadki będą się dalej zdarzać gdyż kara jest symboliczna. Za ten wypadek przesiedzi maksymalnie 2 lata do trzech. Mogę się o to założyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adz Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 11:12 Wątpie żeby poszedł siedzieć, dostanie w zawieszeniu, prawo jazdy odbiorą mu na kilka lat, a i tak będzie jeździć bez... Odpowiedz Link Zgłoś
anna0987 Re: Pijany kierowca spowodował wypadek 14.03.06, 16:28 a czy 2 do trzech lat to mało? wobraź sobie ze ciebie na tyle zamykaja i tracisz wszystko: prace,wolnosc i brak kontaktu z rodzina i przyjaciółmi przez trzy lata i siedzisz w wiezieniu, a kiedy wychodzisz ludzie nigdy ci nie zapominaja tego co zrobiłeś. A i ty sam sobie nie jestes w stanie wybaczyć.Czy to jest mało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.akom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 08:14 tak uważasz ??? - spytaj najlepiej tego dzieciaka czy pytał jego ktoś o zdanie czy dziś chciał iść do szkoły czy miał ochotę leżeć w szpitalu przez takiego BARANA, albo dowiedz się może co sądzą jego rodzice, których był i jest pewnie "oczkiem w głowie", a taki GŁĄB dla popisu pewnie przed kolesiami wsiadł za kółko na "gazie" - wydaje mi się, żę miałabyś inne zdanie gdybyś to ty siedziałą w tym aucie i np. skończyła z "usterką" kręgosłupa na wózku inwalidzkim i za 5 lat próbując przemknąć przez "zebrę" spotkałabyś pędzącego swoim autkiem Twojego "fundatora" kalectwa - nie przekouj mnie nawet że byłoby inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: 80.54.171.* 14.03.06, 08:45 Do kierowcy. Przyciemniane szyby naprawdę stwarzają niebezpieczeństwo.Możesz wyobrazic sobie że jesteś zatrzymującym pojazd i nie widzisz kto siedzi w samochodzie. A może ma wycelowaną lufe w twoją stronę? Pomyśl,a dopiero pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:12 Po co mu to tłumaczyć!On patrzy tylko na ciemne szyby , głośne radio,a stan techniczy samochodu zawieszenie,opony(najlepiej bardzo szerokie i oczywiście używane )to jakieś niepotrzebne dodatki do samochodu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowfca Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:03 Przykro mi, ale nie jestem dresiarzem, którego jara stary lump za 5 000 zł dla którego szczytem tuningu sa niebieskie diody na spryskiwaczach... Na samo polepszenie bezpieczeństwa wydałem więcej niż kosztuje nie jedno auto tak więc troszke nie trafiłeś swoim postem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowfca Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:00 Ale przecież z tyłu mozna mieć przyciemnione tak więc z tyłu nikt nie siądzie celując do policjanta bronią? ciekawa logika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: 80.54.171.* 14.03.06, 09:13 Dożywotnio stracić Prawo Jazdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:42 Co wy pier.... znawcy przyciemnianych szyb? Sam mam takie w swoim aucie,oczywiscie robione w autoryzowanym serwisie i z odpowiednim atestem.I nie robilem tego po to, zeby celowac z karabinu w policjanta ,ylko po to, zeby latem wnetrze auta sie nie nagrzewalo tak bardzo.Mialem kilka kontroli drogowych i jeszcze nigdy policja sie nie przyczepila do tych szyb wiec nie wiem o co taki szum. I muzyki na maxa tez nie slucham:/Wiec nie uogolniajcie prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:08 Widocznie masz przyciemnione szyby tylne, bo na przednie boczne nikt Ci nie da atestu ,a po za tym to nikt się nie zastanawia dlaczego nie można przyciemniać folią przednich szyb.To nie tylko chodzi o widoczność. Może się okazać,że Cię nie wyciągną podczas wypadku , folia jest antywłamaniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowfca Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:05 To chyba mój problem czy mnie wyciągną... bo jeśli ktoś mnie ma zmuszać do tego to tak jakby za mną chodził człowiek, który sprawdza czy właśnie nie pije alkoholu który przecież kiedyś mnie zabije jesli go używam często. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frugo Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 12:13 wiesz co Adamie, przesadziles i to grubo, czy Ty wiesz co w ogole wypisujesz za glupoty! po pierwsze to w tym poscie nie chodzi o ciemne szyby, jak chcesz o tym porozmawiac to zaluz taki post. Skoro juz tak upierasz sie przy tych szybach to musze Cie poinformowac,ze chodzi Tylko o bezpieczenstwo,a dokladniej o widocznosc (mam na mysli przednie szyby). W zyciu nie slyszalem o foli antywlamaniowej,co to za bajka!Mysloac tak jak Ty mozna swierdzic,ze jak ktos ma tylnie szyby przyciemnione to pasazerow siedzacych z tylu tez nie bedzie mozna uwolnic czy uratowac.Nie zaglebiaj sie w takie problemy,bo jak ktos jest bardzo lakleszczony w sam.i nie mozna go wyciagnac to od tego jest Straz Pozarna, ktora nawet jak jest taka koniecznosc to potnie pojadz na czesci pierwsze i zrobi z niego kabrioleta, a Ty tu wyskakujesz z szybami antywlamaniowymi-hehehe.Tak na marginesie to sa pojazdy, ktore maja wszystkie szyby ciemne,ale to juz jest przyciemniane inna technologia, sa podpalane.Takie szyby spelniaja wymogi bezpieczenstwa i sa dopuszczone do ruchy, jezeli oczywiscie sa to fabryczne szyby lub podpalone w autoryzowanej firmie. Co do pijanych kierowcow, to naprawde brak slow, musle ze to jest wada naszego spoleczenstwa,jest to wpisane w nasza kulture.byc moze Polak ma juz to w genach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:41 Najgorsze jest to że wielu z nas pozwala czasem znajomemu czy komus z rodziny wsiąść po pijaku za kółko a czasem nawet z kimś takim jechać jako pasażer - wtedy to jest tez nasza wina że nie reagujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: 80.54.171.* 14.03.06, 11:24 Ja nie mówie,że ty celujesz. Ale jest wielu innych. Wystarczy jak jeden na tysią wyceluje i i jest dramat. Prawda? I nie denerwój się. To jest dla naszego dobra.A tobie nic nie mówią ,bo może masz lekko pszyciemnione,albo nie chcą nic robić,bo im się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stop Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.man.czest.pl 14.03.06, 11:54 powinni mu zabrac prawo jazdy i zakaz jazdy samochodem i wyrobienia nowego prawka...STOP PIRATOM DROGOWYM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie chcemy miec szalencow na ulicy!!!!!!!!!!!!!!!! chcemy czuc sie bezpiecznie jadac swoim autem!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowfca Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:08 Nie słyszałem o większej bzdurze jak celowanie do policjanta dlatego że ktoś ma w aaucie przyceimnione szyby z przodu, bo po 1sze: czy gangsterzy jeżdżą samochodami rzucającymi się w oczy? a takie się rzucają akurat a po 2gie: czy to że nie ma przyciemnionych przeszkodzi mu w tym żeby wyciągnąć broń i zastrzelić kogoś? jesli ktoś tak twierdzi to jest raczej niespełna rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
anna0987 Re: Pijany kierowca spowodował wypadek 14.03.06, 11:50 kierowca nie jest bez winy, osoby które pozwoliły mu usiasc za kółko tez. Szkoda mi tego dziecka i jego rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakoo Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 13:51 Jak zwylke widac, ze najwiecej wypowiadaja sie ci, ktorzy przyciemniane szyby wiedzieli tylko z daleka. Mozna okleic szyby w specjalizujacej sie tym firmie, uzywajacej dobrej jakosci folii. Wowczas patrzac z wewn. pojazdu przy slonecznej pogodzie prawie nie widac roznicy w stosunku do 'czystej' szyby (a w foliach wlasnie glownie chodzi o przepuszczalnosc swiatla - czyli krotko mowiac widocznosc zza kierownicy). Przy zmroku jest ona dalikatnie gorsza, ale po to jest przepis regulujacy to, iz nie mozna sobie okleic calego tylu jak sie nie ma prawego lusterka. Ponadto istnieje technika, ktora pozwala na przyciemnienie takze przednich szyb, niestety rzadko stosowana, ze wzgledu na koszty. Radze sobie doczytac conieco... I jeszcze jedno: nie tylko dresy przyciemniaja szyby. Robia to takze ludzie duzo podrozujacy (szczegolnie rano i wieczorem) oraz handlowcy - aby zlodziej nie mogl zobaczyc co ma 'na pace'. Jak wiadomo, czego oczy nie widza, tego sercu nie zal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowfcy Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:03 Ale to i tak do nikogo nie przemówi... Odpowiedz Link Zgłoś
anna0987 Re: Pijany kierowca spowodował wypadek 14.03.06, 16:30 jestescie beznadziejni, ludzie przezywaja tragedie a wy p... o szybach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowfca Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 18:13 Pie.. to Ty a ja pisze o tym co jest ważniejsze dla policji z miasta Częstochowy, to jest dopiero chore, ale widać nie rozumiesz pewnego unaocznienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plecak Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:35 POwiem krótko, nie czytając wcześniejszych komentarzy, ale jak by to było moje dziecko to bym szmaciarza gołymi rękami tak skatował, żeby musieli zrobic mu testy DNA by potwierdzic jego tożsamosc. Brak mi słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 15:36 Nie chcę gdubać ale wydaje mi się że dziecko siedziało z tyłu i nie było przypięte pasami dlatego jego stan jest krytyczny.Prawdopodobnie siedziało między fotelami i poleciało do przodu.Więc wy drodzy forumowicze wyciągnijcie z tego wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~~ Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: 212.87.244.* 14.03.06, 15:49 to jest nie prawda dziecko bylo przypiete pasami. na szczeście pomoc zostala udzielona bardzo szybko, świadkami wypadku byla policja a chwile pozniej jechala karaetka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.akom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 08:35 nie chcesz to nie gdubaj (chodzi ci chyba raczej o "gdybaj"?) bo ci nie wychodzi ani pisanie ani gdubanie. Dzieciak nie nabyłby obrażeń gdyby nie trafił na takiego osła z przeciwka filozofie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 16:17 hejka to sa moj sasiedzi tak nie moze byc moj kolega ucierpiał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLEGA MAREK Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 09:39 TAK NIE MOŻE BYĆ TO MÓJ NAJLEPSZY KOLEGA JEST W MOIM WIEKU A NA DODATEK NISSAN BLUEBIRDTO NIE SPORTOWY SAMOCHÓD PIJANY KIEROWCA POWINNIEN DOSTAĆ DOŻYWOCIE NIC INNEGO.JESLI STANNIE MU SIĘ COŚ JESZCZE BARDZIEJ GROŻNEGO TO ON ODPOWIE ZA SWOJE CZYNY.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miesny Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 16:37 Dla takiego gościa to trzeba odrazu kare śmierci i do piachu. A i tak pewnie dostanie zawiasy i prawko mu zabiora na pare lat. Odbierze prawojazdy i znowu bedzie robił to samo. I tak działa polska policja, większe problemy ma poszkodowany niz sprawca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.akom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 08:38 jeśli już to nie Policja kolego bo to nie Policja wydaje wyroki w sprawach - ale widać nie bardzo się orientujesz w temacie w którym zabierasz głos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:36 wsadzic gnoja na dorzywocie nienormalny 30latek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tusia Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.man.czest.pl 14.03.06, 20:00 tez jestem za tym jak inni forumowicze zeby kolesia zamknac w pierdle i niech siedzi tam tak dlugo az mu sie odechce prowadzenia samochodu, wsiadania za kolko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.man.czest.pl 15.03.06, 13:21 jestem za tym zeby odsiedzial swoje i dlugo nie wychodzil.oczywiscie zabrac takiemu PRAWKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumo Re: Pijany kierowca spowodował wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 18:51 Mysle ze to nie jest taki zły człowiek, ,ale nic go nie usprawiedliwia ze siadł po pijanemu za kierownice nie powinien tego robic nic go z tego czynu nie usprawiedliwia Odpowiedz Link Zgłoś