Gość: Roman IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 23:34 Fatalnie, zamek się sypnał i to jeszcze w taakim momencie kiedyto finalizuje się sprzedaż zamku;). Teraz pewnie trzeba będzie zejść z ceny:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: romek Re: Zamek w Mirowie się sypie IP: *.dwlan.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 23:47 I dlatego jedynym wyjściem i ratunkiem dla jurajskich zamków jest ich sprzedaż odrestaurowanie i zachowanie dla dalszych pokoleń .Oczywiście musi on by udostempniony dla turystów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz A wczesniej sie nie sypal ?? IP: 82.160.8.* 15.04.06, 07:37 A wczesniej sie nie sypal ?? dziwne ze nagle teraz tak zaczal !!! i jak obiespieczenstwo turystow zaczeli nagle dbac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronobvious Re: Zamek w Mirowie się sypie IP: *.man.czest.pl 16.04.06, 22:59 pewnie :) zaczął się sypać gdy Lasecki chce go kupić. To prawie jak z Kulczyk parkiem w Poznaniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Zamek w Mirowie się sypie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 15:29 Wszystkie jurajskie zamki dla Laseckich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franz Re: Zamek w Mirowie się sypie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 19:28 dziwne, bo dzisiaj byłem i w Mirowie i w Bobolicach i nie zauważyłem jakiegoś tragicznego "sypania"... A co do zagospodarowania zamku w Bobolicach, to spotkany turysta chwalił to, co zauważył na miejscu, choć jak podkreślał, jak szedł z Mirowa do Bobolic to miał mieszane uczucia, jak to wszystko wygląda... nie wiem, czemu miał służyć artykuł Wyborczej... ten zamek (ruina) stoi wieki i nic nie wskazuje, by tak po prostu miał się rozsypać... Franz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronobvious Re: Zamek w Mirowie się sypie IP: *.man.czest.pl 16.04.06, 23:03 na prawdę Gazeta Wyborcza to bardzo obiektywne i bezinteresowne pismo:) pewnie pan Lasecki nie ma nic wspólnego z tym artykułem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomuś Re: Zamek w Mirowie się sypie IP: *.man.czest.pl 16.04.06, 23:05 mam nadzieje że jak się nam zacznie sypać Częstochowa to ją też pan Lasecki kupi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi_63@gazeta.pl Re: Zamek w Mirowie się sypie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 11:51 Masz rację. A poza tym jeżeli kogoś nie stać na utrzymanie zxamku w Bobolicach (lamenty na TV3 - Katowice ) to ciekawe dlaczego "kupuje?" 2 zamek w Mirowie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś