Gość: MRb3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 23:21 Czy po ukaszeniu przez kleszcza dezynfekuje sie jakos rane pomozcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: Pomocy (kleszcz) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 23:38 Jedz lepiej na pogotowie . Kleszcze przenoszą wiele grożnych chorób . Jabym pojechał Odpowiedz Link Zgłoś
lookas.prv.pl Re: Pomocy (kleszcz) 07.05.06, 23:47 Idź na pogotowie - dla świętego spokoju. Odrazu do pokoju chirurga. Pielęgniarce zajmuje to chwilę, a Ty przynajmniej spokojnie potem śpisz. ________________________ www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kelt Re: Pomocy (kleszcz) IP: *.21.pl / *.21.pl 08.05.06, 09:46 Z kleszczem do chirurga... buahahahahhaha Ludzie oni tam mają życie ratować a nie zajmować się Waszymi fobiami których się nabawiliście oglądając TV, która pierze Wam mózgi :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxs Re: Pomocy (kleszcz) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 09:55 Sprawdz czy wyjales kleszcza calego, czy wyszla cala glowa i odnoza. Jezeli byl juz napompowany to radze isc do lekarza dla swietego spokoju. Jezeli byl malutki i od razu go zauwazyles i wyjales to zdezynfekuj tylko rane. Odpowiedz Link Zgłoś
lookas.prv.pl Re: Pomocy (kleszcz) 08.05.06, 13:32 Tak, jak już wybiera się na pogotowie (bo może ma najbliżej) to niech idzie prosto do pokoju chirurga, bo tam usuwają kleszcze - i tyle w tym temacie. I jak już napisałem - nie robi tego chirurg tylko pielęgniarka... Polecam Discovery Channel - rozwija intelekt ;-) ________________________ www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pomocy (kleszcz) IP: *.com / *.venaritmo.com 08.05.06, 14:40 Nie panikujcie z tymi kleszczami. Ja nie raz miałam kleszcza, wyjełam go sama i nic mi nie jest. Ale żeby lecieć z tym zaraz na pogotowie. Oni mją tam ważniejsze sprawy na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Pomocy (kleszcz) IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 08.05.06, 18:54 Lepiej idż do lekarza nie lekceważ kleszcza. Kleszcz może przenosić boreliozę (przeczytaj osobny wątek) Odpowiedz Link Zgłoś