Gość: Marian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 19:21 Jestem gotow sie zalozyc ze dostanie w zawiasach tyle jest warte ludzkie zycie w Polsce. Przykre ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pirx Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 19:48 Nie moge w to uwierzyc, ale z tego wynika, że ten człowiek naprawde próbował mijać korek...to jest nie do pojęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dog Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:22 Jakim cudem wystrzeliły poduchy skoro nic nie chciało działać Odpowiedz Link Zgłoś
kubiss W samochodach zadziałało UFO 18.05.06, 20:29 Morderca z Radomska powinien być w tej samej celi razem z mordercą radka . Mieliby wspólne tematy o " Nadprzyrodzonych zjawiskach " w samochodach . Jednemu kierownica wypada z rąk a drugiemu auto samo wjeżdza na chodnik i z wyłączonym silnikiem gna coraz szybciej wprost na ludzi . SCIENCE FICTION w Częstochowie ..... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tim Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.com.pl / *.cn.com.pl 18.05.06, 21:15 dziewczynka z tego wypadku też jest w ciężkim stanie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 21:33 z którego wypadu?? z tego na Armi Krajowej???co jej jest:(:(:chyba bedzie ok wszysko??3 mam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o co chodzi???yoe Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 21:35 cos mi tu nie pasuje ,czy dorosły facet mogł wiechac na chodnik pędząc nim około 100 na godzine zeby ominąć korek,i jechac jeszcze po chodniku taki kawał drogi???albo zgupiał ,albo kłamie ze mu sie auto zepsuło i mu cos odwaliło albo naprawde cos z tym mercedesem jest nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakoo Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 21:40 Nie wiedzialem, ze ten model Mercedesa ma pelny elektroniczny uklad kierowniczy, ktory moze sie zablokowac. Bo nie wydaje mnie sie, zeby sie tak mogl zblokowal mechaniczny, aby uniemozliwic kierowcy skrecenie kierownica... (po wjechaniu na chodnik i ustawieniu sie rownolegle do jezdni... :/). Bajka bajka bajka, a dlaczego? Bo chodnik od ronda do tramwaju nie idzie w linii prostej!!! Swoja droga (nie ublizajac nikomu) zauwazylem, ze ok 80% takich 'wybrykow' powoduja w czewie kierowcy z rejestracjami SKL lub ERA... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genia SKL i SCZ powinny mieć zakaz wjazdu do cz-wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:46 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 13:52 To prawda- o kierowcach z rejestracją SKL.Nie sądzę żeby to był przypadek.Uważam że należałoby sprawdzić jak są szkoleni przyszli kierowcy w kłobuckich szkołach jazdy, bo z własnej obserwacji wiem, że instruktorzy z jednej z nich nie powinni mieć prawa jazdy, a co dopiero uczyć jazdy innych.W czasie zimy zaobserwowałam taki przypadek.Samochód nauki jazdy z rejestracją SKL parkował w poprzek ulicy Loretańskiej - obok Liceum Ekonomicznego,tym samym zamykając jej światło całkowicie,ponieważ zaspy śnieżne zwężały ją o połowę.Czego nauczył się kursant siedzący za kierownicą? Że jest panem jezdni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Zgrywa głupa, to najlepsza obrona w naszych sądach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 23:51 Facet dobrze wie co mu grozi,a swoją drogą to zagadka co mu tak odbiło ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Zgrywa głupa, to najlepsza obrona w naszych s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 00:31 kasa mu odbiła, przecież jest waznym biznesmenem, i jak od kilku miesięcy znajomy mieszkający w bloku gdzie okna wychodzą na ulice stwierdził, ze to nie pierwszy raz , zawsze kiedy było korek-4--7aut to dla tego idioty było o 7 za dużo ,a on nigdy nie miał czasu czekac i w ten sposób omijał "korek" i za kazdym razem robił tak samo- po chodniku- jestem pewien że dostanie w zawiasach, bo jak ma kase to i znajdzie dobrego ukladowego prawnika-tamten znajdzie układowego .... i jak to u nas w czewie bywa państwo w państwie rządzi si swoimi prawami.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 06:59 Skoro to taki znany biznesmen to chodżmy wszyscy na rozprawę w sądzie. Zmusić sąd do wydania surowego wyroku. W drodze odszkodowania za poniesione obrażenia zabrać kretynowi całą kasę. W S Z Y S T K O !!!! Niech inni przed takim wypadkiem zaczną myśleć a nie po. A co do tych SKL-ów i ERA to fakt. Zachowują się na jezdni jak święte krowy co lezą do zielonego i na nic nie patrzą.Jak widzę SKL jadąc za nim to automatycznie zdejmuję nogę z gazu bo nigdy nie wiadomo co wymyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flood Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.euronet.net.pl 19.05.06, 07:29 oczywiscie - wyprowadziliscie i udowodniliscie swietna teze!:) Proponuje nie wpuszczac w granice miasta samochodow z ERA i SKL. Co ja teraz biedny zrobie??? mialem jutro jechac do czestochowy do rodziny ale boje sie, ze czestochowianie wyciagna mnie na skrzyzowaniu z samochodu i zlinczuja...., za rejestracje!!!!:) zalosne...... a nie przyszlo wam do glowy, ze kazdy kierowca czuje sie w obcym miesice mniej pewnie niz u siebie? A debilow nie brakuje nawet - co moze wydac sie wam nieprawdopodobne - z rejestracjami czestochowskimi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 08:02 Mieszkam w Czwie od 14 lat a teraz jezdze na ERA-ach....Mnie też byscie nie wpuścili do miasta?Odbija Wam...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flood Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.euronet.net.pl 19.05.06, 10:20 czem predzej zmien na czestochowskie bo niebawem zawisniesz na pierwszej lepszej latarnii przy czestochowskiej drodze:) paranoja - jeszcze EPJ! - czekam na dalsze propozycje!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Do rejestracji ERA dorzuciłbym jeszcze EPJ IP: *.czest.enion.pl 19.05.06, 08:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Zwykły bandyta IP: *.czest.enion.pl 19.05.06, 07:42 To jest zwykły bandyta , z pewnością pędził swoim mercem prowadząc roamowę telefoniczną i zagapił się. Wjechał na chodnik i zmasakrował tylu ludzi. Powinien zgnic w wiezieniu. Z relacji prasowych wynika że próbował uciekać więc dziwię się że prokuratura go wypuściła.Pewnie ma tam kolesi. Ale Z. Ziobro i ich znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator To on jeszcze nie siedzi? Skandal !!!!!! IP: *.czest.enion.pl 19.05.06, 08:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzulu co jest z tymi kierowcami?? IP: *.filg.uj.edu.pl 19.05.06, 09:27 co sie dzieje w tej czwie. nie ma mnie dwa tygodnie a tu kolejna ofiara kierowcy. czy juz tam sie calkiem poprzewracalo, ja pie(...)le opanujecie sie panowie bo niedlugo papieza przejedziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowijka to sprawny czy nie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:44 "....była na tyle sprawny..." to sprawny byl ten samochód czy nie do końca. Dla mnie to niezwykle istotne. Bo zdanie ze był na tyle sprawny ze doswiadczony kierowca mógł go zatrzymać sugeruje ze był uszkodzony do tego stopnia ze spanikowany kierowca nie był w stanie nad nim zapanowac. Nadal pozostaje kwestia dlaczego jechał chodnikiem?? No i czy wykryto w jego organizmie jakieś "nienaturalne" substancje. Chyba że coś przegapiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Atomek Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.net / *.flatpla.net 19.05.06, 13:32 Dla mnie tłumaczenia kierowcy są bez sensu. Nawet jeśli by zawiodły hamulce to mógł zawsze hamowac ręcznym. Gość po prostu chce się za wszelką cenę wywinąć od odpowiedzianośći. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks... zawsze widząc rejestrację ERA przed swoim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 13:47 autem zwiększam odstęp pomiędzy samochodami i biorę dużą poprawkę na zachowanie kierowcy podczas jego jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flood Re: zawsze widząc rejestrację ERA przed swoim IP: *.euronet.net.pl 19.05.06, 14:50 zakladalem, ze takie bzdury moze napisac jedna osoba ale widze, ze to przypadlosc wielu czestochowian...:) bron Boze nie przyjezdzaj nigdy do Radomska bo od nadmiaru rejestracji z ERA zglupiejesz do reszty:) naprawde jestescie bardzo specyficzna spolecznoscia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 14:10 Dla tych co nie wiedzą jak są samochody zbudowane - w takim Mercedesie wiekszość rzeczy sterowana jest elektronicznie. Nie wiem czy układ kierowniczy tez - ale to prawdopodobne. Gaz - pewnie jest elektroniczny. Hamulec też. Nawet gdyby działał hamulec ręczny - spróbujcie sobie dodać gazu na maxa i zahamować ręcznym. Koła tylne się zablokują a samochód dalej będzie jechał (szczególnie przy mocnych silnikach). Każda elektronika może się popsuć. Nie bronie tego kierowcy - bo nie wierze, że mogło się wszystko na raz zepsuć i nie mógł skręcać. Jak by tak było to by nie uciekał! Pisze to tylko, dla zastanowienia się nad iloscią elektroniki w samochodzie - czasem moze cos nawalić. Słyszałem o zdarzeniu we francji - facet dzwoni do serwisu Renault i mówi ze właśnie jedzie 170 km/h autostradą i nie moze zahamować bo nie moze wyłączyć tempomatu - system sie zawiesił i tyle..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: 82.160.135.* 19.05.06, 14:25 ah te windowsy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakoo Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 15:22 Marcinie, jestem pewnien, ze gaz w tej klasie samochodu jest jak najbardziej elektroniczny, ale hamulec z pewnoscia nie. A skad tak wnioskuje? Bo nawet w flagowej S klasie sa tylko elektoniczne spowalniacze a nie hamulce. Inzynierowie nie stworzyli jeszcze na tyle malego i silnego serwomechanizmu aby mogl wychamowac szybko prawe 2 tonowe auto, zatem uklad hamulcowy na bank mechaniczny. Z zaciagnieciem recznego tez nie trafiles. Po 1. w autach tej klasy z tylu sa hamulce tarczowe, wiec maja wieksza skutecznosc hamowania, a po 2. Mercedesy te maja naped na tyl, wiec recznym blokujesz napedzana os, wiec nie ma mozliwosci 'wleczenia' za soba tylu. Swoja droga zastanawiam sie nad sensem oddania przypuszczalnie powaznie zepsutego mesia do autoryzowanego serwisu. Rozumiem, ze policja moze nie miec mozliwosci zbadania auta w inny sposob, poza tym technicy z autoryzowanego serwisu sa lepiej zaznajomieni z autem, ale przeciez mogli zataic faktyczny stan, aby nie psuc wizerunku marki! Juz widze ten spadek sprzedazy jakby cos takiego wyszlo na jaw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Rekonstrukcja wydarzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 14:33 Po pierwsze, nie było czegoś takiego jak "uszkodzenie elektroniki". Rzeczoznawcy udowodnili ponad wszelką wątpliwość, że samochód był sprawny. Nie powtarzajcie więc w kółko tych głupot zmyślonych przez kierowcę-mordercę. Powód jego zachowania był prosty. Przyjechał do Częstochowy załatwić kilka spraw. Jako przedsiębiorca jest bardzo zabiegany, więc perspektywa stania w kolejnym korku wyprowadziła go z równowagi. W ciągu 20 minut od wjazdu do miasta przejechał raptem przez kilka skrzyżowań. Nie wytrzymał. Stojąc w korku na Jana Pawła II gwałtownie ruszył, skręcił na chodnik i wdepnął "gaz do dechy". Trochę mu ulżyło, ale emocje pozostały. Zobaczył, że ten pomysł wybawił go z oczekiwania w korku. Nie zmiejsza jednak prędkości. Z wyjącym silnikiem przejeżdża po pasach i dalej chodnikiem. Chce za skrzyżowaniem zjechać z powrotem na jezdnię. Niestety, prędkość zbyt duża i traci panowanie nad kierownicą. Potrąca ludzi i uderza w słup. Szok i nagłe otrzeźwienie. Chce uciakać. Ludzie jednak blokują mu drzwi. Przyjeżdża policja... Odpowiedz Link Zgłoś
ktbb Re: Rekonstrukcja wydarzeń 19.05.06, 15:32 Zabrać prawo jazdy NA ZAWSZE. Widać, że rozumu brak do poruszania się z innymi ludźmi po drogach. A za zabicie człowieka - Sąd niech zdecyduje, oby był to Sąd sprawiedliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Rekonstrukcja wydarzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 17:27 Byłem dziś w Al.J.P.II i stwierdziłem, ze kierowca nie mógł jechać chodnikiem od ronda dlatego, ze tam po drodze stoja słupki w chodniku, a nastepnie przed wjaduktem kolejowym na wysokości ul. Wilsona jest nasyp więc tam by nie podjechał. Natomiast za widuktem jest odcinek gdzie na zieleńcu były ślady kół samochodu, tak jakby ktoś przez niego przejechał, krawężnik jest tam takze niski. Dziwi mnie tłumaczenie kierowcy, ze niemógł skręcić w bok z chodnika bo mu się zablokowała kierownica, ponieważ chodnik który tam biegnie nie jest prosty lecz biegnie lekkim łukiem. Ponadto musiał przeciez jakoś ominąć przystanek i stojąca tam wiatę.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Rekonstrukcja wydarzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 17:41 dokladnie, wczoraj specjalnie przechodzac zatrzymalem sie w tamtym miejscu, są slady kół na trawie, kawałek dalej wiata (jak ją mógł ominąć?) poza tym tak jak mowisz chodnik nie biegnie zupełnie prosto... Jesli kierowca tlumaczy sie, ze zablokowaly mu sie wszystkie mechanizmy to jest w bledzie albo klamie-poza tym po przekreceniu i wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki wlacza sie blokada kierownicy. Poza tym zawsze mozna wyhamowac skrzynia biegow-na takim odcinku z pewnoscia zatrzymalby samochod, bo to conajmniej 200-300 metrow! Rowniez z tego co sie orientuje w mercedesie c jakim jechal kierowca hamulec reczny jest zwykly, na lince, a nie elektroniczny. Tak wiec tlumaczenie kierowcy, ze nie dzialalo ZUPELNIE NIC to bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosiA Re: Rekonstrukcja wydarzeń IP: *.parkitka.prenet.pl 20.05.06, 20:15 kierowca powinien odpowadac nie za spowodowanie wypadku tylko za zabójstwo i próbę wielokrotnego zabójstwa. To jedyna metoda na szaleńców za kółkiem Odpowiedz Link Zgłoś