Dodaj do ulubionych

Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radomska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 19:21
Jestem gotow sie zalozyc ze dostanie w zawiasach tyle jest warte ludzkie zycie
w Polsce. Przykre ale prawdziwe.
Obserwuj wątek
    • toberson Re:Wiecej Policji w miescie 18.05.06, 19:41
    • Gość: pirx Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 19:48
      Nie moge w to uwierzyc, ale z tego wynika, że ten człowiek naprawde próbował
      mijać korek...to jest nie do pojęcia...
    • Gość: Dog Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:22
      Jakim cudem wystrzeliły poduchy skoro nic nie chciało działać
      • kubiss W samochodach zadziałało UFO 18.05.06, 20:29
        Morderca z Radomska powinien być w tej samej celi razem z mordercą radka .
        Mieliby wspólne tematy o " Nadprzyrodzonych zjawiskach " w samochodach .
        Jednemu kierownica wypada z rąk a drugiemu auto samo wjeżdza na chodnik i z
        wyłączonym silnikiem gna coraz szybciej wprost na ludzi .
        SCIENCE FICTION w Częstochowie ..... :-)
    • Gość: tim Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.com.pl / *.cn.com.pl 18.05.06, 21:15
      dziewczynka z tego wypadku też jest w ciężkim stanie.....
      • Gość: smutny Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 21:33
        z którego wypadu?? z tego na Armi Krajowej???co jej jest:(:(:chyba bedzie ok
        wszysko??3 mam kciuki
    • Gość: o co chodzi???yoe Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 21:35
      cos mi tu nie pasuje ,czy dorosły facet mogł wiechac na chodnik pędząc nim
      około 100 na godzine zeby ominąć korek,i jechac jeszcze po chodniku taki kawał
      drogi???albo zgupiał ,albo kłamie ze mu sie auto zepsuło i mu cos odwaliło albo
      naprawde cos z tym mercedesem jest nie tak
    • Gość: Krakoo Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 21:40
      Nie wiedzialem, ze ten model Mercedesa ma pelny elektroniczny uklad
      kierowniczy, ktory moze sie zablokowac. Bo nie wydaje mnie sie, zeby sie tak
      mogl zblokowal mechaniczny, aby uniemozliwic kierowcy skrecenie kierownica...
      (po wjechaniu na chodnik i ustawieniu sie rownolegle do jezdni... :/).
      Bajka bajka bajka, a dlaczego? Bo chodnik od ronda do tramwaju nie idzie w
      linii prostej!!!
      Swoja droga (nie ublizajac nikomu) zauwazylem, ze ok 80% takich 'wybrykow'
      powoduja w czewie kierowcy z rejestracjami SKL lub ERA... :/
      • Gość: genia SKL i SCZ powinny mieć zakaz wjazdu do cz-wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:46
        jw
      • Gość: Ewa Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 13:52
        To prawda- o kierowcach z rejestracją SKL.Nie sądzę żeby to był
        przypadek.Uważam że należałoby sprawdzić jak są szkoleni przyszli kierowcy w
        kłobuckich szkołach jazdy, bo z własnej obserwacji wiem, że instruktorzy z
        jednej z nich nie powinni mieć prawa jazdy, a co dopiero uczyć jazdy innych.W
        czasie zimy zaobserwowałam taki przypadek.Samochód nauki jazdy z rejestracją
        SKL parkował w poprzek ulicy Loretańskiej - obok Liceum Ekonomicznego,tym samym
        zamykając jej światło całkowicie,ponieważ zaspy śnieżne zwężały ją o
        połowę.Czego nauczył się kursant siedzący za kierownicą? Że jest panem jezdni?
    • Gość: pik Zgrywa głupa, to najlepsza obrona w naszych sądach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 23:51
      Facet dobrze wie co mu grozi,a swoją drogą to zagadka co mu tak odbiło ?
      • Gość: zigi Re: Zgrywa głupa, to najlepsza obrona w naszych s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 00:31
        kasa mu odbiła, przecież jest waznym biznesmenem, i jak od kilku miesięcy
        znajomy mieszkający w bloku gdzie okna wychodzą na ulice stwierdził, ze to nie
        pierwszy raz , zawsze kiedy było korek-4--7aut to dla tego idioty było o 7 za
        dużo ,a on nigdy nie miał czasu czekac i w ten sposób omijał "korek" i za
        kazdym razem robił tak samo- po chodniku- jestem pewien że dostanie w
        zawiasach, bo jak ma kase to i znajdzie dobrego ukladowego prawnika-tamten
        znajdzie układowego .... i jak to u nas w czewie bywa państwo w państwie
        rządzi si swoimi prawami....
    • Gość: EWA Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 06:59
      Skoro to taki znany biznesmen to chodżmy wszyscy na rozprawę w sądzie. Zmusić
      sąd do wydania surowego wyroku. W drodze odszkodowania za poniesione obrażenia
      zabrać kretynowi całą kasę. W S Z Y S T K O !!!! Niech inni przed takim
      wypadkiem zaczną myśleć a nie po. A co do tych SKL-ów i ERA to fakt.
      Zachowują się na jezdni jak święte krowy co lezą do zielonego i na nic nie
      patrzą.Jak widzę SKL jadąc za nim to automatycznie zdejmuję nogę z gazu bo
      nigdy nie wiadomo co wymyśli.
      • Gość: flood Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.euronet.net.pl 19.05.06, 07:29
        oczywiscie - wyprowadziliscie i udowodniliscie swietna teze!:)
        Proponuje nie wpuszczac w granice miasta samochodow z ERA i SKL. Co ja teraz
        biedny zrobie??? mialem jutro jechac do czestochowy do rodziny ale boje sie, ze
        czestochowianie wyciagna mnie na skrzyzowaniu z samochodu i zlinczuja...., za
        rejestracje!!!!:)
        zalosne......

a nie przyszlo wam do glowy, ze kazdy kierowca czuje sie w obcym miesice mniej
        pewnie niz u siebie? A debilow nie brakuje nawet - co moze wydac sie wam
        nieprawdopodobne - z rejestracjami czestochowskimi??
      • Gość: bolo Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 08:02
        Mieszkam w Czwie od 14 lat a teraz jezdze na ERA-ach....Mnie też byscie nie
        wpuścili do miasta?Odbija Wam...:)
        • Gość: flood Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.euronet.net.pl 19.05.06, 10:20
          czem predzej zmien na czestochowskie bo niebawem zawisniesz na pierwszej lepszej
          latarnii przy czestochowskiej drodze:)

paranoja - jeszcze EPJ! - czekam na dalsze propozycje!:)
      • Gość: Kierowca Do rejestracji ERA dorzuciłbym jeszcze EPJ IP: *.czest.enion.pl 19.05.06, 08:38
    • Gość: Kot Zwykły bandyta IP: *.czest.enion.pl 19.05.06, 07:42
      To jest zwykły bandyta , z pewnością pędził swoim mercem prowadząc roamowę
      telefoniczną i zagapił się. Wjechał na chodnik i zmasakrował tylu ludzi.
      Powinien zgnic w wiezieniu. Z relacji prasowych wynika że próbował uciekać więc
      dziwię się że prokuratura go wypuściła.Pewnie ma tam kolesi. Ale Z. Ziobro i
      ich znajdzie.
    • Gość: Obserwator To on jeszcze nie siedzi? Skandal !!!!!! IP: *.czest.enion.pl 19.05.06, 08:35
    • Gość: rzulu co jest z tymi kierowcami?? IP: *.filg.uj.edu.pl 19.05.06, 09:27
      co sie dzieje w tej czwie. nie ma mnie dwa tygodnie a tu kolejna ofiara
      kierowcy. czy juz tam sie calkiem poprzewracalo, ja pie(...)le opanujecie sie
      panowie bo niedlugo papieza przejedziecie.
    • Gość: Nowijka to sprawny czy nie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:44
      "....była na tyle sprawny..." to sprawny byl ten samochód czy nie do końca. Dla
      mnie to niezwykle istotne. Bo zdanie ze był na tyle sprawny ze doswiadczony
      kierowca mógł go zatrzymać sugeruje ze był uszkodzony do tego stopnia ze
      spanikowany kierowca nie był w stanie nad nim zapanowac.
      Nadal pozostaje kwestia dlaczego jechał chodnikiem?? No i czy wykryto w jego
      organizmie jakieś "nienaturalne" substancje. Chyba że coś przegapiłam.
    • Gość: Tomek Atomek Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.net / *.flatpla.net 19.05.06, 13:32
      Dla mnie tłumaczenia kierowcy są bez sensu.
      Nawet jeśli by zawiodły hamulce to mógł zawsze hamowac ręcznym.
      Gość po prostu chce się za wszelką cenę wywinąć od odpowiedzianośći.
    • Gość: maks... zawsze widząc rejestrację ERA przed swoim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 13:47
      autem zwiększam odstęp pomiędzy samochodami i biorę dużą poprawkę na zachowanie
      kierowcy podczas jego jazdy.
      • Gość: flood Re: zawsze widząc rejestrację ERA przed swoim IP: *.euronet.net.pl 19.05.06, 14:50
        zakladalem, ze takie bzdury moze napisac jedna osoba ale widze, ze to
        przypadlosc wielu czestochowian...:) bron Boze nie przyjezdzaj nigdy do Radomska
        bo od nadmiaru rejestracji z ERA zglupiejesz do reszty:)
        naprawde jestescie bardzo specyficzna spolecznoscia:)
    • Gość: Marcin Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 14:10
      Dla tych co nie wiedzą jak są samochody zbudowane - w takim Mercedesie wiekszość
      rzeczy sterowana jest elektronicznie. Nie wiem czy układ kierowniczy tez - ale
      to prawdopodobne. Gaz - pewnie jest elektroniczny. Hamulec też. Nawet gdyby
      działał hamulec ręczny - spróbujcie sobie dodać gazu na maxa i zahamować
      ręcznym. Koła tylne się zablokują a samochód dalej będzie jechał (szczególnie
      przy mocnych silnikach). Każda elektronika może się popsuć. Nie bronie tego
      kierowcy - bo nie wierze, że mogło się wszystko na raz zepsuć i nie mógł
      skręcać. Jak by tak było to by nie uciekał! Pisze to tylko, dla zastanowienia
      się nad iloscią elektroniki w samochodzie - czasem moze cos nawalić. Słyszałem o
      zdarzeniu we francji - facet dzwoni do serwisu Renault i mówi ze właśnie jedzie
      170 km/h autostradą i nie moze zahamować bo nie moze wyłączyć tempomatu - system
      sie zawiesił i tyle.....
      • Gość: m Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: 82.160.135.* 19.05.06, 14:25
        ah te windowsy ;)
      • Gość: Krakoo Re: Będzie wniosek o areszt dla kierowcy z Radoms IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 15:22
        Marcinie, jestem pewnien, ze gaz w tej klasie samochodu jest jak najbardziej
        elektroniczny, ale hamulec z pewnoscia nie. A skad tak wnioskuje? Bo nawet w
        flagowej S klasie sa tylko elektoniczne spowalniacze a nie hamulce.
        Inzynierowie nie stworzyli jeszcze na tyle malego i silnego serwomechanizmu aby
        mogl wychamowac szybko prawe 2 tonowe auto, zatem uklad hamulcowy na bank
        mechaniczny.
        Z zaciagnieciem recznego tez nie trafiles. Po 1. w autach tej klasy z tylu sa
        hamulce tarczowe, wiec maja wieksza skutecznosc hamowania, a po 2. Mercedesy te
        maja naped na tyl, wiec recznym blokujesz napedzana os, wiec nie ma
        mozliwosci 'wleczenia' za soba tylu.

Swoja droga zastanawiam sie nad sensem oddania przypuszczalnie powaznie
        zepsutego mesia do autoryzowanego serwisu. Rozumiem, ze policja moze nie miec
        mozliwosci zbadania auta w inny sposob, poza tym technicy z autoryzowanego
        serwisu sa lepiej zaznajomieni z autem, ale przeciez mogli zataic faktyczny
        stan, aby nie psuc wizerunku marki! Juz widze ten spadek sprzedazy jakby cos
        takiego wyszlo na jaw...
    • Gość: alfa Rekonstrukcja wydarzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 14:33
      Po pierwsze, nie było czegoś takiego jak "uszkodzenie elektroniki".
      Rzeczoznawcy udowodnili ponad wszelką wątpliwość, że samochód był sprawny. Nie
      powtarzajcie więc w kółko tych głupot zmyślonych przez kierowcę-mordercę.

Powód jego zachowania był prosty. Przyjechał do Częstochowy załatwić kilka
      spraw. Jako przedsiębiorca jest bardzo zabiegany, więc perspektywa stania w
      kolejnym korku wyprowadziła go z równowagi. W ciągu 20 minut od wjazdu do
      miasta przejechał raptem przez kilka skrzyżowań. Nie wytrzymał. Stojąc w korku
      na Jana Pawła II gwałtownie ruszył, skręcił na chodnik i wdepnął "gaz do
      dechy". Trochę mu ulżyło, ale emocje pozostały. Zobaczył, że ten pomysł wybawił
      go z oczekiwania w korku. Nie zmiejsza jednak prędkości. Z wyjącym silnikiem
      przejeżdża po pasach i dalej chodnikiem. Chce za skrzyżowaniem zjechać z
      powrotem na jezdnię. Niestety, prędkość zbyt duża i traci panowanie nad
      kierownicą. Potrąca ludzi i uderza w słup. Szok i nagłe otrzeźwienie. Chce
      uciakać. Ludzie jednak blokują mu drzwi. Przyjeżdża policja...
      • ktbb Re: Rekonstrukcja wydarzeń 19.05.06, 15:32
        Zabrać prawo jazdy NA ZAWSZE. Widać, że rozumu brak do poruszania się z innymi
        ludźmi po drogach.
        A za zabicie człowieka - Sąd niech zdecyduje, oby był to Sąd sprawiedliwy.
        • Gość: ciekawy Re: Rekonstrukcja wydarzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 17:27
          Byłem dziś w Al.J.P.II i stwierdziłem, ze kierowca nie mógł jechać chodnikiem
          od ronda dlatego, ze tam po drodze stoja słupki w chodniku, a nastepnie przed
          wjaduktem kolejowym na wysokości ul. Wilsona jest nasyp więc tam by nie
          podjechał. Natomiast za widuktem jest odcinek gdzie na zieleńcu były ślady kół
          samochodu, tak jakby ktoś przez niego przejechał, krawężnik jest tam takze
          niski. Dziwi mnie tłumaczenie kierowcy, ze niemógł skręcić w bok z chodnika bo
          mu się zablokowała kierownica, ponieważ chodnik który tam biegnie nie jest
          prosty lecz biegnie lekkim łukiem. Ponadto musiał przeciez jakoś ominąć
          przystanek i stojąca tam wiatę.?
          • Gość: d Re: Rekonstrukcja wydarzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 17:41
            dokladnie, wczoraj specjalnie przechodzac zatrzymalem sie w tamtym miejscu, są
            slady kół na trawie, kawałek dalej wiata (jak ją mógł ominąć?) poza tym tak jak
            mowisz chodnik nie biegnie zupełnie prosto... Jesli kierowca tlumaczy sie, ze
            zablokowaly mu sie wszystkie mechanizmy to jest w bledzie albo klamie-poza tym
            po przekreceniu i wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki wlacza sie blokada
            kierownicy. Poza tym zawsze mozna wyhamowac skrzynia biegow-na takim odcinku z
            pewnoscia zatrzymalby samochod, bo to conajmniej 200-300 metrow! Rowniez z tego
            co sie orientuje w mercedesie c jakim jechal kierowca hamulec reczny jest
            zwykly, na lince, a nie elektroniczny. Tak wiec tlumaczenie kierowcy, ze nie
            dzialalo ZUPELNIE NIC to bzdura.
            • Gość: małgosiA Re: Rekonstrukcja wydarzeń IP: *.parkitka.prenet.pl 20.05.06, 20:15
              kierowca powinien odpowadac nie za spowodowanie wypadku tylko za zabójstwo i
              próbę wielokrotnego zabójstwa. To jedyna metoda na szaleńców za kółkiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka