Dodaj do ulubionych

Ile dać w kopercie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 16:08
We wrześniu idę na dwa wesela.
Pierwsze u kolegi, a drugie u kuzyna.
Ile włożyć do koperty dla kuzyna, a ile dla kolegi?
Nie chcę kupować prezentów. Pieniądze bardziej im się przydadzą.Kupia sobie
za nie co będą chcieli.
Obserwuj wątek
    • Gość: domino Re: Ile dać w kopercie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 16:41
      Nikt nic nie wie. Czeski film...
      • wyrafinowana Re: Ile dać w kopercie? 05.06.06, 16:49
        Radzę Ci abyś się dyskrytnie dopytał ile płacą za jedzenie od osoby, i w
        zależności od tego czy idziesz sam czy z kimś pokryć koszt jedzenia i dołożyć
        coś od siebie (tak sobie myślę że minium dołożyć 50 zl)!!! Zarówno przyjacielowi
        jak i kuzynowi:) Pozdrawiam i dobrej zabawy:)
        • Gość: frugo Re: Ile dać w kopercie? IP: 212.160.86.* 05.06.06, 17:11
          ja idac do kolegi czy kuzyna daje 300zl. czy to duzo czy malo,ciezko wyczuc,
          chyba wyposrodkowana suma-ani duzo ani malo. kazdy daje na ile go stac, ale
          nieraz ludziska przesadzaja, kupuja prezant za 40zeta i mysla ze jest ok.
          daj im po 300 i bedzie luz, a jak za duzo dla ciebie to 200 i tez powinno
          styknac.Jezeli nie narzekasz na brak gotowki i masz gest mozesz rzucic nawet
          500. udanej zabawy...
    • Gość: domino Re: Ile dać w kopercie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 17:41
      Znajomi opowiadali, że dostawali nawet puste koperty od gości, ale to już jest
      szczyt chamstwa. Tak robią tylko świnie, które przychodzą się najeść i pobawić
      za free.
      Z kasą mam tak średnio na jeża... Idę z dziewczyną, więc będę się szykował tak
      na 300 lub 400 zł max. Troszkę ciężko będzie bo jak wiadomo idą wakacje i
      należłoby gdzieś wyjechać i odpocząć trochę od pracy.
      • gulonn Re: Ile dać w kopercie? 05.06.06, 17:42
        zalezy na ile Cie stac. Ja ide na wesele i daje prezent o wartosci od 100 do
        200zl. Nie wszystkich stac na wywalenie 300-400 zl :/ no sory... to duzo
        • Gość: Marecky Re: Ile dać w kopercie? IP: *.nso.pl 05.06.06, 17:47
          wedlug mnie to zalezy od tego ile zarabiasz oraz jak blisko jestescie z kuzynem
          czy kumplem. Wiadomo ze nie raz z kims z rodziny ludzie widuja sie tylko na
          weselach lub co gorsza na pogrzebach a na codzien ani widu ani slychu. Jesli
          chodzi o kumpla to to samo, jesli super a nawet przyjaciel to wiecej, jesli
          idziesz bo nie wypadalo odmowic to mniej. Powodzenia
        • Gość: xxx Re: Ile dać w kopercie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 17:52
          bez obrazy ale jak Cię nie stać to siedź w domu, taka jest prawda, 300 zł było
          w "modzie" parę lat temu, myslę że 400 zł to dobra cena i mówię to zarówno jako
          osoba która miała niedawno wesele jak i uczestnicząca dość często w weselach,
          prezenty są do bani, często się powtarzają, jak młodzi będą mieli ochotę to
          sami sobie coś kupią. Nie jestem osobą zamożną ale bez 400 zł się nie pokazuję,
          pewnie jeszcze nie miałeś wesela i nie wiesz ile wszystko kosztuje...
          • Gość: miki Re: Ile dać w kopercie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 17:55
            ja mialam wesele 2 lata temu i wtedy znajomi dawali po 300 zl a rodzina 300 -
            400 (malao kto). Tak wiec mysle ze idac dzis jako kuzyn( z osoba towarzyszaca)
            400 powinno wystarczyc...ja tyle daje kuzynowi w lipcu.
          • Gość: domino Re: Ile dać w kopercie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 17:56
            Więc bez obrazy, ale jak się nie ma kasy to się wesela nie robi i nie narzeka
            że tyle wszytko kosztuje, tylko przygotowuje imprezę dla najbliższej rodziny i
            kilku znajomych, a wtedy koszty maleją...
            • Gość: xxx Re: Ile dać w kopercie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 18:06
              wesela nie robiłam dla zysku tylko dla dobrej zabawy i wspomnień, cały "czepek"
              oddałam po weselu dla zaespołu, kucharek, opłata za salę itp. ale impreza była
              przednia i wspomnienia super, więc nie osądzaj, jeżeli z góry wiesz ile możesz
              przeznaczyć na te wesela (czyli na ile Cię stać)to po co to pytanie na forum i
              zawracanie ludziom głowy. To była tylko moja rada, jeżeli bym miała kupić komuś
              prezent za 100-200 zł to wolałabym siedzieć w domu.
              • Gość: domino Re: Ile dać w kopercie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 18:16
                Skoro zawracam Ci głowe to nie odpowiadaj na moje posty...
                Taka jest moja rada.
        • Gość: domino Re: Ile dać w kopercie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 17:53
          No ja właśnie się zastanawiam czy tyle dać, bo jakby nie było to dwa weselicha
          w jednym miesiącu mnie trochę szarpną po kieszeni, jeszcze muszę jakieś buty i
          koszule kupić. Gajer na szczęście mam.
          Ogólnie to chciałem się zorientować ile ludzie dają...
          • wyrafinowana Re: Ile dać w kopercie? 05.06.06, 17:55
            Weź pod uwagę jeszcze to, że kwiaty też są pewnym wydatkiem, być może jeszcze
            dojazd na wesele albo ewentualnie nocleg może wchodzić w grę.
            • Gość: frugo Re: Ile dać w kopercie? IP: 212.160.86.* 05.06.06, 19:57
              nie narzekaj! co ja mam powiedziec, juz niedlugo mam dwa wesela i tak na jednym
              jak i drugim bede swiadkiem.U brata mysle dac (wstepnie) tysiaka, na drugim u
              kumpla jeszcze nie wiem,ale chyba 500-700zl i tez sie zastanawiam ile sie daje
              jako swiadek bo jeszcze nie mialem okazji nim byc,nie wiem czy to nie za malo.
              Kurcze musze juz myslec o odkladaniu kasiatka. jezeli chodzi o kwiaty i
              transport to juz pikus, gorzej moze byc z osoba towarzyszaca, bo nie moge sie
              zdecydowac,a moze poznam do tego czasu kogos ciekawego, hmm.. kto to wie:)
    • Gość: ella Re: Ile dać w kopercie? IP: 87.239.176.* 05.06.06, 20:13
      W tamtym roku byłam na weselu u koleżanki z grupy dałam 300zł., rodzinie to
      pewnie koło 500 zł. by wypadało dać. Z drugiej strony jeśli nie pracujesz, czy
      nie masz za bardzo kasy to chyba nikt się nie obrazi jak dasz nieco mniej. Pzdr!
      • Gość: Agata Re: Ile dać w kopercie? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.06.06, 21:37
        A ja dalam kuzynowi 500 Euro niewiem czy to nie za malo .
        • Gość: Malowany Ptak Re: Ile dać w kopercie? IP: *.man.czest.pl 05.06.06, 23:53
          oczywiście, ze za mało, 1000 euro to minimum, propounuje, zebyś dołożyła im
          teraz te brakujące 500 euro,
          pozdrawiam
    • lopezmiki Re: Ile dać w kopercie? 05.06.06, 22:05
      Zawsze daje forse z gier handlowych,ostatnio z Monopoly.
      • lopezmiki Re: Ile dać w kopercie? 05.06.06, 22:05
        Acha zapomnialem dodac ze najwieksze nominaly.
        • Gość: ;;;; Re: Ile dać w kopercie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 22:20
          przewaznie wesele wychodzi ok 200 zł od osoby wiec jesli idzie sie z osobą
          towarzyszacą to 400 zł to minimum zeby chociaz młodym sie troche zwróciło a jak
          masz dac 100 zł czy kupic posciel za 30 zł to lepiej siedz w domu
          • Gość: namiętny Marian Re: Ile dać w kopercie? IP: *.icpnet.pl 05.06.06, 22:56
            najlepiej daj bony do reala i ulotkę jakąś
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka