Dodaj do ulubionych

Prezent na wesele

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 17:22
Może macie jakis pomysł - wybieram sie na wesele wiek Pary młodej to 22
lata, oprócz pieniązków chciałabym dać jakiś prezent na nowe mieszkanie, coś
praktycznego i przydatnego.... :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Oi Re: Prezent na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 17:29
      Moga byc meble do kuchni ;)
      • Gość: Przemo Re: Prezent na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 17:30
        Kiepska sprawa bo jak panna mloda jest wybredna to cokolwiek nie kupisz to
        bedzie piekny usmiech i szczere podziekowanie a pozniej na twoj przyjazd
        wyciagane i odkurzane na pokaz:)
        • Gość: Tomek Re: Prezent na wesele IP: *.57.jawnet.pl 10.06.06, 11:30
          Obraz wykluczony ! Skad ja znam szukanie miejsca na powieszenie totalnego kiczu
          tak żeby go nikt nie zauważył bo pasowałoby, zeby ze 20 lat powisiał. Naprawde
          lepiej daj im te pieniadze które masz przeznaczyć na prezent.
    • greenfirerince Re: Prezent na wesele 08.06.06, 17:32
      Może jakiś obraz charakterystyczny dla ich gustu i pasujący do mieszkania?
      • Gość: Monia Re: Prezent na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 08:53
        Mój brat tez dostał obraz na prezent, pasujący do mieszkania, ale nigdy go nie
        zawiesili, bo nie przywiązują wagi do takich rzeczy, teraz ten obraz wisi u mnie
        w domu (oryginał) dla mnie jest pięknyi pasuje do pozostałych obrazów oraz do
        wnętrza. Uważam, że prezent to głupi pomysł. Lepiej te pieniądze co masz na
        prezent dołóż do tych co masz zamiar dać. To najlepsze wyjście, a młodzi kupią
        sobie co będą chcieli.
        • Gość: ochotnik Re: Prezent na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:04
          mikser zelmera dędzie ok!
          • Gość: Wodzu Re: Prezent na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:23
            Kup im karnet na mecze aniołowa bądż cyfrowy polsat;P
            • Gość: mimi Re: Prezent na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 11:20
              moze jakis drobiazg w sklepie typu sklep rzeczy ladnych.Ostatnio widzialam
              sliczne prezenty typowo dla nowozencow.Albo moze zajrzyj do producenta roznych
              ladnych rzeczy ( chyba zeliwnych, mosieznych ...) jest w Redzinach.Ma przecudne
              rzeczy ale nie tylko z tego marterialu.Sa tam nawet typowe prezenty
              slubne.Polecam szczerze.
              • Gość: x Re: Prezent na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 13:49
                nie rob takiego bledu. Pozwol im samym wybrac co chca miec. Dawanie prezentow to
                fajna sprawa ale nowozencom brakuje wielu rzeczy, ktore sami sobie wola kupic.
    • Gość: Dororcia Re: Prezent na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 12:05
      - dwie ladne filizanki do kawy lub kubki
      - ksiazka kucharska
      -ksiazka kamasutra :)
      - ladny album na zdjecia
      - koc
      - posciel
      - fajne reczniki
      -komplet kieliszkow
      pomyslow jest mase :)
    • Gość: Kiq Re: Prezent na wesele IP: *.prenet.pl 09.06.06, 12:59
      Jednak najbardziej uniwersalna jest gotówka.
      • Gość: Axi Re: Prezent na wesele IP: *.net / *.flatpla.net 09.06.06, 17:22
        a czy juest jakaś stawka ustalona? kto i ile ma dać .Oprócz starej zasady na ile
        cię stać
        • Gość: mada54 Re: Prezent na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 21:17
          Moje dzieci dostały od pary gości od 100 zł do 4000 zł.Ale średnio się daje
          tak,aby pokryć koszt wesela od osoby,czyli około 150-200 zł od osoby.Takich
          gotówkowych prezentów było najwięcej.
          • Gość: Mimi Re: Prezent na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 08:57
            Dziekuje za podpowiedzi a w szczególności za pomysł z karnetem na mecz
            Aniołowa - mysle ze to jest to czego szukałam ;)))))
            Jżeli chodzi o pieniazki to młodzi dostana je odemnie jak i od wiekszości gości
            weselnych ale oprócz koperty chciałabym wreczyc praktyczny prezent. Chodzi
            o to ze znam pare młoda bardzo dobrze i pieniadze rozejda sie w powietrze nie
            wiadomo na co. Na nowe mieszkanie nie maja nic tzn zadngo sprzetu AGD ani
            zelazka, ani czajnika ani jedngo kubka, talerza i szklanki... niedługo urodzi
            sie tez dziecko, wiec chcialabym zeby oprocz gotowki (ktora dajboże
            spozytkuja) mieli jakies rzeczy które im sie przydadzą bo nie wierze jakos
            żeby z weselnych pieniążków kupili sobie żelazko :)))... Jeszcze raz
            dziekuje za pomysły - do wesela jeszcze miesiąć więc nadal czekam na
            propozycje - Pozdrawiam
    • Gość: mloda Re: Prezent na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 15:03
      Jezeli chcesz cos dac to daj pieniadze a nie prezent poniewaz potem nie wiadomo
      co robic z 3 kompletami talezy, 4 zelazkami itd.
      • Gość: ... Re: Prezent na wesele IP: *.21.pl / *.21.pl 10.06.06, 15:48
        moze jakis ladny komplet recznikow, szlafrokow albo poscieli
        • Gość: haha Re: Prezent na wesele IP: *.net / *.net 10.06.06, 16:51
          moi znajomi dostali na wesele zegar, okrobny, badziewie taki ze szczerze mowiac
          to nie wiem kto takie cos produkuje a tym bardziej kupuje, ale do rzeczt, nie
          wiedzieli od kogo byl ten prezent i przy kazdej mozliwej okazji pokazywali
          znajomym i rodzinie w swoim wieku, wszyscy mieli niezly ubaw ale.... do czasu
          bo okazalo sie ze byl to prezent od kuzynki, calkiem mlodej i wydawac by sie
          moglo z gustem. Wyszla z tego bardzo nieprzyjemna sytuacja. wiec widzicie ze
          jesl masz juz cos kupic to najlepiej cos takiego praktycznego i niekoniecznie
          ozdobe czy cos do wystrojenia wnętrza bo sa gusty i gusciki, a nie chcialabys
          aby musieli byc zmuszeni do wystawiania twojego prezentu. Ja polecam: jakis
          ładny elegancki obrus albo posciel albo reczniki ale takie z wyzszej polki ;)
          pozdrawiam
          • Gość: Tomek Re: Prezent na wesele IP: *.57.jawnet.pl 10.06.06, 19:03
            "Ja polecam: jakis ładny elegancki obrus albo posciel albo reczniki ale takie z
            wyzszej polki ;)"

Ciocie dały mojej siostrze podczas pierwszej wizyty piękne własnoręcznie
            wykonene obrusy i serwwetki, ale wykonane z sercem i niepowtarzalne. One
            pracowały nad tym wiele czasu i włozyly w to ogromny talent i wysiłek. Mówie
            wam klasa. Jak ktoś włożył serce w prace to najlepszy prezent.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka