Gość: Mimi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 17:22 Może macie jakis pomysł - wybieram sie na wesele wiek Pary młodej to 22 lata, oprócz pieniązków chciałabym dać jakiś prezent na nowe mieszkanie, coś praktycznego i przydatnego.... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Oi Re: Prezent na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 17:29 Moga byc meble do kuchni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Prezent na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 17:30 Kiepska sprawa bo jak panna mloda jest wybredna to cokolwiek nie kupisz to bedzie piekny usmiech i szczere podziekowanie a pozniej na twoj przyjazd wyciagane i odkurzane na pokaz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Prezent na wesele IP: *.57.jawnet.pl 10.06.06, 11:30 Obraz wykluczony ! Skad ja znam szukanie miejsca na powieszenie totalnego kiczu tak żeby go nikt nie zauważył bo pasowałoby, zeby ze 20 lat powisiał. Naprawde lepiej daj im te pieniadze które masz przeznaczyć na prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
greenfirerince Re: Prezent na wesele 08.06.06, 17:32 Może jakiś obraz charakterystyczny dla ich gustu i pasujący do mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Prezent na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 08:53 Mój brat tez dostał obraz na prezent, pasujący do mieszkania, ale nigdy go nie zawiesili, bo nie przywiązują wagi do takich rzeczy, teraz ten obraz wisi u mnie w domu (oryginał) dla mnie jest pięknyi pasuje do pozostałych obrazów oraz do wnętrza. Uważam, że prezent to głupi pomysł. Lepiej te pieniądze co masz na prezent dołóż do tych co masz zamiar dać. To najlepsze wyjście, a młodzi kupią sobie co będą chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochotnik Re: Prezent na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:04 mikser zelmera dędzie ok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wodzu Re: Prezent na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:23 Kup im karnet na mecze aniołowa bądż cyfrowy polsat;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Prezent na wesele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 11:20 moze jakis drobiazg w sklepie typu sklep rzeczy ladnych.Ostatnio widzialam sliczne prezenty typowo dla nowozencow.Albo moze zajrzyj do producenta roznych ladnych rzeczy ( chyba zeliwnych, mosieznych ...) jest w Redzinach.Ma przecudne rzeczy ale nie tylko z tego marterialu.Sa tam nawet typowe prezenty slubne.Polecam szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Prezent na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 13:49 nie rob takiego bledu. Pozwol im samym wybrac co chca miec. Dawanie prezentow to fajna sprawa ale nowozencom brakuje wielu rzeczy, ktore sami sobie wola kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dororcia Re: Prezent na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 12:05 - dwie ladne filizanki do kawy lub kubki - ksiazka kucharska -ksiazka kamasutra :) - ladny album na zdjecia - koc - posciel - fajne reczniki -komplet kieliszkow pomyslow jest mase :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiq Re: Prezent na wesele IP: *.prenet.pl 09.06.06, 12:59 Jednak najbardziej uniwersalna jest gotówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axi Re: Prezent na wesele IP: *.net / *.flatpla.net 09.06.06, 17:22 a czy juest jakaś stawka ustalona? kto i ile ma dać .Oprócz starej zasady na ile cię stać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada54 Re: Prezent na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 21:17 Moje dzieci dostały od pary gości od 100 zł do 4000 zł.Ale średnio się daje tak,aby pokryć koszt wesela od osoby,czyli około 150-200 zł od osoby.Takich gotówkowych prezentów było najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: Prezent na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 08:57 Dziekuje za podpowiedzi a w szczególności za pomysł z karnetem na mecz Aniołowa - mysle ze to jest to czego szukałam ;))))) Jżeli chodzi o pieniazki to młodzi dostana je odemnie jak i od wiekszości gości weselnych ale oprócz koperty chciałabym wreczyc praktyczny prezent. Chodzi o to ze znam pare młoda bardzo dobrze i pieniadze rozejda sie w powietrze nie wiadomo na co. Na nowe mieszkanie nie maja nic tzn zadngo sprzetu AGD ani zelazka, ani czajnika ani jedngo kubka, talerza i szklanki... niedługo urodzi sie tez dziecko, wiec chcialabym zeby oprocz gotowki (ktora dajboże spozytkuja) mieli jakies rzeczy które im sie przydadzą bo nie wierze jakos żeby z weselnych pieniążków kupili sobie żelazko :)))... Jeszcze raz dziekuje za pomysły - do wesela jeszcze miesiąć więc nadal czekam na propozycje - Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mloda Re: Prezent na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 15:03 Jezeli chcesz cos dac to daj pieniadze a nie prezent poniewaz potem nie wiadomo co robic z 3 kompletami talezy, 4 zelazkami itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Prezent na wesele IP: *.21.pl / *.21.pl 10.06.06, 15:48 moze jakis ladny komplet recznikow, szlafrokow albo poscieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Prezent na wesele IP: *.net / *.net 10.06.06, 16:51 moi znajomi dostali na wesele zegar, okrobny, badziewie taki ze szczerze mowiac to nie wiem kto takie cos produkuje a tym bardziej kupuje, ale do rzeczt, nie wiedzieli od kogo byl ten prezent i przy kazdej mozliwej okazji pokazywali znajomym i rodzinie w swoim wieku, wszyscy mieli niezly ubaw ale.... do czasu bo okazalo sie ze byl to prezent od kuzynki, calkiem mlodej i wydawac by sie moglo z gustem. Wyszla z tego bardzo nieprzyjemna sytuacja. wiec widzicie ze jesl masz juz cos kupic to najlepiej cos takiego praktycznego i niekoniecznie ozdobe czy cos do wystrojenia wnętrza bo sa gusty i gusciki, a nie chcialabys aby musieli byc zmuszeni do wystawiania twojego prezentu. Ja polecam: jakis ładny elegancki obrus albo posciel albo reczniki ale takie z wyzszej polki ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Prezent na wesele IP: *.57.jawnet.pl 10.06.06, 19:03 "Ja polecam: jakis ładny elegancki obrus albo posciel albo reczniki ale takie z wyzszej polki ;)" Ciocie dały mojej siostrze podczas pierwszej wizyty piękne własnoręcznie wykonene obrusy i serwwetki, ale wykonane z sercem i niepowtarzalne. One pracowały nad tym wiele czasu i włozyly w to ogromny talent i wysiłek. Mówie wam klasa. Jak ktoś włożył serce w prace to najlepszy prezent. Odpowiedz Link Zgłoś