miska_co 30.06.06, 07:18 No i od jutra (1 lipca) kupujemy GW Katowice.... nie za bardzo sie z tego ciesze:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szkazu Re: Od 1 lipca kupujemy GW Katowice 30.06.06, 18:08 No i bedzie beznadziejnie....:/ Odpowiedz Link Zgłoś
piast19 Re: Od 1 lipca kupujemy GW Katowice 30.06.06, 21:00 Ale bzdury pleciecie w końcu będzie coś ciekawego do przeczytania zresztą jak Wam tak zależy to zamówcie sobie prenumeratę GW częstochowskiej ;-) miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,3453734.html O szczegółąch naszej akcji można przeczytać - slaskiegazety.strzebin.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
staropolski Re: Od 1 lipca kupujemy GW Katowice 04.07.06, 13:20 Uważam ze to najgorsza rzecz jaką społeczeństwo lublinieckie zrobiło w ciągu tego roku..... Odpowiedz Link Zgłoś
promin Re: Od 1 lipca kupujemy GW Katowice 04.07.06, 13:37 Zgadzam sie ze staropolskim. Odpowiedz Link Zgłoś
promin Re: Od 1 lipca kupujemy GW Katowice 04.07.06, 13:37 Chociaz nie wiadomo, do końca roku jeszcze kupa czasu lublińczanie mogą wywinąć coś jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_co Re: Od 1 lipca kupujemy GW Katowice 04.07.06, 13:40 Wg mnie ta sytuacja (przejście L-ca pod katowicką GW) pokazuje egoizm lublińczan, ktos chyba zapomniał ze razem z miastem przeszedł też powiat a mieszkańcy np Woźnik, Herbów czy Boronowa mają gdzieś co sie dzieje w Katowicach, Tychach czy Rybniku, oni mają znajomych i rodzny np. w Częstochowie, Myszkowie itd to ich interesuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piast19 Re: Od 1 lipca kupujemy GW Katowice 04.07.06, 21:52 Widzę, że na tym forum rozpisuje się mała grupka entuzjastów Częstochowy. Miśka Ty już nie wiesz kompletnie co pisać - mieszkańcy Woźnik mają krewnych w Chęstochowie? haha komiczne pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miska_co Re: Od 1 lipca kupujemy GW Katowice 05.07.06, 07:58 Piaście ja nie lubie Częstochowy, ale sama mam znajomych w Woźnikach (jeszcze z czasów Liceum, któzy to chodzili do szkoły w L-cu, do mojej klasy) gadam z nimi do dziś i ich wogole nie obchodzi to co sie dzieje w Katowiach, oni mają dużo lepsze połączenia komunikacyjne do Czestochowy i na "jure" podobnie Boronów czy Herby. Odpowiedz Link Zgłoś
piast19 Re: Od 1 lipca kupujemy GW Katowice 05.07.06, 13:18 Wiesz Miśka zaskakujesz mnie coraz bardziej. Piszesz, że nie lubisz Czewy...! Ja też Cię zaskoczę - ja Czewę bardzo lubię i to nie jest żart. Natomiast co do samych Katowic to....jest znacznie gorzej. W Czewie podoba mi się wiele miejsc i panuje tam zupełnie inny klimat niż u nas, choć chamstwo i prymitywizm też jest obecne np. cywilna obsługa Jasnej Góry. Bliskość Czewy jest tu oczywista lecz nie może to być argument decydujący o przynależności do województwa czy do obszarów prasowych. Częstochowskich gazet w naszym terenie jest sporo a jedyna katowicka gazeta to właśnie GW i tak powinno pozostać. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_co Re: Od 1 lipca kupujemy GW Katowice 05.07.06, 14:10 A ja nie lubie Cz-wy między innymi za to, co nam zrobiła podczas bycia województwem, no i tez z powodu częstochowsko-lublinieckich animozji.... Katowice są mi obojętnie.... Jeszcze niedawno ktos na forum Czestochowy napisał ze pomimo tego iż Lubliniec sie odłączył od GW Cz-wa to i tak bedzie sie pojawiał na forum Cz-wa bo Lubliniec musi mieć wroga a Katowic sie boi. Odpowiedz Link Zgłoś
piast19 Re: Od 1 lipca kupujemy GW Katowice 06.07.06, 17:04 Ja najbardziej nie lubiłe częstochowskich tablic rej. ;-) a resztą się wtedy nie interesowałem zbytnio. Jeśli ktoś wypisuje, że L-c musi mieć wroga to...niech się leczy. Z każdym można żyć w zgodzie, byle by się było "na swoim" Odpowiedz Link Zgłoś
kuliszj Re: Od 1 lipca kupujemy GW Katowice 10.07.06, 12:48 Misko, chyba nigdy nie byłaś w Woźnikach, ani w Boronowie. Woźniki znam bardzo dobrze, bo stamtąd pochodzą moi rodzice i spędziłem tam połowę dzieciństwa. "Oni mają rodziny, znajomych w Myszkowie, Częstochowie" - He, he, he - dobry żart! Może z 5% ludzima jakieś związki z Częstochową. Woźniki są najbardziej związane z Tarnowskimi Górami, Bytomiem i Piekarami Śl., może nawet bardziej, niż z Lublińcem. Jakiś czas temu nawet dość głośna była sprawa przeniesienia Woźnik do powiatu tarnogórskiego, podobnie, jak to zrobiły Kalety. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_co Re: Od 1 lipca kupujemy GW Katowice 10.07.06, 19:13 Woźniki to Tarnogóskiego... buahaha, WOźniki od zawsze (od swojego początku) leżą na Ziemi Lublinieckie i w powiecie lublinieckim, one nigdy by nie przeszły pod Tarnowskie Dziury, władze Woźnik są zdecydowanie za Lublińcem. Kalety uciekły od Lublińca bo chciały byś ze ślązakami a wg nich L-c to "ą" "ę", poszły se Kalety pod Tarn.Dziury i teraz mówia ze zwierzchnictwo Lublińca było o wiele lepsze.... Poza tym tak czy siak Kalety leżą na Ziemi Lublinieckiej a Tarnowskie Dziury i ich powiat podlegają pod kilka instytucji w Lublińcu wieć kaletańskie pielgrzymki do lublinieckich urzędów itp nigdy sie nie skońcża:))) Odpowiedz Link Zgłoś
crux_l-c Re: Od 1 lipca kupujemy GW Katowice 10.07.06, 19:21 Co prawda z Woźnik jest dużo bliżej do Tarnowskich Gór, Częstochowy czy Myszkowa niż do Lublińca, ale pomimo tego nie wierze w takie blotki, Woźniki trzymają sie kurczowo Lublińca, poza tym mają z nim bardzo dobre połączenie komunikacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
kattowitzer_gieksa Re: Od 1 lipca kupujemy GW Katowice 11.07.06, 11:10 Tarnowskie Góry dziura ))) to czym jest ten wsiowy Lubliniec megadziura jak Krupski Młyn? heheh Po co sie pchaliscie do naszej Gazety teraz musimy czytac o tym waszym zascianku!!! Dobrze ,że nie zbyt duzo pisza O TYCH PSYCHIATRYCZNYCH KLIMATACH))) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_co Re: Od 1 lipca kupujemy GW Katowice 11.07.06, 15:57 Widze braki w geografi u tego dupka z Katowic:) albo raczej spod Katowic bo reprezentuje sobą wsiowy poziom. Tarnowskie Dziury mają mniejszą powierzchnie od Lublińca:))) Lepiej być "mega" niż "niemega" :))) Odpowiedz Link Zgłoś