Dodaj do ulubionych

Kursy językowe dla pielęgniarek

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 08:54
Jak w temacie.Ktos wie,gdzie takowe sie odbywaja?Chodzi konkretnie o kurs
angielskiego. Z gory dziekuje za inormacje.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: ajida Re: Kursy językowe dla pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 12:44
      kursy są takie same jak dla każdej innej osoby przynajmniej na poziomie
      podstawowym do średniego tylko ewentualnie może być jakaś specjalna cena!!! w
      szkołach teraz są kursy wakacyjne można skorzystać.
      • Gość: Ewa Re: Kursy językowe dla pielęgniarek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 12:46
        No,widzisz,moja droga niekoniecznie.Idzie tutaj o specjalny medyczny jezyk,a
        tego na zwyczajnych kursach nie ucza.
        • Gość: ajida Re: Kursy językowe dla pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:07
          z moich info pracuję w szkole językowej - Panie pielęgniarki które chcą podjąć
          pracę za granicą, np. przy operacjach tam gdzie ten jężyk jest bardzo ważny-
          muszą najpierw zdac egzamin międzynarodowy tj FCE lub CEA a tam jezyka
          medycznego nie ma - te zagadnienia zazwyczaj we własnym zakresie - najlepiej
          polegać na łacinie z której angielski ma wiele zapozyczeń. To jest moja
          zawodowa wiedza też pośredniczyliśmy w podejmowaniu pracy w Anglii i tam był
          wymagany certifikat + nostryfikacja dyplomu. Uczyliśmy ok. 200 Pań pielęgniarek
          w róznych grupach i nie był to jezyk medyczny albo lepiej z zakresu
          pielęgniarstwa. Powiem tak w naszym mieście większość grup to były grupy
          początkujące niestety - nauka jezyka polega na opanowaniu pewnych zagadnień
          gramatycznych, składni a jezyk specjalistyczny poprostu trzeba sie nauczyć jak
          normalne słówka korzystając ze słownikow dostępnych na rynku, najlepiej
          poprosić lektora prowadzącego żeby przygotowywał taki zakes słówek przydatnych
          i wplatał to do zajęć na nich pracował. U nas było to łatwe gdyż cała grupa
          składała sie z Pań pielęgniarek. Podkreślam taka jest moja wiedza i pomoc w tym
          temacie na tą chwilę polecam dowiedzieć sie tam gdzie sie planuje wyjechać albo
          zatrudnic jakie są wymagania językowe.

• Gość: Magda Re: Kursy językowe dla pielęgniarek IP: *.echostar.pl 03.07.06, 15:20
            Nie sądzę, żeby był wymóg, aby pielegniarki zdawały FCE.Dobrze jesli ma taki
            egzamin, ważne jednak by znały język.Nie każdy, kto uczy sie języka do pracy ma
            egzamin FCE.
            • Gość: ajida Re: Kursy językowe dla pielęgniarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:24
              to zalezy że tak powiem jakie są wymagania przyszłego pracodawcy ja się z tym
              spotkałam nie mówię tu o pracy we Włoszech ale klinice w Anglii.
              • Gość: kaska Re: Kursy językowe dla pielęgniarek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:49
                Kursy takie organizowane sa przy LO im.Bieganskiego (dawny Medyk).Nie potrzeba
                FCE
          • puhyes Re: Nie FC nie CAE tylko IELTS 03.07.06, 21:25
            czyli International English Language Testing System. Wymaga tego większość
            pracodawców w NHS. Do tego nie potrzebne ani FC ani CAE tylko w miarę płynna
            znajomość języka (matura rozszerzona) i znajomość specjalistycznego słownictwa
            (dla zawodów medycznych - Nursing Diagnosis) z dziedziny w której zamierza się
            pracować (albo studiować). Zdają głównie lekarze, dentyści, aptekarze i
            pielęgniarki. 24 czerwca była kolejna edycja tego egzaminu (British Council) w
            Krakowei i Warszawie. Opłata egzaminacyjna: 580,00 PLN. Egzamin jest ważny 2
            lata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka