Gość: bux IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 18:46 BARANY PROWADZONE NA RZEŹ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bicz_wyboreczy Re: NARÓD POLSKI A UNIA EUROPEJSKA IP: *.zab.cdp.pl / *.kat.cdp.pl 01.02.03, 23:27 Kiedyś taką wypowiedź ocenzurowano by ci. Nie miałbyś komputera, maszyna do pisania miałaby w Cenzurze odbitkę czcionek, nawet banana nie zjadłbyś poza świętami, jakby mamusia wystała. Za granicę nie pojechałbyś za diabła, chyba, że podpiszesz lojalkę i będziesz kapował. Zastanów się, gnojku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Cywilizacjie a wypowiedzi niedouczonych IP: *.sympatico.ca 02.02.03, 00:41 Profesor Feliks Koneczny Coraz częstsze mieszanie się Żydów z gojami prowadzi do opanowania europejskiej myśli i politycznej i społecznej przez wpływy żydowskie. Najgroźniejszą jest idea, że etyka jest pochodną prawa. Myślenie aprioryczne prowadzi do zastąpienia organicznego rozwoju przez mechaniczne ukierunkowywanie postępu, którego jedynym z przejawów jest biurokracja. Rozwój życia zbiorowego kosztem personalizmu jest innym żydowskim prądem, zyskującym popularność. Socjalizm okazał się użytecznym narzędziem narzucania gojom takiego myślenia. Zanik świadomości historycznej i zanik wpływu religii na państwa postępuje w ślad za rewolucjami. Usunięcie religii z państwowości stworzyło podwójną etykę przy czym życie publiczne zostało etyki pozbawione. Dochodzi do walki między prawami, narzucanymi przez rządzących, a sumieniem. Spowodowanie zmiany stosunku do etyki jest równoznaczne z doprowadzeniem do zmiany cywilizacji - nie jest to takie łatwe do wykonania. Najbardziej zażydzeniu uległo prawodawstwo (z wyjątkiem Anglii), ale uległy mu też inne sfery życia. Autor przytacza wiele przykładów - wszystkie zapoczątkowane programami socjalistycznymi. W socjalizmie Żydzi widzą powszechny ruch, który może wesprzeć ich mesjanizm - który wyniesie ich ponad gojów, podczas kiedy gojowskie masy pracujące będą zajęte zwalczanie starego porządku. Innym takim powszechnym ruchem, podobnie przydatnym Żydom, jest masoneria. Żydom udało się zająć kluczowe pozycje w obu tych ruchach. Wraz z emancypacją kontakt żydów z gojami stał się zjawiskiem powszechnym i stąd walka między cywilizacjami łacińską i żydowską jest obecnie zacięta jak nigdy przedtem. XXXVIII. Żyd odżydzony Odrzucanie religii prowadzące do ateizmu zdarza się wśród wszystkich ludów - nawet wśród Żydów, lecz oni dochodzą do tego tylko wtedy, kiedy goje, wśród których żyją, stają się religijnie indyferentni. Często jest to tylko poza. Programy socjalistyczne często atakują chrześcijaństwo w imię materializmu ale nigdy nie atakują judaizmu. Wielu wyemancypowanych i religijnie indyferentnych Żydów przejmuje miejscowe zwyczaje łącznie z choinkami i jajkami wielkanocnymi lecz rzadko stają się oni prawdziwymi chrześcijanami. Bezwyznaniowy Żyd zawsze zachowa jeden element żydowskiej wiary - mesjanizm - wiarę, że Żydzi są przeznaczeni do rządzenia światem. Łatwiej odrzucić religię niż cywilizację. Żydowska cywilizacja jest sakralna i niezgodna z naszą etyką, nie jest zatem możliwe szczere przejście na chrześcijaństwo przy jednoczesnym pozostaniu na łonie cywilizacji żydowskiej. Jest to tragedią Żydów, że nie mogą przyjąć wiary chrześcijańskiej bez zaprzestania bycia żydami. Prawdziwe nawrócenie musi obejmować prawdziwe i całkowite zerwanie z żydostwem. Większość nawróceń nie była szczera, ponieważ nie była połączona z odżydzeniem. Jest podstawową zasadą, że nikt nie może należeć do dwóch cywilizacji. Nie należy proponować chrztu tym, którzy nie ulegli odżydzeniu, ponieważ nieszczery neofita jest narzędziem zażydzenia naszej kultury. Ale jak osądzać? Autor wyraża myśl, że kandydat do chrztu powinien być przeciwnikiem socjalizmu i masonerii i nie powinien odnosić osobistej korzyści z nawrócenia, aby można go było uznać za szczerze pragnącego nawrócenia. XXXIX. Jak załatwiać kwestię żydowską Zanim będzie można rozwiązać kwestię żydowską musimy pozbyć się żydowskich wpływów z naszego sposobu myślenia. Cywilizacja nie może się rozwijać, dopóki w nią pozostaje wpleciona inna cywilizacja. Musimy odrzucić kolektywizm a powrócić do personalizmu, nasze państwa muszą przestać być biurokratyczne, przestać ingerować w życie prywatne i w rozwój organiczny. Duch musi zapanować nad literą prawa. Trzeba podjąć ściganie przestępców działających bezkarnie w ramach pisanych praw. Antysemityzm nie ma tu zastosowania - można go nawet wiązać ze skrajnym zażydzeniem. Położenie nacisku na czystość naszej własnej, łacińskiej cywilizacji jest jedynym sposobem zwalczania wpływów innej cywilizacji. Problem żydowski nie jest kwestią religii czy rasy, lecz kwestią obcej cywilizacji. Atrakcyjność naszej własnej cywilizacji powinna okazać się własną bronią. Żyd, który nie chce szkodzić gojowi, staje się odżydzony, działa w sposób, który nie jest naturalny dla cywilizacji żydowskiej i dlatego zbliża się do cywilizacji naszej. Takie prądy należy popierać, prądy zaś przeciwne w naszym narodzie należy wykorzeniać. po wiecej zapraszamy: Synopsis " Cywilizacji żydowskiej " - Feliksa Konecznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Cywilizacjie a wypowiedzi niedouczonych IP: *.look.ca 02.02.03, 03:26 ......Swietne ! Dziekuje Elzbieto. Zaras poprzerzucam to na inne fora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Likwidacja polskiego pieniadza IP: *.sympatico.ca 02.02.03, 03:55 Likwidacja polskiego pieniadza -------------------------------------------------------------------------------- Media milczą o WSPANIAŁYM wystąpieniu ZYGMUNTA WRZODAKA w obronie polskiej suwerenności monetarnej ! Oficjalne media milczą o znakomitym wystąpieniu specjalisty LPR do spraw gospodarczych Pana Zygmunta Wrzodaka. Podczas ostatniego posiedznia sejmu RP zapytał on ,,Chcę spytać, dlaczego kierownictwo Narodowego Banku Polskiego, na czele z panem Balcerowiczem, panem Bratkowskim, chce likwidacji suwerenności monetarnej. Czyim interesem kierują się państwo w działaniach mających na celu likwidację złotego i likwidację polskiej władzy monetarnej? Czy ktoś, kto wysługuje się organom ponadnarodowym i zabiega o ich poplecznictwo, nie zważając na interes narodowy, powinien być uznany za autorytet czy za zdrajcę? Dlaczego Wielka Brytania, Szwecja, Dania zachowały dotychczasową władzę narodową w zakresie polityki pieniężnej i emisji walutowej? Dlaczego laureaci nagrody Nobla w dziedzinie ekonomii: Lucas, Friedman czy Becker są przeciwnikami unii walutowej? Czy potrafią państwo przytoczyć ich argumenty? Czy Europejski Bank Centralny podlega jakiejkolwiek kontroli ze strony państw narodowych i jakie konsekwencje poniosą członkowie Europejskiego Banku Centralnego w przypadku, gdy ich polityka okaże się szkodliwa dla państw członkowskich? Czy wprowadzenie wspólnej waluty podniesie wiarygodność inwestycyjną Polski? Czy Wielka Brytania, Szwecja, Dania czy Norwegia utraciły wiarygodność inwestycyjną, nie przystępując do Europejskiego Banku Centralnego? Czy prowadzenie wspólnej polityki pieniężnej w obrębie strefy euro będzie korzystne w równym stopniu dla wszystkich krajów członkowskich? Dla których krajów będzie to korzystne, a dla których nie? Czy utrata własnej waluty to również utrata możliwości prowadzenia własnej polityki kursowej oraz polityki zarządzania rezerwami walutowymi? Wysoka Izbo! Przynajmniej 100 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) wątpliwości, pytań przygotowałem do panów prezesów z Narodowego Banku Polskiego. Nie wiem, czy odpiszą czy poinformują Wysoką Izbę, odpowiadając na te pytania podstawowe." ---------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Re: Cywilizacjie a wypowiedzi niedouczonych IP: *.sympatico.ca 02.02.03, 03:58 Jeszcze troche a przerobie Cie na Aniola. Miasta male czekaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Polskie Murzynki IP: *.sympatico.ca 02.02.03, 04:47 > >Murzynow w Polsce (1-szej Rzeczpospolitej) mielismy na zamku Zmoyskich. Byli >oni tam egzotyczna gwardia przyboczna. >Poza tym, sa Kowalscy, Kwiatkowscy... na Haiti - tez czarni, maja nawet tam >swoj zwiazek czarnych Polakow. Pracowalem kiedys z inzynierem (civil eng.) z >Haiti i stad wiem, ze to prawda. Toc ja same pozytywa podkreslilem, aczkolwiek bardziej lakonicznie niz Pan, Panie Slawku. Co wiecej, bazy amerykanskie z rakietami skierowanymi na wschod i zachod maja swoj urok - zadnej rewizji ziem odzyskanych ani wykupu ziemi przez sasiadow. Nawet wejscie do UE, ktorego nie popieram, moze sie rypnac. Do negatywow bym zaliczyl ze Amerykance do Polski moga sie wprowadzic nie same a z "najblizszymi przyjaciolmi" dopilnowujac skrzetnie zwrotu wszystkich pierzyn wraz z lichwiarskimi procentamy i wszystkim co sie w nich wyleglo, zeby te kukulcze przyjacioly gniazdko sobie miekko wyscielily. Ja sam jestem o dwie i pol pierzyny do tylu, bo tyle w ciagu swoich 42 lat w PRLu na sztuczne muchy przerobic zdazylem. Pstragi je (zapach?) kochaly... Poza tym wszystkie czerwone przemalowance, ktorym juz dzis zeby zolkna od calowania kolejnych, zapewniajacych im nietykalnosc d.- sie na stolkach rzadowo-prezydenckich w Polsce przy pomocy Amerykancow i pierzynobiorcow umocnia i zaden azotox ich nie ruszy. Do pozytywow nalezy to ze "Stara Europa" moze z Polski w UE zrezygnowac (przyjecie musi byc jednoglosne, a tego moze nie byc), albo moze ja przyjac i przez pamiec popelnioego afrontu czerwonych z listy europejskich boznzow wyciac. --- Miroslaw Krupinski members.iinet.net.au/~miroslaw/KRAJ_UTRACONY_55a.htmhttp://members.iinet.net.au/~miroslaw/KU67a.htm members.iinet.net.au/~miroslaw/index.htmhttp://members.iinet.net.au/~miroslaw/Pegaz5.htm members.iinet.net.au/~miroslaw/KRAJ_UTRACONY.htm (aktualny) members.iinet.net.au/~miroslaw/KRAJ_UTRACONY_66.htmhttp://members.iinet.net.au/~miroslaw/grek.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Polscey ksieza w obronie Polski IP: *.sympatico.ca 02.02.03, 06:51 Szczesc Boze Polaku! Zasylamy informacje o dwoch kolejnych ulotkach. Tematyka pierwszej z nich sa propagandowe manipulacje uzywane przez media w sprawie wpychania Polski do Unii Europejskiej. Natomiast druga ulotka jest kolejnym dowodem na aktywny udzial Kosciola w obronie niepodleglosci naszej Ojczyzny. Ulotki dostepne sa na naszym serwerze w Kanadzie: MANIPULACJE PROPAGANDY UNIJNEJ www.iyp.org/polish/history/antypolonizmy/europa_707.html www.iyp.org/polish/history/antypolonizmy/files/manipulacje_propagandy. pdf www.iyp.org/polish/history/antypolonizmy/files/manipulacje_propagandy .doc KO¦CIÓ£ W OBRONIE POLSKI - ks. prof. Czes³aw Bartnik www.iyp.org/polish/history/antypolonizmy/europa_706.html www.iyp.org/polish/history/antypolonizmy/files/Kosciol_w_obronie_Pols ki_ks_Bartnik.pdf www.iyp.org/polish/history/antypolonizmy/files/Kosciol_w_obronie_Pols ki_ks_Bartnik.doc oraz w Polsce: MANIPULACJE PROPAGANDY UNIJNEJ www.naszawitryna.pl/europa_707.html www.naszawitryna.pl/files/manipulacje_propagandy.pdf www.naszawitryna.pl/files/manipulacje_propagandy.doc KO¦CIÓ£ W OBRONIE POLSKI - ks. prof. Czes³aw Bartnik www.naszawitryna.pl/europa_706.html www.naszawitryna.pl/files/Kosciol_w_obronie_Polski_ks_Bartnik.pdf www.naszawitryna.pl/files/Kosciol_w_obronie_Polski_ks_Bartnik.doc Uprzejmie przypominamy tez adresy innych ulotek zawierajacych wiele faktow dotyczacych istotnych problemow tzw. procesu integracji z Unia Europejska. Zostaly one zamieszczone w Naszej Witrynie w roznych formatach, w tym takze dogodnych do druku formatach PDF i DOC. W formatych tych ulotki mieszcza sie kazdorazowo na jednej stronie A4, a drukowane obustronnie moga byc nastepnie dzielone i rozpowszechniane w formacie A5. Pozostale ulotki dostepne sa na serwerze Naszej Witryny w Polsce: BRAK KONKRETNYCH KORZY¦CI DLA POLAKÓW ! www.naszawitryna.pl/europa_677.html www.naszawitryna.pl/files/brak_korzysci.pdf www.naszawitryna.pl/files/brak_korzysci.doc ATEIZM I ETYKA SPOD CIEMNEJ GWIAZDY ! www.naszawitryna.pl/europa_678.html www.naszawitryna.pl/files/ateizm_i_etyka.pdf www.naszawitryna.pl/files/ateizm_i_etyka.doc ZA INTEGRACJÊ ZAP£ACIMY Z W£ASNEJ KIESZENI ! www.naszawitryna.pl/europa_679.html www.naszawitryna.pl/files/finanse.pdf www.naszawitryna.pl/files/finanse.doc WEJ¦CIE DO UNII EUROPEJSKIEJ POZBAWI POLSKÊ SUWERENNO¦CI ! www.naszawitryna.pl/europa_681.html www.naszawitryna.pl/files/utrata_suwerennosci.pdf www.naszawitryna.pl/files/utrata_suwerennosci.doc KO¦CIÓ£ W OBRONIE POLSKI - ks. prof. Jerzy Bajda www.naszawitryna.pl/europa_704.html www.naszawitryna.pl/files/Kosciol_w_obronie_Polski_ks_Bajda.pdf www.naszawitryna.pl/files/Kosciol_w_obronie_Polski_ks_Bajda.doc KO¦CIÓ£ W OBRONIE POLSKI - ks. bp. Edward Frankowski www.naszawitryna.pl/europa_705.html www.naszawitryna.pl/files/Kosciol_w_obronie_Polski_bp_Frankowski.pdf www.naszawitryna.pl/files/Kosciol_w_obronie_Polski_bp_Frankowski.doc Bardzo prosimy o rozpowszechnianie tychze. Z Panem Bogiem! Redakcja Naszej Witryny Strony tygodnika "Nasza Polska": Archiwum tej listy: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Elzbieta IP: *.sympatico.ca 02.02.03, 07:45 C:\WINDOWS\Desktop\mom.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Re: Elzbieta IP: *.sympatico.ca 02.02.03, 12:52 Pani Elu: Bylam czlonkiem Solidarnosci przez wiele lat. W Kanadzie jestem od 1996 roku w ramach laczenia rodzin. Nie spodziewalam sie cudow i to sie sprawdzilo. Klopoty z jezykiem mam do dzisiaj i z praca rowniez. Aktualnie wrocilam do szkoly ale nie mam nadziei na radykalna poprawe sytuacji. Pocieszajace jest jedynie to, ze glod mi tu nie grozi. Ale czy po to bylo warto wyjezdzac? Chyba tak - mimo wszystko podroze ksztalca. Sprawy polskie sa jednakze nadal wazniejsze dla mnie niz kanadyjskie. Nie zapomnialam rowniez powodow, dla ktorych kolejne tysiace Polakow znalazly sie poza granicami kraju. Nie zapomnialam dazen Solidarnosci. Wszystko sie pogmatwalo. Wielu Polakow stracilo pamiec. Ja czesciowo tez. Jak mozna bylo pozwolic zeby skazano nas na amnezje? Narod bez pamieci z wymazana historia lub sfalszowana - co gorsza - przestaje byc narodem. Nie mozna na to pozwolic. Pan Krupinski jest wyjatkowym czlowiekiem. Jest inteligentny, uczciwy i majacy swietne rozeznanie w najnowszej historii Polski. Takze tej dziejacej sie dzisiaj. Jego witryny zawieraja bogactwo materialow i unikalnych dokumentow. Wielkim przezyciem intelektualnym i emocjonalnym byla dla mnie i wciaz jest, wedrowka po jego stronach. Nie przypuszczalam, ze taki czlowiek moze istniec. Pelna wstydu uswiadomilam sobie, ze za zgoda takich jak ja, jego osoba zostala wymazana ze zbiorowej pamieci. Jestesmy mu winni bardzo wiele. Pamietam jak z bibuly i z RWE dowiadywalismy sie o jego zawale po aresztowaniu i braku nalezytej opieki. I co? Dalej juz nas nie interesowalo - czy przezyl, czy go wykonczyli... Potem tylko jakies skromne wzmianki, ze opuscil Polske; jeszcze pozniej, ze smial zadac odszkodowania za bezprawne uwiezienie, grabiez mienia i utrate zarobkow. To my go opuscilismy. Opuscilismy ofiary stanu wojennego i ofiary tych dziesiecioleci rzadow czerwonych zbrodniarzy. Zdradzilismy nasze wspolne marzenia o sprawiedliwosci i prawdzie... Nie tylko Krupinskiego zdradzilismy - zdradzilismy samych siebie zapominajac o wielu skrzywdzonych ludziach nie wylaczajac tych z nas, ktorzy wyjezdzali z Polski pod przymusem. Tak to czuje. Pewnych faktow nie da sie cofnac. Mozemy jednak wciaz w jakis sposob starac sie zrehabilitowac w naszych wlasnych sumieniach. Nie mozemy godzic sie na to co wyczyniaja w Polsce nasi przefarbowani wladcy za zgoda czesci spoleczenstwa. Naszym obowiazkiem jest pobudzenie tej biernej czesci Polakow do zajecia zdecydowanego odpowiedzialnego stanowiska w referendum i nie tylko. Nie moze tak byc, ze ludzie nie ida do wyborow bo nie wierza, ze to cos da. Te wielkie masy maja moc w rekach, o jakiej im sie marzy tylko nie wiedza, ze trzeba wyciagnac dlon i skorzystac z tej mocy. Nikt tego za nich nie zrobi. Decyzja niesie za soba konsekwencje. To w duzej mierze od nas samych zalezy co bedzie dalej. Nie mozemy pozwolic na falszerstwa i matactwa w zyciu gospodarczym i tworzenie bialych plam w historii. Nie mozemy godzic sie na antypolskie ogolnoswiatowe oszczerstwa. Podobno cenzura nie istnieje i mamy wreszcie sprawiedliwa, wolna i demokratyczna Polske. To teoria. W praktyce w wielu dziedzinach jest wolna amerykanka - dawne uklady nadal decyduja o najwazniejszych sprawach. Wymiar sprawiedliwosci oslania zbrodniarzy i zlodziei, media sa podlegle wladzy. Pieniadze rzadza swiatem i moralnoscia. Wylamal sie o. Rydzyk. Wylamuja sie inni. Trzeba ich popierac - mamy wszakze wolnosc slowa zagwarantowana przez prawo miedzynarodowe - nadrzedne nad wewnetrznym. Wewnetrzne tez nam gwarantuje szereg praw, z ktorych nie korzystamy a mozemy. Pan Krupinski napisal wiele wierszy, w ktorych obnaza nasze slabosci i zmusza do krytycznego myslenia. Jeden z nich jest umieszczony na karcie jego projektu przeznaczonej do trzezwienia Polakow. Wlaczylam sie w to z calym przekonaniem. Jestem Polka i mam prawo bronic polskich interesow i honoru mojego kraju. W moim przekonaniu jest to nie tylko prawo ale i obowiazek. Pani Elu, licze na Pani pomoc w dystrybucji kart. Jesli ma Pani jakies inne sprawdzone kontakty - prosze podawac moj email i telefon: (613) 744-6937. Mam wydrukowana pierwsza partie, w poniedzialek bedzie nastepna. Cene kartki z koperta ustalilam na 2.50. Wliczam w to honorarium autora, ktory musi w koncu wydac swoje ksiazki a nie ma na to zadnych srodkow ani chetnych sponsorow. Moj wklad pracy jest nieprzeliczalny na pieniadze. Robie to w czynie spolecznym splacajac zalegle dlugi wobec bliznich - takie sa moje korzysci. W ramach zyskow licze tez na wydanie ksiazek Krupinskiego. Nie wszystkich na raz bo nie wierze w nagle sukcesy ale mysle, ze to dopiero poczatek mojej akcji. Z pomoca innych realne jest zebranie srodkow na publikacje tworczosci Krupinskiego z pozytkiem dla Polski. Jesli bylaby Pani zainteresowana wsparciem mnie w tej akcji - prosze o kontakt. Moge przeslac Pani kartke do oceny jesli podalaby Pani jakis adres pocztowy. Pozdrawiam serdecznie A.K Ottawa 2 luty 2003 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta TV dzieli ocean, poza tym nic IP: *.sympatico.ca 02.02.03, 14:56 Kto finansuje tv program zukosa w Kanadzie? Autor: Jerzy Malinski Data: 22-09-02 06:36 Witam, Ogladam polskie tv programy w Kanadzie. Przyznaje, ze czasami irytuja mnie ze wzgledu na to co w Polsce nazywamy chaltura. Zamieszczaja bardzo często te same informacje, a zwlaszcza ogloszenia dotyczace wydarzen z zycia spolecznosci kanadyjskich Polonusow. Zapraszaja do uczestnictwa w tych wydarzeniach podajac ich termin. Kazdy tu się zdziwi - czego wiec się czepiam? Czepiam się tego, ze wiekszosc tych wydarzen odbyla się juz czasem pare miesiecy temu! Widac jak to dziala. Nagrywa się program i puszcza, az do upojenia wiele razy jak teledysk przeplatajac tylko reklamowkami, z ktorych maja pieniadze. Czy starcza to na wszystkie oplaty zwiazane z emisja programu - nie wiem? Ja ogladam ten program by zobaczyc wiadomosci z kraju, a potem bye. Ale do rzeczy. Ogladalem dzisiaj na kanale 4 telewizji kanadyjskiej cotygodniowy polski program �Z ukosa" (zukosa@cfmt.com). Ogladalem jak zwykle wiadomosci i doszedlem do wniosku, ze ow program jest finansowany przez �dziwnych" sponsorow albo ci sponsorzy nie ogladaja tego co jest emitowane na wizje, a zwlaszcza jak to się komentuje! Otoz od czasu do czasu ow program emituje informacje, ze wypowiedzi emitowane w ich programie nie musza się zgadzac z pogladami stacji CFMT (Canada's first free over-the-air multilingual/multicultural television system). Wiec czyje poglady prezentuja autorzy programu? Ocencie sami. Otoz pokazali oni (za TV Polsat) wizyte doradcy UE pana Fisher�a w polskim parlamencie, wypowiedzi polskich poslow-przeciwnikow wejscia Polski do UE na warunkach proponowanych przez UE, obludna wypowiedz owego pana o tym, ze Polska jest zapraszana do UE i reakcje poslow LPR, ktorzy za pomoca gwizdkow wygwizdali pana Fisher�a za jego wypowiedzi i propozycje UE. Kazdy kto obejrzal ten program i jest zorientowany w temacie doskonale widzial hipokryzje i bezczelnosc pana Fisher�a mowiacego jak to Polska jest zapraszana do UE. Dziwne to zaproszenie jesli zapraszany przed wejsciem w progi domu - gdzie ma byc goszczony, a przynajmnie traktowany z szacunkiem - jest juz okradany przez gosci gospodarza i traktowany jak pomiotlo. Cale to wydarzenie zostalo wyemitowane jako �Skandal" w wykonaniu przez przeciwnikow Polski do UE, a zwlaszcza poslow LPR. W moim odczuciu powinno to byc wyemitowane jako �Wizyta doradcy UE pana Fisher�a w polskim parlamencie". Ponadto autorzy programu �Z ukosa" podali wiadomosc, ze Ojciec Swiety jest za wstapieniem do UE(?!), a przedstawiciele Kosciola Katolickiego w Polsce beda mowili cala prawde o UE przed jej wstapieniem do niej(!). Bylem tym programem lekko zszokowany. Nie moglem uwiezyc co uslyszalem. Po tym programie zrodzilo sie wiele pytan. A oto najwazniejsze z nich: - czy autorzy owego programu moga wskazac wypowiedz Ojca Swietego, gdzie uzyl on slow �ze chce aby Polska wstapila do UE", - ktorzy to przedstawiciele KK w Polsce beda mowic prawde o UE i z czyjego polecenia (czyzby Zycinski, Pieronek,itp.), - kto zdecydowal juz o tym, ze Polska ma wstapic do UE; przeciez referendum jeszcze przed nami, - czyje interesy reprezentuje ta tv polska w Kanadzie. Jesli ktos ogladal ten program i moze cos sprostowac w mojej wypowiedzi lub dodac od sobie to bylbym wdzieczny. Ciagle nie moge uwierzyc w to co slyszalem. Moze cos pokrecilem? Pozdrawiam Jerzy Malinski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Ratunek dla najstarszej stolicy na swiecie IP: *.sympatico.ca 02.02.03, 21:59 DAM THREATENS ANCIENT ASSYRIAN CITY OF ASHUR Mr. Andreas Mavrommatis Special Raporteur of Human Rights in Iraq UN Center for Human Rights Palais de Nations CH-1211 Geneva 10 Switzerland Dear Mr. Mavrommatis, The city of Ashur, the ancient sacred capital of the Assyrian Empire, may be flooded as a result of waters rising behind a new dam near the city, according to the "Iraq Press" reported on 23 July, 2001 Government of Iraq intents to flood the ancient city of Ashur, the "world capital" and the first capital of the Assyrian Empire, with the waters of Tigris river. The present Assyrian Christian population in Iraq, numbering more than 1.5 million, are the descendents of the Assyrian Empire and are the true indigenous people of Iraq. The ancient city of Ashur was one of the four ancient Assyria's capitals and it is our spiritual city which the Assyrians took their name. In furtherance of its Arabization scheme against the minorities in Iraq and to implement its racist and ethnocide policy against the Assyrians, the Iraqi regime has embarked on a sinister project to inundate the ancient Assyrian city of Ashur with water from Tigris river. The proposed “Mackoul” dam and its reservoir will ruin more than 100 Assyrian historical sites, including the city of Ashur. The government of Iraq is trying to severe all connections between the present the Assyrians in Iraq and their glorious history. Assyrians have long suffered under the present government. We are appealing to you to investigate this matter fully and voice your concern against this cultural crime. We are asking that you approach UNESCO's World Heritage Committee to inscribe the ancient city of Ashur in its list as a cultural site with "outstanding universal value." Let the committee fulfill its promise of "working to make sure that future generations can inherit the treasures of the past." Sincerely yours, www.csmonitor.com/2002/0404/p16s02-stss.htm Christian Science Monitor www.anthro.mankato.msus.edu/archaeology/sites/middle_east/assur.html City of Ashur (Assur) First Name: Last Name: Street: City: State: Choose a State:AlabamaAlaskaArizonaArkansasCaliforniaColoradoConnecticutDelawareDistrict of ColumbiaFloridaGeorgiaHawaiiIdahoIllinoisIndianaIowaKansasKentuckyLouisianaMaine MarylandMassachusettsMichiganMinnesotaMississippiMissouriMontanaNebraskaNevadaNe w HampshireNew JerseyNew MexicoNew YorkNorth CarolinaNorth DakotaOhioOklahomaOregonPennsylvaniaRhode IslandSouth CarolinaSouth DakotaTennesseeTexasUtahVermontVirginiaWashingtonWest VirginiaWisconsinWyomingOther Zip code: Country: Telephone: E-mail: Your comments BET-NAHRAIN,INC. ASSYRIAN CULTURAL CENTER 3119 south Central Ave. Ceres, CA 95307 A Non-Profit Public Benefit Organization Mailing address: P.O. Box 4116, Modesto, CA 95352 U.S.A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta List do polskich Zolnierzy IP: *.sympatico.ca 03.02.03, 01:57 Polska bezbronna... prosi o pomoc. Autor: Piotr (---.ab.hsia.telus.net) Data: 02-02-03 11:24 Temat: "Polska bezbronna" ...prosi o pomoc. www.polska-zbrojna.pl/dyskusja Witam "Polpota" To imie jest dla mnie trudne do przyjecia... Byc moze w tym srodowisku to jest jeszcze uzasadnione. Mimo to jednak widze, ze nie brakuje Ci w srecu polskiego patriotymu i tak bardzo potrzebnego Polsce myslenia. Jak najbardziej uwazam, ze Sluzby MUNDUROWE: wojsko, straz a szczegolnie policja winna sie zjednoczyc bardzo scisle w ruchu Patriotycznym, ze Wladza nie miala by szans na takie posuniecia jakich sie dzis dopuszcza. O takie silne ogniwa spoleczenstwa polskiego winien zadbac prezydent Polski - prawdziwy Prezydent. Dlatego, ze tego nie czyni dowodzi, ze naduzyl zufanie tych sluzb i trzeba wiedziec, ze SA GRANICE POSLUSZENSTWA kiedy waza sie losy HONORU ZOLNIERZA, POLSKI, losy SUWERENNOSCI I NIEPODLEGLOSCI ! . Nie moze zadna recydywa polityczna dopuszczac propaganda ksztaltowac sumienia Polakow do tego stopnia, ze agresorzy II Wojny Swiatowej stawiani sa w szeregi ofiar Wojny i ludobojstwa. Tak jak KACI Narodu polskiego maja swoich spatkobiercow tak tez ofiary cierpien, mordow i wywozek na przymusowe roboty i na Syberie maja swoich spatkobiercow. Zdecydowana wiekszosc ich pragnela zyc we wlasnej Niepodleglej Ojczyznie. Honorem kazdego zolnieza jest WIERNOSC TYM OFIAROM ! Uklady i umowy z Zachodem i Wschodem korzystne dla Polski beda sie tworzyc same z respektem dl naszej tradycji i godnosci Wolnego Polaka. Zycze Wszystkim Wam zolonierzom Wojska Polskiego i najszlachetniejszych tradycji walk o wolnosc Polski abysmy mogli budowac Polske Serc Polakow w mysl, ze Polska- dom - musi by najpierw dla Polakow. Pisze do was z pewna doza poufalosci, poniewaz od dziecka wychowywalem sie w srodowisku rodzin wojkowych, zolenierzy i oficerow WP czesto tez przyby- wajacych z calej Polski do Buska-Zdroju w latach 1960-1971. Pozdrawiam serdecznie wszystkich slowami: KU CHWALE OJCZYZNY, POLSKI SERC POLAKOW ! Piotr Z Calgary www.rodzinywyborcow.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bux Re: Prawa Polakow IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 11:55 Dlaczego wystapilem z Unia i porownaniem? Spojrzecie prosze co nasz rzad czyni. Telekomunikacja sprzedana obcemu kapitalowi, Energetyka rowniez, autostrady bedzie budowal obcy kapital. Prosze odpowiedzcie mi co to wszystko znaczy? Wiecie co sadze? Gdyby nie daj Boze Polska znalazla sie w opalach - obcy kapital i ci wszyscy darczyncy odetna nas dokladnie od calego swiata. Jak? Chyba proste. A Unia jest tylko w tym momencie postawieniem kropki nad "i". Nasi dziadowie walczyli o wolny kraj, wielu oddalo za szczytny cel zycie, a my? A my jak te "barany" zgadzamy sie, malo tego powinnismy sie cieszyc oddajac to wszystko dobrowolnie naszym bylym wrogom i tzw.sojusznikom,ktorzy tak bardzo nas wspierali poprzednio.Historia lubi sie powtarzac - NIE DOPUSCMY DO TEGO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: NARÓD POLSKI A UNIA EUROPEJSKA IP: *.mim.pcz.czest.pl 03.02.03, 21:10 No to sobie naród pogadał: o żydach o obcych którzy robią nam kuku pomietajmy jednak, że codziennie konsumujecie wspieracie ten układ. Troche ta gadka przypomina mi obrońców zwierząt, którzy zawsze wolą buty ze skóry. TOM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: NARÓD POLSKI A UNIA EUROPEJSKA IP: *.sympatico.ca 03.02.03, 23:55 1. integracja europejska Hiszpanii i Portugalii to zupełnie inne czasy i inne warunki - porównania z rokiem 2003 są zawodne; 2. ze zdumiewającą śmiałością używa się w dyskusjach o integracji czasu przyszłego dokonanego; przypomina mi to refleksję jeszcze z dawnej epoki, że tylko przyszłość jest pewna, przeszłość ulega natomiast nieustannym zmianom; i Ty, i Grzegorz macie niezłomną pewność co do własnej wiedzy o przyszłości, co nie ułatwia dyskusji; ale: - jakie konkretnie obawy budzi w Tobie "unijna zasada swobodnego przepływu ludności i osiedlania się"? - że Niemcy, Holendrzy, Austriacy porzucą swoje wille i przeprowadzą się masowo do Polski? do Czech? może na Litwę?; zresztą zasada ta stwierdza jako fakt prawny to, co jest w naszych czasach powszechną praktyką: ludzie migrują; Polacy też; - "gloryfikowanie praw mniejszości narodowych ponad prawa większości" - to jakieś nieporozumienie, padłaś ofiarą propagandy, nikt nie przedkłada praw mniejszości nad prawa wiekszości, owszem, ustawy cywilizowanych krajów upominają się o respektowanie praw mniejszości, ale to jednak zupełnie coś innego; - "federalne superpaństwo z jednym rządem, parlamentem, konstytucją, walutą, armią, policją, itd., w stronę którego wyraźnie zmierza Unia. Wszystko zmierza ku centralizacji, ku jednej "unijnej" polityce, w której głosy społeczności narodowych przestają się liczyć"; powoli: albo federalne, albo superpaństwo; albo federacja, albo centralizacja; pamiętaj, że podstawą systemu prawa europejskiego jest zasada pomocniczości, tzn. delegowania na szczebel wyższy tego, czego nie da się załatwić na niższym; ludzie się śmieją, że EU wydała instrukcję posługiwania się drabiną (chodzi o tzw. BHP i odpowiedzialność firm ubezpieczeniowych za wypadki przy pracy), bo nie wiedzą, że taką instrukcję w Polsce wydano już w 1964r.; śmieją się, że marchewka została zaliczona do owoców: tak jest, bo chodziło o definicję dżemu, a Portugalczycy robią dżem m.in. z marchewki, chodziło zatem o uszanowanie ich przyzwyczajeń; różnym głupolom wydaje się to zabawne, ale cel jest jeden: szukanie porozumienia; czy od tego marchewka stała się mniej zdrowa albo mniej marchewkowa? - "Przecież to wszystko pracuje na rzecz Wielkiej Idei Stanów Zjednoczonych Europy z jednym "europejskim narodem", w którym nie ma miejsca na tradycyjnie pojmowaną narodowość, bo będzie ona zaledwie lokalnym kolorytem." Idea ta faktycznie jest wielka, odnajdziesz ją m. in. już w publicystyce Adama Mickiewicza, ale Twój ciąg dalszy ("jeden europejski naród ..." itd.) świadczy o nieumiejętności wnioskowania; jesteś o tyle usprawiedliwiona, że byłby to twór bez precedensu, a raczej z odległym, jedynym precedensem: unią polsko- litewską, po której oba narody zachowały odrębność, suwerenność, własne urzędy, nawet politykę zagraniczną; - "Przeciez efekt takich działań daje się wyraźnie przewidzieć, mieliśmy na to przykład w innym Wspaniałym Sojuzie, po którym niekóre nacje byłego ZSRR do dzis nie mogą się otrząsnąć z mentalnego sowietyzmu". Nie będę polemizował z czymś takim. Ale Twoja nauczycielka historii powinna Ci spuścić lanie. Disce, puella, historiae! - "euro-entuzjastom zdaje się wszystko jedno, czy ich dzieci będa się czuły najpierw Polakami czy Europejczykami"; tu się głęboko zadumałem i po namyśle zaryzykuję odpowiedź: tak, ja chcę, żeby moje dzieci czuły się najpierw Europejczykami, potem Polakami"; zrób to dla mnie, dla siebie i swoich dzieci i przeczytaj wiersz Norwida "Moja ojczyzna" - myślę, że się zrozumiemy; - "Co do Norwegii chyba się zgadzamy, że mieli olej w głowie odmawiając członkostwa" - otóż mieli olej w skałach, czyli petroleum, ale przede wszystkim drugi w Europie dochód na głowę mieszkańca i nie chcieli się z nikim dzielić; - "Polska ze swoimi bogactwami naturalnymi i położeniem w Europie mogłaby osiągnąć całkiem niezłą pozycję" - po to wchodzimy do UE, żeby tę pozycję osiągnąć; gdyby Kongo mogło wejść "ze swoimi bogactwami", weszłoby z pocałowaniem obu rąk; mówiąc krótko: wyprodukować możemy to, co potrafimy (technologia, kapitał), a sprzedać możemy to, co inni chcą kupić (nasze "bogactwa" są na ogół droższe niż oferowane przez innych uczestników rynku: węgiel, miedź, siarka); jeśli nie wejdziemy do EU, a ona w ramach polityki protekcjonistycznej utrzyma cła, to na śniadanie będziemy jedli węgiel i siarkę; - "gdyby jej elity troszczyły się najpierw o interes narodowy, a nie o interes innych państw?" - właśnie się zatroszczyły; natomiast dokładnie taki cytat pojawia się w publicystyce francuskiej i niemieckiej: niech się rządy zajmą rodzimymi problemami zamiast dofinansowywać nowe kraje członkowskie; - "Przecież na wejściu do UE tracimy nie tylko w wymiarze bilansu "dostaniemy- wpłacimy"" - to jest nieprawda; uważaj, bo o ile fantazje futurologiczne niełatwo sprawdzić, to kłamstwo rachunkowe źle służy Twojej propagandzie; - "Gdyby się Panu i innym Panu podobnym tak nie spieszyło do Euroraju, to Polska miałaby szansę wzmocnić swoją pozycję, a wtedy karty byłyby inaczej rozdawane." Tak? To ciekawe. Co to za szansa? Naprawdę jestem zainteresowany, koniecznie napisz coś więcej. A masz świadomość, że "wtedy" karty będą rozdawać nie tylko Grecy, Niemcy i Duńczycy, ale także Litwini, Łotysze i Estończycy? Ciekawe, jaka "wtedy" będzie pula dla krajów startających się o przyjęcie. - "To, że Niemcy wykupią spory płat Polski jest chyba oczywiste jak wschód słońca po nocy" - nie jest oczywiste; po co im to? albo tkwisz w kategoriach historycznych, kiedy ziemia była bogactwem ekonomicznym, albo sentymentalnych (powroty dawnych mieszkańców), które nie są zjawiskiem socjologicznym, tzn. masowym; dla porównania: ilu Polaków wypędzonych ze Wschodu chciałoby się tam znów przesiedlić? - "Czy Pan nigdy nie uczył się historii i nie dostrzega, do czego zawsze dążyły Niemcy? A może sądzi Pan, że czasy się zmieniły, i teraz już jest cacy?" - uczyłem się; a Ty? obawiam się, że masz silne resentymenty antyniemieckie i nie widzisz drugiej strony medalu, np. że Polska granica zachodnia w ciągu minionych 1000 lat była bodaj najspokojnieszą granicą w Europie; że Niemcy (2. Rzesza) powstały w 1870r., a poprzednio państwa niemieckie nie interesowały się Polską, więc jakie "zawsze"?; osadnictwo niemieckie na Śląsku dokonało się na zaproszenie Piastów i polegało na zagospodarowaniu pustek (puszczy); słownictwo polskie zdradza ogromny, pozytywny wpływ cywilizacyjny Niemiec - itd. Warto mieć i te aspekty na uwadze. A dalej: czasy się istotnie zmieniły. Również dzięki 50 latom procesu integracji europejskiej. - "**Unia Europejska gwarantuje też brak wojen na naszym kontynencie które rujnowały Europe przez setki lat, ** A na jakiej podstawie raczy Pan łaskawie to twierdzić? Bezpieczeństwo militarne mamy ponoć obstalowane dzięki NATO, więc po co tu UE? I owszem, Unia pracuje nad własną policją i armią, ale skąd Pan wie, czy nie po to, żeby mieć sposób na trzymanie nieposłusznych tubylców "za mordę"?" - Gwarancją stabilności i pokoju są (1) wspólnota interesów i więzi gospodarcze, (2) demokracja obywatelska. NATO jest powołane do obrony przed zagrożeniem militarnym z zewnątrz. UE pracuje nad własną armią, aby nie dac się zmajoryzować przez USA (unilateralizm), nie tworzy własnej policji - to jakieś nieporozumienie. A teraz i zawsze - sądzisz - nikt, żadna policja nie trzyma za mordę swoich nieposłusznych tubylców, czy też żyjesz w kraju, w którym tubylcy uchwalili rozformowanie policji i obywają się bez niej? Zdrowego myślenia życzę i pozdrawiam Jacek D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Re: NARÓD POLSKI A UNIA EUROPEJSKA IP: *.sympatico.ca 06.02.03, 14:43 Komitet Obrony Polskiej Ziemi "PLACÓWKA" APEL DO WSZYSTKICH ORGANIZACJI W KRAJU I POZA JEGO GRANICAMI, PRZECIWNYCH PRZYSTAPIENIU POLSKI DO UNII EUROPEJSKIEJ Komitet Obrony Polskiej Ziemi "PLACÓWKA" , stojąc na stanowisku wolności , niepodległości i suwerenności Polski , konstytucyjnej gwarancji praw obywatelskich wszystkich Polaków , zwraca się do wszystkich organizacji w kraju i w środowiskach polonijnych za granicą przeciwnych przystąpieniu Polski do Unii Europejskiej o zjednoczenie działań , a gdyby to okazało się niemożliwe o ich skoordynowanie i zsynchronizowanie. Naszym zdaniem współdziałanie winno obejmować następujące zagadnienia: 1. Wystąpienie do władz państwowych i samorządowych o równe traktowanie zwolenników i przeciwników przystąpienia Polski do UE 2. Wywieranie nacisków na władze i media, by tzw. rządowe programy informacyjne i propagandowe sekwencje prounijne włączane do innych programów, traktowane były jako programy zwolenników integracji z UE i wymuszenie na władzach i mediach w ramach konstytucyjnego porządku prawnego, równorzędnego czasu antenowego i miejsca w mediach dla głoszenia przeciwnych rządowym poglądów organizacji i środowisk antyunijnych. 3. W razie odmowy przez władze państwowe i samorządowe, wykorzystanie wszystkich dostępnych, prawem nie zabronionych, form protestu by to osiągnąć. 4. Wymianę informacji, wspólne opracowanie materiałów wykazujących zagrożenia wynikające z przystąpienia Polski do UE i przygotowanie materiałów demaskujących kłamstwa rządowej i partyjnej prounijnej propagandy. 5. Domaganie się od władz polskich respektowania prawa Polaków zamieszkałych za granicą do uczestniczenia w referendum unijnym. 6. Nawiązanie kontaktów z przeciwnikami integracji z UE poza granicami Polski. 7. Przekonanie posłów by ustawę o referendum według projektu prezydenckiego zaskarżyli do Trybunału Konstytucyjnego, gdy będzie ona dyskryminowała przeciwników akcesji Polski do UE na co wszystko wskazuje. 8. Powołanie centrum i ośrodków regionalnych oraz wykorzystanie istniejących struktur terenie przeciwników akcesji do UE. 9. Przygotowanie kompetentnych i uczciwych ludzi do komisji referendalnych i na mężów zaufania. 10. Opracowanie równoległego liczenia głosów, by zapobiec fałszerstwom. 11. Opracowanie sprawnego obiegu informacji. Wierzymy mocno, że Wasze Organizacje - kierując się patriotyzmem i nadrzędnym interesem Narodu i Państwa Polskiego – podejmą wspólne działania, które przy pomocy BOŻEJ uwieńczone zostaną sukcesem. Wierzymy, że uda nam się wszystkim uratować Polskę przed nową szatańska, totalitarną doktryną zwaną globalizmem i jej agendą – UE oraz siłami zorganizowanego zła za nią stojącymi, planującymi opanowanie świata. UCHROŃMY POLAKÓW PRZED OGRABIENIEM , ZNIEWOLENIEM I WYNARODOWIENIEM !!! POWIEDZMY NIE UE !!! Gniezno , 3 luty 2003 r. ------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Re: NARÓD POLSKI A UNIA EUROPEJSKA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.02.03, 22:04 38 milionow biednych Polakow bedzie musialo utrztymywac bogaczy: Bezrobocie w Niemczech katastrofalne. Utrzyma sie w 2003. A dalej co? Moze Polska poratuje? “Schlagzeilen” donosi: Środa 5 lutego 2003 Bezrobocie w Niemczech Więcej niż 4,6 miliona bezrobotnych w styczniu! Berlin/Norymberga (AFP) Liczba bezrobotnych wzrosła w ubiegłym miesiącu ponad 4,5 miliona i tym samym osiągnęła największą liczbę dla miesiąca stycznia od pięciu lat. Wobec coraz bardziej pogarszającej się sytuacji na rynku zatrudnienia Rząd Federalny i opozycja popierają wzmocnienie wysiłków dla usunięcia biedy. Tylko w ten sposób można rozwiązać “problemy w naszym kraju” wyjaśnił minister gospodarki Wolgang Clement (SPD). Przewodnicząca SDU, Angela Merkel, proponuje “atak sił narodowych”. Liczby wskazały, “że koniunkturalne trudności i dogłębne problemy strukturowe w Niemczech nadal oddziałują na rynek pracy”, wyjaśnił Clement. Reformy strukturalne dla odciążenia socjalnych systemów zabezpieczenia i poprawy sytuacji na rynku pracy winny być kontynuowane ze szczególnym naciskiem. Kiedy Rząd Federalny wysunie propozycje związkom zawodowym “nie odseparujemy się od tego”, powiedziała Merkel w Berlinie. Najświeższe liczby bezrobotnych “przeszły najgorsze oczekiwania”. Szczególnie dramatyczne jest wysokie bezrobocie młodzieży: 9,4 %. Federalny Zakład Pracy poinformował w Norymberdze, że w ubiegłym miesiącu było bez pracy 4,623 miliona ludzi. Kwota bezrobocia znajdowała się około 11,1 procent. W styczniu było 398.000 więcej bezrobotnych aniżeli w grudniu i 333.200 więcej niż w styczniu 2002. W lutym należy oczekiwać wzrost bezrobocia. Zakład Pracy liczy na poprawę rynku pracy dopiero w drugiej połowie roku. Spodziewa się, że średnia roczna roku 2003 wyniesie dobre 4.2 milionów bezrobotnych. Zdaniem Instytutu Badania Rynku Pracy i Zawodów (IAB) Zakładu Pracy koniunktura poprawi się z biegiem roku “odczuwalnie”. Także reformy rynku pracy będą stopniowo rozwijać oddziaływanie. Dlatego Kanclerza gotowość do romów dla rozluźnienia ochrony zwolnień natknęła się na zdecydowaną odmowę. “Związki zawodowe nie pertraktują z panem Schroederem o zmiękczenie ochrony zwolnień”, powiedziała zastępczyni przewodniczącego Niemieckiego Związku Zwodowego (DGB), Ursula Engelen-Kefer. We wtorek Schroeder nie wykluczał zmiany. Założeniem jednak jest, że “dodatkowe kroki w znacznej mierze” zagwarantują pracodawcy. Artykuł: de.news.yahoo.com/030205/286/39xqi.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: NARÓD POLSKI A UNIA EUROPEJSKA IP: 203.36.162.* 11.02.03, 13:02 -ABY POLSKA BYLA POLSKA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh, a oni swoje Re: NARÓD POLSKI A UNIA EUROPEJSKA IP: *.sympatico.ca 11.02.03, 15:30 polskiejutro.pl Nowy Urzad Re: Dlaczego Episkopat w Polsce Polske ZDRADZIL Autor: Artur (217.96.16.---) Data: 10-02-03 22:57 To są jakieś stare dane, pani Elżbieto. Według najnowszych badań, biskup Głódź jest Mongołem, biskup Kamiński Japończykiem a Ignacy Tokarczuk Pigmejem. Proszę przekazać badaczom narodowości te informację. Będę zobowiązany. Artur Autor: Maddox (---.unregistered.net.telenergo.pl) Data: 10-02-03 23:24 ale jesteś stuknięta, nadajesz się do kabaretu Autor: Elzbieta (---.sympatico.ca) Data: 11-02-03 04:12 www.kielce.pl Forum patriota.pl Forum W odpowiedzi na liczne pytania, podajemy narodowosc arcybiskupów metropolitów i biskupów ordynariuszy, stanowiacych 1/3 czesc episkopatu jako jego kierownictwa. Niniejszy wstrzasajacy dla Polaków material jest prawdziwy. Narodowosc wymienionych tu osób jest udokumentowana danymi z tajnej kartoteki ludnosci Polski, za której udostepnienie dziekujemy odwaznym Polakom. Dziekujemy takze ksiezom - Polakom potwierdzajacym te dane. Scislosc danych kartoteki o osobach narodowosci zydowskiej wynika z faktu, iz od 1945 roku po dzien dzisiejszy Zydzi w Polsce, z mocy ustalen jaltanskich, stali sie uprzywilejowana warstwa rzadzaca, majaca prawo do wladzy i nadzwyczajnych swiadczen materialnych z tytulu strat poniesionych w czasie okupacji niemieckiej. Dlatego Zydzi sa zainteresowani ujawnieniem swej narodowosci, oczywiscie w wiekszosci przypadków poufnie, aby udawac Polaków i miec prawo do rzadzenia Polakami. Poznajmy zatem narodowosc czlonków kierowniczej czesci Episkopatu, a co za tym idzie, dowiedzmy sie, jaki naród w rzeczywistosci reprezentuja: Arcybiskup Metropolita Warszawski, Prymas Polski Kardynal Józef Glemp - narodowosc zydowska. Arcybiskup Pomocniczy Warszawski, Sekretarz Generalny Episkopatu Polski - Bronislaw Dabrowski - narodowosc zydowska. Arcybiskup Metropolita Krakowski - Kardynal Franciszek Macharski - narodowosc zydowska. Arcybiskup Metropolita Wroclawski - Kardynal Henryk Gulbinowicz - narodowosc zydowska. Arcybiskup Metropolita Gnieznienski - Henryk Muszynski - narodowosc zydowska. Arcybiskup Metropolita Gdanski - Tadeusz Goclawski - narodowosc zydowska. Arcybiskup Metropolita Katowicki - Damian Zimon - narodowosc zydowska. Arcybiskup Metropolita Bialostocki - Edward Kisiel - narodowosc zydowska. Arcybiskup Metropolita Lubelski - Boleslaw Pylak - narodowosc zydowska. Arcybiskup Metropolita Lódzki - Wladyslaw Ziólek - narodowosc zydowska. Arcybiskup Metropolita Poznanski - Jerzy Stroba - narodowosc zydowska. Arcybiskup Metropolita Szczecinski - Marian Przykucki - narodowosc zydowska. Arcybiskup Metropolita Warminski (Olsztynski) - Edmund Piszcz - narodowosc zydowska. Arcybiskup Metropolita Przemyski - Ignacy Tokarczuk - narodowosc ukrainska. Arcybiskup Nuncjusz Apostolski w Polsce - Józef Kowalczyk - narodowosc zydowska. Biskup Polowy Wojska Polskiego General - Slawon Leszek Glódz - narodowosc zydowska. Biskup Ordynariusz Drohiczynski - Wladyslaw Jedruszów - narodowosc ukrainska. Biskup Ordynariusz Lomzynski - Juliusz Paetz - narodowosc zydowska. Biskup Metropolita Czestochowski - Stanislaw Nowak - narodowosc zydowska. Biskup Ordynariusz Radomski - Edward Materski - narodowosc zydowska. Biskup Ordynariusz Sosnowiecki - Adam Smigielski - narodowosc polska. Biskup Pomocniczy Sosnowiecki, Zastepca Sekretarza Generalnego Episkopatu Polski - Tadeusz Pieronek - narodowosc polska. Biskup Ordynariusz Pelplinski - Jan Szlaga - narodowosc niemiecka. Biskup Ordynariusz Torunski - Andrzej Suski - narodowosc zydowska. Biskup Pomocniczy Gnieznienski, Delegat Prymasa Polski ds. Duszpasterstwa Poloni - Szczepan Wesoly - narodowosc zydowska Biskup Ordynariusz Wloclawski - Bronislaw Debowski - narodowosc zydowska. Biskup Pomocniczy Wloclawski, Kierownik Duszpasterstwa Rolników - Roman Andrzejewski - narodowosc zydowska. Biskup Ordynariusz Gliwicki - Jan Wieczorek - narodowosc zydowska. Biskup Ordynariusz Opolski - Alfons Nossol - narodowosc niemiecka. Biskup Ordynariusz Bielko-Zywiecki - Tadeusz Rakoczy - narodowosc zydowka. Biskup Ordynariusz Kielecki - Stanislaw Szymecki - narodowosc polska. Biskup Ordynariusz Tarnowski - Józef Zycinski - narodowosc zydowska. Biskup Ordynariusz Sandomierski - Waclaw Swierzawski - narodowosc polska. Biskup Ordynariusz Siedlecki - Jan Mazur - narodowosc polska. Biskup Ordynariusz Kaliski - Stanislaw Napierala - narodowosc polska. Biskup Ordynariusz Rzeszowski - Kazimierz Górny - narodowosc ukrainska. Biskup Ordynariusz Lubaczowski - Jan Srutwa - narodowosc ukrainska. Biskup Ordynariusz Koszalinsko-Kolobrzeski - Czeslaw Domin - narodowosc zydowska. Biskup Ordynariusz Zielonogórski - Józef Michalik - narodowosc zydowska. Biskup Ordynariusz Elblaski - Andrzej Sliwinski - narodowosc zydowska Biskup Ordynariusz Elcki - Wojciech Zieba - narodowosc zydowska. Biskup Pomocniczy Elcki - Edward Samsel - narodowosc zydowska. Biskup Ordynariusz Warszawsko-Praski - Kazimierz Romaniuk - narodowosc zydowska. Biskup Ordynariusz Lowicki - Alojzy Orszulik - narodowosc zydowska. Biskup Ordynariusz Plocki - Zygmunt Kaminski - narodowosc polska. Biskup Ordynariusz Legnicki - Tadeusz Rybak - narodowosc zydowska. Ksiadz Kapelan i Spowiednik w Kancelarii Prezydenta - Franciszek Cybula - narodowosc zydowska. Ksiadz byly Spowiednik Prezydenta - Henryk Jankowski - narodowosc niemiecka. Odpowiedz na tę wiadomość Re: Dlaczego Episkopat w Polsce Polske ZDRADZIL Autor: Bolek (---.tele2.pl) Data: 11-02-03 04:34 "Głódź jest Mongołem, biskup Kamiński Japończykiem ", kto wie Panie Arturze, teraz dzieją się takię rzeczy, o którym nawet nie sniło się Pani Elżbiecie. Ja znam białego murzyna. Pozdrawiam. *********************************************************** Z panami jest zle i coraz gorzej. Juz nic ani troche nie myslicie. Jezeli nastepny papiez uzna, ze jednak Polacy powinni wrocic pod wladze Moskwy, czy zmienia panowie zdanie? Przeciez juz byl taki, ktory w 1831 kazal na kolanach isc Polakom do cara. Liste wydrukowal ktos inny niz ja. Obecnie Episkopat w Polsce, nie wykluczone, ze na moja ostra interwencje zamkna szanowne usta. Czytalam wypowiedzi polskich ksiezy - normalnych, mowiacy w kategorii polskiej racji stanu. Czytalam pokretne, falszywe, nieuczciwe, perfidne wypowiedzi uwlaczajace Polakom - ks. Pieronka, ks. Zycimskiego, ks. Musiala, ktorego note bene poznalam w Stoczni Gdanskiej podczas Strajku 80. Ich wypowiedzi, nielogiczne, bezmyslne, wrogie Polsce i Polakom - ja je tak odbieralam - budzily moje zdumienie. Lista, ktora znalazlam wczoraj, zacytowalam na tym forum, zeby ludziom myslacym dac racjonalne wytlumaczenie. Wymienieni ksieza nie czuja i nie mysla po polsku. Mysla w kategoriach, ktore nie tylo sa obce Polsce, sa dla niej wrogie. Jezeli sa innej narodowosci, kochaja inny narod, niech dbaja o ten inny narod, niech sluza mu. OD POLSKI WARA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeszcze troche, panowie bedziecie sie wzajemnie przekonywac jaka swietlana postacia byl Eichman, Mengele i Morel. W swoich domach zrobicie dla nich oltarzyki i modlic sie bedzicie we wschodnim rogu swojego domu kiwajac. ! sic. W 1972 roku w najwieksze swieto zydowskie bylam z dr Wish i dr Rosen w najwiekszej Synagodze w Chicago i widzialam, jak sie to robi. Na glowie mialam koronkowa damska jarmulke. W reku trzymalam ksiege, ktora trzeba bylo czytac od ostatniej strony do pierwszej, od lewej do prawej tak jak w jezyku asyryjskim. Rabin mowil o wychowaniu mlodziezy i aferze wtedy aktualnej, Watergate. Moje myslenie jest logiczne, prawe i uczciwe. Panow pokretne i zaklamane. Shlama lokhon, mosci panowie. Wyprawa po rozum bedzie dluga, prosze szykowac sie na wielki Odpowiedz Link Zgłoś