Dodaj do ulubionych

Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w wojsku

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 21:36
a co mają młodzi robić w tym parszywym kraju? A kto mi odpowie na pytanie:
ilu synów naszych "prześwietnuch osłów (posłów) było w wojsku? A ilu samych
tych tzw posłów było w wojsku? Niech sie odwalą od młodych ludzi. Ten kraj
niczego młodym nie dał i nie da. Mam 47 lat. Ludzie uciekajcie z tego
kaczyńca.
Obserwuj wątek
    • Gość: zzz Wojsko tylko dla ochotnikow !!! IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 18.07.06, 21:44
      Wojsko to fala i niszczenie osobowosci. Kazdy ucieka przed takim syfem !!!
      Wojsko tylko dla ochotnikow ktorych to bawi !!!
      • Gość: kkap Armia powinna być zawodowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:25
        Nie zamierzam służyć dla kraju który gó.. mi daje...
        • Gość: Miron Re: Armia powinna być zawodowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:40
          A co ma ci dać kraj, chyba kopa w twoj leniwy tyłek. Ty wiesz co to jest wogule kraj, państwo. Ty ośle wiesz jakie są zadania takiego organizmu społecznego. To ty ośle jestęś tym krajem jeśli w tym kraju źle sie dziej to dlatego że ty!!!! nic nie robisz żeby było lepiej tylko pewnie z kolegami walisz pod budką z piwskiem.
          • Gość: Krakoo Re: Armia powinna być zawodowa IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 23:47
            Chyba nie wiesz co piszesz... ;)
          • nieistotne Re: Armia powinna być zawodowa 19.07.06, 00:07
            Gość portalu: Miron napisał(a):

> A co ma ci dać kraj, chyba kopa w twoj leniwy tyłek. Ty wiesz co to jest wogule
            > kraj, państwo. Ty ośle wiesz jakie są zadania takiego organizmu społecznego. T
            > o ty ośle jestęś tym krajem jeśli w tym kraju źle sie dziej to dlatego że ty!!!
            > ! nic nie robisz żeby było lepiej tylko pewnie z kolegami walisz pod budką z pi
            > wskiem.
            A Ty co robisz?? Otwierasz im butelki ?? Zastanów się nad spobą i otwórz
            szeroko oczy !!!
          • Gość: marcin Re: Armia powinna być zawodowa IP: 62.29.160.* 19.07.06, 09:21
            Do Mirona, a propos tematu osłów. 'Wogule' pisze się w nastepujący sposób: w
            ogóle. Kiedy ostatni raz coś czytałeś, ośle?
    • Gość: ten co nie byl Jeszcze jedno słowo... IP: 212.160.108.* 18.07.06, 22:26
      .. zapamiętaj na zawsze - "Pier**l służbę wojskową!..."
      • Gość: perkot Re: Jeszcze jedno słowo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:29
        Jak taki młody gość ma do wyboru SYF i stratę kilku miesięcy, albo zarobek kilku
        tysięcy w NORMALNYM kraju jakim jest np. Irlandia - to powiedzcie mi - co
        wybierze...
        • Gość: Kaswe Re: Jeszcze jedno słowo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 13:23
          Jasne jak ci nie wpier... bo już tam Polaków mają dość. Był kiedyś o tym
          program.
    • Gość: Mirek Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:30
      Taki młody a juz ma roszczenia do kraju gowniaz!!! Kraj mi nie zapewnia godziwej pracy. Kraj mu zapewnia dostęp do nauki, bezpieczeństwo reszt gowniaz powinien sam osiągnąć. Jak by był w czymś dobry to prace by znalazł. Ale to już taka rasa "ludzi daj mi". Od małego przyzwyczajona żeby cos dostawać. Gnojek ma dwie ręce to niech sie bierze do robory i sam coś osiągnie. A każdy kto jest "człowiekiem rasy daj mi w końcu kończy pod budka z piwem z pretensjami do całego świata za swoje zaniedbania.
      • Gość: 19cash21 Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: 212.87.244.* 18.07.06, 23:15
        Filozof patriota siż znalazł i do tego rasista :P
      • Gość: Młody Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 23:22
        Ale młodzi chcą pracować. Ja zarabiam 700 zł /miesiąc, w innym cywilizowanym
        kraju za tą sama prace dostane ok 10 razy więcej (nawet choćby pięć). To z
        czego mam tu siedzieć. Obecnie uczę się perfektycjnie angielskiego. Służbę
        odsłużyłem na studiach. Jak tylko uznam że jestem gotowy to jade.
        Wolę zarobić choćby nawet 3000zł w innym kraju niż tu 700zł za tą samą prace.
        A patryjotyzm to juz przeszłość.
        Skoro po 2 fakultetach nie mogę znaleść godziwie płatnej pracy nie wyciągam
        ręki do kraju. Po prstu mam wybór.
        • Gość: Anzelm Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 23:38
          To jak już się uczysz perfekcyjnie angielskiego to radzę pouczyć się też
          polskiego, abyś był partiotą a nie "patryjotą" jak sam napisałeś! :-)
        • Gość: radex Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: *.trustnet.pl 19.07.06, 09:58
          masz racje i tak samo juz stwierdzilo bardzo wiele znajomych mam nadzieje ze ten
          kraj kiedys zginie z map bo juz tego zawiele co sie tu dzieje
      • Gość: Krakoo Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 23:46
        Dostep do nauki - ok, ale bezpieczenstwo??? A z ktorej strony? Jak jest
        bandziorem to owszem...
        'Gnojek' ma 2 rece i mysli logicznie, dlatego bierze sie do roboty... za
        granica, tam moze cos osiagnac.
        Wojsko powinno byc zawodowe, bo jak sie kogos do czegos zmusza, to robi to na
        odczep sie...
      • Gość: U Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: 68.191.50.* 18.07.06, 23:51
        No wlasnie wzial sie do roboty, tylko w innym kraju.Co mial stracic kilka
        miesiecy w wojsku??? Gadasz glupoty"jakby byl w czyms dobry to prace by
        znalazl" jakos znam ludzi ktorzy z bardzo dobrymi wynikami ukonczyli studia i
        jakos teraz siedza w domu i mysla jak i gdzie wyjechac. Bo nie ma dla nich
        perspektyw. Sam jestem emigrantem. USA
      • nieistotne Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj 19.07.06, 00:09
        Gość portalu: Mirek napisał(a):

> Taki młody a juz ma roszczenia do kraju gowniaz!!! Kraj mi nie zapewnia godziwe
        > j pracy. Kraj mu zapewnia dostęp do nauki, bezpieczeństwo reszt gowniaz powinie
        > n sam osiągnąć. Jak by był w czymś dobry to prace by znalazł. Ale to już taka r
        > asa "ludzi daj mi". Od małego przyzwyczajona żeby cos dostawać. Gnojek ma dwie
        > ręce to niech sie bierze do robory i sam coś osiągnie. A każdy kto jest "człowi
        > ekiem rasy daj mi w końcu kończy pod budka z piwem z pretensjami do całego świa
        > ta za swoje zaniedbania.

Zapraszam do okulisty. Mało Widzisz... , do laryngologa też , a o psychiatrze
        nie wspomnę ...
      • Gość: Filip Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: 80.51.233.* 19.07.06, 08:30
        No właśnie On w ten sposób "osiąga" to o czym mówisz aby robił.
      • Gość: marcin Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: 62.29.160.* 19.07.06, 09:23
        Mirek, czy mógłbyś mi wskazać choćby jedną budkę z piwem na terenie Częstochowy?
      • Gość: adwi Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:10
        tępy jesteś jak dziób kaczora. Jeśli nie wiesz co znaczy słowo kraj, ojczyzna
        itd. to sobie słownik poczytaj. Chyba masz dobrą posadkę dzięki wujkowi z lpr
        lub pis (małe litery bo szacunek poniżej zera bezwzględnego). TFU
    • Gość: Krakoo Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 23:40
      'Przyjeżdżam, ale są małe szanse, żeby mnie złapali'
      to sie kiedys koles na lotnisku zdziwi... ;)
    • Gość: xx Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: 80.54.171.* 18.07.06, 23:41
      Zostanie wcielony do wojska , a przy najbiższej nadającej się okazji dokona
      ucieczki / jeszcze z bronią / Czy to jest dobry pomysł wcielania do wojska tych
      co czują wstręt do monduru? Nie lepiej stworzyć armie zawodową? A nie z ludzi
      przypadkowych? Przeciesz to stwarza jeszcze większe zagrożenie dla naszego
      bezpieczeństwa.
    • nieistotne Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj 19.07.06, 00:05
      Ja się nie dziwię - kto myśli ucieka...w tym kraju brak perspektyw na ucziwe i
      spokojne życie....
    • Gość: xx Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: 80.54.171.* 19.07.06, 08:41
      Są tacy- co do munduru czują wstręt. Nie wiem jakie by były dobre warunki , on
      i tak powie ucieknie bo mu się mundur lub kolor nie podoba. Na nich nie można
      patrzeć.Po prostu Ci ludzie nie dorośli.
    • Gość: tibor Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: *.cable.ubr03.newm.blueyonder.co.uk 19.07.06, 09:03
      Im więcej wyjedzie uciekając przed wojskiem tym lepiej. Chłopaki, nie dajcie się
      brać w kamasze! Przeczekacie sobie kilka lat, potem prawo się zmieni. Ci debile
      nie mogą rządzić wiecznie.
    • Gość: xx Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: 80.54.171.* 19.07.06, 09:08
      Nie słuchajcie tego debila.
      • Gość: tibor Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: *.cable.ubr03.newm.blueyonder.co.uk 19.07.06, 09:23
        Sam jesteś debil...
      • nieistotne Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj 19.07.06, 22:25
        from autor "xx"
        Czy ty czasem nie cwaniakujesz?? czemu się nie logujesz jak przyzwoity
        postowicz? Czyżby strach??
    • Gość: xx Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: 80.54.171.* 19.07.06, 09:09
      Wojsko było ,jest i będzie. Kto by nie rządził.
    • Gość: xx Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: 80.54.171.* 19.07.06, 09:27
      Tiborku. Czemu sobie ubliżasz?
      • Gość: tibor Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: *.cable.ubr03.newm.blueyonder.co.uk 19.07.06, 09:34
        Pi pierwsze ty mi mi ubliżyłeś po raz pierwszy. Możesz mieć inne zdanie ode mnie
        ale dyskusja w stylu "nie słuchajcie tego debila" świadczy o twoim poziomie.
        Zszedłem po prostu na twój poziom dyskusji. Wracając do tematu. Wojsko za kilka
        lat ma być zawodowe. To jest jedyne sensowne rozwiązanie. Obecnie państwo stara
        się wpieprzać dokładnie do wszystkiego i z zupełnie niewiadomych przyczyn stara
        się przykręcić śrubę. Na to się po prostu nie zgadzam i mam do tego prawo.
        Problem mnie osobiście nie dotyczy. Od wielu lat jestem przeniesiony do rezerwy,
        od wielu lat mieszkam też za granicą. Mam jednak kontakt z ludźmi, którzy chcą
        normalnie żyć, pracować, podróżować, a RP zaczyna się dwoić i troić, żeby im w
        tym przeszkodzić. Ja mam prawo by wyrazić swoją niechęć do tego typu działań ze
        strony polityków.
        • volker5 Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj 19.07.06, 09:43
          A ja niedawno otrzymalem obywatelstwo innego kraju i jestem z siebie dumny, ze
          postanowilem sie ubiegac o obywatelstwo normalnego kraju. Nie chce byc
          kojarzony z panstwem w ktorym ma sie dobrze k..... i zlodziej. Dziekuje
          bandzie, ktora jest u wladzy, ze pomogla mi dokonac wyboru.
          • Gość: Ivory Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 22:38
            Ty stary zwykła gnida jesteś, mam nadzieję ze wiekszość takich parszywych
            stworzeń wyjedzie z Mojej Ojczyzny, a ja będe składal wnioski o zkaz wjazdu dla
            wszystkich którzy wyjechali po 1 maja 2004 i mają jakies inne obywatelstwo
            oprócz Polskiego, do kraju moich przodków. Tchurze wypie..ć jak najdalej z
            dal, i od POLSKI wara.
            • nieistotne Ivory -wyrażaj się -byle jak -ale się wyrażaj !! 19.07.06, 22:48
              Inwektywa wcielona -nie człowiek jesteś !!
            • volker5 Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj 20.07.06, 07:48
              Gość portalu: Ivory napisał(a):

> Ty stary zwykła gnida jesteś, mam nadzieję ze wiekszość takich parszywych
              > stworzeń wyjedzie z Mojej Ojczyzny, a ja będe składal wnioski o zkaz wjazdu
              dla
              >
              > wszystkich którzy wyjechali po 1 maja 2004 i mają jakies inne obywatelstwo
              > oprócz Polskiego, do kraju moich przodków. Tchurze wypie..ć jak najdalej z
              > dal, i od POLSKI wara.

Ty wiejski pajacu od radia M. Takich jak ty powinno sie pozbawiac obywatelstwa,
              bo swoimi ciemnymi przekonaniami doprowadzacie ten kraj do dna. Takie naiwne
              wszechpolaczki to najwieksze barachło tej ziemi. Takie potomki krasnoarmistow
              jak ty maja ojczyzne na Wolyniu.

P.S.
              I pamietaj jeszcze jedno ruska tabakierko za rubla - Jak twoi przodkowie
              przywlekli sie krowiakami z zza Buga na te ziemie to moi robili wszystko aby ta
              ziemia kwitla a nie stala odlogiem. To wam prostaki od Leppera i Giertycha (nie
              wspomne o braciszkach) zawdzieczamy taki syf w tym kraju i emigracje na skale
              przemyslowa.

Od moich postanowien i decyzji wzgledem obywatelstwa to sie od.....l krowi
              cycku - kpw.
              • Gość: Ivory Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 10:41
                W woli sprostowania. Nie pochodze zza Buga, nie lubie Romana i Andrzeja, a
                ksiądz redaktor mnie wku..a.Wiec słuchaj pie..u, jak nie wiesz co to miłośc
                do ojczyzny to pooglądaj telewizje, jak inne narody szanują swoj kraj, nie
                pie..ie mi ze tacy jak ja niszcza ten kraj, banda gowniazy ktorzy nie
                potrafią nic poza wypaleniem jointa i obaleniem browara ten kraj rozpie... I
                mam pretensje do kogos, ja mam pretensje ze w latach 90 decydowano za mnie,
                wybierając jedne po drugim badziewiarskie rządy, ale tak naprawde to przydałoby
                sie tutaj zrobic drugi irak i dopiero wtwdy wszyscy zrozumieliby co to Ojczyzna.
                • volker5 Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj 22.07.06, 09:20

> W woli sprostowania. Nie pochodze zza Buga, nie lubie Romana i Andrzeja, a
                  > ksiądz redaktor mnie wku..a.Wiec słuchaj pie..u, jak nie wiesz co to miłośc
                  > do ojczyzny to pooglądaj telewizje, jak inne narody szanują swoj kraj, nie
                  > pie..ie mi ze tacy jak ja niszcza ten kraj, banda gowniazy ktorzy nie
                  > potrafią nic poza wypaleniem jointa i obaleniem browara ten kraj rozpie... I
                  > mam pretensje do kogos, ja mam pretensje ze w latach 90 decydowano za mnie,
                  > wybierając jedne po drugim badziewiarskie rządy, ale tak naprawde to
                  przydałoby
                  > sie tutaj zrobic drugi irak i dopiero wtwdy wszyscy zrozumieliby co to
                  Ojczyzna
                  > .

Co taki kaczy kuper moze wiedziec o szanowaniu ojczyzny przez np. Amerykanow,
                  Niemcow czy tez Szwedow. Wpierw należy miec co szanowac, należ zy miec jakis
                  powod, chocby sentyment. Za co Polacy maja szanowac swoja ojczyzne? za to co
                  sie dzieje ?. Przytaczasz i porownujesz do Polski inne narody. Zastanowiles sie
                  nad roznica ?. Byles kiedys w normalnym cywilizowanym kraju?. Chyba nie.
                  Co do piedow na temat patriotyzmu. Daj sobie spokoj z tymi glodnymi kawalkami.
                  Nikt rozsadny nie bedzie patriota jesli nie bedzie mial wymiernych korzysci z
                  tego. Co myslisz ze Amerykance wieszaliby tak swoje flagi, gdyby mieli poziom
                  zycia jak na Bialorusi?. Najpierw naley miec co kochac, zeby stalo sie to
                  bliskie sercu. Wpierw ojczyzna niech zapewni obywatela godne zycie za jego
                  cięzko zarobione podatki, a i obywatel stanie się patriota. A szabelke i
                  okrzyk hurrra wsac sobie w kieszen.

I jeszcze jedno. Pierdzeniem o Iraku udowodniles jakim prostym czlowieczkiem
                  jestes starcze nie pijacy piwa.
    • Gość: wizytownik.info Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 09:51
      Tak prawda jest obecnie, iż nie długo nie będzie w Polsc młodzieży (zostanie
      chyba tylko ta wszechpolska)
      ------------------------
      SZUKASZ????
      www.wizytownik.info
      • herman28 Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj 19.07.06, 10:10
        zostanie banda nieudacznikow i stare dziadki - taka jest prawda. Wszyscy
        wyksztalceni masowo emigruja - pomyslec ze zachod bedzie czerpal kozysci z ich
        wyksztalcenia bo debile nie umia ich zatrzymac. Dzis jak uslyszalem o
        podwyzszeniu najnizszej krajowej o 30 zl, aby zatrzymac wyjezdzajacych to malo
        nie puscily mi zwieracze.
    • Gość: Poborowy Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: 80.54.171.* 19.07.06, 10:13
      Przeadzają poprostu... Te szmaty w WKU niemaja co robić chyba =\ Wszysyscy
      powinni być wylani z tego nędznego urzędu jeżeli tak to wogól e można nazwać...
      Żygać mi sie chce na samą myśl o nich ... Powinna być armia zawodowa a nie tak
      jak jest to teraz- obowiązkowe pozbawienie wolności każdego kto sie nadaje... =\
      • herman28 Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj 19.07.06, 10:18
        A po co armia ? czegu tu bronic? tego syfu?. Giertycha i Leppera?. Kaczuszek?.
        Tej bidy?. Tu nawet jakby ktos najechal na ta republike bananowa to i tak
        zawieszenie zgubi na pierwszym przejsciu granicznym
      • Gość: Igor Młodzi nie powinni mieć roszczeń bo nic nie zrobil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 20:00
        Ma inżynier 2 fakultety, perfekcyjnie zna angielski i nie moze znaleźć pracy - taki pracuje u mnie na budowie tylko ze po studiach nic nie potrafi i jak go wysyłają z wiadrem po faze do sklepu to poszedł. Mam tez kolege też ma 2 fakultety na studiach dodatkowo pracował nieraz po 16 godz. Po studiach dostał propozycje pracy w dużej firmie 500 osób która restrukturyzował z sukcesem. Ale to co on robił w czasie studiów tego wielu ludzi nie zrobi w ciągu połowy życia. Z nim rozmowa kwalifikacyjna trwała 5 minut. Traz zrobił doktorat ma 29lat. i wcale nie zamierza wyjeżdzać z Polski. Szuka ludzi do pracy ale absolwenci z którymi rozmawia nawet nie wiedzą co chca robić. Oni przychodzą żeby im ktoś powiedział co oni mają robić są mniej samodzielni niz przeczkolaki. Jednak wyjazd za granice za chlebem dobrze im zrobi tam nauczą się samodzileności i odkleja od cycka.
        • Gość: Ivory Re: Młodzi nie powinni mieć roszczeń bo nic nie z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 22:34
          Jeśli twoi znajomi dotorzy są tak samo bystymi patriotami jak Ty , to nadal
          będzie źle. Podstawą każdej narodowości jest Język( i eten w gębie , lecz ten
          mówiony i pisany, zwłaszcza pisany) Znajdź błąd i mi go pokaż a ucieszę się jak
          dziecko w przedszkolu. Nie żebym był czepliw.
        • nieistotne Czy warte to wszystko ?? 19.07.06, 22:44
          Forum to nie miejsce dla inwektyw- skoro nie umiecie się wyrażać inaczej
          pozostaje Wam dla owego słownictwa tylko domowe zacisze - na ulicy to może
          być karalne - przypominam . A co do pozostałych postów - cóż , żyjemy w kraju
          , w takim jakim żyjemy : " ... To tu polityka wysysa mózg
          To tutaj asa zabija król
          Gdy trwa zimna wojna serca i słowa
          Coraz mniej miejsca żeby się schować " (Closterkeller). Wstyd mi powiem
          historycznyimi słowami- wstyd mi za część z Was...za patrzenienie jak kurczak -
          w jedną stronę ( ci co nie oblali biologii wiedzą o czym mówię -Giertych(Piękny
          Roman) uratuje pozostałych :D:D ) . Ludzie patrzcie co się dzieje !! Polska
          płonie to mało powiedziane !! Umieramy pożerani...na własne życzenie...co ma
          znaczyć ,że Polakowi nie opłaca się pójść do wojska ??a co go tam czeka ??
          nuda , wszy i brak środków na szkolenie?? wszak naszych garnizonów - nawet w
          stolicy strzegą prywatne agencje ochrony...brak słów... czysta rozpacz..
          Giniemy dzięki paktom z UE... i zginiemy bezimiennie...Może powstanie kolejny
          grób zbiorowy nieznanego żołnierza... o wolność w czasach obecnych... pogrzebią
          nas... bez świstu kul i salw.. .
          Obawiam się jednego ,że za jakiś czas, ludzie bedą się wsydzić swojej
          narodowości.. "... skąd jesteś ...z Polski...:( "
    • Gość: fuego wszyscy jestescie gow... warci jak ten kraj Polska IP: *.21.pl / *.21.pl 19.07.06, 11:18
      • volker5 Re: wszyscy jestescie gow... warci jak ten kraj P 19.07.06, 11:20
        powiedzial co wiedzial hhehehe
        • Gość: Przemo Re: wszyscy jestescie gow... warci jak ten kraj P IP: 212.160.86.* 19.07.06, 11:48
          Kiedy w tym kraju będzie "normalnie"???!!! Wojsko powinno być w pełni zawodowe
          wtedy sytuacja zmieniłaby się radykalnie. To co opisuje "GW" przestałoby
          istnieć, a pieniądze podatników... zresztą szkoda pisać.
          p.s. pozdro dla całej redakcji;-)
          • herman28 najbardziej mnie smieszy ten tekst 19.07.06, 11:58
            "Kapitan uspokaja też, że w powiecie częstochowskim i tak sytuacja nie jest
            zła. Na Śląsku, zachodniej granicy, a nawet w niedalekim Oleśnie poboru unika
            kilkadziesiąt procent młodych mężczyzn. Są to zarówno uchylający się od
            stawienia się przed komisją po raz pierwszy, jak i ci, którzy komisję mają za
            sobą i teraz nie odbierają skierowania do armii. - U nas pierwszej wizyty w WKU
            unika 30-40 spośród 450-500 poborowych rocznie."

Ten kapitan chyba nie wie co mowi. Na Slasku Gornym, Dolnym jak i Opolskim
            dlatego poborowi unikaja wojska Polskiego, bo wiekszosc z nich ma obywatelstwo
            Niemieckie. Nikt ich nie moze zmusic do sluzby w WP. Predzej wybiora
            Bundeswehre, nizeli Wojo Polskie ktore placi żold jak żebrakom.
    • Gość: Szasza Re: Debilne Wojsko IP: *.hcz.com.pl / *.hcz.com.pl 19.07.06, 12:48
      Tylko Debile mogą służyc w DEBILNYM POLSKIM wojsku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: 1,2,3 Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: *.man.czest.pl 19.07.06, 14:41
      Mogłem zrozumieć 20 lat temu,że do wojska niektórzy nie chcieli iść bo 2 albo 3
      lata wyrwane z życiorysu ale teraz to nie wojo tylko przedszkole. Z tym listem
      gończym europejskim to nie przesadzajcie i nie straszcie, bo kara jest za mała
      żeby d... zawracać innym.
      • Gość: prawda Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 15:48
        Obywatelu nie ty co zrobiles dla kraju tylko co kraj zrobil dla ciebie.ludzie
        uciekajcie z tad nie ma godnego zycia,to niech sie obiboki nie spodziewaja
        patriotyzmu, i wlasnej checi do odsluzenia dla glupiego kraju,gdzie czlowiek
        traktowany jest jak sztuka,murzyn i i kompletne zero.wystarczy popatrzec na
        urzedy szpitale, podatki,oplaty i inne.
        • klasi Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj 19.07.06, 17:18
          a nie wiecie jak sie ma wyrok to biora do sluzby ?? ;]
          • Gość: Krakoo Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 23:28
            Jak masz tatuaz w widocznym miejscu (jak jestes w mundurze), np. na szyi to cie
            zdaje sie nie wezma ;)
    • Gość: fidel castro naprawde temat gow... warty IP: *.prenet.pl 19.07.06, 19:22
      niema czym sie przejmowac ludziska jak sie takimi pie..mi zawracacie glowe
      to jestescie naprawde gowno warci tak jak nasz kraj tez jest postrzegany w
      innych panstwach za gowno warty
      • Gość: Ivory Re: naprawde temat gow... warty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 22:27
        Słuchaj gnoju, ja ku.. stałem ponad 100 wart zeby taki frajer jak ty mogł spac
        spokojnie, ni epie..mi ze nasza Ojczyzna jes tyle wrta co napisałes , jak ci
        sie w NIej nie podoba to wypie..j z resztą tchurzy w pizdu, i nie wku..aj
        mnie, bo nie wiesz co to znaczy obowiązek wobec Ojczyzny, i dlatego jest jak
        jest w naszym Kraju ponieważ chodzą o ulicach takie gnidy jak Ty.Do redakcji
        namierzcie goscia po IP poniewaz zniewazył Nasz kraj piszac ze tak jak napisal,
        mnie te słowa z palców na klawiatóre nie sa wstanie spłynac.No wku..ł mnie
        gnojek jeden
        • herman28 Re: naprawde temat gow... warty 20.07.06, 08:25

> Słuchaj gnoju, ja ku.. stałem ponad 100 wart zeby taki frajer jak ty mogł
          spac
          > spokojnie, ni epie..mi ze nasza Ojczyzna jes tyle wrta co napisałes , jak ci
          > sie w NIej nie podoba to wypie..j z resztą tchurzy w pizdu, i nie wku..aj
          > mnie, bo nie wiesz co to znaczy obowiązek wobec Ojczyzny, i dlatego jest jak
          > jest w naszym Kraju ponieważ chodzą o ulicach takie gnidy jak Ty.Do redakcji
          > namierzcie goscia po IP poniewaz zniewazył Nasz kraj piszac ze tak jak
          napisal,
          >
          > mnie te słowa z palców na klawiatóre nie sa wstanie spłynac.No wku..ł mnie
          > gnojek jeden

Słuchaj konski odchodzie. Pisze tak do ciebie(specjalnie z malej litery),bo na
          inne zwracenie sie do ciebie nie zasługujesz. Ty sobie mogles nawet 5000 wart
          odbebnic i tak nie bylo zadnego pozytku z ciebie. Tacy jak ty zwykle proste
          cmoki bez szkoly to w woju ucza sie wlasnie takiej gadki jaka prezeztujesz i
          chlania wody. Na wartach to ty pilnowales kieliszka slomiana kuklo a nie kogos
          spiacego. Wiedz rowniez jedno kalikaturo polskiego patrioty - nie musisz nikogo
          namawiac do opuszczenia tej republiki bananowej, bo i tak emigracja postepuje w
          szokującym tepie .

P.S.

Uważaj aby twoje IP nie zostalo namierzone imbecylu, bo ubliżanie osoba
          publicznie jest karalne. Wiesz co to znieslawienie? chyba nie wiesz o czym
          piszesz niska inteligencjo.

• Gość: Ivory Żeby dupą w zyciu nie być trzeba najpierw wojo ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 22:21
      ... przeżyć. We łbach guwniarzą sie poprzewracało, za dużo swobody, ja byłem 5
      lat temu w wojsku w elitarnej jednosce i jakos nie narzekałemi wspominam ten
      okres z sentymentem.
      • Gość: tibor Re: Żeby dupą w zyciu nie być trzeba najpierw woj IP: *.cable.ubr03.newm.blueyonder.co.uk 19.07.06, 22:50
        Widać, że byłeś w wojsku, dlatego teraz piszesz "guwniarzą". I nawet prostego
        słowa nie potrafisz po polsku npisać. Zapamiętaj sobie raz na zawsze: GÓWNIARZOM
        ! Chyba że wyjaśnisz mi co to jest ta "guwniarza" i jak się można takim czymś w
        głowie poprzewracać?
        • Gość: Krakoo Re: Żeby dupą w zyciu nie być trzeba najpierw woj IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 23:40
          Nie wiedzialem, ze do elitarnych jednostek biora bez skonczonej podstawowki...
          'Tchurzy', 'klawiatóre' itp. podstaw ortografii to ucza juz w nauczaniu
          poczatkowym! Za bluzganie na forum to powinni namierzyc twoj adres IP, bo za
          uzywanie obrazliwych, badz uznanych za obelzywe slow publicznie mozna dostac
          mandacik...
          Jak to ktos madry kiedys powiedzial: 'moja Ojczyzna jest tam, gdzie mam chleb'.
          tyle mam do powiedzenia... Kto sie nie zgadza z tym stwierdzeniem?

Pozdrawiam ludzi, ktorzy potrafia myslec logicznie.
          • Gość: zycie Re: wojsko! Aby Polska byla Polska ! IP: 61.68.163.* 20.07.06, 04:47
            Aby Polska byla Polska !
            zycie
          • herman28 Re: Żeby dupą w zyciu nie być trzeba najpierw woj 20.07.06, 08:37
            Gość portalu: Krakoo napisał(a):

> Nie wiedzialem, ze do elitarnych jednostek biora bez skonczonej podstawowki...
            > 'Tchurzy', 'klawiatóre' itp. podstaw ortografii to ucza juz w nauczaniu
            > poczatkowym! Za bluzganie na forum to powinni namierzyc twoj adres IP, bo za
            > uzywanie obrazliwych, badz uznanych za obelzywe slow publicznie mozna dostac
            > mandacik...
            > Jak to ktos madry kiedys powiedzial: 'moja Ojczyzna jest tam, gdzie mam
            chleb'.
            >
            > tyle mam do powiedzenia... Kto sie nie zgadza z tym stwierdzeniem?
            >
            > Pozdrawiam ludzi, ktorzy potrafia myslec logicznie.

Zgadzam sie z Toba w 100% krakoo.
      • herman28 Re: Żeby dupą w zyciu nie być trzeba najpierw woj 20.07.06, 08:35

> ... przeżyć. We łbach guwniarzą sie poprzewracało, za dużo swobody, ja byłem
        5
        > lat temu w wojsku w elitarnej jednosce i jakos nie narzekałemi wspominam ten
        > okres z sentymentem.

Pewnie byles w Lublińcu hhheheee , ale nie w elitarnej jednostce kierowco
        sikawki, tylko w szpitalu na Grunwaldzkiej.
        Czym sie szczycisz? ze jestes ulom, po SPZ'e (no moze w najlepszym wypadku po
        zawodowce)?. Taki z ciebie stary wujec, że hej. Piec lat po woju i od gowniarzy
        (jeszcze z bledem) nazywa BBBBBBBBBBBBbbbbbuuuuuuuhhhahhaaaa. Facet jak ja
        studia konczylem w tej basniowej krainie, to ty kocowe od dziadkow dostawales i
        uczyles sie chlac wode. Przestan wiec prukac glodne kawalki bo cisnienie mi
        podnosisz.
        • Gość: guwno Re: Żeby dupą w zyciu nie być trzeba najpierw woj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 10:43
          guwno
    • Gość: GUTEK Re: Młodzi wolą pracę za granicą niż służbę w woj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 22:01
      polska jest krajem cudow!mamy taki rzad ze powinni ich poprostu utylizowac!a od
      mlodych niech sie odwala jezeli nie potrafia zapewnic w ojczyznie pracy za
      godziwe pieniadze zeby miec na utrzymanie albo zalozenie rodziny!wiec niech sie
      nikt nie dziwi ze kazdy kto ma szanse to wyjezdza z dala od tego"ducklandu"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka