Dodaj do ulubionych

do Redakcji......................... ..............

20.07.06, 18:20
JAKIS CZAS TEMU WIDZIALEM OGLOSZENIE W pANSTWA GAZECIE, IZ POSZUKUJECIE KOGOS
NA STANOWISKO DZIENNIKARZA.
NIE WIEM CZY TO JESZCZE AKTUALNE...
CZY OSOBA W WIEKU 17 LAT TEZ MOZE NA NP UMOWE ZLECENIE CZY PODOBNE..
MAM 17 LAT I PISANIE PRZYCHODZI MI Z LATWOSCIA, INTERESUJE SIE ZYCIEM MIASTA.
MAM ZAMIAR PO LICEUM KSZTALCIC SIE W TYM ZAWODZIE LUB JAK PSYCHOLOG
Obserwuj wątek
    • redakcja_czestochowa Re: do Redakcji......................... ........ 20.07.06, 18:38
      Ogłoszenie było skierowane do osób zainteresowanych stałą pracą. W tym wypadku
      prosimy o osobisty kontakt z sekretariatem redakcji, Al. NMP 13 (wejście od ul.
      Piłsudskiego) w dni robocze od poniedziałku do piątku w godz. 10-16. Zapraszamy
      • paolo101 Re: do Redakcji......................... ....... 20.07.06, 19:54

no ale 17 latek tez moze....??????????
        • Gość: Redakcja Re: do Redakcji......................... ...... IP: *.czestochowa.agora.pl 20.07.06, 19:57
          Przecież wyraźnie napisaliśmy, ze właśnie Ciebie zapraszamy, a nie kogoś innego.
          Pozdrawiamy
          • Gość: paolo101 Re: do Redakcji......................... ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 23:18
            hahaha dobry zart......
            • Gość: dn Re: do Redakcji......................... .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 23:20
              popatrz na IP
              • redakcja_czestochowa Re: do Redakcji......................... ... 20.07.06, 23:22
                Wydaje nam się paolo, ze nie jesteś jednak zainteresowany nasza ofertą. Trudno.
                • paolo101 Re: do Redakcji......................... .. 21.07.06, 18:49
                  jestem ale troche sie zdziwilem, ze chlopak z liceum moze pracowac jako
                  dziennikarz w takiej powaznej redakcji.
                  Ok, zastanowie sie i moze zawitam w poniedzialek do Państwa. Mam cos przyniesc
                  ze soba? CV, list motywacyjny?
                  Pozdrawiam:)
                  • Gość: anka Re: do Redakcji......................... . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 19:45
                    dżizas! co za kretyn...

• Gość: megan Re: do Redakcji......................... . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 19:56
                    przeczytalam kilka komentarzy tego calego paolo i jakos nie widze go jako
                    blyskotliwego, madrego dziennikarza.. ale zycze powodzenia
                  • Gość: bee79 Re: do Paolo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:59
                    zabrałeś ze sobą jakieś cv , list , wybieram sie i nie wiem czy wziąść
                    • Gość: ortograf Re: do bee79 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 21:12
                      Zapamietaj sobie raz na całe życie. Pisze się WZIĄĆ ! Dwa razy napisałaś/łeś z błędem dwa razy. Jak nie znasz ortografii to masz małe szanse. I nie mów, ze masz jakiekolwiek zaświadczenie "dys*"
                      • Gość: ortograf Re: do bee79 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 21:14
                        miało być "Dwa razy napisałaś/łeś z błędem."
                        • Gość: bee79 Re: do ortograf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 21:21
                          no fakt , mój błąd , ale gdzieś tak tkwiła taka pisownia że teraz właśnie
                          sprawdziłam jak się piszę ,i szok dzięki za zwrócenie uwagi
                          • Gość: expertum credere p Czolem Polonisty !! IP: 83.70.206.* 25.07.06, 10:40
                            Serdecznie pozdrawiam wszystkich ktorzy nie oprotestowali przypisania autorstwa
                            Dziadow (mniejsza o wilensko-dreszdenskosc) Wyspianskiemu. ;)))

Co do jezyka potocznego: jesli sytuacja nie wymaga patosu to jest chyba jedynym
                            uprawnionym srodkiem ekspresji.

--------------------------------------------
                            Education is when you read the fine print.
                            Experience is what you get if you don't
    • Gość: hjsdajh Re: do Redakcji......................... ........ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 19:48
      odezwala sie....
      • Gość: ert Re: do Redakcji......................... ....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 19:57
        to było dobre :)
    • magicznakraina Re: do Redakcji......................... ........ 21.07.06, 20:02
      ale swoja droga.. to dobry pomysl zeby redakcja szukala mlodych zdolnych.. moze
      jakis konkurs na artykul..moze mlodziez wreszcie pomysli o czyms zajmie sie,
      napisze o interesujacych zjawiskach w czestochowie
      • Gość: Piotrek Re: do Redakcji......................... ....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 20:46
        Akurat paolo by doskonale pasował do poziomu powiatowej redakcji gw
        • Gość: niiika Re: do Redakcji......................... ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 21:39
          chyba nie którym brak kultury , ja chcę się zgłosić ale narazie poszukuje
          jakiegoś interesującego tematu nie chcę się zgłaszać w ciemno ale z jakimś
          gotowym tekstem i kilkoma tematami w zanadrzu:) drzyjcie nadchodzę :)
    • Gość: paolo Re: do Redakcji......................... ........ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:20
      uderz w stół, a nozyce sie odezwa...
      • Gość: hela Re: do Redakcji......................... ....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 11:44
        wznawiam watek paolo moz powiesz jak tam twoja przygoda z redakcja
        • Gość: Paolo Redo Heli... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 17:28
          z calym szacunkiem bylem dzis w Redakcji i mozna powiedziec, ze jestem
          zadowolony z rozmowy:)
      • Gość: studentka Re: do Redakcji......................... ....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 12:28
        Z calym szacunkiem Paolo,ale masz jeszcze za slaby styl,by pisac w Gazecie.W
        kazdym razie do takich wnioskow doszlam po lekturze Twojego bloga.
        • Gość: expertum credere p S Wyspianski - "Dziady" IP: 83.70.206.* 24.07.06, 16:42
          cytuje z pamieci:
          "byscie mogli wiele miec'
          tylko wam sie nie chce chciec!"

na calym swiecie 17latki zaczynaja kombinowac jakby tu rodzine zalozyc, robote
          podlapac i troche do przodu wyrwac i wydaje mi sie ze ten caly paolo to jescze
          wyjdzie na ludzi. i przy okazji gratulacje dla czestochowskiej redakcji. no
          slow w gebie brakuje a i klawiatura tez oniemiala, co mi sie dziwnie rzadko
          zdarza, a na forum prawie nigdy.

standartowy komentarz to powinien byc taki:
          "jest Duch w Narodzie"
          a ja podczas ostatniego pobytu w Polsce sasiada xebaxem ze figurki do Warcrafta
          maluje kiedy jego rowiesnicy od Pirenejow bo Odre na ciagnikach siodlowych
          kontenerey az milo woza w ta i nazad.
          Ale zeby nie bylo tak hurra optymistycznie to scenariusze alternatywne opisane
          sa w przecietnej komedyjce z S.J. Parker (ta od Seksu w Wielkim miescie) pt.
          failure to launch. z braku laku moze byc jak juz w koncu zacznie padac jakis
          deszcz w te wakacje.

pzdr.

A.J.S.
        • Gość: Paolo Re: do studentki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 17:34
          dziekuje Ci za tą uwage. Wezmę ją pod uwagę przy pracy. Ale widzisz nikt tu nie
          jest doskonały Ty rowniez robisz błędy, noi moze nie w stylu, ale w pisowni
          komputerowej.
          Tzn:
          jesli podczas pisania na komputerze chcesz postawic przecinek to po nim nalezy
          zostawic spacje i dopiero nowy znak. A Ty zrobilas to nastepująco..

> (...)szacunkiem Paolo,ale masz

powinno byc

szacunkiem Paolo, ale masz

widzisz roznice Studentko?
          Pozdrawiam
          • Gość: Paolo Re: do studentki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 17:36
            no i*

defekt spacji sorry
    • Gość: bee79 Re: do Redakcji......................... ........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 18:29
      czy nadal jest aktualne to ogłoszenie i czy można sie zgłaszac? i co trzeba
      wziąść ze sobą ,pozdrawiam
      • Gość: studentka Re: Paolo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 19:34
        No widzisz Paolo, jak latwo o "blad klawiaturowy"?:) Wiem, ze przed
        przecinkiem nie robimy przerwy, ale po nim jak najbardziej. Nieuwzglednie
        przeze mnie tej zasady wynika poniekad z malej "zlosliwosci" mojej klawiatury,
        a poniekad ze zwyklego pospiechu. Zreszta sadze,iz jest to "blad kosmetyczny".
        Ty natomiast uzywasz zbyt wielu wyrazow potocznych, masz tez male problemy z
        wlasciwa konstrukcja zdan. Zamiast sie zloscic, wez do siebie rade starszej
        kolezanki i popracuj nad kutlura jezyka- w koncu przyszly dziennikarz powinien
        wzorcowo poslugiwac sie polszczyzna.

• Gość: studentka Re: Paolo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 19:39
          Życzę owocnej pracy. I uważniej redaguj swoje teksty. Napisałeś: "dziekuje Ci
          za tą uwage", a powinno być: "za tę uwagę". Zapomniałeś również o tym, iż
          zdanie rozpoczynamywielką literą.
          • paolo101 Re: do Studentki 24.07.06, 20:46
            Wiem, ze zdanie rozpoczynamy wielka litera, ale tak jak Ty ulatwiam sobie zycie
            przy klawiaturze i niekiedy pomijam to.
            A ja sie na Ciebie nie złoszcze...
            Wręcz przeciwnie Studentko. Doceniam Twoje sugestie.
            Tak to prawda to byly bledy kosmetyczne, zreszta kazdemu z nas sie to moze
            zdarzyc. Tak jak Tobie w ostatnim poscie do mnie

> zdanie rozpoczynamywielką literą.

to rowniez nie przez złosliwosc do Twojej osoby, tylko dla podparcia faktu, iz
            kazdemu sie moze zdarzyc. Nie ma to znacznia czy licealista, studentka, czy
            ksiadz...kazdy z nas jest czlowiekiem.
            Byc moze posługuje sie ZBYT potocznym jezykiem(zapewne chodzi Ci o ten głupi
            blog), ale widzisz niekiedy jak pisze cos na szybko to nie zwracam na to uwagi.
            Mam nadzieję, iz moze kiedys jak bedziesz czytac jakis moj tekst to juz nie
            bedziesz miec do mojej osoby uwag. Dziekuje za sugestie. Zawsze powinno się
            przyjmowac krytykę z podniesiona glowa..

• Gość: wafel Re: do Redakcji......................... ....... IP: *.prio139.trustnet.pl 24.07.06, 19:39
        trzeba wziac ze soba wafle
    • bee79 Re: do Redakcji......................... ........ 24.07.06, 19:45
      zawsze to nie z pustymi rękoma:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka