Dodaj do ulubionych

baseny na Słowacji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 16:42
wybieram sie za pare dni na Slowacje, ponoc jest tam jakies fajne miejsce z
basenami.czy ktos z was wie cos wiecej na ten temat.co , gdzie jak i za ile
.dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: pablo Re: baseny na Słowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 16:50
      Tatralandia - aquapark w miejscowości Liptosky Mikulasz. Fajna zabawa tylko
      dużo ludzi - 75 % to Polacy. Cena:
      - dorośli 490 Koron, ulgowy (szkolny, studencki) 390 Koron - za cały dzień
      - 270 Koron za wejście od 17 do 21
      Otwarte od 9 do 21. Warto pojechać ale maksymalnie na 2 dni. Nocleg na miejscu
      albo w okolicy na prywatnych kwaterach za ok. 300 Koron od osoby.
      UWAGA - w soboty i niedziele cena biletu rośnie o 20 % !!!
    • Gość: iza Re: baseny na Słowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 18:15
      wielkie dzieki pablo.szukam teraz jakiejs stronki na ten temat
      • Gość: lawinia Re: baseny na Słowacji IP: *.pl / *.net-komp.pl 24.07.06, 18:24
        www.tatralandia.sk
      • Gość: emeryt Re: baseny na Słowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:18
        dobra informacja.Więcej szukaj w internecie pod www.tatralandia.sk
    • Gość: piotr Re: baseny na Słowacji IP: *.net.pl / *.net.pl 25.07.06, 11:14
      wielki mader czy jakoś tak przy granicy z węgrami blisko miejscowości komarno
      jest ok
      • Gość: bogdan Re: baseny na Słowacji IP: *.prenet.pl 25.07.06, 11:21
        Polecam też nowoczesny kompleks Aquacity w Popradzie u stóp Tatr (świetne
        wrażenia także wieczorem gdy włączą sie podwodne relfektorki - czynne jest bodaj
        do 21-ej). Baseny termalne są też w niedalekim Vrbowie - obiekt otwarty,
        standard dużo niższy, ale też i niższe ceny niż w Tatralandii czy Aquacity.
        • Gość: Ykola Re: baseny na Słowacji IP: *.realestate.net.pl 25.07.06, 11:57
          Ja na początku lipca odwiedziłam AquaCity w Popradzie, za dwugodzinny bilet
          normalny płaciłam 250 koron.Są też ulgowe - dla dzieci, studentów i grup
          zorganizowanych bodajże - www.aquacity.sk/ kursują tam nawet autobusy do
          Zakopanego.
    • Gość: besanova Re: baseny na Słowacji IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.07.06, 13:19
      ja byłąm w besanovej są tam baseny termalne byłąm dokłądnie pod konic lipca 2
      lata temu,okropnie duzo ludzi i bardzo drogo,zadnego cienia,naszczescie ok 5 km
      dlaej w mikulaskie(przekręcam nazwy bo nie wiem jak je pisac) było swietne
      bardzo czyste jezioro,wiec tam jezdzilismy i wakacje sie udały,jednak tych
      basenów w sezonie to nie polecam,woda brudna i ciepła jak zupa,acha nie bierz
      ze sobą kostiumu kąpielowego z białymi dodatkami,bo juz go nie dopierzesz
      (podobno w wodzie są jakies związki siarki czy cos takiego) ja miałam sliczny
      kostium z białymi ramiączkai,nowy który po wyjsciu z basenu zrobił sie poprostu
      ochydnie żółty,pozdrawiam i życze udanego wypoczymku
      • Gość: ola Re: baseny na Słowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 13:26
        Popieram. Jak jedziesz na dłużej, to można się na jeden dzień wybrać do
        aquaparku, ale wtedy radziłabym Tatralandię. Ceny w Besenovej bardzo zbliżone,
        a jest duzo mniej basenów, miejsca i w ogóle atrakcji (nie mówiąc już o
        wodzie). Jezioro (Liptovska Mara) bardzo przyjemne, tylko radzę wziąć klapki,
        bo plaże kamieniste. Ale ogólnie Słowacja bardzo mi się podoba. Pozdrawiam i
        życzę udanego wypoczynku!
        • Gość: ja Re: baseny na Słowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 20:53
          Jakie ceny są na Słowacji np. jedzenie, picie. Iele kosztuje wejście na
          Tatralandię i inne atrakcje.
          • Gość: jolo Re: baseny na Słowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:23
            ceny czasami zwalają z nóg...są po prostu niskie...Oczywiście zależy od miejsca
            i standardu...Obiadek w granicach 100 koron,wejścia na "obiekty" nie do
            przewidzenia,a noclegi prawie jak u nas...
            • Gość: jmk Re: baseny na Słowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:35
              Podhajska- baseny termalne z dużą zawartoscia soli litu, temp 30-38 do 40
              stopni ceny jednorazowy 120 SK, nocleg 250. obiad 100 i więcej O,5 l złotego
              bażanta na basenie 25 SK baseny do siedzenie i dla dzieci ponadto baseny z
              normalna wodą 25 stopni do pływania 180 cm i 130 cm, zjeżdzalnia i baseny dla
              dzieci z płyciutką wodą.
              Polaków jak na lekarstwo, w niedzielę tłok
              Do Estergom 60km ,jakieś 15 km od Surany.
              • Gość: ma Re: baseny na Słowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:42
                napisz dokladnie gdzie to jest i jak tam dojechac i jaka duza tamiejscowosc
    • Gość: bobik Re: baseny na Słowacji IP: 195.189.52.* 25.07.06, 21:43
      Tylko Węgry-Hajduszoboszlo albo Harkany,SŁowackie baseny nie dorastają im do
      pięt
      • Gość: mm Re: baseny na Słowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:44
        a te harkany gdzie sa i co tam jest wogole i jakie ceny
        • Gość: bobik Re: baseny na Słowacji IP: 195.189.52.* 25.07.06, 21:50
          HArkany też sa na Wegrzech na Południu koło miasta Pecs
        • Gość: bobik Re: baseny na Słowacji IP: 195.189.52.* 25.07.06, 21:51
          Ale generalnie na Wegrzech drożej niz na Słowacji,ceny porównywalne do polskich
          • Gość: Marcin Re: baseny na Słowacji IP: *.man.czest.pl 25.07.06, 22:07
            Bylem 2 lata temu na slowacji w Kalamenach-malutka wies,spokoj bylem tam 3 razy
            i jestem zadowolony,baseny platne sa w Liptovskiej Tepli.W Kalamenach jest
            naturalny brodzik (za darmo!!!) w lesie w ktorym mozna sobie lezec,siedziec
            woda cieplutka ,ludzi malo,jedynie w weekend jest nieco wiecej,dookola las i
            zwierzeta.W tym roku chyba sie tam wybiore bo jest tam poprostu
            super,tereny,gory sa sliczne,jest duzo miejsc gdzie mozna zwiedzic np. jaskinie
            (platne).Z wynajeciem pokoi moze byc problem zwlaszcza w sezonie,ale w sierpniu
            nie powinno byc problemu.
            • Gość: barbie88 Re: baseny na Słowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 22:38
              bylam akurat we vrbovie, w maju, cena wejscia dla dor osob 100 koron, mieszkalam 7 min spacerkiem, gdzie za nocleg placilam 180 koron, woda wtedy siarkowa, czynne dwa baseny(chociaz czyscili na sezon pozostale)temp 34 -plywajacy, 37 siedzacy, ale nie fajnie bylo zjesc w lokalu zaraz przy wejsciu.no ale gdzie zjesz.dojazd przez przejscie na lysa polane
              mielismy wycieczke do vyznych ruzbachow-jakies 30km od vrbova.basen-typowy jak w czestochowie, chociaz mniej walil chlorem, na terenie holetu,za to a'la hydromasaze przy sciance, nie pamietam cen,ale nie bylo zabardzo tanio,od jednego warszawiaka dowiedzielismy ze ten kryty basen ma odsuwany na pilota dach.ale dluzej jak na 2 godziny nie ma sensu siedziec, bo nigdzie nie zjesz.
              aby zjesc warszawiak nam polecil lokal u 3 apostolow w kiezmarku, za 3 osoby placilsmy najwyzej 450 koron, przy: 3 porcje zupy, danie dla 2 osob(tatrzanski talerz), ktore spokojnie zjadly 3, 2 kawy i 2 kole
    • izabelabalcerak Re: baseny na Słowacji 26.07.06, 14:00
      Polecam Beszanove, termalne baseny, zjeżdżalnie, idealne miejsce dla wszystkich, którzy maja urazy stawów, niestety nie znam aktualnych cen
      zycze miłego wypoczynku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka