Dodaj do ulubionych

Naczelnik geodezji podejrzany

IP: *.trustnet.pl 27.07.06, 22:03
myślałem że wrona ma trochę więcej oleju w głowie, już dawno powinien wywalic
go na zbity pysk, a co do sądów częstochowskich - szkoda ku.. komentować
Obserwuj wątek
    • teral59 Re: Naczelnik geodezji podejrzany 27.07.06, 22:17
      Swój chłop ten geodeta, a jeszcze parę decyzji przed wyborami musi wydać -
      może zdąży. Mieliśmy już jednego słynnego, którego decyzje choć sprzeczne z
      prawem były akceptowane i liczono na wyciszenie tematu- choć poszedł
      siedzieć za co innego - mówię o p.Brodzie byłym architekcie, a tu jeszcze
      żonka sędzina - oczywiście niezawisła hehehe jeszcze - choć nie darzę
      sympatią kaczorów ale może też wezmą się za te układy w sferach dotychczas
      nieruszalnych Decyzje takiego geodety rujnują ludziom życie a nawet
      doprowadzają ich samobójstw- a on z niezawisłą żonką pewnie za granty z tych
      decyzji bryka po świecie ciesząc się życiem
      • Gość: gośc Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:45
        elokwencja nie jest twoją najmocniejszą stroną.
        Broda był konserwatorem a nie architektem.
        • teral59 Re: Naczelnik geodezji podejrzany 28.07.06, 13:06
          gość - napisałże nie jestem elokwentny robiąc myląc architekta z
          konserwatorem - przyznaje błąd - ale jeśli to jest błąd ELOKWENTNY to lepiej
          ten "gość" niech nie zabiera głosu, a tym bardziej nie zwraca nikomu uwagi i
          wpierw zajrzy do słoswnika - jeśli go ma
    • Gość: częstochowianka Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 23:34
      ja też myslałam, że Pan Wrona to będzie bardziej obiektywnym człowiekiem ale
      tak nie jest,przykre ale wiele osób zawiodło się na Panu Wronie. Myślę, że już
      więcej nie będzie prezydentem, może wrócić na politechnikę.
    • Gość: Wlodek Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.vf.shawcable.net 28.07.06, 04:51
      Ciekawe, czy ujrzymy jakis komentarz rzecznika Lesnikowskiego.
      W koncu to wazniejsza sprawa niz specjalna linia autobusowa na stadion zuzlowy.
    • Gość: Ja Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 06:32
      Nawet jeśli Leśnikowski zamieści tu swój komentarz,to zapewne będzie on brzmiał
      jak echo słów pana prezydenta Wrony wypowiadanych w podobnych przypadkach:"Nic
      mi o tym nie wiadomo"Dlaczego prezydent znając wszystkie okolicznoSci związane
      z oczywistym łamaniem prawa przez Kubika nie zwolnił go z tak odpowiedzialnej
      funkcji w mieScie?Może wreszcie coS w tej Częstochowie się zmieni? Może właśnie
      Kaczyńscy zaprowadzą długo oczekiwany porządek.Znam osoby /całe rodziny/
      pokrzywdzone przez subiektywne decyzje Kubika,które zrozpaczone i zrezygnowane
      nie jednokrotnie miały czarne myśli,co do dalszej egzystencji na tej ziemi.
      Panie Wrona,czas wziąć wreszcie odpowiedzialność za dobór współpracowników!
      Czasu zostało wam już niewiele,ale odpowiedzialność trzeba będzie wykazać.
      Będziemy tego od pana żądać ze wszystkich zakamarków tego miasta.
      .
    • Gość: JM Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 07:08
      I co pan na to panie Leśnikowski?
    • Gość: Piotr Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 07:11
      To wszystko w głowie się nie miesci i wszystko w imię prawa!!!Nie daj Boże
      dostać się w łapy takich sędziów, prokuratorów czy biegłych z Częstochowy!!!
    • tomasz_jaskola Re: Naczelnik geodezji podejrzany 28.07.06, 07:35
      Ta sprawa była bulewrsującą już ponad rok temu. Ten człowiek miał już problemy
      włączając w to ABW. Pisała o tym gazeta. Stawiam pytanie. Dlaczego nie zpostał
      odwołany? Dlaczego zastawiamy się jako miasto jakimś programem "czyste miasto",
      certyfikaty jakości i antykorupcyjności? Chciałbym wiedzieć czy utrzymywanie
      tego człowieka ma jakiś związek z wykupywaniem ziemi pod węzły czestochowskiej
      obwodnicy? Kto i dlaczego chronił Pawła K.? Miszkańcy czestochowy! Pytajmy i
      żądajmy odpowiedzi!
    • Gość: JM Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 07:50
      Wszystkie odpowiedzi na te pytania powinny byc skierowane do jego pracodawcy,
      on tez doskonale znał sprawe Kubika
    • Gość: JM Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 08:03
      Chciało by się któregoś pięknego poranka wstać i powiedzieć : moje
      miasto,Częstochowa.Jest to marzenie,które może się ziścić.Musimy je tylko
      oczyścić z takich śmieci.Proponuję ogłosić konkurs na największą miotłę dla
      miasta Częstochowy,która posprzata, iA może by tak postawiona w kącie będzie
      porzypominała czasy wielkich porządków.A może by tak wymyślić nowy symbol dla
      naszego miasta- z miotła w herbie? Kruk nie przyniósł nam szczęścia.Nie na
      próżno pisano kiedyś: rozdziobia nas kruki i wrony.
      • Gość: RRRR Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.06, 09:35
        Czy wiecie jak się można dostać do pracy do UM ? Nie liczy sie wiedza,
        umiejetności , trzeba być jak w czasach PRL -LOJALNYM .Pewnie takim jest P. K.
    • Gość: obserwator Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.ids.czest.pl / *.czest.pl 28.07.06, 08:21
      Jedno słowo na określenie częstochowskich sądów pana Prezydenta i pana Naczelnika Ż
    • Gość: obserwator Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.ids.czest.pl / *.czest.pl 28.07.06, 08:23
      Jedno słowo na określenie częstochowskich sądów pana Prezydenta i pana Naczelnika

Ż E N A D A
    • Gość: ka Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 08:31
      rumpowanski może ktoś pamięta :)
    • Gość: misia Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: 195.189.52.* 28.07.06, 08:38
      najlepiej najpierw wywalic wrone, a potem cala reszte
    • Gość: maks... Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 08:58
      przypuszczam, że omawiany w felietonie przypadek może być np wierzchołkiem góry
      lodowej, obym się mylił w swoich przypuszczeniach.
      • Gość: fiska7 Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:09
        • Gość: fiska7 Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:11
          Jeszcze nie widziałem takiego sądu ani takiego biegłego co by wszystkich
          zadowolił.
          • Gość: Marcyś Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:25
            Tu nie chodzi o to aby wszyscy byli zadowoleni. Wystarczy że wszystko byłoby
            orzekane zgodnie z literą prawa.
            • ango7 Re: Naczelnik geodezji podejrzany 28.07.06, 10:45
              ZOBACZYMY CZY PAN ZIOBRO ZAJMIE SIĘ CZĘSTOCHOWSKIM PIEKIEŁKIEM-dobry test dla
              władzy
    • Gość: chris Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:57
      Mam nadzieję, że to wszystko kiedyś się rozpadnie...
    • Gość: AnoolKa Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:54
      Znam tą rodzinę od dawna to dobrzy i rozsądni ludzie żal mi ich. Tak sie
      poprostu nie postępuje.
    • Gość: Krzychu Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.scout.pl 28.07.06, 13:53
      Wiem o kogo chodzi to ten smieszny szczupły Lolek!!!!
    • Gość: Iza Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.scout.pl 28.07.06, 13:55
      Te panie od Sławka to nawet spoko ,byłam praktykantką w urzędzie tylko fajki
      paliły !!!!
    • jak_pije_nie_jade Re: Naczelnik geodezji podejrzany 28.07.06, 14:17
      NIC mu NIKT nie zrobi tam wszyscy mają duuuuże plecy !!!
    • jak_pije_nie_jade Re: Naczelnik geodezji podejrzany 28.07.06, 15:13
      Dziwnie znikają niektóre wypowiedzi z tego wątku ...............
      • redakcja_czestochowa Re: Naczelnik geodezji podejrzany 28.07.06, 15:40
        Ostrzegamy, że nie będziemy tolerować wpisów, w których autorzy - korzystając z
        anonimowości na forum - obrzucają błotem i zarzucają poważne przestępstwa
        osobom wynienionym z imienia i nazwiska. Jeżeli „Pełen Nadzieji” lub inne osoby
        mają wiedzę na temat takich przestępst, to powinni czym prędzej zgłosić się do
        prokuratury. Nie pozwolimy, aby na forum obrażać lub oczerniać innych ludzi nie
        przedstawiając żadnych dowodów. Rodzi to poważne wątpliwości co do intencji
        autorów takich postów. Podobne wpisy będziemy konsekwentnie usuwać. Pozdrawiamy
        • Gość: Alfa Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.cel.czest.pl 28.07.06, 16:40
          Szanowna Redakcjo , czy nie powinna Redakcja złożyć doniesienia do
          odpowiedniego Organu o możliwości popelnienia przestępstw , o których
          pisali "wykasowani" uczestnicy Forum.
          Dobrze, że zgrałem na dyskietke ich wypowiedzi i będzie na co powołać się w
          przyszłości.
          A tak nawiasem mówiąc - ile było w ich wypowiedziach prawdy , a ile fałszu? -
          Szanowna Redakcjo?
          • Gość: PELEN NADZIEJI Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.dhcp.inet.fi 28.07.06, 16:54
            Alfa bardzo dobrze ze zgrales to wszystko jak pisalem moge przyjechac do kraju
            i stanac twarza w twarz sam widzisz jak prawda usuwana jest z forum a
            straszenie to norma w polsce siedz cicho gdzie wolnosc slowa SLOWA!!!
          • Gość: szcz Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.czestochowa.agora.pl 28.07.06, 16:55
            Przepraszam, ale to chyba osoby, które wiedzą o przestępstwach powinny donosić
            do prokuratury, a nie redakcja, która przeczytała coś na forum. Wyobrażasz
            sobie Alfa, że ktoś z redakcji pójdzie na prokuraturę i na pytanie skąd wie
            odpowie: przeczytałem anonimową wypowiedź na forum. Przecież prokurator umrze
            ze śmiechu.. To żałosne. Dlaczego ktoś kto pisze - być może prawdziwe rzeczy,
            sam nie zgłosi tych faktów. Obawiam się, że odpowiedź jest taka: na forum
            napiszę, bo nikt mnie nie zna i nikt nie będzie mógł sprawdzić. Niestety, ale
            taka postawa wygląda na osobiste porachunki, a nie chęć walki z korupcją.
            • Gość: PELEN NADZIEJI Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.dhcp.inet.fi 28.07.06, 17:02
              szcz wiesz bylismy rownierz i prokuraturze i jest ta mnostwo dowodow i faktow
              to nie sa osobiste porachunki to jest walka o prawde
            • Gość: czstochowianka Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 17:03
              po prostu redakcja sama może niepotrzebnie zamieściła ten artykuł, a teraz się
              boi o siebie. też jestem zdziwiona tą dyskusją i cieszę się , że ludzie
              przestali się bać i walczą o swoje prawa
    • 1robik Re: Naczelnik geodezji podejrzany 28.07.06, 16:01
      Pan prezydent obstawia się dziwnymi osobami np: pseudo bokser NAJMAN, który jest
      przestepcą,a pokazywał się z nim na bilbordach.
    • Gość: PELEN NADZIEJI Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.dhcp.inet.fi 28.07.06, 17:18
      SZANOWNA REDAKCJO PROSZE O ZAJECIE STANOWISKA ODNOSNIE CZY BYLI U WAS LUDZIE
      POKRZYWDZENI PRZEZ TE OSOBY Z WYROKAMI KTORZY NIE MOGLI SIE POGODZIC Z PRACA
      SADOW I PROKURATURY JESLI CHCECIE BYC WIARYGODNI
      • Gość: ws Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 17:29
        Wątek bulwersujący. Jednak należy pamiętać o tym, że WPROST sklasyfikowal sądy
        w Częstchowie na ostatnich miejscach.
        • Gość: maRek Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 19:08
          wg mnie urzędnik miejski (nawet jako biegły sądowy) lub Prezydent nie ma
          możliwości aby spowodować odebranie komuś własność nieruchomości ujawnionej
          w księdze wieczystej. Również nie ma możliwości , aby dać na własność
          jakąś nieruchomość innej osobie.
          Nie rozumiem tej dyskusji.
          Jeśli ktoś wie jak takie niemożliwe do zrealizowania działania można
          zrobić powinien to opisać.
          • Gość: Gosc Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 21:53
            Gościu,gdybyś się znalazł w takiej sytuacji,jak ci ludzie, tobys zaraz
            zrozumiał,jak to jest.To jest układ, który tworzy całość.Kubik i wrona, to
            tylko jego ogniwa.Znasz program "Najsłabsze ogniwo?" Tam niedołęgi odpadają.
            Każdy się trzyma pazurami, żeby nie wypaść z gry.
            • Gość: MaRek Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: 213.77.51.* 31.07.06, 09:39
              Jeśli ktoś zorientowany nie wyjaśni na forum w jaki sposób urzędnik
              miejski (nawet jako biegły sądowy) lub Prezydent może spowodować odebranie
              komuś własność nieruchomości ujawnionej
              w księdze wieczystej lub dać na własność
              jakąś nieruchomość ujawnioną w księdze wieczystej innej osobie to
              większość tej dyskusji na forum będę traktował jedynie jako nagonkę
              na Naczelnika lub agitację wyborczą w sprawie wyborów na Prezydenta.
              Gdyby była taka możliwość to polskie prawo byłoby tragicznie chore.
              • Gość: Pelen Nadzieji Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.dhcp.inet.fi 01.08.06, 13:48
                Marek miales odpowiedz na twoje zapytanie od "WIEDZACY DUZO" ale zastala ta
                nitka w y k a s o w a n a . Mowmy, piszmy o prawdzie
      • redakcja_czestochowa Re: Naczelnik geodezji podejrzany 28.07.06, 17:41
        Ludzi, którzy - słusznie lub nie - uważają się za pokrzywdzonych przez wymiar
        sprawiedliwości przychodzi do naszej redakcji bardzo wielu każdego tygodnia.
        Zawsze staramy się sprawdzić te informacje i im pomóc. Nie zastąpimy jednak
        sądów i prokuratur. O sprawie naczelnika Pawła K. też piszemy regularnie od lat
        i wierni Czytelnicy oraz osoby bezpośrednio zainteresowane mogą to potwierdzić.
        Natomiast nie dopuścimy, aby wykorzystując nasze forum internetowe, anonimowi
        użytkownicy publicznie oskarżali wymienione z nazwiska osoby. To złamanie
        regulaminu forum, nie mówiąć już o tym, że takie pomówienie jest przestępstwem.
        Dlatego będziemy takie wpisy usuwać i wzywamy, aby zaprzestać ich umieszczania.
        • Gość: PELEN NADZIEJI Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.dhcp.inet.fi 28.07.06, 17:50
          SZANOWNA REDAKCJO TO JEST FORUM A NIE WOLNA ELEKCJA WYMIANA FAKTOW DOWODOW NIE
          PISALBYM TEGO GDYBYM NIE ZNAL PRAWDY JESTEM ROSTROPNYM CZLOWIEKIEM I JESZCZE
          RAZ PISZE MOGE PRZYJECHAC I STANAC TWARZA W TWARZ!!! NIE JESTEM GALEM ANONIMEM
          ZNACIE MNIE ROZMAWIALISMY Z WAMI JUZ OSIEM LAT TEMU O NASZYCH KRZYWDACH
          POZDRAWIAM
        • Gość: Alfa Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 12:30
          Szanowna Redakcjo!
          Jestem - przeciwko hamstwu i pomówieniom na forum, sam nawet interweniowałem u
          jednego z Waszych Redaktorów, gdy pod jego tekstem - forumowicze obrzucali
          błotem osoby trzecie - posługując się ich nazwiskami i dotykając w ten sposób
          ich godności osobistej.
          Ale jest nie do przyjęcia gdy wycina się teksty, za którymi stoją fakty i dowody
          - przykład: była dyskusja na temat artykułu Marka Momonia dotyczącego naszego
          Zakładu Energetycznego - gdy wskazałem konkretny przykład wymuszania przez
          prcowników tego Zakładu łapówek, co znalazło się w dokumentach postępowania
          prokuratoskiego związanego z aktem oskarżenia przciwko osłupiałym emerytom -
          aktu oskarżenia ,który upadł w Sądzie Grodzkim w Częstochowie i co jest dowodem
          na w/w zdarzenie i fakt zadziwiającej "niefrasobliwości: Prokuratury Rejonowej
          Częstochowa-Północ i Pana Prokuratora L., który bezkrytycznie oskarżył tych
          emerytów.
          Jak łatwo oskarżać zwykłych ludzi - jak trudno podjąć działania przeciwko
          "Białym Kołnierzykom"- patrz sprawa Pawła Kubika,Naczelnika Wydziału Geodezji U.M..
          Ten wątek Redakcja wycięła w całości , a przecież były to autentyczne fakty
          poparte dowodami.
          Nasze uczestnictwo w tym forum jest dowodem naszej bezradności społecznej wobec
          nowego totalitaryzmu i powszechnego strachu panującego w naszym Dobrym Mieście.
          Właściwi urzędnicy boją się o swoje miejsca pracy - bo jak wiadomo jest to towar
          deficytowy.
          Jeżeli czyjeś teksty nie pokrywają się z faktami to przecież zainteresowane
          Osoby mogą wziąść przykład z Pana Tadeusza Wrony , który swego czasu skutecznie
          odnalazł i wytoczył postępowanie przeciwko studentowi P.Cz.,który nieprzychylnie
          i może bezpodstawnie - źle - o Nim pisałna tym forum - jeśli mnie pamięć nie
          myli Gazeta pisała na ten temat?
          Dlatego Szanowna Redakcjo zlikwiduj to forum albo pozwól nam żyć i mieć
          nadzieję, że jednak jutro czeka nas lepszy dzień np. bez Tadeusza W. i Ryszarda Sz.
          • Gość: Gosc [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 13:50
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Stasiek Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 21:43
      To jest normalne. To jest właśnie Polska. Byle jaki urzędniczyna trzęsie
      światem . A jego szefowie w tym Prezydent uważa że jest fajnie. Czyli wszystko
      OK. My naród nic nie mamy do gadania. Czy kiedyś nastanie tego kres?
      • Gość: Ja Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 22:29
        Myślę,że tak.Doczekamy tego momentu,kiedy to miasto zacznie oddychać pełna
        piersią.Nowy prezydent powinien mieć poparcie nie tych,którzy tutaj są
        wymieniani, a w szczególności Duchowieństwo.lecz zwykłych ludzi, bo to od nich
        zależy kto zostanie wybrany.Ludzie,patrzcie na kogo będziecie głosować.Nigdy
        więcej takich błędów.
    • Gość: Ja Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 22:47
      Przed chwilą była zapisana opinia do tego wątku i bardzo szybko przesunęła się
      na forum o kilkanaście miejsc w tyl.Bardzo komus zależy,żeby ten wątek nie kłul
      w oczy.
      • Gość: Zyta Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 08:05
        Nie interesowały mnie nigdy opinie na forum,ale widzę,że tylko tutaj ludzie
        mogą wypowiadać się swobodnie.Cieszę się,że chociaż w ten sposób dotrze do
        wszystkich,że społeczeństwo jest dokładnie poinformowane i tylko bezradność
        wobec takiej sytuacji ,jaka panuje w Częstochowie, nie pozwala im mówić
        otwarcie.Częstochowskie sądy wg tygodnika WPROST są najgorsze w Polsce.Czegóz
        więc można się spodziewać? Porządek należy zacząć od nich właśnie.To
        niedopuszczalne,żeby oni wymierzali sprawiedliwość. Z góry przepraszam kilku
        sędziów częstochowskich,którzy są w porządku.Latwiej mi wymienić ich
        nazwiska,niż tych,ktorzy nie są.Jest ich tylko dwóch.
        • Gość: pietruszka Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:09
          Jakich dwóch sędziów masz na myśli?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka