Gość: tytus IP: *.trustnet.pl 27.07.06, 22:03 myślałem że wrona ma trochę więcej oleju w głowie, już dawno powinien wywalic go na zbity pysk, a co do sądów częstochowskich - szkoda ku.. komentować Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teral59 Re: Naczelnik geodezji podejrzany 27.07.06, 22:17 Swój chłop ten geodeta, a jeszcze parę decyzji przed wyborami musi wydać - może zdąży. Mieliśmy już jednego słynnego, którego decyzje choć sprzeczne z prawem były akceptowane i liczono na wyciszenie tematu- choć poszedł siedzieć za co innego - mówię o p.Brodzie byłym architekcie, a tu jeszcze żonka sędzina - oczywiście niezawisła hehehe jeszcze - choć nie darzę sympatią kaczorów ale może też wezmą się za te układy w sferach dotychczas nieruszalnych Decyzje takiego geodety rujnują ludziom życie a nawet doprowadzają ich samobójstw- a on z niezawisłą żonką pewnie za granty z tych decyzji bryka po świecie ciesząc się życiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:45 elokwencja nie jest twoją najmocniejszą stroną. Broda był konserwatorem a nie architektem. Odpowiedz Link Zgłoś
teral59 Re: Naczelnik geodezji podejrzany 28.07.06, 13:06 gość - napisałże nie jestem elokwentny robiąc myląc architekta z konserwatorem - przyznaje błąd - ale jeśli to jest błąd ELOKWENTNY to lepiej ten "gość" niech nie zabiera głosu, a tym bardziej nie zwraca nikomu uwagi i wpierw zajrzy do słoswnika - jeśli go ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstochowianka Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 23:34 ja też myslałam, że Pan Wrona to będzie bardziej obiektywnym człowiekiem ale tak nie jest,przykre ale wiele osób zawiodło się na Panu Wronie. Myślę, że już więcej nie będzie prezydentem, może wrócić na politechnikę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.vf.shawcable.net 28.07.06, 04:51 Ciekawe, czy ujrzymy jakis komentarz rzecznika Lesnikowskiego. W koncu to wazniejsza sprawa niz specjalna linia autobusowa na stadion zuzlowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 06:32 Nawet jeśli Leśnikowski zamieści tu swój komentarz,to zapewne będzie on brzmiał jak echo słów pana prezydenta Wrony wypowiadanych w podobnych przypadkach:"Nic mi o tym nie wiadomo"Dlaczego prezydent znając wszystkie okolicznoSci związane z oczywistym łamaniem prawa przez Kubika nie zwolnił go z tak odpowiedzialnej funkcji w mieScie?Może wreszcie coS w tej Częstochowie się zmieni? Może właśnie Kaczyńscy zaprowadzą długo oczekiwany porządek.Znam osoby /całe rodziny/ pokrzywdzone przez subiektywne decyzje Kubika,które zrozpaczone i zrezygnowane nie jednokrotnie miały czarne myśli,co do dalszej egzystencji na tej ziemi. Panie Wrona,czas wziąć wreszcie odpowiedzialność za dobór współpracowników! Czasu zostało wam już niewiele,ale odpowiedzialność trzeba będzie wykazać. Będziemy tego od pana żądać ze wszystkich zakamarków tego miasta. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 07:08 I co pan na to panie Leśnikowski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 07:11 To wszystko w głowie się nie miesci i wszystko w imię prawa!!!Nie daj Boże dostać się w łapy takich sędziów, prokuratorów czy biegłych z Częstochowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_jaskola Re: Naczelnik geodezji podejrzany 28.07.06, 07:35 Ta sprawa była bulewrsującą już ponad rok temu. Ten człowiek miał już problemy włączając w to ABW. Pisała o tym gazeta. Stawiam pytanie. Dlaczego nie zpostał odwołany? Dlaczego zastawiamy się jako miasto jakimś programem "czyste miasto", certyfikaty jakości i antykorupcyjności? Chciałbym wiedzieć czy utrzymywanie tego człowieka ma jakiś związek z wykupywaniem ziemi pod węzły czestochowskiej obwodnicy? Kto i dlaczego chronił Pawła K.? Miszkańcy czestochowy! Pytajmy i żądajmy odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 07:50 Wszystkie odpowiedzi na te pytania powinny byc skierowane do jego pracodawcy, on tez doskonale znał sprawe Kubika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 08:03 Chciało by się któregoś pięknego poranka wstać i powiedzieć : moje miasto,Częstochowa.Jest to marzenie,które może się ziścić.Musimy je tylko oczyścić z takich śmieci.Proponuję ogłosić konkurs na największą miotłę dla miasta Częstochowy,która posprzata, iA może by tak postawiona w kącie będzie porzypominała czasy wielkich porządków.A może by tak wymyślić nowy symbol dla naszego miasta- z miotła w herbie? Kruk nie przyniósł nam szczęścia.Nie na próżno pisano kiedyś: rozdziobia nas kruki i wrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RRRR Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.06, 09:35 Czy wiecie jak się można dostać do pracy do UM ? Nie liczy sie wiedza, umiejetności , trzeba być jak w czasach PRL -LOJALNYM .Pewnie takim jest P. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.ids.czest.pl / *.czest.pl 28.07.06, 08:21 Jedno słowo na określenie częstochowskich sądów pana Prezydenta i pana Naczelnika Ż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.ids.czest.pl / *.czest.pl 28.07.06, 08:23 Jedno słowo na określenie częstochowskich sądów pana Prezydenta i pana Naczelnika Ż E N A D A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 08:31 rumpowanski może ktoś pamięta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: 195.189.52.* 28.07.06, 08:38 najlepiej najpierw wywalic wrone, a potem cala reszte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks... Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 08:58 przypuszczam, że omawiany w felietonie przypadek może być np wierzchołkiem góry lodowej, obym się mylił w swoich przypuszczeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiska7 Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiska7 Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:11 Jeszcze nie widziałem takiego sądu ani takiego biegłego co by wszystkich zadowolił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcyś Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:25 Tu nie chodzi o to aby wszyscy byli zadowoleni. Wystarczy że wszystko byłoby orzekane zgodnie z literą prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
ango7 Re: Naczelnik geodezji podejrzany 28.07.06, 10:45 ZOBACZYMY CZY PAN ZIOBRO ZAJMIE SIĘ CZĘSTOCHOWSKIM PIEKIEŁKIEM-dobry test dla władzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:57 Mam nadzieję, że to wszystko kiedyś się rozpadnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnoolKa Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:54 Znam tą rodzinę od dawna to dobrzy i rozsądni ludzie żal mi ich. Tak sie poprostu nie postępuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.scout.pl 28.07.06, 13:53 Wiem o kogo chodzi to ten smieszny szczupły Lolek!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.scout.pl 28.07.06, 13:55 Te panie od Sławka to nawet spoko ,byłam praktykantką w urzędzie tylko fajki paliły !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jak_pije_nie_jade Re: Naczelnik geodezji podejrzany 28.07.06, 14:17 NIC mu NIKT nie zrobi tam wszyscy mają duuuuże plecy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jak_pije_nie_jade Re: Naczelnik geodezji podejrzany 28.07.06, 15:13 Dziwnie znikają niektóre wypowiedzi z tego wątku ............... Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_czestochowa Re: Naczelnik geodezji podejrzany 28.07.06, 15:40 Ostrzegamy, że nie będziemy tolerować wpisów, w których autorzy - korzystając z anonimowości na forum - obrzucają błotem i zarzucają poważne przestępstwa osobom wynienionym z imienia i nazwiska. Jeżeli „Pełen Nadzieji” lub inne osoby mają wiedzę na temat takich przestępst, to powinni czym prędzej zgłosić się do prokuratury. Nie pozwolimy, aby na forum obrażać lub oczerniać innych ludzi nie przedstawiając żadnych dowodów. Rodzi to poważne wątpliwości co do intencji autorów takich postów. Podobne wpisy będziemy konsekwentnie usuwać. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.cel.czest.pl 28.07.06, 16:40 Szanowna Redakcjo , czy nie powinna Redakcja złożyć doniesienia do odpowiedniego Organu o możliwości popelnienia przestępstw , o których pisali "wykasowani" uczestnicy Forum. Dobrze, że zgrałem na dyskietke ich wypowiedzi i będzie na co powołać się w przyszłości. A tak nawiasem mówiąc - ile było w ich wypowiedziach prawdy , a ile fałszu? - Szanowna Redakcjo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PELEN NADZIEJI Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.dhcp.inet.fi 28.07.06, 16:54 Alfa bardzo dobrze ze zgrales to wszystko jak pisalem moge przyjechac do kraju i stanac twarza w twarz sam widzisz jak prawda usuwana jest z forum a straszenie to norma w polsce siedz cicho gdzie wolnosc slowa SLOWA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.czestochowa.agora.pl 28.07.06, 16:55 Przepraszam, ale to chyba osoby, które wiedzą o przestępstwach powinny donosić do prokuratury, a nie redakcja, która przeczytała coś na forum. Wyobrażasz sobie Alfa, że ktoś z redakcji pójdzie na prokuraturę i na pytanie skąd wie odpowie: przeczytałem anonimową wypowiedź na forum. Przecież prokurator umrze ze śmiechu.. To żałosne. Dlaczego ktoś kto pisze - być może prawdziwe rzeczy, sam nie zgłosi tych faktów. Obawiam się, że odpowiedź jest taka: na forum napiszę, bo nikt mnie nie zna i nikt nie będzie mógł sprawdzić. Niestety, ale taka postawa wygląda na osobiste porachunki, a nie chęć walki z korupcją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PELEN NADZIEJI Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.dhcp.inet.fi 28.07.06, 17:02 szcz wiesz bylismy rownierz i prokuraturze i jest ta mnostwo dowodow i faktow to nie sa osobiste porachunki to jest walka o prawde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czstochowianka Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 17:03 po prostu redakcja sama może niepotrzebnie zamieściła ten artykuł, a teraz się boi o siebie. też jestem zdziwiona tą dyskusją i cieszę się , że ludzie przestali się bać i walczą o swoje prawa Odpowiedz Link Zgłoś
1robik Re: Naczelnik geodezji podejrzany 28.07.06, 16:01 Pan prezydent obstawia się dziwnymi osobami np: pseudo bokser NAJMAN, który jest przestepcą,a pokazywał się z nim na bilbordach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PELEN NADZIEJI Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.dhcp.inet.fi 28.07.06, 17:18 SZANOWNA REDAKCJO PROSZE O ZAJECIE STANOWISKA ODNOSNIE CZY BYLI U WAS LUDZIE POKRZYWDZENI PRZEZ TE OSOBY Z WYROKAMI KTORZY NIE MOGLI SIE POGODZIC Z PRACA SADOW I PROKURATURY JESLI CHCECIE BYC WIARYGODNI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 17:29 Wątek bulwersujący. Jednak należy pamiętać o tym, że WPROST sklasyfikowal sądy w Częstchowie na ostatnich miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maRek Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 19:08 wg mnie urzędnik miejski (nawet jako biegły sądowy) lub Prezydent nie ma możliwości aby spowodować odebranie komuś własność nieruchomości ujawnionej w księdze wieczystej. Również nie ma możliwości , aby dać na własność jakąś nieruchomość innej osobie. Nie rozumiem tej dyskusji. Jeśli ktoś wie jak takie niemożliwe do zrealizowania działania można zrobić powinien to opisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 21:53 Gościu,gdybyś się znalazł w takiej sytuacji,jak ci ludzie, tobys zaraz zrozumiał,jak to jest.To jest układ, który tworzy całość.Kubik i wrona, to tylko jego ogniwa.Znasz program "Najsłabsze ogniwo?" Tam niedołęgi odpadają. Każdy się trzyma pazurami, żeby nie wypaść z gry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaRek Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: 213.77.51.* 31.07.06, 09:39 Jeśli ktoś zorientowany nie wyjaśni na forum w jaki sposób urzędnik miejski (nawet jako biegły sądowy) lub Prezydent może spowodować odebranie komuś własność nieruchomości ujawnionej w księdze wieczystej lub dać na własność jakąś nieruchomość ujawnioną w księdze wieczystej innej osobie to większość tej dyskusji na forum będę traktował jedynie jako nagonkę na Naczelnika lub agitację wyborczą w sprawie wyborów na Prezydenta. Gdyby była taka możliwość to polskie prawo byłoby tragicznie chore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pelen Nadzieji Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.dhcp.inet.fi 01.08.06, 13:48 Marek miales odpowiedz na twoje zapytanie od "WIEDZACY DUZO" ale zastala ta nitka w y k a s o w a n a . Mowmy, piszmy o prawdzie Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_czestochowa Re: Naczelnik geodezji podejrzany 28.07.06, 17:41 Ludzi, którzy - słusznie lub nie - uważają się za pokrzywdzonych przez wymiar sprawiedliwości przychodzi do naszej redakcji bardzo wielu każdego tygodnia. Zawsze staramy się sprawdzić te informacje i im pomóc. Nie zastąpimy jednak sądów i prokuratur. O sprawie naczelnika Pawła K. też piszemy regularnie od lat i wierni Czytelnicy oraz osoby bezpośrednio zainteresowane mogą to potwierdzić. Natomiast nie dopuścimy, aby wykorzystując nasze forum internetowe, anonimowi użytkownicy publicznie oskarżali wymienione z nazwiska osoby. To złamanie regulaminu forum, nie mówiąć już o tym, że takie pomówienie jest przestępstwem. Dlatego będziemy takie wpisy usuwać i wzywamy, aby zaprzestać ich umieszczania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PELEN NADZIEJI Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.dhcp.inet.fi 28.07.06, 17:50 SZANOWNA REDAKCJO TO JEST FORUM A NIE WOLNA ELEKCJA WYMIANA FAKTOW DOWODOW NIE PISALBYM TEGO GDYBYM NIE ZNAL PRAWDY JESTEM ROSTROPNYM CZLOWIEKIEM I JESZCZE RAZ PISZE MOGE PRZYJECHAC I STANAC TWARZA W TWARZ!!! NIE JESTEM GALEM ANONIMEM ZNACIE MNIE ROZMAWIALISMY Z WAMI JUZ OSIEM LAT TEMU O NASZYCH KRZYWDACH POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 12:30 Szanowna Redakcjo! Jestem - przeciwko hamstwu i pomówieniom na forum, sam nawet interweniowałem u jednego z Waszych Redaktorów, gdy pod jego tekstem - forumowicze obrzucali błotem osoby trzecie - posługując się ich nazwiskami i dotykając w ten sposób ich godności osobistej. Ale jest nie do przyjęcia gdy wycina się teksty, za którymi stoją fakty i dowody - przykład: była dyskusja na temat artykułu Marka Momonia dotyczącego naszego Zakładu Energetycznego - gdy wskazałem konkretny przykład wymuszania przez prcowników tego Zakładu łapówek, co znalazło się w dokumentach postępowania prokuratoskiego związanego z aktem oskarżenia przciwko osłupiałym emerytom - aktu oskarżenia ,który upadł w Sądzie Grodzkim w Częstochowie i co jest dowodem na w/w zdarzenie i fakt zadziwiającej "niefrasobliwości: Prokuratury Rejonowej Częstochowa-Północ i Pana Prokuratora L., który bezkrytycznie oskarżył tych emerytów. Jak łatwo oskarżać zwykłych ludzi - jak trudno podjąć działania przeciwko "Białym Kołnierzykom"- patrz sprawa Pawła Kubika,Naczelnika Wydziału Geodezji U.M.. Ten wątek Redakcja wycięła w całości , a przecież były to autentyczne fakty poparte dowodami. Nasze uczestnictwo w tym forum jest dowodem naszej bezradności społecznej wobec nowego totalitaryzmu i powszechnego strachu panującego w naszym Dobrym Mieście. Właściwi urzędnicy boją się o swoje miejsca pracy - bo jak wiadomo jest to towar deficytowy. Jeżeli czyjeś teksty nie pokrywają się z faktami to przecież zainteresowane Osoby mogą wziąść przykład z Pana Tadeusza Wrony , który swego czasu skutecznie odnalazł i wytoczył postępowanie przeciwko studentowi P.Cz.,który nieprzychylnie i może bezpodstawnie - źle - o Nim pisałna tym forum - jeśli mnie pamięć nie myli Gazeta pisała na ten temat? Dlatego Szanowna Redakcjo zlikwiduj to forum albo pozwól nam żyć i mieć nadzieję, że jednak jutro czeka nas lepszy dzień np. bez Tadeusza W. i Ryszarda Sz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 13:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasiek Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 21:43 To jest normalne. To jest właśnie Polska. Byle jaki urzędniczyna trzęsie światem . A jego szefowie w tym Prezydent uważa że jest fajnie. Czyli wszystko OK. My naród nic nie mamy do gadania. Czy kiedyś nastanie tego kres? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 22:29 Myślę,że tak.Doczekamy tego momentu,kiedy to miasto zacznie oddychać pełna piersią.Nowy prezydent powinien mieć poparcie nie tych,którzy tutaj są wymieniani, a w szczególności Duchowieństwo.lecz zwykłych ludzi, bo to od nich zależy kto zostanie wybrany.Ludzie,patrzcie na kogo będziecie głosować.Nigdy więcej takich błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 22:47 Przed chwilą była zapisana opinia do tego wątku i bardzo szybko przesunęła się na forum o kilkanaście miejsc w tyl.Bardzo komus zależy,żeby ten wątek nie kłul w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyta Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 08:05 Nie interesowały mnie nigdy opinie na forum,ale widzę,że tylko tutaj ludzie mogą wypowiadać się swobodnie.Cieszę się,że chociaż w ten sposób dotrze do wszystkich,że społeczeństwo jest dokładnie poinformowane i tylko bezradność wobec takiej sytuacji ,jaka panuje w Częstochowie, nie pozwala im mówić otwarcie.Częstochowskie sądy wg tygodnika WPROST są najgorsze w Polsce.Czegóz więc można się spodziewać? Porządek należy zacząć od nich właśnie.To niedopuszczalne,żeby oni wymierzali sprawiedliwość. Z góry przepraszam kilku sędziów częstochowskich,którzy są w porządku.Latwiej mi wymienić ich nazwiska,niż tych,ktorzy nie są.Jest ich tylko dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietruszka Re: Naczelnik geodezji podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:09 Jakich dwóch sędziów masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś