Dodaj do ulubionych

vectra v6 czy mondeo v6

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 19:54
kupuje samochód i mam do wyboru te dwa auta . Polecacie któryś z nich?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: vectra v6 czy mondeo v6 IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 30.07.06, 20:11
      vectra
    • Gość: Veesta Re: vectra v6 czy mondeo v6 IP: *.trustnet.pl 30.07.06, 21:55
      Popieram ... Jak najbardziej Vectra V6 ... Mondeo zwlaszcza kombi bardzo inwazyjny samochód ... Poza tym odstaje od Vectry juz na samym starcie ni emowiac ze zostaje w tyle na dluzszym dystansie i sie muli ...
      Pozdrawiam ...
      • Gość: misiakilla Re: vectra v6 czy mondeo v6 IP: 80.50.253.* 30.07.06, 22:27
        ktore roczniki rozpatrujesz?
        • Gość: poi Re: vectra v6 czy mondeo v6 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 11:38
          roczniki 2000 i 2001. dziękuję za odpowiedzi
      • Gość: AW Re: vectra v6 czy mondeo v6 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 09:18
        To chodź z tą swoją vectrą na focusa 2.0 ... zobaczymy kto będzie w tyle.
        • retro_80 Re: vectra v6 czy mondeo v6 31.07.06, 11:58
          NIE KAŻDA MORDA PASUJE DO FORDA :P

poza tym poczytaj na forum posiadaczy niezłego cacka :)
          forum.fordclubpolska.org/viewforum.php?f=10&sid=a2838e1de49a69b61ad0a0bff53ca01d
        • Gość: ZIELE Ale jaki ten Focus ?? IP: 80.51.57.* 31.07.06, 13:17
          Jaki silnik dokładnie ?? Bo chyba nie masz na myśli 130 konnego ??
          • Gość: nexgen... Re: Ale jaki ten Focus ?? IP: *.prio139.trustnet.pl 31.07.06, 13:23
            czy ford czy opel nie ma wzorowej opinii.. wez równiez pod uwagę ze to uzywane
            wózki a najwazniejsze jest w tym to ze wszystkie Vki chodze wysmienice i ciesza
            nas..ale pametaj o jedej regule... jak w Vce zacznie cos bzdurnie niedomagac..
            to nie dojdziesz... masz pasmo streu wydatków i automatycznie po frajdzie..
            Popytaj w tej kwestii jeszce innych.. ale wg mnie taka jest własnie zasada...
            Vka dobra póki jezdzi jak zacznie cos szwankować to z takim autem zostaniesz juz
            tylko w objeciach warsztatów a nie w pierwszym szergu przy odejsciu ze swiateł...

Alternatywnie sugeruję jakąś rzedówkę z Chipem
            Powodzenia i udanych motoryzacyjnych inwestycji...:)
            • Gość: dom Re: Ale jaki ten Focus ?? IP: 195.117.19.* 31.07.06, 13:24
            • Gość: olo Re: Ale jaki ten Focus ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:10
              da się takie coś wrzucić oplowskiego eco-teca 2.0 ?
        • Gość: dom Re: vectra v6 czy mondeo v6 IP: 195.117.19.* 31.07.06, 13:28
          ja mam mondeo 20 dohc i potrafię zagrać na nosie każdemu właścicielowi vectry
          naprawdę 137 koni naprawdę coś daje a jeszcze można by parę dołożyć a właśnie
          jeśli ktoś chciałby kupić taki samochód to jest do sprzedania za 5300 zeta full
          opcja 695677215

• Gość: tom Re: vectra v6 czy mondeo v6 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 16:49
            full opcja :D niwiutki rocznik 89 ma jeszcze folię (na szybach...)
            • Gość: dom Re: vectra v6 czy mondeo v6 IP: 195.117.19.* 02.08.06, 09:56
              ogarnij się kolego folie to ty masz na oczach
              • Gość: klasi Re: vectra v6 czy mondeo v6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 18:10
                co to za mondeo ktory rocznik czy sprowadzany stan silnika czy bierze olej jakie
                jest zawieszenie silnok ohc czy dohc ile pojemnoisci jak ze spalaniem przy
                sredniej jezdzie jakie wyposazenie kolor hehe i reszte mozesz sam opisac
                • Gość: kl Re: vectra v6 czy mondeo v6 IP: *.prenet.pl 02.08.06, 18:54
                  audi S8 460km rocznik 1998 okolo 70 tys zloty
    • pieprz.kajenski Re: vectra v6 czy mondeo v6 02.08.06, 20:34
      mondeo ma zdecydowanie lepsze zawieszenie.
      Powiem tylko tyle jeziłem Vectrą B, 2.5V6 170KM z 1998r.(od nowości) i fakt
      trzymała się nieźle drogi, ale tylko na równej nawierzchni. Przy jakichkowliek
      nierównościach już nie było tak wesoło, bo raz że trzęsło, a dwa zawieszenie
      dobijało przy nie za dużych dziurach, czyli miało mały skok. Potem jeździłem
      Mondeo 2.0 TdCi 130KM z 2001r.(od nowości) i to zawieszenie było 2 razy lepsze,
      bo raz, że przy szybszej jeździe samochód trzymał się tak samo, a nawet lepiej
      jezdni, to dwa praktycznie nie zdażało się, zeby zawieszenie dobiło na jakiejś
      dziurze i de facto na nierównościuach Mondeo trzymało sie lepiej drogi. Po
      prostu nadawało się do dynamicznej jazdy, ale i na dziurach dawało sobie
      świetnie radę. Nie wiem jak w V6 w mondeo będzie, ale fordy słyną z bardzo
      dobrego zawieszenia i kiedyś czytałem jakiś test kilku samochodów m.in Vectry,
      Mondeo, passata, Avensisa i Accorda i mondeo jako jedyne nie miało ESP, a mino
      to w zakrętach i slalomach radziło sobie równie dobrze albo i lepiej od reszty
      samochodów, zaś np Mondeo ST220 przyrównywano nieraz do zawieszeń dużo
      droższych sportowych samochodów.
      PS. może ty masz inne priorytety, ale ja uwazam, ze ważniejsze jest
      zawieszenie, a dopiero potem silnik i to ten pierwszy czynnik powinien mieć
      większy zapas możliwości. Fordy podobno rdzewieją, ale i Ople nie sa w tym
      dobre ;-) Awaryjność chyba zbliżona.
      Poza tym jesli szukasz roczników 2000 lub 2001, to być moze bierzesz pod uwagę
      też Mondeo III-generacji(od 2000r.), bo Vectra zapewne będzei generacji
      starszej czyli B(do 2003r.), a w tym przypadku bezdyskusyjnie bierz Mondeo III.
      Duży, komfortowy z zacięciem sportowym.
      PS. pamiętaj, że V6 to większe koszty eksploatacji, choć w Oplu służył
      praktycznie bezawaryjnie, ale np. na głupi kabel do akumulatora w ASO trzeba
      było dłuuugo czekać.
      • Gość: poi Re: vectra v6 czy mondeo v6 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 21:34
        wielkie dzięki , w takim razie będę atakował Mondeo.
      • Gość: v6 mondeo v6 IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 02.08.06, 23:13
        ja mam mondeo v6 z 97 i jest niezle. Koszty ekspaltacji czy ja wiem czy wieksze,
        czesci drozsze ale nie wymieniasz rozrzadu bo ma lancuchy, wiec wychodz na to
        samo. Spalanie bardzo przyzwoite, a jak chcesz wiecej poczytaj forum posiadaczy
        niezlego cacka, link podany wyzej. Ogolnie polecam Mondeo V6.
        • pieprz.kajenski Re: mondeo v6 02.08.06, 23:18
          mam pytanko. Czy zawieszenie mondeo V6 jest wyraźnie twardsze niż w innych
          wersjach silnikowych. Tzn czy zdaża Ci się dosyć często dobić zawieszeniem, tak
          ja to wyżej opisywałem w Vectrze V6 ? Jeśli masz porównanie to napisz.
          • Gość: v6 Re: mondeo v6 IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 02.08.06, 23:24
            nie mam porownania do vectry v6 ale osobiscie nie dobija mi zawieszenie do konca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka