Dodaj do ulubionych

Dr Lewanowicz z partaczki ( parkitki ).Ordynator

IP: 212.160.86.* 08.08.06, 18:06
sytuacja z soboty , dziecko ma 39 stopni goraczki , przychodnia nieczynna
wiec żona zabiera malego na partaczke , nauczona doswiadczeniem , wczesniej
jak cos dolegalo corce to na pogotowiu mowili zeby z dziecmi od razu jezdzic
na partaczke bo tam przyjmaja dzieci caly czas . Wychodzi wymieniony w tytule
doktor i zaczyna besztac moja żone ze tam przyjechała po pomoc , ta
zaskoczona , delikatna kobieta nawet mu nie bardzo odpowiedziala , jak
skonczył wykład kazał sie malemu rozebrac , szybko stwierdził ropna angine i
wyjał z kieszeni fartucha ulotke ktora pewnie wczesniej jakis rep mu tam
wcisnał, przepisał z ulotki nazwe leku , dawkowanie , zapisany antybiotyk to
Ospen . Do dzisiaj goraczka synka utrzymywała sie okolo 39 stopni , dziecko
wymeczone , słabe ( syn ma 10 lat ) , żona zabrała dziecko do przychodni ,
lekarka stwierdzila , że przy ropnym zapaleniu gardła zastosowany antybiotyk
i dawkowanie było zdecydowanie za słabe , zapisała Zinat i dziecku już po
pierwszej dawce znacznie spadla temperatura i widac wyraźną poprawe . Widac ,
że doktor Lewanowicz to taki sam lekarz jak gentelmen , a wiedze o
lekarstwach czerpie z ulotek promocyjnych firm farmaceutycznych ( czyzby
jakieś szkolenie na wyspach kanaryjskich ) ?? Serdecznie przestrzegam
Obserwuj wątek
    • Gość: pacjent Re: Dr Lewanowicz z partaczki ( parkitki ).Ordyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 18:14
      Czy na takiego konowała nie ma mocnych?
      • Gość: wkurzony Re: Dr Lewanowicz z partaczki ( parkitki ).Ordyna IP: 212.160.86.* 08.08.06, 18:33
        po to jest forum , trzeba naglaśniac takie rzeczy , niech sie boja
    • Gość: ggg Re: Dr Lewanowicz z partaczki ( parkitki ).Ordyna IP: *.prenet.pl 08.08.06, 19:17
      Popieram w 100%. w/w doktor jakieś 8 lat temu kiedy leczył moją córkę z
      zapalenia oskrzeli, na oddziale w szpitalu na PCK- dodam, że córka od urodzenia
      choruje na marskość wątroby- stwierdził, że na moje dziecko szkoda antybiotyku
      bo ona to i tak umrze. Warto dodać, że córka w chwilii obecnej ma 11 lat i jest
      na liście oczekujących na przeszczep wątroby. Wypadałoby odwiedzić pana doktora
      i pokazać mu dziecko, na które szkoda było antybiotyku ale nie wart jest mojego
      zachodu. Boże broń nas przed takimi pseudo lekarzami. Pozdrawiam i życzę
      ZDROWIA.
      • Gość: Krzysiek Re: Dr Lewanowicz z partaczki ( parkitki ).Ordyna IP: 80.48.49.* 08.08.06, 19:48
        Cóż, jeśli ma się odpowiednią przeszłość (Solidarność), można być i ordynatorem
        w szpitalu, i dziekanem na Akademii Polonijnej. Pytanie, w jaki sposób pan
        doktor godzi dwa etaty i kiedy ma czas na samokształcenie.
        www.ap.edu.pl/main/displaypage.php?ids=602
    • Gość: elżbieta Re: Dr Lewanowicz z partaczki ( parkitki ).Ordyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 19:54
      Czy jest coś co może usprawiedliwić zachowanie niektórych lekarzy ?
      • Gość: gabi Re: Dr Lewanowicz z partaczki ( parkitki ).Ordyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:07
        nie!! powinno się ich pozbawiać uprawnień i pracy, dość konowałów czemu taki
        nieuk zajmuje miejsce innemu lekarzowi??????????
        • Gość: ggg Re: Dr Lewanowicz z partaczki ( parkitki ).Ordyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:43
          Można do tego jeszcze dodać, że bez grama współczucia i taktu- co w takim
          zawodzie jest niezwykle pożądane.
    • Gość: pediatra Lekarz miał rację. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:57
      Lekarz przepisał dziecku penicylinę (Ospen), czyli postąpił prawidłowo.
      Wasze 10-letnie dziecko przestało gorączkować najpewniej samo, a jeśli już w
      ogóle dzięki antybiotykowi, to prędzej właśnie po leczeniu Ospenem, a nie po
      jednej dawce Zinnatu.
      Przepisany przez lekarza Ospen miał za zadanie zapobiec powikłaniom mogącym
      powstać w wyniku anginy paciorkowcowej, których zawsze obawiamy się w przebiegu
      ropnej anginy.

Dla was jednak każdy pretekst jest dobry, żeby tylko kogoś publicznie zwymyślać.

Na miejscu tego lekarza zwróciłbym się do prokuratury o ustalenie na podstawie
      adresu IP danych personalnych autora wątku i innych wtórujących mu osób, którym
      wydaje się, że mogą bezkarnie rzucać publicznie obelgi.
      • Gość: ggg Re: Lekarz miał rację. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 21:25
        Ciekawe, że Wy jako lekarze nie zwracacie się z taką chęcią do prokuratury w
        przypadku błędów lekarskich, które są nagminnie przez środowisko lekarskie ukrywane.
        • Gość: prawnik Re: i po co te strachy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 22:12
          Dzięki Bogu mamy w Polsce Konstytucje, która zapewnia nam wolność słowa i
          każdy może mówić co sądzi i myśli w danej sprawie, od tego jest forum gazety, a
          prokuratorem nie nalezy straszyć,prokuratura ma co robić i jest od duzo
          poważniejszych spraw, więc prosze sobie nią ludzi nie straszyć,
          od "zniesławień" lub pomówień jest droga sądowa.
      • Gość: wkurzony Re: Lekarz miał rację. IP: 212.160.86.* 08.08.06, 22:04
        jak bedzie trzeba to sam podam swoje dane , nie musze sie ukrywac z tym co
        napisalem , wszystko jest prawdziwym opisem sytuacji i tylko tym , nie ma w tym
        zadnej " tworczości " , zreszta doktor pewnie sam moze sobie ustalic kim
        jestem po opisie sytuacji , podalem konkretne fakty a przeciez recepty wystawia
        sie imiennie , co do wybranej metody leczenia to takze jedynie podalem opis
        sytuacji , spisywanie z ulotki i tak dalej , oraz komentarz inego pediatry
        ktory stwierdzil ze byly zastosowane za slabe antybiotyki ( albo zbyt male
        dawki , nie jestem lekarzem , nie mnie to oceniac , podalem tylko opinie innego
        pediatry ) faktem jest , że sam jako dziecko mialem czeste anginy i także
        leczono mnie pochodnymi penicyliny wiec jak zobaczylem jaki lek zona przyniosła
        byłem spokojny . Poza tym musze dodać ze wyzej wspomniany doktor wypisał na
        recepcie jedynie jedno opakowanie ospenu , ktore zawierało dawke na 4 dni , to
        chyba za krotko , prawda ?? Reasumując , opisałem w 100 % prawdziwą sytuacje ,
        opisałem zachowanie ordynatora , a teraz mnie wsadzajcie do paki :))
        • Gość: ewa Re: Lekarz miał rację. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 23:17
          No to jeszcze kochani nie wiecie, co dzieje się na oddziale pt. chirurgia
          dziecięca. Omijajcie go z daleka.
    • Gość: prawdziwy Re: Dr Lewanowicz z partaczki ( parkitki ).Ordyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 22:33
      .. takiego dziada i tyle
      • Gość: Pacjentka Re: Dr Lewanowicz z partaczki ( parkitki ).Ordyna IP: *.brnt.cable.ntl.com 09.08.06, 03:03
        Ten lekarz leczyl mnie cale moje dziecinstwo, jest doskonalym pediatra z
        olbrzymia wiedza i doswiadczeniem. I zapewniam wszystkich, ze jezeli
        kiedykolwiek bede miala dziecko, to do niego wlasnie udam sie po pomoc jesli
        zajdzie taka potrzeba. Znam wiele osob, ktore byly leczone przez Dr.
        Lewanowicza jako dzieci i wszyscy wspominaja go bardzo cieplo.
        • Gość: Gosia Re: Dr Lewanowicz z partaczki ( parkitki ).Ordyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 08:56
          Dołączam się do przychylnych wypowiedzi na temat dr Lewanowicza. Moja
          miesięczna córka wylądowała po niesprawnym leczeniu na Blachowni (i to nie z
          winy lekarzy, tylko braku odpowiedniego sprzętu - lampy do fototerapii) na
          oddziale na Parkitce. Byliśmy bardzo zadowolenii z postępów w leczeniu. Jak
          wyniki wyszły słabe, to jeszcze w tym samym dniu były potwórzone, aby wykluczyć
          pomyłkę. Dwa lata później syn wylądował na tym oddziale z dusznościami. Widząć,
          jak mały męczy się w szpitalu (przygnębiała go sama atmosfera), Potem przyjął
          nas kiedyś w czasie, gdy inni lekarze strajkowali... Jesteśmy naprawdę
          zadowoleni z tego lekarza. Jedyne, co można mu zarzucić, to ... mrukliwość:).
          ale to już cecha charakteru, a nie kompetencji.
          • joanna9920 Re: Dr Lewanowicz z partaczki ( parkitki ).Ordyna 09.08.06, 09:07
            mam tylko pozytywne doswiadczenia z leczenia pana Lewanowicza.
            • Gość: ja Re: Dr Lewanowicz z partaczki ( parkitki ).Ordyna IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 09.08.06, 17:24
              Tydzień temu wróciłam z parkitki z córką, leżała na hematologii, jej chorobę
              szybko i trafnie rozpoznano, podjęto leczenie, pani doktor ktora nas
              przyjmowała co 15 minut przychodziła i sprawdzała reakcję na leki-(sterydy i
              antybiotyki) ordynatora oddziału poznałam rano na obchodzie, nie oczekiwałam
              wiele bo znałam opinie, bardzo pozytywnie się rozczarowałam, był miły,
              uśmiechnięty, podobało mi się jego podejście do córki, przy wypisie dokładnie
              zapoznał z chorobą i udzielił wskazówek co do dalszego leczenia. Choćbym
              chciała nie mogę się do niczego przyczepić.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka