Gość: malwing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 14:45 chcę zainstalować internet , zastanawiam się nad w/w firmą. proszę o opinie : 1. wielki minus - koszty instalacji. 2. ???????????? - obsługa itd. dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tamara772 Re: APUS - co sądzicie? IP: 195.189.52.* 29.08.06, 14:24 Odradzam. Nie wiem jak teraz, ale mają wysoki abonament miesięczny. Gdy zakładadałm sobie internet po raz pierwszy nie wiedziałam, że od razu trzeba też zainstalować antywirusy. Komputer mi się zawiesił z tego powodu, musiałam formatować dysk, itp. Kiedy zapytałam ich, czy mogą polecić jakiś dobry program antywirusowy, to stwierdzili, że nie mogą, bo to są programy komercyjne !!!!! Nie wiedzieli chyba niedouczeni informatycy o programach freeware'owych. Poza tym sprawdź malwing umowę, bo opiewa aż na dwa lata. Jakby coś Ci nie odpowiadało to musisz się męczyć całe 24 miesiące i na dodatek trzeba pilnować, żeby w odpowiednim czasie napisać wymówienie "usług". Po incydencie z antywirusem niegdy nie zwracałam się do nich o jakiekolwiek prace przy komputerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: APUS - co sądzicie? IP: 195.189.52.* 29.08.06, 15:21 Odradzam również, często gubi zasięg mimo że nadajnik jest na wyciągnięcie ręki... Poza tym "szef" ma zamotane w papierach i jeździ sobie na wczasy, a bez niego pracownicy niby nie mogą odblokować komuś internetu. Przez to z ich winy byłem odcięty od świata kilka dni... Szkoda gadać! A teraz w pracy mam internet z APUSa i tak samo kiepsko sie sprawuje jak dawniej. Dobrze że w domu mam neostrade ;) Odpowiedz Link Zgłoś
malwing Re: APUS - co sądzicie? 29.08.06, 15:40 Tamato - a czy możesz mi przy okazji polecić jakiś program antywirusowy freeware. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamara772 Re: APUS - co sądzicie? IP: 195.189.52.* 30.08.06, 10:13 Nie ma sprawy. Program AVAST jest darmowy w wersji HOME (domowej. Wpisz hasło w wyszukiwarkę i zaintaluj tę wersję domową. Instalacja jest bardzo prosta. Powodzenia. Pozdrawiam, T. Odpowiedz Link Zgłoś
malwing Re: APUS - co sądzicie? 29.08.06, 15:37 podbijam temat !!! dziękuję za wypowiedzi . dzisiaj przychodzi do mnie firma APUS i będą robili kosztorys podłączenia... wcześniej też byli i tylko ONI zdecydowali sie na podłączenie mnie do net. każda inna firma mówiła, że nie ma zasięgu ... (ul. kazimierza) więc - albo mają dobry sprzęt, swój maszt (w okolicy) albo są cudotwórcami ... właśnie wczoraj rozmawiałam z Panią "APUS" - i mówiła tak ładnie o swojej firmie ... umowa fakt na 24 miesiace !!! - ale neostrada również na tyle PROSZĘ O DALSZE WYPOWIEDZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesio Re: APUS - co sądzicie? IP: *.org 29.08.06, 18:13 a co z trustnetem ??? maja swoje anteny na zana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajomy Re: APUS - co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 18:53 www.my.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient telsatu Re: APUS - co sądzicie? IP: 195.189.52.* 29.08.06, 19:14 nie rób kaszany; przecież to nawet nie strona, tylko wizytówka. Jeśli podobnie działa sieć, to nie do pozazdroszczenia. Fakt niezaprzeczalny APUSA widać w otoczeniu sieciowym w rejonie św.Rocha Nie zaszkodzi zareklamować własnego prowajdera ;) Telsat z al.Wolności, 49 z Vat, radiowo, asynchronicznie lub synchronicznie do 300 kb/s (tyle według umowy, choć transfery idą czasem powyżej tej granicy. Problemów z nimi nie ma, serwisanci na poziomie, pod telefonem , Więcej informacji można uzyskać w biurze Telsatu ,pod numerem telefonu 034 324-32-10, komórkowy 0603 87 77 76 lub pocztą elektroniczną pod adresem telsat@plusnet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agnosticfront1 Re: APUS - co sądzicie? 29.08.06, 20:33 Ja mam net z aousa w domu od 6 miesiecy i nie jestem zadowolonu!!! Place 67 zl miesiecznie za 256 kb/m !! To jest kur...a zlodziejstwo po prostu , ale jak szukalem dostawcy netu to tylko oni byli chetni do podpinki (a mieszkam w srodmiesciu) umowe podpisalem na 1 rok ale zaplacilem 300 zl za podlaczenie!!! Raz nie mialem netu przez tydzien bo cos tam sie stalo. Ogolnie chodzi wolno i jest do dupy :-) Z tymi parametrami powinien kosztowac polowe mniej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yanoooosh Re: APUS - co sądzicie? 29.08.06, 21:44 Z przykroscia musze napisac , ze lipa straszliwa. Podobna sytuacja nikt nie chcial podlaczyc oprocz nich i dlatego sie zdecydowalem. Smiech na sali 128kb/s za 48,80zl!!!!!!!!!!!!!!!! Przez pierwszy rok jak mialem nie bylo problemu teraz po zmianie ip wszystko sie chrzani : ip jest na czarnej liscie wp irca i cholera wie czego jeszcze sygnal zanika tak czesto , ze czasami jest ochota na pogryzienie klawiatury,kilkukrotne dzwonienie ,pisanie maili nie pomaga admin nie reaguje tlumaczy sie jakimis dziwnymi wymowkami i smiesznymi tekstami typu wyslij 10 razy maila za 10 na pewno pojdzie. Ciagle szukanie hosta doprowadza do szalu, momentami dziala tylko gg strony jakos nie. Strony raz wchodza raz nie , strony nie otwieraja sie do konca kiedy jest wiecej reklam , strony na ktorych sie loguje np gazeta.pl wywala tak czesto , ze logowanie nastepuje czasami 10 razy w ciagu godziny odradzam sam po umowie a to juz niedlugo przechodze na monopoliste niestety neostrade Pozdrawiam Do admina jesli to czyta to moze dac do myslenia na stronie widnieje napis klient nasz pan z tego co sie tu czyta jednak nie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: APUS - co sądzicie? 30.08.06, 09:59 Co sądzę o tej firmie napisałbym Wam wczoraj w nocy, tyle, że tak jak pisze mój przedmówca "szukanie nazwy hosta" przez ponad godzinę wku..ło mnie na maksa i poszedłem spać. Zdaje się, że mieszkamy w pobliżu, bo mam dokładnie te same problemy. Blacklisted IP / polityka antyspamowa Wp. Czasem działa jedynie gg a pingi są takie, jakbym rozmawiał z kimś na marsie, a nie dwa bloki dalej. Niech Wam to da do myślenia. Płaci się jak za zboże, a od mniej więcej roku jest kicha straszna - kończy mi się umowa i zmieniam dostawcę, jak mi kumpel miesiąc po założeniu powiedział, że mają dzielone 4 MB (transfer momentami 172 kb/s) za 30 zł / miesiąc to się załamałem - ogólnie odradzam, a jeżeli nie macie innego wyjścia to nie zgadzajcie się na 24 miesięczną umowę, bo się sfrajerować można strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: APUS - co sądzicie? IP: *.i-dsl.info 30.08.06, 20:49 Może internet jest ok ale z tej firmy czesto sie wiesza i nie jest wart tej miesiecznej sumy juz sie bardziej opłaca mieć neostrade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajomy Re: APUS - co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 10:09 mynet dziala wysmienicie mimo ze dobrej stronki nie ma. Widocznie wizytowka lepsza od tych tam gdzies sa mega super stronki sieci a net ledwo dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: APUS - co sądzicie? IP: 195.189.52.* 30.08.06, 11:09 ja nie wiem czy wizytówka jest lepsza. Powiem Ci czym się zazwyczaj kieruję jako potencjalny klient. Firma może sobie twierdzić że jest the best. Może mieć stos certyfikatów, poświadczeń itp. pierdółek. Jeśli jednak podaje swoją www na której jest tylko nr telefonu i czasami adres osoby prywatnej - to takie firmy traktuję podejrzliwie. A jeśli taka firemka podaje swoją stronę, na której nawet żadna zakładka nie działa to świadczyć może np o lekceważeniu klienta, braku zrozumienia idei www jako nośnika informacji itede, to takie firmy omijam szerokim łukiem. Dla mnie dyskwalifikacja. Odpowiedz Link Zgłoś
malwing apus-owi mówię NIE 30.08.06, 13:38 dzięki wszystkim za opinie !!! - dzięki wam podjęłam odmowną decyzję !!! firma umówiła się ze mną na kosztorys - nie przyszła ... PO MOICH TELEFONACH, na które wydałam 10zł umówiłam sie na drugi dzień po czym spóźnili się pół godz. chcą za założenie 600zł abonament na 2 lata - MYŚLĘ, ŻE TO O 250ZŁ ZA DUŻO!!! wg mnie po to firma ma tel. , żeby powiadomiła potencjalnego klienta o zmianie terminu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: APUS - co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:49 ja korzystam z usług firmy ktora ,jak zakladalam neta,miała siedzibę na Brzeźnickiej- (nie wiem czy nadal ma) numer do nich to: 605690902 obsluga bardzo mila a jak sa problemy z kompem to za darmo naprawiaja :D Odpowiedz Link Zgłoś
malwing Re: APUS - co sądzicie? 30.08.06, 13:58 dzięki - sprawdzę czy mają nadajniki w mojej okolicy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
malwing Re: APUS - co sądzicie? 30.08.06, 16:44 kasiu - dzięki umówiłam się z ludźmi na piątek - sama instalacja max.450 a nie 600 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: APUS - co sądzicie? IP: 212.87.244.* 30.08.06, 17:45 bardzo prosze :) Odpowiedz Link Zgłoś
malwing Re: APUS - co sądzicie? 31.08.06, 13:24 hej ludziska słuchajcie - wczoraj zadzwoniła do mnie pani z apusa i powiedziałam jej dlaczego nie skorzystam z ich usług i jakie maja opinie na forum - I CO??? - pani tylko się uśmiechnęła i nawet nie próbowała nic wyjaśnić !!! to wszystko mówi samo za siebie - jaka to firma i kto w niej pracuje (pracownik , który nie identyfikuje się z firmą, zwyczajnie się jej wstydzi!) pozdrawiam - i dziękuję za dyskusję . Odpowiedz Link Zgłoś
yanoooosh Re: APUS - co sądzicie? 31.08.06, 15:30 Prosba jezeli zalozysz neta to napisz jaka firme wybralas jesli mieszkasz w okolicach Stryjenskiej Waszyngtona Szymanowskiego Pow bardzo ulatwi mi to zerwanie umowy po koncu mojej Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwing Re: APUS - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 16:31 wybrałam neostradę - u mnie w pracy działa ok - co widać ;-} aaaaaaaaaaa - kasia podała firmę mieszczącą się na ul. brzeźnickiej i ak (to ta sama) i nr telefonu. zakładają za śmieszną cenę i - 512 kosztuje - 62zł zadzwoń i dowiedz się więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyziek Re: APUS - co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 16:55 ta firma przy brzeżnickiej to LANSOFT polecam. polecam równiez Premex Odpowiedz Link Zgłoś