Dodaj do ulubionych

Ksiądz podejrzany o gwałt

• Gość: K@sia Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.org 03.09.06, 22:54
      Ja nie chciałam nigdy tego kościoła 10 lat temu bardzo płakałam kiedy mi
      zabierali drabinki i piaskownice i stawiali mury.
      • Gość: myslicielka... Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 80.51.57.* 03.09.06, 22:58
        myślałam że go znałam... dowiedziałam sie dziś o rzeczach które mnie "lekko"
        zszokowaly... nie bylo mnie lekko ponad tydzien w Częstochowie... wracam i
        patrze a tu na północy bloki pomalowali to sie zmieniło, tu to tu tam, mowie jak
        tu teraz sie ładnie robi, ide w niedziele do kościoła... i szok!! siedze w ławce
        i sie zastanawiam czy dobrze słysze... zastanawiam sie ile w tym prawdy.. z
        początku pomyslalam ze go chca normalnie wrobic.. Przecież tyle dla nas zrobił,
        zbudował nam kościół, codziennie jest z nami.. Już bym się prędzej po Księdzu
        Mariuszu spodziewała.. a tu ZONK. Proboszcz, którego zawsze miałam za jednego z
        niewielu normalnych. ciekawa jestem czy to prawda... czekam na rozstrzygniecie
        sprawy..
        • Gość: foxi Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 21:00
          No i za to cię szanuję "myślicielko" że czekasz aż się wszystko wyjaśni. Bo
          większość de... na tym forum osądza i jedną i drugą stronę. A g wiedzą o jednym
          i o drugiej.
          Popieram i sam czekam.
          A Wam PIRDOŁY zPÓŁNOCY I OKOLIC radzę choćby poczekać
      • Gość: k@sia2 Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.man.czest.pl 03.09.06, 23:07
        szkoda że nie postawili budki z piwem albo sklepu monopolowego
        miałabyś teraz wielu adoratorów pod blokiem
        • Gość: M Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 23:30
          zajebiscie sie ocenia innych nieznajac ich.mialas chyba niesamowite uczucie
          samodowartosciowania mogac napisac o tej budce z piwem. lecz sie a nie krytykuj!!!
          • Gość: K@sia2 Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.man.czest.pl 04.09.06, 00:05
            Czyli jednak żal ze nie postawili ,,sklepu z artykułami pierwszej potrzeby" :)
            Oflaguj się jutro w ramach protestu !

• Gość: M Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 01:00
              na debilizm nie ma lekarstwa.ale skoro o tym tak duzo mowisz to znaczy ze
              interesuje cie ten temat. wiec moze jednak ty tego bardzo zalujesz...
    • Gość: K@sia teraz poważnie IP: *.org 03.09.06, 22:59
      w tym kościele miałam komunie i bieżmowanie ten proboszcz ma bardzo dobry
      kontakt ze wszystkimi parafianami nigdy bym go nie podejżawała, ale zobaczymy co
      wykaże śledztwo
      • Gość: a Re: teraz poważnie IP: *.core.lanet.net.pl 04.09.06, 00:36
        widac az za dobry mial ten kontakt.. :(
    • Gość: Kulfon Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 23:21
      Spowiedź u niego musiała być rzeczywiście oczyszczająca.
      • Gość: Fikuś Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 23:46
        Znam tego ksiedza.. Nie jestem dewota zapatrzona slepo w dobro duchownych,
        jestem mlodym czlowiekiem ktory ma w miare otwarte oczy i wie ze zdazaja sie
        takie rzeczy, ale nasz probosz jest osoba zbyt madra, inteligentna i dobra zeby
        zrobic cos takiego. Osobiscie NIE WIERZE w postawione mu zarzuty. To jakis
        dobrze przemyslany spisek, ktos chce go wrobic! Zobaczymy jaki bedzie final
        sprawy ale do tego czasu nie osadzajmy Go. Proboszcz naprawde zrobil wiele
        dobrego i nie chodzi tu o to ze postawil kosciol, byl zyczliwy dla ludzi chetnie
        rozmawial o problemach. Zobaczymy co to bedzie oby to byla pomylka..
        • Gość: ? Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 14:01
          życzliwy to on był ale tylko dla tych którzy mu dawali kase-reszte to miał w d...
    • Gość: Rava Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 00:03
      Jeśli to prawda-należy mu uciąć ...to i owo...
      • Gość: gilotyn;ka Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.man.czest.pl 04.09.06, 00:08
        U Ciebie zacząłbym od dłoni - musiałbyś czołem stukać w klawiaturę a wtedy
        idiotyczne teksty nie wychodziłyby tak szybko z twojej klawiatury.
        • Gość: GianCarlo Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 195.116.81.* 04.09.06, 01:13
          Ja również pochodzę z tej parafi i nie zgodzę się z opinią wielu parafianów,
          którzy wypowiadają się, jaki to On nie był "święty". Pare lat temu była także
          duża afera związana z datkami na budowę kościoła, a mówiąc ściślej proboszcz w
          biuletynach wydrukował wszystkie nazwiska parafian wedle bloków i każde
          nazwisko było inną czcionką, a to z koleji oznaczało ile kto dał na budowę
          kościoła, potem były również inne sprawy z kasą w roli głownej (np. sprawy
          ślubów poruszona nieco wyżej), jednakże ciche i drobne. Właśnie z tej strony
          zarzuty dla mnie nie byłyby jakimś wielkim szokem, a ta sprawa jest dla mnie
          dużym szokiem i przyznam się nieznałem go z tej strony. Nie osądzam czy to
          prawda czy nie, jednakże uważam że gdyby nie było jakiegoś sensownego dowodu to
          prokuratura nie wystąpiła by z wnioskiem o areszt. Muszą być jakieś dowody,
          świadkowie itd. Od tak nie aresztuje się ludzi. Osobiście z niecierpliwością
          czekam na rozwój wydarzeń i z osądami poczekam do końca sprawy.
          • Gość: parafianka Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 10:16
            dokladnie zgadzam sie z Toba!
            znam tego księdza-od początku jego działalności na północy,
            dla niego liczy sie tylko kasa-oraz ludzie którzy mu ją przynoszą do
            kosciola-zwlaszcza stare babki-w tamtym roku-klocicly sie ktora ma mu upiec
            ciasto na imieniny://
            niewiem czy to prawda z ta dziewczyna czy nie-ale od dłuższego czasu czytam
            gdzies na jakis ulotkach na bloku ze ma jakies dziecko do ktorego sie niechce
            przyznac,
            moze to jest jakas zemsta za jego wredne postepowanie??
            a tak wogóle pare razy widzialam go z 2 kobietami na zmiane-robi czesto zakupy w
            Makro.
            • Gość: Mycha Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 195.116.81.* 05.09.06, 06:21
              Z 2 kobietami?? wiesz ja wiem o im mówisz w końcu ten człowiek tez ma
              rodzine....nie wziął się z nikąd i do makro zazwyczaj jeżdzi ze swoimi
              kuzynkami...więc nie wyciągaj pochopnych wniosków
              moim zdaniem ta dziewczyna po prostu się w nim zakochała i teraz się mści bo
              jej powiedział że jest księdzem i nic z tego nie będzie...a co do tego ze tak
              kase kase i jeszcze raz kase "wyłudza"....to ja się jakoś z tym nie
              spotkałam...ateż jestem parafianką
              I powiem wam tyle to wy macie jakiegoś FISIA NA PUNKCIE KASY bo cały czas o
              nich piszecie!!
              a co do tych opisów na bloku?? to czy wy wszyscy wierzycie w to co jest
              napisane na ścianie?? jeżeli tak to zazaz ja też napisze...i macie mi
              uwierzyć...
        • Gość: Rava Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:13
          Wywołałem u Ciebie jeszcze gorsze zwierze. Jesteś niebezpieczniejszy, bo chcesz
          karać wszystkich.
        • Gość: do gilotynki Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:17
          Jesteś niebezpieczniejszy, bo chcesz
          karać wszystkich. Zresztą twe logo wskazuje na to ,iż jesteś maszyną bez duszy.
          Tnij bzdury dalej i smaż się w pie...le
    • Gość: bilder Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.dclient.hispeed.ch 04.09.06, 06:22
      Biedny on tylko chcial diabla do piekla zapedzic....
      • Gość: ~~ Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 06:58
        kazdy tak mowi o ksiedzu, a moze by warto zainteresowac sie rowniez ta
        dziewczyna? pochodze z tej parafii i powiem szczerze ze jestem zszokowana ta
        wiadomoscia ale kto wie gdzie lezy prawda.....
      • Gość: gosc Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 07:04
        Kilka lat temu na Rakowie był ksiadz ktory zrobił dziecko szesnastolatce wiec
        biskup wydalił go na wies i teraz jest proboszczem na trzy wsie.Potem dorobił
        jeszcze jedno ale fajny facet płaci inreresuje sie dziecmi przyjezdza zabiera na
        wczasy.Kto jest z parafi sw Jozefa to wie o kogo chodzi Bo wiedza wszyscy i nic
        sie nie dzieje.Taka jest ich moralnosc czyli moralnosc pani Dulskiej.
        • Gość: y666 Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 217.96.15.* 04.09.06, 08:40
          www.apostazja.info

Nic innego nie pozostaje jak tylko wypisać się z tego "klubu przebierańców"!
          • Gość: Sphinx Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 08:50
            Po to, żeby zapisać się do twojego klubu przebierańców?
            • Gość: y666 Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 217.96.15.* 04.09.06, 08:53
              Nie należę do żadnego klubu i tak mi jest najlepiej!

"Bóg jest wszędzie, ale najmniej jest go w kościele (katolickim)"
              • Gość: Sphinx Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 08:56
                Ważyłeś?

Raczej nie o tego samego boga ci chodzi. Symbolika twojego nicku mówi wyraźnie
                po której stoisz stronie.
              • Gość: stefania Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:17
                Na tym forum jest grupa ludzi niechętnych Kościołowi i jego sługom, dlatego też
                oczerniają Bogu ducha winnego księdza dobrodzieja, który latami posługi dał
                świadectwo wierze i zaangażowaniem w sprawy parafii dokonywał niemalże cudów,
                aby wierni byli zadowoleni ze swojego pasterza. Nie wierzę tej podlotce, która
                chce zaistnieć w liberalnych mediach i wyłudzić pieniądze od naszego ukochanego
                księdza proboszcza. Będziemy się modlić do skutku, aby Pan nasz dokonał
                uwolnienia z aresztu a wszystkich plujących na księży skarze na męki piekielne.
                Tak nam dopomóż Bóg i wszyscy święci! Amen!
                • Gość: bebe Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:47
                  Zjakiej ty planety jesteś?>?
                • Gość: diana muller Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.bremultibank.com.pl 04.09.06, 14:06
                  czy to żart?
                • Gość: marykrop Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 16:48
                  BOGA TO TY NIEMIESZAJ DO TEGO BO O NIEGO TU CHODZI .

• Gość: ZIELE Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 80.51.57.* 04.09.06, 17:30
                  Stefa, idz Ty może lepiej do psychiatry !!!!!!
                • Gość: ZIELE Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 80.51.57.* 04.09.06, 17:34
                  Stefa, to znowu ja - ZIELE.
                  Chciałem Ci powiedzieć że przemawia przez Twoją wypowiedz CAŁE BOŻE MIŁOSIERDZIE
                  w najczystszej postaci !!!!!!
                • Gość: Myszeczka brawo Serafina :) IP: 195.116.81.* 05.09.06, 06:27
                  to co napisałaś jest bardzo mądre i się z tym zgadzam...nic dodać nic ująć i
                  nie przejmuj się tymi co sie Ciebie pytają z jakiej planety spadłaś czy mówią
                  że to żart...to z nimi jest coś nie tak a nie z Tobą :))
        • Gość: adam Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 80.54.168.* 04.09.06, 09:15
          witam
          tez należałem do tej parafi i nic złego o proboszczu powiedziec nie mogę.
          uważałem go za kapłana z powołania (sam nie wiem co teraz myslec ).
          powiem wam tylko tyle ze nie wszyscy kapłani muszą być niemoralni i wogule. raz
          na jakis czas sie trafi afera i media to nagłosnią, ale jak codziennie ktorys z
          nich zdobywa sie na pomoc innym ludziom to nikt tego nie nagłosni bo to mało
          medialne.
          pomyślcie jak by wyglądał swiat bez koscioła bez autorytetów, moim zdaniem
          byłby jeden wielki haos.
          moja wiara w Boga wcale na tej aferze nie ucierpi, jesli to wszytsko okaze sie
          prawdą.
          co do zarzucanego proboszczowi zdzierstwa to postarajcie sie zbudowac cos z
          dobrowolnych datków i to utrzymać - poprostu miał taką role i musiał mieć
          pieniadze na spłate kredytów zaciagnietych na budowe i juz.
          prosze nie osadzajcie wszytskich na podstawie jednostek .

pozdrawiam
          • Gość: ha ha Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 09:41
            Jestem matką i nie wierzę!!!
        • Gość: anty-celibat Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:35
          Księża są normalnymi ludźmi i powinni się żenić, tak jak to robią popy
          prawosławne. Założenie rodziny jest świętą sprawą i niczym nie urąga dobremu
          księdzu. Staje się przez to bardziej bliski ludziom, staje się przykładem i
          równocześnie jest osobą duchową, przewodnikiem. Kto chce, niech wstępuje do
          zakonu, zostaje "monachem", biskupem i prowadzi życie w ascezie i wyrzeczeniu
          się cielesności. Jeśli ktoś jest bliski historii kościoła, ten wie kiedy i dla
          czego został wprowadzony celibat.
          Wyjaśniam, kto tego nie wie:
          został wprowadzony w XI wieku , w cielach uniemożliwienia odziedziczenia majątku
          kościelnego /jego roztrwonienia/ przez rodziny osób duchownych, ponieważ
          dochodziło do tego, iż dobra kościelnie były sukcesywnie zawłaszczane przez
          księży i ich spadkobierców.
          Następnie przypomną, iż prawie wszyscy Apostołowie Chrystusa mieli normalne
          rodziny. Pierwsi biskupi i święci zresztą też. Nie przeszkodziło to im prowadzić
          święty tryb życia.
          ...i jeszcze : ostatnią Papież Benedukt XVI dał zgodę na wyświęcenie pewnej
          żonatej osoby w Niemczech. Czy to złe? Nie - to piękna rzecz!!
          Reasumując: Kto jest powołany do życia dichowego i zarazem rodzinnego, powinien
          otrzymać pozwolenie na to od biskupa /należy takie prawo w kościele przywrócić/.
          Teraz kościół traci na dobrych duchownych, płodzi egoistów i nic-nierobów
          /niekiedy/. Nie wykluczam, iż dużo jest wspaniałych duchownuch i dzięki za to
          Najwyższemu, ale ludzie opamiętajcie się i nie sprowadzajcie wszystkiego do
          jakiegoś jednego sztucznego i nienaturalnego mianownika. Pozdrawiam wszystkich
          księży i Biskupów.
        • ango7 Re: Ksiądz podejrzany o gwałt 04.09.06, 12:11
          Ja nie mam złudzeń jeśli chodzi o księży ,ale pragnę przypomnieć niedawną aferę
          żużlowca SLAWKA D.,po artykule gazety ludzie na tym forum wydali praktycznie
          wyrok,po czym okazało się,iż facet nie miał ze sprawą nic wspólnego.W tym
          artykule podejrzany jest cytat starszych pań wychodzących z kościoła - moim
          zdaniem WYMYŚLONY.Dużo jednak jest w tym winy władz kościelnych,które starają
          się wyciszyć każdą aferę(jedną z największych była opisywana częściowo na
          łamach gazety sprawa księży przez lata molestujących dzieci w Irlandii),co
          sprzyja klimatowi sensacji.
          • kaja1990 Re: Ksiądz podejrzany o gwałt 18.09.06, 12:48
            Jestem z tobą!!! Nie cieszy mnie postawa Kościoła co do niektórych spraw, lecz
            nie wierzę, że on to zrobił
        • Gość: Parafianin Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 14:37
          Hej hej kolego.
          Należę do parafii Św. Józefa. Mało tego jestem ministrantem, a kiedyś również
          należałem do innych wspólnot tej parafii. I jakoś nie mogę sobie tej sytuacji
          przypomnieć.
          Piszesz "wszyscy wiedzą". Ja nie wiem. Wydaje mi się niemożliwe żeby taka
          informacja i afera mnie ominęła. Więc może przybliż parę szczegółów.
          Albo po prostu nie kłam.
    • Gość: Sphinx Ciemnogród czy nie? Ludzie. Kim jesteście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 09:24
      Drodzy Państwo. Może wdepnę w temat poboczny ale coś mnie strasznie gryzie i
      nie mogę tego dłużej nosić w sobie.
      Widzę, że sporo obrońców księdza, zadeklarowanych katolików ma straszne kłopoty
      z ortografią. Ludzie. Piszcie poprawnie, bo chyba też dlatego Wasi przeciwnicy
      po piórze zaliczają Was do tzw. ciemnogrodu. Dzięki Wam krążą po Polsce
      stereotypy - "żarliwy katolik? pewnie jest słabo wykształcony, łatwowierny
      matoł, każdy kit można mu sprzedać, we wszystko uwierzy, nawet pisać poprawnie
      nie potrafi" itd. itd.
      Jeśli już dorwaliście się do tego internetu i chcecie pisać, to nie róbcie z
      siebie durnowatych jełopów.
      • Gość: diana muller Re: Ciemnogród czy nie? Ludzie. Kim jesteście? IP: *.toya.net.pl 04.09.06, 09:40
        jakkolwiek nie jestem obrońca księda , a wręcz przeciwnie , to twż czasem robie
        błędy (literowe a nie ortograficzne) , gdyż pisze szybko-nie uważam jednak że
        jestem przez to jełopem. nie wydaje mi się , żeby w tej dyskusji kwestie
        ortografii , gramatyki lub interpunkcji były szczególnie istotne.
        Ale brawo-jesteś bardzo mądry i piszesz bez błędów i na pewno nei reprezentujesz
        ciemnogrodu-czy o taką pochwałę ci chodziło?:))
        • Gość: Sphinx Re: Ciemnogród czy nie? Ludzie. Kim jesteście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 09:53
          Nie. Nie jestem z gatunku pragnących pochwał w internecie. Mam się dobrze w
          realnym świecie i to wystarczy mi za wszystkie forumowe pochlebstwa.
          Chodzi mi raczej o to, że ludzie sami pracują na opinię o sobie a potem mają do
          reszty świata pretensje o złe traktowanie, brak szacunku itd.... Postępowanie
          jednostek często rzuca cień na resztę społeczności. Tak samo jak z tym
          księdzem. Jeden narozrabiał a będą lżyć i prześladować wszystkich.

PS. Nie pisałem o literówkach lecz o poważnych bykach.
        • Gość: Były katolik Re: Ciemnogród czy nie? Ludzie. Kim jesteście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 09:59
          Ech, że też żyjemy w 21 wieku:(
          Jakiś czas temu posłało by się kobitkę na stosik i po temacie!
          No chyba, że by się wyparła diabła.
          Zadało by się odpowiednią pokutę i dobrodziej mógłby sobie ulżyć za każdym
          razem kiedy mu przyjdzie ochota.
          I kto rozpuścił tak to tałatajstwo?
          Wszystko przez ten postęp!
          Nie mogło To pańszczyzny odrabiać, dziesięciny płacić, no i „dawać” na żądanie?
          Jakiś porządek na świecie był!
          Boski porządek!
          A tera co?
          Demokracja, globalizacja, może jakie (Boże uchowaj) wolnomyślicielstwo?!
          Tfu!
          Jedna herezja!
          P.S.
          Czasy niby inne, ale strach się podpisać.
          Przynajmniej ja wolę nie!!:(
          • Gość: c12 Re: Ciemnogród czy nie? Ludzie. Kim jesteście? IP: *.realestate.net.pl 04.09.06, 10:13
            pewnie!!! jak gwalt -to wszyscy tylko nie klecha!!!!komizm i defetyzm-szkola
            rydzyka przynosi owoce !!! heheheh dajcie mu wiecej na stocznie/bis/ na
            szkole wychowania patriotycznego ! na akcje espebepe!!! i na inne guwna
            ktore sobie wymysli hehehe !! w bonusie mozecie mu dac swoje glosy
            wyborcze /najblizsza szansa na jesien/!!! hehehehe zacofane tumany w mocher
            obleczone!! boje sie tylko jednego -ze jak bede taki stary jak wy-/obroncy
            klechów i nowej konkwisty/..tez dołączę do waszego grona.buuuuu/buuuu/buuu
            powodzenia w piekle zycze!!!! hehehehehehhe
            • Gość: Sphinx Re: Ciemnogród czy nie? Ludzie. Kim jesteście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 10:21
              Były katolik i c12. Was też trzeba zaliczyć do niekumatych jełopów? Ja o wozie
              oni o kozie. Błaźnie jeden z drugim. Przecież w tym odgałęzieniu tematu jest
              dyskusja o ortografii a Wy tu swój jad wylewacie.

c12. Jak lubisz chlew to pisz na ścianach w swoim mieszkaniu.
              • Gość: c12 Re: Ciemnogród czy nie? Ludzie. Kim jesteście? IP: *.realestate.net.pl 04.09.06, 10:46
                sfinqs!!! a po cholere ? wole po twoich malowac!!![ziewwwww] !!
                netowa miernoto heheheh
                • Gość: Sphinx Re: Ciemnogród czy nie? Ludzie. Kim jesteście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 10:51
                  C12. Moi ukochani reproduktorzy mieli dobre geny więc teksty o miernocie
                  zachowaj sobie na powieść autobiograficzną.
                  • Gość: c12 Re: Ciemnogród czy nie? Ludzie. Kim jesteście? IP: *.realestate.net.pl 04.09.06, 10:54
                    fakt/ w czarnej sułtannie i z medalikiem w ręku zostales-wyprodukowany!?!?
                    w pozycji /po bozemu/ i w niedzielny pózny wieczór jak juz wszyscy spali!!
                    heheheheh
                    • Gość: Sphinx Re: Ciemnogród czy nie? Ludzie. Kim jesteście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:04
                      Mam w zwyczaju nie wdawać się w dłuższe dyskusje z idiotami twojego pokroju.
                      Tacy jak ty zazwyczaj sprowadzają rozmówcę do swojego dennego poziomu a potem
                      pokonują go swoim doświadczeniem. Ja z dyskusji z tobą żałosny, malutki
                      człowieczku wysiadam. Szkoda dla ciebie czasu. Stop idiotom internetowym.

bez odbioru
                      • Gość: c12 Re: Ciemnogród czy nie? Ludzie. Kim jesteście? IP: *.realestate.net.pl 04.09.06, 11:07
                        i viva zwei!!!! hehehehe netowy zboczencu!!
      • Gość: stefania Re: Ciemnogród czy nie? Ludzie. Kim jesteście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:21
        Nie zmieniaj tematu, liberalny pismaku, który oczernić księdza to potrafi ale
        udowodnić to już ma problem. Będę się modliła za Ciebie i Twoich libertyńskich
        mocodawców abyście szczeźli w piekle!
        • Gość: Alkoholik Re: Ciemnogród czy nie? Ludzie. Kim jesteście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:26
          A może ten ksiądz był pijany?
        • Gość: Sphinx Re: Ciemnogród czy nie? Ludzie. Kim jesteście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:28
          Zamilcz daremny prowokatorze. Prawdziwy katolik modli się o nawrócenie i
          zbawienie duszy swoich wrogów.
          Nie jestem liberalnym pismakiem. Daleko mi od liberalizmu. Ty z pewnością
          jesteś złośliwym bachorem, który podszywa się pod jakąś poczciwą babcie.

:))) Czy nie powinieneś być już w szkole? A gdzie są rodzice?
        • Gość: yeeeee Re: Ciemnogród czy nie? Ludzie. Kim jesteście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 16:57
          "Nie zmieniaj tematu, liberalny pismaku, który oczernić księdza to potrafi ale
          udowodnić to już ma problem. Będę się modliła za Ciebie i Twoich libertyńskich
          mocodawców abyście szczeźli w piekle!"

mistrz mistrz mistrz :]
          heeeeeeeeyyyy yeahhhh
          przypomina mi się stare fajne chasło :

"Boże chroń nas przed katolikami"
          :>
    • Gość: duch gwałt baranka bożego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 10:19
      Zamienię się na chwilę w parafianina ( swo.pwn.pl/haslo.php?id=20277 ).

"Powinna się cieszyć że takiego zaszczytu dostąpiła. Tożto święte ciało jest proboszcza, a urodzi się zapewne drugi syn Boży"
      • Gość: c12 Re: gwałt baranka bożego IP: *.realestate.net.pl 04.09.06, 10:56
        sfinqs/ aha i pewnie bierzesz kredyty w skok-arka i dajesz na ofiare w
        kosciele tak jak kazdy 2 zlote!![ziewwww] heheheheh
    • Gość: Rava Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:41
      Księża są normalnymi ludźmi i powinni się żenić, tak jak to robią popy
      prawosławne. Założenie rodziny jest świętą sprawą i niczym nie urąga dobremu
      księdzu. Staje się przez to bardziej bliski ludziom, staje się przykładem i
      równocześnie jest osobą duchową, przewodnikiem. Kto chce, niech wstępuje do
      zakonu, zostaje "monachem", biskupem i prowadzi życie w ascezie i wyrzeczeniu
      się cielesności. Jeśli ktoś jest bliski historii kościoła, ten wie kiedy i dla
      czego został wprowadzony celibat.
      Wyjaśniam, kto tego nie wie:
      został wprowadzony w XI wieku , w cielach uniemożliwienia odziedziczenia majątku
      kościelnego /przeciwko jego roztrwonieniu/ przez rodziny osób duchownych,
      ponieważ dochodziło do tego, iż dobra kościelnie były sukcesywnie zawłaszczane
      przez księży i ich spadkobierców.
      Następnie przypomną, iż prawie wszyscy Apostołowie Chrystusa mieli normalne
      rodziny. Pierwsi biskupi i święci zresztą też. Nie przeszkodziło to im prowadzić
      święty tryb życia.
      ...i jeszcze : ostatnią Papież Benedukt XVI dał zgodę na wyświęcenie pewnej
      żonatej osoby w Niemczech. Czy to złe? Nie - to piękna rzecz!!
      Reasumując: Kto jest powołany do życia dichowego i zarazem rodzinnego, powinien
      otrzymać pozwolenie na to od biskupa /należy takie prawo w kościele przywrócić/.
      Teraz kościół traci na dobrych duchownych, płodzi egoistów i nic-nierobów
      /niekiedy/. Nie wykluczam, iż dużo jest wspaniałych duchownuch i dzięki za to
      Najwyższemu, ale ludzie opamiętajcie się i nie sprowadzajcie wszystkiego do
      jakiegoś jednego sztucznego i nienaturalnego mianownika. Pozdrawiam wszystkich
      księży i Biskupów.
      • Gość: Kulfon Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 13:00
        A co ma piernik do wiatraka. Czy z powodu celibatu mają być rozgrzeszani z
        gwałtu ? Zeby stosować tymczasowy areszt przestępstwo musi być w znacznym
        stopniu uprawdopodobnione. Zeby zastosować areszt wobec księdza, dowody muszą
        być jeszcze mocniejsze, graniczące wręcz z pewnością. I jeszcze jedno -
        zgłoszenie gwałtu wiąże się dla tej kobiety z potwornymi uciążliwościami.
        Zgłoszenie gwałtu przez księdza wiąże się z z tym jeszcze bardziej o czym
        świadczy część opinii na forum. Czy rzeczywiście na coś takiego decydowałaby
        się, gdyby taki fakt nie miał miejsca ?
        • Gość: Rava do Kulfona Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 16:13
          Ależ ja absolutnie nie usprawiedliwiam tego gwałciciela, pisałem, iż jesli to
          prawda, to należy mu uciąć ....to i owo...
    • Gość: ... Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 195.116.125.* 04.09.06, 12:55
      Ludzie!! ja znam tego ksiedza od paru lat! i wiem ze to jest niemozliwe aby on
      sie dopuscil tego czynu. Co to za parafianie zle mowiacy na niego? Chyba taki
      parafian co nie ma zadnego wplywu w Kosciele co nie ma swojego wkladu. Moze
      taki parafian ze przyjdzie w niedziele na msze aby odstac z glowa w chmurach a
      potem wrocic do domu do swojej codziennej rzeczywistosci. Jestem pewna ze on
      nie dopuscil sie to tego, aby zrobic taka rzecz....Mediom zalezy tylko aby
      zdobyc jak najwiecej informacji. Ale nie wiem czy to kogos interesuje ze to co
      podaja nie jest prawdziwe.Uargumentuje tym ze napisano ze kobieta ktora do
      niego przyszla chciala jakies dofinansowanie rekolekcyjne!! a kto sie zna i
      jest rozsadny bedzie wiedziec ze na rekolekcje sklada sie papiery w czerwcu!! I
      wtedy takze pieniadze. rekolekcje sie odbywaja w lipcu i sierpnie!! To jakim
      cudem przyszla pod koniec sierpnia? Na pewno nie po zadne do finansowanie. Nie
      nasza sprawa jest sadzic czy jednak stalo sie czy nie... ale wiem tylko jedno
      ze mozemy mu pomoc modlitwa bo nic innego nie zdzialamy. A plotkowanie w
      niczym nie pomoze!!!!
      • Gość: ODD Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 80.51.236.* 04.09.06, 13:09
        Wszyscy tylko o księdzu a czy ktoś się wreszcie zastanowi co z tą młodą
        dziewczyną która na starcie swojego dorosłego życia ma takie doświadczenie. Nie
        umiem sobie wyobrazić jaka w niej jest w tej chwili gorycz i rozczarowanie. I z
        tego wynika że to dziewczyna z parafi czyli wszystkim lada moment bedzie znana.
        Złe wieści szybko się niosą.Czy zafundowała by sobie takie posmiewisko jesli to
        nie była by prawda. Niesądzę
        • Gość: GianCarlo Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 195.116.81.* 04.09.06, 13:29
          Co do dziewczyny to fakt, będzie mieć przerypane na osiedlu jak wszyscy, albo
          większość dowie się kim jest, zresztą jej rodzina także. Co w tym wszystkim
          mnie zastanawia to właśnie to dofinansowanie. Może parafianie,ministranci
          którzy uczęszczają na różne spotkania w kościele podzielą się z nami czy był
          planowany jakiś obóz. Co do samego oskarżenia to po pierwsze jeśli był gwałt to
          są ślady stosunku, jeśli tak to można zebrać materiał DNA czy to ze spermy czy
          to z włosów łonowych czy to z naskurka za paznokci (bo chyba się broniła) po
          drugie jeśli działo się to na plebani to napewno krzyczała i dwoje księży
          którzy tam również mieszkają musieli chyba coś słyszeć. Po trzecie sam ksiądz
          także musi mieć jakieś ślady szarpaniny chociażby zadrapania. No i po czwarte
          na miejscu gwałtu też muszą być jakieś ślady. To wszystko napewno pomoże
          prokuratorom dojść kto jest winny. Na koniec nachodzi mnie taka myśl, że jeżeli
          Ksiądz nie przyznaje się do winny to czemu sam niezaproponował dobrowolnego
          podania się badaniom DNA, wtedy napewno by odpowiadał z wolnej stopy, a media
          nie zrobiłyby takiego halo.
        • Gość: diana muller Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.bremultibank.com.pl 04.09.06, 13:34
          zgadzam sie z tym w 100%
      • Gość: diana muller Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.bremultibank.com.pl 04.09.06, 13:30
        sama chodzialm na ozay w tym kosciele jakis czas temu co prawda , ale wiem
        doskonale ze studenci jezdza na rekolekcje roziwez we wrzesniu , bo wtedy maja
        jeszcze wakacje. i dziewczynak jezdzaca na rekolekcja chyba nie moze byc jakas
        wyrachowana suka pragnaca zmarnowac zycie ksiedzu. ciekawe czemu jej nikt nie
        potrafi wspolczuc
        • Gość: Rava Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 16:17
          Jak piszesz " suka", ale na suk też potrzebny jest rozum, a ksiądz Twój takim
          się nie wykazał.
      • Gość: Rada Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 16:15
        Jesteś pewnia....czką co do swojej świętości. Ale antyfona -to już nie modlitwa,
        zaś jedynie dodatek, zagubiona owieczko!
    • Gość: Anima Vilis Samo zło ? IP: *.org 04.09.06, 13:05
      Musze powiedziec ze wasz tekst o szczegulnym okrucieństwie zwala znóg poprostu.
      Cuz...każdy wie że media ubarwiają. Byłam bohaterką jednego z tutejszych artyków
      i tez troche ubarwiliście moja historie...co do szanownego księdza. Znam ksiedza
      i jest to bardzo dobry czlowiek. Mówią że jest kobieciarzem...co to że ksiądz to
      nawet z własną siostrą nie moze rozmawiać ? Naprawde ludzie w paranoje popadają
      ! Ja nalerze do ludzi co uwarzaja ze ktoś biedaka wkopał. Naprawde. Nie mówcie
      mi że nie ma czegoś takiego że ludzie kłamia by wkopac kogoś kogo nie lubią.
      Nie jestem sędzia, nie było mnie tam. Nie mam 100% pewności co do jego niewinności.
      O i jeszcze jedno - nie wyobrażajcie sobie że jestem jakąś dewota i myśle że
      kaplani są świeci i zawsze maja racje. Jestem deistą, traktuje tego proboszcza
      jak mojego sąsiada.
      • Gość: nikt Ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 13:37
        Ks Mariusz też widać lubił dziewczyny. No ale ponoć go już nie ma

www.parafianmp.niedziela.pl/parafia/galeria/galeria0507/26.html
        • Gość: oki Re: Ciekawe IP: 80.51.57.* 04.09.06, 20:06
          Zastanów się człowieku co piszesz. Co ma piernik do wiatraka. Co z tego że
          ks.Mariusz lubił dziewczyny. Ogólnie miał dobry kontakt z młodzieżą i co chcesz
          pokazać na tych zdjęciach?
          Wziął kilkudziesięcioosobową grupę i poszedł w góry. Próbowałeś coś takiego
          zrobić? Takie puste bezpodstawne osądy doprowadzą do tego że żaden nauczyciel,
          ksiądz i wychowawca nie będzie sobie zawracał głowy wycieczkami a dzieciernia
          nie wychyli się poza blokowisko.
          Sprawa proboszcza to jedno i co tykasz przy okazji innych jak nie masz na to
          żadnych dowodów.
          Czy ks. Mariusz był posądzony o gwałt?
          WKURZYŁEŚ CHYBA NIE TYLKO MNIE.
          • Gość: nikt Re: Ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:50
            Co się tak gorączkujesz. Napisałem tylko że lubił dziewczyny czy to coś
            złego???? (Stosunek chłopa do płci pięknej ewidentny)
            Przecież to chłop nawet niczego sobie.
            P.S dziwna rzecz od czasu jak rzuciłem tego linka to parę zdjęć gdzieś diabli
            wzieli, przypadek???
    • Gość: jagoda Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 13:41
      ksiądz też człowiek,zgrzeszyć może ale po co gwałt i
      przemoc?
    • Gość: policjant Zanim wydaci opinie IP: 195.69.80.* 04.09.06, 14:05
      Zapoznajcie sie z polskim prawem. Niestety oskarżenie jest ciezkie bo dotyczy
      dosć powaznego przestepstwa i w takimprzypadku zawsze jest stosowane
      zatrzymanie oskarzonego aby nie doszło do tzw matactw. W tym okresie
      (najczesciej około 14 dni do 1 miesiąca). Prokuratura zbiera dowody i albo
      stawia zarzuty albo wycofuje sie z nich.
      Powyższa sprawa moze spotkac każdego z was i jak nie udowodnicie ze byliscie w
      danym czasie w innym miescie (i to od reki) trafiacie do aresztu automatycznie.
    • Gość: Antyfanka moherów Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 195.116.125.* 04.09.06, 14:49
      Heheh mohery jakie wy puste jestesci:D:D:Dwiecie ja powiem tylko tyle ze
      Kościół ma już z deczka przechlapane bo ja niee wiem kto chce chodzic do
      Kościoła gdzie ksiądz w dodatku proboszcz gwałci!!!<oczywiście wyjątkiem są
      moherowe berety,które kto wie może nieraz dały już d.... temu księdzu!!!>
    • Gość: wawionia Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 14:53
      niewiem ja bym tym mlodym dziewczyna nie dowierzala ,ale niemowie ,ze calkiem
      nie wierzyla.Zalezy jaka opinie mial ksiadz ,,ale tez jaka miala
      dziewczyna .Poniwaz skrzywdzic kogos jest latwo ......pamietajmy .,ze
      dziewczyny same prowokuja ...A potek alerm
      ...mnie sie niezdarzyo zeby ksiadz mi cokolwiek proponowal ...czasem
      niespodobala mi sie postawa ksiedzy ale ..trzeba dokladnie sie temu
      przyjzec ,zeby oceniac.....takze wyjasnic nalezy .Jezeli winien to ukarac
      bardzo surowo bo wybral zycie w celibacie wiec powinien swiecic
      przykladem...Ksiac powinien byc czysty jak lza ....Jezeli wie ze niebedzie mogl
      to do roboty a nie wiare prekazywac.....
      • Gość: meredithz Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 15:38
        puknij sie w łeb
        uwaga, moze zabrzeczec
        zaden facet nie ma prawa kobiety ZGWLACIC, chocby nie wiem jak go prowokowala.
        takze nie pisz bzdur, i nie powtarzaj sloganów za mocherami
        ze sama sobie winna
        jesli ksiadz ją zgwałcił to nie ma w tym zadnej jej winy
        kropka.
        • Gość: Ewka Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 80.54.169.* 04.09.06, 15:47
          Niech sie teraz martwia te wszystkie mochery ktore opowiadały mu swoje grzechy
          .Czy teraz beda spowiadac sie u nastepnego księżulka?
          • Gość: sasiad Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.prenet.pl 04.09.06, 16:17
            dobrze mu tak !!!! niech go wsadza hahahaha mieszkam jakies 50m od kosciola
            aczkolwiek w nim nie bywam leckje religii w szkole tez w szkole odpusciłem od
            małgo gdyz to jest tylko jeden z wielu przypadkow gdzie "prawdziwi kapłani"
            lubia sobie urozmaicic zycie....
    • Gość: anna Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 16:13
      Ludzie opanujcie się. Jestem z jego parafii i nie wierze ze coś takiego on
      zrobil. To porządny ksiądz a ta siksa to kto. Jej nie znam, ale może warto ja
      przedstawić kim jest i z jakiej rodziny pochodzi oraz cosoba reprezentuje????
      • Gość: Rozum do Anny Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 16:21
        Straciłaś mnie ? Opamiętuj się dziecko, beze mnie zginiesz w potoku informacji.
        Nie bądz niedowiarkiem, nie przyjaźnij się z zarozumialcami i może nawet
        ....gwałcicielami...czas pokaże. Szukaj mnie nadal.
    • Gość: x;;;;x Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 16:32
      znając życie to wszystkim broniącym tego księdza nawet jeśli się przedstawi dowody niepodważalne i tak bedą mówić , że to kłamstwo , prowokacja i przekręt najlepszym przykładem są zwolenicy takich świrów jak Rydzyk, Stalin , Hitler , Giertych itd ludzie mają to do siebie , że wieżą ślepo a najlepszym przykładem są podobne sprawy w polsce .
    • Gość: rydz [...] IP: *.prenet.pl 04.09.06, 16:50
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Antyfanka moherów Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 195.116.125.* 04.09.06, 21:04
      Bardzo denerwuje mnie rzecz że wszyscy gadają na księdza Mariusza który już
      niestety odzszedł z naszej parafii;(;(;(Był on naprawdę bardzo fajnym księdzem
      któremu powiedzmy ufałam....ale mniejsza o to dlaczego posądzacie jego również
      że miał skłonności seksualne gó.. prawda!!!to że miał poczucie humoru i sobie
      żartował miało oznaczać że jest zboczony....to po proboszczu nikt by się nie
      spodziewał a tu proszę Suprise!!!Teraz to ja nie mam zaufania do księdza
      żadnego chociaż wiem że nie wszystkich mierzy się ta samą miara no ale cóż tak
      bywa że to proboszcz "narozrabiał"a cała parafia i reszta księży ma
      przerąbane!!!Jedyną osobą do której mam teraz zaufanie a jest to osoba można
      powiedzieć duchowna to to Siostra Małgorzata!!!:)
      • Gość: rysiek z klanu Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:31
        Wszystkich mieszających z błotem proboszcza chciałbym przestrzec przed pochopnym
        ferowaniem wyroków. Póki co zastosowano wobec niego środek zapobiegawczy w
        postaci tymczasowego aresztu, ma status podejrzanego, nie został jeszcze nawet
        sporządzony akt oskarżenia, nie mówiąc o wydaniu wyroku. Dopiero osoba skazana
        prawomocnym wyrokiem jest uznawana za osobę skazaną i winną w świele prawa.
        Podejrzewam, ze nikt z wypowiadających sie na tym forum nie zna okoliczności
        sprawy na tyle, by móc rozstrzygnąc, czy rzeczywiście doszło do gwałtu, a
        wypowiedzi typu "znam księdza, można sie było spodziewać" są guzik warte, za
        chwilę okaże sie, że wszyscy wiedzieli, że proboszcz to gwałciciel. Dziś
        naprawdę łatwo trafić do aresztu, często na pomówieniu jednej osoby (znam wiele
        podobnych przypadków. Nie bronię księdza, uważam, że jeśli zarzuty sie
        potwierdzą to powinien dostać 10 lat na twardo, a wtedy gdy chłopcy w więźniu
        sie dowiedzą, to będzie to dla niego najgorsza pokuta. Niemniej komentarze o
        szatanie w sutannie wydają sie nieco przedwczesne. A co do księdza Mariusza to
        odczepcie sie od niego, to super ksiądz i super człowiek ze specyficznym
        poczuciem humoru. Szkoda, że już go nie ma w naszej parafii
      • Gość: OBmacywał mnie Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: 195.116.81.* 05.09.06, 19:33
        wiesz powiedz co ty wiesz o mariuszu?? nie wiesz co on tak naprawde
        robił...przyklejał sie do każdej laski jak miała mini to zapraszał ją jak
        najbliżej siebie dekold to tam zaglądał i obmacywał!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        tak naprawde marian stawał nad dziewczyną zapraszał do siebie......i tym
        podobne...ale wiekszość nie chodziła bo się go bała...BYŁ zboczony i JEST taki
        nadal...zapamiętaj jedno nie wypowiadaj się na tematy o których nic nie
        wiesz....bo to źle o tobie świadczy
    • Gość: magdalena Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:13
      PYTANIE,,,,,Czy grzechem jest celibat ,czy spanie z kobieta ...
    • Gość: jeszcze do wzięcia Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:59
      Szkoda że to na mnie nie trafiło. Byłoby dobrze i bez grzechu. I nie poszłabymm
      na policję.
      • Gość: jacuziel Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 23:25
        Wszyscy, którzy krytykujecie księży i Kościół bez ładu i składu:
        Jak jesteście tacy mądrzy to może wreszcie zachowajcie się po męsku: nie bierzcie ślubu kościelnego, nie chrzcijcie dzieci, nie wysyłajcie ich do komunii, nie chodźcie ze święconką - bo potem idziecie do ołtarza a po powrocie do domu opluwacie Kościół na lewo i prawo. Jak ksiądz jest winny to jest to draństwo i poniesie zasłużoną karę i wszystko i go wsadzą ale pora wreszcie skończyć z podwójną moralnością w Waszym wykonaniu bo to jest żenujące (jak słyszę txt typu: "moja córka idzie do komunii a ja musiałem iść do spowiedzi razem z tymi moherami itd" to mi się nóż w kieszeni otwiera - nie chcesz nie posyłaj).
        • Gość: uwaga Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.09.06, 13:25
          > Wszyscy, którzy krytykujecie księży i Kościół bez ładu i składu:
          > Jak jesteście tacy mądrzy to może wreszcie zachowajcie się po męsku: nie bierzc
          > ie ślubu kościelnego, nie chrzcijcie dzieci, nie wysyłajcie ich do komunii, nie
          > chodźcie ze święconką

Słuszna uwaga !!!
          Wyzwólcie się wreszcie z tych zabobonów!!!
        • Gość: madmax 1`1 Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 14:40
          słyszycie noz się otwiera w kieszenie to brzmi już poważnie albo macie wieżyć jak mówi ksiądz katolicki albo wypie..ć !

powiem ci co ja myśle na ten temat to ,że kościuł jest zły to umie spora część osob rozróżnić nieodziś wiadomo , że kościoł wmieszany jest w polityke spore pięniądze , wygodne życie itd itd a Ksiądz niema monopolu na Prawde i niebedzie miał my mamy własne rozumy i umiemy odróżniać dobro od zła o A to , że wierze w Boga niema nic wspólnego z tym co się dzieje w kościele katolickim . Podam ci przykład Rydzyk jest księdzem katolickim postępując według jego poglądów byłbym antysemckim nietolerancyjnym człowiekiem który płonie nienawiścią do wrogów kościoła - Ja dziekuje za takich ludzi i wole użyć własnego rozumu , wole iść za Janem Pawłem 2 który wolał łączyć a niedzielić
          • Gość: ses Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:44
            >że kościuł ..
            SYNKU naucz lepiej się pisać, skończ najpierw podstawówkę, a potem podejmuj
            trudne tematy
            • Gość: mexico Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:56
              Polecam zapoznać się z terminem pl.wikipedia.org/wiki/Dysortografia może rozwjeje to Twoje przekonanie o osobach popełniających błedy ort .
              Niepozdrawiam
              • Gość: ses Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 16:00
                Dysortografia jest zaburzeniem w pisaniu polegającym na nagminnym popełnianiu
                błędów ortograficznych....

Więc powinieneć LECZYĆ swoje zburzenie....
                • Gość: madmax Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 16:06
                  powinieneć ?
                  • Gość: tadek Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.e-net.pl 06.09.06, 15:35
                    pisaliscie tutaj ze ta dziewczyna niby jest znana na osiedlu ze swoich wybrykow
                    ja jej nie znam wiec moze skoro jest taka znana to napiszecie ktora to ?
                • Gość: wojtek Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 12:13

dawniej to był głąb, teraz dyslektyk
    • Gość: malinaa22 Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 04:12
      eeee a moze zamiast komentowac to co sie stalo, pomodlicie sie za tego ks i za
      ta dziewczyne!
      • Gość: kkkk Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.e-net.pl 05.09.06, 14:10
        jeszcze czego modlic sie za ksiedza jesli na prawde zgwalcil ta
        dziewczyne ????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: foxi Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 21:02
          Jeśli
    • Gość: jaca Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:16
      Jeśli tak faktycznie było to klechę spotka to samo w kiciu,zaś ta dziewczyna-ona sama wie jak to dokładnie było,hm-a prawda zawsze jest po środku.
    • Gość: Aleksandra Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:47
      Zaznaczam, że nie czytałam wszystkich wypowiedzi i nie jestem pewna czy chodzi
      o księdza Krzysztofa Jac.... Nie jestem z Częstochowy więc nie znam Waszej
      topografii. Ślub brałam jednak w Waszym mieście i udzielał nam go nasz znajomy
      proboszcz parafii pw. Najświętszej Matki Częstochowskiej . Jestem w takim
      szoku, że trudno nam z mnężem pozbierać mysli. Po prostu nie wierzę... Zanm ta
      osobe kilkanaście lat, traktowałam jak przyjaciela, straszego brata, kogos
      bardzo bliskiego. Zawsze mogłam na niego liczyć, zwłaszcza w trudnych
      momentach, a tych niestety w moim żcyiu nie brakowało. Czyżbym, aż tak sie
      pomyliła ? śnił mi się i dlatego weszłam na forum przed chwilą. Krzysiek i
      gwałt ze szczególnym okrucieństwem ? Boże daj poznac prawdę ...
      • Gość: Aleksandra Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.06, 18:14
        Dziwię się, że w takich okolicznościach, gdy człowiek pod wpływem emocji
        przelewa swoje odczucia potrafisz zwracać uwagę na drobiazgi, nic w tym
        wszystkim nie znaczącę. Ja po prostu nie wierzę w winę Krzysztofa. W jakimś
        stopniu potrafię zrozumieć co On przeżywa w ogniu takich oskarżeń, co czują
        Jego bliscy, zwłaszcza matka. Jeśli okaże się, że zarzuty sa bezpodstawne, to
        Krzysztof choc uniewinniony będzie musiał żyć dalej z koszmarnymi
        wspomnieniami. Myślami w tych trudnych dla Niego chwilach jestem przy nim. Tak
        jak On był z nami. Jesli zaś zbłądził to roliczy Go z tego Bóg.
    • Gość: Aleksandra Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.06, 18:17
      Ten artykuł dla tych, którzy znają x Krzysztofa jest szokiem. Osobiście nie
      wierzę, że On byłby zdolny do takiego czynu. Miejmy nadzieję, że prawda
      zostanie ujawniona, zaś winny poniesie karę.
      • Gość: aldona Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.e-net.pl 05.09.06, 19:08
        nie wierzysz w jego wine, tylko dlatego ze jest Twoim znajomym no i co z tego
        Tobie moze sie wydawac ze niebylby do tego zdolny ale to chyba oczywiste ze
        przy znajomych bedzie sie normalnie zachowywac. Chyba bys zrozumiala dopiero
        wtedy jakby Ciebie zgwalcil !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po co dziewczyna mialaby
        wymyslac takie rzeczy skoro to nie prawda !!!!!!!!! Zreszta wiele razy sie
        slyszalo ze chodzi na baby !!!!!!!!!!!!!! i że ma jakies
        dziecko !!!!!!!!!!!!!!!!! To jest oczywiste ze ksieza chodza na
        kobiety !!!!!!!! bo by nie wytrzymali !!!!!!!!!! Niestety niewiele jest takich
        ksiezy ktorzy sa z powolania a Krzysztof Jacniacki do nich nie
        nalezy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I niech stare baby nie pisza bzdur ze po co
        do niego szla !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo co nie mogla isc po jakas
        rade ???????!!!!!!! wkoncu po to sie chodzi do ksiedza !!!! A nawet jesli ona
        go sprowokowala ( chociaz dla mnie jets to bezsensu bo wkoncu on jest
        ksiedzem !!!!!!) wiec jak mozna sprowokowac ksiedza chyba on wie co nalezy
        robic a nie odrazu rzucac sie na kogos i uzyc sobie !!!!!!!! mogl sie
        zastanowic kiedys w przeszlosci czy chce byc ksiedzem czy nie, ale wiadomo ze
        bycie ksiedzem przynosi wiele korzysci bo nie trzeba pracowac bo pieniadze
        dostaje sie od ludzi ( zazwyczaj tych co sami nie maja pieniedzy) najczesciej
        jeszcze wy,muszajac te pieniadze i przy okazji mozna sobie uzywac z kobietami
        udajac ze tak nie jest no bo jak to taki "wspanialy " ksiadz co tylko zrobil
        dla parafii to jest swiety !!!!!!! i maja zycie zapewnione w
        luksusie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: aldona Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.e-net.pl 05.09.06, 19:10
          tyle nie tylko (3 wiersz od konca)
    • Gość: yoł Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 19:27
      Wiecie co mnie denerwuje ? To , że jakiś ochlaptus zostaje księdzem i co niby za to mam go szonować ? a co on zrobił dla mnie normalnego człowieka z dzielnicy pn ? wybudował kosciół czwarty na mojej dzielnicy ? Wycioł drzewka rosnące tam wcześniej ? Okrada budżet państwa niepłacąc podatków a kożysta z takich usług jak służba zdrowia na takich samych zasadach jak my ? teraz jescze jak się wszysko okaże prawdą to za free bedzie siedział w celi bo oczywiście z jego mafii nikt niepłaci podatków na pierdla !!!! Niech pokaże co takie zrobił dla ludzi biednych , chorych z nasdzego osiedla , a na mszy tak pieknie jechał po Owsiaku który zrobił 100 razy tyle co wszytkie ochlaptusy . Hipokryci nic wiecej !
      • Gość: aldona Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.e-net.pl 05.09.06, 19:48
        dokladnie nic nie zrobil tylko wybudowal kosciol za NASZE
        pieniadze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! za pogrzeby tez zawsze krzyczal ze ktos
        mu dal za malo pieniedzy chociaz wiedzial jaka ktos ma sytuacje w rodzinie ale
        jego to nie obchodzilo tylko ciagle malo mu i malo !!!!!!!!!!!!!!!! zgwalcil
        dziewczyne i tez myslal ze mu to ujdzie na sucho ale naszczescie oby tak sie
        nie stalo !!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Jotika Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.hsd1.nj.comcast.net 05.09.06, 20:24
          Alez macie jadowite jezyki. Nie chce bronic ksiedza, bo go nie znam. Moze
          zgwalcil, a moze nie. Historai jest straszna i mam nadzieje, ze prawda
          zostanie udowodniona. Nie jestem katoliczka, a czytajac wiekszosc negatywnych
          komentarzy tutaj zamieszczonych, jak sie domyslam, przez katolikow,ciesze sie
          ze katoliczka nie jestem.
          • Gość: aldona Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.e-net.pl 05.09.06, 20:29
            a co mamy moze go trzymac za reke i glaskac po glowie ??????????
        • Gość: Sphinx Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 21:42
          Coś Ci Aldono powiem. Nie jestem z tej parafii ale poczytałem sobie trochę tą
          dyskusję. Zainteresował mnie Twój wrzaskliwy słowotok. Działają mi na nerwy
          ludzie którzy używają tylu wykrzykników. Jesteś jakaś niezrównoważona
          emocjonalnie? Jakaś przemoc w rodzinie? Kłopoty czy zwykła histeria? Popracuj
          nad sobą albo poszukaj pomocy.
          Zadam Ci konkretne pytanie. Możesz mi powiedzieć ile razy i ile dałaś księdzu
          Jacniackiemu na kościół? Dlaczego o to pytam? Bo najwięcej o pieniądze prują
          ryja ci, którzy nic nie dają. Mam paru takich znajomych co nie przyjmują
          księdza po kolędzie od lat(wiem, bo się chwalili), do kościoła chodzą tylko na
          śluby lub pogrzeby znajomych lub gdy czegoś im trzeba, z roszczeniami a
          najwięcej krytykują decyzje finansowe proboszcza(czasem za coś czego wcale nie
          zrobił) i parafian za to że dają. Dużo zainwestowałaś skoro tak wrzeszczysz po
          internecie?
          • Gość: aldona Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.e-net.pl 05.09.06, 21:57
            A zebys wiedzial ze duzo zainwestowalam w ta parafie, a uzylam tylu
            wykrzyknikow dlatego bo wkurza mnie to jak stare baby pisza ze wiedziala po co
            tam poszla... zreszta wydaje mi sie ze jest wolnosc slowa i moge sobie pisac na
            forum jak mi sie tylko podoba z wykrzyknikami lub bez a jak ci sie cos nie
            podoba to widocznie ty masz problem ze soba i skoro nie mozesz czytac tekstu z
            tyloma wykrzyknikami to wogole sie nie bierz za czytanie ........ !!
            • Gość: Sphinx Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:09
              A wiesz ty prosta babo(nie ważne czy stara) co to netykieta?
              • Gość: aldona Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.e-net.pl 05.09.06, 22:15
                Nie mam zamiaru z toba dyskutowac tutaj na temat kultury, bo jest tutaj inny
                watek poruszony. Jesli cos ci sie nie podoba to po prostu tego nie czytaj !!!
                jesli chcialbys kazdego pouczac jak pisac na forum to by musieli tutaj
                wiekszosc usunac.
                • Gość: Sphinx Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:22
                  Sporo postów w tym wątku to zwykłe śmierdzące kołtuństwo ludzi, którzy baliby
                  się to wszystko powiedzieć np. przed kamerą telewizyjną na żywo.
                  Wygodnie jest pierdzieć w szlafrok i pisać bzdety. Prawda?
                  Idź w niedzielę pod kościół i wykrzycz to, bohaterko.
                  • Gość: aldona Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.e-net.pl 05.09.06, 22:26
                    jak juz powiedzialam nie mam zamiaru z toba dyskutowac...
                    • Gość: Sphinx Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:31
                      ...bo nie masz Aldono nic konkretnego do powiedzenia. Zamiast snuć kolejne
                      bździny rozwieś lepiej pranie albo ugotuj obiad na niedzielę. Dobranoc.
                      • Gość: aldona Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.e-net.pl 05.09.06, 22:34
                        nie mam zamiaru z toba dyskutowac bo nie jestes z tej parafii i ty nie dawales
                        swoich funduszy na ten kosciol... ja tak i mam prawo pisac to co mi sie podoba
                        • Gość: Sphinx Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:40
                          Owszem. Na ten kościół nie dawałem a ty możesz pisać co ci się podoba. Tylko
                          czy będziesz przez to lepszym człowiekiem? Słoma ze stringów ci wyłazi....ale
                          to już twój problem. Znikam do łóżka. Baw się dobrze i złorzecz dalej. Dobranoc.
                          • Gość: aldona Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.e-net.pl 05.09.06, 22:43
                            Dobranoc
                          • Gość: aldona Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.e-net.pl 05.09.06, 22:47
                            Dodam jeszcze ze wlasnie u Ciebie widac ewidentny brak kultury po tym jak sie
                            zwracasz do ludzi ... bo ja nikogo nie obrazam na forum, a o ksiedzu pisalam
                            tyle ze jest to mozliwe ze to zrobil i zeby ludzie nie mowili ze nie tylko
                            dlatego ze jest ksiedzem !
                          • Gość: aldona Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.e-net.pl 05.09.06, 22:49
                            i to ze wyciagal kase od innych, wiele ludzi moze sie wypowiedziec na ten
                            temat...
      • Gość: Parafianka Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 11:11
        Napisałeś, że księza nie płacą podatków, a to jest nieprawda. Płaca i to od
        kazdego parafianina, nawet jesli nie chodzi on do Kościoła. Jak Ksiadz idzie na
        parafię to musi to zglosic w Urzędzie Skarbowym i wtedy wyliczają mu podatek,
        placa tez Zus, wiec nie gadaj,że okradaja państwo. Jeśli uczy w szkole to też
        płaci podatki i wszystkie składki, więc może korzystać ze słuzby zdrowia.
        Wystarczy troche poczytać a możesz dowiedzieć się dokładnie jak wygląda
        opodatkowanie księży, jak nie wierzysz to zadzwoń do Skarbówki lub Zus-u.
        • Gość: yoł Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:15
          od każdego parfianina :lol: powiedz mi jescze ,że od każdej złotówki z tacy i każdego pogżebu , ślubu czy innej płatnej usługi !
          a tu prosze :

Podatki od kościelnych osób prawnych

a) Podobnie jak i przed wojną wyłączenia od podatku dochodowego [_17_] kościelnych osób prawnych są tak szerokie, że w praktyce nie uiszczają one tego podatku, nawet za działalność gospodarczą w formie spółki handlowej.

b) Jeśli chodzi o podatek od nieruchomości to nie obejmuje on kościołów, a jedynie plebanie i to tylko o ile nie są uznane za obiekty zabytkowe. Jeśli podatek od nieruchomości jest podatkiem komunalnym, gmina może wprowadzić dodatkowo różne ulgi i zwolnienia.

c) Jedynym podatkiem który w praktyce realnie dotyczy kościelne osoby prawne jest więc podatek rolny obejmujący gospodarstwa należące do domów zakonnych i seminariów duchownych.
          Podatki osobiste duchownych

a) Podatek dochodowy dotyczący duchownych ma postać ryczałtu i jest on uzależniony od stanowiska (proboszcz, wikary) oraz liczby mieszkańców w parafii (stąd czasami duchowni się żalili, iż „muszą płacić także za heretyków"). Duchowny ma uprawnienie zrzeczenia się ryczałtu i przejścia na podatkową księgę przychodów i rozchodów, która wiąże się z wypełnianiem deklaracji PIT. Ale się dotąd jeszcze chyba żaden duchowny nie porwał na tak nierozważny krok, aby płacić podatki od rzeczywistych dochodów, które, przy bardzo niskich ryczałtach, oznaczałyby płacenie co najmniej kilka razy większych podatków dochodowych.

b) Proboszczowie posiadający gospodarstwa rolne płacą podatek rolny

"Ubezpieczenia społeczne duchowieństwa

17 maja 1989 r., oprócz ustawy o stos.Państw.Kość, uchwalono również ustawę o ubezpieczeniu społecznym duchownych [_5_], która ustalała m.in. emerytury dla duchowieństwa. Wypłacane one były z ZUS i od samego początku Zakład ponosił większe wydatki niż wynosiła suma wpłacanych składek przez kler (związane to było m.in. tym, iż po wejściu w życie ustawy emerytury przyznano ok. 4 tys. duchownych, którzy nigdy nie płacili składek). Od początku miało to być związane z dotacjami Funduszu Kościelnego, również w ramach rekompensaty za przejęte mienie. Ustawa o dobrach martwej ręki już w roku 1950 stanowiła, iż jednym z celów Funduszu Kościelnego będzie specjalne zaopatrzenie emerytalne dla społecznie zasłużonych duchownych. Po reformie Funduszu Kościelnego, ok. 60% jego wydatków było dotacjami na świadczenia z ubezpieczenia społecznego. Od 1 września 1997 r. ZUS jest ponadto zasilany składkami z tytułu nauczania religii, za które duchowni pobierają odtąd wynagrodzenie, zatem ta grupa nie płaci składek na ubezpieczenie duchownych, gdyż objęci są pracowniczym ubezpieczeniem emerytalnym. Inna odrębność dotyczy duchownych prowadzących pozarolniczą działalność gospodarczą, którzy objęci są ubezpieczeniami dla osób prowadzących taką działalność. Dotacje z Funduszu Kościelnego wynosiły w roku 1994 — 51,625 mld starych zł (w nowych zł: 5,16 mln), 1995 — ok. 9 mln zł, w 1996 — ok. 12,7 mln zł. Od 1999 r. duchowieństwo zostało objęte reformą ubezpieczeń społecznych, która uchyliła ustawę z 1989 r. Duchowni opłacają 20% składki emerytalnej i wypadkowej (chorobowa fakultatywna), która jest potrącana z dochodowego podatku ryczałtowego, resztę opłaca Fundusz Kościelny (dla członków zakonów kontemplacyjnych klauzurowych i misjonarzy będących na misjach FK opłaca 100%). Zatem państwo funduje duchownym 80% składki emerytalnej. Zmiany w systemie emerytalnym oznaczały więc dodatkowe obciążenie państwowego Funduszu Kościelnego, który wcześniej dopłacał różnicę między wydatkami ZUS na emerytury dla kleru oraz dokonanymi wpłatami duchownych. Dotąd udział duchowieństwa w pokrywaniu składek był wyższy, np. wpłaty duchownych w roku 1995 wynosiły ok. 6,7 mln zł, a więc ok. 34,7% ogólnie wypłacanych na duchowieństwo świadczeń z ZUS. W projekcie ustawy budżetowej na 2002 r. zaplanowano ok. 95,1 mln zł na statutową działalność Funduszu."

• Gość: yoł Re: Ksiądz podejrzany o gwałt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:17
            parafianko tak naprawde niemam czasu ani ochoty udowadniać ci , że kościoł ma duże przewileje a ty i tak bedziesz żyła w obłudzie wiec po co ja mam tracić mój cenny czas ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka