IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 12:00
Chamstwo w tym mieście (oraz kraju) powoduje, że podjąłem ostateczną decyzję: wyjeżdżam. Nawet nie chodzi o pieniądze, czy o pracę, czy o drogi, o złodziejstwo, o służbę zdrowia, policję, polityków, bandytyzm itd. Choć to wszystko jest nie do przyjęcia, to jednak zwykli ludzie i ich chamstwo powoduje, że nie chce mi się tu żyć. Chamstwo panoszy się wszędzie, w instytucjach państwowych, firmach prywatnych, chamskie są sklepowe, kierowcy (w każdym wieku i obu płci), młodzież, staruszki, chamsko zachowują się przechodnie na ulicy. Kto nie jest chamski po prostu nie radzi sobie, bo chamskie zachowania są tutaj po prostu społecznie akceptowane. Wyjeżdżam stąd zanim sam się tym zarażę.
Obserwuj wątek
    • Gość: ehh Re: chamstwo IP: *.czest.pl 14.09.06, 12:37
      Wyjeżdżaj i poznaj .... Polaków za granicą to jest dopiero EWENEMENT ! Wszyscy
      sobie pomagają Czesi, Słowacy nawet Cyganie a Polak Polakowi noge podłoży oszuka
      i okradnie !!!

Omijaj POlaków za granicą i jak słyszysz polski to się nie przyznawaj bo wstyd !
      Ja jak słyszałem j.polski to po angelsku ze znajomymi rozmaiwałem bo wiocha że
      aż starch
      • Gość: dosc Re: chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 13:58
        Niestety masz rację, ale wyjechać stąd chcę głównie dlatego, że parę lat spędziłem za granicą i mam porównanie. Nie da się zawrócić kijem rzeki niestety, myślałem że się coś tu zmieniło, a tu nic - dalej to samo. Na szczęście za granicą jak i w Polsce mam możliwość pracy w dość kulturalnym środowisku. Ale tak jak mówię, tu nie można po prostu być miłym dla ludzi. Przeciętny cham z Polski myśli tak: "jeśli jest ktoś dla mnie miły, to znaczy że na pewno jest słaby i mało może, więc można go nie szanować". Ludzie, to jakaś paranoja.
        • Gość: WEGier Re: chamstwo IP: *.profiline.pl 14.09.06, 14:06
          racja, też zauważyłem zezwięrzęcenie naszego społeczeństwa, powoli stajemy się
          jak wilki na polowaniu - silniejszy zabiera zdobycz, każdy jest jakiś taki
          naładowany. Jak nie łyse "gangsto" z jajmi nafaszerowanymi testosterownem,
          potrafiący "dojść" nawet na widok swojego ojca, to znowu moździerz hiphopowa
          albo inne wynalazki w dresie.
    • Gość: Seb Re: chamstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 14:32
      Ja też właśnie podjąłem taką decyzję. Zamykam powoli wszystkie sprawy w tym
      kraju i zbieram się od nowego roku. Mam już dosyć, bo tu się nie da żyć i
      niestety z każdym miesiącem jest coraz gorzej. Ja chcę żyć w normalnym kraju a
      ten do nich już nie należy. Nie interesuje mnie rozliczanie przeszłości, bo to
      niestety mnie nie nakarmi. I jeszcze ta zawiść wszechobecna. Jeszcze kilka
      miesięcy i już bedę miał to z głowy.
    • Gość: asd Re: chamstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 15:51
      Racja, racja i jeszcze raz racja! Polski naród nie tylko chamieje, a wręcz ulega
      zbydlęceniu. I każdy kto chce życ w normalnym kraju powinien zwijać się bez
      uczucia żalu i sentymentu do tego co zostawia. Załuję, że już jestem za stary bo
      również bym się wyniósł nawet na "koniec świata".
      • Gość: Janosik Re: chamstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 15:57
        A moze sprobowac zmienic te sytuacje?
        tzn. zmienic zachowanie ludzi by byli mniej chamscy a bardziej ludzcy!
        Wiem, to jak porywanie sie z motyką na słońce, ale to wlasnie nasz kraj i mamy
        prawo w nim zyc!
        • Gość: dosc Re: chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 16:02
          Rzecz w tym, i to jest bardzo smutne, że większość ludzi nie chce żeby się zmieniło. A uszczęśliwiać kogoś na siłę niestety jest bardzo trudno. Spróbuj mówić głośno, że jesteś uczciwy i nie lubisz chamstwa i złodziejstwa, a zobaczysz jak ludzie będą cię lubić. Ja chciałem coś zmienić, ale jestem zbyt uczciwy, żeby mieć jakieś poparcie wśród ludzi niestety. Pozdrawiam.
        • Gość: Seb Re: chamstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 16:28
          Zawsze wychodziłem z założenia, że jak coś jest złe to trzeba zrobić tak żeby
          było lepsze. Jak długo można? Zresztą teraz już się zacząłem zastanawiać, że
          może to co się dzieje w tym kraju jest właśnie normalnością tylko ja jej nie
          rozumiem, więc powinienem się ewakuować?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka