Dodaj do ulubionych

Telekomunikacja

IP: 80.54.171.* 18.09.06, 17:54
Dzisiaj w dzielnicy PÓŁNOC chodzi po mieszkaniach facet jako przedstawiciel
telekomunikacji i pytał o numer telefonu, bo będą wydawane nowe książki
telefoniczne.Ciekawy po co, komu to potrzebne, bo telekomunikacja nasze dane
posiada.Moja uwaga - nie podawajcie numerów telefonów, bo to wiąże się z
oszóstwem.
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Telekomunikacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 18:37
      u u mnie jakis czas temu tez byla kobieta "podobno" z telekomunikacji, prosila
      o podanie numeru telefonu ponoc do ksiazki telefonicznej - ciekawe we
      wczesjniejszych latach nikogo takiego nie bylo, profilaktycznie nie podawalam
      bo wydawalo mi sie to podejrzane...
    • Gość: xx Re: Telekomunikacja IP: 80.54.171.* 18.09.06, 19:28
      Przeciesz telekomunikacja ma nasze dane.To mi śmierdzi jakimi naciągaczami, a
      później są kłopoty.
      • Gość: mmm Re: Telekomunikacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 19:35
        Już kiedyś też w ten sposób zbierano dane. Powstała wtedy firmowana przez wydawnictwo "LOTOS PRESS" z Dąbrowy Górniczej, nic nie warta, niekompletna i nie mająca nic wspólnego z Tpsą - "Nowa książka telefoniczna - Częstochowa i okolice 2004/2005". Następnym etapem było wciskanie tego bubla tym którzy podali swoje dane. Pewnego dnia pojawił się pan twierdząc że podając je automatycznie zobowiązaliśmy się do zakupu. No cóż być może szykują następne "wydanie".
        • Gość: SoR Re: Telekomunikacja IP: *.trustnet.pl 18.09.06, 21:59
          Ostatnio też była afera odnosnie jakiejś książki telefonicznej ze spisem firm,
          podawali się za telekomunikację i przysyłali fakturę łudząco przypominającą
          TPsianą (opisane na grupie pl.internet.polip). Odnośnie domokrążców, to ostatnio
          łaziła u mnie jakaś babka z Dialogu, bardzo arogancka (ech ten chamski,
          nowoczesny marketing), żałuję że nie wziołem jej danych osobowych, bo miałem
          ochotę później zadzwonić do danej firmy z awanturą.
          • anna.scott Re: Telekomunikacja 18.09.06, 22:14
            Co do tej firmy od książek telefonicznych, to u mojej mamy był młody człowiek,
            który tłumaczył, że tej książki nie będzie wydawała firma w jakikolwiek sposób
            powiązana z TEPSĄ, że książka będzie bez reklam i będzie ważna przez 3 lata. Ma
            mieć format zeszytu A5 i większą czcionkę na lepszym papierze. Zbierał numery
            tylko od osób, które wyraziły na to zgodę. Moja mama się zgodziła. W końcu
            książka telefoniczna to nie żurnal i chodzi o to, żeby ktoś znajomy mógł nas
            łatwo odnaleźć.

Co do Dialogu... Moja mama (ona jest abonentem TEPSY) kilka miesięcy temu
            podpisała umowę z nim. Dwóch eleganckich młodych mężczyzn tak ją zbajerowało,
            że myślała, że podpisując umowę z Dialogiem (za 60 złotych - 8 godzin lokalnych
            lub zamiennie ileś tam zagranicznych czy zamiejscowych albo komórkowych) nie
            będzie musiała płacić abonamentu TPSA. Wróciłam z pracy akurat na końcówkę
            spotkania, kiedy już było po ptokach.
            Pierwsze, co powiedziałam, to: A do kogo wy będziecie tyle dzwonić? Kto z was
            wygada 8 godzin? Bo ja korzystam z komórek, więc ze stacjonarnego wcale.
            Moja mama odparła, że tata będzie dzwonił do rodzeństwa.
            Już to widzę.
            Ale początkowo próbowała mnie przekonywać, że Dialog to nie Tele2 itd.
            Dopiero jak wczytałam się w umowę (oczywiście, najważniejsze rzeczy pisane są
            maczkiem z drugiej strony), to objaśniłam jej, że będziemy płacić te 60 złotych
            OPRÓCZ abonamentu TEPSY. Mina jej zrzedła.
            Niedawno jednak jeszcze raz wczytałam się w umowę i znalazłam rozwiązanie.
            Byłam wdzięczna, że mama dała się namówić na droższą umowę, na czas
            nieokreślony, bo tylko w takiej sytuacji regulamin dopuszcza rozwiązanie umowy
            w terminie miesiąca od otrzymania przez Dialog pisma z rezygnacją z umowy o
            świadczenie usług telekomunikacyjnych.
            No to w zeszłym tygodniu takie pismo spłodziłam i wysłałam w imieniu rodziców.
            Teraz tylko czekać.
            :D
            • jarek055 Re: Telekomunikacja 20.09.06, 08:10
              podobna sytuacja z DIALOGIEM była u mojej babci. Jakas baba ja zbajerowala w
              ten sam sposob. Na szczescie od umowy zawartej poza lokalem firmy mozna
              odstapic w ciagu 10 dni nie podajac przyczyny (jest chyba o tym mowa w umowach
              zawartych z TELE2, natomiast w DIALOG tego nie widzialem). Wyslalismy wiec
              pismo ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru, kosztowalo to jakies 6 zl ale chyba
              sie udalo bo zaden rachunek jak dotad nie przyszedl.
    • an_qa Re: Telekomunikacja 18.09.06, 22:53
      Po 1 tpsa chyba wie komu wystawia rachunki i na jaki numer. Nigdy nie chodzili i
      nie zbierali. A po 2 po co jakas firma ma wydac ksiazke tel skoro tepsa co jakis
      czas rozsyla ksiazki za darmo. Ja mam w domu juz dwie...
    • Gość: xx Re: Telekomunikacja IP: 80.54.171.* 19.09.06, 23:00
      TPSA ma wszystkie nasze dane. I tylko ona jest upoważniona tymi danymi
      dysponować i wydawać książki telefoniczne.
    • Gość: sc Re: Telekomunikacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 08:46
      O w morde a ja naiwny podałem jej dane i co teraz będzie ???
      • taoo Re: Telekomunikacja 21.09.06, 21:37
        W listopadzie podobno mają przysyłać do domu książki. Za zaliczeniem pocztowym
        oczywiście. Około 20 zł sztuka.
    • Gość: xx Re: Telekomunikacja IP: 80.54.171.* 21.09.06, 21:25
      Czekaj odzewu i daj cynk jak coś dostaniesz. Może nic -to dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka