Dodaj do ulubionych

Monty Python odwiedził Częstochowę

IP: 212.160.86.* 25.09.06, 22:35
Żywot Braiana rzadzi !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: KiQ Re: Monty Python odwiedził Częstochowę IP: *.prenet.pl 26.09.06, 00:24
      i "rycerze którzy mowia NI" ze Świętego gralla :D
      • Gość: esteban pytanie za 100 punktów do antyklerykałów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 01:17
        Ciekawe po co miałby przyjechać do Częstochowy Michael Palin gdyby nie Jasna
        Góra ?
        • Gość: Zawiedziony Re: pytanie za 100 punktów do antyklerykałów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:26
          Mógłby oglądać sobie ekskrementy anarchistów albo innych ćpunów i ateistów,
          pasjonujące czyż nie?...:))))
          • plaszcz Ciekawe jak nas przedstawi w swoim filmie heh :) 26.09.06, 10:31
            krytyka może być zabójcza, ale ciemnota i tak nie załapie że ją się ośmiesza.
            • frant3 Re: Ciekawe jak nas przedstawi w swoim filmie heh 26.09.06, 10:39
              Przedstawi w następujący sposób:
              IV RP - to cyrk latających PISuarów i PISd.

--
              Frant - humor, satyra, krytyka
    • Gość: Wlodek Re: Monty Python odwiedził Częstochowę IP: *.vf.shawcable.net 26.09.06, 02:46
      Gość portalu: zzz napisał(a):

> Żywot Braiana rzadzi !!!
      Ciiicho! Nie wywoluj Rydzykoidow z lasu, bo jeszcze chlopa ukamienuja pod
      figura na bloniach podjasnogorskich.
      Toz to nieokrzesane bezobrazje bylo w rzeczonym filmie.
      Cyrk MP naruszyl wszystkie WC i jeszcze gorzej, bo on te WC obsmial bezczelnie
      i tego nawet dotad zadne muzulmany w ten sposob nie zrobily.
      gdyby lokalna Alkaida widziala oba te wredne wytwory chorej wyobrazni MP-ow, to
      on nawet dwu krokow po walach by nie zrobil bez ochrony..
    • hanzel_gretyl Monty Python odwiedził Częstochowę 26.09.06, 09:06
      kurcze, szkoda, że nie wiedziałem, poszedłbym po autograf.. to jest jeden z tych
      gości, którzy położyli niejeden kamień milowy na drodze groteski i nonsensu,
      stworzyli kilka naprawdę znakomitych filmów, nie mówiąc o serialu MPFC.
      Najgorsze jest to, że teraz Romek, Endrju i Jarek chcą im wyrwać - przynajmniej
      na naszym podwórku - palmę pierwszeństwa najlepszych twórców w tej dziedzinie.
      Ale wiadomo - stara gwardia odchodzi, a historia nie zna próżni. Michael Palin
      ma o tyle dobrze, że wróci sobie do Albionu, a my sie musimy z nimi męczyć.
    • Gość: jan Re: Monty Python odwiedził Częstochowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:10
      Niestety tylko komicy przyjeżdżają do Polski, wszyscy inni stąd wyjeżdżają.
      • Gość: hehehehe Re: Monty Python odwiedził Częstochowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:31
        ...ale wracają z kasą - budują za nią nowe domy, inwestują w małe prywatne
        firmy; Polacy mają głowę; tylko nieliczna grupka frustratów ciągle jęczy, że
        jest źle, ale ta banda nie jest nawet w stanie podjąć decyzji o wyjeździe bo
        zagranicą trzeba zapierda...ć a tu wygodnie można wymądrzać się w Internecie
        lamentując na Giertycha i Kaczyńskich. PO prostu POpaprańcy z wyborców PO:))))
        • Gość: poganin Re: Monty Python odwiedził Częstochowę IP: 213.17.140.* 26.09.06, 10:55
          czy twój psychiatra przypadkiem nie wspominał ci, zebyś nie odstawiał leków?
        • Gość: jan Re: Monty Python odwiedził Częstochowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 14:07
          Chłopaczku, ja akurat tutaj zarabiam nieźle, mam niezłą pracę. Nie podoba mi się tutaj chamstwo, złodziejstwo i inne rzeczy. A jak nie masz pojęcia o tym, co się dzieje w kraju to nie zabieraj głosu, tylko odrób lekcje, bo rodzice do końca życia cię sponsorować nie będą
    • Gość: Mooomin Monthy Python by tego nie wymyslil IP: 193.0.242.* 26.09.06, 09:22
      Tego co sie dzieje w Polsce oczywiscie. Fanow zapraszam tutaj:
      www.gratis.blox.pl
    • Gość: Zawiedziony [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:24
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Ari Kolejna tabloidacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:56
      Przyjazd Palina do Polski to kolejny przejaw tabloizacji mediów (nie tylko
      wyborczej, bo w tv też puścili na ten temat wzmiankę). Temat tak naprawdę
      nadmuchany sztucznie. Pojawił się w Wyborczej, bo zapewne czytelnikom
      Superexpressu czy Faktu wyrafinowany humor Monty Pythona jest średnio znany.
      Przede wszystkim w publikacji tej rzuca się w oczy przesada - nie dość, że są
      członkowie Monty Pythona, którzy zrobili znacznie bardziej udaną karierę niż
      Palin (John Cleese, a przede wszystkim nominowany do oscara Terry Gilliam,
      reżyser takich filmów jak Brasil, Fisher King, 12 Monkey's i ostatnio Grimm
      Brothers), to jeszcze autor nazywa go "gwiazdą światowego kina". Z całym
      szacunkiem dla Palina, ale na koncie on ma jedną główną rolę w niezbyt udanym
      "Jabberwocky", a reszta te mniejsze lub większe episody, głównie u Gilliama.
      Amerykańskim widzom pewnie nawet nazwisko Pallin nic mówić nie będzie, taka to
      gwiazda.

Ja rozumiem, że autor artykułu może być gorącym fanem Monty Pythona i przyjazd
      jednego z członków tej genialnej grupy jest sporym przeżyciem, to jednak jako
      dziennikarz powinien zachować dystans i obiektywizm, bo tego wymaga rzetelność.
      Chyba, że Pallin miał być jedynie "zapchajdziurą"...
      • Gość: patesza Re: Kolejna tabloidacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 10:06
        nareszcie jakis sensowny komentarz
      • jarnadu Re: Kolejna tabloidacja 26.09.06, 10:13
        Zgadzam się w 100% Ale to u nas normalne, przyjeżdża jakiś średniak a u nas
        kreuje się go/ją na gwiazdę światowego formatu.
      • Gość: pwg Re: Kolejna tabloidacja IP: *.interbit.com.pl 27.09.06, 12:58
        Ale obecnie Pallin robi całkiem niezłe dokumenty, może z tej perspektywy posiada miano gwiazdy?
    • Gość: piękny artykuł Monty Python odwiedził Częstochowę IP: 157.25.204.* 26.09.06, 10:07
      "Studiował w Brasenose College, Oxford University"
      Znaczy ja studiowałem na Wydziale Zarządzania, Uniwersytet Warszawski?
    • Gość: ja Monty Python odwiedził Częstochowę IP: 195.189.52.* 26.09.06, 10:22
      ot DYPLOMATA-piekne miasta,a moze jeszcze piekne drogi.......,co mial facet
      powiedziec,ze to zadupie europy
      • Gość: ecot Palin u paulinów IP: *.244.149.234.ostrow2.tnp.pl 26.09.06, 11:05
        :)
    • Gość: polakis zdziviclus do autora - co to są kraje przybałtyckie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 11:56
      alboś urodzony talent geograficzno-historyczno-polityczny, albo (co bardziej
      prawdopodobne) beneficjent amnestii maturalnej. tak czy owak, wychodzi na to
      ześ głupek
    • Gość: Gerwazy Monty Python odwiedził Częstochowę IP: *.tor.axxent.ca 26.09.06, 15:16
    • Gość: lazio88 To mój ulubiony "Python" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 07:41
      Uwielbiam tego gościa!

AZS CZĘSTOCHWA! SMASH THE REDS!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka