Gość: zzz IP: 212.160.86.* 25.09.06, 22:35 Żywot Braiana rzadzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KiQ Re: Monty Python odwiedził Częstochowę IP: *.prenet.pl 26.09.06, 00:24 i "rycerze którzy mowia NI" ze Świętego gralla :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esteban pytanie za 100 punktów do antyklerykałów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 01:17 Ciekawe po co miałby przyjechać do Częstochowy Michael Palin gdyby nie Jasna Góra ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedziony Re: pytanie za 100 punktów do antyklerykałów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:26 Mógłby oglądać sobie ekskrementy anarchistów albo innych ćpunów i ateistów, pasjonujące czyż nie?...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Ciekawe jak nas przedstawi w swoim filmie heh :) 26.09.06, 10:31 krytyka może być zabójcza, ale ciemnota i tak nie załapie że ją się ośmiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Ciekawe jak nas przedstawi w swoim filmie heh 26.09.06, 10:39 Przedstawi w następujący sposób: IV RP - to cyrk latających PISuarów i PISd. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Monty Python odwiedził Częstochowę IP: *.vf.shawcable.net 26.09.06, 02:46 Gość portalu: zzz napisał(a): > Żywot Braiana rzadzi !!! Ciiicho! Nie wywoluj Rydzykoidow z lasu, bo jeszcze chlopa ukamienuja pod figura na bloniach podjasnogorskich. Toz to nieokrzesane bezobrazje bylo w rzeczonym filmie. Cyrk MP naruszyl wszystkie WC i jeszcze gorzej, bo on te WC obsmial bezczelnie i tego nawet dotad zadne muzulmany w ten sposob nie zrobily. gdyby lokalna Alkaida widziala oba te wredne wytwory chorej wyobrazni MP-ow, to on nawet dwu krokow po walach by nie zrobil bez ochrony.. Odpowiedz Link Zgłoś
hanzel_gretyl Monty Python odwiedził Częstochowę 26.09.06, 09:06 kurcze, szkoda, że nie wiedziałem, poszedłbym po autograf.. to jest jeden z tych gości, którzy położyli niejeden kamień milowy na drodze groteski i nonsensu, stworzyli kilka naprawdę znakomitych filmów, nie mówiąc o serialu MPFC. Najgorsze jest to, że teraz Romek, Endrju i Jarek chcą im wyrwać - przynajmniej na naszym podwórku - palmę pierwszeństwa najlepszych twórców w tej dziedzinie. Ale wiadomo - stara gwardia odchodzi, a historia nie zna próżni. Michael Palin ma o tyle dobrze, że wróci sobie do Albionu, a my sie musimy z nimi męczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Monty Python odwiedził Częstochowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:10 Niestety tylko komicy przyjeżdżają do Polski, wszyscy inni stąd wyjeżdżają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehehe Re: Monty Python odwiedził Częstochowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:31 ...ale wracają z kasą - budują za nią nowe domy, inwestują w małe prywatne firmy; Polacy mają głowę; tylko nieliczna grupka frustratów ciągle jęczy, że jest źle, ale ta banda nie jest nawet w stanie podjąć decyzji o wyjeździe bo zagranicą trzeba zapierda...ć a tu wygodnie można wymądrzać się w Internecie lamentując na Giertycha i Kaczyńskich. PO prostu POpaprańcy z wyborców PO:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poganin Re: Monty Python odwiedził Częstochowę IP: 213.17.140.* 26.09.06, 10:55 czy twój psychiatra przypadkiem nie wspominał ci, zebyś nie odstawiał leków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Monty Python odwiedził Częstochowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 14:07 Chłopaczku, ja akurat tutaj zarabiam nieźle, mam niezłą pracę. Nie podoba mi się tutaj chamstwo, złodziejstwo i inne rzeczy. A jak nie masz pojęcia o tym, co się dzieje w kraju to nie zabieraj głosu, tylko odrób lekcje, bo rodzice do końca życia cię sponsorować nie będą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mooomin Monthy Python by tego nie wymyslil IP: 193.0.242.* 26.09.06, 09:22 Tego co sie dzieje w Polsce oczywiscie. Fanow zapraszam tutaj: www.gratis.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedziony [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ari Kolejna tabloidacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:56 Przyjazd Palina do Polski to kolejny przejaw tabloizacji mediów (nie tylko wyborczej, bo w tv też puścili na ten temat wzmiankę). Temat tak naprawdę nadmuchany sztucznie. Pojawił się w Wyborczej, bo zapewne czytelnikom Superexpressu czy Faktu wyrafinowany humor Monty Pythona jest średnio znany. Przede wszystkim w publikacji tej rzuca się w oczy przesada - nie dość, że są członkowie Monty Pythona, którzy zrobili znacznie bardziej udaną karierę niż Palin (John Cleese, a przede wszystkim nominowany do oscara Terry Gilliam, reżyser takich filmów jak Brasil, Fisher King, 12 Monkey's i ostatnio Grimm Brothers), to jeszcze autor nazywa go "gwiazdą światowego kina". Z całym szacunkiem dla Palina, ale na koncie on ma jedną główną rolę w niezbyt udanym "Jabberwocky", a reszta te mniejsze lub większe episody, głównie u Gilliama. Amerykańskim widzom pewnie nawet nazwisko Pallin nic mówić nie będzie, taka to gwiazda. Ja rozumiem, że autor artykułu może być gorącym fanem Monty Pythona i przyjazd jednego z członków tej genialnej grupy jest sporym przeżyciem, to jednak jako dziennikarz powinien zachować dystans i obiektywizm, bo tego wymaga rzetelność. Chyba, że Pallin miał być jedynie "zapchajdziurą"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patesza Re: Kolejna tabloidacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 10:06 nareszcie jakis sensowny komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
jarnadu Re: Kolejna tabloidacja 26.09.06, 10:13 Zgadzam się w 100% Ale to u nas normalne, przyjeżdża jakiś średniak a u nas kreuje się go/ją na gwiazdę światowego formatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pwg Re: Kolejna tabloidacja IP: *.interbit.com.pl 27.09.06, 12:58 Ale obecnie Pallin robi całkiem niezłe dokumenty, może z tej perspektywy posiada miano gwiazdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piękny artykuł Monty Python odwiedził Częstochowę IP: 157.25.204.* 26.09.06, 10:07 "Studiował w Brasenose College, Oxford University" Znaczy ja studiowałem na Wydziale Zarządzania, Uniwersytet Warszawski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Monty Python odwiedził Częstochowę IP: 195.189.52.* 26.09.06, 10:22 ot DYPLOMATA-piekne miasta,a moze jeszcze piekne drogi.......,co mial facet powiedziec,ze to zadupie europy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polakis zdziviclus do autora - co to są kraje przybałtyckie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 11:56 alboś urodzony talent geograficzno-historyczno-polityczny, albo (co bardziej prawdopodobne) beneficjent amnestii maturalnej. tak czy owak, wychodzi na to ześ głupek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerwazy Monty Python odwiedził Częstochowę IP: *.tor.axxent.ca 26.09.06, 15:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lazio88 To mój ulubiony "Python" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 07:41 Uwielbiam tego gościa! AZS CZĘSTOCHWA! SMASH THE REDS! Odpowiedz Link Zgłoś