Dodaj do ulubionych

Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządziła ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 16:26
Nic dodać, nic ująć. Sytuacja w Urzędzie opisana tak, jakby redaktorzy sie tam na jakiś czas zatrudnili. Troche wybiórczo,bo jeszcze kilka ciekawych postaci mozna znaleźć, ale to wasz wybór. Ja, jako pozytywną postać podałbym jeszcze naczelnik od inwestycji - J.Zaborowską
Obserwuj wątek
    • Gość: Alfa Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządziła .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 19:38
      Pani Doroto!
      Czy nie uważa Pani, że to właśnie Ona powinna powstrzymać się od pisania
      panegiryków na temat T.W., którego kampanie wyborczą prowadziła Pani w 1990 roku.
      Szanuje Panią , ma Pani wiele dobrych tekstów i nigdy nie odmówiła Pani mi
      pomocy ale Pani artykuły związane z T.W. rzutują na moją opinię co do Pani
      Pracodawcy, który wydawałoby się powinien być obiektywny i bezstronny, a tak -
      jest postrzegany jako kolejny Organ - miłościwie nam panującego T.W.
      A, co będzie, gdy Pani Pracodawca nie dostanie od Urzędu Miasta - kolejnego
      kilkuletniego zlecenia na życie, po tych wyborach!?
      • Gość: abiks1981 pan Tedo zawiódł ! Popierma pania Halinkę! IP: 212.244.68.* 07.11.06, 12:48
        Liczyłem na zupełnie inna postawę pana Tadeusza.Zawiodłem się i to strasznie
        dlatego odradzam wszystkim znajomym głosowanie na tego pana.Osoba ,którą
        popieram w tych wyborach jest pani Halina.
    • nalesniku Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził 02.10.06, 20:06
      artykol na poziomie dna. ja wiem, ze w polsce kilkanascie procent spoleczenstwa
      glosuje na samoobrone. Ale to nie znaczy jeszcze, ze wszyscy polacy to debile i
      mozna im wciskac taki chlam i prymitywna propagande.

kazdy mieszkaniec czestochowy widzi na jakim dnie spoczelo ich miasto, i to pod
      kazdym wzgledem. "dziekujemy" ci wroncia, ale lepiej juz spadaj, bo nie
      nadajesz sie do tej roboty.
    • malarz2 Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządziła .. 02.10.06, 20:54
      Jak ekipa Tadeusza Wrony rządziła?? Odpowiedź jest krótka Ch.....

Inwestycje przed wyborami ot i co... I to za publiczne pieniądze. A miasto nie
      przyciągneło żadnego dużego inwestora.
      • Gość: Po---pieram Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 21:49
        Więcej pracy - mniej kościołów Więcej pracy - mniej kościołów
        • Gość: medalik Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 13:24
    • Gość: bez wąsa Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 22:05
      ale propaganda hehe ja na te wybory nie ide
      • Gość: ha-lutka Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 08:40
        przez trzy lata hasła.hasła,hasła. Gdzie nie otworzysz tam tylko i wyłacznie
        pan Wrona.Jak reprezentowanie to Ja ,jak zle to oni.Same zasługi.Pod koniec
        kadencji zaczyna się pod hasłem jak ja dobrze robie dla
        miasta .Remonty,naprawy,rwanie nawierzchni.Oj!jakim jestem dobrym gospodarzem !
        kto uczynił tyle dla miasta,Przez trzy lata mieszkańcu mogliby zapomnieć a tak
        w ostatnich miesiącach bije gospodarnościa po oczach
      • inna-bajka Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził 03.10.06, 11:45
        Gość portalu: bez wąsa napisał(a):
        > ale propaganda hehe ja na te wybory nie ide

Właśnie takiej postawy wrona i jego świta oczekują.
        Jeśli mieszkamy tu czy musimy mieszkać, zróbmy coś by ta miernota odeszła, bo
        niedługo Kłobuck nas wyprzedzi w inwestycjach i pozytywnych zmianach.
        MUSIMY IŚĆ NA WYBORY,
        NASZE NIEZADOWOLENIE MOŻE MIEĆ SWÓJ KONIEC W URNACH WYBORCZYCH.
    • Gość: joł Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.com 02.10.06, 22:07
      Uważam, że w ciągu tych czterech lat zaszło dużo zmian w naszym mieście, może
      niektóre my mieszkańcy nie do końca popieramy, ale "widać" gołym okiem, że coś
      się dzieje. Prawda jest taka, że nigdy wszystkich się nie da zadowolić - tak
      już jest - jedni chcą kina, inni remontu Ratusza, jeszcze inni nowej linii
      tramwajowej ... i tak można wymieniać w nieskończoność. Prawda jest taka, że
      przez cztery lata nie zrobimy z naszej Częstochowy drugiej Warszawy. Miło
      natomiast jest słyszeć od ludzi, których tu nie było przez ... lat, że zaszły
      duże zmiany, szkoda tylko, że my ich nie widzimy. Pozdrawiam
      • Gość: abz Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 23:07
        Zaszły duże zmiany, to widać naocznie (np. Ratusz), ale czy takich chcieli częstochowianie, czy T.W- to trudno rozstrzygnąć
        • Gość: gość Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 23:35
          A dlaczego Redakcjo nie oceniliscie wiceprezydent Rozpondek?? przecież trzy lata tam byla???
          • Gość: t Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 11:46
            Bo w "kulturalnych" kręgach niektórych nazwisk się nie wymienia ? :)
    • Gość: maks... ekipa Tadeusza Wrony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 08:30
      jako negat w/w to nieomylni z Miejskiego Rejonu Dróg, z guru panem Augustynem.
      Intepretacja prawa jest zaskakująca.
    • Gość: alek Pełen podziwu dla osiągnięć prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 09:29
      czytam w dzisiejszej GW, że w trakcie panowania Geniusza Jury zatrudnienie w
      UM wzrosło z 569 do 714 urzędników (o 25%). Prosty rachunek; 145 etatów x
      2500 brutto = 362500 zł. miesięcznie, w roku 4 350 000 zł. !!!!!!!
      A gdzie koszty lokalowe, media itp. do obsługi tej armii biurw ?
      Przybyło nowych zadań ale żaden z ościennych urzędów nie zwiększył nawet w
      przybliżeniu aż tak zatrudnienia (procentowo), większości przybyło kilka
      etatów, niektórym wcale a niektórym nawet zatrudnienie spadło.
      Najgorsze jest to ,że zwiększono zatrudnienie , czy też utworzono etaty,
      których celem nadrzędnym jest PR naszego prezydenta , a "leży": pozyskiwanie
      środków z UE czy też sprawna obsługa w Wydziale Komunikacji ,Wydziale Spraw
      Obywatelskich itp.
      Co na ten temat powiedzą inni kandydaci, jak będzie wyglądała ich polityka
      kadrowa w UM ?

• boozar Re: Pełen podziwu dla osiągnięć prezydenta 03.10.06, 13:35
        2500 brutto - nowy urzednik w UM - chyba nie w Czestochowie???
        Tyle chcialby zarabiac niejeden urzednik pracujacy w Czestochowskim UM, ale do
        2500 to daleko.....
        Wiec twoj rachunek jest z zalozenia zly ;(
        pozdro
        • Gość: alek Re: Pełen podziwu dla osiągnięć prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 13:50
          Nie wydaje mi się, że 2500 zł. brutto to przesada, jeżeli od tej kwoty odliczymy
          ZUS , podatek dochodowy i koszty socjalne typu urlopy, chorobowe itp. to się
          okaże ,że takie koszty są realne pomimo o wiele niższych kwot wypłacanych "na rękę".
          • boozar Re: Pełen podziwu dla osiągnięć prezydenta 03.10.06, 14:15
            Wiem co znaczy "brutto". ;)
            I zapewniam cie, ze jesli nowi pracownicy Czestochowskiego UM dostali tyle, to
            jedynie nieliczni. Znakomita wiekszosc dostala polowe tej kwoty albo niewiele
            wiecej.
            Zeby nie bylo :) - nie bronilem i nie bede bronil obecnego Prezydenta naszego
            miasta, zle nie mozna podawac informacji wyssanych z palca.
            Zgadzam sie natomiast w calej rozciaglosci z tym ze zwiekszenie zatrudnienia w
            UM o taka liczbe urzednikow jest delikatnie mowiac nieporozumieniem.

A jesli chodzi o to ile UM wydaje na pensje dla nowozatrudnionych to moze Pan
            rzecznik Ireneusz sie wypowie i poda nam prawdziwe dane, bo nasze spekulacje
            moga byc bardzo dalekie od prawdy ;)

pozdro
            • Gość: Krakoo Re: Pełen podziwu dla osiągnięć prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 15:00
              Ja tam slyszalem cos o 1500 netto, czyli ok. 2200 butto, wychodzi z tego ze
              alek byl blisko, ale czy to prawda? Pewnie nigdy sie nie dowiemy...
            • Gość: Krakoo Re: Pełen podziwu dla osiągnięć prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 15:01
              Ewentualnie moze w gre wchodzi nizsza stawka + premie co daje w sumie 1500 na
              reke?
              • boozar Re: Pełen podziwu dla osiągnięć prezydenta 03.10.06, 15:27
                Zle slyszales :))
                pozdro
    • Gość: bilder Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządziła .. IP: *.dclient.hispeed.ch 03.10.06, 11:27
      I tu zaszla -zmiana
    • Gość: Komuch Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządziła .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 11:57
      Stare wruciło w nowej formie
      "Mój mąż jest z zawodu DYREKTOREM"
      • Gość: Buba Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 14:46
        EEEEE Wrona niezle polatal nad miasytem i kiesa
        Zostawi MNOSTWO inwestycji i jeszcze wiecej kredytow na nie.
        A wiele jest do rozliczenia

Ale KTO go rozliczy?

Chyba ksiadz?
        z nimi ma uklady super.
    • Gość: Krakoo Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządziła .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 14:50
      'urzędnik dalej siedzi w wydziale, bo według słów prezydenckiego rzecznika jest
      szanowany za wysokie kwalifikacje'
      Idac tym tokiem rozumowania dajmy osobom zasluzonym dla kraju (sportowcom,
      noblisom itp.) licencje na zabijanie...

Jesli chodzi o MPK: mialy byc szersze wejscia do autobusow, tymczasem nie
      pamietam kiedy ostatni raz wsiadalem do takiego, w ktorym otworzyly sie obydwie
      polowki drzwi. A MPK obiecywalo, ze sukcesywnie bedzie do tego dazyc. Nie moge
      oprzec sie wrazeniu iz jest zupelnie odwrotnie...

Dlaczego nie wspomniano w artykule ani slowa o Kazimierzu Augustynie? Za malo
      miejsca w szpaltach???
    • Gość: Podwładny Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządziła .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 15:56
      "....każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciw
      władzy ludowej, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie...."-
      Warszawa-1956 Józef Cyrankiewicz.
      "...jeżeli w firmie pojawia się wrzód,należy ten wrzód wyciąć..."-Częstochowa-
      2004 Zdzisław Ludwin .
      No comments...
      • Gość: Przekonalismy sie Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 16:02
        Ależ autorytety! Ludwin, Wrona , Rozpondek ect..
    • Gość: alek APEL do urzędników, może pracownicy UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 16:02
      wypowiedzą się anonimowo co sądzą o swoich zwierzchnikach, ich kompetencjach,
      organizacji pracy itp.
      Nie dajcie mówić za siebie Leśnikowskiemu, ten pan jest zbyt monotonny.
      • Gość: przeciwnik W. i R. Re: APEL do urzędników, może pracownicy UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 16:31
        Nie chce slyszec o bylych rzadzacych. Ekipa nadaje sie do wymiany i naprawy!
      • Gość: xxx Re: APEL do urzędników, może pracownicy UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 21:02
        Żaden urzędnik się nie wypowie bo się.... boją. W UM Cz-wa nie ma rozmów , jest
        dyktatura, a z tego co wiem 1500zł netto dostają chyba ci którzy przepracowali
        ponad 10lat w tym przybytku, premia jest im znana z encyklopedi pod hasłem na
        literkę "p" a nagrody uznaniowe przyznawane są od pierwszego piętra w górę. w
        rankingu miast podobnych do Cz-wy z wypłatami urząd miasta jest na
        przedostatniej pozycji.... Ktoś nazwał ludzi pracujacych tam "biurwami" ... nie
        wiem czy chciał byś się tam znaleść bez żadnych znajomości i wujka na
        odpowiednim stanowisku... oni tak samo chcą zmian jak i wy!
    • Gość: Rava Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządziła .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 20:00
      Zaraz, chwila! Agdzie kultura i sztuka ?? Czemy nic nie piszą o braku pojęcia w
      sprawach kultury p. Kozery i p. Mroczka w szkolnictwie artystycznym ?
      Oni winni sytuacji, tzw. " ręka ręke myje"!

Kto tu w ogóle odpowiada za kulturę i szkolnictwo artystyczne ? Sami nieuki .
      • Gość: Oko Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 00:23
        Za............hahhaa NA WSZYSTKO ODPOWIE

RZECZNIK PRASOWY Pana Prezydenta
        Ireneusz Leśnikowski

/o ile mu szef pozwoli, ale poniewaz tu wielka krytyka to NIE ODPOWIE NAPEWNO/
      • Gość: :))) Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 00:34
        Człowieku. Oskarżasz o brak kompetencji p.Kozerę i p.Mroczka bo nie dali Ci
        zatrudnienia(mając lepszych fachowców) i musieli zwolnić bliską Ci osobę
        dlatego, że nie miała uprawnień do wykonywania zawodu. Gratuluję poczucia
        humoru.
        Wsiadasz na zbyt wysokiego konia dlatego tyłek ciągle boli.
        • Gość: pipi Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 09:06
          Przecież Kozera to biedny znerwicowany człowiek, będący strzępkiem nerwów.
          Żyje w wiecznym stresie bojąc się czy aby nie podpadnie prezydentowi.
        • Gość: Gosciu czyś ?? Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 13:35
          "Mając lepszych fachowców" ??? O czym Ty bredzisz?
          Ktoś ma większą umiejętność i wiedzę, bo zatrudnia swojego syna, bliskich,
          znajomych i "przyjaciół", a unika osób z zewnątrz ? To prawda, że więcej,
          czerpie w tego korzyści, w postaci chociażby głosów- "za"? I to ma być
          fachowość??? To ma być odwaga i otwartość na inne zdanie ? System sowiecki
          niekiedy nawet tego nie dopuszczał, jak instytucją kierowali mądrzy fachowcy!!
          Fachowość NIEKTÓRYCH pedagogów naszej szkoły sprawia, iż zanika poziom ,
          ba....więcej, płodzi się chałturę, zaś niektóre klasy są prawie zamykane. TO MA
          BYĆ POZIOM ? To jest fachowość? A koncerty uczniów szkoły na jakim poziomie się
          odbywają ? Jak grają uczniowie ? Dobrze ? Tak, jak i orkiestra Filharmonii -
          dokładnie. Oj, przepraszam, ale ja się nie zgadzam!
          Wiadomo przecież, że dla miasta układy " ręka rękę myje" są korzystniejsze, ale
          nie dla edukacji i nie dla kultury.
          Trzęsienie "własną skurą" i trzymanie się skurczowo stołka - to jest poziom
          obywatela demokratycznego Państwa ? Robienie dyplomu za wszelką cenę, nie
          posiadając do tego predyspozycji, kończenie jakichś tam kursów "menegerów
          kultury, ", aby stać ponad wszystkimi....to jest poziom fachowości ??
          Nawet przed głosowaniem niektóre szkodliwe elementy chodzą i namawiają
          wszystkich do ujawnienia swych racji i przekonań co do tematu, aby uzyskać jak
          najwięcej pozytywnych głosów, więcej - radzą, jak i na kogo należy głosować.
          Jak to jest poziom i fachowość, to ja bardzo przepraszam.
          Cyrk to i oszukaństwo !!

Aby mieć lepszych fachowców, to należy samemu być na odpowiednio wysokim
          poziomie, tak intelektualnym, jak i moralnym - należy otrzymać samemu dobre i
          solidne wykształcenie /nie zaoczne/.
          Odwagi Panowie. Zgadzam się z Wami, że forum , to nie jest miejsce na solidną
          dyskusję.
          Warto, aby o tym i owym wiedzieli wszyscy, a środki masowego przekazu powinny ,
          uważam, kiedyś tą sprawą się zająć. Mieszkańcy miasta i obywatele powinni znać
          prawdę! Wystarczy kogoś mieszać z błotem i izolować, tak na wszelki wypadek....
          Aby ludzie się dowiedzieli z jakiego powodu cierpi miasto i jego edukacja i
          kultura. Izolując na siłę osóby niechciane, nie uniknie się problemów. Tych
          problemów będzie więcej!
          • Gość: uczennica Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 21:53
            1. Uczniowie naszej szkoły często zostają laureatami pierwszych nagród na
            konkursach krajowych i międzynarodowych. Zagraniczni jurorzy to też miernoty i
            nie znają się na sztuce?
            2. Koncerty dyplomantów są kolejnym dowodem, że poziom szkoły rośnie. Dowodem
            na to są też późniejsze wyniki egzaminów wstępnych na studia. Wielu moich
            starszych kolegów dostaje się na Akademie Muzyczne i studiuje z powodzeniem w
            kraju i za granicą.
            3. Ten post oraz wypowiedzi jakiegoś Ravy i inne neostradowe bluzgi kierowane w
            kierunku uczciwych ludzi to chyba wypowiedzi tego samego, sfustrowanego
            zazdrośnika bez własnych osiągnięć. Jestem młoda ale spostrzegawcza. Jesteś
            niezłe ziółko zazdrośniku. Pana Mroczka zostaw w spokoju a od kultury też
            trzymaj się z daleka. Najpierw popracuj nad ortografią("skura" , "trzymanie się
            skurczowo stołka") i gramatyką. Języka polskiego uczyłeś się chyba za
            granicą....
            • Gość: Rava do uczennicy Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 00:56
              Odsyłąm do tematu: "Waldemar Malicki zagra koncert w filharmonii "-tam jest
              odpowiedź. Dla Ciebie, w tajemnicy tylko powiem, że naprawdę wyśmienicie się
              znam na tym i owym oraz mam lata praktyki..... również konkursowej i
              koncertowej /w tym zagranicznej/.
              Pozdrawiam!
              • Gość: uczennica Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 09:28
                A kim Pan Szanowny jest? Jeśli Pan jest taki utytułowany i doświadczony to
                pewnie o nim słyszałam i może się wybiorę po naukę... wyłączywszy języki.
                • Gość: Rava do uczennicy Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 11:46
                  No, to szczerzę Ci , dziecko współczuję- będziesz tępa, jak dziś.
                  Nie rozmawiam z Tobą, dopóki nie nabierzesz rozumu i doświadczenia. Nie jesteś
                  dla mnie muzykiem, bo plotkujesz tak samo, jak twoi nauczyciele.
                  Ale chciałem dla Ciebie dobrze! Żegnam.
            • Gość: i jeszcze Ci powie Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 00:59
              ..nie bierz przykładów ze swoich nauczycieli, którzy nic nie robią, jak jedynie
              plotkują na mój temat. Swe tematy, dziecko, to ja znam najlepiej.
              Nie bądź od młodości skostniała i bez polotu! Z poważaniem, Rava!
            • Gość: .... Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 01:02
              ...chochliki ? cóż każdemu się zdarzają... nie czepiaj się
          • Gość: chochlik Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 01:06
            "własną skurą" , oczywiście , że SKÓRY
        • Gość: Rava Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 14:43
          A propos cytatu " ...wsiadasz na zbyt wysokiego konia..." odpowiem:

Każdy dobiera dla siebie konia zgodnie ze swoimi umiejętnościami jeźdźeckimi i
          wzrostem.
          Tobie wystarczy kucyk!!!
          Natomiast merytorycznie odpowiadam:
          "Mając lepszych fachowców" ??? O czym Ty bredzisz?
          Ktoś ma większą umiejętność i wiedzę, bo zatrudnia swojego syna, bliskich,
          znajomych i "przyjaciół", a unika osób z zewnątrz ? To prawda, że więcej,
          czerpie w tego korzyści, w postaci chociażby głosów- "za"? I to ma być
          fachowość??? To ma być odwaga i otwartość na inne zdanie ? System sowiecki
          niekiedy nawet tego nie dopuszczał, jak instytucją kierowali mądrzy fachowcy!!
          Fachowość NIEKTÓRYCH pedagogów naszej szkoły sprawia, iż zanika poziom ,
          ba....więcej, płodzi się chałturę, zaś niektóre klasy są prawie zamykane. TO MA
          BYĆ POZIOM ? To jest fachowość? A koncerty uczniów szkoły na jakim poziomie się
          odbywają ? Jak grają uczniowie ? Dobrze ? Tak, jak i orkiestra Filharmonii -
          dokładnie. Oj, przepraszam, ale ja się nie zgadzam!
          Wiadomo przecież, że dla miasta układy " ręka rękę myje" są korzystniejsze, ale
          nie dla edukacji i nie dla kultury.
          Trzęsienie "własną skurą" i trzymanie się skurczowo stołka - to jest poziom
          obywatela demokratycznego Państwa ? Robienie dyplomu za wszelką cenę, nie
          posiadając do tego predyspozycji, kończenie jakichś tam kursów "menegerów
          kultury, ", aby stać ponad wszystkimi....to jest poziom fachowości ??
          Nawet przed głosowaniem niektóre szkodliwe elementy chodzą i namawiają
          wszystkich do ujawnienia swych racji i przekonań co do tematu, aby uzyskać jak
          najwięcej pozytywnych głosów, więcej - radzą, jak i na kogo należy głosować.
          Jak to jest poziom i fachowość, to ja bardzo przepraszam.
          Cyrk to i oszukaństwo !!

Aby mieć lepszych fachowców, to należy samemu być na odpowiednio wysokim
          poziomie, tak intelektualnym, jak i moralnym - należy otrzymać samemu dobre i
          solidne wykształcenie /nie zaoczne/.
          Odwagi Panowie. Zgadzam się z Wami, że forum , to nie jest miejsce na solidną
          dyskusję.
          Warto, aby o tym i owym wiedzieli wszyscy, a środki masowego przekazu powinny ,
          uważam, kiedyś tą sprawą się zająć. Mieszkańcy miasta i obywatele powinni znać
          prawdę! Wystarczy kogoś mieszać z błotem i izolować, tak na wszelki wypadek....
          Aby ludzie się dowiedzieli z jakiego powodu cierpi miasto i jego edukacja i
          kultura. Izolując na siłę osóby niechciane, nie uniknie się problemów. Tych
          problemów będzie więcej!
          • Gość: do Ravy Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 14:40
            Najbardziej na forum to ty mieszasz ludzi z błotem , jak rozumiem " na wszelki wypadek", tak?
            • Gość: Rava odpowiada Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 17:52
              Kto to do mnie pisze ??
              Myślałem, że ten ktoś ma rozsądek i rozum, przepraszam pomyliłem się. Zachęcam
              do dalszego studiowania moich wypowiedzi.
              Cześć!
      • Gość: Warto się uciszyć Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 14:50
        Pewnej "damulce"- żoneczce, która pcha się wszędzie i na wszystkim się zna, bo
        się kompromite. Niech lepiej uczy dzieci dobrze grać na fortepianie, jeśli
        dobrze na tym się zna sama.
    • viva_il_canto Konkursy na stanowiska-p.A.Pawłowska 04.10.06, 10:13
      wreszcie wyszlo na jaw, że p.Anna Pawlowska to osoba niekompetentna,
      przypadkowa w "armii" urzędniczej,spejalnie dla niej prezydent Wroma utworzyl
      stanowsko.
      Mimo ze obszernie opisywalam brak jej kompetencji i w ogole jakiejkolwiek
      fachowości w dzialaniu w licznych skargach na policje i do prokuratury w
      związku z ustawianymi konkursami na stanowiska w UM, nikt się tą sprawą na
      poważnie nie zająl.
      Kobieta jest nie do ruszenia.
      Jedynie nadzieja w tym, że wyleci ze stołka po wyborach i na jej miejsce przyja
      bardziej "życiową" osobę.
    • Gość: Plastusiowy Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 08:18
      A kto pamięta Lidię P?? Doradcę w sprawach... np właśnie w czym to było
      doradzanie??
    • Gość: teral Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządziła .. IP: *.cn.com.pl 05.10.06, 14:19
      3-lata ładowania kasy w kler, a w 4-tym roku dla omamienia tłuszczy, Ratusz,
      III-Aleja, wiadukt i parę uliczek oraz tramwaj przez Gajową hehehehe
      Dowidzenia - nie do zobaczenia p. Wrona
      • Gość: piroman Re: Częstochowa: Jak ci.. Tadeusz Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 15:42
        Ciał Wrona wracaj do gniasda, bo cie zeszczela procom
    • Gość: 1111niusia Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 08:59
      jestem b. ciekawy jak zareaguje p.wrona,dyr.pawlowska,p.ludwin.p.szczerba na
      moje pismo zlozoe w sekretariacie w dn.03.10.2006-sprawa wlasna.jeszcze sie
      wstrzymam z ocena pracownikow magistratu.moze kogos zainteresuje moja
      krytyka,oczywiscie konstruktywna-bezpartyjny,i dzieki BOGU!!!!!!!!!!
    • Gość: maryna Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządziła .. IP: *.trustnet.pl 14.10.06, 19:20
      panie wrona wypędzil pan ludzi mlodych z kwalifikacjami z częstochowy,a na
      stolkach trzyma pan wapniaków bez kwalifikacji z podwójnymi pensjami,bo są pana
      podporą, wracaj pan do swoich korzeni.
      • Gość: Rava Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 22:56
        Od dawna mówię, że p. W. jest niedokształconym buf..m i arogantem, który na
        niczym się nie zna.
        Dobiega końca jego kadencja, na szczęście. Miasto odpocznie od debilizmu i
        głupoty! Chwała Najwyższemu!
        • Gość: baba55 Pewnie jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 23:24
          bufonem i arogantem ale do pewnego momentu. Jeśli trafi na kogoś kto zna
          przepisy prawa i swoje własne prawa jako obywatela i mieszkańca tego grodu jest
          taki jaki powinien być prezydent. Szkoda tylko że niektóre sprawy trzeba
          wymuszać. Czy za każdym razem urzędnikom w magistracie trzeba przypominać że to
          oni są dla mieszkańców a nie odwrotnie?
          • Gość: Ja Re: Pewnie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 11:02
            Ci urzędnicy nigdy się nie zmienią, póki tam będzie wrona.Są przez niego
            zastraszeni.Apaluję do was, biedni pracownicy UM,idżcie do wyborów,
            pokażcie ,że się go nie boicie, że szantaż, to nie jest metoda do
            sukcesu.Szpital w Lublińcu czeka po 12 listopada na wszystkich zawiedzionych.
            Możecie tego uniknąć.Wszyscy się nad wami litujemy, ale do czasu.Teraz macie
            czas na przemyślenia.
            • Gość: xyz Re: Pewnie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 11:30
              Możesz być pewien że każdy szary urzędnik z tego przybytku i jego rodzina
              pójdzie na wybory i głosy będą oddane na kogoś innego... trzeba miec nadzieję
              że coś się w końcu zmieni.
              • Gość: obywatel Cz-wy Re: Pewnie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 13:20
                Ciekawe opinie,które w dzisiejszej demokracji każdy może wypowiadać w
                szczególności na forum.Przecież tu nikt nie odpowiada za nic.
          • Gość: ... Re: Pewnie jest IP: *.net.stream.pl 27.02.10, 13:53
            Zgadza się
    • Gość: Częstochowianin Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządziła .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 16:16
      Ekipa Wrony rządziła i wyrządiła w tym mieście syf i mogiła Wrona niech spada
      wraz ze swoją ekipą
    • Gość: sigi Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządziła .. IP: 217.153.246.* 06.11.06, 10:47
      Jestem ciekaw ile GW zarobila na wynajmie powierzchni reklamowej przez cala
      kadecje Wrony i ile zarobi w nastepnej
      • Gość: angmar1 Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: 212.160.250.* 06.11.06, 13:32
        Pan Wrona pozostawił pod koniec swojej kadencji wielkie długi .Przymierzając
        rozmiar kredytów, które zaciągnął do inwestycji ,które rozpoczął można śmiało
        powiedzieć ,że jest fatalnym prezydentem.
        Od czasu reelekcji na fotel prezydenta przyjął armie urzędników ok 150 osób co
        jak wszyscy dobrze wiemy nie poprawiło efektywności urzędu (zobaczcie kolejki w
        wydz.komunikacji,spraw obywatelskich).
        • Gość: asim Niestety nowych urzęników jest 200, czyli wzrost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:11
          zatrudnienia w UM Cz-wa o ok. 40%.
          Czołówka krajowa z pewnością, ale powód do chluby - NIE !
    • Gość: scubabe Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: 212.160.86.* 06.11.06, 14:04
      Ja uważam że miasto częstochowa to dziura i napewno to jest zasługa PANA W.
      który obiecuje a i tak nic nie robi a zapomniałam on i jego ekipa to tyko
      najlepiej wybrukowała by całe miasto. W mieście jest brak dobrej komikacji
      miejskiej, brak dobrych dróg a przedewszytkich dróg osiedlowych (ulica
      Zakopiańska np. to masakra a tak obiecywali że ja zrobią w tym roku). Brak
      dobrego i czystego basenu gdzie możnaby było się wybrać z małym dzieckiem.
      Place zabaw są w opłakanym stanie i nie są ogrodzone co powoduje że pieski
      bezkarnie załatwiają się do piaskownicy.
    • Gość: maniek Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: 212.160.86.* 06.11.06, 14:06
      Miasto Częstochowa jest nudne bez wyrazu i bez klimatu.
      • Gość: Było nudne Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:38
    • Gość: Zemsta wampira Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.10.08, 11:35
      Draństwo naobiecywał Wrona stadiony a się pomylił i wybudował kościoły.
    • quasi-modo Re: Częstochowa: Jak ekipa Tadeusza Wrony rządził 27.02.10, 23:16
      Jak Rządziła ekipa wrony ? Jeszcze tego nie widać ? To wam odpowiadam
      - bardziej ch....... rządów to już nie będzie . Chyba , że ten zbok
      znów obejmie władzę w mieście . Czy pozwolimy mu na to ? Ten
      psychopata ma na to chęć . Czy częstochowianie dalej chcą tego
      .....syna utrzymywać ? Ten jegomość niema Boga w sercu . Jak myślicie
      ? Na co ta wesz aksamitna jeszcze liczy ? Kto mu da poparcie ? Czy
      wśród nas są jeszcze debile , które na niego zagłosują ? Na samą myśl
      odchodzi mi apetyt na cokolwiek . Pozdrawiam ! TFUUU !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka