Dodaj do ulubionych

Gazownicy ukarani za bezpodstawne opłaty

IP: 195.189.52.* 04.10.06, 23:05
Kpina, klienci ponoszą koszty tego, że gazownia nie musi wysyłać pracownika,
czyli zapłacić mu pensji. Następna forma wyciągania pieniądzy. Za własny
odczyt klient powinien mieć obniżkę, a raz do roku gazownicy mogliby sami
sprawdzać czy podają na bieżąco.
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Pytanie na śniadanie... IP: *.wip.pcz.pl 05.10.06, 08:47
      Rodzi się pytanie: dlaczegóż to Prezes URE nie nałożył kary na GSG na podstawie
      art. 56 ustawy Prawo energetyczne?
      UOKiK-owi chwała!!!
      • ja_corka Gazowni Okradanie 05.10.06, 12:02
        WQ artykule czytamy ze:Od tamtej pory, gdy nasz odbiorca chce sam odczytywać
        licznik, nie pobieramy opłat, tyle że koszty dodatkowej usługi pokrywają
        wszyscy nasi klienci....
        Zupelniwe nie rozumiem?
        Jakie koszty pokrywaja za mnie klienci jesli JA SAMA ODCZTYTAM STAN LICZNIKA
        GAZU I SAMA NA SWOJ KOSZT /polaczenie telefoniczne z oczekimwaniem/ jego stan
        pracownikowi Gazowni?
        Ktos tu ma jakies urojenia.
        Poza tym w czasie wlasnie takich dokonan w tym roku gazownia chciala mnie
        okrasc na 130 m3 gazu. Cale szczescie ze mialam nazwisko osoby przyjmujacej
        zgloszenie /zawsze prosze i zapisuje/.
        Wwszystkie te rachunki a;conto na nastepne miesiace przy podwyzkach gazu
        skutkuja wlasnie takim zlodziejstwem. jak opisalam wyzej.
        W czasie gdy bylam z tym tematem, w Gazowni przy mnie nie uwzgledniono takich
        reklamacji chyba 6-ciu osobom.
        Pani uprzejmie wyjasnila ze"Dla pani to jest roznica TYLKO 11 zl z groszami"
        a ilu bylo takich jak ja? a ilu sie nie dopatrzylo?

Poza tym w tym roku trzeba aktualizowac umowy.za cholere nie wiem po
        co..........i Pani kazala mi przyjechac jeszcze raz z dokumentem wlasnosci
        mieszkkania itp.
        Powiedzialam ze skoro ma mopj dowod osobisty i adres jest aktualny od tylu lat
        niech ruszy szanowna pupe po dokumenty , zajrzy w komputery, ktore sa dla
        naszych /klientow/ i ich /pracownikow/ wygodzy i niech aktualizuje umowe. Nie
        bede jezdzila kilka razy tracila czas i pieniadze
        I co?
        poskutkowalo

Bronmy sie przed biurokracja i stawiajmy urzednikom Unijne wymogi!
    • Gość: ja Gazownicy ukarani za bezpodstawne opłaty IP: 195.189.52.* 05.10.06, 11:52
      jakie dotatkowe koszty????klient przyjezdza sam z odczytem i dotatkowe
      koszty,jakas paranoja!!!!Mogli by tez juz zaczac instalowac liczniki na karty
      tak jak do energii elektrycznej
      • Gość: . Re: Gazownicy ukarani za bezpodstawne opłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 02:51

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka