Gość: ddd Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: 80.54.171.* 09.10.06, 13:44 Hi hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
miklosrosza do Jen 09.10.06, 16:07 Po pierwsze. Nie popisalas sie porownaniem Espirita czy Pumy do Dolce & Gabbana. To tak jak postawic stara syrenke przy nowego Audi. Podajac przyklad niemcow stracilas twarz. Ta nacja jest znana z totalnego braku dobrego gustu. Po drugie. oczywiscie ze trzeba oceniac ludzi po ubiorze i wygladzie. Nie bede wchodzil w szczegoly bo czuje ze jestes jeszcze mloda osoba. Do Twojej wiadomosci "wytarty golf" to w proste lini ktos kto w ogole o siebie nie dba. Idac Twoim tokiem myslenia mozna przypuszczac ze bedziesz zainteresowana podrywem faceta ktory myje sie raz na miesiac, ma brudne paznokcie, wlosy przetluszczone i stary, wiekszy o kilka numerow golf. po trzecie. nie wiem dlaczego uczepilas sie do studiujacych w AP. Bo "bez.skazy" napisal ze ludzie z tej uczelni bawia sie w Genesis? Znam tam wiele osob ktore nie sa na garnuszku rodzicow. Sami pracuja, zarabiaja i nigdy nie pojda do lokalow typu Rura czy C4. Nawet sie im nie dziwie, widzac co wypisujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 22:44 Po 1. Kazdy bawi sie tam gdzie chce i z kim chce (co wazniejsze) Po 2. Wiekszosc osob idac do baru, pubu czy dyskoteki idzie sie pobawic a nie obserwowac kto jak jest ubrany, ile ma lat i czy ma duzo czy malo pieniedzy. A to co napisales to tak jakbym slyszala stare baby, ktor chodza do kosciola i na pogrzeby tylko po to by popatrzec ktora kobitka z osiedla zmienila kolor wlosow, ktora ma nowe futro, a ktorej sie noga w zyciu podwinela... Porazka... Po 3. Jestes plytki i oceniajac ludzi po tym czy mieszkaja w miescie czy na wsi udowadniasz tylko co dla Ciebie jest najwazniejsze... Nie wiem czy sie uczyles tego w szole, ale wiekszas spolecznosci polskiej mieszka na wsi. Ja przeprowadzilam sie do miasta jakis czas temu i czuje sie jak w klatce, nawet nie mozna sobie posiedziec na dworze gdy jest cieplo tylko trzeba sie kisic w scianach. A pozniej sie dziwic ze ludzie wypisuja takie glupoty jak ty... Niedotlenienie mozgu i takie tam.... Po 4. Jesli czestochowskie lokale ci nie odpowiadaja i jestes taki piekielnie bogaty ze ubierasz sie w tylko w firmowki to otwoz jakies fajne miejsce, zobaczymy na jakie imprezy cie stac... i co znaczy dobra zabawa. Z checia zobaczylabym cie na jakiejs imprezce... Po 5. chyba ostatnie... Co faceci Twojego pokroju robiliby bez tych 15-tek na dyskotece skoro tylko takie zwracaja na was uwage I jeszcze wielkie <respekt> dla Jon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natan Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: 195.189.52.* 10.10.06, 08:43 Hej! Jestem z Krakowa,w Częstochowie bywam bardzo często i pub który bardzo mi odpowiada to "Zebrano".Naprawdę miła atmosfera,POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kea78 Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 11:08 czyli w tamkm razie nie ma się gdzie bawić w częstochowie..... :(((( a co z ludźmi około 30 stki ktorzy tez potrzebują czasem gdzieś wyjść...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal anonim Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: 212.160.86.* 10.10.06, 21:39 nie ma co sie rozpisywac o gustach sie nie dyskutuje! a co do studentow ktorych sie tak uczepiles ty cwierc intelektualisto z bozej laski czepiasz sie braci studeckiej moze po prostu zazdroscisz studeci soba cos reprezetuja a taki bananowy frajer jak ty co mysli tylko o tym jak zaliczyc jakas dziewczyne i jak sie przylansowac.A co do lokali kture tak krytykujesz po pierwsze o prawdziwym clubbingu wiesz tyle co o fizyce kwantowej po drugie jesli chcesz wiedziec ta mama piwniczka o kturej pisales flesz jast jednym z najlepszych pubuw i to nie brednie wyssane! z palca pozatym co mozesz wiedziec wogule o tej muzyce skoro bawisz sie w dnku ;] wogule nie widze sensu w rozwodzeniu sie na ten temat nie ma kazde z tych miejsc jest w jakis sposob ciekawe rozni ludzie rozne potrzeby. pozatym uwazam ze jestes zwyklym maci woda i ten post to jawna prowokacja pozdro dla wszystkich ludzi myslacych normalnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donek Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: 80.54.169.* 12.10.06, 15:20 hahaha nawet nie umiesz pisac kturej pisze sie przez o zamkniete -ktorej a wogule pisze sie tak- w ogole !! hahaha chyba nawet podstawowki nieskonczyles zenada hhahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 00:02 Jeszcze się nie zorientowaliście, że to płytka prowkacja? Po co w ogóle wchodzić w temat - ten kto to napisał, śmieje się teraz, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalna Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 12:23 z tymi "wytartymi sweterkami" masz racje. brzydzi mnie jak widze jakies flejtuchy z przetluszczonymi wlosami w starych smierdzacych golfach. bleee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel bez.skazy pozdro-gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 16:18 Chyba nie tylko my dwoje mamy teraz ubaw czytajac te komentarze:):):)Opisy swietne-pozdrawiam nie przestawaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rOmeO Re: bez.skazy pozdro-gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 10:38 ja myśle ze bez.skazy ma racje nie ma sie gdzie bawic w czestochowie. czestochowa to jest straszna dziura uwierzcie - pelno wiesniactwa i braku minimalnej kultury. jesli mialbym wybrac to jednak genesis sie najlepiej prezentuje. pozdro for all:* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rOmeO Re: bez.skazy pozdro-gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 10:39 a popularny "wpie.. można dostać u nas wszędzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 27latek Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 14:24 W tej miescinie nie ma lokalu z prawdziwego zdarzenia, zawsze jest cos do bani, a to wystroj, a to panujacy klimat, a to beznadziejny DJ (np. nowa sala w Depo lub Genesis). Gdybym czesto nie mial porownania z innymi miastami, to moze przyzwyczailbym sie, ale na cale szczescie tak nie jest. Zreszta widac, ze to miasto jest na wpol martwe porownujac ilosc osob spacerujacych w centrum w sobote o polnocy. W Czwie mozna spotkac co najwyzej spitych ludzi wracajacych do domow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radex Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.trustnet.pl 15.10.06, 14:56 jak to czytam to 50%na 50% sie zgodze i niechodzi o studentow ale o wsiurow hehe pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omam Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 23:18 niema tu fajnych miejsc a wsióry to plaga. Ten cały bez skazy to jakiś ciotniś ze skazą bo też napewno jest wsiórem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hrabia Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 16.10.06, 05:04 Hej czlowieku co Ty masz na mysli mowiac wsiory ??????????????? Ja jestem z okolic spod czestochowy to znaczy ze wedlug Ciebie jestem wsiorem??? Wzdaje mi sie , ze nie !!! Znam wiele osob spod czestochowy i wiez mi bija na glowe mieszczochow !!!! Obecnie przebywam w Chicago ale jesli mialbym polecic jakies czestochowskie kluby to polecilbym Don kichota, genesis inne tez sa calkiem fajne. Zreszta to zalezy od upodoban danej osoby. Wszedzie mozna trafic na ludzi roznego pokroju. A jak sie idzie fajna ekipa to wszedzie sie mozna swietnie pobawic. Natomiast z okolic chicago polecam Accentcafe www.accentcafe.com polski klub lub www.moda.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hrabia Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 16.10.06, 04:50 67865765765765765657567567 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozytywa Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.flatpla.net 16.10.06, 20:11 Nic nie chce mówic, ale narzekasz na braki częstochowskiej inteligencji wymieniajac przy ty miejsca, w których z zasady sie jej nie spotyka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~jeb.ac#czEwE [...] IP: *.polsl.pl 17.10.06, 17:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwww Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 23:30 wszystkie sa srednie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja :] Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 07:09 Wiekszośc z wypowiadających sie oburza...ale to co on napisał to niestety realia... W Cz-wie nie ma naprawde fajnego lolaku na poziomie. Daltego wychodząc gdzies idzie sie z zajebistymi ludzmi i zapomina o mankamentach :P Bo ni emiejsce a ludzie tworza klimat.Nie koniecznie Ci ktorzy juz tam sa i odpychaja wydgladem czy zachowaniem, ale Ci z ktorymi sie idzie poszalec :D A takie dzielenie sie na tym forum na lepszych i gorszych bo ja chodze tu a ty tam do niczego nie prowadzi... ...jedynie autorowi tego topicu satyfakcje ze jest lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaLyNsKy Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.prio139.trustnet.pl 18.10.06, 14:08 A moja propozycja jest taka : dla normalnych ludzi chcacych napic sie piwa i pogawedzic ze znajomymi polecam goraco Bar Nowa Piwniczke.Bardzo Mila atmosfera,obsluga,dosc konkurencyjne ceny,plazma,szafa grajaca i sala dla chcacych posiedziec w spokoju..oprocz tego kulturalni ludzie przede wszystkim ;) Dla ludzi po 30-stce polecilbym Oslo,Zebrano,Alternatywe jesli jeszcze istnieje to Vive przy kosciuszki..dla tych ktorzy chca sie fajnie pobawic w przeroznych klimatach,przy nie za drogich drinkach,wsrod naprawde fajnych,milych i kulturalnych ludzi polecam wlasnie Alternatywe lub Pro-forme a jak kto woli reszte burdelnikow (bo szczerze mowiac zaden sie nie wyroznia i wszystkie sa na jedno kopyto)... co do ludzi po 50 ... :) pozostaje Remis i Winiarnia na starym rynku :D pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betti Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.prenet.pl 18.10.06, 14:17 Mam prośbę:czy możesz powiedzieć , gdzie sie znajduje Bar Nowa Piwniczka ,Oslo,Zebrano i Alternatywa?Nie jestem bywalcem w lokalach, a chętnie bym sie wybrała.Dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaLyNsKy Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.prio139.trustnet.pl 18.10.06, 14:21 Wiec tak : Nowa Piwniczka znajduje sie w III alei,Oslo - na ul.Korczaka,Zebrano -brama dalej od Nowej Piwniczki ;),a Alternatywa znajduje sie na Biznes Centrum : wszystko w centrum miasta :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betti Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.prenet.pl 18.10.06, 14:22 Bardzo Ci dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaLyNsKy Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.prio139.trustnet.pl 18.10.06, 14:27 Alez nie ma za co :) moze sie spotkamy w tych miejscach kiedys ;) pozdrawiam hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betti Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.prenet.pl 18.10.06, 14:32 Myślę,że tak, bo zamierzam tam sie wybrać w najbliższym czasie;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pro Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 15:54 Piszecie tutaj o wielu roznych klubach w Czestochowie ale nie widze nic o klubie PRoforma. Bardzo przyjemne miejsce, dwie sale taneczne na jednej klasyczny house a na drugiej praktycznei kazdy rodzja muzyki a przede wszystkim mix lat 80 i 90. Piwko W... jest na metry jest gdzie posiedziec i pogadac.Dwa bary, DJ naprawde na bardzo wysokim poziowmie i selekcja tez jest. Gwiazdy tez beda ..... Jak nie wierzycie w to co mówie to zapytajcie studentow Wyzszej Szkoly Lingwistycznej byli w czwartek i super sie bawili. (zaje... du..) Chcesz wiedziec wiecej napisz do mnie jablon0@op.pl !!!!!!Klub znajduje sie w nowo wyremontowanym budynku dawnego komobexu.Przyjdz naprawde warto!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaLyNsKy Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.prio139.trustnet.pl 18.10.06, 17:10 najdalej 3 posty temu o niej pisalem :):):) tez jestem za proforma..pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md pogratulować bezskazy faszyzmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 09:37 heh wychodzi na to ze jestem wiesniakiem bo w samej czewie nie mieszkam ;p No coz bede z tym jakos musial zyc ;p Jesli chodzi o czewe to zdecydowanie RURA (ale tylko konkretne imprezy breakbeatowe i drumnbassowe), czasem C4 a do zwyklego posiedzenia FLASH. Lubie klubowe rytmy, ale nie uważam sie za "klubowicza". W ten week jade do Krakowa na koncert LTJ Bukem'a - tam niby jest sporo klubow ale wszystkie podobaja sie na poczatku gdy sa nowoscia i intryguja, pozniej po wejsciu panow bez wlosow z szerokim karkiem i ladnym dresiku i na koksie zaczynaja robic sie mordownie. Ostatnio nie moglismy wyjsc z RTG bo jakis psychol na bramce z tasakiem biegal :/ A w Prozaku w ktorym bedzie LTJ Bukem nigdy sa karty stalego klienta ale na ch.. one komu skoro wpuszczaja kazdego obcokrajowca nawet zazyganego, a nas juz ostro segreguja - wystarczy sie nie spodobac pani w czarnych wlosach na bramce lub nie byc z tamtejsza ekipa i juz moze byc lipa. Odnosnie czewy mozna rzec - jakie miasto - takie kluby - ale jak doskonale wiemy i co bylo wczesniej napisane - imprezy to przede wszystkim ludzie/ekipa jakie je tworzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADSON Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: 80.54.173.* 19.10.06, 10:13 Nie każdemu musi sie wszędzie podobać. Jeden woli to , drugi tamto. Ja wolę "nową piwniczkę" - i gorąco wszystkim polecam !!! Nowy styl, jakość, klimat pozostał. Za niedużo można miło spędzić czas ( obejrzeć mecz, posłuchać różnej muzyki). Obsługa miła, jest czysto, przyjemnie. Ja preferuje ten lokal, nie musi sie on podobać wszystkim - to każdego z nas indywidulana sprawa. Każdy spędza wolny czas tam gdzie chce - nikt pzrecież nikogo do niczego nie zmusza... no oczywiście lepiej jest wszystko i wszystkich krytykować, tylko szkoda ,że nie spojrzy się czasami obiektywnie i subiektywnie na swój własny wizerunek i charakterek... pozdro Radson - Północ Odpowiedz Link Zgłoś
nova70 Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... 19.10.06, 11:24 Do MaLyNsKy:dzięki ci bardzo za konkretne dane na temat lokali,w których można się dobrze bawić i to nawet z przedziałem wiekowym,dobrze to ująłeś i skorzystam z tej ściągi,szczególnie dla osób po 30-tce.Ostatnio żle się czułam w lokalu,gdzie były raczej małolaty. Odpowiedz Link Zgłoś
b1-b Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... 19.10.06, 11:33 ja wczoraj wyszedlem na miasto... oj zgrozo !!!! nikogo nigdzie nie ma... pustki... aleje puste... dyskoteki puste... gdzie Ci ludzie?? miasto jakby umarlo :/ ale nedza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaLyNsKy Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.prio139.trustnet.pl 19.10.06, 15:58 oczywiscie jak najbardziej zgadzam sie z opinia o nowej piwniczce..zaryzykowalbym stwierdzenie ze to jedyny BAR w miescie gdzie mozna ujrzec cos innego niz zarzygane pijackie mordy,bojki i smrod.. Do nowa70 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.prenet.pl 19.10.06, 21:43 Gość portalu: MaLyNsKy napisał(a): > oczywiscie jak najbardziej zgadzam sie z opinia o nowej > piwniczce..zaryzykowalbym stwierdzenie ze to jedyny BAR w miescie gdzie mozna > ujrzec cos innego niz zarzygane pijackie mordy,bojki i smrod.. > ale świetnie to zareklamowałeś, ..koniecznie sie tam wybiorę, bo faktycznie te mordy pijackie, jak chce sie spokojnie posiedzieć i miło spędzic wieczór- doprowadzaja do szału-wielkie dzięki.Kwestia czasu, a napewno tam wstąpię.Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaLyNsKy Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.prio139.trustnet.pl 19.10.06, 22:10 czekam na opis wrazen :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqqq Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 15:45 Piwniczka to syf. stado malolatow. smierdzi stechlizna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrr Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 17:07 Jak to wszystko ustawić,żeby było ciekawiej i spokojniej. Odpowiedz Link Zgłoś
morning.calm Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... 01.11.06, 19:22 Proforma i klasyczny house? Bez takich. Nie przesadzaj. Klasyczny house to juz ciezko gdziekolwiek uslyszec, ale jak juz sie pojawia to tylko we Flashu. A proforma to tzw. stupidhouse czyli lupanka, bezmysna papka dla mas, ktora z house'u zachowala tylko tempo i nic poza tym. To samo sie tyczy alternatywy, ktora startuje do tego by byc lokalem faktycznie alternatywnych a sciaga dj'ow, ktorzy grali po wiejskich klepiskach. Proponuje wejsc na ich strone, potem w zdjecia z imprez i tam sa dowody mojej wypowiedzi. Glownie banda schlanych dzieciakow w szerokich spodniach :/ Boston, Zebrano, Skrzynka, Bianco, Teatr from Poland, a na impreze tylko i wylacznie Flash, C4 i Rura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 21:29 Alteratywa na BC to toptalne dno. Non stop jakies burdy a srednia wieku to chyba 15 lat. Tragedia! z w "miare" fajnych klimatów w czewie ( bo takich naprawde zaj...) to chyba tu nie ma jak dla mnie to C4- z klubów, a jeśli mam isć gdzies na piwko i pogadać to fotomontarz na bc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 10:43 ludzie to wy tworzycie klimaty i kulture tego miasta.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malynsky Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.prio139.trustnet.pl 02.11.06, 22:26 Gość portalu: mała napisał(a): > ludzie to wy tworzycie klimaty i kulture tego miasta.Pozdrawiam oczywiscie jak najbardziej sie zgadzam..krotko,zwiezle i na temat..najpierw sami nauczcie sie dobrze bawic i zachowywac a wszystkie kluby i bary w czewie stana sie za...biste pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karoola0 Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... 02.11.06, 22:28 Gość portalu: Malynsky napisał(a): > Gość portalu: mała napisał(a): > > > ludzie to wy tworzycie klimaty i kulture tego miasta.Pozdrawiam > > > oczywiscie jak najbardziej sie zgadzam..krotko,zwiezle i na temat..najpierw > sami nauczcie sie dobrze bawic i zachowywac a wszystkie kluby i bary w czewie > stana sie za...biste pozdrawiam ...zawsze najlepiej tam gdzie bawi sie moja ekipa;)pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malynsky Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... IP: *.prio139.trustnet.pl 02.11.06, 23:03 jesli ekipa spelnia warunki dobrego smaku to Ci wierze Odpowiedz Link Zgłoś
morning.calm Re: Gdzie sie BAWIC w Czestochowie.... 02.11.06, 23:13 Aczkolwiek nawet jak ekipa swietna to muzyka danego lokalu potrafi zmeczyc i obrzydzic wieczor... Odpowiedz Link Zgłoś