Dodaj do ulubionych

Kocham JĄ

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 12:25
Jestem 24latkiem. Ona rok młodsza. Jesteśmy ze sobą 4-lata. Różnie się
układało, jak to w związku bywa. Ale ostatnio czuję się jakoś nieswojo. Ona
zaczęłą poważnie rozmyślać o ślubie...tyle że mnie to przeraża!!! Nie wiem,
czy jestem jeszcze małym gnojkiem któremu tylko zabawa w głowie, niedojrzałym
egoistą czy też po prostu się boję? Jedno jest pewne-bardzo JĄ kocham, zależy
mi na Niej jak na nikim innym. Właściwie sam nie wiem po co to piszę... Może
ktoś mądry do mnie przemówi? Co tu począć??:-/
Szkoda że nie można zatrzymać czasu w miejscu, podoba mi się tak jak jest.
Obserwuj wątek
    • Gość: ing ti Re: Kocham JĄ IP: *.range86-135.btcentralplus.com 14.10.06, 12:37
      Ja uwazam ze jak cos jest nie zepsute to nie nalezy tego naprawiac z drugiej
      strony to ona na pewno mysli ze skoro jest wam tak dobrze i sie kochacie to po
      co zwlekac i mozna sie juz pobrac-jak jej powtarzasz ze nie chcesz nikogo
      innego to ja utwierdzasztylko w przekonaniu ze ma racje ze slubem

nastepna sprawa-skoro juz 4 ;lata jestescie razem to moze jej rodzice wywieraja
      jakis nacisk na slub>i wnuk?czy jestes pewien ze to jej pomysl?

wydaje mi sie ze sie boisz i powinniscie troche przystopowac-zbliza sie
      sylwester-pobawcie sie a na nowy rok mozecie znow wrocic do tematu
      pozdrawiam
      • Gość: ana Re: Kocham JĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 12:44
        wez slub a wszystko wam przejdzie
    • Gość: kika Re: Kocham JĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 15:05
      człowieku jestes jeszcze za młody na ślub-najlepszy wiek to 30lat. A ona to
      jeszcze dziecko-co prawda napewno emocjonalnie dojrzalsza. Ale wiem ,że może
      facet w twoim wieku potrzebuje sie jeszcze rozerwac-a co jest najgorsze -
      koledzy mogą miec na Ciebie zły wpływ.Wiem bo sama to przechodziłam.Mój mąż ma
      31 lat i tak jest najlepiej. Musisz poznac dobrze życie zanim sie zwiążesz i
      możesz ją pozniej skrzywdzic.
      • Gość: magda Re: Kocham JĄ IP: *.centertel.pl 14.10.06, 15:52
        A ja jej sie nie dziwie, to zrozumiale ze dziewczyna chce wyjsc za Ciebie, ale
        rozumiem tez Twoj stosunek do slubu bo u mnie jest to samo jestem z chlopakiem
        prawie 3lata i tez mysle powaznie o nas wiem ze on tez, ale gdy zaczynam mowic
        o tym calym zamieszniu w zwiazku z weselem, widze jak na jego twarzy pojawia
        sie strach.Troche mnie to smieszy ale wy mezczyzni tak juz macie to was
        przerasta. A nie przesadzajmy to tylko slub, przeciez to nie koniec swiata
        pozdrawiam.....
    • dudi_82 Re: Kocham JĄ 14.10.06, 16:04
      Gość portalu: Jim Beam napisał(a):

> Właściwie sam nie wiem po co to piszę...

Ja też nie wiem, po co to piszesz.

> Może ktoś mądry do mnie przemówi? Co tu począć??:-/

Swoją przyszłość chcesz budować na podstawie wypowiedzi obcych Ci ludzi z
      forum?? To nie jest problem typu "co zjeść na kolacje"! Tu chodzi o całe Twoje
      życie i nikt poza Tobą o nim nie zadecyduje!
      Czy w tym kraju niedługo każdy będzie rozwiązywał problemy na forach
      internetowych? :/.
      • Gość: k80 Re: Kocham JĄ IP: *.centertel.pl 14.10.06, 16:24
        to prawda, widocznie gosc nie ma charkteru i tyle.
    • Gość: K2 m........mmmmmm ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 20:08
      Też zaczynam mieć ten sam problem, to chyba ten czas zaczyna sie zbliżać (też mam 24 lata tylko z moja jestem od 2-ch lat, ale rzeczywiście sam siebie nie wyobrażam w roli ojca czy męża)
      • Gość: ingl ti Re: m........mmmmmm ciekawe IP: *.range86-135.btcentralplus.com 14.10.06, 20:17
        bo jestescie za mlode lebki-to nie jest 18 wiek tylko 21!srednia dle kobiety
        wychodzacej za maz to 28/29 lat
        dajcie sobie spokoj
    • Gość: kacha Re: Kocham JĄ IP: 80.50.253.* 14.10.06, 20:23
      uwierz mi 24 lata dla faceta to zdecydowanie za mało!! Teraz jest pięknie i
      ładnie po ślubie tak będzie max rok a potem jak 90% młodych żonkosiów zdasz
      sobie sprawę z tego że już ci się znudziło, że się nie zdążyłeś wyszumieć,
      zaczniesz szukać dziury w całym, i wtedy już po związku......
      przerabiałam to ja i moje koleżanki.......... wszystkie w ten sam sposób.
      Małżeństwo to decyzja na całe życie, jak ci się znudzi to nie możesz zabrać
      rzeczy i zamieszkać znów z rodzicami, bo masz rodzinę i musisz za nią
      odpowiadać jak dorosły człowiek a nie jak lekkoduch i szczeniak złożyć broń i
      uciec od problemów. Potwierdzam inne wypowiedzi, że najlepszy dla faceta wiek
      to ponad 28 lat
      Musisz sam zdecydować czy jesteś gotów podjąć rolę bycia rodziny czy jescze
      masz ochotę pobyć dużym dzieckiem i poszaleć........
      • Gość: zenon Re: Kocham JĄ IP: *.icpnet.pl 14.10.06, 22:12
        a ja dorzucę kamyczka do ognia - nie mam dziewczyny, a chciałbym mieć już swoją
        rodzinę .. a może bardziej z kimś tak po prostu mieszkać, przytulić się
        wieczorem, zasnąć i się obudzić ...
        ale nie szukam byle kogo, ani nie jestem wybredny i wiem , że jeśli to znajdę i
        będzie mi cudnie .. to wolę poczekać do 30stki, aby być pewnym, że to właśnie
        ona i wiedzieć, że jesteśmy w wieku i po tylu przejściach, aby to było na całe
        życie. Pozdrawiam forumowiczów.
        • Gość: kamila Re: Kocham JĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 19:52
          wiesz co...tak naprawde to chyba nie jest milosc...nie jest prawdziwa bo jak
          kogos sie kocha naprawde to nie mysli sie tak jak 'Ty,no i coz z tego ze masz
          24 lata moj kolega mila 22 jak sie zenila i co...sa juz 15 lat malzenstwem
          bardzo udanym i nie znudzili sie soba...jak pojawiaja sie juz watpliowsci...to
          sam odpowiedz sobie na to pytanie....czy to ta jedna jedyna....rozumiem Cie z
          jednej strony ze 24 lata to mało...ale czy 2,3 ,4lata cos
          zmienia.wydoroslejes,...
          • Gość: Jim Beam Re: Kocham JĄ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 08:17
            Wierz mi Kamila, to jest miłość:-) . Chodzi o ślub, stabilizację i całe
            zamieszanie z tym związane...
      • Gość: K2 Re: Kocham JĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 08:44
        Daję sobie jeszcze jakieś 4 latka na wyszalenie :). No chyba że coś wcześniej sie przytrafi ;)
    • Gość: jebaka Re: Kocham JĄ IP: *.man.czest.pl 15.10.06, 21:07
      Ja też!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka