Gość: SLAWEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 15:02 czy jest on wogóle wyleczalny ??? jakie sa objawy slyszalem ze boli klatka piersiowa ale jakito jest ból czy ktos moze to opisac napisac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mtb77 Re: RAK płuc 10.11.06, 15:34 A nie prosciej isc do lekarza i niezaleznie od diagnozy juz teraz rzucic palenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: RAK płuc IP: 80.51.236.* 10.11.06, 15:57 wejdz sobie na forum w ZDROWIE jest tam prywatne na temat chorób nowotworowych.Poważni ludzie piszą poważnie. Sama kozystałam kiedyś wiem że warto. Koniecznie zmień nastawienie - nie wpędzaj się niepotrzebnie w smutek.W tej chorobie potrzebny optymizm.Wiem to bo przeszłam.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeewkaaa Re: RAK płuc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 16:07 Czasami nic nie boli...Mojej przyjaciółce stwierdzono raka płuc,który już był przerzutem.Nic ją nie bolało.Przynajmniej na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ( Re: RAK płuc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 16:29 moja babcia na to zmarla pol roku temu miala przezut na zebra bardzo cierpiala w ostatnich dniach nawet morfina jej nie pomagala zyla dokladnie pol roku od wykrycia im wczesniej wykryty tym lepij wiec jak podejrzewasz u siebie idz najszybciej do lekarza :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElKa27 Re: RAK płuc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 21:02 Wejdź na onkolink tam na pewno dowiesz się więcej niż tutaj.Wczesny rak płuc nie daje żadnych objawów,dopiero bardzo zaawansowany.Jeśli coś cię boli lub niepokoi idź na porządne badania.Nie szukaj diagnozy na forum bo stwierdzisz u siebie ciężką chorobę.Jeśli lekarz postawił ci taką diagnozę to zupełnie inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElKa27 Re: RAK płuc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 21:06 Jeszcze jedno. Objawy podaje np stronawww.poradnia.pl/podstrony/nowotwory/rak.html, ale moja znajoma nie miała żadnego z nich i miała raka płuc.Te same objawy można mieć przy innych chorobach,czesto dość błahych i łatwych do wyleczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: RAK płuc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 21:09 Ja właśnie słyszałam, że płuca nie bolą, nawet jak są już w stadium zaawansowanej choroby.Dwie osoby z bliskiej rodziny zmarły, bo było za późno- bo nic nie bolało Prześwietlenie jest podstawą żeby się uspokoić, albo zacząć leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: RAK płuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 21:13 poprostu RTG pluc. ja jestem palaczką i robie RTG raz do roku. Jak na razie wszystko ok, ale rzucic to palenie musze w cholere! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j9ola Re: RAK płuc IP: 80.54.169.* 10.11.06, 21:23 kazdy musi umrzec wczesniej czy pozniej moja mama nie pila ,nie palila i umarla tesciowa chlala palila i tez umarla wczesniej od mojej mamy o pol roku to nie ma znaczenia czy sie pije ,czy sie pali , umrzec trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIA Re: RAK płuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 21:38 a czy jest to wogole wyleczalne czy odrazu smierc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: RAK płuc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:54 jest wyleczalne, oczywiscie w pore wykryte- jak każdy nawotwor. Odpowiedz Link Zgłoś