Dodaj do ulubionych

Do nowowybranych radnych

14.11.06, 11:10
czestochowa.bip-gov.pl/zalacznik;jsessionid=A9151FD7F42C86654B5E4E3411D9B3A5?
idZalacznika=378521

a Wy nasi drodzy reprezentanci jak widzicie paragraf 3 podobnej uchwały na
2007r ?
Obserwuj wątek
    • prawicowiec2 Re: Do nowowybranych radnych 14.11.06, 11:15
      poprawiony link:
      czestochowa.bip-gov.pl/bip/informacja/dokument/podglad?idPodmiotu=474&id=71910
      i klikamy a)
    • ulisses_czwa Re: Do nowowybranych radnych 14.11.06, 15:12
      Deficyt zawsze był i będzie... Nie spodziewajcie się nadwyżki. Jesli deficyt jest kontrolowany, to nie ma zadnego niebezpieczeństwa (nie przekraczamy nakreslonych ustawowo granic). Nawet lepszy jest kontrolowany deficyt niż nadwyzka, która lezy na koncie i nie jest obracana. Wybacz, ale nie odniose się do tego szczegółowiej, bo budżet i deficyt to zbyt powazna sprawa, aby to komentować w 5 minut na forum...
      Pozdrawiam
      • prawicowiec2 ??????????????? 14.11.06, 15:56
        Czy ja dobrze widzę?
        Ulissesie, deficyt to zbyt poważna sprawa aby kwitować go stwierdzeniem , że
        zawsze był i będzie.
        Nie strzelaj samobója.

Nawet lepszy jest kontrolowany deficyt niż nadwyzka, któ
        > ra lezy na koncie i nie jest obracana.

Jakbym słyszał Jędrka Lepieja. Matko, kto tam Was uczy ekonomii w tym PO?
        • ulisses_czwa Re: ??????????????? 14.11.06, 16:36
          42,5 mln zł deficytu w skali 593 mln dochodów to chyba nie jest powód do tragedii... Tym bardziej, że mamy dobry rating - a przecież nikt tonącemu nie udzieli kredytu po niższych niż innym %
          Nie chciałbym póki co zabierać głosu w tej kwestii.
          Pozdrawiam
          • prawicowiec2 Re: ??????????????? 14.11.06, 16:48
            ulisses_czwa napisał:

> 42,5 mln zł deficytu w skali 593 mln dochodów to chyba nie jest powód do
            traged
            > ii..

racja. pod warunkiem, że nie będziemy tak robić co rok. a niestety zanosi się
            na kontynuację rozpasania budżetowego. proszę o poważne dyskutowanie tego
            problemu w łonie największego klubu, bądź co bądź "liberalnego".
      • e-tygodnik.pl ulisses litości! 15.11.06, 11:18
        Jacek zostałeś radnym z ugrupowania o liberalnych poglądach na gospodarkę, więc
        trzymaj proszę fason, zamiast głosić utopijne wzorce. Jak można twierdzić, że
        lepszy jest kontrolowany deficyt, niż nadwyżka? Sorry, ale ciężko mi się z tym
        zgodzić. Jak jest nadwyżka to najlepiej ją inwestować. Nawet jak leży
        bezczynnie na koncie to i tak jest to wartość dodana, gdyż coś mamy. Jak mamy
        deficyt, to prędzej czy póżniej może to prowadzić do kryzysu. Jak ojciec
        przynosi wypłatę do domu to wie, że nie może wydać więcej niż zarabia, bo w
        przedciwnym razie czeka go crash test. Nigdy kontrolowany deficyt nie będzie
        lepszy niż nadwyżka. Przecież to logiczne. Wolisz mieć kontrolowany deficyt we
        własnym portfelu, czy zapas w postaci tysiaka?

pozdrawiam

Adrian Biel

e-tygodnik.pl
    • prawicowiec2 Ja wiedziałem że tak będzie :( 15.11.06, 11:01
      Jedynie ulisses sie odezwał. Ale też raczej wody w usta chce nabrać.
      A co forumowicze sądzą na ten temat?
      • Gość: Spec Re: Ja wiedziałem że tak będzie :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 12:20
        Ja jestem za
        • prawicowiec2 Re: Ja wiedziałem że tak będzie :( 15.11.06, 12:21
          hehe ale za czym?
    • Gość: smieszek czy ulisess kontroluje jeszcze swoje myśli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 15:39
      szanowny radny, jestes nieprzygotowany niestety. najgorsze jest jednak to, ze
      nie zwolnią cie dyscyplinarnie z rady.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka