Gość: aica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 15:13 pomocy potrzebuję dj na małe przyjęcie weselne, niestety tyle mogę zaoferować.za 10 godzin grania- to 50 zl na h!!! pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aica Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 16:58 to znaczy że nie znajdę? lepiej nie mieć 500zł niż mieć? Odpowiedz Link Zgłoś
ahh.oy Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? 18.11.06, 17:01 marne szanse, z tego co się orientuję to taki DJ bierze min. 1000PLN (za noc;P) :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygi Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: 80.48.49.* 18.11.06, 17:55 Moj kolega zaplacil 2500 za dwa dni za dj 1500 za wesele i 1000 za poprawiny. A ty chcesz dac 500 i moze jeszcze wesele masz w sylwestra? Zapomnij zeby Ci ktos zagral. To juz lepiej pusc sobie radio... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aica Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 18:10 wiesz, ale wątpię,żeby starsze babcie, ciotki, wujkowie tańczyli przy rmf maxxx, ale na samą myśl o tym............. hehehe, dobre:) no niestety, widzę,że DJ to strasznie droga inwestycja- szkoda:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naszewesele Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 23:54 zapraszam do Częstochowskiego Serwisu Weselnego www.naszewesele.czest.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: 80.48.49.* 18.11.06, 18:11 O rany tyle kosztuje dj? to ile kosztuje zespol? A my z moim narzeczonym planujemy slub za dwa lata to pewnie bedzie jeszcze drozej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: 80.51.158.* 28.11.06, 18:41 zazdwon sobie na numer 697 02 18 77 - profesjonalista jakich malo - a co do ceny ? tego nie wiem napewno ja zaplacilam duzo wiecej - ale moze sie dogadacie bo chlop ma golebie serce a na brak wesel nie narzeka - a byc moze ma wolny termin to cos poradzi -albo kogos poleci . 3mam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: 80.54.171.* 19.11.06, 10:05 Za 500 zł. to ja ci zagram. Mam magnetofon i wieże na płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 12:55 a ja moge zaspiewac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Rose Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: 80.48.49.* 19.11.06, 14:24 A ja moge zagrac na werbelku:D hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aica Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 16:23 może ktoś jeszcze? i powstanie jakaś kapela odjazdowa hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.J. Heertz Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: 80.48.49.* 19.11.06, 18:53 Dajcie spokoj z ta blazenada 500 pln dla D.J.-a ze wesele? Nikt Ci normalny nie zagra ! Przeciez wesele to najwazniejszy dzien w zyciu czlowieka! Zdajesz sobie z tego sprawe ile trzeba zainwestowac w siebie zeby grac na weselach same plyty, dobry sprzet to wszystko kosztuje i nie 500 pln. W moich kregach D.J.-e biora 1500 za wesele i 1000 za poprawiny wiec raczej nikogo nie znajdziesz za taka cene. Chyba ze kogos z jamnikiem i 10 pirackimi plytkami. Zastanow sie czy warto potem miec do siebie pretensje ze bylo kiepskie wesele bo bylo mi zal wyac taka kase ?? Ja juz spotkalem pare osob co tak zrobily i tego bardzo zaluja. Pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aica Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 19:38 no dzięki za wypowiedź a myślałam że jakiegoś"nienormalnego" jednak znajdę. Wiem jakie macie ceny, a przecież płyty DJ posiadają, więc specjalnie nie muszą inwestować.........:))))sprzętu też nie kupują- bo mają, lub też pożyczają za jakąś kasę. A nie sądzę, żeby miarą wesela było to, czy zapłacę DJ 1500zl:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.J. Heertz Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: 80.48.49.* 19.11.06, 20:19 No to chyba nie masz dobrych informacji na temat pracy D.J.-i Oczywiscie ze profesjonalny D.J. posiada plyty (orginalne nie cd-rki zgrywane z netu ani nie puszcza muzyki z komputera !!!!) ale je zbiera przez lata swojej pracy i placil za nie male ceny srednio dobra plyta kosztuje kolo 50 pln. Im wiekszy material tym lepsze szanse D.J.-a na granie na weselach a ludzie na weselach wymyslaja przerozne nagrania i czasami na takie wesele trzeba zakupic dodatkowo plyt za nawet 500pln. Zaden D.J. nie jest w stanie zebrac wszystkiej muzyki swiata a nie gra on tylko wesel ale tez imprezy tematyczne typu techno w roznych odmianach czy house . Ja osobiscie nie znam firmy ktora by pozyczala sprzet dla D.J.-a jestes grubo nie doinformowana. Dobry sprzet kosztuje kolo 50.000 pln wiec raczej od razu czegos takiego nie da sie zakupic, kupuje sie cos takiego na raty i to bardzo wysokie, ktore splaca sie latami. Kazdy D.J. ktory sie szanuje nie zagra Ci ponizej 1500. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grajek Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: *.sfc.pl 19.11.06, 21:18 kolego nie masz racji.Sa i tacy dla ktorych nawet taka kasa sie liczy .Fakt ze sie nie szanuja i nie szanuja tego zawodu bo jednak zebrac płyty to nie lada wyczyn.Płyta nie kosztuje 50 a połowe z tego bo nie musisz kupowac składanki na topie tylko wystarczy troche ambitnej muzyki disco polo w roznych jej odmianac :) i sie beda bawic ja trza.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 21:29 straszne zdzierstwo ci DJ, dziewczyno poproś normalny zespół, lub puść płyty DVD, nie daj sie puścic w kanał , a tak na marginesi eto ciekawe czy takie DJ płacą podatek i tamtiemy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: początkujący Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: 80.54.173.* 19.11.06, 21:40 wg mnie jeżeli ktoś dopiero zaczyna tak jak np. ja to stara się szukać jakichkolwiek imprez żeby uzbierać pieniądze na sprzęt - bo przecież w końcu z małych sumek uzbiera się jakaś konkretna. Udało mi się już uzbierać na kilka elementów konsolety. Możecie mnie szanować lub nie ale myślę, że na sam początek warto szukać okazji niż od razu prosić o sumy jakich nie powstydziliby się profesjonaliści. W końcu do zbieram na coś porządnego - przy tym dobrze się bawiąc, bo lubię grać, lubię muzykę. @aica - jeżeli nadal oferta jest aktualna napisz proszę na adres email: rh-2350pro@wp.pl - bo być może się dogadamy w tej sprawie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: 80.54.171.* 19.11.06, 22:44 Zapoczątkować to można na prywatce.N apoważnej imprezie trzeba grać i bawić.A jak chcesz uskładać pieniędzy to idź pod Jasną Górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.J. Heertz Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: 80.48.49.* 19.11.06, 23:37 Grajek pomyliles sobie znaczenia osob D.J. to jest Disc Jockey ktory lasnuje nowosci i musi byc na topie non stopem. Nowosci sa drogie i plyty dobrych wykonacow tez sa w cenie a tymbardziej vinylowe o czym Ty juz napewno nie masz pojecia bo disco polo na czyms takim nie wychodzi. A slowo grajek to zwykly lanser wlasnie tak jak powiadasz disco polo. Gdzie nie kazady chce sie bawic przy takiej muzyce ludzie na dzis maja wymagania. Olo proponuje przejrzec prawo autorskie to bedziesz wiedzial kto placi za co i komu. Zawsze placi ZAiKS - Stowarzyszenie Autorów - jezeli Ci o to chodzi - jeszcze jakbys nie wiedzial to tez sie placi tantiemy wykonawca do tzw. StoArt-u - Stowarzyszenie Artystow i to oplaca zawsze organizator imprezy a nie D.J. poniewaz D.J. jest tylko podwykonawca i ma zarejstrowana normalnie firme jako osoba wykonujaca wolny zawod. To jest normalna firma tak jak zaklad mechaniczny czy lakierniczy. Tak jak "Z" tu napisal trzeba grac a jak zbierac to pod Jasna Gore, czego nie polecam. Ps. konsoleta sklada sie z jednego elementu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grajek Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:05 D.J. Heertz zgodze sie z toba ze taka osoba jak dj powinna miec nawosci prezentowac przy tym pewien owiem umiejetnosci, ale na weseleach obowiazuja calkiem inne zasady, co do praw autorskch to mne nie musisz uczyc bo juz z tymi panami mialem do czyninaia pozdrawiam ps.gram jz od kilku lat wiec co niecowiem o co chodzi w tym zawodzie i wiem z czeg sklada sie konsola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 23:42 Złoty z Dębia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) zapytaj w barze Biff IP: *.gre.pl 20.11.06, 07:20 zapytaj w barze Biff na Dekabrystow (obok akademika Skrzat) o DJ Dronson'a. DJ Wisni nie polecam co tez tam grywa bo ma swoje dziwne klimaty muzyczne ktore na wesele raczej nie pasuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: zapytaj w barze Biff IP: 80.51.158.* 28.11.06, 18:44 zazdwon sobie na numer 697 02 18 77 - profesjonalista jakich malo - a co do ceny ? tego nie wiem napewno ja zaplacilam duzo wiecej - ale moze sie dogadacie bo chlop ma golebie serce a na brak wesel nie narzeka - a byc moze ma wolny termin to cos poradzi -albo kogos poleci . 3mam kciuki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek DeeJaay IP: *.gre.pl 28.11.06, 19:24 No za tą cenę to ciężko będzie coś znaleźć - sobota/niedziela to najbardziej imprezowy dzień dlatego ceny wtedy idą w górę. Za 500zł to można wynająć DJ'a na środę :P. Jeśli jednak masz sprzęt (wynajmujesz lokal razem ze sprzętem) to nie będzie problemu i za 500zł znajdziesz chętnych - jeśli chcesz mogę polecić kilku znajomych, którzy zagrają na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: zapytaj w barze Biff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 20:36 Polecam dj ktory ma na imie mariusz - super prowadzi wesela . tel no niego to 0697021877 lub 510318435 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: 195.205.171.* 14.01.07, 09:44 Aica, może i znajdziesz DJ za 500 zł, ale taki napewno będzie grał na "piratach" no i może się to bardzo źle dla niego skończyć. Teraz takie złe czasy dla piractwa. Czytałem wszystkie wypowiedzi i z tymi od DJ się w pełni zgadzam. Chciałbym tylko dodać, że najprawdopodobniej na innych forach w temacie piracenia płyt i filmów osoby podobne do AICA bardzo krytycznie odnoszą się do tego procederu nazywając "piratów" złodziejami a tutaj szuka DJ za 500 zł. Wniosek z tego prosty - należy zwalczać piractwo i godziwie płacić za usługi tego typu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mezatka ze stazem Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 11:11 kilkanascie lat temu bralam slub Ojciec meza uparl sie na zespol, chociaz my obstawalismy przy DJ. Nie bylo to wtedy tak modne jak teraz. Muzycy po polnocy schlali sie i z wesela bylyby nici, gdyby nie rtatunek wlasnie zaczynajocego DJ. Gral na "domowym sprzecie z tasm magnetofonowych. Dopiero wtedy sie rozkrecilo wesele, a goscie w amoku tanecznym zapomnieli o spitych grajkach. Oczywiscie dostali czesc kasy a z reszty oplacilismy DJ> Na poprawinach juz nikt nie chcial slyszec o grajkach. Wesele to w 90 procentach muzyka. Na to nie warto zalowac. A poczatkujacy sie staraja i to bardzo. Wiadomo.....jedna plama i po perspektywie zarobienia nawet 500 zl. Klimaty na weselu to goscie, ktorych "rozkreca" muzyka. A jak jeszcze w tancu moga pospiewac znane / a ze stare/ przeboje.......to juz szczesliwi. Daj znac po weselu jak bylo 3-mam kciuki POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mezatka ze stazem Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 11:20 acha zapomnialam jeszcze, ze zespol to dodatkowe "geby" do jadla i picia a jeden DJ......to o wiele mniej kasy. Wiec moze warto dolozyc mu i miec pewna dobra muzyke Odpowiedz Link Zgłoś
pierwiastekx Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? 14.01.07, 12:22 Moim skromnym zdaniem idąc na wesele spodziewam się zespołu a nie gościa który puszcza muzykę z płyty. DJ jest w porządku w klubie , na dyskotece, ale na wesele to zdecydowanie dla mnie zespół.W ogóle wesela to specyficzna impreza. Wątpię aby goście spodziewali się piosnek Brodki, czy Flinty, czy też tych które okupują pierwsze miejsca list przebojów.Ma być szybko, ma być rytmicznie , ma być zrozumiale, bo tłum (na marginesie większość to osoby w kwiecie wieku a nie młodzieniaszkowie po 20 lat) chce się bawić przy czymś co i może nawet zaśpiewać po kilku głębszych.:-)Danzel czy hity z Energy raczej odpadają.;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mąż ze stażem Re: DJ za 500 PLN- czy znajde takiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 13:44 moim zdaniem b.dobry Dj jest duzo lepszy niz jakis zespol. wiem co mowie bo mialem na swoim weselu pana Mariusza ktory genialnie poprowadzil nasze wesele. Polecam jesli ktos chce miec udane wesele. Podam tez numer bo moze sie komus ptzydac 510318435, 697021877 Odpowiedz Link Zgłoś