Dodaj do ulubionych

Wybory na Burmistrza Blachowni

IP: *.juranet.czest.pl 20.11.06, 13:19
Nowak ma 38 lat, trzeba być totalnym idiotą, żeby go nazywać czerwonym
komunistą, to młody człowiek, który chce zmienić Blachownię, aby stała się
naszym miastem a nie tkwić w tym bagnie kolesi jak inny kandydat!!! Mieszkamy
w pięknym mieście ale cholernie zaniedbanym, potrzebującym nowych pomysłów a
nie ludzi, którzy będą myśleć tylko o stołkach. Ludzie zróbmy coś, bo tak
dłużej zyć nie można!!! Proszę, błagam idzcie na wybory i zagłosujcie za
zmianami!
Zróbcie to dla nas ale i dla swoich dzieci, żeby po skończeniu szkół miały
pracę i nie musiały szukać szczęścia w świecie!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: RED Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: 83.16.17.* 20.11.06, 16:44
      Popieram.
    • Gość: ... Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:43
      stawiam na Ździcha
      • Gość: Jerzyk Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 19:53
        Ja też. Chociaż jak nogi bolą, to myślę o stołku.
        • Gość: zibi Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: 212.160.86.* 20.11.06, 20:02
          Wracam ze spotkanie wyborczego gdzie obaj kandydaci mieli się spotkać z nami
          wyborcami (ogłaszane wczoraj z ambony). Walaszczyk jest tchórzem pojawił się na
          spotkaniu po czym po 5 minutach uciekł . jeżeli tak się boi nas wyborców to my
          go rozliczymy już w niedziele. To jest nie tylko obrażenie i zignorowanie nas
          wyborców ale kompletny brak kultury. Ale skoro tak bardzo bał się konfrontacji
          z Nowakiem to też daje do myślenia. N o w a k już jest zwycięzcą
          • Gość: paweł Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: 212.160.86.* 20.11.06, 23:42
            Walaszczyk nie dość że zachował się jak tchórz bo uciekł jak szczur przed nami
            wyborcami to jeszcze samodzielnie nie potrafił sklecić choćby kilku zdań bo
            musiał przeczytać z kartki. Poziom który prezentuje ten gość w skali od jednego
            do dziesięciu określiłbym na jeden z minusem czyli minus jeden.Tragiczne że
            takie indywiduum bez kultury i bez poszanowania wyborców w ogóle ośmiela się
            kandydować na naszego burmistrza.
    • Gość: KK Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 05:14
      www.miroslaw-walaszczyk.info
    • Gość: Aneta Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.juranet.czest.pl 21.11.06, 08:52
      Kupa śmiechu na sali i tyle!!! Wczoraj miała być debata z kandydatami na
      burmistrza, ale Pan W., K. i L. (ich troje) opuścili zebranych obywateli
      naszego miasta, bojąc się konfrontacji z Panem Z.N. Tym posunięciem zaskoczyli
      nawet swoich wyborców.
      Kandydat W. stwierdził, że nie będzie rozmawiał, bo komitet wyborczy Pana N.
      złamał regulamin wyborczy. Wyjaśnienia w tej sprawie udzielił Pan Marek K
      (serdecznie go pozdrawiam!), stwierdzając, że rozmawiał z biurem Posła Buzka,
      gdyż zna osobiście Pana prof. Buzka z wywiadów radiowych, ale rozmowa nie
      dotyczyła popierania lub nie popierania Pana W.
      Każda wymówka jest dobra jak się nie umie odpowiadać na pytania w debacie, więc
      Panu W. taki pretekst jak złamanie regulaminu wyborczego wystarczył.
      Szkoda, bo może przekonałby nieprzekonanych lub tych, którzy jeszcze nie
      wiedzą, kogo poprą a tak pozbawił się tej szansy, bo nikt nie lubi "migaczy" i
      ignorantów.
      Nawet jego zwolennicy mieli dziwne miny.
    • Gość: ... Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: 212.87.241.* 21.11.06, 09:19
      up
      • Gość: Gość x Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 10:33
        Czy to nie lekka przesada zakładać aż 6 wątków o dwóch kandydatach na burmistrza
        Blachowni? We wszystkich 6 pisze to samo, przeciez mozna mieć jeden wątek i w
        jednym sie wypowiadać. Zresztą niedziela jest już blisko i wszystko się na
        dniach wyjaśni. Nie ma juz co się obrażać i wymyslać rozne historie prawdziwe
        czy nie. Wszyscy wiemy jak wyglada Blachownia i jakie mamy, a raczej nie mamy
        inwestycje, więc może niech te wybory zakończą się w sposób kulturalny i bez
        obrazliwych postow typu bierze rente nie bierze, komuch nie komuch, wziąl udzial
        nie wzial udzialu, trudno. Mysle ze kazdy ma juz swojego kandydata i nie ma
        potrzeby wiecej wypowiadac sie na ten temat w taki czy inny sposob, tym
        bardziej, ze caly czas wszyscy sie powtarzaja. Czy musimy znizac sie do
        najnizszego poziomu, typu brak kutury wyborczej? Zyczę powodzenia obu
        kandydatom, a wiadomo wygra ten ktory jest lepszy w oczach większości. Pozdrawiam.
    • Gość: młody Skazani na Zdzicha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 09:25
      i tyle !
      To idzie młodość.
      • Gość: black Re: Skazani na Zdzicha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 12:55
        Jedno trzeba przyznać "czerwonym", mają wierny i zdyscyplinowany elektorat i
        dobrych sekretarzy od propagandy, co widać wyraźnie na tym forum. Zastanawia
        mnie tylko jedno, dlaczego kandydat N. nie ma swojej strony internetowej, czyżby
        w dotychczasowym życiorysie nie za bardzo miał się czym chwalić ???
        • Gość: Aneta Re: Skazani na Zdzicha IP: *.juranet.czest.pl 21.11.06, 13:41
          Pan W. ma stronę www i co to zmienia? Ładnie wyglądać na zdjęciach??? No nie
          koniecznie!
          Nie należę do ludzi Pana N. (w wyborach parlamentarnych głosowałam na PIS, ale
          mam swój rozum i wiem, że ,N. to najlepszy wybór dla naszego miasta). Widzę, że
          gość ma klasę i dobrze poukładane w głowie. Takiego burmistrza nie trzeba
          będzie się wstydzić!
          Na Pana N. pójdą głosować ludzie, którzy chcą zmian, dużych zmian a nie tego,
          co przez ostatnie lata. Blachownia potrzebuje dobrego gospodarza.
          W. to stagnacja i ...... Szkoda gadać, nie będę się zniżać do poziomu
          prowadzenia kampanii przez niego i ludzi z jego komitetu.
    • Gość: black Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 12:54
      Jedno trzeba przyznać "czerwonym", mają wierny i zdyscyplinowany elektorat i
      dobrych sekretarzy od propagandy, co widać wyraźnie na tym forum. Zastanawia
      mnie tylko jedno, dlaczego kandydat N. nie ma swojej strony internetowej, czyżby
      w dotychczasowym życiorysie nie za bardzo miał się czym chwalić ???
      • lis37 Re: Wybory na Burmistrza Blachowni 21.11.06, 16:50
        Pewnie, że ma różne "chlubne wyczyny". Popytajcie troszkę u żródła. Wolę nie
        pisać więcej, bo i tak na tym forum rozmawiają jedynie osoby z "tajemniczego
        kręgu". Widzieliście plakat p. N. pomijam, że w odciemiu czerwieni, ale jestem
        ciekaw, który palec pokaże nam po wyborach?
    • Gość: Konrad Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: 217.153.246.* 21.11.06, 17:12
      Dzisiaj byłem świadkiem jak niedoszły radny z komitetu pani Żak prowadził
      agitacje wyborczą na rzecz pana Nowaka.
      Wobec tego faktu wiadomość, która krąży po blachowni od dwóch tygodni, że to
      pani Żak ma zastać wiceburmistrzem a dla poprawy wizerunku maja polecieć głowy
      skarbnika gminy i dyrektora komunalki jako sprawców wszelkich nieszczęść
      nabiera realnego kształtu.
      Pan Walaszczyk gra przynajmniej w otwarte karty i dlatego ma mój głos.
      • lis37 Re: Wybory na Burmistrza Blachowni 21.11.06, 20:23
        Ale musisz przyznać, że ktoś robi dla Nowaka dobrą robotę. Zastanawia mnie tylko
        jedno, czy ludzie na stanowiskach wierzą w to, że p. N. pozostawi ich przy
        "korycie"? On też ma kolegów, którzy z pewnych względów nie mogą pozostać na
        stanowiskach w Cz-wie, bo są tam skompromitowani, a w Blachowni szykują się
        ciepłe posadki i jeszcze nasze społeczeństwo się z tego cieszy.
        A już ubaw mam po pachy jak po raz kolejny czytam wypowiedzi tych samych osób na
        temat jakie to pan W. wyciąga brudy podczas swojej kampanii. Dość uważnie ślędzę
        wszystkie wypowiedzi i podczas spotkań i na forum i jakoś nie mogę tego
        zauważyć. Nie mogę powiedzieć tego samego o ludziach agitujących na rzecz p.
        Nowaka. Zresztą co tu dużo pisać - kto śledzi forum, ten wie co mam na myśli.
        A do waszej wiadomości nie tylko ldzie p. Zak agitują na rzecz p. Nowaka ludzie
        p. CH. również. Jak myślicie dlaczego? Pomyślcie lub zachwycajcie się nadal
        osobą waszego RED SUPERHERO.
        • Gość: strażak Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 21:15
          Zapytam z ciekawości bo znasz ponoć wyczyny pana N to napisz.
          Tylko napisz coś poparte dowodami a nie jakieś pomówienia.
          Fakt że nie zauważasz żeby pan W prowadził "nieczystą" kampanię jest całkiem
          naturalny. Jesteś jego wyborcom. Obrzucanie kogoś od komunistów i czerwonych
          jest już samo w sobie zagraniem na bardzo niskim poziomie :-). Wypisywanie
          historii o wycince lasu i wyolbrzymianie całej reszty faktów z czasów rządów
          pani Ż to też zagrywki poniżej pasa. W sumie nie ma nic na pana N to się go na
          siłę kojarzy z panią Ż i przypina mu jej błędy (wyolbrzymione :-)).
          Rację masz pisząc że jak obecni ludzie na stanowiskach liczą że zostaną to są
          naiwni. Ja nie twierdzę że pan N ich powyrzuca ale powinni to wziąć pod uwagę
          :-) Pan W już mówi że powyrzuca więc tym bardziej.
          Co do ciepłych posadek to lekko cię poniosło. Co wy tam macie za wynagrodzenia
          w tej Blachowni. Z tego co się orientuję to są tabele zaszeregowania i po
          zabawie :-). "Koryto" to chyba przesada w odniesieniu do Blachowni :-)może
          "korytko". Aa jak już twierdzisz że pan N ma spalonych ludzi i układy w cze-wie
          to pewnie może ich upchnąć w jakiś spółkach :-) a nie wysyłać na prowincje i
          razić w oczy wyborców :-).
          A to kto agituje na rzecz kogo to już indywidualna sprawa danych osób.
          Pan N i pan L też agitują na rzecz pana W i co z tego. Oni będą mieli z tego jak
          to pisałeś ciepłe posadki. I co tutaj jest zaskakujące to fakt że mieli całkiem
          inne pomysły na rządzenie gminą. A tu zwolennicy pana W piszą że pan N to układy.
          Widzę że jesteś trochę zaślepiony nienawiścią do czerwonych.
          Ja też ich nie cierpiałem jeszcze do niedawna ale jak widzę co wprawia PiS to
          mięknę :-)
          To napisz coś więcej o wyczynach pana N no i może jeszcze ktoś by wyjaśnił czy
          w końcu bierze tę rentę pan W czy nie.
          Na stronie oświadcza że nie a w oświadczeniu majątkowym renta jak byk :-)
          • Gość: Artur Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:01
            W oświadczeniu napisał, że nie bierze.
            Tylko nie napisał od kiedy:)
            Dlaczego nie umie powiedzieć: byłem chory, miałem rentę ale od tego i tego dnia
            już nie biorę świadczenia.
            Pracuję, albo szukam pracy...
            Bez względu na stan faktyczny, nie chce mówić o tym, a u osoby publicznej to
            niedopuszczalne!
            Coś kręci.
            A jak już dostanie władzę, to dopiero będzie lawirował!
      • Gość: Pati Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: 83.17.150.* 21.11.06, 21:12
        Piszesz bzdury, bo Pani Żak chce wreszcie odpocząć i pożyć w spokoju, niech inni
        urywają sobie głowy! Ona od 27 listopada będzie tylko emerytką i ma to
        wszystko, co się teraz dzieje w nosie. Jej czas minął teraz niech się inni
        wykazują, może będzie lepiej, ale wątpię jeśli wygra Pan W.
        • lis37 Re: Wybory na Burmistrza Blachowni 21.11.06, 21:45
          Strażaku po niektórych wyczynach znajomi Twoich znajomych cieszą sie z ciepłej
          posadki dyrektorka szkoły (a wiesz ile zarabia nauczyciel?)- i nie pisz bzdur,
          że po tym co zrobili dostana posadę w jakiejkolwiek spółce na terenie Cz-wy. :)))
          I nie rozumiem dlaczego tak Cię nurtuje sprawa renty p. W. -przynajmniej starczy
          mu do pierwszego, a pan N. młody ponoć inteligentny więc raczej chyba nie
          wystarczy my ta jak piszesz "skromna posadka".
          I jeszcze pytanie do Pati.
          Czym wg ciebie tak wykazała się pani Żak?
          • Gość: strażak Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:06
            Sprawa renty nurtuje mnie z tego powodu że ktoś tu ją poruszył na forum i na
            początek ją uznałem za uszczypliwą doczepkę do pana W. Ale widzę że na stronie
            pisze że nie pobiera a w oświadczeniu majtkowym napisał że pobiera. Coś tu nie
            gra :-).
            Napisz coś więcej o panu N. Wiem ile zarabia nauczyciel bo moja żona uczy w
            liceum :-) nie ma szału ale nie jest też dyrektorem :-).
            I coś może dodam o plusach pani Ż. W blachowni urzędnicy nie siedzą już przy
            liczydłach :-) i to za pieniądze ze środków z zewnątrz choć radni oponowali
            ponoć ostro :-) argumentując że kiedyś były liczydła i wszystko było w porządku :-).
            No i Blachownia zaczęła wychodzić z długów (z tego co kojarzę koło 30% zostały
            zredukowane) zaciągniętych na budowę oczyszczalni (10 razy za dużej :-))
            Sprawa stawu jest na dobrej drodze bo pani Ż poruszyła nawet samą osobistość
            naszego ministra rolnictwa niejakiego pana Andrzeja L :-). Powinien pogodzić
            wojewodę ze starostą :-)
            • Gość: Artur Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:31
              Sprawę renty, to chyba ja zacząłem, bo wyczytałem o tym w oświadczeniu z roku
              2005. (ostatnie opublikowane na stronie BIP urzędu).
              Liczyłem na jakieś wyjaśnienie, a tu cisza, "jak po śmierci organisty"!
              Woda w usta, więc wnoszę, że jest coś na rzeczy.
              Nie chce wymyślać, ale jest kilka możliwości.
              Jeżeli chodzi o panią Żak, to nie wiem jak z tymi komputerami, ale zmniejszenie
              długu wygląda mi na kreatywną ksiegowość:)
              W budżecie na 2007 zaplanowała kolejne duże kredyty.
              Nie ważne, czy gmina je dostanie.
              Gdyby wygrała, to jakos by mydliła oczy.
              A przy sztucznie napompowanym budżecie kredyt wydaje sie mniejszy.
              Liczbowo to wygląda mniejwiecej tak (w dużym przybliżeniu).
              Budżet 2007 ponad 20 mln. Całkowity.
              Dług ponad 6 mln.
              20 - 6 =14
              A w tych 14 są nie tylko środki własne gminy.
              Reasumując dług osiągnie niemalże nieprzekraczalne 60% dochodów.
              Jeżeli gdzieś popełniłem błąd, to proszę o sprostowanie.
              Poza tym rządy pani Żak były skandaliczne.
              W ogóle nie prowadziła dialogu ze społeczeństwem.
              Na zebranie wiejskie w Łojkach (kilka miesięcy przed wyborami) nie przyjechała.
              Prosiliśmy panią sekretarz o wyznaczenie kolejnego terminu, odpowiedniego dla
              pani Burmistrz.
              I nic.
              A na spotkaniu przedwyborczym przyznała się, że nie mogła przybyć bo była na
              wernisarzu:)
              • Gość: Artur Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:32
                *wernisażu
            • Gość: zibi Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: 212.160.86.* 21.11.06, 22:37
              Na mieście wiszą plakaty ich troje. Walaszczyk i świta. Stołki już rozdane -
              układy , układziki. Na wczorjszym spotkaniu Walaszczyk pokazał wyjątkowe
              chamstwo i lekceważenie wyborców - wyszedł po 5 minutach. W dodatku nie umiał
              sklecić kilku zdań samodzielnie - musiał przeczytać z kartki.
              Chamstwo , brak podstawowych zasad kultury Walaszczyka przeraża ponadto dziwne
              układy , rozdzielanie stanowisk jeszcze przed wyborami - chamska korupcja
              plityczna.Na szczęście większość ludzi już o tym w Blachowni wie.
              Nowak - bardzo elokwentny - merytorycznie wypowiadający się , nic dziwnego że
              Walaszczyk boi się konfrontacji z nim
          • Gość: Pati Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.juranet.czest.pl 21.11.06, 23:14
            Wiem, że tylko ci nie popełniają błędów, którzy nic nie robią. Ona jest dość
            ostrą babką, niektórzy mówią "szeryf w spódnicy", ale znam samotną matkę z
            dziećmi, która żyła w skrajnej biedzie a Pani Żak jej pomogła (prywatnie, ze
            swoich pieniędzy, nie gminy), nie rozgłaszając tego faktu publicznie. Ta kobieta
            ma serce, chociaż jak jej ktoś nie zna może sądzić inaczej.
            Natomiast jeśli chodzi o Blachownię to min. remont stadionu, oświetlenie ulic,
            kanały ściekowe na ul. Wczasowej, żeby mieszkańcy (niektórzy) szamba nie
            wpuszczali do zalewu, wyposażenie Urzędu Miejskiego w sprzęt komputerowy, bo
            wcześniej było jak za króla ...., wstyd mówić, prace interwencyjne dla
            bezrobotnych, pomoc socjalna, która była dużo większa w porównaniu z innymi
            gminami, remonty szkół i dużo więcej, niż gadanie Pana W., który tylko umiał się
            kłócić i kłaść jej kłody pod nogi.
            Kobieta zasłużyła na to, żeby ją wreszcie zostawić w spokoju. Teraz niech inni
            się wykazują.
            Ty też daj już jej spokój. Teraz pomyśl o przyszłości.
            I jeszcze jedno w poprzednich wyborach nie głosowałam na Panią Żak, tylko na
            Panią Jolantę Szumlas, ale doceniam Panią Żak i jako mieszkanka Blachowni dziękuję.
            • vinona67 Re: Wybory na Burmistrza Blachowni 22.11.06, 08:43
              Odnośnie renty, to chyba wszyscy którzy czytali oświadczenie p.W widzieli, że
              jest to oświadczenie z 2005r. Rok 2006 jeszcze się nie skończył, więc takie
              oświadczenie pisze się dopiero po zakończeniu danego roku. Jeśli więc p.W
              napisał dla waszej informacji że nie pobiera renty to jest równoznaczne z tym
              ,że w roku 2006 jej nie miał i to zapewne napisze w swoim nowym oświadczeniu.
              Ale Wam to nie wystarcza tylko bezmyślnie drążycie ten temat, nie czytacie ze
              zrozumieniem, albo nie chcecie tego zrozumieć.
              • Gość: Artur Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:52
                > Odnośnie renty, to chyba wszyscy którzy czytali oświadczenie p.W widzieli, że
                > jest to oświadczenie z 2005r. Rok 2006 jeszcze się nie skończył, więc takie
                > oświadczenie pisze się dopiero po zakończeniu danego roku. Jeśli więc p.W
                > napisał dla waszej informacji że nie pobiera renty to jest równoznaczne z tym
                > ,że w roku 2006 jej nie miał i to zapewne napisze w swoim nowym oświadczeniu.
                > Ale Wam to nie wystarcza tylko bezmyślnie drążycie ten temat, nie czytacie ze
                > zrozumieniem, albo nie chcecie tego zrozumieć.

Wyborcy maja prawo to wiedzieć!
                A robienie zarzutu z tego, że się drąży temat jest niepoważne.
                Z tego Twojego czytania ze zrozumieniem niewiele wynika.
                Bo wystarczy, żeby otrzymał świadczenie w styczniu 2006 i w oświadczeniu za ten
                rok ono wystąpi.
                Mnie interesuje do kiedy pobierał rentę w kontekście zdolności do pracy.
                I co orzekł orzecznik ZUS.
                Może już jest zdolny do pracy, ale nie do każdej.
                To się zdarza.
                Chcecie mieć Burmistrza, który połowę kadencji spędzi na L4?
                A jeżeli pobierał rentę na przykład do października 2006, to też daje do myślenia...
                Dlaczego tego nie wyjaśni raz i do końca??
                To też daje do myślenia!!
    • Gość: ziom Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:17
      Droga Aneto, nie trzeba być idiotą, żeby nazwać Nowaka czerwonym komunistą
      ponieważ jest to fakt bezsporny. Mimo młodego wieku jest to tzw. " beton ",
      partyjny aparatczyk, wieczny kandydat do Sejmu, Senatu ale bez powodzenia.
      Zawsze był w układach, ale ostatni jego czerwoni koledzy nie mają w Czewie
      najlepszych notowań więc ma tylko skromną posadkę zwykłego urzędnika w NFZ-cie.
      Zwietrzył szansę w Blachowni i chce ją wykorzystać. Tylko odpowiedzcie mi jakie
      są jego związki z Blachownią, bo ja jakoś nie mogę się ich doszukać. Pan Nowak
      wychowany od najmłodszych lat na najlepszych czerwonych wzorcach owszem potrafi
      ładnie mówić, ale nic z tego nie wynika. Proszę tych wszystkich popleczników
      Nowaka odpowiedzcie mi, czego takiego dokonał, żeby pretendować do fotela
      burmistrza Blachowni.
      • Gość: ziom Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:20
        chciałem jeszcze tylko dodać, "nie odwracajcie kota ogonem" mówiąc, że
        Walaszczyk jest taki, a taki.........
      • Gość: RED Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: 83.16.17.* 22.11.06, 09:35
        A w jakich to układach był Nowak? Układy to tworzą sie teraz - zobacz trio
        W+L+K.. Gdyby Nowak był w układach, to zamiast Jurka, Buzka, Giżyńskiego, byliby
        tu Kwaśniewski z Olejniczakiem. Widziałeś ich? To Walaszczyk upartyjnia wybory
        samorządowe. Moze właśnie dlatego warto zagłosować na Nowaka, by to przerwać?
        Najłatwiej powiedzieć "czerwony" i skończyc dyskusję.. To takie malutkie.
        • Gość: ziom Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:42
          Wiesz dobrze, że w układach częstochowskiej lewicy, ale te się już dla niego
          skończyły. Przeceniasz Nowaka wspominając tu Kwaśniewskiego, czy Olejniczaka, to
          dla niego za wysokie progi, chociaż zawsze chciał się tam znaleźć. A co do
          "czerwonego", to chyba nie ma się co obrażać, życiorys kandydata Nowaka nie
          pozostawia wątpliwości....
          • Gość: RED Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: 83.16.17.* 22.11.06, 09:45
            "ale te się już dla niego skończyły" - Super! To teraz jest człowiekiem spoza
            układów! Nie tak jak kontrkandydat..
          • Gość: RED Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: 83.16.17.* 22.11.06, 09:59
            Acha, a Pan W.-ten lew salonów, juz sie z nimi brata.. Z tymi "wysokimi progami"
            prawicy. I tego sie troche boje..
            • Gość: ziom Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:07
              Oj Wy mistrzowie propagandy, omijacie niewygodne tematy, nie odpowiadacie na
              pytania - "owijacie kota ogonem ". Półsłówka, półprawdy, oskarżenia..........to
              potraficie doskonale.
              • Gość: miron Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: 212.160.86.* 22.11.06, 11:08
                Ziom - śmieszny jesteś . Spójrz w lustro i powiedz co widzisz.
                Po poniedziałkowym wyczynie Walaszczyka okazuje się że ten człowiek nie tylko
                nie odpowiada na niewygodne tematy , ale nie odpowiada na żadne.Chyba że jest
                przy nim jego "rzecznik" pan O. (swoją drogą podobno będąc na zwolnieniu
                lekarskim uczestniczy w kampani - ciekawe).
                Co do układów . Walaszczyk zaprzecza swoim postępowaniem wszystkim ideałom
                prawicy.
                Takiego kupczenia stanowiskami , układów ,układzików jeszcze Blachownia nie
                widziała - to jest straszne i trzeba tą korupcję przerwać.
                • Gość: Artur Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 11:30
                  >(swoją drogą podobno będąc na zwolnieniu
                  >lekarskim uczestniczy w kampani - ciekawe).

Oops! Co za nieuwaga:)

> Takiego kupczenia stanowiskami , układów ,układzików jeszcze Blachownia nie
                  > widziała - to jest straszne i trzeba tą korupcję przerwać.

A widziała już sporo:)
                • Gość: ziom Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 11:49
                  Spojrzałem i widzę człowieka , który ma swoje zdanie i nie jest uwikłany w żadne
                  układy i koterie. W Waszym przypadku jest to niemożliwe. Wątki wychwalające
                  Nowaka zakładają i prowadzą ci sami ludzie _ aktyw partyjny towarzysz Nowaka. A
                  tak swoją drogą jakie stołki macie obiecane ? Podtrzymuję swoje zdanie, że dla
                  Was są tylko prawdy Wam wygodne, a resztę przemilczacie. Kto nie z Wami temu
                  trzeba ubliżyć i przypiąć jakąś łatkę. PYTAM JESZCZE RAZ : KTO TO JEST NOWAK i
                  jeszcze raz mówię nie odwracajcie kota ogonem, Walaszczyka znam i swoje zdanie o
                  nim mam.
                  • Gość: Aneta Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.juranet.czest.pl 22.11.06, 12:07
                    Nie jestem z aktywu Pana N (w wyborach popierałam PIS), a z jego komitetu znam
                    tylko jedną osobę, z którą niestety nie mam kontaktu, ale wiem, że tylko N. nie
                    obiecywał stołków, chociaż jeden z panów, którzy odpadli chciał od Pana N.
                    obietnicy stanowiska a jak jej nie dostał, to poszedł do Pana W. Pan W. ochoczo
                    przystał na poparcie obu panów i stołeczki, to on naobiecywał. Smutne, ale
                    prawdziwe.
                    Zamiast bronić Pana W. pomyśl o przyszłości swojego miasta, no chyba, że też
                    masz obiecany stołeczek i mierzysz innych swoją miarą.
                    • Gość: ziom Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:12
                      Powiem szczerze; wybór Walaszczyka będzie nieporozumieniem, ale wybór Nowaka
                      będzie megatragedią. Sam się zastanawiam, lepsza dżuma niż cholera ? Obawiam sie
                      czerwonej zarazy !
                      • Gość: RED Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: 83.16.17.* 22.11.06, 12:25
                        Obawiasz się "czerwonej zarazy"? Jak na razie nie widziałem nikogo z lewej
                        strony, kto popierałby Nowaka. A z prawej całe wycieczki jeździły.. Nie znam
                        żadnej osoby, której Nowak obiecałby stanowisko. A z przeciwnej znam kilka..
                        Więc o jaka "zarazę" tu chodzi?
                        • Gość: ziom Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:28
                          zobaczysz jak się rozpleni, może też będziesz brał w ty udział? A odpowiadając w
                          Twojej retoryce: znaczy, że Nowak nie ma żadnego politycznego zaplecza, bez tego
                          nie da się rządzić...
      • Gość: Artur Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:57
        No i Ziom
        Zademonstrował PoZiom!
        Dyskusji!
        • Gość: ziom Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 11:56
          Arturze, Ty taki wykształcony człowiek ( sam tak pisałeś o sobie ) i tylko na
          tyle Cię stać ? Widać masz braki w wykształceniu, czyżbyś kończył politologię na
          WUML-u ?
          • Gość: Artur Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:39
            > Arturze, Ty taki wykształcony człowiek ( sam tak pisałeś o sobie )

Nie pamiętam, żebym tak pisał.
            Zacytuj dosłownie proszę!!
            Może tam i nie jestem za bardzo wykształcony, ale na pana Walaszczyka to
            wystarczy z okładem:)

> tyle Cię stać? Widać masz braki w wykształceniu, czyżbyś kończył politologię n
            > a

Wniosek błędny, jak i pozostałe.

Poglądy mam liberalne, czyli umiarkowanie prawicowe.
            Mam to udokumentowane od 1992 roku.
            Przedstawiał nie będę (uprzedzam pytanie), bo to nie ja kandyduję.
            Nie jestem osobą publiczną, więc mam to dla siebie.

Pomimo moich poglądów popieram pana Nowaka, bo są to dla mnie rzeczy niezwiązane
            ze sobą bezpośrednio.
            Dla mnie pan Nowak był najlepszym kandydatem z piątki startującej w kampanii do
            pierwszej tury.
            A Pana Walaszczyka stawiałbym tam na 4 bądź 5 miejscu, w kategorii kandydatów
            egzotycznych.
            • Gość: ziomal Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:02
              • Re: Blachownia - Nowak na Burmistrza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
              Gość: Artur 16.11.06, 21:59 + odpowiedz

> wykształcenie nie jest takie ważne.

To po co ludzie tracą czas i zdrowie dla wykształcenia, skoro wystarczy
              ""mądrość ludowa"??
              Idąc tym tokiem rozumowania należałoby zlikwidować wszystko powyżej podstawówki.
              I niech ci "mądrzy" po podstawówce budują samoloty:)

Wykształciuch
            • Gość: ziomal cd. Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:03
              Chociaż byliśmy 7 razy lepiej przygotowani od Burmistrza i prawnika gminy.
              W naszym komitecie było 5 inżynierów różnej specjalności (metalurgia, mechanika,
              rolnictwo, ochrona środowiska) i dwóch chemików w tym jeden z doktoratem!
              • Gość: Artur Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:14
                Ja nie jestem pojąć w stanie,
                Waszmość prawisz zbyt zawiło...

Napisałeś, że ja o sobie piszę, że "jestem taki wykształcony".
                A z cytatów wynika, że:
                1. Podpisuję sie "Wykształciuch",
                2. Że byliśmy 7 razy lepiej przygotowani i wymieniam niektóre profesje
                uczestników protestu.

Łagodnie mówiąc manipulujesz, co nie zmienia faktu, że rzeczywiście jestem dość
                starannie wykształcony.
                Ale co to wszystko ma do rzeczy?
                Chyba tylko to, żeby wyborcy dowiedzieli się więcej o moich kwalifikacjach niż o
                kwalifikacjach pana Walaszczyka.
                A propos, ma jakoweś??
                Co robił w życiu?
                Był mechanikiem, rolnikiem, pracował w administracji...
                Bo poza tym że ukończył technikum mechaniczne i prowadził sklep, to nie wiemy nic.
                • Gość: ziomal Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:25
                  Przypisujesz mi zbyt gorliwie manipulowanie faktami. Nie ma na tym forum speców
                  lepszych od Ciebie i pozostałej przybudówki SLD, w tym jesteście mistrzami. A
                  czego w życiu zawodowym dokonał p.N. poza nieudanym sekretarzowaniem w powiecie ?
                  • Gość: Artur Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:37
                    OK
                    Przyjmijmy, że nic nie zrobił.
                    Ale ja nie o to pytam!
                    Ja pytam o Walaszczyka, a Ty mi opowiadasz o Nowaku.
                    I jak tu prowadzić dialog?
                    Gdzie miejsce na argumenty?
                    Tylko odwracanie kota ogonem.

> Przypisujesz mi zbyt gorliwie manipulowanie faktami. Nie ma na tym forum speców
                    > lepszych od Ciebie i pozostałej przybudówki SLD, w tym jesteście mistrzami. A
                    > czego w życiu zawodowym dokonał p.N. poza nieudanym sekretarzowaniem w powiecie

Widzę, że specjalizujesz się w pisaniu o rzeczach, o których nie masz pojęcia.
                    Takie robię założenie, bo nie chcę przypuszczać, że świadomie kłamiesz.
                    Otóż oświadczam, że nigdy nie miałem żadnych związków z SLD, ani z żadną jej
                    przybudówką, jak to nazwałeś.
                    I dziwię się, że z taką łatwością rzucasz pomówienia, bo nawet mnie nie znasz.
                    Chociaż...
                    Nie, nie dziwie się...
      • Gość: Aneta Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.juranet.czest.pl 22.11.06, 11:18
        Pan N. ma konkretny plan zmian w naszej Gminie oraz młodość, werwę, a nie
        zasiadanie na stołeczku i branie pieniążków za nic nierobienie. Czego takiego
        dokonał Pan W.??? Jakie on ma doświadczenie, argumenty jakie przedstawiają jego
        zwolennicy są śmieszne. Zapytajcie jak wyglądała praca Rady Miejskiej osobę,
        która miała już tego dość. Pani S. nie chciała już kandydować.
        Znajomości Pana W. w powiecie też są śmieszne, bo właśnie zmieniła się Rada
        Powiatu i po znajomościach jeśli takowe w ogóle były. Rada i Burmistrz muszą
        myśleć o swoim mieście i mieszkańcach a nie załatwiać swoje porachunki naszym
        kosztem a tak właśnie było za kadencji Pana W.
        Ja chcę zmian i mam nadzieję, że większość również. Moi znajomi są w PO i
        chociaż Pan W. podpiera się poparciem tej partii to oni zagłosują według
        własnego uznania a nie partii, bo to my będziemy tu żyć! To nasze miasto!
    • Gość: ROZSĄDNY Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:38
      UWAŻAM, ŻE TRZEBA ZAKOŃCZYĆ WSZYSTKIE WĄTKI O WYBORACH W BLACHOWNI, PRZESTAĆ
      NAWZAJEM OBRZUCAĆ SIĘ BŁOTEM I POCZEKAĆ DO ZAKOŃCZENIA WYBORÓW. BEZ WZGLĘDU NA
      WYNIK BĘDZIEMY ZMUSZENI ŻYĆ NADAL OBOK SIEBIE, ZADECYDUJMY ZGODNIE Z NASZYM
      SUMIENIEM DLA DOBRA NASZEJ BLACHOWNI.
      • Gość: ? Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 09:57
        UWAŻAM, ŻE TRZEBA ZAKOŃCZYĆ WSZYSTKIE WĄTKI O WYBORACH W BLACHOWNI, PRZESTAĆ
        NAWZAJEM OBRZUCAĆ SIĘ BŁOTEM I POCZEKAĆ DO ZAKOŃCZENIA WYBORÓW. BEZ WZGLĘDU NA
        WYNIK BĘDZIEMY ZMUSZENI ŻYĆ NADAL OBOK SIEBIE, ZADECYDUJMY ZGODNIE Z NASZYM
        SUMIENIEM DLA DOBRA NASZEJ BLACHOWNI.
    • Gość: Neta Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.juranet.czest.pl 22.11.06, 14:58
      Ludzie zamiast kłócić się, kto lepszy, opluwać się i wyzywać od czerwonych,
      pomyślcie o innych, tzn. dzieciaczkach z domu dziecka, których los nie jest
      taki wspaniały. W porównaniu z ludzkim nieszczęściem, wasze problemy są
      śmieszne. Może ktoś zrobiłby coś dobrego bezinteresownie z potrzeby serca? To
      może być Wam policzone w niebie a nie wzajemne animozje i złość!!!!
      Na forum zamieszczona jest dyskusja pod hasłem:

Apel do ludzi Mikołaj dla dzieci z domu dziecka

Wkrótce Mikołaj a potem Święta Bożego Narodzenia. Zabiegani w codziennym
      natłoku pracy i swoich spraw pomyślmy, chociaż przez chwilę o kimś, kto
      potrzebuje chociaż namiastki ciepła, miłości i serca. Są dzieciaki w domu
      dziecka np. we Wrzosowej k/ Częstochowy, którym możemy spróbować pomóc.
      Jeśli ktoś może podarować im słodycze, soczki, ubrania i buty (nawet używane,
      ale w dobrym stanie), zabawki, książki to bardzo proszę.
      Będąc tam możecie zobaczyć te smutne oczy, które nabierają blasku jak okazuje
      się im serce, tego widoku nic nie zastąpi.
      Proszę zgadajmy się na tym forum gazety i zróbmy coś dla tych dzieci. Wasze
      pociechy wiedzą, co to dom, gdzie mogą na Was liczyć a te dzieci są same i w
      święta też, przynajmniej niektóre, bo nie mają rodziny, swojej lub
      zaprzyjaźnionej, która chciałaby je wsiąść na ten okres. To smutne spędzać
      święta w bidulau.
      Zaznaczam, ze nie pracuję w tym domu dziecka a tylko mam z nim kontakt.
      Podaje telefon, który mam do Domu Dziecka we Wrzosowej:
      034 3661282
    • Gość: Pati Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.juranet.czest.pl 22.11.06, 21:18
      No pięknie widzę, że po liście Nety nikt nie odezwał się we wrogi sposób do
      drugiego. Dzięki chociaż za to, ale może jednak warto zastanowić się nad pomocą
      dla tych dzieci??? Na linku pomocy jakoś nie widać WAS! No, no obrzucać się to
      potraficie a zrobić coś dobrego to już nie ma chętnych!!! Współczuję, bo do
      królestwa bożego trudno Wam będzie wygrać "wybory u Pana Boga".
      • Gość: Artur Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:03
        Niektórzy nie chą obnosić sie ze swoją dobroczynnością.
        znam takich, którzy sami wiążą koniec z końcem.
        Są i egoiści, bywa różnie.

Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni...

Jak łatwo przychodzi niektórym ferowac wyroki!
      • Gość: RED Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: 83.16.17.* 22.11.06, 22:12
        Amen!
    • Gość: Pati Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.juranet.czest.pl 22.11.06, 22:29
      A Wy dalej swoje, to smutne, nikt nikogo nie zmusza do dobroczynności, ani się
      nią nie chwali, tylko czy tak trudno zrobić coś dla innych? Tracicie czas na
      pyskówki, lepiej poświęćcie go swoim bliskim, może własnym dzieciom jeśli je
      macie. Lepsze to, niż daremne wywody. Kilka dni temu był dzień życzliwości, ale
      kogo obchodzi życzliwość, lepiej opluć niż być miłym! Piszę to zarówno do osób
      popierających Pana W. jak i N.
      To miasto jest NASZE i RAZEM musimy w nim żyć, więc może warto zmienić to i owo.
      • Gość: Artur Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:39
        Nie mogłabyś się zająć swoim życiem, zamiast pouczać ludzi, których nawet nie znasz?

>lepiej poświęćcie go swoim bliskim, może własnym dzieciom jeśli je
        >macie. Lepsze to, niż daremne wywody.

Dziękuję, za radę!
        Mam dzieci, poświęcam im czas i wydają się być szczęśliwe.
        Wyobraź sobie, że to co robię, robię właśnie dla nich.
        Ja dam sobie radę.
        Jestem duży i twardy.

Ale może Ty pomyśl o swoich dzieciach, jeżeli je masz!
        Jeżeli jeszcze nie, to też pomyśl!

Zatroskany Mentor
        • Gość: zazdrośnica Gratulacje dla żony Artura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 23:02
          Artur pisze ;
          "Ja dam sobie radę.
          Jestem duży i twardy."
          Pozazdrościć.

• Gość: Pola Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.juranet.czest.pl 23.11.06, 09:34
      Może zamiast tych dyskusji zrobicie coś dla swojego miasta??? Nie słowa, lecz
      czyny!

Na FORUM jest link pt. Pomóżmy Blachowni w głosowaniu

Głosujcie na Indiańską Wioskę w Blachowni. Wejdź na stronę:
      > www.danonki.pl/index_place_zabaw.php?id=czc3bWs5NmJwMjMxMQ==
      > i wpisz Blachownia. Znajdź Indiańskie miasteczko i zagłosuj.
      > Jesteśmy już na 3 miejscu (podział miejscowości pod względem liczby
      > mieszkańców). Do pierwszego brakuje nam dużo ale do drugiego niewiele.
      > Jeśli macie jakieś pomysły lub sugestie co jeszcze można zrobić by ludzie
      > głosowali piszcie : fobia4@o2.pl

Czy nie fajnie by było, aby nasze dzieci miały ładny plac zabaw???
      To Was nic nie kosztuje, trzeba tylko wejść na stronę www.danonki.pl i
      zagłosować. To nie jest namawianie do dobroczynności, ale do zrobienia czegoś
      dla swojego miasta. Nowy Burmistrz za WAS wszystkiego nie zrobi, niezależnie,
      kto nim będzie. Mieszkańcy też powinni coś robić.
      Wszystkim życzliwym tej inicjatywie dziękuję
      • Gość: Artur Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 10:54
        Uczestniczę w tej akcji wraz z moją żoną.
        Jestem za, ale to jest tylko jedna akcja, jeden plac zabaw!
        To nic, w porównaniu z tym co potencjalnie jest w stanie zrobić sprawny
        Burmistrz w ciągu 4 lat.
    • Gość: Ewa Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:07
      JA GŁOSUJĘ NA WALASZCZYKA BO JEST SWÓJ, A NIE CZŁOWIEKIEM ZNIKĄD, KTÓRY TYLKO
      CHCE SIĘ ZACZEPIĆ NA CIEPŁĄ POSADKĘ .
      • Gość: Wanda Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.juranet.czest.pl 23.11.06, 11:14
        Jaki on swój, ludziom z Cisia obiecuje, że zrobi z niego miejscowośc bardziej
        atrakcyjna niż Blachownia a co z Łojkami, Ostrowami, Trzepizurami, ...........
        i wreszcie samą Blachownią? Jeśli coś będzie robił, to dla nich a mieszkańców
        Blachowni ma wiecie gdzie? ............. Nie bądźcie naiwni!
        • Gość: Ewa Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:17
          Bardziej swój niż ten wykształcony młodzieniec przepięknej urody, który szuka
          dobrze płatnego zajęcia.
          • Gość: Artur Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:57
            > Bardziej swój niż ten wykształcony młodzieniec przepięknej urody, który szuka
            > dobrze płatnego zajęcia.

A to Walaszczyk obiecał, że będzie Burmistrzował gratis?
            Kasa pójdzie ta sama bez względu który wygra.
            Chodzi tylko o to kogo za te pieniądze możemy mieć?

Twoja wypowiedź to czysta manipulacja.
    • Gość: marian Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:13
      Walaszczyk burmistrzem, Nowak w NFZ i niech tak pozostanie!
      • Gość: Basia Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: 212.160.86.* 23.11.06, 11:49
        Ewo bardziej kompetentny i przy którym są szanse na zmiany na lepsze (Nowak)
        niż ten który traktuje stołek jako kolejną możliwość wydojenia nas mieszkańców
        a przy tym gbur i prostak (Walaszczyk)
      • Gość: miron Re: Wybory na Burmistrza Blachowni IP: 212.160.86.* 23.11.06, 11:51
        Nowak burmistrzem , Walaszczyk sklepikarzem i niech tak pozostanie.
        • Gość: rom Tak czy siak Zdzichu Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:55
          A Blachowni bedą zazdrościć Artura, który wcześniej pisze ;
          ""Ja dam sobie radę.
          Jestem duży i twardy."

• Gość: Artur Re: Tak czy siak Zdzichu Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 11:59
            > A Blachowni bedą zazdrościć Artura

Wobec oczywistych faktów, nie ma sensu prowadzić dyskusji.
            Co racja, to racja!
            • Gość: Do Wandy Re: Tak czy siak Zdzichu Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 12:14
              Jaki rozwoj Cisia przez tyle lat nikt nic nie zrobił dla Cisia zaden
              burmistrz ani radny ani nikt. To uważasz ze teraz p.W bedzie sie staral zeby cos
              tu zrobic? Bedac radnym i przewodniczacym ciagle mowil ze to sie nie da bo....sa
              przeszkody itp oczywiscie nie cytuje bo dokladnie nie pamietam. I co nagle cud
              sie stanie jak zostanie burmistrzem? I na Cisie pojda ogromne pieniadze?
              Wcześniej cudow bylo brak. Jakie inwestycje? Wodę dopiero teraz nam zakladaja
              gdzie wokolo wszystkie wsie juz maja wodociagi, kanalizacje, nawet nie umieli
              pozyskac na to srodkow z unii, a przeciez na takie inwestycje sa. Dlaczego Tak
              bardzo ci Cisie przeszkadza my tez nalezymy do tej gminy wymieniasz wszystkie
              przysiółki jakie to beda biedne, a Cisie to co...A jak p.N tez bedzie chcial
              zrobic cos dla Cisia to powiesz ze jest be... bo inwestuje w Cisie. Kobieto
              zastanow sie nad tym co mowisz, bo brednie wypisujesz. Myslisz ze wCisiu to
              lesni ludzie mieszkaja ktorym sie nic nie nalezy? Zanim klikniesz "wyslij"
              przeczytaj co napisalas ze zrozumieniem.
              • Gość: Wanda Re: Tak czy siak Zdzichu Nowak IP: 83.18.161.* 23.11.06, 14:30
                Masz rację na Cisiu mieszka dużo moich znajomych i nie mam nic do Cisia, tylko
                dziwie się, że na Cisiu Pan W. wygrał z taką dużą przewagą. Wiem, że obiecywał
                mieszkańcom duże inwestycje i dali się na to złapać (oczywiście nie wszyscy).
                Wiem, że wcześniej też im obiecywał, ale raczej z miernym rezultatem, ale teraz
                twierdzi, że jak będzie Burmistrzem, to będzie mógł więcej, więc może jeszcze
                nas zaskoczy i dotrzyma słowa.
                Tak naprawdę, wolałabym zupełnie innych kandydatów w tych wyborach, ale jeśli
                już jest jak jest, to wiem kogo nie chcę – Pana W.
                Chcę zmian!
                • Gość: Grażyna Re: Tak czy siak Zdzichu Nowak IP: 212.160.86.* 23.11.06, 14:43
                  Jestem za Nowakiem
                  • Gość: seba Re: Tak czy siak Zdzichu Nowak IP: 212.160.86.* 23.11.06, 14:49
                    dlaczego w 2005 roku Walaszczyk pobierał z naszych podatków podwójną daninę
                    rentę i dietę radnego - jak to w końcu jest był zdolny do pracy czy niezdolny
                    (również do pracy).
                    Wysłałem zapytanie do niego - niestety brak odpowiedzi
                    • Gość: fan z kopernika Re: Tak czy siak Zdzichu Nowak IP: *.hcz.com.pl 23.11.06, 14:53
                      Zdźisiek Nowak - ręce które leczą
                      • Gość: ziomal Re: Tak czy siak Zdzichu Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 18:43
                        Wygra Walaszczyk mimo obelg i pomówień aktywistów partyjnych towarzysz Nowaka.
                        Pan N. niech nadal podbija recepty :)
                        • Gość: miro Re: Tak czy siak Zdzichu Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 18:47
                          Faktem jest, że to panu W. jako renciście recepty są podbijane o rencie nie
                          wspomnę.
                          Stawiam na Zdzicha Nowaka.
                          • Gość: ziomal Re: Tak czy siak Zdzichu Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 18:49
                            Pan W. nie potrzebuje jeszcze pampersów.
                            • Gość: Artur Re: Tak czy siak Zdzichu Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:09
                              > Pan W. nie potrzebuje jeszcze pampersów.
                              Znacie się aż tak dobrze??
                              • Gość: ziomal Re: Tak czy siak Zdzichu Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:22

> > Pan W. nie potrzebuje jeszcze pampersów.
                                > Znacie się aż tak dobrze??

Nie aż tak dobrze jak Ty ze Zdziśkiem...
                          • Gość: kolo Re: Tak czy siak Zdzichu Nowak IP: *.ipartners.pl 23.11.06, 21:43
                            Gość portalu: miro napisał(a):

> Stawiam na Zdzicha Nowaka.

A ja stawian na TOLKA BANANA
                        • Gość: Artur Re: Tak czy siak Zdzichu Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:07
                          Czmże było by życie bez marzeń...
    • Gość: mira walaszczyk na burmistrza ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 19:17
      POPIERAM, POPIERAM, POPIERAM, POPIERAM, POPIERAM, POPIERAM, POPIERAM, POPIERAM,
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Artur Re: walaszczyk na burmistrza ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:11
        Cóż za głęboka argumentacja.
      • Gość: Roni Re: walaszczyk na burmistrza ! IP: 212.160.86.* 23.11.06, 22:31
        Mira chyba nie wiesz co piszesz.
        Przecież ten gość reprezentuje poziom mniej niż zero.
        Byłem na spotkaniu poniedziałkowym na którym Walaszczyk wyszedł po 5 minutach
        wcześniej przeczytawszy krótkie oświadczenie które ktoś mu napisał , jednak nie
        wytłumaczył wszystkich skrótów.
        Pewnie miał napisane RP. Zamiast Rzeczpospolita Polska Walaszczyk
        przeczytał ............... Republika Polska po czym się poprawił po podpowiedzi.
        Przecież ten człowiek to ... nawet nie znajduje określenia nazwania "po imieniu
        tego pana"
        • Gość: Aneta Re: walaszczyk na burmistrza ! IP: *.juranet.czest.pl 24.11.06, 13:35
          Masz rację Roni, poniedziałkowe wystąpienie Pana W., to śmiechu na sali i
          tyle!!!
          Pan W., K. i L. (ich troje) opuścili zebranych obywateli naszego miasta,
          po nieudolnym odczytaniu oświadczenia przez Pana W.
          Tym posunięciem zaskoczyli nawet swoich zwolenników.
          Burmistrz, to osoba publiczna i powinien być człowiekiem, za którego mieszkańcy
          nie musieliby się wstydzić. On nas będzie reprezentował!!!
          Jeśli Pan W. tak będzie reprezentował mieszkańców Blachowni, to ja dziękuję.
          Pamiętam naszego prezydenta ...., który tak przemawiał, że tłumacze nie
          wiedzieli jak to przetłumaczyć, bo sensu, w tym co mówił było tyle, że szkoda
          gadać (doceniam jego działalność w latach 80-tych, ale później ........., bez
          komentarza).

• Gość: bez komentarza Re: walaszczyk na burmistrza ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 13:55
            Moja droga być może pamiętasz czasy kiedy sekretarze PZPR pięknie przemawiali,
            Polska rosła w siłę, a obywatelom żyło się dostatniej. Jak się to skończyło
            wiemy wszyscy.
            Od Pana Prezydenta wara!!!, gdyby nie On nadal pewni bylibyśmy republiką
            ZSRR, a p.N. być może robiłby karierę w K.C.
            • Gość: Artur Re: walaszczyk na burmistrza ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 14:10
              > Od Pana Prezydenta wara!!!, gdyby nie On nadal pewni bylibyśmy republiką
              > ZSRR, a p.N. być może robiłby karierę w K.C.

Jak słyszę takie rzeczy to mnie ponosi!
              Pan Prezydent sam osobiście obalił RWPG?
              A Kuroń, Michnik, Gwiazda, Romaszewski, Mazowiecki, Moczulski, ...
              Po 10 lat niektórzy przesiedzieli w więzieniach i zdrowie stracili.
              Powywalani z uczelni, pracy, szykanowani, wyzywani od Żydów czy Ukraińców...
              Nie kwestionuję zasług Wałęsy, choć są różne opnie.

A porównanie Pana Walaszczyka do Prezydenta Wałęsy, to moim zdaniem przesada.
              Gdzie tam Walaszczykowi do Wałęsy?
              To jak by konika polnego porównać do "roczniaka" (roczne źrebię).
              • Gość: Jerzyk Re: walaszczyk na burmistrza ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:08
                Jednemu Panu W., do drugiego Pana W. bardzo blisko. Nie widzę różnic w
                słownictwie, burżuazyjny wygląd mają obaj, wąsy też.
            • Gość: Aneta Re: walaszczyk na burmistrza ! IP: *.juranet.czest.pl 24.11.06, 14:27
              Należało dobrze przeczytać całą moją wypowiedź:

Pamiętam naszego prezydenta ...., który tak przemawiał, że tłumacze nie
              wiedzieli jak to przetłumaczyć, bo sensu, w tym co mówił było tyle, że szkoda
              gadać (doceniam jego działalność w latach 80-tych, ale później ........., bez
              komentarza).

W latach 80-tych byłam nastolatką i pamiętam tamte czasy, mój ojciec był
              działaczem Solidarności. Jednak wypowiedzi, wówczas Pana przewodniczącego,
              chociaż czasem bez składu, to jednak można było przyjąć, ale urząd prezydenta,
              to inna sprawa.
              Zresztą zmiany w kraju były potrzebne i dobrze, że jesteśmy państwem
              demokratycznym, w którym możemy popierać kogo chcemy.
              Nie jestem z aktywu SLD, wręcz przeciwnie, moje sympatie są po stronie prawicy,
              ale w NASZYCH wyborach głosuję na zmiany i na człowieka, a nie na partie,
              których poparcie załatwił sobie Pan W.
              Jeśli popierasz dokonania Pana Prezydenta, to powinno Ci odpowiadać, że mamy
              wolny wybór.
              Niech zdecyduje większość!
              Zobaczymy w poniedziałek czy bedzie jak zwykle, czy coś się zmieni.
              • Gość: Artur Re: walaszczyk na burmistrza ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 14:45
                Ot, mądrego po szkołach przyjemnie posłuchać.
            • Gość: strażak Re: walaszczyk na burmistrza ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 15:11
              A ja tak sobie obserwuję tę dyskusję i takie wnioski.
              Metody kampanii pana W iście pisowskie przy czym w waszej gminie głównym
              przeciwnikiem politycznym nie jest kandydat z PO a kandydat z SLD.
              Więc powielono schemat i przypisano wyborcom pana N miano "czerwonej zarazy",
              "wykształciuchów".... Jak bym słyszał barci K za swoją sforą kłapiących na PO :-).
              Kampania pana W pełna pokazów pod publiczkę (co jak sądzę będzie w Blachowni
              skuteczne).Pan W pokazuje nam mało siebie, dużo swoich "gwiazd".
              Pan N wręcz przeciwnie.
              Nudne już jest czytanie kolejnych wypocin o PRL'u w Blachowni :-) Żenujące że
              brak innych argumentów do dysputy.
              Co to stanu w którym byli byśmy nadal cyt: "Republiką ZSRR" to wcale bym się nie
              dziwił jak by razem z panem N, pan W robił karierę w K.C bo sprawia wrażenie
              osoby która chorobliwie dąży do władzy a jakoś nie pochwalił nam się swoimi
              "Solidarnościowymi" korzeniami a w metodologi pis fakt przemilczany to obszar
              który mógł by zaszkodzić ( przykładowo nie zdziwił bym się gdyby pan W posiadał
              w owych czasach legitymację PZPR :-))
              Wczoraj usłyszałem że będzie w Blachowni dodatkowa tura wyborów w jednym z
              okręgów jako że jeden z radnych pana W zrezygnował. Jakoś tym faktem pan W na
              stronie się nie pochwalił (jak już pisałem pewnie kolejna przemilczana sprawa
              "bo może zaszkodzić").
              Ale dalej jestem przekonania że kampania "pod publiczkę" jest bardziej skuteczna
              a w Blachowni "wykształciuchów" mniej niż więcej więc obstawiam pana W jako
              burmistrza.
              • Gość: Tomasz Re: walaszczyk na burmistrza ! IP: 212.160.86.* 24.11.06, 15:22
                Cytat z wątku reklamującego kandydata Walaszczyka ( w orginalnej pisowni)

"głosujta na somsiada.pan mirek muwi że my znajome bediemy mieli fajne roboty.
                jusz pan lary ma obiecaną robote pan korzuch maobiecaną robotę i ja tesz i inni.
                pszy piwie pan mirek muwił że niekture fuchy obiecasł kilku chłopom naraz
                ale my znajome se krzywdy nie damy.bedzie znas zgrana paka "

Ręce opadają ............
                • Gość: Artur Re: walaszczyk na burmistrza ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 18:15
                  A ja zrozumiałem, że to pastisz...
              • Gość: podpalacz Re: walaszczyk na burmistrza ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 18:13
                Nareszcie doszedłeś do jedynego słusznego wniosku: " a w Blachowni
                "wykształciuchów" mniej niż więcej więc obstawiam pana W jako
                burmistrza ". Myślę, że ludzie nie dadzą się złapać na piękne gadanie Twojego
                kandydata, z którego tak naprawdę nic nie wynika. Niewiele poza republiką
                kolesiów by zrobił dla Blachowni. Niech spokojnie pracuje w swoim dotychczasowym
                miejscu pracy.
                • Gość: strażak Re: walaszczyk na burmistrza ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 18:35
                  Dokładnie podpalacz z jednym tylko ale :-).
                  Ja głosuję na panią R.
                  A co do gadania pana N to przynajmniej potrafi w przeciwieństwie go pana W, z
                  którego wypowiedzi wynika kupa gaf :-) a jak ktoś się nie potrafi wypowiedzieć
                  to jak ma coś konstruktywnego zrobić :-).
                  A co do "republiki" to pan W żyje ponoć w Republice Polskiej :-).
                  Jak ludzie się nie dadzą "złapać na piękne gadanie pana N" to dadzą się złapać
                  na nieumiejętność wypowiadania się i na bonusy w sklepie ;-) co nie będzie
                  świadczyło o nich dobrze :-).
                  • Gość: extreme Walaszczyk na burmistrza ! IP: *.eranet.pl 24.11.06, 19:12
                    Popieram kandydaturę p.M.Walaszczyka na burmistrza!
                    Już dawno wyrosłam z bajek dla dzieci.Ale widzę,że jeszcze sporo zdziecinniałych
                    osób daje się nabrać na "Zdziśka marzyciela".
                    • Gość: antyextreme Tak czy siak - Zdzisiu Nowak i nie pomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:49
                      zrywanie i niszczenie plakatów Zdzisia przez extreme.
                      Na szczęście mieszkańcy Blachowni patrzą , słuchają i myślą.
                      Co dla niektórych jest zaskoczeniem.
                • Gość: Karen Re: walaszczyk na burmistrza ! IP: 83.17.150.* 24.11.06, 19:47
                  Republikę kolesi to chce zrobić Pan W. Dogadał się z kolesiami K. i L. i
                  poobiecywał im ciepłe posadki za poparcie. Miałam głosować na W., bo nie znam
                  N. ale zmieniłam zdanie, nie lubię kupczenia stołkami. Wolę N. ten nikomu nic
                  nie obiecywał, wiem, bo znam treść rozmowy jaką się chwalił jeden z tych dwóch
                  do znajomego. Twierdził, że N. niczego mu nie chciał obiecać, a on w ciemno
                  nikogo nie poprze. To nie jest republika kolesi w wydaniu ich troje ???
                  • Gość: zauroczony Re: walaszczyk na burmistrza ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 22:34
                    Karen, masz piękne imię. Zajmij się tym, czym kobieta potrafi, a nie polityką.
                  • Gość: uskok I dlatego tak czy siak Zdzisiu Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 18:38
                    jutro do urn
              • Gość: Jerzyk Re: walaszczyk na burmistrza ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 17:03
                Chyba tak będzie.
                • Gość: AA Re: walaszczyk na burmistrza ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 22:24
                  www.onet.pl/ea8
                  • Gość: VIZJA Re: walaszczyk na burmistrza ! IP: 212.160.86.* 26.11.06, 00:17
                    Nowak na burmistrza
    • Gość: Aneta Burmistrz Nowak IP: *.juranet.czest.pl 26.11.06, 21:41
      Gratulacje Panie Burmistrzu, wygrał lepszy!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka