Dodaj do ulubionych

Lexmark - co za szajs

09.12.06, 22:17
czesc Wam wszystkim . kupiłem ostatnio Lexmarka X3330 -kupilem bo byl tani ,
jednak jak zaznaczałem chciałem drukować (drukuje ) duzo i co sie okazało
tusze ponad 109 zł wydruk ledwo 440 stron , chodzi jak ciągnik , a wydruk to
jakby wielokrotna kopia oryginału nie wspomnę juz o kolorach , chcialem
dokupic rowniez kolor ale jak zobaczyłem ze ponad 120 zł -stwierdzilem
zainwestuje moze w nowe urzadzenie , które jednak bedzie drukowalo a nie
udawało ze drukuje _ Poprostu katastrofa ( wczesniej mialem Lexmarka ale tusze
byly drogie -teraz tez sa za drogie) ale czlowiek uczy sie na bledach .
Odradzam tego urzadzenia , najpierw jednak trzeba na tusze spojrzec a potem na
urządzenie . Ma moze ktos jakis dobry wyprobowany model ale nie z tej firmy >
Z gory wielkie dziekuje .
Obserwuj wątek
    • std20045 Re: Lexmark - co za szajs 09.12.06, 22:59
      - Lexmark ma najdrozsze tusze do urzadzen i drukarek a jakosc to ...czasami
      tylko jakosc ! Tansze sa tusze do HP ( Epson ma tanie ale jak sie zrobie cos to
      wyrzucasz urzadzenie ) a jesli chodzi o Canona to wielki znak zapytania
      albowiem okres tanich tuszy sie juz skonczył dla Canona. wiec jesli na dwoch to
      zdecydowanie HP Pozdrawiam ( 3180 albo drukarka 5940-taka szara metalowka)
      • std20045 Re: Lexmark - co za szajs 09.12.06, 23:01
        PS 5940 -299zł w MediaMarkt ( chyba najtaniej bo wszedzie jest za ponad 320 zł)
        oraz 3180 -379 (i 50 zł akcji HP do zwrotu na konto ) Cena ta jest tylko w
        MediaMarkt a pozostalych punktach kosztuje 399 :) Pozdrawiam i zycze owocnego
        poszukiwanie tego najlepszego!
        • Gość: jaga Re: Lexmark - co za szajs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 23:04
          człowieku byle byś nie zasugerował się cenami tuszy do Epsona.
          Ja mialam Epsona i to był największy szajs.
          Teraz mam HP 3940 i szczerze moge ja polecić.
        • anna.scott Re: Lexmark - co za szajs 09.12.06, 23:34
          Ja mam właśnie HP Photosmart C3180. Drukuje świetnie, zdjęcia wychodzą
          przepiękne, skanuje szybko i w doskonałej jakości. Co więcej, na stronie
          internetowej HP można zamówić tusz do tego urządzenia (podwójne opakowania) w
          takiej cenie jak pojedyncze opakowanie w sklepie.
          Polecam.
          Miałam poprzednio Lexmarka X73 i z ulgą się pozbyłam po 3 latach. Jakość
          drukowania nie ta, skaner - szkoda gadać, a tusze - drożyzna.
    • Gość: smutny Re: Lexmark - co za szajs IP: 212.87.240.* 09.12.06, 23:17
      Miałem Epsona, tragedia. Teraz Hp i jest gitara, polecam, swoje trzeba dać ale
      to inna bajka niż lexmark i epson.
      • Gość: gość Re: Lexmark - co za szajs IP: 80.48.49.* 09.12.06, 23:45
        od zawsze wszystkim powtarzam , że wszystko tylko nie 'lex-smark' .
        taniość się skończyła , ale jakość pozostaje dla tych , którzy chcą
        drukować , więc you can - canon .
    • Gość: andy Re: Lexmark - co za szajs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 23:58
      Zdecydowanie HP! Mam 710C juz prawie 10 lat :) Wydrukowala mi sterty papierow
      przez 8 lat studiow na 3 uczelniach, w tym prace dyplomowa na WSP, prace
      magisterska na UJ i prace dyplomowa na UW + ich kopie :D Ani razu (tfu tfu!)
      nie zawiodla, a rozne rzeczy robilem z kartridzami - lalem w nie nawet zwykly
      czarny tusz made in china...
      • Gość: ewa Re: Lexmark - co za szajs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 01:02
        ja mam HP 1100, co prawda czarno biała ale drukuje super. Toner kupuje u
        znajomego, a ten zna się na rzeczy - regeneruje je dobrze i drukowany tekst jest
        dobrej jakości. Wiadomo, laser.....
        • Gość: oo Re: Lexmark - co za szajs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 02:22
          Jeśli ktoś kupuje drukarke i ma w perspektywie dużą ilość materiałów do
          drukwania, niech lepiej kupi drukarke laserową. Wyższa cena przy zakupie ale
          nieporównywalnie większa wydajność i w efekcie niższe koszty eksploatacji od
          drukarek atramentowych.
    • std20045 Re: Lexmark - co za szajs 10.12.06, 10:43
      HP 2575 (szare) albo 5180 bardzo wydajne urzadzenia .Dostepne w niektorych
      sklepach . Tanie w urzytkowaniu i bardzo dobra jakosc za odpowiednia cene,
      • Gość: ewa Re: Lexmark - co za szajs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 11:28
        Ja kupiłam drukarkę używaną za cenę coś ok. 350 zł w zeszłym roku. Przywiózł mi
        ją zaprzyjaźniony serwisant, a kupił na wyprzedaży zachodniego sprzętu. Teraz on
        właśnie regeneruje do niej toner, który (oryginał) kosztuje ok.400 zł.
        • Gość: Gościu Re: Lexmark - Made in Germany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 13:58
          Lexmark to niemiecka firma ktora produkuje głównie chłam.
          Z tego chłamu towar 2-giej kategorii sprzedaje na wschód.
          Szajsu niemieckiego jest więcej:lexmark,siemens,wolksfagen i inne
          • std20045 Re: Lexmark - Made in Germany 11.12.06, 10:13
            i komentarza brak :)
            • Gość: A Re: Lexmark - Made in Germany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 11:39
              szajswagen ... święte słowa ... drogie gówna ...
    • Gość: mumin Re: Lexmark - co za szajs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:27
      mam dwa hp psc; dwuletnie 750, roczne 1210, druk ok, zamienniki za rozsądną
      cenę, jedak jakość urządzeń biorąc pod uwage dużą ilość wydruków nie za bardzo,
      psują się średnio po roku i dwóch tygodniach, cyli jak im się kończy gwarancja
      (skaner), sprytne :-)
      naprawa nieopłacalna
      • std20045 Re: Lexmark - co za szajs 11.12.06, 11:09
        no wlasnie "jakosc" a ktos ci powiedzial ze zamiennikow sie nie uzywa , wiec
        miej pretensje tylko do siebie...
    • Gość: ania Re: Lexmark - co za szajs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 10:54
      Ja mam pytanie dotyczące urzadzenia wielofunkcyjnego a mianowicie;
      fax,ksero,drukarka,skaner co mi polecicie,jaki model i w jakiej cenie????
      Dziekuje za odpowiedzi
      • Gość: AS Re: Lexmark - co za szajs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 00:34
        HP Photosmart C3180
    • Gość: gość Re: Lexmark - co za szajs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:55
      ?????
    • Gość: zzz Polecam HP ale Epson tez byl OK !!! IP: *.gre.pl 11.12.06, 21:08
      Ja mam teraz urzadzenie wielofunkcyjne HP psc 1350 All-in-one Bardzo przyjemne,
      wbudowany czuynik kart, tusze w rozsadnych cenach, ladny wydruk. Wiem ze juz go
      nie produkuja ale sa nastepcy tego modelu.

Co do Epsona, byla to moja 1 drukarka, mam ja do tej pory i dziala pomimo ze ma
      10 lat ! Nigdy na nia nie narzekalem, do tej pory drukuje ok a tusze po 10-20 zl :D
      Wydrukowalem na niej do tej pory okolo 20000 tys stron !!! W instrukcji
      producent podaje ze wytrzyma 50000 tys ale chyba ze starosci sie rozpadnie :)
      Kosztowala 10 lat temu ok 1000 zl.
    • std20045 Re: Lexmark - co za szajs 13.12.06, 23:52
      o widze ze ten znakomity :"szajs" bedzie od 15 .12 dostepny w Realu za 229
      zl:) szkoda slow ....
      • misiakilla Re: Lexmark - co za szajs 14.12.06, 07:46
        Bo kazdy wie ze najlepsze jest HaPe :)
        • std20045 Re: Lexmark - co za szajs 16.12.06, 22:13
          zdecydowanie , jakie by nie było ale przynajmniej dziala i drukuje tanio ,a
          nawet jak bedzie stało w pomieszczeniu o wysokiej temperaturze , to sie tylko
          głowice (tusze) wymieni a nie wyrzuci na smieci jak Epsona.... wlasnie taki
          modelik E niedawno wyrzucilismy do kosza :(((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka