Dodaj do ulubionych

Jakość w TRW

11.12.06, 13:40
Co sadzicie o jakosci poduszek szytych w zakładzie przy ul Rolniczej?
Bo mnie sie bardzo nie podoba to co sie tam dzieje,te mocno zawyżone normy
ktorych oficjalnie niema ,przepracowani ludzie tyrający na nadgodzinach też
niby nie przymusowych bez możliwości wziecia dnia urlopu bo wstrzymane?
Obserwuj wątek
    • crazy_banana Re: Jakość w TRW 11.12.06, 14:05
      jest juz duzo tematow o TRW, po co nowy wymyslasz. Co do tematu to jakosc tych
      poduszek nie jest za dobra, w ogole nie moge na nich zasnac a gdy wezme
      pierzasta, stara poduche od razu snia mi sie fajne rzeczy
      • Gość: xx Re: Jakość w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:11
        crazy_banana napisał:

> jest juz duzo tematow o TRW, po co nowy wymyslasz. Co do tematu to jakosc tych
        > poduszek nie jest za dobra, w ogole nie moge na nich zasnac a gdy wezme
        > pierzasta, stara poduche od razu snia mi sie fajne rzeczy

Bo tam same debile pracują i im się nudzi.
        Należy dwa razy wieksze normy tam u tych psycholi wprowadzic wtedy beda pracą
        zajeci a nie pisaniem bzdur i śmieceniem tego forum.
        • Gość: K2 Re: Jakość w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:17
          Sam nigdy nie pracowałem w TRW ale znam parę osób które tam pracują, ponoć praca jak każda, a systemy jakościowe (tak na chłopski rozum) muszą chyba mieć dobre skoro kupują od nich takie firmy jak mercedes, renault, ford, nissan, kia, opel, woldswagen dla których bardzo liczy się bezpieczeństwo pasażerów w ich wyrobach.
          Ale to normalne że polak polaka potrafi zdołować, my się niedoceniamy sami to jak nas mają doceniać obcy :|
    • Gość: m Re: Jakość w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:52
      co do jakosci - to nie ma zastzreżeń. Każdy szyjący musi zdawać sobie sprawę z
      tego - błąd może kosztować czyjeś życie. Tak jak to było na lini mercedesa
      gdzie zbyt słabo zmontowany zamek przeciol dzieciakowi gardło podczas hamowania.

Od tego czasu zainstalowano nowe specjalne urządzenie do sprawdzania solidnosci
      tego połączenia a firma TRW wypłaciła odszkodowanie. pozatym przeprowadzono
      dochodzenie kto był odpowiedzialny za złe zamontowanie tego detalu.
      • Gość: Marta Re: Jakość w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 22:03
        idź do przewodniczącego sławka on ci doradzi co robić hehehehe
    • Gość: kolega Re: Jakość w TRW IP: 212.87.241.* 12.12.06, 13:13
      Tak... Chyba wiem co masz na myśli mowiąc o jakości.Pan dyrektor nie zdaje
      sobie sprawy z tego jak ucierpi cały zaklad zawyżając normy, nie dając ludziom
      odpoczynku, kiedy im potrzeba.Napewno spadnie jakość.Co za tym idzie ? Chyba
      można się domyśleć.Pracuję już naście lat i kiedyś naprawdę była jakość teraz
      na jakości im nie zależy tylko na ilosci. A to błąd duży błąd.
      • Gość: grzegrzolek Re: Jakość w TRW IP: 32.112.138.* 14.12.06, 05:07
        jakosci to juz dawno nie bylo, teraz jest tylko gorzej..jakosc owszem - na
        pokaz dla auditow albo na folderach reklamowych.. jak to wyglada wewnatrz to
        zolci z szarymi dobrze wiedza, a najlepiej to chyba kapo i ich przydupasy
        rozpisujace braki. w koncu zdarzy sie bardzo powazna pomylka, zrobi sie afera,
        zaklad zwina na ukraine.. ty myslisz ze po co to jest?
        w polsce robi sie niewygodnie, ludzie zaczynaja klapac mordami, chca wiecej
        kasy.. jak dla mnie jesli ten zaklad pociagnie jeszcze 3 lata to bedzie dobrze,
        zstanie najwyzej murowany biurowiec z gejami i krawatach w srodku, bo maszyny w
        ciagu tygodnia wywiaza tirami do tanszego panstwa o ustroju niewolniczym..
        • Gość: ktos Re: Jakość w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 06:57
          zgadzam sie.tak bedzie,bo tu nie bedzie mial kto pracowac.a czy panie w żółtych
          kolnierzykach na lini jak kontroluja dokładnie ogladaja i mierza wszystko???nie
          bo nie ma na to czasu.ilosc,wydajnosc,norma...
          • Gość: gość Re: Jakość w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 13:41
            Przeciez w zakładzie tym jest taki dział jak kontrola jakości i to chyba ten
            dział odpowiada za to czy wypuści bubel czy nie.
            • lenka110 Re: Jakość w TRW 14.12.06, 18:38
              tylko że pani z tego działu przychodzi na koniec zlecenia i sprawdza 1!
              sztukę ,z zlecenia które ma 400-500 sztuk
              • Gość: joxkit Re: Jakość w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 18:54
                Nie wiem jak na rolniczej ale na legionów przynajmniej na biznesie u karola pracujemy zgodnie z instrukcjami, mechanicy i technolodzy mają przegwizdane bo ciągle ich trujemy;) a to to nie działa a to tamto (poprostu nie ma samowolki tak jak to jest na kamieniołomach) i jakość jest całkiem całkiem i norma też całkiem całkiem:)
            • Gość: grzegrzolek Re: Jakość w TRW IP: 32.112.138.* 15.12.06, 01:33
              to sie nazywa LAT, pani ma do obskoczenia 10 linii, z kazdego wyrobu biwerze
              dwie-trzy sztuki gora i na tym sie konczy lotna kontrola..
              • Gość: Gość Re: Jakość w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 11:53
                To zbytnio sie nie napracują chyba na tej kontroli. A jak później wyłapią taki
                bubel to kto za to odpowiada, chyba panie z kontroli? Tak przynajmniej powinno
                być. Pytam z ciekawości.
                • Gość: ON Re: Jakość w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 15:10
                  W takim przypadku odpowiada osoba kontrolujaca na danej lini. Panie o ktorych
                  tutaj mowa sprawdzaja tylko pierwsza sztuke w zleceniu.
                  • lenka110 Re: Jakość w TRW 15.12.06, 18:11
                    a panie na kontrolkach i kodowaniu nie moją czasu na to żeby wszystko sprawdzić
                    a produkcja mósi zejść jak karze lider to sie robi tak a nie inaczej ,ciekawe
                    dlaczego zamiast wymyślać coraz to nowsze zabezpieczenia przed popełnieniem
                    błedu nie dostawią wiecej stanowisk kontrolnych i kodujacych,a według mnie
                    kontrola na ostatnim stanowisku powinna byc osobno z kodowaniem.Tak dla
                    przykładu podam że kontroluje...i koduje 1500-1900 poduszek na zmianę
                    • Gość: smogul Re: Jakość w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 18:43
                      bos głupia:)
                      • Gość: Gość. Re: Jakość w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 21:50
                        Dawno temu w fabrykach, bo TRW tez jest fabryką, kontrola jakości polegała na
                        tym ,że panie siedziały prz np. taśmie i sprawdzały kazdą wyprodukowana sztuke
                        podbijając ją nr. kontrolera i za to odpowiadały. A tu to ja widzę, że ta
                        kontrola to tylko jest z nazwy kontrolą, a panie pracujący to jak urzędniczki w
                        biurze, to cóz to za dział?
                        • Gość: Zgodna Re: Jakość w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 22:00
                          Gościu !, a nie widzę przeszkód ,abyś ty był(ła)
                          panem(panią) urzędniczką ,Założę się ,że wiele z tych "pań urzędniczek"
                          zamieniłyby sie z tobą.Nie ma im czego zazdrościć.
                          pozdr.
                          • Gość: joxkit Re: Jakość w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 07:24
                            Tylko na legionów wszyscy się pchają do kontroli, taka straszna ta kontrola :D.
                            U nas przyjmują do kontroli najgorszych lewarów, jedynie stara gwardia kontrolujących prezentuje jakiś poziom a ci wszyscy nowi w kontroli budzą co najwyżej politowanie:)
                            • Gość: Gość Re: Jakość w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 22:31
                              Moja droga ja niczego nie zazdroszcze, jesli ktos pisze, że taka pani wychodzi,
                              ale skąd wychodzi?, na koniec zmiany i sprawdza 1,2,3 poduszki, to co to za
                              odpowiedzialność w kontroli, dla porównania napisałem jak było kiedyś i na czym
                              polegała praca kontrolera jakości, bo jakoś ta w/g tych co pisza daleko od tego
                              odbiega. A ty strasznie sie unosisz, choć nie masz czemu, uwierz mi że nie
                              zazdroszczę, bo nie ma czego. Czytaj w przyszłości ze zrozumieniem kobieto.
                              • Gość: pracownica Re: Jakość w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 22:40
                                bo tak powinna wygladac kontrola ale wtedy by wszystkie maszyny poszły na złom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka