Gość: nie m.s. Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 15.02.07, 20:21 A Baska miala fajny biust... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.I.P. Na wieki wieków IP: *.cache.telstra.net 16.02.07, 10:29 No właśnie - tu leży pies pogrzebany! Niech spoczywa w pokoju Uczcijmy go minetą ciszy. A światłość wiekuista... itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miska Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 20:10 w tym zakladzie nie trzeba dlugo pracowac zeby sie dowiedziec jakie tam jest dziadostwo z tego zadzenia nie ma nic dobrego a po zatym do zadzenia jest za duzo ludzi a za malo do pracy a podwyzki jakie do gory a jakie na dole to cala sprawiedliwosc w tym zakladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 23.02.07, 06:39 A co to jest zadzenie? ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 13.03.07, 13:46 I jak Państwo jesteście zadowoleni z podwyżek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Pracowników ERG Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 16.03.07, 16:22 Jeżeli będziecie mieli ochotę pogadać to zapraszam na prywatny chat pracowników ERG-u www.polchat.pl/chat/?room=Erg+Klobuck. Zapraszam również zarząd do wymiany poglądów z pracownikami :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 14:54 kiedy wkoncu przelejecie nam 2 polowe wypłaty,czy wy sobie w kulki lecicie z pracownikami,myslicie ze 300 zloty wystarczy....10 byl tydzien temu,dajecie nam do podpisania glupie listy ze wyplata do 10ego a tu takie cos nam robicie zebysmy sie czasem w sadzie pracy nie spotkali....milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak to jest Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 01.05.07, 12:20 Zkaład jest nierentowny a Ford Mondeo stoi, BMW stoi, Nissan Panthfinder stoi, a szanowny Pan K.N. wozi się nowiutkim Passatem??????? Pompujemy koszty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.s. Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 13:11 kto powiedzial że zakład jest nierentowny ?? ford mondeo nie stoi, nissan pathfainder nie stoi, bmw jest prywatnym samochodem. proponuję zająć się pracą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 13:25 Jak nic nie stoi, to jak tu zająć się robotą. Zeby robić, musi stać, kurde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Sz.P. m.s. Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 11.05.07, 15:35 Witam. Znów sie spotykamy. Jeszcze niedawno Pan pisał że "Czy będąc dyrektorem banku udzielającym kredytu jakijś firmie kredytowałabyś ją dalej gdyby się okazało że że firma nie osiąga zadowalającego wyniku a zamiast ciąć koszty podnosi je.??"... Widzę u Pana brak konsekwencji. Może ktoś w końcu pomyśli w tej firmie i spróbuje zorganizować jakikolwiek pakiet socjalny? Nie mówię o basenie nieopłacanym przez firmę przez ładnych parę miesięcy. Niestety Kłobuck nie jest dużym miastem i takie informacje rozchodzą się bardzo szybko, a Wy później sie dziwicie, że nie ma chętnych na oferty pracy do ERG-u.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 12.05.07, 14:31 A może ktoś wie coś konkretnego na temat zmian na dyrektorskich stołkach? Jeżeli będzie tak jak słychać to będzie wesoło :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 13.05.07, 09:56 chyba cos jest nie tak z tym zarzadzaniem w firmie? Zwalniaja sie mlodzi i wyksztalceni czyli tacy na jakich stawia prezes.Starych tez juz polowa wybyla i robia w innych firmach za wiele wieksze pieniadze.Nikt im nie patrzy w metryki.Chyba system czterobrygadowy sie rozleci bo nastepni juz dogrywaja inna prace.Jesli prezes bedzie trwal w swoim uporze to bedzie mial dylemat;albo samemu+swita zabrac sie do roboty na produkcji albo zamknac ta bude Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 18:59 nastepne zwolnienia beda hi hi to lubie po koleji gesiego wychodzimy i oczywiscie tacy ;) hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do dzik'a Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 21.05.07, 09:55 Słuchaj to wcale nie jest śmieszne, tylko tragiczne. Ludzie odchodzą więc to TY będziesz zapier***** za nich. Ciekaw jestem co będzie jak nie przyjdzie nikt nowy? Koszty stałe trzeba pokryć,a tymczasem dochodzą dodatkowe koszty dla firmy w postaci zmniejszonej wydajności wydziału, niezrealizowanych terminowo zamówień oraz oczywiście same koszty rekrutacji, które też wcale nie są takie małe. Pomyśl za ile godzin samej nauki nie mówiąc o pracy trzeba takiemu nowemu zapłacić zanim się nauczy? wszyscy kiedyś się uczyliśmy od podstaw a teraz to wszystko szlag trafia.TRAGEDIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 01:01 dodajac do mojej wypowiedzi czy kazdy kto tam pracuje mysli o tym zakladzie powaznie odpowiec brzmi nie kazdy cos juz szuka innego mam na mysli prace i ja nie mam zamiaru byc wykozystywany za takie pieniadze to jest proste i logiczne na szczescie czasy sie zmieniaja i o prace jest latwiej hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 19.05.07, 15:20 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=62655353&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Sz.P. m.s. Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 25.05.07, 12:45 miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,4153858.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Sz.P. m.s. Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 25.05.07, 12:48 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,4174868.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 01:10 to jest smieszne na 3 zmianowce zarabiaja wiecej niz na 4brygadowce i weekendy musza tyrac smiechu warte gdzie tu logika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 29.05.07, 15:38 Powiem szczerze,ze ostatnie podwyzki na chwile tylko przyhamowaly masowe zwalnianie sie z czterobrygadowki.Bo coz to jest 1200 lub 1300zl gdy sie pracuje jak w kieracie.Za taka sama prace,obslugujac polowe maszyn mniej w Czewie zarabiaja 2000zl.I to nie tylko w Dospelu.Mysle ze reszta zarobkow powinna zaczynac sie od ok 1500zl.To nie sa pobozne zyczenia lecz nieublagane dla pracodawcy fakty.Jesli tego zarzad firmy szybko nie zrozumie to bedzie klapa tej firmy.Tracicie ogromny kapital jakim jest zgrana doswiadczona zaloga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 29.05.07, 18:15 Ja też złożyłem podania w innych firmach w 2 lub 3 tylko czkam na telefon ze mną jest 3 ludzi co też tam składali my młodzi co my mamy za start w życiu w tej firmie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 13:52 im wiecej ludzi sie zwalnia tym mamy wiecej pracy jeszcze troche to dojdzie ze dwie osoby beda obslugiwac wszystkie maszyny i to za te same pieniadze a co z tego ze pojdze kaszana wazna jest ilosc ale i co tam zwolnienia i tak beda tylko czekac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 30.05.07, 20:57 Ja wam tylko współczuje .Nic w tym zakładzie się nie zmieni.Napewno nie wasze wypłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.178.* 31.05.07, 14:40 A jak jest z wykorzystywaniem urlopów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiedz Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 31.05.07, 22:28 Co ty opowiadasz o urlopie to teraz można zapomnieć non stop się zwalniają nie ma kto robić .Jaki urlop,zostało tylko na żadanie.Nie ma innego wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.178.* 01.06.07, 15:40 To już lekka przesada a czyj to problem że ludzie się zwalniają i niema kto pracować,rozumiem że trzeba być dyspozycyjnym 365 dni w roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 01.06.07, 19:41 Dla mnie to logiczne jeżeli inni pracodawcy dają więcej zarobić to dlaczego nie skorzystać .I dlatego tak się dzieje w tej firmie ze ludzie odchodzą i będą odchodić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 01.06.07, 19:41 Dla mnie to logiczne jeżeli inni pracodawcy dają więcej zarobić to dlaczego nie skorzystać .I dlatego tak się dzieje w tej firmie ze ludzie odchodzą i będą odchodić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na odchodnem Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 23:36 ... I na co to jest dowód?! - Że szlachta znów rozpija chłopów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nara Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 22:50 hi hi zobaczymy kto tu jeszcze zostanie do wzesnia ;)same maszyny... Odpowiedz Link Zgłoś
xxxkacperxxx Re: ERG Kłobuck 06.06.07, 18:33 Jak Wam jest? Mnie już nie ma... ...i jest dobrze :-). Zmieniło się coś w ciągu ostatniego miesiąca??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też pracownik Re: ERG Kłobuck IP: 80.48.49.* 06.06.07, 18:48 zmieniło się, przestało śmierdzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie znana Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 08.06.07, 14:28 Widzę że prezes zaczyna lepiej lubieć pracowników niż umysłowych,ponieważ pracownicy już 8 lipca mają całą wypłatę .Czyż by to strach przed zwolnieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie znana Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 08.06.07, 16:20 sory--8 czerwiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niznana Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 16:29 Tylko jeden miesiąc aby ludziom zamydlić oczy albo żeby przyszli do roboty za grosze w nidziele.W tym zakladzie juz nic dobrego nie bedzie dopóki jest obecny BOSSSSSSSSSSSS ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 09.06.07, 17:38 dali wyplate w terminie bo sie nareszcie troche boja.Wystarczy jeden dzien spoznienia w danym miesiacu i pracownik moze rozwiazac umowe o prace w trybie natychmiastowym.Opozniona wyplata traktowana jest przez sad pracy jako ciezkie naruszenie kodeksu pracy przez pracodawce.Mozna zadac od pracodawcy 3- miesiecznego odszkodowania.99 spraw na 100 wygrywa pracownik.Tylko patrzec jak ktos sie w koncu w....i. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniłem się sam Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 09.06.07, 20:31 I bardzo dobrze zrobiłem bo pierwsza wypłata w nowej firmie to 400zł więcej niż w EGR-u .Jestem bardzo zadowolony że się zdecydowałem na odejście.Jestem tu doceniany i po trzech miesiącach szef podniesie mi stawkę aż się zdziwiłem ,to jest firma.Powiedziano mi jak firma pozbyła się takiego pracownika ,zaradnego,obyty w produkcji,posiada zdolności manualne,a przede wszystkim bardzo pracowity.Powiedziałem że w ERG-u zostali tylko tacy ludzie.Dlatego jest zainteresowany przyjęciem takich wykfalikownych pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze w ERGu Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 10.06.07, 12:24 no to dawaj gosciu namiary i moze znow bedziemy pracowac razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniłem się sam Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 10.06.07, 13:45 Firma jest ci bardzo dobrze znana ,pogadaj z "J" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marjan Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 14:26 wiesz co ja też był bym zainteresowany jak podasz namiar to ja tez stad spadam przecież wszyscy wiedza ze w erg nie bede tyral 4brygadowce za marne pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tina Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 12:39 ja to nie wiem po co jest 4brygadowka jak i tak co chwile czegos brakoje a ludzie w weekendy musza pracowac a i tak mniej zarabiaja niz na 3 zmianowce wiec gdzie tu motywacja zeby przyjsc w weekend. cos tu jest nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 21.06.07, 16:19 Nareście uspokojła się fala zwolnień.Zaczyna wszystko wracać na stałe tory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avanti071 Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 22.06.07, 21:11 Witam.Pozdrawiam wszystkich kolegów i koleżanki.Bardzo dawno nie pisałem ani nie czytałem co piszecie.Dużo biadolenia - natomiast boicie się zmienić cokolwiek w swoim życiu.Osobiście proponowałem kilku z Was pracę bez powodzenia.Ściągnąłem do mojej nowej firmy kilku bardzo dobrych fachowców z ERGu i żaden z nich nie żałuje.Znacie ich wszyscy i możecie zweryfikować moje słowa w każdej chwili.To jest wasze życie i każdy jest kowalem swojego losu.Czasy się zmieniły i należy dbać o pracownika bo to oni wypracowują zyski.Moja firma się rozwija.Potrzebuję czterech dobrych operatorów wtryskarek już a w sierpniu następnych ośmiu.Wiecie do kogo się zwrócić.Jeszcze raz pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 18:44 podaj namiary na siebie lub jak sie skontaktowac z toba tez pracowalem w ERGU ale juz nie nerwy mi puscily Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiedz Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 24.06.07, 20:14 Przy jedz pod zakład chłopaki dają ci namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze w ERGu Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 24.06.07, 21:21 pogadaj z chlopakami z wtryskarek bo polowa z nich tam sie wybiera. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxkacperxxx Re: ERG Kłobuck 26.06.07, 20:34 Hej avanti071 :-). Chciałbym pogadać.... Jeśli możesz to skontaktuj się ze mną przez gg, mój numer to 1335524. Pracownik z tej samej firmy, lecz wydział nie ten :-). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik2 Re: ERG Kłobuck IP: 80.51.236.* 27.06.07, 00:24 Witam! W pełni zgadzam sie z wypowiedzią avantiego.Sam od niedawna jestem jednym z "ściągniętych" do nowej firmy. Można fajnie popracować i to za pieniądze których w ERGu nigdy chyba sie nie dostanie a przynajmniej na produkcji.Zachęcam do składania ofert.Pozdrawiam wszystkich znajomych z ERGu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezanjomy Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 12:25 witam,niech pan prezes sobie nie mysli ze kobiety beda tyrac na tych zlomach za marne grosze i utrzymywac wasze smierdzace tylki z gory!!!! i tak jest pan juz na liscie sciany przez Inspektorat Pracy prosze czekac bo wkrotce zajrza do ergu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poko Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 19:14 i znowu rece opadaja dzisiaj 10 nie ma premi bo? zaklad nie ma pieniedzy dla pracownikow nic sie nie zmienilo jak bylo tak jest ale dalej trzeba zwiekszac normy a pracownikom zamias podwyszki to nie dac premi robcie tak dalej to po urlopach zobaczycie ilu odejdzie to jest przeciesz logiczne nie trzeba byc wyksztalconym zeby to stwierdzic Odpowiedz Link Zgłoś
xxxkacperxxx Re: ERG Kłobuck 10.07.07, 20:42 He he he... Zimą było gadanie, że na wiosnę nie będzie miał kto robić, teraz mówicie, że po urlopie, niedługo znowu zima i koło się zamknie. Mnie już z Wami nie ma ponad miesiąc i nie żałuję :-) Pierwsza wypłata większa od kilkaset złotych od tej z ERGu, a do tego cisza, spokój, nikt mi nie truje, radio sobie w pracy gra, zrobię co mam do zrobienia i idę sobie o szesnastej do domciu. Nigdy więcej nocek, systemu ani innych głupot. Pozdrawiam starą brygadę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M3©H@n|k 5z@n T3m@T że Ya P1e®d2|uuu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 00:37 Zgadzam się z większością postów tego fora więc nie będę tu powtarzać pewnych zdań bo nawet pisać szkoda. A jeszcze by mnie natchnienie poniosło. Tylko dodam że wypłata równa ok.150% wysokości zasiłku dla bezrob. lub stażu, jaką wysmrodzono teraz dla wieloletnich pracowników w 4-bryg. to już nie lekka przesada. Przy tym jeszcze trza zapomnieć o wczasach bo kto w systemie dostanie dłuższy urlop w zaplanowanym przez siebie terminie? Od ostatniej podwyżki tylko się wspomina o kolejnej że na pewno będzie, ale kiedy i jaka? Na pewno podobnie "znacząca" jak ostatnia... Idę w kimę bo muszę jutro wstać, pełen werwy i motywacji do pracy. Tylko skąd czerpać tę motywację - chyba ze snów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: ERG Kłobuck IP: 212.160.86.* 26.06.07, 21:46 Od 1 lipca podwyżka ale ustawowa,czyli zmniejszenie podatku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie znana Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 27.06.07, 20:51 Ale którego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 19:07 same bzdety tu wypisujecie ale dalej pracujecie jak komus nie pasuje to wynocha a nie sie dalej meczyc prawda jest bolesna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucy Re: ERG Kłobuck IP: 220.249.114.* 06.07.07, 14:56 Płodzili mocno całymi nocami i wypłodzili nowego pomysła...Ale prawa są po to żeby je łamać ;-) Zresztą i tak można się było spodziewać niczego realnego i mądrego. Jeszcze czekać aż wprowadzą liczniki kupy na dupy i zakaz pierdzenia w stołek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ergus Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 09.07.07, 15:05 najlepiej jest wydawac zarzadzenia bo to nic nie kosztuje zamiast wziasc sie do solidnego myslenia.A za myslenie kilkanascie osob w firmie bierze ciezka kase.Skutek ich pracy tworczej jest mizerny.Proponuje wziasc przyklad z sasiedniego zakladu.Zaczynali kilka lat temu na paru zlomach kupinych od nas.Dzisiaj pobudowali nowy zaklad i wprowadzaja nowe linie produkcyjne naprawde 21-go wieku.My mozemy tylko o tym pomarzyc.Tak samo jak o godnym traktowaniu i zarobkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co z premia Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:33 ja sie pytam kiedy w koncu bedzie premia na koncie????przeciez caly miesiac robilem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M3©H@n|k Gdzie robić żeby zarobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 17:15 Szef kuchni poleca: manager.money.pl/kariera/oferty_pracy/ustawiacz;wtryskarki,wroclaw;bielany;wroclawskie,oferta,436694.html www.plastech.pl/pracuj.php?keyword=wtryskarki&off=204812 wroclaw.gumtree.pl/wroclaw/1909.xml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik TOM Re: ERG Kłobuck IP: 80.51.236.* 18.07.07, 19:47 Witam!Po co wy tam jeszcze siedzicie- co niektórzy dostali oferte i to dobrą ale dalej siedzicie i piszecie te bzdety!!Ruszcie d...y i szukajcie lepszej płacy bo to lada dzień zamkną te dziure!!!I wtedy już nic!! Już tu jedna osoba proponowała wam prace !!!A wy co .....wieczne biadolenie!PPozdrawiam wszystkich z produkcji a najbardziej Adnrzeja B......tj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Szprycha Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 12:14 Witam dzielną załogę naszego zakładu. Panie N. Czekamy na premie która jak do tej pory nie wpłynęła na konto i na podwyżki w przeciwnym razie z tego urlopu może już nikt nie wrócić radze się dobrze zastanowić nad tym a nie wymyślać jakieś reklamacje i inne bzdety.Aha jeszcze jedno wypłata za miesiąc LIPIEC mamy taką nadzieje ze wpłynie w terminie czyli do 10 przypominam a nie jak ostatnio z opóźnieniem ludzie chcą na wakacje wyjechać i te ciężko zarobione pieniądze będą nam bardzo potrzebne w przeciwnym razie możemy to inaczej rozwiązać a mianowicie przez Sąd Pracy. Pozdrawiam pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 16.07.07, 15:03 jest tu jeszcze ktos? czy wszyscy sie zwolnili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony bardzo Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 10:11 no i co panie prezesie wciaz konto puste czyli jednak Sad Pracy....ok!!!!jeszcze w tym tygodniu przed pana imieninami do ergu zajrza.hahahihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 15:03 lepiej szukajcie sobie innej pracy bo to biadolenie to nic nie da w tym zakladzie nic sie nie zmieni na lepsze predzej na gorsze a ta premia pewnie jej nie bedzie a podwyzki tylko biadolenie zakaz palenia reklamacje to tylko wyciaganie brudow zeby tylko niedac premi i podwyzek tak bylo zawsze i dalej tak bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xena Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.07, 15:33 Wszystko fajnie się mówi ale proponujecie niestety wyłącznie prace dla mężczyzn a kobiety to co? nic!!! mogą pracować za minimalną płace. Facet to w sumie wszędzie znajdzie troche lepszą prace a przynajmniej prace za bardziej godziwe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO xenki! jt Re: ERG Kłobuck IP: 80.51.236.* 24.07.07, 23:40 Osoba która proponowała co niektórym prace(jezeli pracujesz troszke w tym zakładzie to napewno wiesz o kim pisze) tez zatrudnia kobietki..także w czym problem? Skontaktuj sie tylko i myśle że sie dogadasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 31.07.07, 21:28 biznes.onet.pl/0,1581316,wiadomosci.html Do pracowników zmianowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vqżona No i po urlopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 06:22 ...i w peace doo... oszwabiono nas z urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kretek Re: No i po urlopie IP: *.cache.telstra.net 03.08.07, 06:41 Najlepiej w ostatniej chwili zmienić decyzję, a robole niech sobie do100sują plany albo wcale nie jadą na urlop bo i po co im. Strzykawki są ważniejsze. Zawszaństwo osiągnęło dna, ale dno już się oderwało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NSZZ Solidarność Re: No i po urlopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 08:41 I pomyśleć, że w latach 80/81 w "ERG"-u działała i to bardzo silna "Solidarność" pracownicza. Czytam teraz wpisy pracowników "ERG"-u na forum i wprost płaczę. W Kłobucku, małym miasteczku, gdzieś na skraju prawie świata funkcjonujje spory zakład, produkujący w oparciu o dość nowoczesną technologię. Technologia z XX wieku, a stosunki pracodawca-pracownik z okresu wczesnego burżujkapitalizmu. Taki zakład jest skazany na porażkę. I kogo może mi być żal? Żal tylko pozostaje. A, można pokląć po cichu. Ale i godnie się zachować. A o to coraz łatwiej. Bo o pracę łatwiej, dzięki Bogu, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: No i po urlopie IP: 213.199.204.* 03.08.07, 18:20 to wlasnie dzieki tej Solidarnosci i OPZZ mamy to co mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: No i po urlopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 18:34 ???... Białe nie jest białe, a czarne nie jest czarne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ergus Re: No i po urlopie IP: 213.199.204.* 03.08.07, 21:07 Tak.To dzieki takim zwiazkom teraz ktos moze swobodnie realizowac swoje chore wizje.Do czego to prowadzi nietrudno zauwazyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były zwiazkowiec Re: związki IP: *.sfc.pl 04.08.07, 14:22 O jakich ty mówisz związkach w tym zakładzie już nie ma związków ,chyba że są jedno-osobowe i oni podejmują decyzje za pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: związki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 14:45 Nie może nie być związków zawodowych - nawet za Hitlera jakieś działały, wprawdzie pod kontrolą, ale przynajmniej coś tam było. JA tam mam nadzieję, że gospodarka będzie się rozwijać i ERG ze swoimi właddcami nie będzie w związku z tym miał większego znaczenia jako źródło miejsc pracy. Taki zakład nie ma przyszłości, jeśli tak się traktuje w nim pracowników. NIe jest to wielkie pocieszenie, ale zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebebebeb Re: związki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 15:37 A ja mam w d........ te związki i to że nam urlop skrócono bo mnie i tak tam nikt nie zobaczy przed 20 niech sobie Pan Prezes wielki pan władca sam do roboty przyjdzie. Jeszcze jedno GDZIE TE PODWYŻKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof N. Re: ERG Kłobuck IP: 80.51.236.* 04.08.07, 17:33 W sklepach kochani pracownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 04.08.07, 19:11 no to siedzimy w domu i czekamy na telefon kiedy przyjsc do pracy.POtem bedziemy czekac na wyplate i premie.Wszystko nie wiadomo kiedy.MOtywacja do pracy jak tralala.A moze by tak kochany wodz wyjal troche kasy ze swojego konta ktore my mu napychamy i rzygnal jakas konkretna premia za ten skrocony urlop?No i przy okazji socjalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Krzysztofa N. Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 16:13 Dzis 10-ty a konto puste i co do roboty Pan mysli ze ludzie przyjda??? Prosze idotow robic z kogo innego a nie z ludzi madrych i dobrych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wspolczujacy Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 10.08.07, 21:52 nie wiem kto to jest ten Krzysztof N. ale dajcie mu juz spokoj bo jest urlop i niech chlop wypocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOX Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 22:59 Pieprzycie na tym FORUM jak "potrzaskani" dajcie sobie LUZ. Nikt nikogo nie trzyma na siłe każdy z NAS może sobie zmienić jak mu nie pasuje !!! Takie gadanie do ściany staje się nudne i bezcelowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do FOXa Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 11.08.07, 00:16 jak cie to forum nudzi to wiecej tu nie wlaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOX Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 12:06 Pracujesz w tej FIRMIE - czy tylko lubisz pisać ? Kto chciał zmienić coś w swoim życiu to to zrobił a biadolić i czekać na ...... to BEZSSENS !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do FOXa Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 11.08.07, 15:23 w kazdej pracy ludzie ze soba rozmawiaja niekoniecznie na takie tematy jak chcialby to pracodawca. Widocznie w ERGu wolnosc slowa nie jest nam jeszcze dana i stad te rozmowy na forum.Nie jestesmy tutaj wyjatkiem.Zobacz sobie na forum TRW,GOMMA,Politechniki Cz. i wiele innych.Kumasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaver Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 11.08.07, 15:47 FOX a ty pracujesz w tej firmie? jeżeli tak to gdzie? na produkcji? czy u góry? Ludzie mają prawo wyrażać swoje opinie nawet tutaj "wolność słowa" skoro w firmie nic sie nie robi żeby było lepiej takich na górze boli ze takie fora istnieją i odciągają potencjalnych pracowników jeżeli nie pracujesz na produkcji to nie masz zielonego pojęcia o co chodzi a pracownicy chcą być traktowani jak ludzie a nie jak psy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do FOXa Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 13.08.07, 21:34 Panowie nie opłaca się wyśilać i tłumaczyć tej osobie albo to obserwator albo osoba z góry.To jasne szuka zaczepki ale wy pracownicy jesteście mądrymi ludzmi nie MYŚL sobie FOX-sie że ludzie w ERG-u nie myślą--i jak się czujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwalniam się Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 22.08.07, 17:53 kolejna osoba się zwalnia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Re: Re: Re: Re: ERG Kłobuck IP: *.eranet.pl 22.08.07, 22:19 Góra zaczyna myśleć o podwyżkach na poważnie :) To do tej pory były jaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: Re: Re: Re: Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 24.08.07, 18:06 Pewno że jaja nam 6 zł brutto co daje mi na rękę 4zł to są jaja jedna pracownica się już zwolniła ja będę następna mam 6 zł na ręke już w innej pracy .Do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniłem się Re: Re: Re: Re: Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 04.09.07, 10:19 Firma stawiała na młodych pracowników a zarabiali grosze a zostało tylko tam 4 młodych pracowników i też szukają pracy ja pracuje w nowej firmie i na początek mam pół tora pęsji co w zakłdzie ,tu docenia się pracownika po trzech miesiącach mam podwyszkę i jeszcze namawiają żeby zostać .kolejnych 2 się zwalnia tam zostali sami fachowcy.Na mojej brygadzie miałem kolegę który mi pomagał tylko spojrzał i wiedzał co trzeba zrobić i firma takich ludzi nie docenia dzięki starym pracownikom ta firma prosperuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tesz Re: Re: Re: Re: Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 19:06 no to fajne rze masz takom pęsję, ja tesz bym tak hciał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Re: Re: Re: Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 06.09.07, 20:51 niedlugo wszyscy bedziemy lepiej zarabiac,tylko nie w ERGu bo ta buda sie rozleci przy takim zarzadzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Re: Re: Re: Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 18:16 witam wszystkich, a szczegolnie nasza smietanke z gory, pragne Was poinformowac ze w poniedzialek 10ty wiec wypłata ma byc na czas bo jak nie to cztery osoby z dolu czekaja z wypowiedzeniem natychmiastowym!!!! i bedzie znowu o czterech mniej na pokladzie u kapitana NEMO hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwaga Re: Re: Re: Re: Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 17.09.07, 13:03 biznes.onet.pl/0,1606841,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica : ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 16.01.08, 18:44 Ładnie dziś 16 a my nie mamy wypłaty ,czy PREZES myśli sobie że my nie mamy opłat,kredytów, utrzymać rodzine mawet nikt nie raczył poinformować ludzi .Ładny wizerunek PANIE PREZESIE daje PAN tej firmie.Czy pamięta PAN co PAN na początku mówił i jak PAN teraz wygląda.i co ja teraz mam powiedzieć dziecią,--NO CO !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 07:30 Kolejna osoba się zwalnia - OCZYWIŚCIE jak ma być inaczej atmosfera bez zmian BEZNADZIEJNA !!! Ten złodziejski system 4-brygadowy zabija w nas pozytywne MYŚLENIE! Czekam jeszcze jakiś czs jeśli się nic nie zmieni "wróci do normy" jeśli w tym zakładzie można mówić o NORMACH normalności też sie zwijam z tego BAJZLU szkoda ŻYCIA..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolec Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 08:03 Dobrze że wspomniałeś o tym pseudo 4-brygadowym systemie. Jest to FIKCJA produkcja mierna chodzi tylko o to aby zaspokoić chore wizje p. PREZESA ! Stworzyć pozory na zewnątrz zakładu !!! ILE "oni" mają pracy pracują 7 dni w tygodniu ŚMIECH...Ludzie to tylko chora otoczka ERG-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woman_ka1 Re: ERG Kłobuck IP: *.cs.nchu.edu.tw 08.09.07, 07:45 No tak, troszkę :) Dlatego znikam na troszkę...na południe Europy!!!!!! Info zostawiłam na naszym prywatnym ( www. stare_cioty.pl) forum :) Do zobaczenia (jeśli tylko wrócę :D ) Moze poderwe jakiegoś murzyna :) Dużo zdrowia i pięknej wrześniowej pogody życzę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co z wypłata Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 09:23 a co wy sobie myslicie, dzis 10 a wyplaty wciaz nie ma!!!!! ludzie maja raty i kredyty do spłatecenia!!!!!Operator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez operator Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 11.09.07, 21:30 dzisiaj 11 i jest jakies 70 procent wyplaty.Mysle sobie ze ja tez bede pracowac na 70 proc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem z tobą Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 12.09.07, 19:26 My też tak zrobimy.Na 70% Odpowiedz Link Zgłoś
xxxkacperxxx Re: ERG Kłobuck 15.09.07, 08:11 Witam. A czy ktoś z Was zauważył jak dawno nie zabierał głosu na tym forum taki pan o inicjałach m.s.? Czyżby też się zwolnił??? Pozdrawiam wszystkich, którzy pozostali jeszcze w tym bagnie... Ps. Słychać coś tam u Was ciekawego oprócz narzekania na płacę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 15.09.07, 10:17 no Kacper ale dowaliles z tym wierszem.Jestem pod silnym wrazeniem, chyba sie rozplacze zwlaszcza ze wyplaty dalej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 13:48 s1.bitefight.onet.pl/c.php?uid=138950 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryzsytof M. Re: ERG Kłobuck IP: *.simnet.is 15.09.07, 22:08 Witam. Ja już dawno olałem ten bajzel. Teraz wyjechałem sobie za granice i mam spokój. Fajna praca, nikt mi nie mówi, że mało zrobione i nie stoi nade mną. Ile zrobie to zrobie, a przychodzi kierownik i mówi mi, że bardzo dobrze pracuje. No i oczywiście pieniądze duuuużo większe - bo chyba wszędzie są większe niż w erg- u. Nie ma się co zastanawiać tylko uciekać z tamtąd, najlepiej jak najdalej.Pozdrowienia dla całem załogi, oczywiście tylko tej z produkcji. Krzys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof M. Re: ERG Kłobuck IP: *.simnet.is 15.09.07, 22:13 PS. Karolina S, jeśli możesz to odezwij się: cursed@o2.pl lub gg 7768429 Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wynagrodzenie Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 17.09.07, 15:29 tak wyglada przeciętne wynagrodzenie a jak pakowaczek. biznes.onet.pl/0,1606951,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: system Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 17.09.07, 20:23 W systemie należy nam się półtora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 11:11 Co z tego że się należy - NIC z tego systemu nie mam !!! ZŁODZIEJSTWO aby sobote i niedziele dni wolne normalnie od pracy stawiać na równi z dniem powszednim. KONCZE prace w tym systemie nie godze się z takim wyzyskiem ( nie jestem sam ) ZWALNIAM SIĘ !!! Wystarczy tego ... Koledzy czs przejrzeć na oczy POZDRAWAM wszystkich "SYSTEMOWCÓW". Odpowiedz Link Zgłoś
xxxkacperxxx Re: ERG Kłobuck 18.09.07, 18:24 Oj ludzie, ludzie... Odszedłem od Was całkiem niedawno i w 100% nie żałuję swojej decyzji. Szanowny Pan Prezes proponował mi podwyżkę do 8zł brutto a tymczasem w innej firmie wycenili moją pracę na początek na 10zł netto + premia + 12zł netto za każdą nadgodzinę. Praca dużo spokojniejsza co nie znaczy, że nie trzeba pracować... Naprawdę niewiele potrzeba żeby cokolwiek z swoim życiu zmienić. Zaglądam co jakiś czas na to forum (które sam swego czasu zapoczątkowałem) i widzę, że nic się nie zmienia. Wszyscy narzekali, narzekają i będą narzekać. Tylko po co? Za narzekanie nikt Wam nie zapłaci, więc proponuje zamiast tracić czas na bezsensowne gadanie zaglądać częściej niż na to forum na stronkę http://ogloszenia.pracagazeta.pl/js.php?view=2&lookid=gazetapraca&formType=advanced&q=&qInd=&qMatch=all&qField=Title&qCity=Cz%C4%99stochowa&qMiles=30&qState=%C5%9Bl%C4%85skie&qCountry=Poland&qDate=begin+of+-7+days&pp=50&qSort=date Pozdrawiam wszystkich swego czasu mi przychylnych. Odpowiedz Link Zgłoś
avanti0071 Re: ERG Kłobuck 19.09.07, 22:02 Witam i pozdrawiam wszystkich pracowników Firmy ERG. Odszedłem z Firmy już dosyć dawno temu i wcale tego nie żałuję. Wiem że gdzieś indziej można zarobić całkiem nie złe pieniądze za uczciwą pracę.Problemem Firmy ERG jest to że płaci bardzo mierne wynagrodzenie i nigdy nie uzyska standartu na europejskim poziomie.Pracownicy nie mają żadnej motywacji do lepszej pracy tylko każdy patrzy aby mu jak najszybciej minęło 8 godzin.Nad Firmą wiszą czarne chmury z powodu chytrości i zachłanności Pana Prezesa ale pracownicy nie muszą obawiać się o znalezienie nowej pracy ponieważ na rynku pracy są coraz większe braki pracowników liniowych.Panie Prezesie niech Pan pomyśli o podniesieniu wynagrodzenia dla pracowników póki ma Pan komu jeszcze podnieść bo nie długo nie będzie miał kto na Pana pracować. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 21.09.07, 20:16 panie PREZESIE!Jest juz 11 dni po terminie wyplaty a jej drogiej czesci nadal nie ma! czy mysli pan sobie ze my tu dla ideii robimy? jak pan nie masz pojecia o prowadzeniu firmy to daj pan sobie spokoj. MY sobie prace znajdziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 08:30 dwa tygodnie po terminie a reszty wypłaty nie ma na koncie,to jest śmiechu warte....zwalniam sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 24.09.07, 09:06 Nie strasz bo jak byś chciał się zwolnić to byś zrobił to jak to inni zrobili dostaniesz 200zł mniej i bedziesz dalej pracował.Ludzie którzy chcą coś w życiu mieć nie będą robić za takie pieniadze.Jestem obserwatorem od kilku miesięcy tego zakładu.Moja żona tam pracuje i zarabia marne grosze i do tego jeszcze na raty takiego zakładu jeszcze nie widzałem aby nie cały tysiąc był na raty.-Oferujemy ciekawą pracę w dużej, dynamicznie rozwijającej się firmie-to są JAJA-- ogloszenia.pracagazeta.pl/texis/jobsearch/rssdetail.html?id=46ee37e648b590 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 24.09.07, 21:24 no to nie wiem czemu kazesz zonie pracowac za takie marne grosze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 25.09.07, 00:16 Jeżeli ona zarabia marne grosze to czemu pracuja tak opreatorzy za dwieście zł więcej.Już nie długo zmieni prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 25.09.07, 10:05 Już niedługo, bo w dniach 10 – 11 października br. odbędzie się trzecia edycja Międzynarodowych Targów Pracy w Lublinie mających na celu stworzenie forum dla bezpośrednich spotkań osób poszukujących pracy z pracodawcami krajowymi i zagranicznymi. Udział w Targach Pracy to doskonała okazję do nawiązania bezpośrednich kontaktów z pracodawcami zagranicznymi oraz znalezienia ciekawej oferty pracy, również za granicą. Podczas targów będzie można Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik T. Re: ERG Kłobuck IP: 80.51.236.* 28.09.07, 01:38 Oj ludzie ludzie narzekacie a tu z (tego co słyszałem) to prezes wam zafundował wycieczke do Wisły!!!i jak tu zrozumiec te wypłaty......Pozdrawiam wszystkich WYTRZYMAłYCH z produkcji...T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 04.10.07, 19:53 ta wycieczka bedzie drogo kosztowac!Cale socjalne do konca roku.No chyba ze jeszcze jakies chore Andrzejki zrobia na ktore przyjdzie towarzystwo od wylizywania rowow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna firma Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 05.10.07, 20:20 Drodzy pracownicy a co na to wasze związki Odpowiedz Link Zgłoś
xxxkacperxxx Re: ERG Kłobuck 05.10.07, 21:04 W ERGu obecności związków zawodowych nie stwierdzono... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna firma Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 06.10.07, 16:54 Drodzy Państwo tak poważna firma jak się reklamuje powinna mieć związki zawodowe lub przedstawiciela załogi.Sami jesteście sobie winni.To nie ma w tym zakładzie pracownika któremu możecie zaufać.Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z firmy Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 11.10.07, 18:27 wybacz gosciu z innej firmy ale chyba nie znasz realiow jakie panuja w wiekszosci malych a nawet srednich firm.POtrzeba jeszcze zeby nastepne 2 miliony wyjechalo za granice to moze wtedy w naszej kochanej ojczyznie zaczna szanowac pracownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ERG Kłobuck IP: *.man.czest.pl 11.10.07, 18:39 Wybacz stary ale naprawdę sam możesz wiele zmienić... Zmień firmę a będzie Ci o wiele lepiej. No chyba że się uparłeś dotrwać w niej do emerytury.... Odpowiedz Link Zgłoś
xxxkacperxxx Re: ERG Kłobuck 28.10.07, 18:04 Cóż tak wszyscy zamilkli? Co tam u Was moi mili? Pozdrowienia dla brygady Marka L. i Anulki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
temur78 Re: ERG Kłobuck 30.10.07, 13:38 Czy może mi ktoś powiedzieć, na jakie zarobki można liczyć na stanowisku specjalisty ds. marketingu? I z jakiego powodu ukazało się ogłoszenie - już chyba drugi raz w tym roku? Kiepskie zarobki,lepsza praca, dodatkowy etat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 30.10.07, 18:12 widze ze jestes poeta lub filozofem a w tym zakladzie trzeba bardzo twardo stapac po ziemi wiec dobrze Ci radze-daj sobie spokoj.Wystarczy poczytac komentarze pracownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
temur78 Re: ERG Kłobuck 30.10.07, 21:17 Do poety to mi daleko. :D Jeżeli chodzi o filozofię, to trochę jej potrzeba w marketingu. To nie jest dziedzina, w której wystarczy znać się na prostych sztuczkach. Najlepsze pomysły powstają z połączenia wielu dziedzin życia i ich bacznej obserwacji. Chyba, że się mylę. Komentarze czytałem, przynajmniej większość z nich, jednak większość osób wypowiada się o pracy na produkcji... Zawsze znajdą się ludzie niezadowoleni, chociaż np. przypadek nieterminowej wypłaty (i to jeszcze 10.) jest dla mnie niedopuszczalny - albo kombinują albo w dziale kadr i płac/księgowości* jest bajzel/nie ma kto pracować/nie ma osób kompetentnych*. :> * - niepotrzebne skreślić Odpowiedz Link Zgłoś
temur78 Re: ERG Kłobuck 31.10.07, 09:08 Poza tym to nie była odpowiedź na moje pytania. :] Odpowiedz Link Zgłoś
xxxkacperxxx Re: ERG Kłobuck 31.10.07, 23:09 Niekompetentny jest sam prezes zarządu. Marketing jak i PR moim zdaniem mają w ERG-u bardzo trudne zadanie... Nie jest łatwa rzeczą wypromować produkt (czyt. bubel)produkowany przez załogę o takim stopniu satysfakcji z wykonywanej pracy. Kiedy Sz.P. K.N. zrozumie, że ma do czynienia z fabryką sprzętu medycznego, a nie np. zabawek? Nie pracowałem w tej firmie zbyt długo, ale naprawdę różne rzeczy widziałem. Program TVN-u UWAGA miały materiał na parę ładnych odcinków... Gdyby nie doświadczona załoga potrafiąca wychwycić wiele niedociągnięć zarówno sprzętu jak i pracy ludzi ERG mógłby (może?)stać się głównym bohaterem afery większej od tej z udziałem BD... Smutną rzeczą było to oglądać - m.in. dlatego się zwolniłem. A jeśli chodzi o atmosferę "na górze" to nie wiem jak jest teraz ale zdziwiłem się odchodząc jak sami pracownicy biurowi mi mówili, że sami gdyby byli trochę młodsi również by tam nie siedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 01.12.07, 10:08 I tak kolejna osoba się zwolniła a był dobrym operatorem szkoda . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez obserwator Re: ERG Kłobuck IP: *.masterkom.pl 01.12.07, 11:37 jeszcze miesiac,dwa i odejdzie nastepnych kilku.Nie pomoga paczki ani talony na swieta.Ten zaklad stacza sie po rowni pochylej. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxkacperxxx Re: ERG Kłobuck 01.12.07, 16:35 Ruszyło się :-)... Ale nic nowego nie piszecie. Ps. z ciekawości, kto teraz poleciał? Odpowiedz Link Zgłoś
xxxkacperxxx Re: ERG Kłobuck 01.12.07, 16:41 "I tak kolejna osoba się zwolniła a był dobrym operatorem szkoda ." Dlaczego piszesz o nim jak o "zmarłym"? "Umarł" dla ERG-u, ale odrodził sie dla świata :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 01.12.07, 22:29 Jakie talony chyba ci się śniło .o talonach to ty zapomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator 1 Re: ERG Kłobuck IP: *.masterkom.pl 02.12.07, 13:12 ja tez jestem zdziwiony ze nie wszystko rozpisano na jedna wycieczke. W srode i sobote w Pierdołowie na rynku mowili ze w ERGu maja jakies ochłapy na swieta dostac,no to se mysle,ze chyba jakies talony czy cóś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator 3 Re: ERG Kłobuck IP: *.stny.res.rr.com 02.12.07, 19:18 No, dają wam po zgniłym śledziu, te z dna beczki, tuż przed samą wigilią, bo musieli by je wywieźć na mączkę, a to kosztuje. Dają wam po karpiu, po łbie odciętym i baloniku nadmuchanym. To jest kurde kapitalizam, obudźcie się wreszcie. Pieprzcie te robote, a nie zachowujcie się jak baby płaczki. Trochę honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator 1 Re: ERG Kłobuck IP: *.masterkom.pl 03.12.07, 13:06 spoko.Honoru nam nie brakuje.Nawet swieze karpie nie maja wziecia. To prawda ,ze jest bardzo duzo powodow do narzekan ale u Ciebie tez chyba nie jest idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 04.12.07, 21:34 Ale za to będzie mikołaj i ogromne paki a co u ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator4 Re: ERG Kłobuck IP: 80.51.236.* 05.12.07, 10:33 Będzie Mikołaj,będzie karp to pewnie premia zagrożona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator 1 Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 05.12.07, 13:16 chyba tak,moze byc zagrozona.Ale sie nagle porobilo obserwatorow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc prezenty IP: *.eranet.pl 05.12.07, 16:56 Mikouaj przyniósł zajefajny kalendarz na warsztat techniczny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: prezenty IP: *.sfc.pl 10.12.07, 19:42 dziś 10 i znów nie ma wypłaty.To już standart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były worker Re: prezenty IP: 213.199.204.* 10.12.07, 22:01 A u mnie już od południa kasa na koncie w wysokości takiej że w ergu końcówka z tego była bez jedynki z przodu. Oj ludzie ludzie zmądrzyjcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jess Re: prezenty IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.07, 23:53 wszyscy dobrze wiemy że większość ludzi z Ergu odeszła z pomocą innych którzy już zdążyli się zaczepić. Więć zamiast tu prowokować to proszę o kontakt (email), szukam pracy dla kobiety. Npewno się odezwe i już mnie nie ma w Ergu:) A więc czekam:) Odpowiedz Link Zgłoś
loli114 Re: prezenty 13.12.07, 18:08 WITAM! WIDZĘ ŻE PANIE IDĄ CAŁĄ PARĄ JUŻ DWIE ODESZLY NA CHOROBOWE A INNE TEŻ SIE SZYKUJA BRAWO!! OSKUBIEMY WSZYSTKIE PREZESUNIA Z PIÓREK DOSTANIE PO JAJACH NIECH PLACI! MOŻE WKOŃCU DOCENI NAS KOBIETY BO NARAZIE TO MA NAS GLĘBOKO W DU...POWOLI PAKOWACZKI SIĘ WYKRUSZAJĄ _MĘŻATKI GÓRĄ!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 11.12.07, 12:21 A u nas dalej bez wypłaty ale będą talony . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jess Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.07, 20:46 Ciekawe kto ci napopowiadał takich bzdur, że będą talony. Ktoś coś bąknął i wszyscy się napalili na talony. Skoro nie ma wypłat w całości to nie wiem skąd szanowy prezes wyczaruje pieniądze na talony?? Przecież naszego socjalnego już dawno nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?!@#$%&^ Re: ERG Kłobuck IP: 213.199.204.* 13.12.07, 09:57 W końcu jak tak dalej pójdzie stanie na tym, że będziecie musieli przeżyć cały grudzień za 50zł w talonach bo wypłaty nie będzie.... Baardzo szanująca się - a nie pracowników - firma. He he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator 1 Re: ERG Kłobuck IP: *.masterkom.pl 14.12.07, 20:50 staremu kompletnie odwalilo.To fakt ,ze sa reklamacje ale to nie jest wina zalogi tylko jego chorobliwych oszczednosci ludzkich i materialowych.Z tego co slysze to juz nawet starsi pracownicy szykuja sie do zwolnienia.Niebawem jego harem gwiazd bedzie pracowal na produkcji.Pozdro dla tych ktorzy sa juz na wolnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator4niwyp Re: ERG Kłobuck IP: 80.51.236.* 16.12.07, 11:33 Niewypłacalny albo sknerus.W sobotę podobno nie wpuszczono na basen pracowników.Dlaczego?Bo pewnie nie płaci,oszczędza na karpie czy odbija sobie za kilka paczek na Mikołaja?He he he ha ha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 16.12.07, 22:48 Ja ci proponuje nie bież karpia bo zapłacisz podatek w maju tak jak od wycieczki chyba że zrobisz sobie zdjęcie z karpiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserator1 Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 17.12.07, 20:49 mam gleboko w d...ku jego karpie.Czekam na kase a za to co robi to kiedys beknie.I to niedlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 21.12.07, 10:26 Ostatni dzień przed Świętami premi nie ma karpi brakło to jest wizerunek firmy ,WSTYD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator 1 Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 21.12.07, 11:52 jak by ludzie mieli troche pomyslunku to oszczali by te ceremonie wreczania karpia za nasza premie albo godziny nadliczbowe.Ale jak widac przydupasow nie brakuje.Potem jeszcze beda sie dziwic gdzie jest socjalne.Wycieczka ,Mikolaj,karp i po naszych pieniadzach. A tak ogolnie to jest jak w Korei Pln.-jedynie ukochany wodz wie czego narod potrzebuje najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
loli114 Re: ERG Kłobuck 21.12.07, 23:24 NAJWIĘKSZĄ SZTUKĄ ŻYCIA JEST ŚMIAĆ SIĘ ZAWSZE I WSZĘDZIE, NIE ŻALOWAĆ TEGO CO BYLO I NIE BAC SIĘ TEGO CO BĘDZIE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chuck Norris Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 22.12.07, 16:39 Dawno mnie tu nie było ładne cyrki tam się dzieją po Nowym Roku jestem u was wyprowadzę to trochę na prostą.to ci ludzie co podobno mają u was pracować nie mają internetu i nie czytaja jaki tam wspaniały jest wasz PREZES Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymista Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 23.12.07, 10:16 na prostą to tu nawet Kubica nie wyprowadzi w tej firmie.Tak sobie mysle jakby do tego szamba zajrzał Norek-ten z Miodowych Lat-to może by coś udrożnił??? Odpowiedz Link Zgłoś
xxxkacperxxx Re: ERG Kłobuck 23.12.07, 10:36 Gdzie Ci człowieku przyjdzie ekipa z Delic-polu??? Wiesz jakie tam są zarobki? Przy tym tempie wzrostu płac w Erg-u może Wasze dzieci ich dogonią. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxkacperxxx Do pracowników ERG Kłobuck S.A. 24.12.07, 14:23 Wesołych świąt Bożego Narodzenia, oraz wszystkiego najlepszego w nowym roku życzę ja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Do pracowników ERG Kłobuck S.A. IP: *.rev.masterkom.pl 24.12.07, 15:16 Wesołych Świąt oraz dużo lepszego Nowego Roku normalnym ludziom w ERGu życzy jeszcze normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Do pracowników ERG Kłobuck S.A. IP: *.sfc.pl 25.12.07, 11:24 dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: Do pracowników ERG Kłobuck S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.07, 01:28 Wszystkiego najlepszego w nowym roku dla wszystkich pracowników, a w szczególnosci dla "Rozpierduchy" i całej załogi(wiadomo dla kogo i od kogo :) ). Trzymajcie się cieplutko i powodzonka. Odpowiedz Link Zgłoś
loli114 Re: Do pracowników ERG Kłobuck S.A. 29.12.07, 20:54 A WTYM NOWYM ROKU TO TAK SIĘ POPIJE I POCIŚNIE ( ALE GLUPOTY). Odpowiedz Link Zgłoś
loli114 Re: Do pracowników ERG Klobuck.sa 29.12.07, 21:17 W Nowym Roku idz do przodu krok po kroku, niech Cie nadmiar kasy meczy, niechaj fiskus Cie nie dreczy, niech rodzina zyje w kupie. Resztwe miej gleboko w dupie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator 1 Re: Do pracowników ERG Klobuck.sa IP: *.rev.masterkom.pl 29.12.07, 23:16 w tym Nowym Roku abysmy lepiej mialy w kroku.A na serio to dzisiaj dowiedzialem sie o nowej pracy;propozycja jest kuszaca.Czekam tylko na spozniona wyplate w styczniu i sruuu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorąca sabina Re: Do obserwatora 1 IP: *.masterkom.pl 31.12.07, 22:42 Czy Ty jesteś transwestytą? bo piszesz że będziemy MIAŁY lepiej w kroku, a później piszesz że DOWIEDZIAŁEŚ się o nowej pracy troche nie kapuje? widze że masz zachwianą orientację sexualną OBSERWATORZE NR 1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator 1 Re: Do obserwatora 1 IP: *.rev.masterkom.pl 01.01.08, 17:16 nie wiem ale biore wszystko co tylko na drzewo nie spierdziala! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość!!!!! Re: Do pracowników ERG Klobuck.sa IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.10, 21:08 Zmarła Pani- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Do pracowników ERG Klobuck.sa IP: *.masterkom.pl 23.08.10, 13:10 był ktos na pogrzebie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osaba Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 08.01.08, 12:45 Gdzie te podwyżki co tak się zapowiadały od 1 grudnia 2007.Czyżby przeniesione na stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOT Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 18:17 Predzej premie zabieze niz podwyzke da bo to taki koles co ludzi w dupie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIES Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 09.01.08, 15:49 te jego kochanki ladnie kasy wydoja z zakladu a my chodzimy w podartych lachmanach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasza znajoma Re: czuje smak wolnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 14:13 hej ,widzę ze nie ma żadnych zmian u was, a ja wam powiem ze cudownie jest być na wolności.Prezes to kawał chama..... który patrzy każdego oszukać, a pan T.F to jest bardzo wscibski. Nie bede ukrywac ze pracowalo mi sie z Wami swietnie, na kazdej zmianie moglam sie dogadac z wszystkimi wiec domyslacie sie na pewno kim jestem.Pozdrawim wszystkich pracownkow PMP. A jak tam zyje Ksieciunio?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator 3 Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 13.01.08, 11:04 Już po 10 i znów nie ma wypłaty ciekawe kiedy będzie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator 1 Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 13.01.08, 12:22 podobno ok 20-ego.Jaja sobie robi niezle.Ale co sie dziwic-wsrod nas tez sa nawiedzeni,im gorzej tym wieksze normy targaja.Chyba wiemy o jakie osoby chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOX Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.08, 13:00 POCZĄTEK KOŃCA !!! Moi koledzy i kolezanki firma ERG przechodzi do HISTORII... Czas szukać nowej " przystani " cytryna ERG nie da się już wycisnąć ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 17.01.08, 17:35 Ładnie dziś 17 a my nie mamy wypłaty ,czy PREZES myśli sobie że my nie mamy opłat,kredytów, utrzymać rodzine mawet nikt nie raczył poinformować ludzi .Ładny wizerunek PANIE PREZESIE daje PAN tej firmie.Czy pamięta PAN co PAN na początku mówił i jak PAN teraz wygląda.i co ja teraz mam powiedzieć dziecią,--NO CO !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sortimat Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 15:21 Wysłali wszystkich na urlopy, zeby im du.. DYREKCJI niezawracali o wypłacie i zeby sie ludzie niezbuntowali bo juz mało brakuje!! Niech lepiej Prezesunio pomysli o jakims odszkodowaniu za to opuznienie wypłaty, bo nie po to sie podpisuje jakies smieci:) "do 10 każdego miesiaca, za miesiac poprzedni" zebym teraz czekac na to kiedy laskawy Prezes przeleje pieniadze!! Zamknac ta BUDE jak sie niema głowy do interesów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandretto Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 18.01.08, 21:56 no to lezymy.Szukam innej pracy mimo ze robie tu juz sporo czasu.Bardzo dlugo.Ciezko przesadza sie stare drzewa ale czasem trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MULTIVAK Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.08, 22:07 TOTALNA ROZPIERDUCHA! A PO URLOPIE BĘDĄ WISIAŁY KŁUDKI A OKNA DECHAMI ZABITE POZA JEDNYM ŻEBY MÓGŁ WYGLĄDAĆ KOMORNIKA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aarkanoid Re: ERG Kłobuck IP: 80.51.236.* 19.01.08, 00:11 To co się dzieje w tym Kłobuckim Ergu... Katastrofa. A to co Pan Prezes uskutecznie swoim słodkim pierdzeniem to jest po prostu hore. Na bruk go !!! A ludziom oddać pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wielkiego brata Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 22:59 niech mnie pan prezes nie wkurw... bo nie dam sobie w kasze dmuchac albo pan wyłaca kase oraz odszkodowanie albo.... ciezko sie to skonczy dla pana i pana zasranego biznesu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOX Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.08, 23:24 Troche kultury......PROSZE jak to świadczy o NAS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator 1 Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 20.01.08, 11:27 jak sie ma takich biznesmenow przed soba to trudno zachowac kulture Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator 3 Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 20.01.08, 11:51 o jakiej kulturze mówimy dziś 20 ludzie nie mają wypłaty - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNICA Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 20.01.08, 12:59 BARDZO DOBRZE NAPISAŁ OBSERWATOR 3 ALE KOGO TO W TYM ZAKŁADZIE OBCHODZI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łłłłuuuuuuuukkkkii Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 20:46 Do Gazu z Prezesem a jak nie to za jaja i z baśki. Ja na waszym miejscu do pracy bym nie przyszedł jak wypłata nie wpłynie a w ogóle to czy z tego urlopu ktoś wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walentynka Re: ERG Kłobuck IP: *.tktelekom.pl 14.02.08, 10:44 nie ma jak praca w erg 14 -ty a kasy nie ma walentynka dla starego niech sie dobrze bawi ,bo ja nie mam za co pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MTV Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 15:19 Nie minoł 25 i mam 1/3 wypłaty na koncie... zajebi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmartwiony Re: ERG Kłobuck IP: *.eranet.pl 20.01.08, 15:36 czy ERG to już bankrut a kasa z firmy "wyprowadzona"?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do foxa Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 11:39 co mnie obchodzi jak to wygada, ma byc kasa, nikt za darmo robić u Was nie będzie robił, nie cość ze wysracie nam marne grosze to jeszcze je zabieracie a my czekamy tygodniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: question tag Re: ERG Kłobuck IP: 195.66.68.* 23.01.08, 08:23 kolejny bankrut po Dispomed Lublin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puff Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 12:28 Czytam, czytam i nic. Dużo gadacie a wielkie G z tego wynika. A te wszystkie Wasze groźby to tylko odgłos wczorajszych wiatrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uff Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 23.01.08, 19:36 a Ty gosciu z jakiej łapanki jestes? Z ERGu czy innej?Co takiego odwaznego zrobiles juz w swoim życiu? Jak masz jakies bogate doswiadczenia to moze bys cos doradzil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator3 Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 23.01.08, 20:46 Szkoda słów i pisania sama nazwa autra mówi sama za siebie może BYŚ przedstawił jak to u Was wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNICA Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 24.01.08, 08:52 Czy ktoś wie kiedy mam w końcu przeleją pieniądze,dziś jest 24 a my bez grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 09:39 nie, coś ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasnowidz Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 24.01.08, 11:55 dzisiaj po poludniu wplynie na konto ale nie 100proc.Czuje to w moczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrozpaczony Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 22:27 to co sie dzieje w tej firmie to farsa.Prezes zamiast myslec o firmie to tylko panienki ma w głowie.Z tą małą ze zbytu jezdzi i wozi sie po czestochowie,wiec kase nasza przepiepszył na dzi***.a my zapier**** na produkcji za gó..ane pieniadze.na wycieczce tez sie slinił i kase na panne wydawał.My chcemy naszej wypłty a nie marnych pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 27.01.08, 16:35 30-ego lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurw... Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 14:20 słuchaj no cały prezesie, ile to mam jeszcze czekać na kasę.... zasadził ktoś panu kiedyś kopa w dupę ? Gó..ane sa pieniądze ale nalezą sie ludziom jest 3 tygodnie po wypłacacie za tydzień jest następna a Ty przepieprzasz nasze pieniądze......zadośćuczynienie sie nam należy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek murorz Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.08, 20:42 To wielka racja i jeszcze ma czelność mówić o reklamacjach albo o tym że nawet czystości nie umiemy utrzymać ale jaka płaca taka praca.A kierowniczek może sobie mówić o tych tak zwanych incydentach i tak to mamy wszystko głęboko w dup... a reklamacje i tak będą bo teraz to na to wszystko sikamy i na tą jego psełdo czystość niech już nie robi tych śmiesznych zebrań pouczających na mistrzówce bo żygać nam się chce tą jego kaczą gadką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator147 cyklomat manualny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 22:22 Czuć wyraźnie w powietrzu epilog ergu.górnicy z budryka też mają nie lekko,strajkują,ale to inna historia.tutaj są inne realia i przy obecnym zarządzie erg weźmie i kojfnie. szkoda tylko dobrej załogi i 'resztek pozostałych z majątku firmy',bo taki paparuh wycyckał wszystko co się dało i nie ma odwagi ogłosić z honorem pracownikom co się dzieje z tym zakładem. a tak przy okazji,ciekawe jak zareagują przydupasy wszelakie gdy ich też dotknie sytuacja finansowa.czy nadal będą poganiać roboli i gorliwie urządzać pogadanki w harcówce w imię wodza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomocnik Józka Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 22:24 skurw... złodzieje, moze by tak sie ktos wypowiedzial o naszy pieniadzach, a nie tylko pieprzyc o reklamacjach, ktorych bedzie coraz wiecej, bo kto za darmo sie bedzie przykładał,!!!!!!!!! za co mam zyc, dojezdzac,niech Prezes sobie za 400 zł pozyje... czas zrobic jakis bunt!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żalosne Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 30.01.08, 13:26 .U nas w firmie było by nie do pomyślenia żeby nie dostać wypłaty na czas ,gdzie macie związki już dawno zgłosić to do inspekcji pracy to już przesada.Macie w ogóle związki ile ten zakład liczy ludzi . pracownicy w częstochowie to forum tez śledzimy nie złe cyrki u was się dzieją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOX Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.08, 13:28 Jaki BUNT ????? Czas wziąć " dupe w troki " poszukać normalnej pracyinnej Firmy , a pana PREZESA oddać do sądu pracy ( kontrola PIP w zakładzie też byłaby wskazana ). Zabawa się skończyła praca za DARMO w tych czasach to ..............odpowiedzcie sobie SAMI> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typ niepokorny Re: ERG Kłobuck IP: *.masterkom.pl 30.01.08, 15:31 mam powazna propozycje; proponuje wezwac tego TYPA na stolowke i spytac sie kiedy ch... dajesz kase wtedy bedzie wiadomo czy szukac innej roboty czy siedziec tu do usranej smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek Murorz Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 18:28 I co z tego że zawołamy go na stołówke jak i tak nikt się nie odezwie każdy tylko glowa w dół jak na skazanie ale między sobą kążdy mądry gadka jest dopiero po zebraniu, każdy się wymądrza ludzie czy wy nie macie odwagi się odezwać a gdzie wasz honor za darmo bedziecie pracować a ten skurw... się cieszy, bogaci i śmieje że znalazł takich jeleni. Jest pewna grupa wojowników gdzie potrafi buzie odezwać ale jest ich niestety za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek Murorz Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 18:36 Jako murorz tego zakładu proponuje go złapać wsadzić gruche w dupsko i puścić beton żeby mu jaja rozerwalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekła Re: ERG Kłobuck IP: *.xdsl.centertel.pl 30.01.08, 22:48 Też jestem tego samego zdania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek mechanik Re: ERG Kłobuck IP: *.masterkom.pl 31.01.08, 19:09 podobno Jasnie PAN Prezes jakis gosci z Panstwowej Inspekcji Pracy podejmowal? Jak nie ma czasu porozmawiac z zaloga to trudno. Moze wielkie g...o z tego wyjdzie ale dobre i to.Widzieliscie dzis ta gwardie lizodupow jak udawala jak ciezko pracuje tuz przed przyjazdem NajJasniejszego? A te plci odmiennej przescigaja sie w kreacjach.Takiego zaklamania jak w tym zakladzie to w zyciu nie widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Lamalutomski Re: ERG Kłobuck IP: *.eranet.pl 31.01.08, 19:38 Jest takie stare przysłowie: "gość w dom - Bóg w dom". Miło nam, że wpadł PIP do nas, tylko mógł trochę wcześniej i częściej zajrzeć. Teraz to wiele nie pomoże, a gospodarz - nie rad z takiej wizyty - dotąd zły, teraz będzie źlejszy i mściwszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 02.02.08, 14:09 za tydzień wypłata , a kiedy dostaniemy zaległą --resztę--w piątek powinna być wypłata ciekawe kiedy znów dostaniemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekła Re: ERG Kłobuck IP: *.xdsl.centertel.pl 03.02.08, 09:28 Do dupy z taką robotą,koszą ludzi z produkcji a niech się wezmą za tych z góry,Nie nadają się aby podejmować jakiekolwiek decyzje, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Ci Z góry" Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 22:05 niestety, my równiez nie mamy zapłaconej pensji, pomimo tego ,ze jestesmy na "górze".A tak nawiasem mówiąc , to co ma znaczyc ta "Góra"?To ,ze pracujemy na 1 lub 2 pietrze? Niektórzy z nas pracuja na parterze, tym samym co produkcja( TO TAKA MAŁA UWAGA W DRODZE PRZYPOMNIENIA!!!).Czym zasłuzylismy sobie na takie złośliwe uwagi? Jeśli ktoś z Was ma pretensje do Prezesa to powinien zwrócic się tylko i wyłącznie do Niego.Nie możecie nas obwiniac za sprawy , na które my nie mamy żadnego wpływu.My tutaj też tylko pracujemy i czekamy tak samo na zaległą pensje ja "WY" ludzie z produkcji.To ,ze ktos dba o siebie to musi byc lafi**** lub przydupasem PREZESA? lUDZIE ZASTANÓWCIE SIĘ CO WY MÓWICIE!!!!Tak naprawde to sra*** we własne gniazdo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ERG Kłobuck IP: *.masterkom.pl 05.02.08, 08:20 nikt tu nie ma kompleksu nizszosci a nazwa GÓRA jest potoczna i funkcjonuje w tej i nie tylko firmie od dawna.Zanim jeszcze byly castingi dla nowo przyjmowanych.Nie przykladamy jednej miary do wszystkich pracownikow GORY bo jedni pracuja ciezko za skromne pieniadze a inni za ,,piekne oczy,, maja 2-3tys zeta.Generalnie chodzi o to , ze zaklad tonie a niektorzy chca sie nagle wybielić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek murorz Do paniusi z góry!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.08, 13:36 co ty wogóle wygadujesz na tym forum? czy ty masz wogóle pojęcie co to jest praca? jeśli chcesz to możemy zamienić sie na tydzień miejscami daje ci tylko tyle bo dłużej byś nie wytrzymała wtedy zobaczylabys jak to jest fajnie pracowac jak niewolnik. a jak jesteś taka mądra to powiedz dlaczego u was nikogo nie zwolni tylko nas pokoleji? odpowiedź krótka jak sie mu liże dupsko to siedzi sie spokojnie we fotelu i nie martwi o nic tak tak kochana wy za swoje walory zgarniacie 2,3 tysiaki a my po niecałym tysiącu gdzie po nas widać że pracujemy a wy? a przepraszam wy tez pracujecie ale umyslowo to taka ciężka praca przecież żeby wam muzgów czasami nie rozsadziło. i jeszcze jedno to że o siebie cytuje:dbacie to nie znaczy że macie chodzic jak modelki po pakowaniu gdzie jedna przed drugą prześcigają się w najnowszych trendach mody a w rzeczywistości nie macie na tyle kultury żeby powiedzieć dzień dobry. my tak do pracy nie chodzimy ubrane bo to niestety jest praca a nie jakiś wybieg. i nigdy nie porównuj tego że pracujecie z nami na jednym poziomie bo o produkcji nie masz zielonego pojecia, i tak naprawde to dzieki nam macie wypłate bo to my pracujemy na was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ta z "GÓRY" Re: Do paniusi z góry!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 14:37 Szkoda,że nie potrafisz pojąć jednej rzeczy.Otóż sama produkcja nie ma racji bytu,ponieważ produkt musi byc jeszcze sprzedany, aby była za to kasa.Wyprodukowac mozna , ale co dalej...? Natomiast sprzedawac można importowany produkt( to tak dla jasności).A co do kultury i rzekomego paradowania po produkcji, bez słowa" dzień dobry" to lekka przesada.Wątpie, aby ktokolwiek z nas przechodzac prze produkcję nie powiedział Dzień dobry.To raczej WY patrzycie na nas jak na swoich wrogów, a w sumie to należymy wszyscy do tej samej grupy-Firmy.A co do rodzaju pracy jaki wykonujemy, to pozostawmy bez komentarza, ponieważ ma to głębsze podłoże i musielibysmy siegnąć do wykształcenia i nakładu pracy jaki wkładaliśmy przez wiele lat nauki.Uważam,że szkoda słów.Proponuje zmienic pracę na inną skoro tutaj jest aż tak bardzo źle.Zyczę powodzenia w poszukiwaniu idealnego zakładu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXXXXXXXXXXXXX Xxx IP: *.rev.masterkom.pl 05.02.08, 21:16 "TA Z GóRY"PRZEDSTAW SIE MOżE CO SKORO JESTEś TAKA MąDRA,WYKSZTAłCONA I WOGóLE.I POWIEDZ PRAWDE ILE WYNOSI TWOJA MIESIęCZNA PENSJA OK?ZAKłAD UPADA,ZA KILKA MIESIęCY SłUCH O NIM ZAGINIE.I TOBIE TEż żYCZE ZNALEZIENIA INNEJ PRACY,BO CHOCIąż JESTES TAKA WYKSZTAłCONA TO I TAK POJDZIESZ NA BRUK TAK JAK MY "ROBOLE" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12 -0 IP: *.rev.masterkom.pl 05.02.08, 21:17 Gdzie jest nasza wypłata!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos... Re: Xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 22:26 Próbuję zrozumieć Wasze rozgoryczenie, ale zastanawiam się dlaczego to wszystko odbija sie na nas, przecież my też jesteśmy tylko pracownikami ERG-u tak jak WY.Jedziemy wszyscy na tym samym wózku.Jeśli macie jakiekolwiek pretensje, to powiedzcie o tym Prezesowi, ponieważ tak naprawdę to nie my ponosimy za to odpowiedzialność.Uważam ,że nikomu z nas nie zależy na tym ,aby ta firma upadła.Każdy chciałby, aby rozwijała sie , a my wszyscy moglibyśmy zarabiać odpowiednie pieniądze.Zastanów się do kogo tak naprawdę masz żal i pretensje, a nie bij wszystkich po drodze, bo tak jest najprościej wyładować agresje.Wszystko moge zrozumieć, tylko nie potrafie pojąć jednego...dlaczego obwiniacie nas za to co dzieje sie w firmie.Pomimo tego ile jest w niektórych z Was agresji, to życzę Wszystkim mniej problemów i wypłacanej regularnie przyzwoitej pensji.Uważam,że dalszy dialog na forum nie ma sensu.Każdy z nas jest dorosłym człowiekiem i sam podejmuje decyzje w swoim zyciu....te związane z zatrudnieniem w firmie ERG RÓWNIEŻ!!! Pozdrawiam i życze spokojnej nocy , a jutro miłej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 22:34 Aha, jeszcze jedno w drodze wyjaśnienia, nigdy nie uważałam ludzi pracujących na producji za( jak to nazwałeś(aś)) "ROBOLI".Tak naprawdę to Wy sami siebie nie szanujecie i tak o sobie mówicie.Z tego co wiem to na produkcji pracuje dużo osób, które mają wyższe wykształcenie, a poza tym nie mierzy się ludzi miarą wykształcenia a tym ,jakimi są naprawdę ludzmi.Człowiek niewykształcony może byc człowiekiem prostym ale nie prostakiem.Prostaków należy tępić a ludzi prostych szanować.Mam nadzieje,że widzisz w tym co napisałam różnice, bo jest ona diametralna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Nieru.. Re: Xxx IP: 220.225.196.* 06.02.08, 00:43 Nie kłóćta się! Dyć spać nie mogę,a rano cza iść do pracy! Atmosfera i tak jest napięta jak jaja barana,a od samjuśkiego godania z dołu go góry i nazad nic się nie polepsy. Na marginesie dodam,ze "góra" nie musi znacyć pracowników biurowych, ino tych co nasą firmą żądzą i mają "kompetencje" do podejmowania decyzyji wszelakich,np. co zrobić z naszą kasą. I to do nich najcęściej momy pretensje. "...ludzi prostych należy szanować". A co z garbatymi??? A już ci że też! Heeej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Nieru.. Re: Xxx IP: 220.225.196.* 06.02.08, 00:51 M i e t e k N i e r u c h a j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: Xxx IP: *.rev.masterkom.pl 06.02.08, 10:36 KOMU ZALEżY żEBY TA FIRMA NIE UPADłA?JEST CORAZ WIęCEJ OSóB KTóRE TYLKO NA TO CZEKAJą BO MAJą DOść TEGO SYFU I PONIżANIA LUDZI.A NADAL TAM PRACUJą BO MOżE Są NP. W TRAKCIE SZUKANIA PRACY.A JESLI WEDłUG CIEBIE DALSZE DYSKUSJE NA FORUM NIE MAJą SENSU TO POPROSTU NIE WCHODZ NA Tą STRONEI NIE DENERWUJ INNYCH LUDZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 06.02.08, 17:42 Droga koleżanko lub kolego nie wiem czy masz z tego jakieś korzyści pisząc takie bzdury nie ubliżając nikomu jestem osobą bezstronną bo nie na tym rzecz polega tylko sens zrozumienia jeżeli zwalnia się jedną zmianę to o jakim rozwoju firmy piszesz wiadomo że produkcja spadnie o 1\3 to jest proste zysk ze sprzedaży też spadnie no bo co wyprodukowały 3 zmiany to nie 2 zgadza się . Piszesz o agresji- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica1 Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 06.02.08, 18:51 NIE PAMIęTAM KIEDY OSTATNIO NA PASKU WIDZIAłAM TYSIąC ZłOTYCH.PAKOWACZKI TYLE NIE ZARABIAJą.DOSTAJąC TEN "OCHłAP" NA TRZY RATY NIE JESTEM W STANIE PRZEżYC OD WYPłATY DO WYPłATY.MAM RODZINE.PłACE RACHUNKI I JESZCZE ZA COś MUSZE żYż CAłY MIESIąC I COS JEść.I PYTANIE "DO TEJ Z GóRY"WYTłUMACZ MI DLACZEGO MY Z PRODUKCJI JESTEśMY PIERWSI DO ZWOLNIENIA?I TO W OSTATNIM CZASIE POZWALNIANO TAKIE OSOBY KTóRYCH NAPRAWDE SZKODA,BYłY SPRYTNE I CHęTNE DO PRACY.A POPRZYJMOWANO TAKIE OSOBY KTóRE PO MIESIąCU CZY DWóCH PRACY NIE WIDZą RóżNICY MIęDZY KARTONEM ERG A MOP BO JAK MOWIą KARTON TO KARTON CO ZA RóżNICA.SKORO PREZES ZATRUDNIA TAKIE OSOBY TO NIECH POZNIEJ NIE PIEPRZY NAM JAKIE TO PRZYSZłY REKLAMACJA,BRUDY ITP.I DRUGA SPRAWA-DLACZEGO REDUKUJąC MIEJSCA PRACY NIKY OD WAS "Z GóRY" NIE ZOSTAł ZWOLNIONY?CZY WSZYSCY JESTEśCIE TACY NIEZBęDNI I NIEZASTąPIENI?I TO NIE MY SAMI MóWIMY NA SIEBIE "ROBOLE" TO PANIE "Z GóR" TAKIE WYKSZTAłCONE A Z ICH UST PADA TAKIE OKREśLENIE-O CZYMś TO śWIADCZY PRAWDA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaintereowany Re: ERG Kłobuck IP: *.tzmo.com.pl 08.02.08, 13:18 Uciekajcie ludzie z tej firmy póki czas. Bankrut murowany. Kase za prace albo dostaniecie z ogromnym opoznieniem jesli zostanie ogloszona upadlosc albo w najgorszym wypadku wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Re: ERG Kłobuck IP: *.tktelekom.pl 08.02.08, 17:52 w pełni popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek z Klanu Re: ERG Kłobuck IP: *.masterkom.pl 08.02.08, 23:07 moze nie jestem bystry ale ja i moj Macius tez myslimy ze to bedzie BANKRUT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Re: ERG Kłobuck IP: *.tktelekom.pl 09.02.08, 20:00 w firmie erg od miesiecy nie ma na kartony i środki czystosci np mop wiec nowych pracownikow nie ma roznicy nie wiem dla czego jestescie tacy zdenerwowani gora czy robole przeciez i tak pracujecie za byle co ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ERG Kłobuck IP: *.masterkom.pl 10.02.08, 13:15 zawiedziona- pisz wiekszymi literami bo ciezko zrozumiec o co Ci glownie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ERG Kłobuck IP: *.masterkom.pl 10.02.08, 22:18 zamknęli już ten zakład?czy ogłosili upadłość?co tam słychac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 09.02.08, 14:08 I to jest przyczyna że nie ma ludzi do pracy w kraju jak tak płacą pracodawcy jak u was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 13.02.08, 09:08 Znów bez wypłaty do 25 [podobno] ma przelać jeśli przeleje i pytanie ile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIEROTKA MARYSIA Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 16:46 Co sie znów dzieje w tym zakładzie niedawno zwolnili tyle osób a tu słysze że teraz dzwonią do nich żeby wracali bo podobno przeliczyli sie i za dużo osób zwolnili już nic z tego nie rozumiem podobno jedna osoba mam cofnięte zwolnienie ale czy to prawda czy coś znowu kombinują??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Golas Re: ERG Kłobuck IP: 64.72.116.* 15.02.08, 17:56 Rzeczywiście.Przywrócili jedną osobę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 16.02.08, 11:57 Panie --PREZESIE --nie musi Pan przepraszać ludzi że Pan nie wypłacił wypłaty na czas to nie wypada żeby PREZES największej firmy wyrobów sprzętu medycznego w Polsce przepraszał ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek z Klanu Re: ERG Kłobuck IP: *.masterkom.pl 16.02.08, 12:42 Panie PREZESIE, jak dlugo bedzie trwala padaczka tej firmy? Czy to juz agonia? Moze tak bys Pan mial odwage spotkac sie z zaloga i cos powiedziec a nie chowac sie jak gryzon w norze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekła Re: ERG Kłobuck IP: *.xdsl.centertel.pl 16.02.08, 15:12 Racja prezes gdyby miał trochę honoru to spotkałby się z załogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoś Szprycha Re: ERG Kłobuck IP: 64.72.116.* 17.02.08, 12:12 Czy ktoś czytał "Zwierzęcy folwark"?Zwierzęta źle traktowane przez właściciela wypędzają go z farmy i same gospodarzą.PewNego dnia rządy przejmują ŚWINIE i wprowadzają terror szerząc hitlerowskie metody np;pracującego ciężko przy budowie wiatraka konia,rannego wyworzą do rzeźni.Jaki z tego wniosek? ŚWINIE U WŁADZY NIE MAJĄ HONORU!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 17.02.08, 15:27 brawo,brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 19:43 Hej co z ta premią ?!?! Czy zdąży pan prezes dać przed wypłatą marcową, bo do następnej wypłaty zostało mało czasu pozdrowienia od dziewczyn z kontroli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.N. Re: ERG Kłobuck IP: 218.65.219.* 18.02.08, 22:25 Premii to chyba w tym półroczu się nie doczekamy. Już n-ty miesiąc wypłata się opóźnia, a to jest chyba jakimś wykroczeniem. Kasa za styczeń może wpłynąć razem z tą za luty nie wcześniej jak 33 marca po godz. szósmej ofnaście. M i ę n c z y s ł a w ¨ N i e r u c h a j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekła Re: ERG Kłobuck IP: *.xdsl.centertel.pl 18.02.08, 22:41 A mnie się zdaje że , wypłata będzie 34 marca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teraz gość !! Re: ERG Kłobuck IP: 80.51.236.* 19.02.08, 10:55 Ludzie zamiast wypisywać te bzdury byście lepiej poszukali pracy!! jest tyle portali praca.pl . gazeta praca , gratka.pl itd. itd... Tu już nic nie wypiszecie mądrego także , dajcie na luz..albo zgłoście to gdzies wyżej , nie wiem PIP albo coś innego...Prezes to pewnie czyta i sie smieje a doic będzie do samego końca - coś o tym wiem bo tez z wami pracowałem...no to pozdrawiam i życze znalezienia godnej was pracy..ja odszedłem w kwietniu w tamtym roku wraz z innymi kolegami ,i żałowałem tylko że musze się rozstać z fajną ekipą!! ....także głowy do góry..pozdrawiam Wszystkich z produkcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: ERG Kłobuck IP: *.tktelekom.pl 19.02.08, 20:15 PODZIWIAM WAS ZE MACIE OCHOTE wstawac do pracy ,order za wytrwałosc POZDROWIENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek z Klanu Re: ERG Kłobuck IP: *.masterkom.pl 19.02.08, 21:06 tak sobie mysle-chwala Bogu,ze mamy system czterobrygadowy i dwu lub trzyzmienny bo tak to faktycznie nie chcialoby sie codziennie rano o piatej d..y podnosic do tej niby pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek z Klanu Re: ERG Kłobuck IP: *.masterkom.pl 20.02.08, 11:33 żartowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polfa Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 21.02.08, 18:58 Czy grożi nam to sam i ta sama taktyka.www.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid- 51027.html Znowu gorąco w Polfie Pracownicy lubelskiej Polfy domagają się odwołania zarządu spółki. Twierdzą, że ich zakład jest w fatalnej sytuacji finansowej, a władze firmy nie robią nic żeby ją poprawić. - Wszystkie trzy związki zawodowe złożyły do rady nadzorczej pismo, w którym domagają się odwołania zarządu - poinformował Krzysztof Rudziński, przewodniczący Komisji Zakładowej NSZZ "Solidarność" w Polfie. Jego zdaniem załoga całkowicie straciła zaufanie do władz firmy. - Nie jesteśmy o niczym informowani, zarząd nie chce nam powiedzieć w jakiej sytuacji znajduje się spółka. Od niektórych dyrektorów wiemy, że wkrótce może upaść. Naszym zdaniem to wina albo niegospodarności władz albo celowego działania - dodał Rudziński. Próbowaliśmy skonfrontować te informacje ze stanowiskiem zarządu spółki. Bezskutecznie. Andrzej Szymanik prezes Polfy był wczoraj dla nas nieuchwytny. W październiku ubiegłego roku Polfa Lublin została podzielona na dwie firmy. Jedną przejął amerykański potentat na rynku płynów infuzyjnych, firma Baxter. Druga, po likwidacji działu produkcji strzykawek dwuczęściowych, w dalszym ciągu zajmuje się produkcją sprzętu medycznego. Podział miał zagwarantować Polfie poprawę sytuacji finansowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puff Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 20:13 Nie mam pojecia po co wklejony zostal ten tekst. Oni i tak z niego nic nie zrozumieja. Dalej beda pokazywac swa madrosc i sile tylko na forum(co i tak niczego nie zmieni). A Pan Prezes dalej bedzie zmienial samochody,wozil panienki, jezdzil za Odre. A innych bedzie wysylal na podnoszenie kwalifikacje na platnych uczelniach gdzie liczy sie tylko czesne. A to wszystko za WASZE (GORY I DOLU) pieniazki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek z Klanu Re: ERG Kłobuck IP: *.masterkom.pl 23.02.08, 12:39 nawet ja rozumiem tekst o Polfie wiec nie obrazaj szeregowych pracownikow.To ze piszemy na forum o naszych problemach wynika z polskiego po......go prawa gdzie prywatyzacja zakladu moze odbyc sie w zlodziejski sposob a potem prywaciarz jak juz wycisnie ostatnie soki z przejetego za grosze majatku moze sobie bez wiekszych problemow oglosic upadlosc.Jak jestes lotny(a)to chyba wiesz,ze w firmie sa kontrole z PIPu i wszystko jest OK oprocz tego,ze nie ma wyplat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: ERG takata petri IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.02.08, 12:34 Witam proszę o informacje o nowej firmie szyjącej kierownice w kłobucku takata petri kiedy się otwiera ? czy coś wiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 19:03 człowieku co ty sobą reprezentujesz zadbaj nie tylko o swoje interesy ale równiez o interesy ludzi bezstronnych !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 26.02.08, 10:09 Pracownicy umysłowi dlaczego nie wypowiadacie się na forum za 3 dni nie macie dwóch wypłat strach czy tyle zarabiacie że wystarczy wam nawet nie biorąc 2 wypłat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umyslowa Re: ERG Kłobuck IP: *.masterkom.pl 26.02.08, 20:26 my przychodzimy do pracy dla przyjemnosci a nie dla mamony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PREDATOR!!!!!!! Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 21:09 TY!!! UMYSŁOWA JAK TAK KOCHASZ TĄ PRACE TO ZAPRASZAM NA PRODUKCJE CO PRAWDA ZA OPERATORA I PAKOWACZKE CIĘŻKO SIE WCISNĄC ALE SLYSZALAM ŻE PODOBNO DO MOPA POTRZEBUJĄ MOŻESZ SPRÓBOWAC A NÓŻ MOŻE CI SIE UDA SKORO PRACA ZA DARMO SPRAWIA CI PRZYJEMNOŚC.A TAK POZA NAWIASEM KTO TO JEST TA CYT: MAMONA? CZY TO JAKAŚ NOWO ZATRUDNIONA CZIKITA PRZEZ PREZESA??? A MOŻE TO ZWYKŁY BANAN?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 27.02.08, 18:34 dziś 27 a wypłaty nie ma.K..a trzymajcie mnie bo jak wpadne do prezesa to go gołymi rękami udusze!Człowieku nie mamy za co życ!!!!oddaj nam naszą kase!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komornik Re: ERG Kłobuck IP: *.tzmo.com.pl 28.02.08, 13:25 Prezes ERGU pompuje kasę za granice, więc niedługo ogłosi bankructwo. Trzeba działać puki czas...Pozdrawiam.Komornik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: ERG Kłobuck IP: *.tktelekom.pl 28.02.08, 16:42 ludzie co wy wyrabiacie,? umiecie się przekrzykiwać i ubliżać, czy nie wiecie że jest PIP.Fakt będziecie bez pieniędzy jakiś czas ale to lepsze niż czekać i domyślać się kiedy wpłynie i czy może wogóle wpłynie,a tak sprawa będzie w sądzie i jak wygracie policzą gościowi wszystko weżcie sprawy w swoje ręce trzymam za was kciuki,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: ERG Kłobuck IP: *.masterkom.pl 28.02.08, 17:57 chyba nie pracujesz w ERGu bo wiedziałbyś że kontrole z PIPu są ostatnio co trochę tylko jakoś nie widac efektów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: ERG Kłobuck IP: *.tktelekom.pl 29.02.08, 17:34 zgadza się nie pracuję w ERG-u ale trzeba coś z tym fantem zrobić.Myślę że najlepiej byłoby zmienić pracę jest wiele ofert i zawsze można coś znależć tylko trzeba chcieć.Rozumiem że niektórym ciężko się będzie się rozstać z zakładem w którym się pracowało naście lat, ale myślę że lepiej gdzieś indziej niż wegetować bo to można nazwać wegetacją, wypłata na raty i 400zł to absurd.Ludzie opamiętajcie się !!!!. pozdrawiam i trzymam za was kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 29.02.08, 20:42 tak właśnie myślę,że dotknąłeś sedna sprawy ZDZIWIONY.Kombinuję na różne sposoby i wychodzi mi ciągle,że jedynym sposobem przy takim szefie jest zmiana pracy.Sentymenty na bok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 21:31 Omijaj ten zakład z daleka - dobrze Ci radzę . Jak Cię nie wykończą psychicznie to zatrują gazem ze sterylizacji strzykawek ,który non stop nie jest spalany tylko idzie w komin . Bo nie ma kasy na spalanie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @STERYLIZATOR@ Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.08, 13:01 Ale masz rewelacyjne informacje- zasłyszane chyba na "RYNKU" w tym PIERDOŁOWIE Kłobucku...HE.HE.HE. Jeśli chcesz zabłysnąć na tym forum to pisz chociaż prawdę bo żal czytać takie BZDURY !!! Pomyśl zanim coś jeszcze napiszesz- ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: ERG Kłobuck IP: 220.225.196.* 02.03.08, 10:10 Zgadzam się z przedmówcą. Nawet jeśli czasem gaz idzie w komin to lepiej niż by miał być wpuszczany do środka. Nasz wodzu to jednak ma łeb na karku. Wynegocjował z elektrownią żeby nam prądu nie odcinali. MOŻE uda mu się przemówić do rozsądku dostawcom surowca i innych materiałów żeby poczekali trochę na kasę bo mamy drobne trudności. Zdolny chłop jest to MOŻĘ znajdzie też klientów na nasze wyroby którzy zapłacą w zł. MOŻE też dolar spadnie i się poczaska. Poczekamy jak nas przekonywał, MOŻE pod koniec marca będą zmiany na lepsze. A MORZE jest szerokie i głębokie... M i e n c z y s ł a w • N i e r u c h a j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 02.03.08, 14:57 Panowie oto oferta potrzeba 300 ludzi .W częstochowie www.infopraca.pl/oferta/pOferta.ij?job=4B04698B-1143-FDD6-765D4CE31878BDB5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 06.03.08, 19:04 jeszcze nie wpłyneła reszta wypłaty za styczen a tu już w poniedziałek 10 i kolejna wypłata.zajebiście i co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekła Re: ERG Kłobuck IP: *.xdsl.centertel.pl 06.03.08, 22:32 Sam sobie oszczędzaj dziadu.Ciekawe czy na dzień Kobiet będą jakieś suweniry od Dyrekcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 07.03.08, 10:26 Będą-wiadomosc od starego ze na wypłate za luty trzeba bedzie poczekac do kwietnia:-)to bedzie wasz prezent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixi Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.08, 18:04 Tak tak odpowiedź od Pana Prezesa...hehe....dobre sobie.Nas zwodzili przez cały tydzień że reszta wypłaty wpłynie.Mamy piątek i nic.Cisza,prezes wyjechal i ma wszystko gdzies. Nie wiem jak inni, ale mnie już nie wystarczają zapewnienia że będzie lepiej czy że sie poprawi. Kłamstwo kłamstwem jest poganiane, a wszystko tylko po to by ludzie jeszcze jakiś czas robili za darmo na rzecz Pana Prezesa, który i tak koniec konców będzie musiał ogłosić upadłość - inaczej tego nie widze. Jak ma być lepiej w zakładzie, który ma JUŻ tak ogromne długi? to i tak że jeszcze znajdują się "jelenie" którzy jeszcze o Ergu nie słyszeli i dostarczają nam kartony..hehe:) chyba jeszcze nie trafili na to forum..hihi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani Re: ERG Kłobuck IP: 80.48.49.* 07.03.08, 20:18 współczuję wam. prezes zamiast pilnowac interesu to jeździ z tą mała z góry i kase nasza wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiosna Re: ERG Kłobuck IP: *.tktelekom.pl 08.03.08, 12:37 alleluja jest kasa za styczen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 08.03.08, 15:23 nie wiadomo czy to za styczen-a może to jest połowa wypłaty za luty?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzień kobiet Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 08.03.08, 17:06 Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia kobiet dla pakowaczek i wszystkich Pań w zakładzie oraz dla Pani Anni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiosna Re: ERG Kłobuck IP: *.tktelekom.pl 08.03.08, 23:35 to na pewno druga polowa za styczen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.08, 15:17 Okręgowy Inspektorat Pracy w Katowicach informuje, że w dniach 31.01, 07, 20.02.2008 r. przeprowadzono kontrole w „ERG” Kłobuck Spółka Akcyjna, 42-100 Kłobuck, ul. Poprzeczna 2, w trakcie których stwierdzono popełnienie wykroczeń przeciwko prawom pracownika. Pracownikom zatrudnionym w wyżej wymienionym zakładzie w okresie od 1.09.2007 r. do 31.12.2007 r. jako ujawnionym pokrzywdzonym przysługują następujące uprawnienia: – pokrzywdzony może działać jako strona w charakterze oskarżyciela posiłkowego, w tym celu pokrzywdzony może do rozpoczęcia przewodu sądowego albo bezpośrednio po rozpoczęciu posiedzenia oświadczyć, że będzie działał jako oskarżyciel posiłkowy: w przypadku nieuczestniczenia w rozprawie z powodu braku prawidłowego powiadomienia o jej terminie oświadczenie takie pokrzywdzony może złożyć najpóźniej bezpośrednio po wywołaniu sprawy na pierwszej rozprawie, o której został powiadomiony, – pokrzywdzony może skorzystać z pomocy pełnomocnika, którym może być adwokat lub radca prawny. KOPIA OGŁOSZENIA Z GAZETY DZIENNIK ZACHODNI-DODATEK KŁOBUCKI Z DN 07.03.2008 WIADOMOŚĆ DLA NIE DOINFORMOWANYCH..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOX Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.08, 16:12 Witajcie pracownicy pracujący w złodziejskim RUCHU CIĄGŁYM jednak należy się nam zapłata DODATKOWA 50-100 setki za przepracowane za "darmo" SOBOTY i NIEDZIELE tylko szkoda że swoich praw trzeba teraz dochodzić na drodze SĄDOWEJ !!! POZDROWIENIA??? dla poganiaczy "bydła" Pani Ani i jej PRZYDUPASA -kierownika- przechodzicie ostatnio samych siebie.... i po co ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 10.03.08, 13:35 no to wygląda na to,że wasz szef będzie się tłumaczył przed sądem.Macie szansę odzyskać sporo kasy.Trzymam kciuki bo w razie korzystnego werdyktu reszta pseudo-biznesmenów może się trochę opamięta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekła Re: ERG Kłobuck IP: *.xdsl.centertel.pl 12.03.08, 20:18 kiedy wreszcie zaczną nam płacić normalnie w terminie płace i zasłużone premie.Jak nie mają kasy ,to niech zaczną szukać oszczędności np.prywatne eksplatowanie służbowych samochodów dla swoich celów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekła2 Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 20:52 kasę to przeznaczją na inne cele!!. My cierpimy inni kożystają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flegmatyk Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 13.03.08, 14:55 ,,kożystają''?.Chyba jesteś wściekła bo ci słowniczek od ortografi zaj....i. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wenflon Re: ERG Kłobuck IP: *.xdsl.centertel.pl 13.03.08, 20:56 Nie czepiaj się słówek ,sedno sprawy nie w błędach ort. ,ale w temacie wypłat i premii których nie ma.Dyrekcja dalej nie radzi sobie z sytuacją w zakładzie .Problemy ich przerosły , może czas ich wymienić na bardziej kompetentnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podpalacz Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 21:08 ludzie!juz mi się tym wszystkim odbija patrzec na to nie moge z checią bym sie opił do takiego stanu żeby wziąśc karnister z benzyną i to wszystko podpalił razem z tym prezesem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STRAŻAK SAM Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 21:12 JAKO STRAŻAK SAM NAKAZUJE CI TAK SIE NIE ROBI TO NIE DOZWOLONE W TAKICH PRZYPADKACH KARNISTER NIE POMOZE POGADAJ ZE MNĄ TO PO CICHU ZALATWIE CALĄ CYSTERNE TO POWINNO POMÓC!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wenflon Re: ERG Kłobuck IP: *.xdsl.centertel.pl 16.03.08, 20:43 Będą w końcu pieniądze , mam nadzieję że przed świętami przeleją na konta całość ,premię również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ERG Kłobuck IP: *.tktelekom.pl 18.03.08, 19:39 przeciez za styczeń wypłacone nie za dużo to na raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gościa Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 19.03.08, 12:30 dla Ciebie to wystarczyłaby skrzynka bananów zamiast wypłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.08, 21:49 Śmieszni jesteście!! Jak wam sie nie podoba firma to sie zwolnijcie!!! Tylko tam wam jest wygodnie leniwce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 11:06 W Ergu pracują osoby, z których połowa jest do zwolnienia. A sami sie nie zwolnią bo się boją, że nigdzie indziej nie znajdą pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 15:07 Tak jest w wielu firmach prywatnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ERG Kłobuck IP: 212.87.241.* 19.03.08, 15:12 zresztą kasa poszła na auto dla tej małej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 1 Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 12:33 Tylko ta mała kase zbiera w tym zakładzie? Czy jest jeszcze jakaś co romansuje i kasę wyprowadza,bo przeciesz ten zakład jest już chyba bardzo zadłużony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 21:55 Dajcie spokój dziewczynie,zajmujecie się wszyscy tym co nie należy do was.Dlaczego ktos obwinia ta dziewczyne za brak pieniedzy w firmie? Ludzie zastanówcie sie co piszecie i ,że mozecie skrzywdzic osobe , które nie jest niczemu winna.Zawsze jest wyjscie z sytuacji.Mozecie się zwolnic lub poczekac na zmainy w firmie.Dajcie sobie spokój z pisaniem na forum, to jest dobre ale dla małolatów.Wesołych Swiąt Wielkanocnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 1 Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.08, 00:18 Widzę że bronisz tej małej. Ja jej nie obwiniam za sytuację w firmie ale po przeprowadce mężatki do swojego pracodawcy to jej morale chyba upadły.Jak pracujesz w tej firmie to zobacz czy któraś z pozostałych pracownic pozwoliła sobie na coś podobnego.Odpowiedz jest prosta.Czyżbyś miał powód aby bronić jej zachowania? A może ty jesteś....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek z Klanu Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 22.03.08, 19:37 jaja pomalowane,poświęcone no to jutro zaczynamy świętować.WESOŁYCH ŚWIĄT życzę wszystkim koleżankom i kolegom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.08, 20:01 nie jestem Nia i nie mam nic wspolnego z tą dziewczyną.Pracuje tam tak samo jak Wy, ale nie opowiadajcie ,ze ona przeprowadziła się do Prezesa.Skad mozecie takie rzeczy wiedziec? Nikt tego nie widział na własne oczy.Jak pisać to tylko prawde, po co jakies historie , które nie maja pokrycia z prawda?Nie warto stwarzac sobei opowiesci, bo pozniej jesli nawet ktos napisze tutaj prawde , to juz nikt w NIą nie uwierzy.Tak wszyscy opowiadaja ,ze Ona mieszka ze Prezesem,ale nikt tego nie widział i nie wie.Nikt z nas nie wie co dzieje się tam na "górze".Ona ma przeciez męza i jest młodą dziewczyną ,wiec prezes moze być tylko dla Niej jak ojciec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.08, 00:49 z mężem juz się rozwodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 23.03.08, 11:05 a mnie to g...o obchodzi kto z kim śpi.Chyba jakieś stare dewoty dorwały się do komputerów i zaśmiecają to forum.Nie ma już w tej firmie poważniejszych problemów? Naprawdę? A tak w ogóle to święta i nie psujmy sobie humoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 1 Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.08, 11:41 A Ty XXX tak bronisz reputacji Małej a sam napisałeś że jest już skutek jej zachowania czyli rozwód. Zastanów się czy pozwoliłbyś swojej córce na podobne zachowanie i czy byś ją spokojnie bronił,czy raczej byłbyś bardziej krytyczny. Chyba że w firmie zauważasz jeszcze jekieś romanse i stało się to dla ciebie normą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.08, 20:27 kochani moi złoci w tej firmie nawet nie można pogadac z żadnym facetem bo jak podejdziesz do niego to zaraz jakiś romans sama tak mialam wszystkie dewoty za szybą zaraz pierdoly sieją chyba takie zazdrosne że z nimi nikt nie gada to wszystko jest chore.Ludzie te świeta to czas refleksji i zycze wam wszystkim abyście pomyśleli nad swoim zachowaniem abyście po tych świetach zrozumieli że czlowieka nie ocenia sie po wyglądzie bo wygląd o niczym nie świadczy. i nie piszcie że kogos tam bronie bo tak nie jest ale popatrzcie sami na te komentarze czy to nie jest śmieszne takimi pie..mi sie zajmować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 12:43 No Panie Prezesie koniec marca zbliża sie duzymi krokami... Coś marnie to widze... Coś mi sie wydaje że slowa Prezesa obrucą sie w g... he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNICA Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 22:33 Przecież na zebraniu powiedzial że do końca marca powinno wszystko sie rozwiazać no i tak chyba bedzie czego dowodem jest ten postój zakladu chyba mówił prawde więc szukajmy powoli innej pracy nie oszukujmy sie bo każdy o tym wie że to długo nie pociągnie.Zwinie zabawki a na nas sie wypnie i nawet zaległej pensji nam nie wyplaci jeśli to mozna nazwać pensją.A ten kto pracuje w tej firmie wie dokladnie jak warte są słowa prezesa rzucane na wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator1 Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 28.03.08, 19:26 ładnie nas PREZES zrobił w bambuko zero premii zaległej I wypłaty ,wy mieliście taką nadzieje A tu klapa to było wiadomo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble ble Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 22:36 obiecywanki cacanki i to ma byc niby prezes tylko obiecywac umie a nic po za tym. ale to nie koniec GDZIE SA NASZE PIENIADZE??????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.08, 10:24 Okręgowy Inspektorat Pracy w Katowicach informuje, że w dniach 31.01, 07, 20.02.2008 r. przeprowadzono kontrole w „ERG” Kłobuck Spółka Akcyjna, 42-100 Kłobuck, ul. Poprzeczna 2, w trakcie których stwierdzono popełnienie wykroczeń przeciwko prawom pracownika. Pracownikom zatrudnionym w wyżej wymienionym zakładzie w okresie od 1.09.2007 r. do 31.12.2007 r. jako ujawnionym pokrzywdzonym przysługują następujące uprawnienia: – pokrzywdzony może działać jako strona w charakterze oskarżyciela posiłkowego, w tym celu pokrzywdzony może do rozpoczęcia przewodu sądowego albo bezpośrednio po rozpoczęciu posiedzenia oświadczyć, że będzie działał jako oskarżyciel posiłkowy: w przypadku nieuczestniczenia w rozprawie z powodu braku prawidłowego powiadomienia o jej terminie oświadczenie takie pokrzywdzony może złożyć najpóźniej bezpośrednio po wywołaniu sprawy na pierwszej rozprawie, o której został powiadomiony, – pokrzywdzony może skorzystać z pomocy pełnomocnika, którym może być adwokat lub radca prawny. KOPIA OGŁOSZENIA Z GAZETY DZIENNIK ZACHODNI-DODATEK KŁOBUCKI Z DN 07.03.2008 WIADOMOŚĆ DLA NIE DOINFORMOWANYCH..... Kasa ma być dopiero między 14-18 kwietnia i to nie z winy P PREZESA mowa trawa i jeszcze się pod tym podpisał nie ma WSTYDU za grosz !!! KŁAMCA I KRĘTACZ......................... na co jeszcze liczycie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 01.04.08, 15:37 Ale wypłata z marca ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 09:25 A wy w ERG robicie jakiekolwiek zamówienia dla duzych firm bo z tego co piszecie to czas ERGu jest policzony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator1 Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 02.04.08, 19:17 .W tym zakładzie nikt się juz nie przejmuje w tamtym tygodniu zwolniły się 2 osoby A w ty podobno następne 2 osoby z produkcji nic dziwnego jak jeszcze nie dostaliśmy wypłaty za luty wpłynęła 1 \3. A PREZES tylko przeprasza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowiczka Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.08, 20:14 hej ergusie!!!! co wy wszyscy śpicie nikt sie już nie odzywa na tym forum zapomnieliścieo nim?ja wiem że już wam sie nie chce gadać bo wyplaty nadal nie ma ale nie martwcie sie tak bo popadniecie w depresje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperat Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.08, 23:01 Szkoda słów czas DZIAŁAĆ !!! Nie będę dłużej pracował za DARMO na złodzieja ...Zrobił sobie z nas JAJA ( ostatni raz ) więcej nie dam sie oszukiwać - w obozie pracy chociaż dostawali jedzenie a tutaj nic , ludzie pobrali debety w bankach i nie maja ich czym spłacić. A pana Prezesa w firmie nie ma . Ludzi ma w "dupie" koledzy przejrzyjcie na oczy on nas okrada a my nic nie robimy BEZEMNIE !!! BIALI MURZYNI PRACUJĄCY W SWOIM KRAJU - Z WŁASNEJ WOLI ZA DARMOCHE na takiego dupka wstyd.................................!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zulu-gula Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 13.04.08, 12:07 No pracownicy w tym tygodniu gruba wypłata premia za 3 miesiące ,reszta wypłaty za luty i wypłata za marzec postarajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 14.04.08, 15:47 a kiedy dokładniej ta kasa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozin z bazin Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 19:12 !!! ODDAWAJ MOJE PIENIĄDZE DZIADU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega jozina Re: ERG Kłobuck IP: *.xdsl.centertel.pl 15.04.08, 20:31 Moje pieniądze też oddaj ,bo cierpliwość kończy mi się trzymajcie mnie bo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ferdek Kiepski Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 15.04.08, 21:12 mam kurna pomysła!!! Zrobmy ściepkę po 100zł i wynajmijmy windykatora długów.Sukces murowany a ile jeszcze radochy będzie jak co niektórzy w ciemnych okularach bedą chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.Pokora Re: ERG Kłobuck IP: 200.220.142.* 16.04.08, 22:43 Cud w Ergu! Mamona zaczena płynąć jak przepowiedziała Cyganka. Szacun Wodzu, taplam się w prochu za złe słowa o tobie. Mam teraz tyle forsy że idę się upić ze szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wróżka Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 12:28 zdaje się że jeszcze o premii zapomniał za trzy miechy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ferdek Kiepski Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 19.04.08, 16:12 normalnie wszystkich zatkało kakao.Wreszcie jest kasa.Ciekawe co bedzie 10-go maja jak już nie będzie co wyprzedawać z majątku firmy? Pytanie retoryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.Pokora Re: ERG Kłobuck IP: 200.220.142.* 19.04.08, 23:24 Wow! Ledwie wróciłam z hucznej orgii po wypłacie,patrzę, a tu premią rzygnęli że japierdziu! Idę dalej pić by uwierzyć że nie śnię. To chyba ostatnia taka wypłata, skończą się środki i kolejne już takie nie będą. Więc bawmy się póki jest za co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 15:00 Ludzie, Wy chyba sami nie wiecie czego tak naprawdę chcecie.Jak jest Wam tak zle to najwyzsza pora zmienic prace.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość yyy! Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 20:09 Nie nie !!My czekamy aż pan prezes z całą świtą podną na ryje !!!!!A w szczególnośći jego dupy bo gdzie one się przyjmną do pracy bez matury ale będzie frajda . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos do gosc yyy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 09:05 ale jestes tepy!!!co Ty mozesz wiedziec owykształeciu kogokolwiek.Zastanów sie na przyszłosc co piszesz KRETYNIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: do gosc yyy IP: *.rev.masterkom.pl 21.04.08, 14:30 odezwała się Dupa prezesa:-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOS Re: do gosc yyy IP: *.rev.masterkom.pl 26.04.08, 11:11 CO TU TAKA CISZA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śruba Re: do gosc yyy IP: *.xdsl.centertel.pl 30.04.08, 14:55 cisza przed burzą- znowu zwolnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOX Re: do gosc yyy IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.08, 17:52 Co tu pisać ... zobaczymy jak Pan PREZES sprawi się z wynagrodzeniem w maju ??? Jak na razie jest z nami na zero a o to chodziło praca jak każda inna nie ma co dramatyzować POCZEKAMY - ZOBACZYMY mam nadzieje że się nie zawiedziemy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Niezbędny Re: do gosc yyy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.08, 21:09 Przypuszczam że zwolnienia będą dalej poczekamy jeszcze troszke i w czerwcu calkiem pozwalnia ludzi bo przecierz o to mu chodzi żeby pozwalniać niewygodnych i oglosic upadlość nie łudźcie się bo to i tak długo nie pociągnie ja mu daje miesiąc nie dłużej jeżeli wcześniej nie klęknie po tych ostatnich zwolnieniach nie wiadomo co mu uderzy do tępej mózgownicy kawała idioty z niego nie ma kto robic a on zwalnia dobrych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 01.05.08, 12:47 Przecież Prezes ludźmi się nigdy nie przejmował na to wygląda że coś kombinuje. Która to firma zwalnia ludzi mając zbyt na produkcje i tak już nie ma kto robić. Wiadomo, co planuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 02.05.08, 10:54 Panie PREZESIE kiedy pan podniesie nam w końcu pensje wszędzie są podwyżki i cały czas płace wzrastają dlaczego tylko nie u nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 02.05.08, 13:09 jak kurs dolara pójdzie w górę a cena baryłki ropy w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 03.05.08, 08:44 bossie co ty w ogóle piszesz czy ty jesteś zdrowy nie ma kto już robić na maszynach a tu nagle się zwalnia operatorów jeżeli jesteś bossę jak się podajesz to zejdź na produkcje i zobacz kto robi na sortimatach na zm .2,3 jak to wytłumaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoś Szprycha Re: ERG Kłobuck IP: 64.72.116.* 03.05.08, 17:00 Witam! Wygląda na to że u was coraz gorzej. nie mówcie że na sortach robią operatorki. jak ja tam pracowałem to już nie było za wesoło, ale żeby na sortimatach nie miał kto robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śruba Re: ERG Kłobuck IP: *.xdsl.centertel.pl 04.05.08, 18:00 Chyba jesteś żle poinformowany na sortach nie pracują operatorki, jedynie na multiwakach, ale i tak nie powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoś Szprycha Re: ERG Kłobuck IP: 64.72.116.* 04.05.08, 18:41 Wiem o tym. Myślałem tylko, że już jest tak mało operatorów, że operatorki muszą na nich robić. W sumie nie zdziwił bym się gdyby taka sytuacja w przyszłości miała miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator1 Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 04.05.08, 19:41 Słyszałem, że macie trzech facetów na zmianę a nie długo będzie dwóch i kto ma robić, bo jednego właśnie zwolnili i kim chcecie robić produkcje.Każda firma która ma zbyt przyjmuje pracowników aby się rozwijać tylko nie wasza –DZIWNE—i nie mówcie mi że wasza firma chce się rozwijać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator MN Re: ERG Kłobuck IP: 200.220.142.* 05.05.08, 22:35 Robi jeszcze pare chłopa ale co z tego jak ciągle czegoś brakuje a to folii,papieru,surowca. Operatorki na multiwakach to już normalka. Zbliża się 10 to będą paski, ciekawe kiedy kasa na koncie? Normalne firmy rozwijają się a erg od dawna się zwija. pozdrawiam M i e n c z y s ł a w • N i e r u c h a j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęsliwy w końcu Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 20:59 Ludzie uciekajcie z tamtąd... Macie juz kase?? Ja się zwolnilem i teraz pracuje w innej firmie i juz 8 mam na koncie:) a wypłata 10, juz niewspomne o pieniadzach bo jest kolosalna roznica::) Można dobrze zarobic, ale nie w Ergu - ten zaklad to pomylka wielka... Pozdrawiam Tygrysów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieszczęśliwy Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 08.05.08, 21:16 do Szczęśliwego w końcu.Jesteś szczęśliwy tak w ogóle czy tylko jak piszesz w {końcu}?.Tak na poważnie to podaj adres tej firmy to dołączymy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 2 Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 22:47 Rozmawiacie o firmie że się nie rozwija a nie zauważacie występujących w niej zprzecznoęci interesów. A mienowicie : w waszym ER. PLAS.człowiek do spraw sprzedazy Marek B. udaje w pewnym sensie że sprzedaje produkty firmy. Ten pan musi najpierw sprzedać wyprodukowany towar w garażu przez syna z symnową wraz z pomocą żony a następnie towar z Waszej firmy. Jak ktoś nie wierzy niech sie zastanowi. Wspomniena trujka nigdzie nie przcuje a dom się buduje, paskiem do roboty jeździ że nie wspomne że każde dziecko ma fajną furę. A PREZES TEGO NIE WIDZI BO SIĘ ZA DUPAMI OGLĄDA. A pan M. się tylko śmieje.Zlikwidujmy patologje a uzdrowimy nasz kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Batman Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 23:02 Podobno że ktoś wam gasnice pokradł z hall czy to prawda czy to kolejny wymysl przydupasa żeby pozabierać premie bo wcale bym nie był zaskoczony a tak poza nawiasem kiedy one zginely rok temu a teraz mu sie przypomnialo przy kontroli że znikły uciekajcie stamtąd bo to już kwestia kilkunastu dni jak oglosi upadlość i na pieniadze tez nie liczcie bo wam nie wyplaci. A DO WSZYSTKICH TYGRYSÓW APELUJE RÓBCIE WIĘCEJ BO JEST MAŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁOOOOOOOOOOOOO JELENIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizjoner Re: ERG Kłobuck IP: 64.72.116.* 09.05.08, 18:13 UWAGA PRACOWNICY!!! Przed wami świetlana przyszłość. Praca z której będziecie dumni, wynagrodzenie od 1500 złoty, oraz satysfakcje,że wasz szef z wami w ogóle rozmawia. Jest jedno ale: ZMIEŃCIE FIRMĘ :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 2 do Prezesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.08, 11:16 Niech Pan się przyjży Panie Prezesie jak MAREK B. odbiera Pańskich klientów.Nieżle mu idzie ta jego domowa produkcja.Niezłe maszyny na targach Poznańskich zakupił.I cora więcej swoich interesów załatwia w godzinach pracy.Nie chciał mu Pan sprzedać firmy to stara się ją położyć na łopatkach.I z tego co widzę to coraz lepiej mu się to udaje.Pozdrawiam i życzę trafnych ale nie pochopnych decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczesliwy w koncu Do Nieszczesliwego!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 06:44 do Nieszczesliwego!!! Firme poszukaj sobie sam!! Wystarczy poczytac ogloszenia i sie troche zainteresowac, a nie czekac na Boskie zmiłowanie... zaprzeproszeniem...A jak Ci sie niechce d... ruszyc i zajrzec w ogloszenia to rób dalej w Ergu, tylko niewiem jak na tym wyjdzie Twoja przyszłość....??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator1 Re:ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 17.05.08, 08:30 Wynagrodzenia Polaków rosną coraz szybciej (ISB, pb/16.05.2008) Wynagrodzenia w przedsiębiorstwach wzrosły w kwietniu br. o 11,1 proc. r/r wobec 10,2 proc. w marcu, uważają analitycy. Według nich, utrzymanie wysokiej dynamiki wzrostu płac to efekt coraz większych kłopotów z pozyskaniem wykwalifikowanych pracowników i rosnącymi roszczeniami płacowymi TYLKO DLACZEGO NIE W NASZEJ FIRMIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re:ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.08, 09:46 Co Wy tam ludzie jeszcze robicie???? Jak się zwalniałem to wielce łaskawy pan prezes oferował mi podwyżkę do 7,5 zł brutto... Teraz po roku mam gdzieś indziej 18 zł netto... To dużo? Jak się zwalniałem to 2 tys. na rękę było dla mnie niewyobrażalną kwotą. Uwierzcie że można pracować gdzieś indziej za dużo lepszą kasę... Pozdrawiam konsekwentnych w działaniu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re:ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 30.05.08, 22:00 HEY!!! Jest tam ktoś jeszcze czy może zamknęli tą budę???. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re:ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 22:37 jeszcze są ale zostali już tylko same lizusy i dlatego się nikt nie odzywa bo boja się że jak coś napiszą to ich zwolni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoś Szprycha Re:ERG Kłobuck IP: 64.72.116.* 06.06.08, 14:37 I tak będą wegetować. Dzień po dniu, miesiąc po miesiącu aż do samego końca. Ludzie można mieć lepiej trzeba tylko pomóc losowi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śruba Re:ERG Kłobuck IP: *.xdsl.centertel.pl 07.06.08, 22:05 Najchętniej to wszyscy byśmy poszli z tego cholernego zakładu ,ale na już to się nie da tego zrobić.Przyszłości w tym zakładzie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były erguś Re:ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.08, 23:56 jak sie chce to nawet można już odejść ja tak miałem i teraz wiem że żyje i przede wszystkim żyje zdrowo nie wdycham ulatniającego sie gazu tak jak wy bo każdy wie jak tam jest poczekajcie jeszcze troszke i wszyscy popadacie jak muchy przy maszynach. wszyscy tak tylko mówią że nie jest tam szkodliwe a teraz wszystko wychodzi najbardziej szkoda mi tych dziewczyn wiecie o kim mowa ja bym tak tego nie zostawił ale wasza sprawa już nie moja pozdrawiam wszystkich wytrwałych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 11:09 Jakby mała chciała to by romansowała i wtedy nie jeździłaby tylko jakąś skodą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były erguś Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 23:49 romansuje mała, romansuje.Ja nie raz widziałem ją z prezesem.Rządzi nim jak chce,a chłop nie wie jak na tym wyjdzie.Ona tez skonczy tak jak jej poprzedniczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 02.07.08, 22:05 pierniczycie na tym forum,że aż wstyd!To że nie ma jeszcze premii,że znowu nie będzie na czas wypłaty,że ludzi zwalniają i sami ludzie też odchodzą,że wyganiają na urlopy kiedy chcą,że ciągle jakiś materiałów brakuje to już jest nieistotne??? Nie zaśmiecajcie tego forum jakąś ''Małą''.O pierdołach to lepiej sobie na rynku albo u fryzjera pogadajcie. Naprawdę PIERDOŁOWO kompletne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 22:47 Właśnie !!! Kompletne pierdoły( chyba te z K-cka) :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozpierducha Re: ERG Kłobuck IP: *.bb.online.no 04.07.08, 22:54 Pozdrowienia dla chłopaków z produkcji i dziewczyn oraz nie zapomniełem o utrzymanie ruchu i kontroli --siemka---napiście jak wam idzie wiecie kto pisze ,jak tam wypłaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWATOR Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 08:00 A KASY PEWNIE ZNÓW NIE BEDZIE ,BO PREZESIK WRÓCIŁ OPALONY ZE WCZASÓW Z TĄ MAŁĄ WIEC KASE PRZECHULAŁ.CHYBA TRZA ZNÓW DO PIPU NAPISAC TO MOZE PRZYWROCA ŁAD I PORZADEK W TYM BAŁAGANIE.GDZIE NASZE PIENIADZE? MY TU GROSZE ZARABIAMY A I TAK ICH NIE DOSTAJEMY NA CZAS!!!!SKANDAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAIWNY ??? Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.08, 14:43 Do Pana prezesa - chociaż raz niech Pan stanie na wysokości zadania i skończy tą bezsensowną sytuacje ! Nie radzi Pan sobie z firmą to przerasta Pana umiejętności trzeba się niestety do tego przyznac...Powtarza się analogiczna sytuacja z lutego br. brak wynagrodzeń i co z tymi którzy jeszcze tu pozostali...oni jeszcze Panu uwierzyli i co ... po raz kolejny zawiódł NAS Pan wstyd ! Stracił Pan FASON i energie jaką Pan emanował 5 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 17:37 stracił energie , bo zadał się z ...zamiast zajac się firma to ugania sie za spódniczkami.Ten człowiek nie ma honoru ,wiec nigdy nie przyjdzie na hale ,aby nam spojrzec prosto w oczy.Ucieka jak tchórz.Taka jest cała prawda o naszym Prezesie.On ma pełny garnek to nami robolami nie ma co się przejmowac.Wazne ,ze On ma i kochanka.Wstyd Prezesie.Moze znów potrzebny jest PIP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu 007 Re: ERG Kłobuck IP: 212.87.240.* 14.07.08, 11:52 Ale jesteście odważni na tym forum, a dlaczego nie powiecie mu tego prosto w twarz tchurze jedne, co boicie sie że was zwolni jak tych niedawno bo byli niewygodni? Na takim forum każdy sobie może pisać bo jest anonimowe ale który z was odważy sie z was pójśc do niego i mu to powiedzieć? nikt bo jesteście lizusami i jak prezes zagra tak musicie tańczyć koło niego.Po co wogóle takie głupoty wypisujecie na tym forum powinni to dawno skasowac narzekacie jak wam źle to sie zwolnijcie bo taka gadka to sranie w banie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekła Re: ERG Kłobuck IP: *.xdsl.centertel.pl 14.07.08, 12:15 A ty jak jesteś taki odważny, to nie przedstawiaj się Gościu 007, tylko z imienia i z nazwiska.A swoją drogą skoro tak bronisz prezesa,to chyba musisz być w jego świcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysliciel Re: ERG Kłobuck IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.08, 18:44 mialam ochote zatrudnic sie w erg klobuck ale czytaioc to mi sie wlosy jezom ale pytam was tutai gdzie jest porzodna jakas firma gdzie mozna zarobic ibez wyzysku ????????????????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????????????????????????????????????????????? czekam na odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu 007 Do wściekłej!!!!!!!!!!! IP: 212.87.240.* 15.07.08, 15:46 Wściekła nie bądź taka wściekła sama się przedstaw jak jesteś taka cwana! prezes i wy wszyscy latacie mi koło h... już dawno się z tego gówna zwolniłem. I tak jak kiedyś jeden człowiek na hali powiedział że zostanie tylko grupka ludzi lizusów a reszta odejdzie i miał racje, szacu dla niego a wy dalej siedzcie w tym bagnie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysliciel Re: Do wściekłej!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 18:17 chyba mnie zle zrozumiales ja tam nie pracuie ale szukam pracy porzadnei firmy gdzie mozna zarobic bez wyzysku byc szanowanym pracownikiem a z gorom nigdy sie nie kumam kolego wybacz mi ale mam swoiom godnosc z powagom mysliciel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysliciel Re: Do wściekłej!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 18:23 dzieki ze mi odpisales chociasz troche ze złosciom ale akceptuie twom wypowiedz dziekize chociasz taka daie do myslenia pozdrawiam i skreslam go z mei listy dzieki zapodiecie decyzi???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu 007 Re: Do myśliciela!! IP: 212.87.240.* 16.07.08, 19:01 Drogi kolego nie chce być tutaj arogancki ale poczytaj do kogo były skierowane te posty wyraźnie pisze ,, DO WŚCIEKŁEJ" więc zobacz njpierw i dopiero się wypowiadaj, a tak na marginesie to sam widzisz jakie tu są opinie na temat tej firmy a decyzja należy do Ciebie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chołard Łeb Re: Do myśliciela!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 11:16 Takom pracem gdzie można dużo zarobić i się nie narobić to może ci wskazać Ferdek Kiepski. Jak ktoś ma poczucie chumoru to może zatrudnić się w ergu. Ale jak się umi szukać i chce to wszędzie się znajdzie godną robotę w normalnych warunkach gdzie władze firmy wywiązują się z tego co przedstawiają w rozmowach kwalifikacyjnych. Nie to co w ergu, gdzie sam prezes nie wie co będzie dalej z tą firmą. No, ale jak ktoś lubi wazelinę to nic go nie zmieni - będzie dalej jęczeć na forum że jest źle i kisić ogura w tym bagnie. Bo tak ciężko ruszyć dupe i poszukać se innej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxkacperxxx Re: Do myśliciela!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.08, 14:25 Witamy w wątku tworzonym przez analfabetów i dyslektyków... Smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chołard Łeb Re: Do kacpera!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 18:14 Te! Co cię boli? Jeśli nazywasz mnie analfabetom to wiedz, rze świadomie robię błędy. Ale nie przezywaj się od dyslektyków! Skąd takie domysły? Widziałeś nas w Pażymiechach żeby odrazu po tym co tu się pisze sądzić co lubimy pić? smutne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysliciel re do dwuch kiepskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.08, 15:28 dochodzicie sie jak w kiepskich a oboie nic nie jestescie warci>. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JEDEN Z WAS Do białych murzynów IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 19:35 Ludzie co my robimy trochę GODNOŚCI I DUMY !!!Za pasem sierpień w nasze pieniądze w kieszeni tego ...... ON nas OKRADA z naszym przyzwoleniem. BIALI MURZYNI w dodatku bez ambicji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxkacperxxx Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.08, 17:05 A teraz na poważnie... Byłem niedawno w jednej firmie w Wieluniu i mówili że kupili od ERGu pięć wtryskarek SANDRETTO. Prawda to? Czy już je wywieźli z firmy? Smutno było słuchać takich wieści... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 08.08.08, 21:48 dawno nie zagladałem na to forum ale widzę,że w ERGu niewiele się zmieniło.U mnie bardzo dużo.Dzisiaj skasowałem pierwszą wypłatę od czasu rozstania się z Wami no bo 10-ty wypada w niedzielę.Finansowo nawet zyskałem na tej zmianie trochę nie mówiąc już że praca jest o niebo inna tzn. normalna. Tylko czasami brakuje mi waszego towarzystwa.No ale sobie jakoś radzę integrując się intensywnie z nową załogą.POZDROWIENIA dla wszystkich normalnych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PSYCHOL Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.08, 19:19 Następne 4-osoby w tym tygodniu opuściły ten DZIADOWSKI zakład . Powód oczywiście ten sam brak wynagrodzeń w terminie. WSTYD PANIE PREZESIE.... To już nie jest FIRMA nie zasługuje nawet na to miano to jest OBÓZ PRACY !!! Jeszcze jakiś czas i zostanie Pan sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wściekła!!!!!!!!!! Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 11:16 ODDAWAJ MOJE WYPŁATY OKU..ŃCU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsciekła2 Re: ERG Kłobuck IP: *.xdsl.centertel.pl 29.08.08, 13:43 Czy ktoś kompetentny z tego niewypłacalnego zakładu powie ,kiedy wreszcie wypłacą nam kasę.Cierpliwość nasza się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAIWNY ??? Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.08, 23:05 Następny magiczny termin-data to 10 wrzesień..........??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.08, 16:43 300 zł za lipiec 2008 - to KPINA !!! Ci którzy jeszcze pozostali tym pseudo zakładzie - firmie teraz widzicie na ile wycenia NAS ten ???...- nie znajduje odpowiedniego określenia na tego "PANA" w słowniku Polskim. Myśli że ma NAS na własnośc tak jak resztki tej firmy które jeszcze pozostały.... WSTYD i HAŃBA ! DOCEŃMY SIĘ SAMI I ZACHOWAJMY RESZTKĘ GODNOŚCI DLA SAMYCH SIEBIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była pakowaczka Re: ERG Kłobuck IP: *.bb.online.no 17.10.08, 10:17 Napiście czy wypłacono tym pracownikom co się zwolnili odprawy i ilu jeszcze pracuje pracowników na produkcji,pozdrawiam produkcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 20:20 Czy to prawda, ze konta ergu zajal ZUS, a zaklad jest o krok od upadlosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: ERG Kłobuck IP: *.bb.online.no 24.10.08, 22:19 Ten zakład tak szybko nie upadnie jak sobie myślicie jest tam mądry PREZES wam się tylko tak wydaje, dlaczego nie dostajemy wypłaty ,socjalnego.To jest bardzo mądry CZŁOWIEK.Stara się żeby ludzie mieli prace ,a jeszcze nam żle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śruba Re: ERG Kłobuck IP: *.xdsl.centertel.pl 26.10.08, 21:34 Ludzi na strzykawkach coraz mniej,chyba już czas żeby kierownik prod.wziął się za robotę fizyczną ,a nie zbijał bąki.Czas niemotów myślę ,że minął i układy się niedługo skończą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.08, 18:30 Panie PREZESIE !!! Jeśli Pan nie wyreguluje wszystkich zaległości FINANSOWYCH w stosunku do NAS pracowników to w GRUDNIU 2008 zostanie Pan sam ...może zostaną z Panem niektóre Panie pakowaczki bo operatorów już na pewno w tej FIRMIE NIE BĘDZIE!!! Jeśli ma Pan zamiar jeszcze coś produkowac w tym zakładzie to proszę się naprawdę nad tym ZASTANOWIC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śruba Re: ERG Kłobuck IP: *.xdsl.centertel.pl 06.11.08, 18:44 Faktycznie,operatorów została garstka i chyba już najwyższy czas zastanowić się prezesie co dalej.I niech wezmą się w końcu do roboty te wolne elektrony pokroju np.kierownika produkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROZCZAROWANY !!! Wstyd się przyznac że jeszcze tu TKWIE ! IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.08, 09:49 Następne trzy osoby odeszły...zero reakcji PREZESA - szok !!!Zakład przestanie istniec samoistnie bez wykwalifikowanych pracowników. Agonia tego zakładu powoli się kończy ŚMIERC FIRMY jest już NIEUCHRONNA - to już jest KONIEC niema się już co oszukiwac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wstyd się przyznac że jeszcze tu TKWIE ! IP: *.xdsl.centertel.pl 16.11.08, 22:09 masz rację w 100%-ten zakład tojuż przeszłość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROZCZAROWANY !!! Re: Wstyd się przyznac że jeszcze tu TKWIE ! IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.08, 10:47 Następne trzy osoby odeszły w tym tygodniu...NIEMOC ?!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROZCZAROWANY !!! Re: Wstyd się przyznac że jeszcze tu TKWIE ! IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.08, 10:43 W tym tygodniu odeszły następne TRZY osoby... NIEMOC ?!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wstyd się przyznac że jeszcze tu TKWIE ! IP: *.sfc.pl 19.11.08, 15:24 To nie jest niemoc tylko ludzie chcą żyć ci co mądrzejsi to od razu wywiali mieli racje teraz sobie chodzą z podniesioną głową i z pieniędzmi w kieszeni.BRAWO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxkacperxxx Re: Wstyd się przyznac że jeszcze tu TKWIE ! IP: *.apus-net.pl 22.11.08, 12:37 Święta racja :-) W życiu nie będę żałował, że odszedłem z ERGu... Jedno tylko z czego się cieszę to to, że odszedłem w dobrym momencie i teraz jestem tam gdzie jestem :-)Pozdro dla reszty łudzących się że coś zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: Wstyd się przyznac że jeszcze tu TKWIE ! IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.08, 13:27 Ty DZIADU-ZŁODZIEJU !!! Ale zafundowałeś nam "wytrwałym-NAIWNYM" Święta i koniec roku...Gdzie nasze WYPŁATY , przepieprzyłeś je jak cały ten zakład !!! Wszyscy przeklinamy dzień w którym przekroczyłeś bramę ERG-u w nocy jak ZŁODZIEJ ! Po latach " wyszło szydło z worka " niech CIĘ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxstrzykwkaxxx Re: Wstyd się przyznac że jeszcze tu TKWIE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 17:41 ale ma drugą dupę która reszte wyssa do cna .Wesołych świąt ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Do Jeleni!!! IP: 212.87.240.* 03.12.08, 19:02 Tępaki!tępaki!i jeszcze raz tępaki- pracują jeszcze w tym zakładzie. Lizi dupy, niewolniki,i naiwniaki, tak można określić właśnie was bo innego słowa użyć nie można. Czego się spodziewaliście że ten idiota da wam bony, zrobi paczuszki i dodatkowo dorzuci dwie stówki do premii? ludzie bez wyobraźni jesteście czy nie macie już wstydu żeby wypowiadać się na tym forum? tak narzekacie że wam źle to się po prostu zwolnijcie zostawcie go samego ciekawe co zrobi a nie jeszcze go bogacicie. Moim zdaniem powinien wogóle wam nie placić bo po co skoro wy tak uwielbiacie pracowac za darmo i to jeszcze normy wyrabiacie JELENIE JEDNE!!! ps: pozdrowienia dla tego szuji Drożdża!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sortimat Re: Wstyd się przyznac że jeszcze tu TKWIE ! IP: *.xdsl.centertel.pl 04.12.08, 11:16 Jest coraz ciekawiej,nawet kierownik prod.Dróżdż namawia żeby składać wypowiedzenia.CoS jest na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śruba Re: Wstyd się przyznac że jeszcze tu TKWIE ! IP: *.xdsl.centertel.pl 09.12.08, 14:35 No trzeba przyznać ,że Dróżdż nigdy nie był lojalny,a wręcz przeciwnie facet myśli jakby się ustawić z najlepszej strony,tam gdzie wieje wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Wstyd się przyznac że jeszcze tu TKWIE ! IP: *.xdsl.centertel.pl 13.12.08, 18:18 To ten gościu jeszcze robi w tym zakładzie.Nie znam bardziej zakłamanego i niekompetentnego niż on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yenek Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 20:04 Co to ya firma_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastuś Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 19:28 firma samych debilów na czele z kierownikiem i prezesem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: ERG Kłobuck IP: *.xdsl.centertel.pl 23.12.08, 20:11 Zdrowych , wesołych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku życzy PREZES Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 25.12.08, 20:34 Ja też życzę Prezesowi Zdrowych , wesołych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku oraz mniej spraw w sądzie ,a zapowiada się w Nowym roku jeszcze jedna ,a szkoda bo już tak fajnie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śruba Re: ERG Kłobuck IP: *.xdsl.centertel.pl 29.12.08, 21:05 Myślę , że nie tylko jedna sprawa.Gościu wisi kupę kasy pracownikom ,a najważniejsze to nie wiadomo kiedy wypłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: ERG Kłobuck IP: 77.87.127.* 31.12.08, 18:57 DOSIEGO NOWEGO ROKU wszystkim pracownikom ERGu i ERGplastu zyczy byly wasz kolega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: ERG Kłobuck IP: 212.59.230.* 10.01.09, 14:55 "Bo firmy, które upadają, na koniec zostawiają ludzi spod znaku bmw: bierny, mierny, ale wierny - żeby nie było protestów." I resztę pozostawiam bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: URZĘDNIK Re: ERG Kłobuck IP: 212.87.240.* 12.01.09, 17:50 Witam wszystkich!!! Na początku chciałbym złożyć szczere kondolencje PANU PREZESOWI, widze że krach dał Panu nieźle w kość, firma jest na skraju bankructwa. Jako wyuczony ekonomista proponuje Panu obciąć pensje i zatrudnić więcej niewolników za 400 zł. A reszta jeśli nie rozumie tego co napisałem to już wyjaśniam. Otóż:W Kłobucku na ulicy Długosza 114 znajduje się POWIATOWY URZĄD PRACY, a w nim na tablicy widnieje ogłoszenie treści cytuje:,, Przyjmę do pracy na stanowisko Pakowacz Płaca- 850 brutto". podkreślam BRUTTO żeby komuś się nie pomyliło że tyle ma na ręke. niedowierzając spytalem się Pani na stanowisku o jaką firme chodzi a pani odparła że chodzi o ERG dawny NITRON. Zastanawia mnie ile z tej kwoty można mieć na ręke 400? 300? no a może po jakiejś reklamacji 100 zł albo wcale? no niestety Pan Prezes ma głowe nie od parady jednak jeszcze myśli o przyjęciu do pracy nowych niewolników widać że i Jego Krach dosięgnoł.Ale moje pytanie brzmi po jaką cholere zwolnił tyle pakowaczek na początku 2008 roku bo co chciał zaoszczędzić czy może pozbyć się niewygodnych? w każdym bądź razie mam prośbe jeśli ktoś będzie wiedział o upadłości prosze wspomnijcie o tym na forum bo na poczekaniu wieńca mi nie zrobią w kwiaciarni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: ERG Kłobuck IP: 77.87.124.* 30.01.09, 23:05 jest ktos jeszcze w tej firmie czy już sztandar ERGu wyprowadzili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxx Re: ERG Kłobuck IP: *.sfc.pl 31.01.09, 16:54 Witam Marian i pozdrawiam tam jest taka rozpierduch że świat mały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROZCZAROWANY !!! Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.09, 13:34 Nasz Pan PREZES jest już nie obecny duchem i ciałem w " FIRMIE " przechodzi kryzys - to słowo ostatnio stało się bardzo popularne !!! Najlepiej ZWALIC wszystko na kryzys ( swoją NIEKOMPETENCJE - NIEUDACZNICTWO ) brak MU cywilnej odwagi by zejśc do załogi i przyznac się do swojej niemocy....Kilka miesięcy temu nasza waluta była za mocna ŻLE,teraz jest słaba też ŻLE i co ma nam powiedziec ??? Zabrakło argumentów najlepiej czekac na CUD może wydarzy się w Kłobucku w ERG-u to jest pobożne życzenie naszego Pana i WŁADCY>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolna Re: ERG Kłobuck IP: *.ludowa.netcominternet.pl 07.02.09, 22:25 Pracowałam w tym zakładzie przez jakiś czas parę lat temu. Śledzę ten wątek, stwierdzam że przez tych kilka lat od kiedy mnie tam nie ma nic się nie zmieniło. Zastanawiam się jedynie nad tym, czy wszyscy, którzy tak strasznie narzekają zrobili cokolwiek żeby zmienić pracę. Zacząć żyć i normalnie pracować a nie egzystować. Tylko proszę, nie piszcie że nie ma pracy. Ktoś, kto chce pracować zawsze coś znajdzie. Moim zdaniem każda inna praca będzie znacznie lepsza niż ta w ERGu. Przypomniało mi się jak przy podpisywaniu rozwiązania umowy pan Prezes stwierdził: wybrała pani wolność. wybrałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa pracownica Re: ERG Kłobuck IP: *.xdsl.centertel.pl 08.02.09, 18:19 A ja niedługo zatrudniam się w tym zakładzie-słyszałam ,że dobrze płacą, a robota lekka.Napiszcie czy to prawda i czy można wiązać przyszłość z tą firmą.Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.09, 10:32 Życzę powodzenia na NOWEJ - CIERNIOWEJ drodze życia !!! Sukcesów w egzekwowaniu poborów ( wypłaty )i praw pracowniczych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks Re: ERG Kłobuck IP: 212.87.240.* 26.02.09, 11:33 Oszukanstwo nie placi zalegle pensje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolna Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 28.02.09, 21:29 Wam nie płaci pensji a ludziom nie zaplacił wyprawek wszystkie sprawy w sądzie Nitron grzecznie przegrywa w lutym odbyły się kolejne dwie też oczywiście głowa na dół wszystko idzie do komornika .I co Panie prezesie znany jest Pan już w sądzie w częstochowie oj znany..i to nie koniec a odsetki rosna teraz jestem ciekawa jak Pan na tym wyjdzie i jak się to skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny Re: ERG Kłobuck IP: 77.87.124.* 28.02.09, 21:52 może ktoś z tego zakładu mi powie na co WY jeszcze liczycie?lubicie pracować za darmo?zamiast skamleć inarzekać wystarczy ruszyć d... i olać tego gostka znajdując inną pracę.POWODZENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sortimat Re: ERG Kłobuck IP: *.xdsl.centertel.pl 08.04.09, 19:22 Święta się zbliżają , a nie wiadomo czy będzie za co je wyprawić.Prezesunio wisi kaskę za 2 miesiące ,i nie przejmuje się , że pracownicy nie mają za co żyć.Życzeń dla prezesa nie będzie-nie zasłużył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: multiwak Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 12.04.09, 13:06 Dawno powiniście go olać cwa......,laduje was w rogi jak tylko może najlepiej byłoby jak byście pracowali za darmo ,dziwne wszyscy co się zwolnili to każdy gdzieś pracuje i sobie chwalą nie samym ergiem człowiek żyje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sort/mtv/sandretto Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 12.04.09, 19:43 17lat pracowałem na tym wydziale.Zwolniłem sie sam rzucając sentymenty do kąta.Dzisiaj po roku czasu mogę powiedzieć,że była to jedna z lepszych decyzji w moim życiu.Dlatego zgadzam się w 100proc.z moim przedmówcą-szukać innego zajęcia-nie płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erguś Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.09, 12:59 I co tam ciekawego u WAS ?????????????????????????????????????????? Wszystko OK............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$ Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.09, 14:06 Jeszcze trochę ...odzyskacie swoje zaległe pieniądze !!! Zlicytują tego ZŁODZIEJA PREZESA wreszcie ktoś znalazł na tego skur...BAT najwyższy czas. VIKTORIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: ERG Kłobuck IP: *.chello.pl 25.05.09, 21:12 Szukam jakiegoś fachowca z Ergu, od zgrzewarek automatycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 20.10.09, 00:45 Ja też złożyłem papiery do komornika o wypłacenie zaległośći teraz będę czekał + odsetki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uparty Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.09, 10:25 Pan PREZES ma przerost ambicji nad umiejętnościami...NIESTETY zaprzepaszcza szansę którą Sam stworzył ( BUJAK ) niszczenie to Jego specjalność !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były erguś Re: ERG Kłobuck IP: 195.116.157.* 08.11.09, 19:49 no co tam ?robiłem tu niemało lat to jestem ciekaw z czystej życzliwości dla tych co zostali.Podobno jest jakiś nowy boss i nadzieja na lepsze jutro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowna Re: ERG Kłobuck IP: *.146.73.92.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.11.09, 21:10 tonący grzytwy się chwyta - z tego co wiem to ERG Kłobuck stara się ratować wchodząc w jakieś biznes z autralijską firmą strzykawkową Clik-Lok Australia PTY. LTD. Być może ERG będzie robił dla nich strzykawki, ale... z tym prezesem to chyba nie da rady. Jak Australijczycy nie będą trzymać ręki na pulsie to ich pewnie prezes N. wyroluje jak wszystkich innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza nadzieja matką głupich IP: *.torun.mm.pl 24.11.09, 20:09 NIESTETY NIE UWIERZĘ W REAKTYWACJĘ TEJ FIRMY DOPUTY, DOPÓKI PAN PREZES N. NIE ODEJDZIE Z POKORĄ !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxx Brawo komornik IP: *.bb.online.no 06.12.09, 21:12 Brawo komornik !!!!!zaczyna napływa kasa na nasze konta tylko tak można odzyskać pieniądze , niestety Panie Prezesie trzeba płacić .Brawo, Brawo niech żyje komornik !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... brak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 23:52 wszystkiego najlepszego krzysiu z okazji urodzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DESPERAT Re: brak IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.09, 13:39 Pracownicy upadłych spółek, którzy nie dostali pieniędzy na czas, mogą sięgnąć do kieszeni prezesów. Tak wynika z wyroku Sądu Rejonowego w Opolu. Zajął się on sprawą pracownika, który dochodził zapłaty zaległego wynagrodzenia. Zanim zdołał wyegzekwować zapłatę, władze spółki ogłosiły jej upadłość. Sytuacja firmy była jednak tak zła, że nie było jej stać na przeprowadzenie postępowania upadłościowego. Pracownik został więc bez pieniędzy, tak samo zresztą jak jego kilkunastu kolegów. Poszli do sądu Poszkodowani zdecydowali się na skierowanie pozwu przeciwko prezesom upadłej spółki. Kilka dni temu zapadł pierwszy wyrok, w którym sąd przyznał jednemu z nich, Markowi Masalskiemu, ponad 20 tys. zł. - Rozstrzygnięcie sądu nie jest jeszcze prawomocne, gdyż strona pozwana zapowiedziała już złożenie apelacji - mówi adwokat Mateusz Boznański, który reprezentował pracownika przed sądem. - Podstawę żądania wypłaty zaległego wynagrodzenia od członków zarządu spółki stanowił art. 299 kodeksu spółek handlowych, w myśl którego muszą oni uregulować długi spółki z własnej kieszeni, jeśli nie ogłosili na czas upadłości, a majątku firmy nie wystarczyło na spłacenie zaległości. Aby pracownik mógł wytoczyć sprawę byłym prezesom, musi uzyskać najpierw potwierdzenie, że egzekucja zaległej pensji z majątku spółki jest bezskuteczna. Wystarczy więc pieczątka komornika pod tytułem egzekucyjnym określającym wysokość jego należności. Dopiero wtedy może on skierować swoje roszczenia przeciwko prezesowi spółki i jego zastępcom. Dotyczy to zresztą nie tylko niewypłaconych wynagrodzeń, ale wszystkich wierzytelności kontrahentów takiej firmy. Pracownika wsparła też Helsińska Fundacja Praw Człowieka. - Z okoliczności sprawy wynikało, że spółka została zlikwidowana po to, aby uniknąć wypłaty należności pracownikom. Dlatego też zdecydowaliśmy się na udzielenie im pomocy. Przetarcie ścieżki postępowania w jednej sprawie pomoże wyegzekwować należności pozostałym osobom - stwierdziła Joanna Lora z Programu Spraw Precedensowych Fundacji Helsińskiej. - Nowością było to, że pracownicy wykorzystali przepisy k.s.h. do tego, aby uzyskać zaległe wynagrodzenie. Okazało się bowiem, że po likwidacji starej spółki bardzo szybko powstała nowa, która zajęła się właściwie tą samą działalnością. Pracownicy dostali ofertę zatrudnienia w nowej firmie pod warunkiem jednak wycofania pozwów. Nie zrezygnowali jednak ze swoich roszczeń, a fundacja pomogła im znaleźć prawnika, który zajął się poprowadzeniem procesu o zaległe pensje. Ile z funduszu Warto, żeby o takiej możliwości pamiętali wszyscy pracownicy spółek postawionych w stan upadłości. Co prawda, mogą oni liczyć na to, że dostaną choć część zaległego wynagrodzenia z Funduszu Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych. Jeżeli jednak ich roszczenia przekraczają określone w przepisach limity, reszty powinni dochodzić bezpośrednio od członków zarządu upadłej spółki. Pod tym jednak warunkiem, że zbyt późno ogłosili oni upadłość firmy. - Fundusz wypłaca zaległe wynagrodzenie tylko do wysokości trzech średnich krajowych. Taki sam jest limit świadczeń, gdy pracownikowi przysługuje odszkodowanie za skrócony okres wypowiedzenia stosunku pracy, odprawa z ustawy o zwolnieniach grupowych czy ekwiwalent za niewykorzystany urlop - tłumaczy Waldemar Kruk, były dyrektor biura krajowego FGŚP. Wypłata następuje na wniosek syndyka, który w ciągu 30 dni od ogłoszenia zgłasza wykaz zbiorczy niezaspokojonych roszczeń pracowniczych z okresu sprzed upadłości. Po zwolnieniu pracowników w terminie siedmiu dni składa wykaz uzupełniający, w którym przedstawia dodatkowo przysługujące pracownikom odprawy, odszkodowania czy ekwiwalent za niewykorzystany urlop. Jeśli syndyk nie złoży tych wykazów w terminie, zainteresowany może wziąć sprawy we własne ręce. W ciągu dwóch tygodni od upływu okresu, kiedy powinien zadziałać syndyk, pracownik może wystąpić do funduszu z wnioskiem indywidualnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: brak IP: *.bb.online.no 18.12.09, 22:20 teraz firma stanie na nogi ;otodom.pl/index.php? mod=show&insId=4329441 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: brak IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.09, 12:02 To złodziej !!! Na tym polega ratowanie tej firmy przez tego .... to skur..> Wyścig kto szybszy komornik kontra NISZCZYCIEL-NIEUDACZNIK ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....... ....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 18:03 teraz firma stanie na nogi ;otodom.pl/index.php? mod=show&insId=4329441 - co to ma byc ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ############# Re: ....... IP: *.bb.online.no 19.12.09, 19:47 wpisz numer aukcji na allegro ;857487847 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: ....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 20:36 o kurde.. to chyba autentycznie oznacza koniec, ja juz nic nie rozumiem co sie tutaj dzieje, zapewnienia prezesa o tym, że wszystko wróci do normy, była mowa nawet nt. premii (!) ale to tylko mydlenie oczu.. ile można i jaki w tym sens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: ....... IP: 195.116.157.* 26.12.09, 18:20 oby w Nowym Roku wyszliście na prostą życzy Wam były pracownik a obecny sympatyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: ....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 00:52 Dziękuje, ale to jak będzie, tylko czas pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 00:21 co oznacza te "nie" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ############# Re: ERG Kłobuck IP: *.bb.online.no 31.12.09, 19:56 Jednak powoli odzyskujemy swoje zaległe pieniądze dzięki komornikowi to wszystkich cieszy , bo nigdy byśmy nie widzieli ani grosza od Pana prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 18:06 nie mow hop... bo moze tak tylko dali pare gorszy i na tym sie skonczy, tzn zaczeli zaleglosci placic wreszcie ?? no moze to jest jakies swiatelko w tunelu.. oby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 00:35 co taka cisza nastała na forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrwix Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 15:56 Cisza przed burzą. Lepiej zapoczątkujcie nowy wątek. Może o jakiś pierdółkach z Kłobucka. To wymienimy poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 15.01.10, 19:12 cisza jest bo ci co pisali to prezesik zwolnił w pierwszej kolejnośći , a reszta nie otrzymywala pensji to sama się zwolniła ,bo chcą ludzie przecież jakość żyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 17.01.10, 12:26 Może jest ktoś zainteresowany aukcja na allegro część zakladu Erg numer aukcji 889306030 gdy by ktoś kupił to wreszcie dostali byśmy zaległe pieniadze które zakład nam nie wypłacił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.10, 13:18 Dzisiaj ostatni "FILAR" wydziału strzykawek p. Owczarek opuściła mury ERG-u... THE END prezesie , jest to ewidentny znak dla pozostałych pracowników że to już naprawdę jest już FINISZ $$$ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były erguś Re: ERG Kłobuck IP: 195.116.157.* 24.01.10, 12:38 nie do wiary!!!myślałem że jest odporna na wszystko.No to naprawde''sztandar ERGu wyprowadzić''.Od paru miesięcy dziwię się co Wy tam jeszcze robicie.Niepoprawni optymiści lubiący pracować za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 23:15 przestanccie pisac tu takie farmazony !!! kazdy jest madry poki sytuacja nie dotyka jego samego.. nie komentuje nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qrwix Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 00:08 Eh co prawda to prawda. A co Erg bankrutuje ??? Pierwsze słyszę. A jeszcze jedno pytanko kto tam jest prezesem nie czasami pan Filak? Bo się nie orientuję. A druga sprawa wie ktoś z was jak jest z przyjęciami do polomarketu, bo ja po rozmowie jestem. Czy już temat przyjęć jest zakończony, czy jeszcze trzeba czekać na nadzieję że zadzwonią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 11:20 prezesem jest pan niesiobędzki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.S. Re: ERG Kłobuck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 16:40 Podobno jest jeszcze szansa na uratowanie zakładu..- takie wieści ostatnio krążą. oby.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla Re: ERG Kłobuck IP: *.bb.online.no 21.02.10, 17:12 Dziwne ludziom nie są wypłacone pieniądze zaległe z 1 roku i nawet komornik nie może ściągnąć nie mowie o tych pracownikach co tam jeszcze zostali oni powinni się wypowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAIWNIAK Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.10, 15:45 JAKA SZANSA na cooo...? Brak woli ze strony ZARZĄDU niekończące się od kilku lat KŁAMSTWA-ZWODZENIE-MAMIENIE nie wiadomo co mają na celu? Rok 2010 to definitywny koniec tego zakładu dla "psychicznych" ( wstyd nazywać to jeszcze FIRMĄ )Rozejdziemy się do domów i jeszcze na dodatek będziemy się pałętać po SĄDACH aby WYDRZEĆ to co jeszcze się nam należy !!! Dzisiaj zakończył "karierę" w ERG-u kierownik Kontroli Jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracus TJ Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.10, 18:05 A któż to był kierownikiem jakości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: ERG Kłobuck IP: *.gl.digi.pl 24.02.10, 21:20 Zakład miał przyszłość i mądrą kadrę , która dla niego wiele zrobiła wyciągając go już raz z upadłości. Podziękujcie ZwiazkomZawodowym i wszystkim oszołomom, którzy doprowadzili do odejścia prawdziwych menedżerów.A z tego co wiem im wiedzie się całkiem dobrze. No i dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: ERG Kłobuck IP: *.bb.online.no 28.02.10, 13:03 Minimalne wynagrodzenie za pracę Od 1 stycznia 2009 r. 1276,00 zł Od 1 stycznia 2010 r. 1317,00 zł oto link;www.zus.pl/default.asp?p=1&id=24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 29.03.10, 22:05 Pomalutku wpływają zaległe pieniążki dobre i to , mija ponad rok jak firma nam nie wypłaciła zaległych pieniędzy . Może w tym roku wypłaci nam wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble ble!!! do byłej!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.87.240.* 30.03.10, 17:56 Może to jest głębokie i szerokie. I nie łudź sie że wypłaci reszte, bo w tej firmie zostały same jelenie i muszą pracować ZA DARMO, nawet jeśli tam pracowalaś to też należysz do tego stada i nic Ci się nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była Re: do byłej!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.205.171.* 31.03.10, 22:10 Widzę że należeliśmy razem do tego „ stada” , ale ja śpię spokojnie to komornik ściąga kasę z firmy , a jedna coś mi wpływa i niestety ale mi się należy . To nie nasza wina że Prezes nie płacił zaległości ,czekamy ponad rok .Jak by nie sąd ,to rzeczywiście nigdy byśmy nie dostali ani grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: do byłej!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 21:38 Do Niesiobędzkiego !!! Jesteś gościem bez AMBICJI dosłowne ZERO rzuca słowa na wiatr ( ale czego innego można się spodziewać ) ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: do byłej!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.10, 23:02 to za mało powiedziane ............................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: do byłej!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.10, 13:02 THE END... Spadaj DZIADUjuż beze mnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ERG-uś Re: do byłej!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.10, 20:01 Wreszcie wczoraj -Zakład Energetyczny dobił "TRUPA" ERG Kłobuck S.A. ! Od wczoraj w firmie panują "Egipskie Ciemności" ENYON odciął dopływ energii elektrycznej....I co Panie N. (prezesie) DUPA z przodu i DUPA z tyłu ?! $$$ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ERG operator A pamiętacie? IP: *.chello.pl 07.05.10, 21:55 Pamiętacie dawnego prezesa? Włodzia W.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: A pamiętacie? IP: *.masterkom.pl 08.05.10, 20:46 nooo-zimne kluchy.Ale co tam teraz słychać-pisali w gazecie że Enion odciął energię.Co z płatnościami wobec pracowników? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niku Re: A pamiętacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 15:00 Ludzie tam chcą odzyskać zaległą kaskę a co myślałeś tylko prezesik chce ich się pozbyć żeby się sami pozwalniali i ustawili w kolejce wierzycieli a tak musiałby syndyk od razu zapłacić przy likwidacji + odprawy tym którzy są zatrudnieni z tego co ewentualnie by sprzedał o ile tam jest co sprzedawać. W sumie to z jakiej racji ten zakład nie przejął jeszcze syndyk skoro nie mają już tyle czasu prądu? Czemu syndyk nie wchodzi ? Polskie prawo w tym względzie to niezłe jajca a ludzie cierpią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laki luuuuu Szuja!!! IP: 212.87.240.* 07.06.10, 14:43 A czy pracuje tam jeszcze ta SZUJA DRÓŻDŻ? poganiacz cholerny! teraz też wam każe więcej robić? skoro nie ma prądu to może klejem sklejacie papier z folią? jak to jest?A może poganiacz stoi nad wami z latarenką i mówi więcej! więcej! a Wy jak te świstaki siedzicie i zawijacie w to sreberko?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: Szuja!!! IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 19:57 Złodziej PREZES wywozi resztę majątku do innej firmy na terenie ERG-u. Chowie jeszcze co się da przed komornikiem , jeszcze mu mało... Tyle już nakradł i jeszcze widocznie za mało PAZERNIAK-złodziej w garniturze !!! GUMA I WĄSKIE DRZWI pod sciane... kawał gnoja do samego końca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAIWNIAK Re: Szuja!!! IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 16:19 Dzisiaj o godzinie 17:10 reportaż na kanale TVN 24 - relacja z naszej firmy ERG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Maria Re: ERG Kłobuck IP: *.masterkom.pl 20.07.10, 10:07 no co tam z tym ERGiem? POzamiatane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: ERG Kłobuck IP: *.masterkom.pl 20.08.10, 21:05 P A.Owczarek zmarła dzisiaj.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: ERG Kłobuck IP: *.bb.online.no 04.09.10, 12:41 Pozdrowienia dla wszystkich byłych pracowników i starej gwardii , oraz szacu dla kontroli.Doszły mnie słuchy że na dobre skończyła się tam rozpierducha,no szkoda mogli sobie ludzie jeszcze trochę popracować . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: ERG Kłobuck IP: *.masterkom.pl 30.10.10, 20:16 wiem,że w ERGu straszy ale jestem ciekaw co u Was? czy znależliście nową pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.10, 19:58 Jakoś każdy z NAS sobie radzi jedni lepiej drudzy gorzej , ale NIESMAK POZOSTAŁ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 13.11.10, 21:01 Nie wiecie kto jest likwidatorem ,,,już byłej firmy ERG w Kłobucku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: ERG Kłobuck IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.10, 21:42 Jak to kto ??? OCZYWIŚCIE sam Pan Krzysztof N. jak mogło by być inaczej!?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownia Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 18.11.10, 15:15 to nie złe'' jaja'' ,śmiech w bały dzień.Ładna rozpierducha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komornik Re: ERG Kłobuck IP: *.rev.masterkom.pl 03.12.10, 09:15 13 grudnia licytacja zgrzewarki i wtryskarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: ERG Kłobuck IP: *.masterkom.pl 25.12.10, 19:55 wesołych świąt,dosiego NOWEGO ROKU życzy byłym ergowcom były erguś ze strzykawek. Bogu dziękujcie ducha nie gaście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: ERG Kłobuck IP: 195.205.171.* 29.12.10, 18:06 Widzę że w końcu męka się skończyła w ERG-u, mnie jeszcze nie wypłaci wszystkich pieniędzy ponad 1 rok to skandal .Ludzie czekają na pieniądze ,nie będę mówić o firmach Odpowiedz Link Zgłoś