Dodaj do ulubionych

Radni tną po pieniądzach

• Gość: gośc portalu Co za hipokryzja!!! IP: 80.54.170.* 01.01.07, 18:46
      Jaka musi byc hipokryzja tych palantów skoro chca tnac ludziom podwyzki niech
      najpierw sami obetna swoje pensje!!!
      A Krawczyk najlepiej niech najpierw pokaze co umie a dopiero potem zabiera sie
      za rzadzenie.
    • Gość: gosc portalu Zlikwidowac Gaude Mater IP: 80.54.170.* 01.01.07, 18:49
      Gaude MAter nalezy natychmiast zlikwidowac!!
      Wszystkie zadania tej placowki moze i powinna spelniac filharmonia.
      Te kobietki w Gaude MAter nic nie potrafia zrobic a pani szefowa nawet nie bywa
      na organizowanych przez siebie koncertach. SKANDAL
    • Gość: zbulwersowany Re: Radni tną po pieniądzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 00:07
      Panie radny Krawczyk. Wpierw powinieneś człowieku pójść do uczciwej roboty i
      przygiąć trochę karku, zarobić w pocie czoła swoje pierwsze pieniądze a potem
      decydować o tym ile powinni zarabiać inni. Czuję się urażony zaistniałą
      sytuacją. Pracuję zawodowo kilkanaście lat a jakiś mydłek z młodzieżówki PO
      zostaje wielkim panem radnym i planuje moje miasto uczynić jeszcze większym
      zadupiem niż jest. Ludzie sztuki których podziwiam i szanuję a kilku znam
      osobiście dostają za swoją pracę jakieś marne grosze. Jeszcze kilka lat i nikt
      nie będzie chciał pracować w naszym mieście w zawodzie aktora czy muzyka.
      Zaorzcie panie radny i jego starsi koledzy po fachu(a wcale nie mądrzejsi)
      takie instytucje jak teatr, filharmonia czy muzea w mieście, to będę mógł swoją
      małżonkę zabrać tylko do knajpy w Ratuszu. Chcecie zrobić z tego miasta wielką
      dziurę. Nie wszyscy są kibicami CKMów, AZSów. Są ludzie którzy mają potrzebę
      iść na koncert, na spektakl, na wystawę. Nie wszystkim wystarczy przytupanka
      pod Ratuszem dwa razy do roku z okazji Sylwestra i z okazji Dni Częstochowy.
      Mam pieniądze by jechać do Krakowa, do Warszawy czy do Wrocławia lub Katowic.
      Nie wszyscy jednak mają takie możliwości. Chcesz pan pozbawić częstochowian
      wyższych doznań skazując ich na pustynię kulturalną. Sport sobie poradzi i na
      siebie zarobi a kultura zdechnie pod płotem. Rusz pan trochę głową. Poznasz
      głupiego po czynach jego....
      Panie Krawczyk. Idź pan do uczciwej roboty i nie psuj uczciwym ludziom nerwów.
      • Gość: klient sztuka wyboru IP: *.apus-net.pl 02.01.07, 09:25
        Drogi zbulwersowany.
        Sporo racji jest w tym co piszesz ; co na to Twój Radny?.
        Jest tylko jedno ALE po lekturze Twojego wywodu.

Napisałeś:
        >a jakiś mydłek z młodzieżówki PO zostaje wielkim panem radnym i planuje moje miasto uczynić.......

Jest jedno wytłumaczenie na powyższe:
        Wybory samorządowe się kłaniają, frekwencja się kłania, aktywność się kłania.
        Nawet, jeśli sam głosowałeś w zeszłorocznych wyborach, to za mało. Trzeba było szukać podobnie myślących, mobilizować ich do działania lub samemu budować własną bazę wyborczą, lobby kultury. "Obcinki budżetowe" o których wszyscy piszą nie zarżną Kultury, sport dla przeciwwagi dychał ledwo, ledwo. Zamiast się gorączkować, poczekajmy na efekt tegorocznego bużetu.
        A zrównoważony rozwój potrzebny jest Częstochowie.

pozdrawiam
        klient
        • Gość: Nazir Brawa dla Jacka. Takich radnych nam trzeba IP: 217.116.110.* 02.01.07, 11:18
          Kultura po zaproponowanych przez Krawczyka cieciach praktycznie nic nie traci. Jest zachowany spory wzrost. Szum i histerie robi Wrona bo nie moze przezyc ze Krawczyk-najmlodszy radny-smial mu pokrzyzowac plany i co najgorsze poparla go cala rada! Wsparl sport dzieci, mlodziezy i osob niepelnosprawnych za co Wrona publicznie naobrazal Krawczyka, a nie majac zadnych argumentow oparl sie tylko o jego wiek co jak na prezydenta i doswiadczonego polityka jest skandalem. Wrona mowil bardzo chamsko o Frasyniuku a sam siegnatl bruku. Krawczyk pokazal ze skonczyla sie tyrania i wladza absolutna Wrony a zapanowal rozsadek. I chwala mu za to. Mysle ze bedzie jednym z najlepszych radnych tej kadencji.
          • Gość: zbulwersowany Re: Brawa dla Jacka. Takich radnych nam trzeba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 12:00
            Skandalem jest to, że wybraliście na radnego człowieka bez życiorysu i
            doświadczenia w jakimkolwiek zawodzie.
            • Gość: klient zbulwersowany, nie gorączkuj się tak IP: *.apus-net.pl 02.01.07, 12:15
              :)
              Ja nie wybierałem Krawczyka, gdyż nie był z mojego okręgu; wcześniej sygnalizowałem i jemu i wyborcom te cechy jego kandydatury, które nie zyskały mojej akceptacji.
              Zagłosowała na Niego wystarczająca ilość uprawnionych by został radnym; to był wybór ludzi, którzy uznali jego program, co więc tedy kwestionujesz?
              Napisałem Ci wcześniej; co zrobiłeś by zaktywizować swoje otoczenie do wybrania lepszego radnego; jeśli nie był z Twojego okręgu, co zrobiłeś aby wybrano ludzi będących jego przeciwieństwem? Nie rozumiem po co ten żal do konkretnej osoby - już prędzej powinieneś atakować tę część mieszkańców która na niego głosowała. Atakować lub wejść w jej łaski :)
              Został wybrany, jest radnym, więc o co ten cały lament?
              Skonczy się kadencja, nadejdą nowe wybory, będziesz miał swoją szansę - taka istota demokracji i samorządności :))

pozdrawiam klient
    • Gość: aja Re: Radni tną po pieniądzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 03:43
      Z tego co widze, to na kulture poszlo wiecej pieniedzy, niz w zeszlym roku
      i chyba podobnie zostana zmarontrawione przez czestochowskich "twucuff" kultury.
      Bo co zostalo zrobione, za te 3 mln w teatrze?

I "zejdzcie" z Pana Krawczyka, bo nie wiecie, na jakie podwyzki i kogo pensji
      mialy byc te pieniadze przeznaczone. Ehh ta czestochowska zawisc...
      • Gość: pyskowanie Re: Radni tną po pieniądzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 13:38
        lub sraczka słów dominuje na tym forum
        A Gaude Mater rzeczywoście należy zlikwidować, zaś środki przeznaczyć na rozwój
        i wzrost potencjału artystycznego /autorytetu/ Filharmonii Częstochowskie i jej
        orkiestry, która w tej chwili jest dnem.
        • Gość: stary znajomy Re: Radni tną po pieniądzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 21:23
          A ty Wiktorze jesteś poniżej tego dna. Jesteś jak ta najstarsza i najbardziej
          śmierdząca warstwa mułu z prehistorycznych czasów kiedy na twojej Białorusi, w
          miejscu gdzie dziś stoi twoja stodoła kopulowały mamuty.
          • Gość: Ale "ineligencją" Re: Radni tną po pieniądzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 21:40
            tryskają wasze wypiwiedzi.
            • Gość: radny Re: Radni tną po pieniądzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 11:41
              co z tego jak tych pieniędzy i tak jest nie dużo, jak na nasze potrzeby
    • Gość: klos Re: Radni tną po pieniądzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 19:08
      .
      • Gość: ja Re: Radni tną po pieniądzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 22:49
        Akurat robia to wyjatkowo dobrze! wiem o tym cos. Mam nadzieje, że jeszcze w drugim czytaniu budżetu zrobią p.prezydentowi niespodziankę
        • Gość: też wiem Re: Radni tną po pieniądzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 23:40
          i bardzo dobrze, należy się każdemu tyle ile jest wart
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka